VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 8 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Pulsklockan som är bäst i test 2024

Med en bra pulsklocka får du enkelt koll på din träning och hälsa. Här har vi samlat tre modeller som vunnit tester och fått goda recensioner.

Vi har jämfört
 • Batteritid.
 • Vattentålighet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Test.se testar pulsklockor.
Här testar Test.se pulsklockan Garmin Forerunner 55 - en liten och lättviktig pulsklocka på 37 gram.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Garmin
Garmin Forerunner 955 / Garmin Forerunner 955 Solar
Bäst i test
Bäst i test
Garmin
Garmin Forerunner 955 / Garmin Forerunner 955 Solar
Avancerad pulsklocka för dig som vill ta träningen på allvar.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Andra plats på test hos Global Techradar 2023.
Rekommenderas av Mobil.se 2022.
Populärt val och toppbetyg hos Prisjakt.
Smartwatch-läge: Upp till 15 dagars batteritid.
GPS-läge: Upp till 42 timmar.
Vattentålig ner till 50 meter.
Minne: 32 GB.
Pulsmätning.
Garmin Pay.
Kompatibel med Spotify – hämta upp till 500 låtar.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Garmin har flera serier att välja mellan och oavsett varför du springer så finns det en Forerunner för dig. Under 2022 lanserades flera nya modeller och Garmin Forerunner 955 hör till en av deras dyraste och mest avancerade. Den finns även under namnet Garmin Forerunner 955 Solar, som du kan ladda med solceller. Detta är en pulsklocka med GPS för löpning och triathlon – för dig som vill prestera bättre. Den kom på delad första plats hos Råd & Rön med betyget 79 av 100. Klockan fick höga betyg på träning, hanterbarhet, batteri och kvalitetsintryck. Den är även ett populärt val bland pulsklockorna hos Prisjakt. Enligt en recension av Mobil.se är detta en pulsklocka för dig tar träningen på allvar och den passar även dig som golfar.

Detta är en fullspäckad sportklocka i slimmad format och en låg vikt på 52 gram. Med den här pulsklockan på handleden får du en mer optimal träning och du får en komplett bild av din hälsa och bra koll på både sömn och träning. Från att du vaknar får du poäng som avgör hur hårt eller lugnt du ska köra under dagen. Klockan är utrustad med Garmins senaste generations pulsmätare och mäter kontinuerligt din puls.

Pulsklockan har en ny och responsiv pekskärm på 33 millimeter i diameter och färg och du kan svepa mellan statistik och kartor. Med hjälp av träningsklockan kan du springa och få hjälp av inbyggda kartor i fullfärg och GPS. Klockan ger förslag på träningspass och det är lätt att göra upp en strategi. Den är särskilt bra för cykling och löpning och har flera nya funktioner som Training Readiness och Body Battery.

Klockan har Bluetooth, ANT+ och Wifi och en platsavläsning genom Multi-band GNSS-teknologi. Du kan betala med klockan via Garmin pay, hämta upp till 500 låtar från Spotify och ta emot sms, e-post och aviseringar om du kopplar ihop den med en smartphone.

Batteritiden är lång och i smartwatchläge kan du få en batteritid på upp till 15 dagar. I GPS-läge är batteritiden på upp till 42 timmar. Pulsklockan har en vattenklassning på 5 ATM och minne på 32GB. 

 • Butiker & priser: 955
 • Butiker & priser: 955 Solar
 • Priser för Garmin Forerunner® 955
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
 • Garmin Forerunner® 955 Solar
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
  • Nordens största skidspecialist på nätet
   Fri frakt över 595 kr
  • Fri frakt över 596 kr
   Leverans på 2-3 vardagar

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Garmin
Garmin Fēnix 7
Bästa premium
Bästa premium
Garmin
Garmin Fēnix 7
Pulsklocka i premiumklass för löpning, cykling, vandring och klättring.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Testvinnare hos Global Techradar 2023.
Populärt val hos Outnorth.
Populärt val hos Prisjakt.
Smartwatch-läge: Upp till 18 dagars batteritid.
GPS-läge: Upp till 57 timmars batteritid.
Vattentålig ner till 100 meter.
Har GPS-tidssynkronisering.
Skärmen läsbar i solljus.
Garmin Pay.
Dagliga träningsförslag.
Minne på 16 GB.
Testad enligt amerikansk militär standard.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Vill du ha en pulsklocka i absolut toppklass rekommenderar vi Garmin Fēnix 7, som tillhör en serie träningsklockor som hjälper dig att flytta gränserna för vad du kan prestera inom multisport. Den utsågs till bäst i test hos Global Techradar, där den får 4,5 av 5 och beskrivs som en löparklocka i toppklass – om du har budget för den! Klockan kom på delad första plats på ett test hos Råd & Rön med betyget 79 av 100. Den fick höga betyg på egenskaper som träning, hanterbarhet, batteritid, appar och kvalitetsintryck.

Fēnix-serien kommer i flera olika modeller och Standard Edition passar dig som är ute efter en multisportklocka med GPS som kan hålla jämna steg om du tränar sju dagar i veckan. Den är designad för att passa ett bredare utbud av idrotter och det finns profiler för bland annat aktiviteter som vandring, klättring och cykling.

Pulsklockan har flera förinstallerade sport- och träningsappar och du får dagliga träningsförslag. Du kan spåra puls, hjärtfrekvens, stressnivå och sömn och får dessutom insikter och mätvärden kring din träning. Skärmen på 1,3 tum har en atletisk design och kommer i förstärkt glas och ram i rostfritt stål. Klockan har ett nytt pekskärmsgränssnitt som gör att du snabbt kommer åt alla val och funktioner, som du även kommer åt med knappar. Den är testad enligt amerikansk militär standard och är vattentålig ner till 100 meter.

Åker du skidor kan du använda appen SkiView-kartor för att se namn och svårighetsgrader på fler än 2000 skidorter. I appen ClimbPro ser du kommande stigningar, lutningar, distans och höjdökning på din cykelbana. Kör du mountainbike kan du spåra detaljerna för varje pass med Grit™- och Flow™-mätningar som värderar sluttningar och svårigheter. Spelar du golf kommer du att ha användning för CourseView-kartor som visar med än 42 000 golfbanor över hela världen. Med klockan kan du även hålla koll på din andning, både i vardagen, när du sover eller yogar.

Du kan lagra musik från bland annat Spotify och betala med Garmin Pay. I Smartwatch-läge har du upp till 18 dagars batteritid och med GPS-läge har du upp till 57 timmars batteritid. Garmin Fēnix 7 standard finns i storlekarna 42, 47 och 51 millimeter. Klockan finns även med solcellsladdning under namnet Garmin Fēnix 7 Solar Edition.

 • Butiker & priser: Standard
 • Butiker & priser: Solar
 • Priser för Garmin fēnix® 7 Standard Edition
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
  • Fri frakt över 1000 kr
   Leverans på 1-3 dagar
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999
 • Garmin fēnix® 7 – Solar Edition, 47mm
  • Leverans 1-2 vardagar
   30 dagar faktura
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa mellanprisklass Test.se - Bästa mellanprisklass
Garmin
Forerunner 255 Music
Bästa mellanprisklass
Bästa mellanprisklass
Garmin
Forerunner 255 Music
Testvinnande och prisvärd pulsklocka för dig som vill ha tillgång till mycket musik.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2023.
Bra betyg på test hos Global Techradar 2023.
Rekommenderas av Mobil.se 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Smartwatch-läge: Upp till 14 dagars batteritid.
GPS-läge med musik: Upp till 30 timmars batteritid.
Vattentålig ner till 50 meter.
Minne: 200 timmars aktivitetsdata.
Pulsmätning.
Garmin Pay.
Kompatibel med Spotify – hämta upp till 500 låtar.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Forerunner 255 Music är den officiella efterföljaren av den populära Forerunner 245, som utsetts till testvinnare hos Bäst-i-test.se. Pulsklockan lanserades 2022 tillsammans med Forerunner 955 och finns även i versionen Forerunner 255. Den nya pulsklockan kom på delad andra plats i ett nytt test hos Råd & Rön och fick betyget 78 av 100. Den fick höga betyg på saker som träning, hanterbarhet, kvalitetsintryck och appar. I en recension hos Mobil.se passar klockan dig som tränar lagom och som inte har behovet av en premiumklocka med mer avancerade funktioner som storebror Forerunner 955. Klockan fick även bra betyg och fint omdöme i ett nytt test hos Global Techradar.

