HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av glass med olika smaker

mat & dryck uppdaterad 27:e Juni, 2017, Baserad på 5 experttester.

Alla älskar glass! Åtminstone de allra flesta. När våren kommit och solen är framme, är det många som vill njuta av kalla, goda smaker i solen. Men det är inte bara smaken som spelar roll. Det är även färg och form på glassen. En glass som inte ser aptitlig ut, vill man heller inte stoppa i munnen och om den är utformad på ett sådant sätt som gör det svårt att äta glassen, hinner den smälta. Då blir man kletig och kladdig, vilket kan förstöra hela upplevelsen.

Det finns glassar i alla olika former, färger och inte minst olika smaker. Att välja glass är inte någonting någon annan kan hjälpa oss med. Det är en smaksak, vilken glass man vill ha. Det enda vi kan hjälpa till med, är att presentera de olika smakerna och nyheterna inför våren!

Test.se rekommenderar

Cornetto King Cone Choklad - bäst i test bland Glass med olika smaker 2020
Cornetto King Cone Choklad, bäst i test.

Cornetto King Cone Choklad - Vi på Test.se har valt att rekommendera Cornetto King Cone Choklad. Glassen blev dessutom utsedd till ”Bäst i test” av GP i år (2014). Detta är en av Sveriges största glass, hela 260 ml! Den är 100 ml större än storsäljaren Tip Top! Cornetto King Cone Choklad är en chokladglass med chokladsås i mitten, alltihop i en krispig våffla. Den passar alltså perfekt för den som tycker om choklad och har massor av plats kvar efter maten! Läs mer

Glass med olika smaker - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Glassmaskin

UPPDATERAD 4:e Augusti, 2020

Vaniljglass

UPPDATERAD 7:e Augusti, 2017

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

GP

Publicerad

Göteborgs Posten tog sig an att testa glassutbudet innan sommaren drog igång på allvar. Det lanseras nya glassar inför varje sommar, men det är långtifrån alla som blir långvariga, eller en riktig hit, för den delen. Den självklara vinnaren i GP:s test blev glassen Mega hit trippel choklad från Hemglass, en chokladtäckt vit chokladgräddglass på pinne med ett smarrigt chokladrippel inuti. Att utse en tvåa i testet visade sig vara svårare, eftersom många av glassarna som testades höll riktigt hög nivå! En riktig höjdare var i alla fall Cookies & cream från Sia, en strutglass med smak av oreokex där balansen mellan vanilj- och chokladsmak avvägs perfekt. En annan glass som slogs om andraplatsen var Magnum double coconut från GB Glace, en pinnglass som beskrivs som en riktig ”chokladbonanza”. Den har ett dubbelt lager av choklad, ett hårt och ett flytande, och en fräsch kokossmak.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressens matsajt Mitt Kök har testat årets glassnyheter som är 23 st till antalet. Man har valt ut de sju glassar som fått bäst betyg. Glassarna kommer från Sia Glass, Triumf Glass, GB Glace och Hemglass.

Två glassar får tidningens högsta betyg, 5 getingar av 5 möjliga. Först ut är Kokos Premium från Triumf Glass. Det är en rejäl kokosglass med överdrag av mörk choklad och rostade kokosflingor. Om du gillar kokos är detta definitivt något du kommer att älska. Rekommenderat pris är 20 kr.

Dubbellakrits är också en fullpoängare. Smaken påminner starkt om klassikern Lakritspuck och det räcker för högsta betyg. Glassen är enkel, välsmakande och prisvärd. Styckpriset ligger på 8,93 kr när du köper dessa i ett 14-pack.

Näst högsta betyg får Triumf Zero. Den har inget tillsatt socker, men smakar ändå jättegott. Triumf Zero är en strut med choklad och vanilj. Våfflan är härligt spröd och god. Glassen har ett rekommenderat pris på 19 kr.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

Tidningen GP har traditionsenligt testat årets glassnyheter. Deras testpanel består av tio deltagare och denna gång har man smakat sig igenom 12 st glassar. Testpanelen består av både gamla och unga människor, vilket gör testet intressant.

Bäst betyg får Magnum Black som är en glass med vanilj, kaffesås och mörk choklad. Det klassiska Magnum-utseendet tillsammans med suverän kaffesmak och tydlig chokladsmak är kombinationen som får GP:s jury på fall. Betyget blir 5 fyrar och glassen kostar 22 kr.

Två andra glassnyheter som får höga betyg är Triumf Kokosglass och Dubbel Lakrits från Hemglass. Den förstnämnda är som det låter, en kokosglass med choklad och rostade kokosflingor. Fyllig och krämig med gott chokladöverdrag lyder omdömena. Dubbel Lakrits är en vaniljglass med lakritsfyllning och lakritsöverdrag. Enkel glass utan krusiduller med tydlig lakritssmak. Båda dessa glassar får 4 fyrar av GP:s smakpanel.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP har testat årets glassar. Elva personer i GP:s konsumentpanel tog sig an att smaka på alla glassarna och i år fick en segrande jättestrut fem lysande fyrar. Den vann dock inte på grund av sin storlek, utan för sin goda smak och den överraskande chokladsåsen – i Cornetto King Cone Choklad. Glassen har ett sprött och frasigt rån, lite mer tryck i smaken i chokladsåsen i mitten. Som tvåa i testet med fyra av fem i betyg, kom en mycket mindre strut, Crunchy, som passar perfekt för den glassätare som för tillfället saknar utrymme för vinnarformatet. Glassen har, enligt konsumentpanelen, en ovanligt god vaniljsmak. Krispiga nötter ovanpå och härliga chokladbitar. Därefter blev resultatet jämnt i mellanskiktet med tre av fyra fyrar i betyg, bland annat för de två lakritsnyheterna, Panda och Lakrits – en svårsmält historia för de som inte gillar den smaken. Sia Lakrits fick ta tredjeplats och är gräddglass med vaniljsmak, saltlakritsrippel- och överdrag. Glassen har en jättegod lakritssmak, då det salta blandar sig fint med vaniljen och sötman inuti. Den är dock klen i vaniljsmaken och har en kemisk eftersmak.

Vinnare i det här testet

Metro

Publicerad

Metros testpanel bestod av tre barn – Dante 9 år, Calle 8 år och Agnes 6 år. Dessa barn fick betygsätta vårens glassar och det visade sig att barnen hade två olika sorters smak. Killarna gillade allt med choklad i, men de gav ingen glass toppbetyg. Agnes delade istället ut femmor till nästan varenda glass med fruktsmak. Samtliga barn ogillade glass med nötsmak. De medföljande vuxna var däremot helt eniga om vilken glass som var godast – Daim Pear Dream. Testets vinnarglass blev Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie. Detta är hippieparet Ben Cohen och Jerry Greenfields chokladglass med browniebitar och detta var den absolut godaste glassen enligt pojkarna. De enda negativa de kunde säga om glassen var att förpackningen är för liten! På testets andraplats hamnade Cornetto Enigma Vanlj & Hallon. Glassen består av, som namnet antyder, vaniljglass med hallonsås och bitar av mörk choklad och ersätter strutglassen med jordgubbssmak. Denna glassen var Agnes favorit på grund av hallonglassen. På testets tredjeplats hamnade klassiska Daimglassen som nu fått päronsmak. Glassen gav blandade åsikter bland testpanelen, men Agnes säger att hon inte känner av smaken av päron alls.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"