HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
matlådor - Bäst i test

Test av matlådor

9 ST PRODUKTER TESTADE

mat & dryck uppdaterad 20:e December, 2019, Baserad på 4 experttester.

När man skall ha med sig lunch till jobbet vill man ha en pålitlig matlåda, som är tät och håller maten fräsch. Detsamma gäller för barnens utflykt. Vilka egenskaper skall då en bra matlåda ha? Den optimala matlådan skall vara tät och stadig. Den skall gärna tåla mikro bra och inte innehålla giftiga kemikalier. Locket skall vara enkelt att öppna och stänga. Matlådan ska helst inte läcka när man har vätska i. När man tar ut den från mikron får inte matlådan vara för varm så man bränner sig. Och sist, men inte minst får den självklart vara prisvärd!

Bäst i test: IKEA 365+ Matlåda Glas

Testresultat
Lång livslängd Rejält lock som fäster bra
Tung
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar IKEA 365+ matlåda i glas. Den finns i flera olika storlekar och former, runda, höga, breda och stora formar. Det finns både plastlock, glaslock och trälock. Speciallock måste dock köpas separat. Tyvärr blir de flesta glasmatlådorna ganska tunga att bära med sig. Men fördelen är att livslängden är bättre och man undviker att använda plast. 

Visa hela texten
Material:
Glasform, Plastlock

Köp den till detta pris idag:

Matlådor - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Plastfolie

UPPDATERAD 11:e December, 2019

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

VLT

Publicerad

VLT har testat 6 olika typer av matlådor, i plast, glas och rostfritt stål. Plastmatlådorna får sämst betyg och hamnar i botten av tabellen. På förstaplatsen ligger IKEA’s glasmatlåda. Den tar inte åt sig någon smak eller lukt. Den känns rejäl och hållbar. Dock är locket gjort av plast och den är lite tung. På andraplatsen Granits matlåda, också tillverkad i glas med plastlock. Den har samma funktioner som IKEA’s matlåda. Båda dessa två har ganska tröga lock och är tunga. På tredjeplatsen är Clas Ohlson’s matlåda i rostfritt stål. Den tar inte heller åt sig någon lukt eller smak. Men den går inte att köra i mikron och den läcker ganska lätt. 

Vinnare i det här testet

Allt om Mat

Publicerad

Allt om Mat har lagom till semesterns slut testat nio matlådor. Man vill gärna se att matlådan är tät och stadig. Den skall också tåla mikro och inte innehålla giftiga kemikalier. Både betyg och priser varierar rejält. Den dyraste kostar 270 kr(!) och den billigaste 10 kr.
Två modeller delar på förstaplatsen, Ikea 365+ och Curver Grand Chef. Ikeas matlåda rymmer 7 del och kostar 19 kr. För dessa välinvesterade slantar får du en matlåda som är välgjord, tät, stadig och prisvärd. Den har också en smart detalj, en ventil i locket som öppnas vid värmning i mikron. Curver Grand Chef rymmer rejäla 1,2 liter och kostar 25 kr. Du får mycket matlåda för pengarna och den är minst lika bra som Ikeas matlåda. Betyget för dessa två matlådor blir 5/5.
Längst ned i bottenträsket hittar vi matlådorna Ö&B Matförvaring och Fresh & Go från Curver. Båda dessa två matlådor är för tunna och ostadiga. Dessutom läcker de och ett lågt pris räddar dem inte från det blygsamma betyget 2/5.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

Tidningen Göteborgsposten(GP) har testat åtta matlådor. Man har jämfört hur matlådorna är att använda och hantera. Betygen varierar rejält, allt från två fyrar till maximala fem fyrar. Priserna varierar från 14,90-34,95 kr. Volymen på matlådorna ligger oftast på ca 1 liter, med några få avvikelser.
På delad förstaplats hamnar Curver Grand Chef och Ikea Matlåda 365+. Den förstnämnda kostar 32,90 kr och har ett rejält lock med en flärp i hörnet. Mycket bra vid stängning. Curver Grand Chef läcker inte och blir inte het att ta i vid uppvärmning. Ikeas matlåda 365+ har hål som släpper ut ångor och små flärpar vid alla lockhörn. Liksom Curvers matlåda läcker den inte vid vätska och klarar uppvärmningstestet galant. Betyget för dessa två kompententa matlådor blir 5/5.
Sämsta matlådan heter Fresh & Go från Curver. Den är vek och har osäker stängning. Läcker och blir varm vid upphettning. Betyget blir sparsamma 2/5. Curver ligger alltså både högst upp och längst ned. Välj rätt matlåda från Curver!

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har i ett mindre test undersökt vilken matlåda som är bäst. En väl fungerande matlåda skall vara enkel att öppna och stänga samt gå att lyfta direkt från mikron vid het värme. Vidare skall den gärna hålla sig fräsch och luktfri och självklart hålla tätt! Icakuriren har jämfört sex olika matlådor i varierande prisklasser. Den billigaste kostar 19 kr, medan den dyraste går på 129 kr. Betygen skiljer sig rejält. Icakuriren ger ut både högsta betyg och lägsta betyg.
Bäst i test blir dyraste matlådan från Tupperware, Extra plus-rund. Den rymmer 0,7 liter och är tät, luktfri och mycket enkel att lyfta vid hetta. Förutom detta är den begåvad med ventilationshål. Betyget blir 5/5 och enda nackdelen är det höga priset på 129 kr.
Bästa budgetalternativ är den billigaste av testets matlådor, 365+ från Ikea. Den kostar endast 19 kr och får betyget 4/5. Ikeas matlåda är tät, har ventilationshål och är enkel att lyfta vid hetta. Sämst i test är Åhlens matlåda. Den får endast 1/5 i betyg och är svår att stänga och läcker mycket.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.