Garmin Forerunner 255 Music är en klocka i mellanprisklass och en av Garmins mest populära modeller. Den passar dig som är seriös med din löpning ­­– och musik! Gillar du löpning som en del av triathlonträning är denna perfekt och den passar för löpning, cykling och simning.

Det är en pulsklocka med inbyggd GPS, som gör att du kan registrera din aktivitet. Med den senaste Garmin-mjukvaran och multibands-GPS är platsspårningen och biometrin extremt exakt. Pulsklockan mäter din puls kontinuerligt och hjälper dig att hålla koll på om din puls är för hög eller låg. Med Garmin Coach får du anpassningsbara träningsprogram som synkroniseras direkt med din klocka.

Klockan har inbyggd musiklagring som hjälper dig att träna och du kan hämta upp till 500 låtar och spellistor från bland annat Spotify. I GPS-läge med musik är batteritiden upp till 30 timmar. Om du istället använder klockan i smartwatch-läge har den en batteritid på upp till 14 dagar. Klockan finns i storleken 41 (Forerunner 255S) och 46 millimeter och även i en modell utan musik under namnet Garmin Forerunner 255

 • Butiker & priser: Music 46 mm
 • Butiker & priser: Music 41 mm
 • Butiker & priser: Basic
 • Priser för Forerunner 255 Music
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans på 1-3 vardagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999
 • Garmin Forerunner® 255S Music
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans
  • Leverans inom 1-2 vardagar
   Fri frakt över 3000 kr
 • Garmin Forerunner® 255, 46 mm

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Garmin
Garmin Forerunner 55
Garmin Garmin Forerunner 55 - Test
Bästa budget
Garmin
Garmin Forerunner 55
Liten och prisvärd pulsklocka med smarta funktioner.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2023.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Smartwatch-läge: Upp till 14 dagars batteritid.
GPS-läge: Upp till 20 timmars batteritid.
Vattentålig ner till 50 meter.
200 timmars aktivitetsdata.
Har GPS-tidssynkronisering.
Skärmen läsbar i solljus.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Garmin Forerunner 55 är en av Garmins mest prisvärda träningsklockor och den ersätter en av våra tidigare testvinnare Garmin Forerunner 45. Den kommer med flera värdefulla funktioner som saknats och är perfekt för löpare. I ett nytt test hos Råd & Rön kom pulsklockan på en delad andra plats med betyget 78 av 100. Saker som sticker ut i deras test är träning, hanterbarhet, batteritid, appar och kvalitetsintryck. Pekskärm saknas, men skärmen är högupplöst med 208 x 208 pixlar och i färg.

Det är en liten och lättviktig pulsklocka på 37 gram som hjälper dig att ta löpträningen och löptävlingen till nästa nivå. Klockan har alla basfunktioner som en löparklocka ska ha som inbyggd GPS, pulsmätning och löpmätningar i realtid, men också mer avancerade funktioner som förslag på träningspass och tävlingsprognos. Du kan dessutom ladda ner kostnadsfria träningsprogram till klockan via appen Garmins Coach App. Det är den perfekta klockan för träningen, men fungerar även mycket bra som en smartwatch då den kan ta emot notiser om meddelanden och kan ta emot samtal direkt från din telefon.

Klockan har trygghetsfunktioner som gör att du kan känna dig säker när du är ute och springer eller cyklar. Med hjälp av spårningsfunktionen och händelsedetektorn kan din familj följa dig under ditt träningspass. Detta är också en uppskattad funktion vid exempelvis tävlingar. Om detektorn känner av en olycka, så skickas omedelbart din exakta position till dina nödsituationskontakter.

