HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av potatissallad

mat & dryck uppdaterad 4:e Augusti, 2015, Baserad på 2 experttester.

Potatissallad är något de flesta tycker om, särskilt om den är hemlagad och god. Men ibland har man varken tid eller ork att göra en egen. Som tur är finns det en uppsjö av färdigpaketerade potatissallader och även matbutikernas charkavdelning erbjuder en något lyxigare variant.

De vanligaste potatissalladerna är gjorda på kokt potatis som skurits i bitar eller skivats. Kryddad majonnäs, matlök, purjolök, kapris är ingredienser som ofta förekommer. Färdigsalladerna innehåller normalt majonnäs, men det finns de som istället har tillsatt crème fraiche och grädde.

Test.se rekommenderar

Rydbergs Potatissallad - bäst i test bland Potatissallad 2019
Rydbergs Potatissallad, bäst i test.

Rydbergs Potatissallad - Vi på Test.se har valt att rekommendera Rydbergs Potatissallad. Den blir etta i Aftonbladets test(7/8-14) och placerar sig bra i Icakurirens test(2/7-15). Den har bra konsistens och smaken är mild och fyllig med fin majonnäskaraktär. Rydbergs fungerar till det mesta, exempelvis till sommarens bufféer och grillmat. Läs mer

Potatissallad - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat åtta olika potatissallader och resultatet är väldigt varierat utan de där riktiga fullträffarna. Priserna är också något som varierar stort. Den billigaste förpackningen kostar ca 19 kr/kilot och den dyraste drygt 71 kr/kilot.
Bäst i test och enda potatissalladen som får betyget 4 hjärtan av 5 möjliga är Kosterfiskarens Potatissallad. Deras potatissallad bedöms som smakrik, krämig och fräscht syrlig. Smaken går något åt kaprishållet. Litet minustecken för den gryniga såsen. Den har ett kilopris på ca 30 kr.
Fyra potatissallader delar på andraplatsen; Ica Basic, Coop Xtra, Rydbergs Original och Rydbergs Gourmet med purjo. Billigast av dessa är Ica Basic, vilket gör denna till bästa budgetalternativet. Allra längst ned i botten hittar vi K Lyx, en dyr potatissallad

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Tidningen Aftonbladet har testat åtta färdiga potatissallader. De flesta av dem får relativt ljumma betyg och endast en av dem imponerar. Mycket tillsatser och menlösa smaker dominerar. Bäst blir det istället om du gör en hemmalagad variant.
Bäst i test blir Rydbergs Potatissallad. Smaken är mild och fyllig. Potatisbitarna har lagom storlek och konsistensen är fin. De flesta i smakpanelen ger tummen upp och slutbetyget hamnar på 4/5. En förpackning på 800 gram kostar 28 kr.
Bästa budgetalternativ är Lidls Vitakrone Potatissallad. Smaken är något skarp och söt, men trots allt god. Mindre fetthalt än testvinnaren och betydligt billigare. Priset ligger på 19 kr för 1 kg och betyget blir 3/5. Två andra potatissallader som får samma betyg som Lidls variant är Ica Basic och K-Salat. Däremot Icas dyrare sallad får betyget 1/5. Smakpanelen tycker att den känns smaklös och potatisbitarna är alldeles för små.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"