Klikk.no
Den norska sajten Klikk.no har låtit två kockar testa sex olika sous vide-maskiner av cirkulatortyp, vilket innebär att de inte har ett eget vattenbad utan placeras i en kastrull eller annat vattenkärl du har sedan innan. Alla maskinerna fick jobba med 10 liter vatten, och alla fick sin förmåga testad genom att tillaga kyckling och morötter.
Som nummer 1 i Klikk.no:s test ligger Sansaire Sous Vide. Den har en stor display och är både smart och enkel att använda. Den fästes enkelt med en klämma i en kastrull eller annat kärl och kan stå upprätt när den förvaras (och tar på så sätt inte mer plats än en termos). Dessutom är den prisvärd: i skrivande stund ligger priset runt 1 500 kronor! Maskinens enda egentliga nackdel är att den tar aningen lång tid på sig för att komma upp i temperaturer över 60 grader.
Som nummer två i testet hittar vi Steba Sous Vide Cooker Professional, en stor och rektangulär modell med enkel design. Displayen är tydlig och överskådlig, och maskinen är användarvänlig. Den kommer snabbt upp i rätt temperatur, men det krävs en rätt stor behållare för att få plats med den robusta maskinen. Tyvärr säger den heller inte till när den uppnått rätt temperatur.
På tredje plats ligger OBH Nordica Immersion Sous Vide Cooker, som även den är stor och rektangulär. Precis som Stebas modell behöver du en stor behållare. Displayen är tydlig, men knapparna lämnar lite att önska. Den kommer snabbt upp i temperatur, men sagda temperatur är inte alltid helt exakt. Plus i kanten för en smart hållare att fästa påsen med maten i!
Vinnare i det här testet
-
Sansaire Sous Vide
Förstaplats på Klikk.no. -
Steba Sous Vide Cooker Professional
Andraplats på Klikk.no. -
OBH Nordica Immersion Sous Vide Cooker
Tredjeplats på Klikk.no.