HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av torrschampon

skönhet uppdaterad 15:e Juni, 2017, Baserad på 9 experttester.

Torrschampo kan vara räddningen när du inte hinner att tvätta håret. Ett bra torrschampo ska nämligen fräscha upp håret, avlägsna äcklig lukt och suga upp fett. Men främst, ska torrschampot ge dig ett rent och snyggt hår mellan tvättarna. Se bara till att få ut alla rester av produkten från hårbottnen mellan schamponeringarna så att det inte bildar en hinna vid hårrötterna. En hel del olika torrschampon kan även ha olika effekter, så som att ge volym, dofta gott eller göra håret matt.

Torrschampot sprayas på med ca 20-30 cm avstånd och masseras sedan in i hårbotten. Tänk på att olika märken kan ha olika instruktioner, så läs först i bruksanvisningen!

Test.se rekommenderar

Björn Axén Style Styling Powder - bäst i test bland Torrschampon 2019
Björn Axén Style Styling Powder, bäst i test.

Björn Axén Style Styling Powder - Här på Test.se har vi valt att rekommendera torrschampot Styling Powder från det svenska frisörmärket Björn Axén. Schampot har vunnit två av Aftonbladets tester (19/09-5 och 10/07-14) och tog andraplats hos Damernas Värld (09/10-14). Anledningen till att Styling Powder inte blev testvinnare är förmodligen pga att priset är relativt mycket högre än hos vinnaren (Batiste).


Björn Axén Styling Powder är en spray i puderform som absorberar fett från håret och hårbotten. Torrschampot ger hållbar stadga och volym, samt fräschar upp håret och ger en nytvättad känsla. Det passar perfekt för… Läs mer

Torrschampon - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Hårinpackningar

UPPDATERAD 28:e Juni, 2019

Permanent hårfärg

UPPDATERAD 14:e November, 2018

Hårolja

UPPDATERAD 14:e Juni, 2017

Schampon

UPPDATERAD 15:e Juni, 2015

Balsam

UPPDATERAD 13:e Maj, 2015

Experttester vi läst (9st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Torrschampo ör en räddning när håret behöver en uppfräschning mellan tvättarna. Rätt produkt kan också ge en rejäl volymskjuts och håret blir härligt dagen efter-strävt och lättjobbat. Damernas Värld har testat olika märken från budgetprodukten Batiste, till riktigt dyra märken och utsett en “Bäst i test”. Torrschampot som hamnat på förstaplats är en räddare för tidigare morgnar. Lernberg Stafsing Dryclean Soft är nämligen superlätt och smidig att använda. Den där smutskänslan försvinner direkt. Den fungerar alldeles utmärkt när man inte vill eller inte hinner tvätta håret för ofta. Dessutom får man en fin volym och finns för både ljus- och mörkhåriga. Noir Sahara Love Story tog andraplats i testet och känns som ett jämt, fluffigt moln med en härlig doft som inte tar över. Effekten håller i sig i omkring två dagar. Testpanelen tyckte också att det var kul med ett nytt svenskt hårmärke som tillverkar allt på hemmaplan. En riktig hit! Även detta märke finns för både ljus- och mörkhåriga. Sist, men inte minst, hamnade Batiste Sweetie. Det är en mycket bra budgetprodukt som är lättapplicerad och håret känns bra, samt lättstylat. Tyvärr är doften lite för söt med tendens att lukta som mellanstadiet. En testperson säger, “Om det inte vore för doften, vore den en solklar femma”.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat sex populära torrschampon för flottigt hår och hittat den bästa quickfixen. Ett bra torrschampo tar inte bara bort fettet ur håret, utan ger också volym så att det blir lättare att styla. Det svenska frisörmärket Björn Axén klarar av detta galant och blir testets vinnare. Produkten är lättanvänd och ger håret en fräsch och nytvättad känsla. För bästa effekt behöver man spraya ganska nära håret, ca 10 cm, och schampot absorberas relativt snabbt av håret, även om man behöver massera det in något. På andraplats kommer den godisdoftande Tigi Bed Head Oh Bee Hive som ger en långvarig effekt. Håret känns nytvättat, även om schampo gör håret något kladdigt. Fördelen med det är att håret blir lätt att forma. Volymen som uppstår är dessutom oklanderlig. Testets dyraste produkt ger en bra effekt, utan att håret tyngs ner.Produkten dammar minimalt och har en mild doft.

Vinnare i det här testet

Veckorevyn

Publicerad

Ett bra torrschampo kan verkligen vara en räddare i nöden och perfekt om man försöker hålla ner tvättandet av sitt hår. Veckorevyn har testat ett gäng torrschampon och flera av dem fick högsta betyg. Bangerhead Fresh Me Up var ett av märkena som fick 5 av 5 betyg och anses vara ett effektivt torrschampo. Det är ett bra tryck i flaskan som fördelar schampot fint. Det ger även lite volym och en matt textur. Torrschampot doftar fräscht och innehåller gojibär som ska verka vårdande – men det är inget testpanelen märker av. Label.m Dry Schampoo är favoritmärket bland hårstylisterna på Londons modevecka och det är förståeligt. Här får vi en praktisk flaska, en diskret doft och ett perfekt resultat. Håret blir fräscht och finishen blir lagom matt. Label.m finns för både blonda och brunetter. Klorane Oatmilk Dry Shampoo Spray hamnade på tredjeplats och är en riktig favorit bland flera modebloggare. Det är superenkelt att använda, har en behaglig doft och mattar ner utan att lämna någon pudrig yta, vilket är perfekt om man har strävt och torrt hår. Klorane ger ett grymt och hållbart resultat, även i de smutsigaste längderna.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst-i-Test.se har testat torrschampon med hjälp av fyra utbildade frisörer med olika hårtyper och olika hårfärger. Schampona testades delvis efter förmåga att suga upp fett och ge håret en nytvättad känsla, samt på sin förmåga att ge håret volym. Amika Perk Up Dry Shampoo blev testpanelens favorit och testets vinnare, pga förmågan att snabbt fräscha upp håret utan att lämna spår efter sig. Produkten är baserad på risstärkelse och havtorn och är helt fri från aluminium. Perk Up ger en viss volym, men framförallt en känsla av att håret är rent och nytvättat, snarare än den strävhet som ofta förknippas med volymprodukter. Schampot passar lika bra på ljust hår, som mörkt hår. Bangerhead Fresh Me Up tog andraplats och är testets budgetvinnare. Det är en finkornig spray i puderform som är lite fuktigare i sin utformning, vilket gör fördelningen lättare. Produkten innehåller Gojibär som ger en frisk, syrlig doft, samt vård till hårbotten och hår. Fresh Me Up ger mycket volym utan att ge någon strävhetskänsla. På tredjeplats hamnade Kevin Murphy Fresh Hair är en ovanligt finfördelad spray med en tydlig doft av söt citrus. Schampot ger en väldigt nytvättad känsla som håller i sig bra under dagen. Resultatet blir helt matt och den ger även viss volym i tunna hår, men för tjockare hår är det renhetskänslan som är produktens styrka.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat åtta olika torrschampon och utsett en vinnare. Ett bra torrschampo skall enligt tidningen göra att du sparar både tid och energi vid de tillfällen då du inte hinner tvätta håret. Om ditt hår är platt eller har fet hårbotten kan ett torrschampo rädda dig genom att ta bort den feta känslan. Har du tunt hår kan torrschampot hjälpa dig att bättra på volymen. Du använder schampot genom att spraya vid hårrötterna och sedan massera in det med fingertopparna. Fördela det jämnt och se till att få bort de vita produktresterna.

Bäst i test är torrschampot Batiste XXL Volume. Schampot kostar 79 kr och ger en rejäl volym. Håret blir något strävt, men samtidigt betydligt tjockare. Batiste XXL Volume är enkelt att massera in och det lämnar inte synliga spår. Det luktar relativt mycket, men angenämt. Slutbetyget blir 4,6 poäng av 5 möjliga!

Knapp tvåa är Björn Axén Styling Powder som kostar 149 kr för en flaska på 200 ml. Björn Axéns produkt ger en hållbar volym utan att håret blir svårhanterat eller strävt. Torrschampot ger en tydlig uppfräschning och de vita spåren från sprayen är enkla att massera bort. Björn Axén Styling Powder får betyget 4,5 poäng av 5 möjliga.

På delad tredjeplats hittar vi torrschampona LernbergerStafsing Dry Clean Dark och Toni & Guy Cleanse Dry Shampoo. Det förstnämnda är lätt att massera in och passar de med mörkt hår. Håret blir fräscht och får rejäl volym. Toni & Guy:s produkt är enkel att applicera och ger håret tydlig volym som håller länge. Betyget för dessa två torrschampo blir 4,0 poäng.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har tagit på sig uppdraget att testa 11 olika torrschampo som kan komma till användning de dagar då du inte orkar eller hinner fräscha upp håret med en vanlig schamponering. Ett antal sprayningar eller pudringar med en bra produkt räcker för att håret skall få bort den smutsiga känslan. Istället ger du håret en fräschare look med snygg volym!

Bäst i test enligt Aftonbladet är Björn Axén Style Styling Powder som kostar ca 140 kr för 200 ml. Torrschampot luktar gott och lagom mycket. Konsistensen är lätt och håret får definitivt mer volym utan att bli kladdigt och strävt. Färgen på pudret är vitt och borstas lätt ur efter användning. Björn Axén Style Styling Powder går att använda varje dag, men det är ju självklart bra att göra en vanlig schamponering då och då.

På placering två i Aftonbladets test av torrschampo finner vi Batiste Dry Shampoo Clean & Classic Original. Det kostar 69 kr för 200 ml, vilket är riktigt prisvärt. Batiste är lätt att fördela i håret och det vita pudret försvinner snabbt även i ett mörkt hår. Doften är lagom anonym, men behaglig. Håret blir fräscht efter torrschamponeringen och behåller sin naturliga struktur utan att bli strävt och klibbigt.

Som god trea hamnar torrschampot Lee Stafford Original Dry Schampoo. Det får lika högt betyg som tvåan i testet, men är något dyrare med sina 90 kr för 150 ml. Doften är inledningsvis mycket stark, men försvinner kort efter sprayning. Håret får fin volym och en vacker lyster. Man behöver jobba in schampot noga för att det helt skall försvinna in i håret. När detta väl är gjort håller sig håret snyggt hela dagen!

Något som är anmärkningsvärt med testet är att samtliga produkter utom en får bra betyg. Det enda torrschampot som hamnar under betyget 3 poäng av 5 möjliga är Toni and Guy Cleanse Dry Schampoo. Doften är kemikalisk och inte alltför behaglig. Jämfört med övriga konkurrenter så får man inte någon fräsch känsla efter torrschamponering med denna produkt. Håret blir för mjukt och lämnar kvar en liten hinna.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat en hel del olika torrschampon och utsett Batiste som bäst i test. Batiste är ett av de två billigaste schampona i testet. När man först sprayar schampot i håret lägger det sig som ett litet vitt lager i hårbotten, men när man sedan masserar in det i hårbotten, försvinner det vita helt och hållet. Efter det borstar man håret, så schampot hamnar jämt i håret och då ser håret matt och rent ut! Håret får även en ökad volym, men utan att bli strävt och effekten håller hela dagen. Det känns ungefär som att spraya torr, väldoftande luft i håret. På andra plats hamnade Toni & Guy Cleanse. Produkten är lätt att spraya i håret och det blir varken tungt eller blött. Torrschampot lämnar inga spår i hårbotten efter att man masserat in det, det känns lite svalkande att använda och det doftar gott. Resultatet gör håret ett rent utseende med matthet och volym, som håller hela dagen. Det kan dock kännas lite strävt i torrare hår. På tredjeplats hamnade Barnängen, med Cotton fresh torrschampo. Sprayen doftar fräscht och det känns lätt och torrt när man sprayar det i håret. Håret ser genast renare ut och blir matt, samtidigt som det får lite mer volym – som håller hela dagen. Detta är det billigaste torrschampot i testet, men har samtidigt den minsta flaskan!

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressen har testat och betygsatt fyra olika torrschampon och utsett Kolorit Dry schampoo som bäst i test. Detta för att man får en volym och fräscht hår som höll sig i längst av de testade schampona. Efter applicering och efter att man masserat in sprayen, blir man inte vit i hårbotten, vilket gör att även mörkhåriga kan använda torrschampot med fördel. Det är dessutom enkelt att borsta ur! På andra plats hamnade ett torrschampo från TRESummé – Instant refresh. Detta är sprayen som doftar godast och dess hållbarhet är helt okej, dock inte lika bra som testvinnarens. Håret blir fräsch och man får inga vita spår i hårbotten, vilket gör att både ljushåriga och mörkhåriga kan använda sprayen utan problem. Den är prisvärd och har en bra spraydosering. Testets tredjeplats-tagare, SYOSS, får också godkänt. Torrschampot är prisvärt och passar det fina skandinavisk håret, som även behöver bygga lie mer volym. Schampot är enkelt att borsta ur, men Expressens testpanel tycker att det finns bättre alternativ att välja bland.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat sex olika torrschampon. Samtliga schampon i testet fungerar, men vissa bättre och andra sämre. Vissa produkter gör håret klibbigt medan andra gör det lite mer lättstylat! Deltagarna i testpanelen hade olika uppfattningar om hur torrschampona luktade - ”rengöringsmedel” och ”billig parfym” var några omdömen. De tre bästa torrschampona som testats, Kisby Lee Stafford och Proffs, är alla små flaskor som passar perfekt i handväskan, träningsbagen eller i resväskan. Vissa märken har även speciella schampon för brunetter! Bäst i test blev Kisby Laboratories. Resultatet blir fräscht, luftigt och lättstylat hår, som känns nytvättat. Håret kan även kännas tjockare efter applicering, men flaskan är dyr. Andraplatsen gick till Lee Stafford Original. Man får ett fräscht och lättstylat hår efter applicering och effekten är långvarig. Nackdel är att det inte finns några instruktioner på svenska, men däremot finns det ett schampo speciellt för brunetter! Proffs Original är billig och prisvärd. Håret blir fräsch efter applicering, men effekten är snabbt övergående.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"