HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av fryst pizza

mat & dryck uppdaterad 29:e Maj, 2018, Baserad på 4 experttester.

De flesta är överens om att en fryst pizza inte är lika gott som en färsk pizza bakad på restaurang. Men ändå säljs det miljontals frysta pizzor på Ica, Coop och övriga livsmedelsbutiker runt om i landet. Anledningen till detta är att de är lättillgängliga, förhållandevis billiga och smakar som man förväntar sig. Pizzorna går snabbt att tillaga och de är praktiska att förvara i frysen.

Urvalet är stort och du kan välja mellan hela pizzor, inbakade pizzor och pizzaslices. Smakerna varierar, men vanligt förekommande ingredienser är ost, tomatsås, skinka, köttfärs och kebabkött. De största tillverkarna är Grandiosa, Dr. Oetker, Ica och Coop.

Test.se rekommenderar

Ica Stenugnsbakad Pizza Mozzarella - bäst i test bland Fryst Pizza 2020
Ica Stenugnsbakad Pizza Mozzarella, bäst i test.

Ica Stenugnsbakad Pizza Mozzarella - Vi på Test.se har valt att rekommendera Ica Stenugnsbakad Pizza Mozzarella. Denna pizza placerar sig allra högst upp i Sveriges Radios test(26/8-13) och blir tvåa i Aftonbladets test(18/9-14). Icas pizzas innehåller bland annat mozzarellaost, körsbärstomater och basilika. Pizzan har en god smak och bra balans mellan sötma och sälta. Den har en tunn botten med krispig konsistens. Skall du välja en fryst pizza är det denna som gäller!

Fryst Pizza - Bäst i test

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Allt om Mat

Publicerad

Tidningen Allt om Mat har i samarbete med Sveriges mästerkocken Amir Kheirmand testat ett stort gäng fryspizzor. De har försökt ta reda på vilka pizzor som är godast och vilka man skall undvika. Man har använt sig av blindtester för att få en rättvis bedömning.
Amir har främst kollat på tre olika saker. Pizzans deg, dess innehåll och smak. Den ultimata fryspizzan skall ha en tunn och krispig botten med mycket innehåll och bra kryddning. Och självklart skall den smaka gott! God ost och bra sälta premieras.
Bäst i test är Grandiosa X-tra Allt Vesuvio(minipizza). Den smakar som en pizza skall göra, mycket ost och krispig botten. Tummen upp! På delad andraplats hamnar San Marco Margherita och Grandiosa X-tra Allt Vesuvio(stor). Längst ner i botten återfinns Fria Gluten Free Vici Pulsano och Monte Castello Margherita. Dessa skall man akta sig för. Smaken är under all kritik och pizzans botten är inte klar.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har i detta test provsmakat och gett omdöme på 10 st olika djupfrysta pizzor. Det finns stora skillnader i smak och Aftonbladets panel ger ut både bottenbetyg och toppenbetyg. De pizzor som innehåller mozzarellaost presterar bäst i testet. Enligt smakpanelen känner man direkt när pizzorna innehåller mozzarellaost.

Bäst i test är Coop Pizza Ost & Skinka Stenugnsbakad. Den erhåller maximalt poäng; 5 plus av 5 möjliga. Coops Pizza är stenugnsbakad och har en tunn botten med välsmakande mozzarella, tomatsås och skinka. Kryddning är bra och pizzan är mager trots ganska mycket mozzarellaost. Pizzan innehåller rapsolja, vilket ger extra pluspoäng från smakpanelens dietist. Kort och gott – en fullpoängare!

Som god tvåa hittar vi Ica Pizza Mozzarella Stenugnsbakad. Denna storsäljare innehåller som namnet avslöjar mozzarellaost, men också körsbärstomater, spenat, basilika och pesto. Priset ligger på 28 kr för en pizza på 375 gram. Smakpanelens dietist tycker att pizzan innehåller för mycket ost och därmed fett. Betyget blir 4 plus av 5 möjliga.

På tredjeplats parkerar Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto. Denna pizza är bra kryddad och innehåller ost, skinka och tomatsås. Botten är tunn och krispig. Dietisten ger den extra plus för att den innehåller mycket tomater,skinka, riktiga kryddor och extra fin olivolja. Pizza kostar 27 kr för 330 gram och slutbetyget blir 4 plus av 5 möjliga.

Vinnare i det här testet

Sveriges Radio

Publicerad

Sveriges Radio har tillsammans med sin smakpanel testat fyra olika fryspizza. Smakpanelen består av Elin Björck, kommunikationsrådgivare, Anna Lycke, kock och journalist och Lisa Knutsen från Karlstad Studenkår. De anser att fryspizza inte går att jämföra med en restaurangpizza, men att smaken ändå är hyfsad på flera av dem.

Den enhälliga vinnaren är Ica Stenugnsbakad Pizza Mozzarella som alla tre anser vara den bästa pizzan. Icas pizza håller smaken till skillnad från konkurrenterna som endast vid de första tuggorna smakar något. Pizzan är bäst balanserad i testet och har både bra sälta och sötma. Enligt smakpanelen är Icas pizza både fluffig och knaprig samt har en väldigt god basilikasmak.

Övriga pizzor imponerar inte. Dr. Oetkers Ristorante Pizza Salami Mozarella Pesto är alldeles för salt. Coops Pizza Tropicana och Trattoria Alfredos Hawaian smakar blekt och är dessutom för söta.

Vinnare i det här testet

Helsingborgs Dagblad

Publicerad

Helsingborgs Dagblad har tagit hjälp av testföretaget WiseGuide för att utse den godaste frysta pizzan. Alla pizzor har tillverkats i Tyskland oavsett märke, vilket är lite förvånande. Priserna varierar mellan 20 kr och 31 kr. Ingen av pizzorna får högsta poäng och ingen får det lägsta betyget. Betygsskalan går från 1 poäng som lägst till 5 poäng som högst.

Tre djupfrysta pizzor får slutbetyget 4 poäng av 5 möjliga. Bäst av dessa är Dr. Oetker Tradizionale Stoneoven Prosciutto-funghi som är en fyllig pizza med god smak. Pizzan är testets dyraste, men är ändå värd pengarna enligt WiseGuide. Näst bäst och testets mest prisvärda pizza är Ica Stenugnsbakad Capricciosa. Den kostar 25 kr och för detta får du en matig pizza med krispig botten. Dr. Oetker Ristorante Prosciutto har en smak som påminner om bearnaisesås och delar av smakpanelen anser att detta är testets godaste.

Längst ner i botten hittar vi den djupfrysta pizzan Willys Capricciosa. Betyget blir endast 2 poäng av 5 möjliga och anledningen är tråkig smak och gummiaktig konsistens. Willys pizza är testets minsta med sina 310 gram.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"