HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av julskivor

hem & hushåll uppdaterad 19:e Februari, 2014, Baserad på 2 experttester.

Runt juletid är det mycket som ska till för att man ska få in den rätta julkänslan. Det är bl.a. julgranen, julskinkan, glögg och, så klart, julklappar. Men minst lika viktigt är det med rätt julmusik! Julskivorna blir allt fler och fler - många skivor är helt nya och andra är uppgraderade klassisker. Vilken skiva som är bäst är ju självklart en smaksak, men här nedan finns test av årets absolut bästa julmusik.

Test.se rekommenderar

Nick Lowe – Quality street: A seasonal selection for all the family - bäst i test bland Julskivor 2020
Nick Lowe – Quality street: A seasonal selection for all the family, bäst i test.

Nick Lowe – Quality street: A seasonal selection for all the family - Vi på Test.se har valt att rekommendera Nick Lowes julskiva Quality street: A seasonal selection for all the family. När Lowes amerikanska skivbolag först kastade upp idén om ett julalbum, var han först inte det minsta lockad, utan tyckte det luktade sellout. Efter ett tag började Lowe dock se det som en utmaning och ville göra en julskiva som var något mer än bara en julskiva. Han valde mindre kända julsånger och la till några av sina egna, samt en av Ron Sexsmith. Låtarna… Läs mer

Julskivor - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Glögg

UPPDATERAD 12:e December, 2019

Julmust

UPPDATERAD 11:e December, 2019

Pepparkakor

UPPDATERAD 3:e December, 2019

Julskinka

UPPDATERAD 3:e December, 2019

Julöl

UPPDATERAD 11:e December, 2018

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Expressen

Publicerad

December är här och det är dags att räkna ner dagarna till tomtens ankomst, med de låtar högtiden kräver. Expressens musikredaktion har lyssnat igenom årets största julsläpp! Den allra bästa julskivan i år är ”Quality street: A seasonal selection for all the family” av Nick Lowe. Han premiärspelade sin julplatta redan i somras för de mest hängivna fansen – då lade han ut den under ett dygn för gratis lyssning! Det är förstås lite udda, men ett utslag av Lowes brittiska humor. Annars tycks ingen vara för snobbig för att göra en julskiva. Fortfarande är dock Booker T & the MG’s ”In the christmas spirit” ett oöverträffat album i rockgenren. Om man dessutom för en sekund struntar i jultemat så låter skivan som en typisk Lowplatta – det vill säga en tidlös gubb’n'roll. Bästa låten: Old Toy Trains! På andraplats hamnade Lasse Stefanz med plattan ”Lasse Stefanz stora julparty”. Lasse Stefanz lämnar in en protest. De har själva gjort julskivor och spelar jullåtar under spelningarna när det är jul. I år vägrar de jul och ger ut en julskiva som motsägelsefullt är garanterat befriad från ris a la Malta. Det finns t.o.m. en varningslapp på skivan! De har istället rensat i arkiven och hittat 14 nummer som inte kom med på skivorna när det begav sig. Bästa låten: Varje Ensam Natt! Malena Ernmans julskiva ”I decembertid” hamnade på listans tredjeplats. Tre år efter den operaorienterade ”Santa Lucia – en klassisk jul” är Malena Ernman tillbaka under granen. Nu har hon dessutom sällskap av bland andra Åsa Jinder och Jerry Williams och hamnar i ett mer klassiskt jullandskap. ”I decembertid” är återhållet traditionell på ett sätt som kunnat bli en stentrist historia om det inte vore för rösten. Bästa låten: Counting Miracles!

Vinnare i det här testet

Östersunds-Posten

Publicerad

Östersunds-Posten har testat ett gäng nya julskivor som gör att man kommer i rätt stämning när man bakar, städar, bygger pepparkakshus eller hänger upp girlanger i taket. Årets allra bästa julskiva är ”Christmas with love”. Leona Lewis försöker väcka liv i sin lite avsomnade karriär med en julskiva., som är inspirerad av Phil Spectors legendariska album ”A christmas gift for you” från 60-talet. Det är präktigt arrangerade låtar med riktig ”wall of sound”-produktion som omger alla låtarna på skivorna. Leona Lewis röst är som gjort för att sjunga jullåtar! Hon ger sig till och med på den klassiska Spector-låten ”Christmas (baby please come home)” med bravur och lyckas t.o.m. få in några traditionella låtar på skivan. Leona lyckas framföra låtarna i versioner som gör att de mest sönderspelade av julsånger känns nya och moderna. Hon övertygar dessutom med ett par nyskrivna låtar, där framförallt den poppiga ”Mr right” kommer att bli en nutida julklassiker. På andraplats hamnade Malena Ernman med albumet ”I decembertid”. Malena är aktuell med sin andra julskiva. På skivan sjunger hon allt från psalmer och julvisor, till mindre julrelaterade låtar som ”You never walk alone” och ”Håll mitt hjärta”. Hennes röst är ljus och klar som en iskristall och allt är oerhört väl arrangerat. Rösten kan dock ge en lite för distanserad känsla. Den mest intressanta låten på skivan ”I decembertid” är ”Stilla natt”, där Malena sjunger i lugn takt, men låter stråkarna virvla runt som snöflingor. Det fungerar däremot inte lika bra att ”O helga natt” enbart kompas med gitarr. På tredjeplats hamnade Elisa’s ”Gnistrande jul” som står på gränsen till det stora genombrottet, även utanför danskretsar. Elisa Lindström gjorde fin reklam för dansbandet i ”körslaget” och ska dessutom vara med i melodifestivalen. Elisa’s visar tyvärr upp sin begränsning, när de försöker skapa stämning i de traditionella låtarna, som ”Låt mig få tända ett ljus” och ”O helga natt”, men däremot är de bättre i de rena dansbandslåtarna med jultema som finns på skivan. De borde kanske struntat i att ta med de traditionella låtarna över huvud taget.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"