HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av crosstrainer

fritid uppdaterad 15:e Mars, 2018, Baserad på 2 experttester.

Crosstrainern är en träningsmaskin som blivit mer och mer populär de senaste åren. Det är inte speciellt konstigt då en crosstrainer möjliggör en typ av träning som passar en väldigt bred målgrupp.  De vinnande egenskaperna en crosstrainer har är exempelvis att hela kroppen får arbeta under träningen, att den ger både motions- och styrketräning, att denna typ av träningsmaskin ger en mjuk träning som är skonsam mot leder, rygg och knän, samt att den trots detta ändå ger möjlighet till väldigt tuff träning för den som föredrar det. Träningen påminner faktiskt mycket om klassisk skidåkning.

Test.se rekommenderar

Sole Fitness E35 - bäst i test bland Crosstrainer 2020
Sole Fitness E35, bäst i test.

Sole Fitness E35 - Vi på Test.se har valt att rekommendera en prisbelönt crosstrainer från Sole Fitness – E35. Det är en prisvärd träningsmaskin som ger valuta för pengarna. E35 är mycket högpresterande med en robust, attraktiv och bekväm design, samt en lättanvänd träningsdator. Crosstrainern är utrustad med ett gedigen svängljud på hela 10,4 kg och elektromagnetiskt bromssystem som ger ett skönt motstånd. Man kan enkelt växla mellan 20 olika motståndsnivåer med en mjuk och fin övergång och det finns 10 välavvägda träningsprogram som möjliggör en omväxlande och utmanande träning. Dess display är bakgrundsbelyst och stor, med… Läs mer

Crosstrainer - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Motionscyklar

UPPDATERAD 29:e Februari, 2016

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se finns ett test av 15 crosstrainers. De utvalda modellerna är de bästa och mest populära från marknadens ledande tillverkare. Bäst i test blev proffsmaskinen Sole Fitness E35. Modellen är tydligt påkostad med en robust och bekväm konstruktion, samt en snygg och modern design. Maskinen har ett mycket rejält svänghjul i kombination med utmärkt steglängd, vilket säkerställer en exemplarisk stegrörelse av den eftertrakta längdskidåkningstypen. Träningsdatorn ger många valmöjligheter, men den är samtidigt lättanvänd med smidiga snabbknappar och en stor bakgrundsbelyst display. De förinstallerade träningsprogrammen är väl avvägda och ger en varierande träning. E35 har flera lyxfunktioner såsom inbyggda högtalare, anslutning för mp3-spelare och fläkt. På andraplats i testet hamnade Casall Infinity 1.2X. Det är en crosstrainer i mellan-klassen. 1.2X är mycket lik sitt lillasyskon 1.1X, men har fått längre steglängd och tyngre svänghjul, vilket ger 1.2X en mer rejäl och skönare stegrörelse. En exklusiv design är Casalls kännetecken och med rådande prispress betalar man just nu inte extra för den. Displayen är bakgrundsbelyst är, precis som träningsdatorn, lättanvänd. Infinity 1.2X är mycket prisvärd crosstrainer! På testets tredjeplats hamnade Master Fitness C305. Detta är en tyst och robust crosstrainer i nedre mellan-klassen. Dess steglängd är rejäl och ger en ordentligt stegrörelse, vilket möjliggör en högeffektiv träning. Modellen känns relativt modern i sin design, om än bitvis plastig. Dess träningsdator är enkel och intuitiv med figurer visandes de olika programmen bredvid displayen. Tyvärr är crosstrainern relativt svår att flytta.

Vinnare i det här testet

Konditionsträning.se

Publicerad

Crosstrainern är en mycket allsidig maskin för konditionsträning. Med en crosstrainer tränar du hela din kropp samtidigt som det inte blir en påfrestning på dina leder på något sätt. Bäst i test blev Master Fitness C305. Master C305 är en storsäljare bland crosstrainers för hemmabruk. Den främsta anledningen är det klart överkomliga priset. En annan anledning är att denna maskin har en mängd fiffiga funktioner som gör att träningen blir roligare för hela familjen. En tredje anledning är dess relativt låga vikt (56 kg), vilket gör att det inte är allt för svårt att flytta på maskinen. Med C305 får du 16 motstånd och 12 träningsprogram vilket ger dig en mycket varierad träning. Modellen har en mittkonsol med en tydlig display som visar data om tid, distans, hastighet, puls och kaloriförbrukning. Pulsen mäts via sensorer som sitter i de handtag som är fästa i mittkonsolen. På testets andraplats hamnade Monark Prime XT50. Den här modellen låter dig komma så nära de professionella maskinerna (du hittar på gym och hälsoklubbar) som det bara är möjligt. Denna mycket avancerade crosstrainer för hemmabruk har ett balanserat svänghjul och ett magnetbromsat motstånd, precis som de mer avancerade maskinerna du hittar på gymmet. Maskinen är mycket stabil och enkel att transportera tack vare transporthjulen. Prime XT50 har 12 förinställda träningsprogram att välja mellan. Du kan dessutom ställa in upp till fyra personliga träningsprogram och även ställa in manuell träning efter puls. På testets tredjeplats hamnade Abilica WinCross. Detta är en billig crosstrainer, men som håller en helt klart godkänt kvalitet i alla delar. Med ett magnetmotstånd som kan ställas in på åtta olika nivåer har du goda möjligheter att variera din träning. Även om WinCross är en crosstrainer i budgetklassen kan den dock ändå ståta med en bra display, som visar såväl hastighet, distans och tid, som kaloriförbrukning. En smart funktion är att du kan göra ett formtest för att se vilken nivå du bör starta med när du tar dina första trevande steg i crosstrainer-världen!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"