VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 8 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av padelracket – vilken är bäst i test 2024?

Padel är här för att stanna, så mycket står klart. Och vill du sätta en volley, smash eller bajada behöver du ta hjälp av en riktigt bra racket. Vi har gått igenom flera tester och recensioner för att kunna utse de bästa modellerna!

Vi har jämfört
  • Vilken nivå racketen passar för.
  • Vilken form racketen har.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Adidas
Adidas Adipower Multiweight
Adidas Adidas Adipower Multiweight - Test
Bäst i test
Adidas
Adidas Adipower Multiweight
Padelracket för den offensiva padelspelaren som modifieras med avtagbara vikter.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Passar för motionärer och tävlingsspelare.
Diamantformad.
Vikt: 345-360 gram.
Ram av kolfiber.
Hård kärna.

Adidas är ett tyskt multinationellt företag som grundades av Adi Dassler redan 1948, då var de specialiserade på att tillverka skor. De har produkter inom de flesta idrotter, men är särskilt förknippade med fotboll sedan många år. Idag är Adidas ett av världens största märken inom industrin för sportkläder och sportutrustning. De flesta känner nog igen de karaktäristiska tre ränderna som blivit Adidas signum.

Adidas Adipower Multiweight tillhör serien Adipower som är toppracketar från Adidas. Det passar både för motionärer och tävlingsspelare – och den offensiva padelspelaren.

I ett test hos Prisjakts experter kom padelracketen på första plats. Enligt deras recension är det ett rack som ger bra kontroll och som kan returnera bollarna på ett kvickt sätt.

Det här padelracket kommer i en ny variant där du kan modifiera det när det kommer till vikt och balans med löstagbara vikter. Vikterna fästs i toppen av racket för att höja balansen eller på sidan för att göra mindre skillnad. Vikterna kan även höja vikten för dig som vill ha ett tyngre padelracket.

Padelracket är diamantformat och ställer högre krav på spelaren. Formen ger mindre sweetspot och gör det mer svårspelat, samtidigt som kraften i slagen blir högre. Balanspunkten ligger högt vilket bidrar till en bra fart och kraft i slagen.

Slagytan är av det styva kolfibermaterialet Carbon Aluminized 15K och ger mycket kraft i slaget. Kärnan EVA High Memory är styv och ger snabb och effektiv energiåterhämtning. Träffytan är ruggad som ger mer spin och effekt. Alla Adidas padelracket har ett handledsnöre som ger ett säkert grepp.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för nybörjare Test.se - Bästa för nybörjare
RS Padel
RS Cobra Edition
RS Padel RS Cobra Edition - Test
Bästa för nybörjare
RS Padel
RS Cobra Edition
Prisvärt padelracket anpassat för nybörjare.
Högt betyg hos Aftonbladet Sportbladet 2022.
Passar för nybörjare.
Rund form.
Vikt: 360-375 gram.
Gjord av glasfiber.

RS Padel är en del av RS Sports som är ett företag grundat 2013 av tennisstjärnan Robin Söderling. I deras produktsortiment finns kategorierna sportkläder, tennis och padel. Bland padelprodukterna finns bollar, racketar, väskor och andra tillbehör.

RS Cobra Edition är ett prisvärt padelracket för nybörjare. I ett test hos Aftonbladets Sportbladet är det ett klassiskt nybörjarracket med mycket gratisfart. Eftersom ytan är av glasfiber är materialet mjukare vilket ger en trampolineffekt. Har du problem med axel eller armbåge är detta ett bra alternativ av padelracket.

Padelracket har en rund form och medelbalans – som ger ett racket med stor sweet spot i mitten och som gör det lättare att träffa bollen. Från och med 2022 är RS Cobra Edition tillverkad i RS nya fabrik som ger en högre kvalitet och bättre finish. Ytan är matt och lätt strukturerad.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Head
Head Delta Pro
Head Head Delta Pro - Test
Bästa premium
Head
Head Delta Pro
Diamantformat padelracket med hög balans och hårdare material.
Toppbetyg av Aftonbladet Sportbladet 2022.
Passar för den avancerade spelaren.
Diamantformad.
Vikt: 365 gram.
Kolfiberyta.
Medel kärna.

