VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 15 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Aktivitetsarmband – vilket är bäst i test 2024?

Få koll på din hälsa och träning med hjälp av ett aktivitetsarmband. Här ger vi dig de aktivitetsarmband som är bäst i test och de bästa tipsen samlade i en stor köpguide.

Vi har jämfört
 • Med eller utan inbyggd GPS.
 • Vattentålighet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Fitbit
Fitbit Charge 5
Fitbit Fitbit Charge 5 - Test
Bäst i test
Fitbit
Fitbit Charge 5
Aktivitetsarmband skapad med gymmet i åtanke med inbyggd GPS och pulsmätare.
Testvinnare hos Techradar 2023.
Bästa premium på test hos Pricerunner 2022.
Högt betyg på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Kjell & Company.
Upp till 7 dagars batteritid.
Med inbyggd GPS.
EKG och pulsmätare.
EDA-spårning och stresshantering.
Skarp färgskärm.
Vattentålig ned till 50 m.
Fitbit Pay.
6 mån gratis Premium.

Fitbit är ett amerikanskt företag som grundades 2007. Företaget är specialiserat på produkter inom hemelektronik och hälsa. Deras aktivitetsarmband har vunnit tester i flera år och de har flera modeller att välja mellan.

Fitbit Charge 5 är en uppdaterad version av den tidigare testvinnaren Fitbit Charge 4 och den vi utsett till bäst i test. Här får du ett avancerat aktivitetsarmband för träning och hälsa. På den här uppdaterade modellen läser du av datan på en lyxigare och skarpare OLED-skärm i färg.

När Techradar listade de bästa aktivitetsarmbanden från Fitbit utsågs detta till testvinnare med betyget 4 av 5. Det beskrivs som ett slimmat sportfokuserat aktivitetsarmband som har allt. När Pricerunner testade 13 aktivitetsarmband kom detta på tredje plats och blev bästa premiumval med betyget 4,5 av 5. Fördelar de lyfter fram är de många funktionerna, en smart väckning och bra analysfunktioner. I ett test hos M3 Sveriges Prylsajt fick det betyget 4 av 5 och beskrivs som ett av de bästa aktivitetsarmbanden på marknaden.

Det här aktivitetsarmbandet är designat med gymmet i åtanke med slimmad design, generös batteritid på upp till sju dagar och mycket mätdata. Det passar dig som önskar en lite mer avancerad aktivitetsklocka för träning och hälsa.

Aktivitetsarmbandet passar som bäst med den valbara premiumtjänsten som ger rekommendationer efter dagsform och andra användbara funktioner. Det finns flera träningsformer förprogrammerade och en inbyggd GPS:en som gör att du ser tempo och sträcka när du springer. Armbandet har mätning för EGK, puls, syre, hud och andra smarta funktioner som sömnregistrering. Genom att använda EDA-sensorn kommer du att få full kontroll över stress.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Fitbit
Fitbit Versa 4
Fitbit Fitbit Versa 4 - Test
Bästa premium
Fitbit
Fitbit Versa 4
Populär träningsklocka med GSP, pulsmätning och 40 träningslägen.
Fjärde plats på test hos Techradar 2023.
Andra plats på test hos iForm.se 2023.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Kjell & Company.
Upp till 6 dagars batteritid.
Med inbyggd GPS.
Mäter puls och hudtemperatur.
Färgskärm.
Vattentålig ned till 50 meter.
Fitbit Pay.
Stöd för hundratals appar.
6 mån gratis Premium.

Fitbit är ett amerikanskt företag som grundades 2007. Företaget är specialiserat på produkter inom hemelektronik och hälsa. Deras aktivitetsarmband har vunnit tester i flera år och de har flera modeller att välja mellan.

Fitbit Versa 4 är ett aktivitetsarmband som vi utsett till bästa premium och det är den senaste träningsklockan från Fitbit. Det är en användarvänlig smartklocka som registrerar både motion och sömn med stöd för hundratals appar.

När Techradar listade de bästa aktivitetsarmbanden från Fitbit kom detta på fjärde plats och blev testets bästa träningsklocka. Det fick betyget 3 av 5 och beskrivs som en finslipad version av Fitbit Versa 3 och en klocka som är trevlig att ha att göra med, även om det saknar stöd för tredjepartsappar. I ett test om aktivitetsarmband hos iForm kom det på andra plats i mellanprisklassen med betyget 5 av 6.

Aktivitetsarmbandet har en lätt och tunn design, över 40 olika träningslägen och inbyggd GPS. Det har en stor färgskärm som gör det lätt att läsa av datan det samlar in under dagen och natten. Det fungerar som bäst tillsammans med den valbara premiumtjänsten som ger rekommendationer efter dagsform. Det mäter saker som puls, vilopuls, kondition, temperatur och aktivitet. På natten kan det läsa av ditt sömnmönster.

Klockan har Fitbit Pay som gör att du dessutom kan betala med den. Batteritiden är på upp till sex dagar och klockan är vattentålig ner till 50 meter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Fitbit
Fitbit Inspire 3
Bästa budget
Bästa budget
Fitbit
Fitbit Inspire 3
Prisvärt aktivitetsarmband för träning, sömn och stresshantering.
Bästa budget hos Techradar 2023.
Testvinnare hos iForm 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Upp till 10 dagars batteritid.
Kan kopplas till mobilens GPS.
Mäter hudtemperatur.
Mäter konditionsnivå med VO2-mätningar.
20 olika träningslägen.
Färgskärm.
6 mån gratis Premium.

Fitbit är ett amerikanskt företag som grundades 2007. Företaget är specialiserat på produkter inom hemelektronik och hälsa. Deras aktivitetsarmband har vunnit tester i flera år och de har flera modeller att välja mellan.

Fitbit Inspire 3 är ett prisvärt aktivitetsarmband till dig som vill ligga steget före när det gäller träning, sömn och stresshantering. Det passar dig som tycker att till exempel Fitbit Charge 5 är för dyr men som ändå vill ha en bra träningsklocka. Det kommer med en ny design med bredare urtavla, längre band och bättre passform.

När Techradar listade de bästa aktivitetsarmbanden från Fitbit kom detta på andra plats och blev testet billigaste modell. Det fick betyget 4 av 5 och beskrivs som den bästa Fitbit för dig som vill ha en bra klocka till ett lägre pris. I testet lyfte man särskilt fram den lättanvänd app, en bra hälsospårning och en skarp skärm.

Med det här aktivitetsarmbandet kan du mäta pulsen, syre, konditionen och aktivitet under dagen samt stresshantering. På natten läser det av ditt sömnmönster. Välj mellan 20 olika träningslägen för att hitta den träning som passar dig bäst – dessutom vägleder och peppar klockan så att du kan nå ditt träningsmål. Det fungerar bäst när du köper till den valbara premiumtjänsten som ger rekommendation efter din dagsform. Datan läser du av på en ljus- och färgstark AMOLED-skärm. Aktivitetsarmbandet har en lång batteritid på upp till tio dagar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Fitbit Inspire 3 Aktivitetsarmband Black/Midnight Zen
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt

Bästa billiga Test.se - Bästa billiga
Xiaomi
Xiaomi Smart Band 7
Xiaomi Xiaomi Smart Band 7 - Test
Bästa billiga
Xiaomi
Xiaomi Smart Band 7
Billigare aktivitetsarmband med 120 träningslägen.
Högt betyg på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2022.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Upp till 14 dagars batteritid.
Färgskärm.
Registrerar hjärtrytm & kalorier.
120 olika sportlägen.
Vattentät ner till 50 meter.
Skärm: 192 x 490.

Xiaomi är ett kinesiskt företag som tillverkar hemelektronik – bland annat är de stora inom smarttelefoner, men också aktivitetsarmband.

Xiaomi Smart Band 7 är en uppdaterad modell av ett tidigare omtyckt och populär aktivitetsarmband. Med det här armbandet går det att mäta saker som sömn, puls och stress så att du får ett sundare och hälsosammare liv. Designen är stilren och den högupplösta och färgstarka skärmen är på 1,62 tum.

I ett test om aktivitetsarmband hos M3 Sveriges Prylsajt fick det betyget 4 av 5. Det beskrivs som ett aktivitetsarmband med en minimalistisk design och många smarta funktioner. Priset, den detaljerade appen, antalet träningslägen och den långa batteritiden är några saker de särskilt lyfter fram.

Aktivitetsarmbandet har både puls- och sömnmätning, vilket gör att du enkelt kan få en överblick över båda delarna. Det har även 120 olika träningslägen, anpassade för till exempel löpning, promenader och simning. Aktivitetsarmbandet registrerar kalorier och hjärtrytm och kan utvärdera träningsbelastning, VO2-max, återhämtningstid och effekt av din träning. Genom att koppla aktivitetsarmbandet till din mobiltelefon får du uppdateringar exempelvis när någon ringer eller skickar meddelanden. Bandet är vattentätt ner till 50 meter och har en lång batteritid på upp till 14 dagar.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för barn Test.se - Bästa för barn
Garmin
Garmin vivofit jr. 3
Garmin Garmin vivofit jr. 3 - Test
Bästa för barn
Garmin
Garmin vivofit jr. 3
Populärt aktivitetsarmband för barn med justerbart armband och flera urtavlor.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Ett års batteritid.
Mäter steg, sömn och daglig aktivitet.
Färgskärm – välj mellan flera urtavlor.
Vattentålig.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning, de har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är en stark spelare även när det gäller aktivitetsarmband.

Vill du ha ett aktivitetsarmband för barn rekommenderar vi Garmin Vivofit Jr. 3. Det är ett populärt val bland aktivitetsarmbanden för barn hos Pricerunner och hos Prisjakt är kundbetyget högt.

Aktivitetsarmbandet finns i flera fina färger och mönster för att alla barn ska hitta sin favorit att bära på handleden. Klockan har färgskärm och barnet kan välja mellan flera olika urtavlor. Armbandet går att justera för att passa även de minsta handlederna.

Detta är en aktivitetsmätare som mäter bland annat steg, sömn och daglig aktivitet. Dessutom är det en interaktiv upplevelse där aktiviteterna låser upp äventyr i en pedagogisk app. Aktivitetsklockan är vattentålig och batteriet håller upp till ett år.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Köpguide aktivitetsarmband

Med ett aktivitetsarmband kan du mäta allt från sömn och puls till dina träningsresultat. Du får enkelt koll på hur mycket du rör dig och hur dina vanor ser ut – och kan sedan sätta mål kring hur du ska förbättra exempelvis din aktivitetsnivå och sömn.

Aktivitetsarmband – olika funktioner

Pulsmätning

En av de mest klassiska funktionerna hos ett aktivitetsarmband är det mäter din puls. Du får både veta vad du har för puls för tillfället, och kan få sammanställningar över tid om du har på dig armbandet dygnet runt. Genom att få koll på dina pulstrender över tid får du en bra koll på din träningsutveckling.

Sömnmätning

Många aktivitetsarmband har någon typ av funktion som registrerar din sömn. Olika sömnstadier registreras för att du ska kunna få en överblick över din sömnkvalitet. Om du sover med ditt aktivitetsarmband och inte vill störas av notiser och annat kan du normalt sett ställa in ett sov- eller “stör ej”-läge på ditt armband.

Träningsprogram

För att anpassa din träning är aktivitetsarmbanden utrustade med olika träningslägen och -program. På en del klockor finns det särskilda program för exempelvis löpning, simning och promenader. Du kan också få reda på vilken träningsintensitet som du jobbar i.

Vattentäthet

Många tror att alla aktivitetsarmband är vattentäta, vilket inte stämmer. De flesta armband tål fukt, men inte vatten. För att veta om armbandet är vattentätt ska den vara märkt med en IP-kod som bekräftar vattentätheten. Den högsta klassificeringen är IP68.

Även om ditt aktivitetsarmband är vattentätt, bör du ändå undvika att utsätta det för exempelvis saltvatten, vatten som innehåller klor eller varmt vatten (ex. bubbelpoler). Om ditt aktivitetsarmband är skadat eller defekt, bör du undvika vatten i alla lägen.

Koppling till mobiltelefon

Olika aktivitetsarmband har olika funktioner, och hur kompatibla de är med smarta telefoner skiljer också sig åt mellan olika modeller. De armband som kan kopplas till telefonen kan oftast ta emot exempelvis meddelanden som du kan läsa av på aktivitetsarmbandets display. Vissa modeller har också stöd för att kopplas upp till Spotify så att du kan spela upp musik med hjälp av armbandet. Aktivitetsarmbanden är även ofta kopplade till någon typ av app, så att du enkelt kan följa din utveckling genom mobiltelefonen.

Läs också: Test av pulsklocka
Läs också: 
Test av GPS-klocka 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett aktivitetsarmband mäter kroppens rörelser under hela dygnet och kan registrera till exempel; puls, sömn, antal steg och kaloriförbrukning. Armbandet kan sedan analysera datan för att ge råd och tips på hur du kan förbättra exempelvis din sömn eller aktivitetsnivå.
 • Eftersom aktivitetsarmband kan mäta aktivitet, så kan de även mäta inaktivitet. Genom olika algoritmer kan armbanden räkna ut hur länge du sover, men också göra en analys av sömnen som talar om hur djupt och hur länge du sover.
 • Vi har valt att utse Fitbit Charge 5 till bäst i test, den har vunnit jämförande tester och är en mycket omtyckt produkt av konsumenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Fitbit Fitbit Charge 5

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng