VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 5 Januari 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken crosstrainer är bäst i test 2022?

Är du ute efter ett lättanvänt träningsredskap som tränar hela kroppen? Hitta den crosstrainer som är bäst i test 2021 här!

Vi har jämfört
 • Antal program.
 • Maximal användarvikt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Spirit Fitness
Spirit Fitness CE800
Bäst i test
Bäst i test
Spirit Fitness
Spirit Fitness CE800
En populär och kvalitativ crosstrainer i toppklass.
Vinnare hos Bäst-i-test.se 2021.
Topplacerad i Pricerunners jämförande test.
Nio förinställda program.
Maximal användarvikt: 200 kilo.
Maskinvikt: 114 kilo.
Steglängd: 50 centimeter.

Spirit Fitness är ett amerikanskt företag som har tillverkat träningsmaskiner sedan 1980-talet. Företagets målsättning är att skapa kvalitativa produkter som ska hjälpa deras konsumenter att nå sina tränings- och hälsomål. I Spirit Fitness breda sortiment finns bland annat – förutom motionscyklar – även roddmaskiner, löpband och crosstrainers.

Spirit Fitness CE800 är en kvalitativ crosstrainer som har presterat väl i flera jämförande tester. Maskinen har en lång steglängd på 50 centimeter och är framhjulsdriven. Spirit Fitness CE800 har en hög maskinvikt, vilket ger en stabil och bekväm användarupplevelse. Det gör också att den maximala användarvikten är så hög som 200 kilo. Även handtagen på maskinen är rejäla.

DIsplayen på crosstrainer är lätt att använda, och när du tränar kan du välja mellan nio olika förinställda program. Om du köper crosstrainern för hemmabruk får du två års garanti.

 • Butiker & priser
 • Priser för Crosstrainer CE800

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Masterfit
Crosstrainer TP500
Bästa budget
Bästa budget
Masterfit
Crosstrainer TP500
Välutrustad crosstrainer som ger dig mycket för pengarna.
Topplacerad hos Bäst-i-test.se
12 förinställda program.
Maximal användarvikt: 135 kilo.
Maskinvikt: 51 kilo.
Steglängd: 40 centimeter.

Om du ska köpa en ny crosstrainer och är ute efter något prisvärt kan Masterfit TP500 vara ett bra alternativ – här får du nämligen mycket maskin för pengarna! Masterfit TP500 är en populär crosstrainer som fungerar väl för hemmabruk, och som blev topplacerad i Bäst-i-tests jämförelse av denna typ av träningsmaskiner.

Masterfit TP500 har en steglängd på 40 centimeter, vilket är ganska mycket för en crosstrainer som ligger på denna prisnivå. Den är utrustad med ett magnetmotstånd som går att ställas in på 16 olika nivåer. Det finns även 12 olika förinställda program att välja på för att det ska finnas någonting som passar för alla tillfällen. Du har också möjlighet att göra dina egna träningsprogram.

Själva maskinen, som är bakhjulsdriven, väger 51 kilo och klarar av en maximal användarvikt på 135 kilo. Masterfit TP500 har en stabil konstruktion och långa handtag som gör den bekväm att använda.

 • Butiker & priser
 • Priser för Crosstrainer TP500

Bästa lätta Test.se - Bästa lätta
Casall
Crosstrainer XT100
Bästa lätta
Bästa lätta
Casall
Crosstrainer XT100
En smidig liten maskin från svenska Casall.
Populär modell hos Träningsmaskiner.com.
12 förinställda program.
Maximal användarvikt: 150 kilo.
Maskinvikt: 45 kilo.
Steglängd: 38 centimeter.

Casall är ett svenskt företag som grundade Sveriges första tjejgym år 1984. Deras filosofi är skapa förutsättningar för personlig, holistisk och multifunktionell träning. De har samarbetat med många personliga tränare och idrottspersoner för att kunna ta fram de absolut bästa träningsredskapen och maskinerna. När du köper en maskin eller ett redskap från Casall kan du vara säker på att det är genomtänkta produkter som håller mycket hög kvalitet.

Casall Crosstrainer XT100 är en mycket prisvärd träningsmaskin som är utmärkt för dig som vill ägna dig åt lättare pulsträning eller rehabilitering. Eftersom öppningen mellan styrstolpen och svänghjulet är generöst tilltagen, gör det maskinen till det perfekta rehabiliteringsredskapet. Maskinen har en display med hållare för telefon eller läsplatta. Det finns även en hållare för vattenflaskan placerad på styrstolpen.

De 12 olika programmen som erbjuds gör det lätt att hitta en träning som passar dig bäst just för tillfället, det underlättar också för dig som tycker det är svårt att hitta inspiration till träning. Det finns pulsmätare som låter dig hålla koll på hur hårt du tränar. Steglängden är 38 centimeter, och trots maskinens blygsamma vikt på 45 kilo har den ändå en maximal användarvikt på 150 kilo. Maskinen mäter 142 x 62 x 166 centimeter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Crosstrainer XT100

Bra val Test.se - Bra val
FitNord
FitNord Hiker 300F
Bra val
Bra val
FitNord
FitNord Hiker 300F
En mycket stadig men liten crosstrainer som ger en bra träning.
Populär modell hos Träningmaskiner.com
13 förinställda program.
Maximal användarvikt: 135 kilo.
Maskinvikt: 85 kilo.
Steglängd: 51 centimeter.

