Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
trådlösa hörlurar - Bäst i test

Test av trådlösa hörlurar

elektronik uppdaterad 21:e April, 2017, Baserad på 10 testkällor.

Med trådlösa hörlurar slipper man trassel och bök med sladdar, men man måste vara beredd på att ljudkvaliteten kanske inte blir densamma som hos hörlurar som använder sig av sladd/kabel. Den kan därför vara svårt att hitta ett par lurar med ett ljud som inte går att klaga på, men det finns faktiskt en hel del och man bör vara medveten om att en bra, trådlös hörlur kan vara kostsam. Laddningsstationerna skiljer sig, liksom sättet att ladda lurarna på, åt och beroende på person kan det ena vara enklare och det andra krångligare. Man får helt enkelt vara noga med att titta på sådana detaljer också, samt volymkontroll eller andra smarta funktioner!

Test.se rekommenderar

Denon AH-GC20 - bäst i test bland Trådlösa hörlurar 2017
Denon AH-GC20, bäst i test.

Denon AH-GC20 - Här på Test.se har vi valt att rekommendera Denons trådlösa hörlurar AH-GC20, som också blev guldmedaljör hos både Ljud & Bild (18/2-16) och Aftonbladet (20/12-15). Detta främst för att de har en solid och pålitlig konstruktion och är helt hopfällbara. Det levereras 20 timmar spelande med bra brusreducering och mycket kraftfullt ljud!

Denon AH-GC20 är ett par trådlösa, brusreducerande over ear-lurar med senaste Bluetooth 4.0 Dual Mode-tekniken och med stöd för AAC och apt-X. Här finns en högkvalitativ mikrofon med Clear Voice Capture som gör att du kan besvara samtal utan att det blir… Läs mer

Bästa pris Bästa pris

Trådlösa hörlurar - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Hörlurar, in ear

UPPDATERAD 22:e Februari, 2017

Hörlurar

UPPDATERAD 15:e Februari, 2017

Sporthörlurar

UPPDATERAD 5:e Juli, 2016

Hörlurar med brusreducering

UPPDATERAD 28:e Juni, 2016

Experttester vi läst

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat så mycket som 19 trådlösa hörlurar, varav fyra par får full pott! För att musik eller film verkligen ska komma till sin rätt krävs hörlurar i High end-skiktet, och i detta test finns både on ear- och over ear-lurar. Sony toppar listan med två modeller - MDR-100 och MDR-1000X. Den sistnämnda modellen har tagit vid där man avslutade med MDR-100 och därför väljer jag att bara skriva ut MDR-1000X som förmodligen är lurarna som kommer att fortsätta säljas. “Ett av skälen till förstaplatsen på årets lista är givetvis brusreduceringen - som är magisk!” har Sveriges Prylsajt skrivit. Man kan snabbt sänka volymen och förstärka omgivande ljud, genom att lägga hela handflatan på höger kåpa och det är en bra funktion i många situationer. Brusreducering. ljudprestanda och funktionsmässigt är MDR-1000X i toppklass - hörlurarna imponerar på samtliga plan! Philips Fidelio L2 fick också full poäng och här är man mycket nöjd med både design och kvalitetskänsla. Det finns bra basresurser och ljudbalansen är perfekt. Dynamiken imponerar stort och oavsett musikstil låter lurarna extremt bra. Bland det bästa Sveriges Prylsajt hört i ett par trådlösa lurar! Sist, men inte minst, brukar Sennheiser vara synonymt med riktigt hög kvalitet - men få gånger har hörlurar imponerat lika mycket som PXC550. Där snackar man brusreducering av högsta klass, riktigt djup bas och både mellanregistret och diskanten har en enastående klarhet - ett riktigt elegant kvalitetsbygge!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sju trådlösa hörlurar och bäst i test blev Sony med lurarna SBH80. Till skillnad från en del andra hörlurar i testet, där det känns som att de varit tvungna att utforma dom på ett visst sätt, så känns Sonys lurar genomtänkta och bra designade. De har till exempel två fjärrkontroller som både ger lurarna balans och gör dom lättare att använda, samt att de även har dubbla mikrofoner som ger en bättre röstupptagning. SBH80 känns nästan som ett par lyxiga lurar för det priset och är dessutom vattentåliga. De låter, framför allt, riktigt bra - visserligen ej neutrala, men ett lite insmickrande ljud är riktigt trevligt. Särskilt rekommenderade och silvermedaljör blev JBL Everest 100, som är ett par små och lätta proppar med en infästningsanordning som gör att de ändå sitter väl på plats. Lurarna passar de allra flesta öron, tack vare individuellt utbytbara delar, och de känns bekväma att bära under en längre tid. Däremot kan man bli lite trött i öronen, då det engagerade ljudet kan bli påfrestande vid högre volymer. Jabra intog tredjeplats och tillverkarens Halo Smart har en krage som känns lite klumpig och gör att lurarna tar plats i packningen, men det ger andra fördelar som väl placerad mikrofon och utmärkt samtalskvalitet. Hanteringen blir dessutom lättare eftersom knapparna är lätta att hitta. Som headset för mobilen är Halo Smart ett utmärkt val, men vill man huvudsakligen lyssna på musik, bör man titta på andra alternativ, då musiken aldrig kändes speciellt engagerande och basåtergivningen var en besvikelse.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Bland marknadens trådlösa, brusreducerande hörlurar är det de här tre som regerar. Bose, Sony och Sennheiser är tre stora, kända märken vad gäller hörlurar och Bose levererar testets bästa lurar - QuietComfort 35. Lurarna kombinerar den bästa brusreduceringen Ljud & Bild hört med en komfort som får alla andra hörlurar att kännas som hårdkokta grisfötter. QuietComfort 35 är enklast att använda, de parkopplas enkelt och medan konkurrenterna har fler funktioner, har QC35 endast en av/på-omkopplare. Ljudkvaliteten är, för övrigt, otroligt bra med en bas som är fyllig och fin, även på låga volymer. I lugna miljöer är både Sony och Sennheiser bättre än Bose, men det spelar ingen roll eftersom man oftast använder den sortens hörlurar på språng, så därför föredrar Ljud & Bild Bose - trots att de inte är bäst på allt. Sony och Sennheiser får båda 5/6 i betyg. Sonys lurar MDR-1000X är deras första trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Den är specialanpassad efter lyssnarens kranium och hörselgång, genom att en testsignal skickas ut från hörlurarna och in i örat, sedan reflekteras ljudet tillbaka från örat och analyseras av en digital signalprocessor (DPS). Ljudåtergivningen är mycket bra, basen är lika fyllig som hos Bose och dessutom ett snäpp mer raffinerad och naturlig. Sennheiser menar allvar med ljudkvaliteten och utplånar bruset, men PXC 550 Wireless är inte helt felfria. Lurarna blir dock, precis som Sony, varma om öronen. Fotstegen hörs dessutom genom hörlurarna och in i skallen och låter som små baspulser.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

De bästa lurarna i farten är de som inte behöver sladd och som stänger ute störande ljud. Idag har man mängder av valmöjligheter vad gäller form och färg, storlek och inriktning, samt om de ska sitta i, runt eller på öronen. Utöver det finns tekniska finesser som trådlös anslutning för att slippa trasslande sladdar eller brusreducering som är en skänk från ovan när man reser och det är bullrigt omkring. Den trådlösa hörluren använder bluetooth för att ansluta sig till din mobil, surfplatta eller dator. När Ljud & Bild testar trådlösa hörlurar med brusreducering är det Denon som blir testets vinnare. Modellen AH-GC20 har en solid och pålitlig konstruktion och är helt hopfällbara. Här finns bra brusreducering och ett mycket kraftfullt ljud. Man kan även ställa in ljudet med appen. På testets andraplats hamnar JBL med sin modell Everest Elite 700 som är snygga och utstrålar kvalitet. Ljudet är bra med utmärkt brusreducering och det finns många väldigt bra inställningsmöjligheter med appen. Sist, men inte minst, hamnar Sennheiser på tredjeplats med Momentum On-Ear Wireless som är mycket stilfulla och välbyggda. De tar minimalt med plats i väskan, men erbjuder ändå bra brusreducering och ett behagligt ljud. I längden blir hörlurarna dock obekväma eftersom det är lurar som ligger an mot örat.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat fyra par trådlösa hörlurar och tipsar om de bästa. Denon AH-GC20 är det bästa, mest prisvärda valet med tanke på prestandan som levereras. Här erbjuds man 20 timmars speltid innan man måste ladda hörlurarna, vilket tyvärr tar lite väl lång tid. Denon AH-GC20 är dock väldigt lätta att hantera med de knappar man känner med fingrarna på utsidorna av kåporna! Sennheiser Momentum Wireless hamnar på andraplats och har en speltid på 22 timmar. Noice Cancelling tar bort omvärlden effektivt på resor och är lätta att sköta med reglage på nedsidan av kåporna. De är dyra, vilket drar ner betyget, men samtidigt levererar de ett mycket bra ljud. Beoplay H8 från Bang & Olufsen tar tredjeplats och är läckra, men också dyra. Här består materialen av läder och aluminium och styrs av gester utanpå kåporna. Vad gäller ljudkvalitet är de inte lika imponerande, även om ljudet ändå är bra.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har uppdaterat sitt test av hörlurar. Bland hörlurarna som omsluter öronen och är trådlösa blev Sennheiser testvinnare med modellen RS 180. Hörlurarna är utrustade med Kleer-ljud som fullständigt dränker dig i ett översvämmande ljud. Man får en ljudkvalitet i toppklass! Med den automatiska nivåkontrollen (ALC) slipper du höja och sänka volymen om ljudetfår plötsliga svängningar, då ALC:n kompenserar för höga/låga röster/effekter/musik. Basstationen fungerar som både laddare och sändare vilket innebär att man kan vara upp till fyra personer som lyssnar trådlöst samtidigt! Den öppna hörlurskonstruktionen gör att ljudet och hörlurarna andas naturligt, och de vadderade öronkuddarna och bygeln sitter med mycket bra passform på huvudet.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Trådlösa hörlurar gör att du kan röra dig mycket friare och du slipper att sladden trasslar sig. De är praktiska både när du rör på dig eller när du håller på med något hemma. Utbudet av hörlurar är numera enormt, men kvaliteten varierar stort! Detsamma gäller ljudet – framför allt om man väljer att skaffa trådlösa lurar! Många råkar ut för att ljudet avbryts, att det inte låter lika bra som med hörlurar med sladd och att batteritiden är för dålig. Alla modellerna i testet använder sig av Bluetooth för att strömma musik trådlöst mellan ljudkälla och hörlurar. Lurarna har betygsatts för sin ljudkvalitet, bekvämlighet, batteritid och användarvänlighet. Mest avgörande är hur mycket man får för pengarna. Bäst i test blev Philips Fidelio M1 BT som har en tjusig balans och väldigt nyanserad klang. Trots att lurarna har öronkuddar som sitter utanpå, istället för runt öronen, är de bekväma och sitter bra – utan att pressa ut allt blod ur öronen. Det är rba tryck i basen, men mellanregistret hänger med mycket bättre i resten av ljudbilden. AKG:s bluetooth-hörlurar, K845 BT, tog andraplats och är testets största modell, samt den dyraste. Det märks framför allt på byggkvaliteten, som ligger snäppet över de andra deltagarna. Batteritiden imponerar inte på någon, men det kan ljudkvaliteten absolut göra! Ljudet är stort och fylligt – kan bara matchas av Philips Fidelio. Lurarna är välbalanserade och har bra kontroll på dynamiken i alla frekvensregister. Sony MDR-10RBT tog tredjeplats och har ett lättflytande, samt behagligt ljud, i kombination med testets bästa komfort. Batteritiden är lång och både design och byggkvalitet är förträfflig. Det går tyvärr inte att fälla ihop dem. Ljud & Bild har dock ändå utsett lurarna till ett ”bra köp”, samt skrivit att de är ett prisvärt val!

Vinnare i det här testet

M3

Publicerad

M3 har i ett test från 2014 kikat närmare på fyra olika hörlurar som är trådlösa. Det är en del av ett större test där även 16 st hörlurar med sladd ingår. Men vi har valt att koncentrera oss på de hörlurar som är trådlösa. Ingen av dessa får testets högsta betyg, men flera dem är ändå så pass bra att en köprekommendation kan vara på sin plats.

Två trådlösa hörlurar får betyget 8 poäng av 10 möjliga. Billigast av dessa är AKG K935 som är ett par läckra och stilrena lurar med mycket bekväm passform och komfort. Hörlurarna laddas i en docka som i sin tur skall kopplas till en ljudkälla. Enligt M3 kan man obehindrat gå in i ett annat rum utan att få störningar i ljudet. AKG K395 har ett rent och behagligt ljud med stort omfång. Enda minuset är att diskanten kan upplevas något vass. Enligt M3 kostar de ca 1790 kr, men om vi tittar på lägsta pris idag går de att få dem en femhundring billigare hos flera återförsäljare. Billigaste pris är för tillfället 1285 kr(aug-14)

Creative Sound Blaster Evo ZxR får lika högt betyg som AKG K395, men är betydligt dyrare. De kostar drygt 2000 kr och för detta får du ett par snygga hörlurar som presterar riktigt bra. Creatives lurar sitter bra och känns verkligen som en kvalitetsprodukt. Ljudet är enligt M3 fantastiskt bra med imponerande dynamik. Creative Sound Blaster Evo ZxR har många användbara finesser som t ex. aktiv brusreducering, inbyggda mikrofoner och stöd för dubbla bluetoothkopplingar.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sex trådlösa (via bluetooth) hörlurar som kostar mellan 2000 – 3000 kronor. Eftersom lurarna i testet är gjorda för att kunna tas med överallt är utseendet också en av faktorerna man tar hänsyn till vid betygsättning. I detta test var det Beats by Dr.Dre Wireless som fått högst betyg. Hörlurarna finns i flera olika färger, men de som finns i testet är snövita från huvudbygeln av plast, ändå ut till de tjocka, mjuka skinnkuddarna. Man kan använda hörlurarna i flera timmar utan att det blir obekvämt, vilket det kan bli med andra on-ear-modeller. Modellen utmärker sig med ett behagligt ljud och ett dynamiskt mellanregister. De ger en bra närvarokänsla, som dessutom gör att det är lätt att urskilja detaljerna i musiken. Djupbasen känns till en början lite tillbakadragen, men när det finns tyngd i musiken, kommer också basen fram. Jabra tog andraplats med hörlurarna revo Wireless. Bygeln verkar vara solid och öronkuddarna snygga och mjuka. Modellen har, istället för gammaldags knappar, touchknappar på de mattsvarta, eleganta kåporna där man styr allting. Revo Wireless sitter bekvämt på huvudet, dock inte lika bekvämt som de större modellerna. Ljudet är imponerande, tack vare Jabras styr-app som ger tillgång till Dolby Digital Plus, Mobile Surround och equalizer. Revo Wireless har en mycket bra bas som ger bra tryck hela vägen. I mellanregistret är lurarna dock inte lika bra som Beats by Dr.Dre. Parrot Zik, som tagit tredjeplats, har utrustats med en DSP (Digital Signalprocessor) utöver bluetooth-teknik och förstärkare. Detta leder till en bra signalbehandling och en aktiv brusreducering. Modellen har dessutom fått fem mikrofoner och en kontakt-mikrofon som fångar upp vibrationer i käkbenet. Lurarnas huvudbygel är tillverkad i metall och kåporna i mattsvart plast. Förutom av- och påknappen är styrpanelen helt osynlig. En lodrätt rörelse på högra kåpan höjer och sänker musiken, medan en vågrätt rörelse byter spår. Ljudet är det absolut inget fel på, men man kan få mer för samma pengar på andra ställen.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat ett gäng trådlösa bygelhörlurar och utsett Sony MDR-RF4000 till testvinnare. Trots att hörlurarna består mycket av plast, känns de ändå gedigna. De är relativt stora och bli jobbiga att bära om man vill ligga ner, men de är trots allt bekväma och de sitter bra. Istället för att att använda batterier använder Sony sin egen lösning, där man vrider kåporna och placerar de i en laddningsstation. Hörlurarna är utrustade med en volymratt, som dock är lite väl infälld. Det finns ingen strömbrytare – och det behövs inte heller – eftersom lurarna smart nog slås på när man tar på sig dem. Ljudkvaliteten är mycket bra, tack vare den digitala överföringen. Ljudet är rent och klart för samtliga musikgenrer. På andra plats i testet har Ljud & Bild placerat Sennheiser RS160. Hörlurarna är välbyggda och trots att de innehåller mycket plast, känns de tåliga och snygga. Kåporna omsluter öronen och ger en bekväm passform, tack vare att de är rejält vadderade. Ljudkvaliteten finns det inga brister med. Lurarna använder sig av digital överföring som gör att man slipper brus, samt att de överför ljudet i CD-kvalitet. Detaljer och dynamik framträder på ett sätt som är ovanligt bland trådlösa hörlurar. På tredjeplats finns Philips hörlurar SHC5100, som också blivit utsedda till ”Bästa köp”. Även dessa lurarna är plastiga, men så pass böjliga och flexibla att de enkelt fjädrar om man sätter på sig dem. De sitter bekväm med en bra passform, tack vare att de har låg vikt och är väl vadderade. På hörlurarna finns en volymkontroll och en av- och påknapp. För att vara RF-lurar är brusandet inte speciellt påtagligt förutom när musiken tystnar, vilket gör dem acceptabla för de flesta användningsområden. Ljudet är varmt, men lurarna kan bli lite vassa i diskanten.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"