HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av bilschampon

motor uppdaterad 8:e September, 2015, Baserad på 2 experttester.

Bilen behöver mycket omsorg för att hålla sig fin länge. Genom att regelbundet tvätta den, förhindrar man att smuts gror in och skapar skador på lacken. Men var ska man tvätta bilen och med vad? Tänk på att man inte får använda farliga kemikalier och liknande om man står hemma på uppfarten, då det kan rinna ner i en brunn och vidare ut i ett vattendrag. Bäst är det att tvätta bilen i en riktig tvätthall, där det finns en speciell utrustning som tar hand om kemikalierna. Förutom att det kan vara skadligt för miljön med fel medel, så finns det även rengöringsmedel som är skadliga för hälsan. Var därför noga med att ta reda på om bilschampot är miljövänligt, samt oskadligt för dig! Överdoserar man sitt bilschampo kan man få motsatt effekt – man tvättar bort mer av vaxskyddet på bilen, man använder upp sitt schampo snabbare och man belastar miljön onödigt mycket.

Test.se rekommenderar

Turtle Wax Extreme Nano-Tech Formula - bäst i test bland Bilschampon 2019
Turtle Wax Extreme Nano-Tech Formula, bäst i test.

Turtle Wax Extreme Nano-Tech Formula - Här på Test.se har vi valt att rekommendera bilschampot Turtle Wax Extreme Nano-Tech Formula, som också blivit testvinnare i Vi Bilägare 19/11-14. Detta är en ny typ av bilschampo med vax som ger en extremt ren, blank och vattenavstötande yta. Den unika ”Rapid Drying”-formulan gör att sköljvattnet snabbt rinner av och eftertorkningen med sämskskinn blir minimal. Det krävs inte mycket efterarbete och dessutom innehåller bilschampot UV-skydd för att förebygga blekning på lacken. Läs mer

Bilschampon - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Högtryckstvättar

UPPDATERAD 15:e Maj, 2019

Polermaskiner

UPPDATERAD 8:e April, 2014

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Vi Bilägare nr 16

Publicerad

Ge bilen rejält med omsorg, så förlänger du livslängden på lacken. Vi Bilägare har testat åtta bilschampon med vax, där en av produkterna sticker ut med ett perfekt tvättresultat. Att man regelbundet tvättar bilen, innebär att man skyddar lacken och bevarar glansen eftersom man på så sätt hindrar att smuts, salt och asfalt gror på lacken och orsakar skador. Väljer man dessutom ett schampo med vax är det svårare för partiklar att fastna på bilen. Turtle Wax Extreme Nano-Tech Formula är testets klara vinnare. Schampot är lätt och trevligt att arbeta med, det glider smidigt vid applicering och löser smutsen effektivt. Det är också lätt att skölja av. Schampot är dessutom snabbtorkande och kräver mindre efterarbete. Vid dropptestet rinner vattnet snabbt av och pärlar sig omedelbart. Efter torkning är ytan mycket glansig. På flaskan står inte hur mycket vatten som ska användas och tyvärr är det inte en barnsäker kork, annars får schampot full pott! På andraplats hamnar Kärscher Bilschampo Car & Bike. Flaskans mynning är utformad sp att den sluter tätt runt högtrycksslangen och förhindrar stänk vid flytt av maskinen, men däremot är flaskan något otymplig i formen. Schampot ska användas med borste, vilket också tar bort den allra mest ingrodda smutsen. Det innehåller avrinningsmedel som fungerar bra vid sköljning och lämnar en fin glans. Sonax Superwash med vax hamnade på tredjeplats. Schampot löser upp grov smuts effektivt och har en krämig konsistens. Det appliceras på en svamp för att sedan bearbetas i partier. En utfällbar pipett gör appliceringen smidig, men det saknas tyvärr doseringsanvisning. Efter sköljning och torkning blir det en fin glans och vaxeffekt som nästan når toppbetyg. Schampot innehåller carnaubavax.

Vinnare i det här testet

Motor nr 7

Publicerad

I tidningen Motor nr 7 publicerades ”Tvättskolan” där man får tips och råd om hur man bäst tvättar sin bil. Där finns även en hel del tester att ta del av, bl.a. av fälgtvätt, svampar och högtryckstvättar. Testet vi ska titta närmare på handlar om bilschampon. Ett av de testade schampona sticker ut mer än andra och har fått högsta betyg – Turtle Zip Bilschampo. Detta är en klassiker bland bilägare. Schampot ger bra med skum och alla ytor blir rena. Det fungerar väl så bra som Turtles dyrare schampo men till ett betydligt bättre pris. I testet fanns ingen direkt tvåa eller trea, så vi har valt att sätta Biltemas Vaxschampo som tvåa på listan. Dess konsistens är tjock, nästan som såpa. Färgen är dessutom grön, vilket stärker såpa-misstankarna. Skummet blir dock tjockt och fint, ytan blir ren och dessutom till ett bra pris! På tredjeplats sätter vi Essex Vaxschampo. Detta är ett svenskproducerat bilschampo och dessutom ett nytt varumärke från Kombikemi, välkända bland bilrekonditionerare. Skummet blir mycket tjockt och konsistensen närmast krämig. Det är ett bra val!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"