Finska FitNord är ett företag som har ett brett utbud av fitnessutrustning för både hem och professionell användning. De gör även rehabprodukter och har ett stort sortiment av produkter som ska bidra till en mer aktiv kontorsmiljö.

Fitnord Hiker 300F är en crosstrainer i mindre storlek med robust ram. Steglängden är lång, på 51 centimeter som ger en behaglig och mer skidlik träning än trappstigning. Med maskinen får du en upprätt position som ger en bra hållning för både rygg och axlar. Den har 13 program med fyra självprogrammerbara övningar, bland annat hjärtfrekvensprogram där motståndet justeras enligt din hjärtfrekvens. Displayen är enkel att förstå och visar data som tid, hastighet, kalorier och puls.

Detta är en mycket högkvalitativ crosstrainer för sin mellanprisklass för dig som ska träna hemma. Maskinen är mindre än många andra crosstrainers i storleken 159,5 x 67 x 178 centimeter. Samtidigt väger den med sina 85 kilon mer än andra modeller vilket gör den mer stabil. Maskinen har en maximal användarvikt på 135 kilo. Den har transporthjul som gör det mer smidigt att flytta på den.

 • Butiker & priser
 • Priser för FitNord Hiker 300F, Crosstrainer
  • Snabba leveranser
   14 dagars öppet köp

Ytterligare läsning

crosstrainer bäst i test

Köpguide

Med en crosstrainer tränar du enkelt hela kroppen. Det finns en dock en del saker som kan vara bra att tänka och jämföra innan du investerar i ditt nya träningsredskap.

Köpa crosstrainer – tänk på det här

Träningsdator och program

Alla crosstrainers är utrustade med en mer eller mindre avancerad träningsdator, där du via displayen kan få en bra överblick av din träning. Här finns vanligtvis också ett antal olika förinställda träningsprogram att välja på, lite beroende på vilken typ av effekt du vill ha av ditt träningspass. Det kan till exempel finnas program som är fokuserade på intervallträning eller förbränning. En del crosstrainers erbjuder också möjligheten för dig att göra dina egna träningsprogram.

Maskinvikt och maximal användarvikt

Både maskinens vikt och den maximala användarvikten är viktiga saker att ta hänsyn till om du ska köpa en ny crosstrainer. De två begreppen är ofta relaterade till varandra – ju högre maskinvikt desto högre är också den maximala användarvikten.

Steglängd

För att få till en bekväm och effektiv träning är det viktigt att välja en crosstrainer som har en tillräcklig steglängd. Om rörelserna blir för små är risken att du inte får samma resultat av din träning. Lite billigare crosstrainers har ofta en lite kortare steglängd på 30 till 40 centimeter, medan de dyrare varianterna normalt sett ligger upp mot 50 centimeter. Tänk dock på att den optimala steglängden även har att göra med hur lång du själv är!

Fram- eller bakhjulsdrift

Det finns en skillnad i hur olika crosstrainers drivs, de kan ha antingen fram- eller bakhjulsdrift. Det innebär helt enkelt att det stora roterande hjulet antingen sitter framför fötterna, vid maskinens främre del precis under styrstången, eller bakom fötterna.

Om hjulet sitter framför fötterna ger det ett mer skonsamt steg som påminner lite om steget vid längdskidåkning. Sitter hjulet istället bakom fötterna blir steget lite mer krävande steg. Har du mycket problem med exempelvis knän eller rygg, kan en framhjulsdriven crosstrainer kännas mer skonsam.

Pris

Priset för en crosstrainer kan variera kraftigt. Som med de flesta produkter är priset relaterat till hur kvalitativa, stabila och avancerade maskinerna är. Värt att tänka på är också de dyrare maskinerna vanligtvis har en längre livslängd.

Storlek

Det finns en mängd olika storlekar på crosstrainers, dels kan de vara fysiskt stora där måtten ger en stor maskin. Men de kan även vara tunga, även om måtten inte är de största. Här behöver du fundera på hur och var du tänkt placera din crosstrainer. Kanske bor du litet, då är det en bra idé att satsa på en mindre och smidigare modell som är enkel att flytta på vid behov. Bor du rymligt är kanske inte storleken lika avgörande.

Vilka muskler tränas med en crosstrainer?

En crosstrainer är en bra träningsmaskin för dig som vill träna kondition och använda muskler i hela kroppen. Detta eftersom det är en maskin som kombinerar flera olika typer av rörelser. När du trycker ner pedalerna på crosstrainern tränar du framför allt musklerna i vader, lår och rumpa. Samtidigt drar du i handtagen, vilket är bra träning för dina muskler i armar, axlar och bröst. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En crosstrainer är som en blandning mellan en stepmaskin, en motionscykel och ett löpband. Den är mer skonsam än ett löpband på så vis att du slipper alla stötar, och är ett bra sätt att träna kondition.
 • Med en crosstrainer tränar du en stor del av din kropp. När du trycker ner pedalerna tränas lår, vader och rumpa, och när du drar i handtagen tränar du dessutom axlar, armar och bröst.
 • Vi har valt att utse Spirit Fitness CE800 till bäst i test. Denna crosstrainer har presterat bra i flera jämförande tester.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Spirit Fitness Spirit Fitness CE800