Head grundades redan 1950 och är ett populärt varumärke när det kommer till racketsport. De senaste åren har de också tillverkat padelracket av mycket hög kvalitet. Många av deras padelrack syns frekvent i tävlingssammanhang världen över som Word Padel Tour och det finns modeller för både nybörjare och proffs.

Head Delta Pro är ett padelracket för dig som är tävlingsspelare. I ett test hos Aftonbladets Sportbladets fick padelracket toppbetyget 5 av 5 bland modellerna för tävlingsspelare. De rekommenderar det för dig som vill ha ett tyngre padelracket som är välbalanserat. Juryn beskriver det som ”otroligt skönt” och med ”härlig bollträff”.

Det här diamantformade padelracket har en hög balans och ger spelaren hög fart i spelet. Tack vare formen, teknologin Optimized Sweetspot och den nya konstruktionen Auxentic har padelracket en extra stor sweetspot. Det ger mycket kraft och fart.

Racket består av lite hårdare foam som ger spelaren en kraftfullare bollträff. Tillsammans med den ruggade ytan Expreme Spin ökar spinn och skruv i bollträffen. Dess slagyta är av kolfiber som ger mer känsla och precision i slagen, samtidigt som det är mer slitstarkt och hållbart.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa allround Test.se - Bästa allround
STIGA Padel
ART 2
STIGA Padel ART 2 - Test
Bästa allround
STIGA Padel
ART 2
Snyggt, välbalanserat och lättspelat allroundracket.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Passar för motionären och den avancerade spelaren.
Rund form.
Vikt: 365 gram.
Kolfiberyta.
Mjuk kärna.

Svenska Stiga Sports är ett globalt företag med partners i över 100 länder. Företaget startade sin bana 1944 genom att tillverka bordtennisprodukter. Idag gör de sport- och fritidsutrustning för alla tillfällen och här finns allt från pingis till sparkcyklar, snowracers och padelracket.

Stiga Art 2 är ett snabbt och välbalanserat padelracket som passar de flesta padelspelare – vilket gör det till ett perfekt allroundracket. Det är en uppföljare till Stigas tidigare populära Art-modell.

Padelracket utsågs till testvinnare hos Bäst-i-test.se med betyget 4,5 av 5. Av dem beskrivs det som ett lättspelat allroundracket med hög spelkänsla och bra kontroll oavsett spelarnivå.

Padelracket har en handgjord konstruktion och skandinavisk design med rund form och låg balans. Det har Power Grips som är en ruggad yta som hjälper dig att sätta spinn i bollen. Det har ett ytskikt med 3K kolfibertrådar som ger en välbalanserad känsla och hög fart utan att spelaren förlorar kontrollen. Ramen är också av kolfiber och ger bättre stabilitet och slagtålighet. Padelracket har en EVA-kärna av Hypersoft Foam som gör det möjligt att träffa längre ut mot ramen och ger en bra fart.

Padelracket väger 365 gram och har en maxlängd på 45,5 centimeter vilket gör det godkänt för tävlingsspel.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för motionär Test.se - Bästa för motionär
Wilson
Wilson Ultra Team v2
Wilson Wilson Ultra Team v2 - Test
Bästa för motionär
Wilson
Wilson Ultra Team v2
Ett lättspelat padelracket i glasfiberyta och mjuk kärna.
Högt betyg hos Aftonbladet Sportbladet 2022.
Högt betyg av Aftonbladet 2020.
Populärt val för både nybörjare och vana spelare.
Diamantformad.
Vikt: 370 g.
Glasfiberyta.
Mjuk kärna.

Amerikanska Wilson grundades 1913 och är ett ledande varumärke inom utrustning för tennis, badminton, golf och padel.

Wilson Ultra Team v2 är Wilsons mjukaste och mest lättspelade padelracket i deras Ultra-serie. Detta är en uppdaterad modell av en tidigare testvinnare. Det passar bra för dig som är nybörjare i padel.

Racket har en glasfiberyta och mjuk kärna som ger fart på bollen utan att ha för mycket vibrationer. Den konkava ramen gör att du får en extra stor sweet spot och den diamantformade designen ger en bra kraft i dina over heads. Enligt recensioner är det ett stadigt racket som ger en bra kontroll och som känns behaglig när bollen träffar.

Padelpacket har Power Bridge i hjärtat som ger en ökad stabilitet. Enligt experter hos Rocketpadel.com är detta det perfekta padelracket för offensiva nybörjare.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Köpguide padelracket

Låt dig inte luras av att köpa ett avancerat racket, av samma typ som proffsen spelar med. Det är både dyrt och onödigt eftersom en nybörjare inte får ut så mycket av ett avancerat racket ändå. Dessutom är risken större att du drabbas av skador om du inte köper ett racket som är anpassat för din spelnivå.

Ett racket som är framtaget till mer avancerade spelare, är så styva och hårda att en mindre erfaren spelare skulle uppfatta det som att spela med en träplanka. Ett sådant racket kräver att spelaren helt på egen hand driver iväg bollen vid varje träff. Utöver det är racketar för mer avancerat padelspel balanserade på ett helt annat sätt än racketarna för nybörjare. Bästa padelracket för nybörjare är enligt Elitepadel.se Babolat Contact. De flesta avancerade rackets är framtunga, vilket ställer mycket höga krav på spelarens styrka och Är man inte tillräckligt rutinerad spelare kommer man troligtvis inte finna någon större glädje i ett sådant racket. Därför är det a och o att köpa ett racket som är anpassad för den nivå som du tränar padel på just nu.

I värsta fall kan du drabbas av tennisarmbåge vilket är mycket smärtsamt - framförallt mycket onödigt eftersom det går att undvika med riktigt anpassad utrustning. De billigare racketarna är mycket mer lättspelade och har mer ‘schvung’ i sig. Där får bollen lite fart av racket också, inte bara av rå armstyrka.

Formen på racket och sweet spots

I padelracket-världen brukar man tala om sweet spots, det är den del av racketen som har den optimala träffytan. På runda rackets, som traditionellt är mer lättspelade, sitter sweet spoten i mitten av racketen. Detta gör att den optimala träffytan på den typen av racket är stor. På droppformade och diamantformade racketar sitter sweet spoten högre upp, närmare ramen. Detta gör att risken för felträffar blir större, och gör därmed dessa typer av racketar mer svårspelade.

Runda - Den vanligaste formen på rackets för nybörjare, men används även av flera spelare i eliten. Bästa bollträffen i mitten på träffytan. Passar bäst till de som har en mer defensiv spelstil.

Diamantformade - Bredast upptill och smalnar sedan av nedåt handtaget. Bästa bollträffen blir högt upp på träffytan. Brukar gillas av spelare som kommer från tennisen eller de som smashar bra.

Droppformade - Ett slags mellanting mellan de två ovan nämnda modellerna. Denna typen av racket har sin sweet spot högre upp än vad ett runt racket har, men inte lika högt upp som på ett diamantformat.

Tjockleken på handtaget

Ju tjockare handtag, desto mindre risk för tennisarmbåge. Det handlar förstås i slutändan om tycke och smak, vad du tycker är skönast att spela med. Det finns lindor, så kallade overgrips, som går att vira ovanpå fabriks-lindan för att på så sätt få ett lite tjockare grepp.

Läs också: Bäst i test padelskor

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Vilket padelracket som passar bäst för just dig beror på några olika saker. Bland annat gäller det att köpa en racket som passar för din nivå – en del racket är anpassade för nybörjare och en del passar bättre för proffs. Racketen är också gjorda i olika material och har olika form. Kolla gärna in vår jämförelse av padelracket för att hitta det bästa alternativet för dig.
  • Vi har valt att utse Adidas Adipower Multiweight till det padelracket som är bäst i test. Det är ett diamantformat padelracket med ram av kolfiber och hård kärna som passar för motionärer och tävlingsspelare.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Adidas Adidas Adipower Multiweight
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng