Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
trådlösa hörlurar - Bäst i test

Test av trådlösa hörlurar

34 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 20:e December, 2017, Baserad på 13 experttester.

Med ett par trådlösa hörlurar är friheten optimal! Så länge du kommer ihåg att ladda dem, det vill säga. Somliga mobiltillverkare har börjat hoppa över hörlursingången på sina nya mobiltelefoner, vilket öppnar upp marknaden för andra, trådlösa, alternativ.

Jag kan allt om trådlösa hörlurar – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Med ett par trådlösa hörlurar blir du extra flexibel – du har har händerna fria och ingen sladd att hålla reda på, och beroende på lurarnas räckvidd kan du gå ifrån din enhet. Oavsett om du föredrar over- eller in ear-modeller så går det att hitta en trådlös variant. In ear-modellerna kan antingen sitta i en kortare sladd som går från den ena öronsnäckan till den andra och hänger bak i nacken eller vara fullständigt sladdlösa. Funktioner och möjligheter till att styra musiken med knappar direkt på lurarna varierar från modell till modell: de kan vara försedda med volymkontroll, radio, vibreringslarm, mikrofon och svarsknapp. Om du mest tänkt lyssna på musik hemma är allt annat än en volymkontroll kanske aningen överflödigt, men om du tänker använda dem ihop med en mobiltelefon är det förstås smidigt om de har en mikrofon och en svarsknapp.

Stora skillnader i batteritid

Hörlurar utan kabel kräver förstås batteri. Ska du använda dem till din mobiltelefon kommer telefonens batteri gå åt det med, eftersom bluetooth måste vara igång under användandet. Många trådlösa lurar kan användas ihop med kabel också, vilket ju kan komma väl till hands om lurarnas batteri tar slut när du inte har möjlighet att ladda upp dem igen. Batteritiden kan skilja sig rätt ordentligt mellan olika lurar, så vill du kunna lyssna länge på en enda laddning är det en bra idé att ägna lite extra uppmärksamhet åt den delen av produktspecifikationen.

Anslutning via bluetooth eller något annat?

Olika modeller använder sig av olika teknologier för att kopplas samman med din enhet, men för att koppla hörlurarna till en mobiltelefon är bluetooth den vanligaste varianten. Vill du använda hörlurarna hemma ihop med din musikanläggning gör du bäst i att först försäkra dig om att anläggningen också stöder bluetooth, eller att lurarna du är sugen på på annat sätt är kompatibla med din stereo. Det finns trådlösa hörlurar med en separat sändare som helt enkelt kopplas in i den enhet du vill lyssna på, så skickar sändaren musiken vidare till dina lurar. Den här sortens lurar är i regel snäppet bättre än dem med bluetooth, både gällande ljudkvalitet och räckvidd, men så kostar de också därefter.

Smidiga att ta med sig

Tanken med trådlösa lurar är förstås att de ska vara smidiga och lätta att ha att göra med. Därför är det såklart ett plus om de även är lätta att ta med sig och att hörlurarna med kåpor är hopfällbara på något sätt, och kanske till och med säljs med någon form av fodral. Viktigt att komma ihåg är att ju fler leder som finns på lurarna desto bräckligare bli de! In ear-lurar är av sin natur väldigt behändiga att ta med sig, men för att de inte ska försvinna längst ner i väskan eller tappas bort någon annanstans kan det vara praktiskt med ett fodral även till dessa.

Kräver mer elektronik än lurar med sladd

För ett par år sedan var det svårt att få tag i ett par bra trådlösa hörlurar utan att behöva lägga ut en förmögenhet. Men tekniken går framåt, och idag är det möjligt att hitta bra lurar utan sladd till ett rimligt pris. Viktigt att komma ihåg är dock att trådlösa lurar kräver mer elektronik än kabelanslutna, och de är därför oundvikligt dyrare.

Bäst i test: Denon AH-GC20

Vi på Test.se har valt att rekommendera Denons trådlösa hörlurar AH-GC20. De har en solid och pålitlig konstruktion och är helt hopfällbara. De är försedda med brusreducering och har en batteritid på 20 timmar, använder sig av Bluetooth 4.0 Dual Mode-teknik för att ansluta sig till din enhet och har stöd för AAC och apt-X. Deenons lurar är också föresedda med en högkvalitativ mikrofon med Clear Voice Capture som gör det enkelt för personen i andra änden att höra vad du säger, fastän att mikrofonen inte sitter på en sladd i höjd med munnen. De har dessutom utmärkt ljudkvalitet med bra separation, fylligt ljud och en kraftig basåtergivning. Det är också möjligt att ladda ner en app där du själv kan ställa in hörlurarnas EQ-inställningar på ett sätt som tilltalar dig.

Specifikationer


Testresultat:
Ljud & Bild 2016,    Aftonbladet Plus 2015
Hörlursdesign:
Over-ear
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Knappstyrning:
Nästa/föregående låt, Play/Pause, Svarsknapp, Volymkontroll
Möjlighet till kabel:
3,5 mm (AUX)
Räckvidd:
10 m
Stand By-tid:
20 timmar
Taltid:
20 timmar
Anslutningsteknik:
Bluetooth, v. 4.0
Mikrofon:
Frekvensomfång:
5–40 000 Hz
Solid och pålitlig konstruktion, Helt hopfällbara, App för ljudinställningar
Knepigt att hålla isär de olika knapparna

Hitta bästa pris & butik:

Trådlösa hörlurar - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Hörlurar, in ear

UPPDATERAD 8:e November, 2017

Hörlurar med brusreducering

UPPDATERAD 6:e November, 2017

Hörlurar

UPPDATERAD 1:a November, 2017

Sporthörlurar

UPPDATERAD 5:e Juli, 2016

Experttester vi läst (13st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har låtit det brittiska laboratoriet Intertek testa åtta olika trådlösa hörlurar av in ear-modell, både såna som är helt sladdfria, så kallade ”true wireless”, och såna som är sammankollade med en sladd mellan de båda lurarna.

Bäst klarade sig Apples hörlurar AirPods. De har ett stort frekvensomfång och en relativt jämn ljudåtergivning, och får höga poäng i så gott som alla moment. Särskilt höga är poängen för ”batteritid” ”användarvänlighet och komfort”.

Näst bäst i Testfaktas test var Jaybird X3. Lurarna är svettåliga och har ett stort frekvensomfång med en dominerande bas. De har bra ljudkvalitet vid musiklyssning, men den är inte lika bra vid telefonsamtal.

Tätt efter Jaybird X3 ligger Plantronics BackBeat Go 3. Plantronics lurar är också svettåliga enligt tillverkaren. De har ett stort frekvensomfång, med en bitvis sämre diskantåtergivning. Lurarnas Bluetooth-lösning är riktigt bra; det är riktigt enkelt att byta mellan olika enheter, men ljudkvaliteten vid telefonsamtal är sämre.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Efterfrågan på trådlösa hörlurar blir bara större och större, och marknaden visar inga tecken på att ändra riktning. Bekvämligheten i att slippa trassliga sladdar tilltalar helt enkelt allt fler, och tillverkarna är snabba att hänga på. Det sker ständiga förändringar på marknaden: batteritiden blir bättre och bättre, uppkopplingen krånglar mindre och mindre, och elektroniken bli hela tiden smidigare. I det här testet har Ljud & Bild testat sex olika trådlösa in-ear-hörlurar, och allra bäst var Motion One från KEF. Motion One har tillverkats i samarbete med Porsche Design och har ett läckert, industriellt utseende. De är vattenskyddade och har en krage för elektroniken, som tyvärr kännas aningen klumpig i förhållande till hörlurarnas övriga elegans. Motion One har utöver sin snygga design också riktigt bra ljudkvalitet, överlägset bäst i det här testet. Genom att byta ut kragen mot en sladd blir ljudet dessutom ännu bättre! Särskilt rekommenderad i testet blev Beats By Dre’s hörlurar BeatsX. De har en så tunn och mjuk krage att den nästan inte märks, och genom att batteriet har placerats i två utbuktningar på kragen balanseras de på ett väl avvägt sätt och sitter bekvämt. Ljudet är fylligt och balanserat och lämpar sig för all sorts musik. Supra Nitro-X utsågs av Ljud & Bild till Bästa köp. Propparna är små och lätta och sitter bra i öronen, och den utmärkta ljudkvaliteten gör det svårt att skilja dem från de betydligt dyrare konkurrenterna i testet. Helt klart värt pengarna, helt enkelt!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat ett gäng trådlösa on/over ear-hörlurar och resultaten är så bra att två modeller blir utsedda till “Bäst i test” och ytterligare en modell blir “Särskilt rekommenderad”. AKG och Bose är de två lurar som delar på förstaplatsen med högsta möjliga betyg. Y50BT räcker att man håller i handen för att man ska veta att det är något speciellt med dom. Kåpornas kuddar är rejält stoppade och har ett mjukt konstläder som är bekvämt mot örat. Det enda negativa är att det kan bli lite varmt om öronen när man lyssnar under längre stunder. Knapparna sitter väl separerade på ena kåpan och NFC gör kopplingen mellan enheter enkel. Även ljudet imponerar testpanelen - de låter utmärkt oavsett vad man gillar att lyssna på. Sammantaget är det alltså ett par enastående hörlurar från AKG som är mer än värda sitt pris! QuietComfort 35 har blivit kungen av brusreducering. Kåporna kapslar in öron perfekt och vilar lätt mot huvudet. Även här levereras ett riktigt bra ljud, där bas är fyllig och fin, även på lägre volymer. Bose passar bäst till elektronisk musik och rock, musik som har lite energi, men även akustisk musik fungerar bra. Bose QuietComfort 35 är absolut inte bäst på allt, men sammantaget är de fortfarande klassens referens. B&O Beoplay H9 hamnar strax efter testvinnarna och blir särskilt rekommenderade av Ljud & Bild. De har äkta läder på bygeln och äkta skinn på kuddarna, vilket ger en känsla av lyx, men håller också länge än konstmaterialen. Ljudet här, är även det fantastiskt. Ljudbilden är bred och luftig, det finns både bas och tyngd utan att det blir öronbedövande, och man hör alla detaljer klart och tydligt. Man borde gett hörlurarna lite längre batteritid, men det är det enda negativa.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat så mycket som 19 trådlösa hörlurar, varav fyra par får full pott! För att musik eller film verkligen ska komma till sin rätt krävs hörlurar i High end-skiktet, och i detta test finns både on ear- och over ear-lurar. Sony toppar listan med två modeller - MDR-100 och MDR-1000X. Den sistnämnda modellen har tagit vid där man avslutade med MDR-100 och därför väljer jag att bara skriva ut MDR-1000X som förmodligen är lurarna som kommer att fortsätta säljas. “Ett av skälen till förstaplatsen på årets lista är givetvis brusreduceringen - som är magisk!” har Sveriges Prylsajt skrivit. Man kan snabbt sänka volymen och förstärka omgivande ljud, genom att lägga hela handflatan på höger kåpa och det är en bra funktion i många situationer. Brusreducering. ljudprestanda och funktionsmässigt är MDR-1000X i toppklass - hörlurarna imponerar på samtliga plan! Philips Fidelio L2 fick också full poäng och här är man mycket nöjd med både design och kvalitetskänsla. Det finns bra basresurser och ljudbalansen är perfekt. Dynamiken imponerar stort och oavsett musikstil låter lurarna extremt bra. Bland det bästa Sveriges Prylsajt hört i ett par trådlösa lurar! Sist, men inte minst, brukar Sennheiser vara synonymt med riktigt hög kvalitet - men få gånger har hörlurar imponerat lika mycket som PXC550. Där snackar man brusreducering av högsta klass, riktigt djup bas och både mellanregistret och diskanten har en enastående klarhet - ett riktigt elegant kvalitetsbygge!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sju trådlösa hörlurar och bäst i test blev Sony med lurarna SBH80. Till skillnad från en del andra hörlurar i testet, där det känns som att de varit tvungna att utforma dom på ett visst sätt, så känns Sonys lurar genomtänkta och bra designade. De har till exempel två fjärrkontroller som både ger lurarna balans och gör dom lättare att använda, samt att de även har dubbla mikrofoner som ger en bättre röstupptagning. SBH80 känns nästan som ett par lyxiga lurar för det priset och är dessutom vattentåliga. De låter, framför allt, riktigt bra - visserligen ej neutrala, men ett lite insmickrande ljud är riktigt trevligt. Särskilt rekommenderade och silvermedaljör blev JBL Everest 100, som är ett par små och lätta proppar med en infästningsanordning som gör att de ändå sitter väl på plats. Lurarna passar de allra flesta öron, tack vare individuellt utbytbara delar, och de känns bekväma att bära under en längre tid. Däremot kan man bli lite trött i öronen, då det engagerade ljudet kan bli påfrestande vid högre volymer. Jabra intog tredjeplats och tillverkarens Halo Smart har en krage som känns lite klumpig och gör att lurarna tar plats i packningen, men det ger andra fördelar som väl placerad mikrofon och utmärkt samtalskvalitet. Hanteringen blir dessutom lättare eftersom knapparna är lätta att hitta. Som headset för mobilen är Halo Smart ett utmärkt val, men vill man huvudsakligen lyssna på musik, bör man titta på andra alternativ, då musiken aldrig kändes speciellt engagerande och basåtergivningen var en besvikelse.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Bland marknadens trådlösa, brusreducerande hörlurar är det de här tre som regerar. Bose, Sony och Sennheiser är tre stora, kända märken vad gäller hörlurar och Bose levererar testets bästa lurar - QuietComfort 35. Lurarna kombinerar den bästa brusreduceringen Ljud & Bild hört med en komfort som får alla andra hörlurar att kännas som hårdkokta grisfötter. QuietComfort 35 är enklast att använda, de parkopplas enkelt och medan konkurrenterna har fler funktioner, har QC35 endast en av/på-omkopplare. Ljudkvaliteten är, för övrigt, otroligt bra med en bas som är fyllig och fin, även på låga volymer. I lugna miljöer är både Sony och Sennheiser bättre än Bose, men det spelar ingen roll eftersom man oftast använder den sortens hörlurar på språng, så därför föredrar Ljud & Bild Bose - trots att de inte är bäst på allt. Sony och Sennheiser får båda 5/6 i betyg. Sonys lurar MDR-1000X är deras första trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Den är specialanpassad efter lyssnarens kranium och hörselgång, genom att en testsignal skickas ut från hörlurarna och in i örat, sedan reflekteras ljudet tillbaka från örat och analyseras av en digital signalprocessor (DPS). Ljudåtergivningen är mycket bra, basen är lika fyllig som hos Bose och dessutom ett snäpp mer raffinerad och naturlig. Sennheiser menar allvar med ljudkvaliteten och utplånar bruset, men PXC 550 Wireless är inte helt felfria. Lurarna blir dock, precis som Sony, varma om öronen. Fotstegen hörs dessutom genom hörlurarna och in i skallen och låter som små baspulser.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

De bästa lurarna i farten är de som inte behöver sladd och som stänger ute störande ljud. Idag har man mängder av valmöjligheter vad gäller form och färg, storlek och inriktning, samt om de ska sitta i, runt eller på öronen. Utöver det finns tekniska finesser som trådlös anslutning för att slippa trasslande sladdar eller brusreducering som är en skänk från ovan när man reser och det är bullrigt omkring. Den trådlösa hörluren använder bluetooth för att ansluta sig till din mobil, surfplatta eller dator. När Ljud & Bild testar trådlösa hörlurar med brusreducering är det Denon som blir testets vinnare. Modellen AH-GC20 har en solid och pålitlig konstruktion och är helt hopfällbara. Här finns bra brusreducering och ett mycket kraftfullt ljud. Man kan även ställa in ljudet med appen. På testets andraplats hamnar JBL med sin modell Everest Elite 700 som är snygga och utstrålar kvalitet. Ljudet är bra med utmärkt brusreducering och det finns många väldigt bra inställningsmöjligheter med appen. Sist, men inte minst, hamnar Sennheiser på tredjeplats med Momentum On-Ear Wireless som är mycket stilfulla och välbyggda. De tar minimalt med plats i väskan, men erbjuder ändå bra brusreducering och ett behagligt ljud. I längden blir hörlurarna dock obekväma eftersom det är lurar som ligger an mot örat.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat fyra par trådlösa hörlurar och tipsar om de bästa. Denon AH-GC20 är det bästa, mest prisvärda valet med tanke på prestandan som levereras. Här erbjuds man 20 timmars speltid innan man måste ladda hörlurarna, vilket tyvärr tar lite väl lång tid. Denon AH-GC20 är dock väldigt lätta att hantera med de knappar man känner med fingrarna på utsidorna av kåporna! Sennheiser Momentum Wireless hamnar på andraplats och har en speltid på 22 timmar. Noice Cancelling tar bort omvärlden effektivt på resor och är lätta att sköta med reglage på nedsidan av kåporna. De är dyra, vilket drar ner betyget, men samtidigt levererar de ett mycket bra ljud. Beoplay H8 från Bang & Olufsen tar tredjeplats och är läckra, men också dyra. Här består materialen av läder och aluminium och styrs av gester utanpå kåporna. Vad gäller ljudkvalitet är de inte lika imponerande, även om ljudet ändå är bra.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har uppdaterat sitt test av hörlurar. Bland hörlurarna som omsluter öronen och är trådlösa blev Sennheiser testvinnare med modellen RS 180. Hörlurarna är utrustade med Kleer-ljud som fullständigt dränker dig i ett översvämmande ljud. Man får en ljudkvalitet i toppklass! Med den automatiska nivåkontrollen (ALC) slipper du höja och sänka volymen om ljudetfår plötsliga svängningar, då ALC:n kompenserar för höga/låga röster/effekter/musik. Basstationen fungerar som både laddare och sändare vilket innebär att man kan vara upp till fyra personer som lyssnar trådlöst samtidigt! Den öppna hörlurskonstruktionen gör att ljudet och hörlurarna andas naturligt, och de vadderade öronkuddarna och bygeln sitter med mycket bra passform på huvudet.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Trådlösa hörlurar gör att du kan röra dig mycket friare och du slipper att sladden trasslar sig. De är praktiska både när du rör på dig eller när du håller på med något hemma. Utbudet av hörlurar är numera enormt, men kvaliteten varierar stort! Detsamma gäller ljudet – framför allt om man väljer att skaffa trådlösa lurar! Många råkar ut för att ljudet avbryts, att det inte låter lika bra som med hörlurar med sladd och att batteritiden är för dålig. Alla modellerna i testet använder sig av Bluetooth för att strömma musik trådlöst mellan ljudkälla och hörlurar. Lurarna har betygsatts för sin ljudkvalitet, bekvämlighet, batteritid och användarvänlighet. Mest avgörande är hur mycket man får för pengarna. Bäst i test blev Philips Fidelio M1 BT som har en tjusig balans och väldigt nyanserad klang. Trots att lurarna har öronkuddar som sitter utanpå, istället för runt öronen, är de bekväma och sitter bra – utan att pressa ut allt blod ur öronen. Det är rba tryck i basen, men mellanregistret hänger med mycket bättre i resten av ljudbilden. AKG:s bluetooth-hörlurar, K845 BT, tog andraplats och är testets största modell, samt den dyraste. Det märks framför allt på byggkvaliteten, som ligger snäppet över de andra deltagarna. Batteritiden imponerar inte på någon, men det kan ljudkvaliteten absolut göra! Ljudet är stort och fylligt – kan bara matchas av Philips Fidelio. Lurarna är välbalanserade och har bra kontroll på dynamiken i alla frekvensregister. Sony MDR-10RBT tog tredjeplats och har ett lättflytande, samt behagligt ljud, i kombination med testets bästa komfort. Batteritiden är lång och både design och byggkvalitet är förträfflig. Det går tyvärr inte att fälla ihop dem. Ljud & Bild har dock ändå utsett lurarna till ett ”bra köp”, samt skrivit att de är ett prisvärt val!

Vinnare i det här testet

M3

Publicerad

M3 har i ett test från 2014 kikat närmare på fyra olika hörlurar som är trådlösa. Det är en del av ett större test där även 16 st hörlurar med sladd ingår. Men vi har valt att koncentrera oss på de hörlurar som är trådlösa. Ingen av dessa får testets högsta betyg, men flera dem är ändå så pass bra att en köprekommendation kan vara på sin plats.

Två trådlösa hörlurar får betyget 8 poäng av 10 möjliga. Billigast av dessa är AKG K935 som är ett par läckra och stilrena lurar med mycket bekväm passform och komfort. Hörlurarna laddas i en docka som i sin tur skall kopplas till en ljudkälla. Enligt M3 kan man obehindrat gå in i ett annat rum utan att få störningar i ljudet. AKG K395 har ett rent och behagligt ljud med stort omfång. Enda minuset är att diskanten kan upplevas något vass. Enligt M3 kostar de ca 1790 kr, men om vi tittar på lägsta pris idag går de att få dem en femhundring billigare hos flera återförsäljare. Billigaste pris är för tillfället 1285 kr(aug-14)

Creative Sound Blaster Evo ZxR får lika högt betyg som AKG K395, men är betydligt dyrare. De kostar drygt 2000 kr och för detta får du ett par snygga hörlurar som presterar riktigt bra. Creatives lurar sitter bra och känns verkligen som en kvalitetsprodukt. Ljudet är enligt M3 fantastiskt bra med imponerande dynamik. Creative Sound Blaster Evo ZxR har många användbara finesser som t ex. aktiv brusreducering, inbyggda mikrofoner och stöd för dubbla bluetoothkopplingar.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sex trådlösa (via bluetooth) hörlurar som kostar mellan 2000 – 3000 kronor. Eftersom lurarna i testet är gjorda för att kunna tas med överallt är utseendet också en av faktorerna man tar hänsyn till vid betygsättning. I detta test var det Beats by Dr.Dre Wireless som fått högst betyg. Hörlurarna finns i flera olika färger, men de som finns i testet är snövita från huvudbygeln av plast, ändå ut till de tjocka, mjuka skinnkuddarna. Man kan använda hörlurarna i flera timmar utan att det blir obekvämt, vilket det kan bli med andra on-ear-modeller. Modellen utmärker sig med ett behagligt ljud och ett dynamiskt mellanregister. De ger en bra närvarokänsla, som dessutom gör att det är lätt att urskilja detaljerna i musiken. Djupbasen känns till en början lite tillbakadragen, men när det finns tyngd i musiken, kommer också basen fram. Jabra tog andraplats med hörlurarna revo Wireless. Bygeln verkar vara solid och öronkuddarna snygga och mjuka. Modellen har, istället för gammaldags knappar, touchknappar på de mattsvarta, eleganta kåporna där man styr allting. Revo Wireless sitter bekvämt på huvudet, dock inte lika bekvämt som de större modellerna. Ljudet är imponerande, tack vare Jabras styr-app som ger tillgång till Dolby Digital Plus, Mobile Surround och equalizer. Revo Wireless har en mycket bra bas som ger bra tryck hela vägen. I mellanregistret är lurarna dock inte lika bra som Beats by Dr.Dre. Parrot Zik, som tagit tredjeplats, har utrustats med en DSP (Digital Signalprocessor) utöver bluetooth-teknik och förstärkare. Detta leder till en bra signalbehandling och en aktiv brusreducering. Modellen har dessutom fått fem mikrofoner och en kontakt-mikrofon som fångar upp vibrationer i käkbenet. Lurarnas huvudbygel är tillverkad i metall och kåporna i mattsvart plast. Förutom av- och påknappen är styrpanelen helt osynlig. En lodrätt rörelse på högra kåpan höjer och sänker musiken, medan en vågrätt rörelse byter spår. Ljudet är det absolut inget fel på, men man kan få mer för samma pengar på andra ställen.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat ett gäng trådlösa bygelhörlurar och utsett Sony MDR-RF4000 till testvinnare. Trots att hörlurarna består mycket av plast, känns de ändå gedigna. De är relativt stora och bli jobbiga att bära om man vill ligga ner, men de är trots allt bekväma och de sitter bra. Istället för att att använda batterier använder Sony sin egen lösning, där man vrider kåporna och placerar de i en laddningsstation. Hörlurarna är utrustade med en volymratt, som dock är lite väl infälld. Det finns ingen strömbrytare – och det behövs inte heller – eftersom lurarna smart nog slås på när man tar på sig dem. Ljudkvaliteten är mycket bra, tack vare den digitala överföringen. Ljudet är rent och klart för samtliga musikgenrer. På andra plats i testet har Ljud & Bild placerat Sennheiser RS160. Hörlurarna är välbyggda och trots att de innehåller mycket plast, känns de tåliga och snygga. Kåporna omsluter öronen och ger en bekväm passform, tack vare att de är rejält vadderade. Ljudkvaliteten finns det inga brister med. Lurarna använder sig av digital överföring som gör att man slipper brus, samt att de överför ljudet i CD-kvalitet. Detaljer och dynamik framträder på ett sätt som är ovanligt bland trådlösa hörlurar. På tredjeplats finns Philips hörlurar SHC5100, som också blivit utsedda till ”Bästa köp”. Även dessa lurarna är plastiga, men så pass böjliga och flexibla att de enkelt fjädrar om man sätter på sig dem. De sitter bekväm med en bra passform, tack vare att de har låg vikt och är väl vadderade. På hörlurarna finns en volymkontroll och en av- och påknapp. För att vara RF-lurar är brusandet inte speciellt påtagligt förutom när musiken tystnar, vilket gör dem acceptabla för de flesta användningsområden. Ljudet är varmt, men lurarna kan bli lite vassa i diskanten.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"