Jämfört med tidigare modell är batteritiden bättre och den har en batteritid på upp till 14 dagar med smartwatch-läge och upp till 20 timmars batteritid i GPS-läge.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se - Bra val
Garmin
Forerunner 245 Music
Garmin Forerunner 245 Music - Test
Bra val
Garmin
Forerunner 245 Music
Testvinnande och prisvärd pulsklocka.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
5/5 Kundrecensioner hos Outdoorexperten.
4,5/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
4,5/5 Kundrecensioner hos Outnorth.
4,3/5 Kundrecensioner hos Prisjakt.
Smartwatch-läge: Upp till sju dagars batteritid.
GPS-läge med musik: Upp till sex timmars batteritid.
Vattentålig ner till 50 meter.
Minne: 200 timmars aktivitetsdata.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Garmin Forerunner 245 Music är en av Garmins mest populära modeller. Klockan är prisvärd och har både vunnit jämförande tester och fått genomgående positiva recensioner från kunder. Pulsklockan mäter din puls kontinuerligt och hjälper dig att hålla koll på om din puls är för hög eller låg. Med Garmin Coach får du anpassningsbara träningsprogram som synkroniseras direkt med din klocka.

Pulsklockan har en inbyggd GPS, som gör att du kan registrera din aktivitet. I GPS-läge med musik är batteritiden upp till sex timmar. Om du istället använder klockan i smartwatch-läge har den en batteritid på upp till sju dagar. Du kan enkelt synkronisera dina spellistor från mobiltelefon till klocka – klockan kan lagra upp till 500 låtar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Garmin Forerunner 245 Music
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Pulsklocka bäst i test.
Pulsklockor kommer med många olika funktioner. Här testar Test.se Garmin Forerunner 255 Music, som vi valt till bästa mellanprisklass.

Köpguide pulsklocka

När man köper tränings/pulsklocka ska man först och främst tänka på till vilken typ av träning man vill använda den, hur mycket man tränar och om man vill ha en som är vattentät. Vill man bara kunna se sin puls och tid (tempo) så kan man hitta en klocka ganska billigt, medan andra klockor med mer avancerade funktioner kostar mer. En klar och tydlig display underlättar mycket när man är ute och springer, speciellt på kvällen. För att underlätta träningen kan de flesta klockor larma om man går över eller under ett visst pulsspann, det hjälper när du vill hålla ett jämnt tempo.

Pulsklocka bäst i test.
Fundera på vilken typ av träning du vill använda pulsklockan till. Garmin har flera pulsklockor i sitt sortiment. Här testar Test.se Garmin Forerunner 955, Garmin Fēnix 7, Forerunner 255 Music och Garmin Forerunner 55.

Varför ska man ha en pulsklocka?

Med hjälp av en pulsklocka kan du hålla koll på vad som händer i kroppen när du tränar, men även de tillfällen då kroppen är i viloläge. Klockan är mycket användbar oavsett vilken träningsnivå du ligger på. Genom att hålla koll på pulsen när du motionerar, kan du maximera träningen och få ut mer per pass.

Pulsklocka bäst i test - hitta bästa pulsklockan.
Med en pulsklocka får du en bra kontroll över vad som händer i kroppen när du tränar. Här testar Test.se Garmin Fēnix 7.

Effektivisera träningen

För att kunna träna mer effektivt, behöver du veta om vilken maxpuls och vilopuls du har. Detta kan du ta reda på genom att göra ett så kallat maxpulstest eller genom ett mer avancerat fysiologiskt test. När du vet om dina olika pulser, kan du sedan dela in den i olika träningszoner.

De olika zonerna beskriver sedan hur hög puls du bör ha vid olika träningspass, exempelvis konditionsträning eller uthållighet vid långa löpturer.

Testa din maxpuls

Det finns några olika metoder som du kan testa vilken maxpuls du har. En variant är ett maxpulstest, som kortfattat innebär en slags intervallträning som intensifieras efter hand.

Gör så här:

 1. Räkna först ut din teoretiska maxpuls genom att ta 210 - (0,5 x din ålder). Om du är 30 år är alltså din teoretiska maxpuls 195 slag per minut.
 2. Dags att sätta det på prov! Börja med tio minuters uppvärmning där du i slutet ligger på 70 procent av den uträknade maxpulsen. Ta sedan en kortare vilopaus.
 3. Nästa intervall är tre minuter långt och du ska nu springa/cykla så att du i slutet av passet är uppe i 80 procent av maxpulsen. Avsluta med aktiv vila så du kommer ner i 70 procent igen.
 4. Upprepa ovanstående, men satsa på 90 procent av maxpulsen i slutet av intervallen. Följs av aktiv vila till 75 procent av maxpulsen.
 5. Sista intervallen! Jobba mot att befinna dig på 95 procent av din teoretiska maxpuls efter tre minuter. Ta sedan i allt vad du kan i ungefär en halv minut – och det är nu kan läsa av din maxpuls.
Pulsklocka bäst i test - Garmin.
För att effektivisera din träning kan det vara bra att ta reda på maxpuls och vilopuls du har. Här testar test.se Garmin Forerunner 255 Music.

Fördela krafterna

Pulsklockan kan med fördel användas för att se till att krafterna disponeras på bästa sätt under exempelvis tävlingar. Om du tränar med en pulsklocka vet du på ett ungefär vilken puls du har på en viss distans, detta kan vara användbart när du ska springa samma distans på tävling. Detta gör att du kan anpassa träningstempot till tävlingstempot.

Det är inte ovanligt att man i tävlingssammanhang blir extra het i starten, och går ut lite för hårt med konsekvensen att du kroknar ordentligt senare i loppet. Pulsklockan visar direkt om du går ut för hårt efter starten.

Håll koll på din hälsa

När du använt en pulsklocka ett tag, lär du till slut känna din kropp och vilken puls den brukar ha. Kanske känns träningspasset extra tufft, och du kommer inte upp i den normala arbetspulsen som du brukar fast du tar i ordentligt? Det kan vara ett tecken på att kroppen behöver vila och återhämtning.

När du är på väg att bli sjuk kommer din puls vara något högre än normalt även när du vilar.

Se resultatet av träningen!

När du märker att du klarar av att hålla ett högre träningstempo, fast i samma puls som tidigare, så är det ett mycket tydligt kvitto på att du utvecklats och blivit bättre i din träning! Samma puls, eller lägre, vid högre hastighet talar om att träningen ger resultat och att du blir bättre.

Pulsklocka bäst i test - hitta bästa pulsklockan hos Test.se.
Garmin har flera olika klockor i sitt sortiment - Garmin Forerunner 55 är en prisvärd modell.

Olika klockor för olika saker

I nuläget finns det tre olika sorters klockor som du kan använda dig av vid träning. Vi har kort beskrivit vilka funktioner de har och vad de passar bäst till.

Pulsklocka

Kallas även för träningsklocka och är en mer avancerad träningsmätare med pulsmätare, gps och kan ofta kopplas ihop med din mobil där du ser data och statistik via en app. Flera av modellerna synkar med mobilen så att du kan se notiser direkt på klockan. Passar dig som tränar mycket och vill ha utförlig statistik över din aktivitetsnivå.

Aktivitetsarmband

Ett enklare armband som mäter aktiviteten under dagen. Det finns olika nivåer, från de som endast är stegräknare till de som kan mäta puls och följas via gps. Passar dig som vill ha koll på din aktivitetsnivå under dagen och att den inte är för klumpig.

Smartklocka

Har flera smarta funktioner, likt de du har på din mobil. Tanken är att du enkelt ska komma åt samma funktioner som på mobilen men också mäta din aktivitet, sömn och träning. Passar dig som vill använda klockan som ett extra hjälpmedel till mobilen med notiser men samtidigt mäta din aktivitet och träning under dagen.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Med en pulsklocka kan du hålla koll på vad som händer i kroppen när du tränar, men även under de stunder då kroppen är i vila. Det är ett bra hjälpmedel som kan maximera din träning så att du får ut mesta möjliga vid varje träningstillfälle.
 • Pulsklockan har små sensorer som registrerar hur fort hjärtat slår, på så sätt kan klockan räkna ut pulsen i realtid.
 • Vi har valt att utse Garmin Forerunner 955 till den pulsklocka som är bäst i test. Det är en avancerad träningsklocka för dig som tar träningen på allvar, med en flera egenskaper som följer upp din träning. Garmin har flera pulsklockor i sitt sortiment som fått bra betyg och omdöme i tester.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Garmin Garmin Forerunner 955 / Garmin Forerunner 955 Solar

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng