VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 12 Maj 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Aktivitetsarmband – vilket är bäst i test 2023?

Få koll på din hälsa och träning med hjälp av ett aktivitetsarmband. I vår sammanställning hittar du både testvinnare och andra populära modeller.

Vi har jämfört
 • Med eller utan inbyggd GPS.
 • Vattentålighet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Fitbit
Charge 4
Bäst i test
Bäst i test
Fitbit
Charge 4
Testvinnande aktivitetsarmband med många funktioner.
Testvinnare hos Techradar (2020).
4/5 hos M3 (2020).
7/10 hos tidningen Mobil (2020).
Med inbyggd GPS.
Vattentålig ned till 50 meter.
Batteritid upp till sju dagar.
Få notiser kring samtal och meddelanden.

Fitbit är ett amerikanskt företag som grundades 2007. Företaget är specialiserat på produkter inom hemelektronik och hälsa. Deras aktivitetsarmband har vunnit tester i flera år – och version 4 är inget undantag. Bland annat utsågs de till testvinnare i Techradars utförliga test från 2020.

Fitbit Charge 4 är en flexibel aktivitetsarmband med en stor bredd av funktioner. Armbandet har en inbyggd GPS och är vattentålig ned till 50 meter. Aktivitetsarmbandet har en batteritid på sju dagar. Du kan bland annat mäta och registrera sin puls och få koll på dina olika sömnstadier. Genom att aktivitetsarmbandet är kopplat till din telefon kan du få notiser kring samtal, meddelanden och appar. Du kan även använda och styra exempelvis Spotify.

Fitbit Charge 4 väger drygt 200 gram. Efter en dag kan du få en översikt över allt från steg och sömn till puls och förbränning.

 • Butiker & priser
 • Priser för Fitbit Charge 4
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa populära Test.se - Bästa populära
Garmin
Vivosmart 4
Bästa populära
Bästa populära
Garmin
Vivosmart 4
En snyggt designat armband som är omtyckt av experter och konsumenter.
Topplacerad hos Techradar (2020).
Topplacerad hos bäst-i-test.se.
5/5 Kundrecensioner hos Outnorth.
4.2/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
Saknar inbyggd GPS.
Vattentålig ner till 50 meter.
Batteritid på sju dagar.
OLED-skärm.
Pulsmätare.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Garmin Vivosmart 4 är en tunn och stilren modell som kommer i flera olika färger. Den har flera funktioner som man kan önska sig av ett aktivitetsarmband, bland annat mäter den; kroppens syremättnad, sömn, stressnivåer och puls. Armbandet kan kopplas till din smarta telefon så att du kan ta emot meddelanden och läsa på displayen. Batteritiden är generös och räcker i hela sju dagar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Garmin Vivosmart 4
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Xiaomi
Mi Band 5
Bästa budget
Bästa budget
Xiaomi
Mi Band 5
Ett prisvärt aktivitetsarmband med lång batteritid.
4.5/5 Recension hos Techradar (2020).
4.5/5 Recension hos androidauthority.com (2020).
4.7/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
4.5/5 Kundrecensioner hos Kjell & Company.
4/5 Kundrecensioner hos CDON.com.
Saknar inbyggd GPS.
Vattentålig ned till 50 meter.
Upp till 14 dagars batteritid.
Med sömnanalys.
Synkar trådlöst med din mobil.

Xiaomi är ett kinesiskt företag som tillverkar hemelektronik – bland annat är de stora inom smarttelefoner. De producerar även aktivitetsarmband, som exempelvis deras modell Mi Band 5.

Xiaomi Mi Band 5 är ett prisvärt aktivitetsarmband som har hela 14 dagars batteritid. Genom att koppla den till din mobiltelefon får du uppdateringar exempelvis när någon ringer eller skickar meddelanden. Aktivitetsklockan har både puls- och sömnmätning, vilket gör att du enkelt kan få en överblick över båda delarna. Den har även elva olika träningslägen, anpassade för till exempel löpning, promenader och simning. Bandet är vattentätt ner till 50 meter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Xiaomi Mi Band 5
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Ytterligare läsning

Köpguide:

Med ett aktivitetsarmband kan du mäta allt från sömn och puls till dina träningsresultat. Du får enkelt koll på hur mycket du rör dig och hur dina vanor ser ut – och kan sedan sätta mål kring hur du ska förbättra exempelvis din aktivitetsnivå och sömn.

Aktivitetsarmband – olika funktioner

Pulsmätning

En av de mest klassiska funktionerna hos ett aktivitetsarmband är det mäter din puls. Du får både veta vad du har för puls för tillfället, och kan få sammanställningar över tid om du har på dig armbandet dygnet runt. Genom att få koll på dina pulstrender över tid får du en bra koll på din träningsutveckling.

Sömnmätning

Många aktivitetsarmband har någon typ av funktion som registrerar din sömn. Olika sömnstadier registreras för att du ska kunna få en överblick över din sömnkvalitet. Om du sover med ditt aktivitetsarmband och inte vill störas av notiser och annat kan du normalt sett ställa in ett sov- eller “stör ej”-läge på ditt armband.

Träningsprogram

För att anpassa din träning är aktivitetsarmbanden utrustade med olika träningslägen och -program. På en del klockor finns det särskilda program för exempelvis löpning, simning och promenader. Du kan också få reda på vilken träningsintensitet som du jobbar i.

Vattentäthet

Många tror att alla aktivitetsarmband är vattentäta, vilket inte stämmer. De flesta armband tål fukt, men inte vatten. För att veta om armbandet är vattentätt ska den vara märkt med en IP-kod som bekräftar vattentätheten. Den högsta klassificeringen är IP68.

Även om ditt aktivitetsarmband är vattentätt, bör du ändå undvika att utsätta det för exempelvis saltvatten, vatten som innehåller klor eller varmt vatten (ex. bubbelpoler). Om ditt aktivitetsarmband är skadat eller defekt, bör du undvika vatten i alla lägen.

Koppling till mobiltelefon

Olika aktivitetsarmband har olika funktioner, och hur kompatibla de är med smarta telefoner skiljer också sig åt mellan olika modeller. De armband som kan kopplas till telefonen kan oftast ta emot exempelvis meddelanden som du kan läsa av på aktivitetsarmbandets display. Vissa modeller har också stöd för att kopplas upp till Spotify så att du kan spela upp musik med hjälp av armbandet. Aktivitetsarmbanden är även ofta kopplade till någon typ av app, så att du enkelt kan följa din utveckling genom mobiltelefonen.

Vilket aktivitetsarmband är bäst i test?

I den här sammanställningen har vi valt att utse Fitbit Charge 4 till bäst i test. Aktivitetsklockan har vunnit jämförande tester i flera år och är en omtyckt produkt av både experter och konsumenter.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Ett aktivitetsarmband mäter kroppens rörelser under hela dygnet och kan registrera till exempel; puls, sömn, antal steg och kaloriförbrukning. Armbandet kan sedan analysera datan för att ge råd och tips på hur du kan förbättra exempelvis din sömn eller aktivitetsnivå.
 • Eftersom aktivitetsarmband kan mäta aktivitet, så kan de även mäta inaktivitet. Genom olika algoritmer kan armbanden räkna ut hur länge du sover, men också göra en analys av sömnen som talar om hur djupt och hur länge du sover.
 • Vi har valt att utse Fitbit Charge 4 till bäst i test, den har vunnit jämförande tester och är en mycket omtyckt produkt av konsumenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Fitbit Charge 4

Du kanske även är intresserad av: