VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 27 November 2020
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av padelracket – vilken är bäst i test 2020?

Padel är här för att stanna, så mycket står klart. Och vill du sätta en volley, smash eller bajada behöver du ta hjälp av en riktigt bra racket. Vi har gått igenom flera tester och recensioner för att kunna utse de bästa modellerna!

Vi har jämfört
  • Vilken nivå racketen passar för.
  • Vilken form racketen har.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Bullpadel
Vertex 2 Control 20
Bäst i test
Bäst i test
Bullpadel
Vertex 2 Control 20
Testvinnande padelracket som passar för både nybörjare och proffs.
Bästa premiumval hos Hemfakta.
Testvinnare hos Sportamore.
Fungerar för såväl motionärer som proffsspelare.
Rund form.
Vikt: 365-380 g.
Ytskikt av kolfiber 12K.
Rackets vikt kan anpassas.

Bullpadel Vertex 2 Control 20 är ett lättspelat padelracket som kan användas av både motionärer och proffsspelare. Detta padelracket har en rund form, och är en variant av världspelaren Maxi Sánchez tävlingsracket Vertex 2.

Rackets yta har en sandpappersliknande struktur vilket bidrar till ett bra grepp och bättre spinn på bollen. Träffytan är gjord i kolfiber 12K, alltså 12 000 kolfibertrådar med kvadratcentimeter. Den höga tätheten ger bra respons och fart i slagen.

En annan fördel med Bullpadel Vertex 2 Control 20 är att du kan anpassa rackets vikt efter dina egna önskemål. Dels kan du montera små vikter i ramskyddet, och dels kan du sätta vikter i handtaget. Det göra att du själv kan välja om racket ska vara mer topptungt, eller om du hellre vill ha ökad precision.

  • Butiker & priser

Bästa för nybörjare logotype
Adidas
V70 Light Uni
Bästa för nybörjare
Bästa för nybörjare
Adidas
V70 Light Uni
Prisvärt och lättspelat padelracket.
Toppbetyg hos Sportamore 2020.
Bästa budgetval hos Hemfakta.
5/5 i kundrecensioner hos Sportamore.
Passar perfekt för nybörjaren.
Diamantformad.
Lätt racket gjord i fiberglas.
Vikt: 355 g.

Adidas V70 Light är ett bra val för dig som nyss har börjat spela padel. Racketen är enkel att använda och passar för många olika typer av spelare. En fördel med just denna racket är att den har en ovanlig låg vikt, tack vare att den är tillverkad i fiberglas.

Denna padelracket är även utrustad med så kallad Structural Power-teknologi som innebär två vertikala bryggförstärkningar mellan hjärtat av racket och dess träffyta. Detta innebär att du dels får mer kraft och stabilitet, men även minskade vibrationer vilket gör att risken för armbågsskador inte är lika stor. Adidas V70 Light har både fått goda kundomdömen och höga betyg av ett flertal expertpaneler.

  • Butiker & priser

Bästa avancerade logotype
Babolat
Viper Carbon
Bästa avancerade
Bästa avancerade
Babolat
Viper Carbon
Kraftfullt padelracket som passar för offensiva spelare.
8.2/10 i betyg av Padeljoy.
Världsettan Juan Lebrons favoritmodell.
Positiv recension av playpadel.se
Avancerade motionärer och tävlingsspelare.
Diamantformad.
Vikt: 365 gram.
Hela ramen och träffytan gjord i kolfiber.
Räfflat mönster på ytan.
Stabil hals.

Franska Babolat har sedan 1875 tillverkat utrustning främst för racketsporter. Det började med att de tillverkade strängar av naturmaterial till tennisracketar, sedan 1994 tillverkar bolaget racketar själva vilket numera dominerar deras produktion.

Den diamantformade racketen Viper Carbon har en hög balans med en sweetspot som ligger högt upp på träffytan. Hålen är placerade nära sweetspoten för att maximera kontroll och fart. Hela racketen, ram och träffyta, är tillverkad i kolfiber. Det räfflade mönstret på träffytan är designad med en så kallad 3D Spin-teknologi, detta gör det lättare att få spinn på bollen. Halsen är konstruerad på ett stabilt sätt vilket absorberar mer vibrationer och ger ett stabilare racket vid varje träff.

Padeljoy gav modellen 8.2/10 i betyg, där delbetygen för kraft och design fick upp slutbetyget rejält. Detta är ett av marknadens mest offensiva racket, och det racket som World Padel Tour spelaren Juan Lebróns racketval.

  • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Köpguide

Låt dig inte luras av att köpa ett avancerat racket, av samma typ som proffsen spelar med. Det är både dyrt och onödigt eftersom en nybörjare inte får ut så mycket av ett avancerat racket ändå. Dessutom är risken större att du drabbas av skador om du inte köper ett racket som är anpassat för din spelnivå.

Ett racket som är framtaget till mer avancerade spelare, är så styva och hårda att en mindre erfaren spelare skulle uppfatta det som att spela med en träplanka. Ett sådant racket kräver att spelaren helt på egen hand driver iväg bollen vid varje träff. Utöver det är racketar för mer avancerat padelspel balanserade på ett helt annat sätt än racketarna för nybörjare. De flesta avancerade rackets är framtunga, vilket ställer mycket höga krav på spelarens styrka och Är man inte tillräckligt rutinerad spelare kommer man troligtvis inte finna någon större glädje i ett sådant racket. Därför är det a och o att köpa ett racket som är anpassad för den nivå som du tränar padel på just nu.

I värsta fall kan du drabbas av tennisarmbåge vilket är mycket smärtsamt - framförallt mycket onödigt eftersom det går att undvika med riktigt anpassad utrustning. De billigare racketarna är mycket mer lättspelade och har mer ‘schvung’ i sig. Där får bollen lite fart av racket också, inte bara av rå armstyrka.

Formen på racket och sweet spots

I padelracket-världen brukar man tala om sweet spots, det är den del av racketen som har den optimala träffytan. På runda rackets, som traditionellt är mer lättspelade, sitter sweet spoten i mitten av racketen. Detta gör att den optimala träffytan på den typen av racket är stor. På droppformade och diamantformade racketar sitter sweet spoten högre upp, närmare ramen. Detta gör att risken för felträffar blir större, och gör därmed dessa typer av racketar mer svårspelade.

Runda - Den vanligaste formen på rackets för nybörjare, men används även av flera spelare i eliten. Bästa bollträffen i mitten på träffytan. Passar bäst till de som har en mer defensiv spelstil.

Diamantformade - Bredast upptill och smalnar sedan av nedåt handtaget. Bästa bollträffen blir högt upp på träffytan. Brukar gillas av spelare som kommer från tennisen eller de som smashar bra.

Droppformade - Ett slags mellanting mellan de två ovan nämnda modellerna. Denna typen av racket har sin sweet spot högre upp än vad ett runt racket har, men inte lika högt upp som på ett diamantformat.

Tjockleken på handtaget

Ju tjockare handtag, desto mindre risk för tennisarmbåge. Det handlar förstås i slutändan om tycke och smak, vad du tycker är skönast att spela med. Det finns lindor, så kallade overgrips, som går att vira ovanpå fabriks-lindan för att på så sätt få ett lite tjockare grepp.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

  • Vilket padelracket som passar bäst för just dig beror på några olika saker. Bland annat gäller det att köpa en racket som passar för din nivå – en del racket är anpassade för nybörjare och en del passar bättre för proffs. Racketen är också gjorda i olika material och har olika form. Kolla gärna in vår jämförelse av padelracket för att hitta det bästa alternativet för dig.
  • Vi har utsett Bullpadel Vertex 2 Control 20 till bäst i test. Racketen har vunnit flera tester och har också fått goda omdömen av kunder och recensenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Bullpadel Vertex 2 Control 20