HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av matlådor

mat & dryck uppdaterad 18:e Juni, 2018, Baserad på 3 experttester.

När man skall ha med sig lunch till jobbet vill man ha en pålitlig matlåda. Liksom när man gör ordning mat för barnens utflykt. Vilka egenskaper skall då en bra matlåda ha? Den optimala matlådan skall vara tät och stadig. Den skall gärna tåla mikro bra och inte innehålla giftiga kemikalier. Locket skall vara enkelt att öppna och stänga. Matlådan skall inte läcka när man har vätska i. När man tar ut den från mikron får inte matlådan vara för varm så man bränner sig. Och sist, men inte minst får den självklart vara prisvärd!

Test.se rekommenderar

Ikea Matlåda 365+ - bäst i test bland Matlådor 2019
Ikea Matlåda 365+, bäst i test.

Ikea Matlåda 365+ - Vi på Test.se har valt att rekommendera Ikea Matlåda 365+. Den är en mycket prisvärd matlåda som får toppbetyg 5/5 i både Allt om Mat(11/8-15) och GP(27/8-11). Ikeas matlåda är tät, stabil och läcker inte. Den har en smart ventil i locket som öppnas vid värmning i mikron. Matlådan har små flärpar i varje hörn och är enkel att både öppna och stänga. En topprodukt från Ikea med ett attraktivt pris!

Matlådor - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Plastfolie

UPPDATERAD 17:e Februari, 2015

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Allt om Mat

Publicerad

Allt om Mat har lagom till semesterns slut testat nio matlådor. Man vill gärna se att matlådan är tät och stadig. Den skall också tåla mikro och inte innehålla giftiga kemikalier. Både betyg och priser varierar rejält. Den dyraste kostar 270 kr(!) och den billigaste 10 kr.
Två modeller delar på förstaplatsen, Ikea 365+ och Curver Grand Chef. Ikeas matlåda rymmer 7 del och kostar 19 kr. För dessa välinvesterade slantar får du en matlåda som är välgjord, tät, stadig och prisvärd. Den har också en smart detalj, en ventil i locket som öppnas vid värmning i mikron. Curver Grand Chef rymmer rejäla 1,2 liter och kostar 25 kr. Du får mycket matlåda för pengarna och den är minst lika bra som Ikeas matlåda. Betyget för dessa två matlådor blir 5/5.
Längst ned i bottenträsket hittar vi matlådorna Ö&B Matförvaring och Fresh & Go från Curver. Båda dessa två matlådor är för tunna och ostadiga. Dessutom läcker de och ett lågt pris räddar dem inte från det blygsamma betyget 2/5.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

Tidningen Göteborgsposten(GP) har testat åtta matlådor. Man har jämfört hur matlådorna är att använda och hantera. Betygen varierar rejält, allt från två fyrar till maximala fem fyrar. Priserna varierar från 14,90-34,95 kr. Volymen på matlådorna ligger oftast på ca 1 liter, med några få avvikelser.
På delad förstaplats hamnar Curver Grand Chef och Ikea Matlåda 365+. Den förstnämnda kostar 32,90 kr och har ett rejält lock med en flärp i hörnet. Mycket bra vid stängning. Curver Grand Chef läcker inte och blir inte het att ta i vid uppvärmning. Ikeas matlåda 365+ har hål som släpper ut ångor och små flärpar vid alla lockhörn. Liksom Curvers matlåda läcker den inte vid vätska och klarar uppvärmningstestet galant. Betyget för dessa två kompententa matlådor blir 5/5.
Sämsta matlådan heter Fresh & Go från Curver. Den är vek och har osäker stängning. Läcker och blir varm vid upphettning. Betyget blir sparsamma 2/5. Curver ligger alltså både högst upp och längst ned. Välj rätt matlåda från Curver!

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har i ett mindre test undersökt vilken matlåda som är bäst. En väl fungerande matlåda skall vara enkel att öppna och stänga samt gå att lyfta direkt från mikron vid het värme. Vidare skall den gärna hålla sig fräsch och luktfri och självklart hålla tätt! Icakuriren har jämfört sex olika matlådor i varierande prisklasser. Den billigaste kostar 19 kr, medan den dyraste går på 129 kr. Betygen skiljer sig rejält. Icakuriren ger ut både högsta betyg och lägsta betyg.
Bäst i test blir dyraste matlådan från Tupperware, Extra plus-rund. Den rymmer 0,7 liter och är tät, luktfri och mycket enkel att lyfta vid hetta. Förutom detta är den begåvad med ventilationshål. Betyget blir 5/5 och enda nackdelen är det höga priset på 129 kr.
Bästa budgetalternativ är den billigaste av testets matlådor, 365+ från Ikea. Den kostar endast 19 kr och får betyget 4/5. Ikeas matlåda är tät, har ventilationshål och är enkel att lyfta vid hetta. Sämst i test är Åhlens matlåda. Den får endast 1/5 i betyg och är svår att stänga och läcker mycket.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"