Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av babyskydd

till barn uppdaterad 22:e December, 2015, Baserad på 5 testkällor.

Sammanfattning

Alla föräldrar vill att deras barn ska sitta så säkert som möjligt i bilen. Därför är det viktigt att man skaffar ett babyskydd, som används från det att barnet är nyfött och upp till nio månaders ålder. Skyddet ska fästas bakåtvänt i bilen, men det finns även framåtvända babyskydd. De bakåtvända är dock mycket säkrare för ditt barn. Man får aldrig placera ett babyskydd där det finns en aktiv krockkudde. Kontrollera också att skyddet passar i din bil och att säkerhetsbältet når runt hela skyddet (om det används vid montering) och att det är E-märkt. Det är också bra om det är Plustestat - en plustestad stol garanterar att ditt barn inte utsätts för livshotande höga nackkrafter vid en frontalkollision.

Test.se rekommenderar

Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas
Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas, bäst i test.

Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas - Vi på Test.se har valt att rekommendera Britax Baby-Safe plus SHR II.  Babyskyddet har försetts med mycket höga sidor som ska skydda vid en eventuell sidokollision. Den har även fått D-SIP teknik som ger ett överlägset skydd vid en sidokrock! Baby-Safe plus SHR II har ett inbyggt, reglerbart sovstöd och solskydd. När barnet sedan växer kan man justera sovstödet i sju olika höjdlägen. Internbältet är ett fempunktsbälte, till skillnad från de flesta andra babyskydd som har ett trepunktsbälte. Dess bärhandtag kan justeras i tre lägen med en hand och… Läs mer

Vinnartabell

Tabellen visar vilka placeringar och betyg produkterna fått i de experttester vi läst i tidningar 2014 2013 2012

Tabellen visar vilka placeringar produkterna fått i de experttester vi läst i tidningar och på nätet. Produkten vi rekommenderar är markerad röd.

Testkällor

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har i ett större test undersökt vilka bilbarnstolar som är bäst och vilka som inte håller måttet. Betygen är väldigt varierande och det finns några mycket bra presterande bilbarnstolar, men det finns också några som är rent av livsfarliga att använda. I testet finns 57 olika bilbarnstolar recenserade och 13 av dessa är nya för året. Allra bästa babyskyddet är Recaro Privia Isofix bas som får det rekordhöga slutbetyget 86 poäng av 100 möjliga. Detta är ett babyskydd för de allra minsta. Skyddet monteras bakåtvänt och barnets vikt skall vara mellan 0-13 kg. Själva stolen väger ca 4 kg och du får betala ungefär 4000 kr för testvinnaren. Tre andra bilbarnstolar som får över 80 poäng är Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas, Cybex Aton Q med bältad bas och Cybex Aton Q med Isofix bas. Däremot skall man akta sig för dessa bilbarnstolar; ABC Design Risus Isofix Bas, Axkid Kidzofix, Britax Max-Fix och Silvercross Simplycity. Dessa fyra bilbarnstolar är livsfarliga och alla får Råd & Röns lägsta betyg, 1 poäng av 100 möjliga. Exempelvis Silvercross har problem med alldeles för höga halter av PAH och ABC Design har urusel säkerhet.

Vinnare i det här testet

 1. Recaro Privia Isofix
 2. Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas
 3. Cybex Aton Q

Råd och rön

Publicerad

Råd och Rön har testat babyskydd, där Britax Baby-Safe plus SHR II blivit testvinnare när man använde en Isofixbas. Observera att babyskyddet är som säkrast med Isofixbasen (som den testad med och utan)! Andra plats fick Cybex Aton 2 och tredje plats gick till HTS BeSafe iZi Go. De är alla mycket säkra, både vid frontalkrock och sidokrock. Alla krocktester klarade babyskydden av skickligt. Råd och Röns testpanel bedömde också skydden som mycket lätta att hantera och komfortabla. Babyskydden kostar ett par tre tusen kronor och är avsedda för små barn, som väger mellan 0-13 kilo. Babyskydden i Råd och Röns test ska placeras bakåtvänt i bilen för optimal säkerhet. Om barnet åker framåtvänt och en olycka händer, utsätts barnet för fem gånger högre kraft i nacke och kropp, än om det åker bakåtvänt! Det är viktigt att se till att babyskyddet passar just ditt barn och din bil, för att få ut det mesta av säkerheten.

Vinnare i det här testet

 1. Britax Baby-Safe plus SHR II med Isofixbas
 2. Cybex Aton
 3. BeSafe iZi Go

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst-i-Test.se har testat olika babyskydd och utsett BeSafe iZi Go till testvinnare. Samtliga babyskydd i testet är av hög kvalitet och det är beroende på vilka behov man har som man ska välja stol. BeSafe iZi Go har många praktiska och smarta funktioner, samtidigt som skyddet är lätt, nätt och mysigt ombonat. Huvudstödet är mycket bra och en säteskudde anpassar skyddet väl till de minsta barnen. Kudden kan tas bort när barnet växer. Man kan enkelt höja och sänka axelbältena och nackstödet, med hjälp av ett reglage på baksidan av skyddet. Andraplats tog Maxi-Cosi CabrioFix. Det är ett av de lättaste babyskydden som finns på marknaden. Tack vare den låga vikten (3,45 kg) kan man använda skyddet till andra aktiviteter utanför bilen. Skyddet kan också monteras på ett stort antal barnvagnschassin. Cabrio har en stilren och funktionell design, med mjuk och skön stoppning. Det finns, precis som hos BeSafe, en kudde som anpassar stolen till de minsta barnen. På tredjeplats hamnade Axkid Babyfix, som är en ny svensk tillverkare av bilbarnstolar. Babyfix har en låg vikt på 3,53 kg, men tyvärr har de sparat genom att inte ha ett helgjutet handtag. Stolen ger ett bra stöd för huvudet, men sittkudden är helt lös och måste därför justeras med jämna mellanrum. Axkid Babyfix har blivit utnämnd som ”Bästa budgetval” av Bäst-i-Test.se.

Vinnare i det här testet

 1. BeSafe iZi Go
 2. Maxi-Cosi CabrioFix
 3. Axkid Babyfix

Testfakta

Publicerad

Flera av de vanligaste bilbarnstolarna som säljs i Sverige ger inte barn ett tillräckligt skydd vid allvarliga olyckor. Detta trots att stolarna är godkända. Det visar ett stort test som Testfakta har gjort. Testfaktas test påvisar att den stol som ger barnet bäst skydd är BeSafe iZi Kid.
Testvinnaren BeSafe iZi Kid är den stolen som skyddar barnet bäst vid kollision. Stolen är stabil och har enkel justering av axelbanden. Den är även ställbar i lutning/sittvinkel och ger barnet bra stöd för huvudet. Nackdelen med stolen är att det finns viss risk för felmontering och det kan resultera illa! Dessutom är det begränsat benutrymme för barnet!

Vinnare i det här testet

 1. BeSafe iZi Kid

Råd & Rön

Publicerad

Bakåtvända stolar rekomenderas så länge som möjligt för barn. I Råd & Rön´s test på bakåtvända barnstolar hamnade Britax som nummer ett och tre, och Cybex som nummer två. Testreultatet i PDF format kan du se här.

Britax BabySafe Plus SHR II är en säker bilbarnstol med en fempunktssele, mjukt vadderat huvudstöd och sidoskydd - för extra säkert sidokrockskydd. Huvudstödet och selen kan ställas in i olika höjdlägen. kobinera BabySafe Plus SHR II med BabySafe isofix för optimalt skydd för ditt barn i bilen.  BabySafe isofix ger extra stabilitet med hjälp av sitt stödben.

Vinnare i det här testet

 1. Britax Römer Baby-Safe plus SHR II
 2. Cybex Aton
 3. Britax Römer Baby-Safe plus SHR II