VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 8 April 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Gåband bäst i test 2021

Ett gåband gör det enklare för dig att motionera hemma. De är enkla att använda, du kan göra andra saker samtidigt och många tar också liten plats. Ta hjälp av vår köpguide för att välja gåbandet som är bäst för dig! Är du mer intresserad av ett löpband ska du istället läsa mer på vår sida om löpband.

Vi har jämfört
 • Vikt.
 • Hastighet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Toorx
Toorx City Compact, Gåband
Bäst i test
Bäst i test
Toorx
Toorx City Compact, Gåband
Ett tunt gåband för motinering hemma med en hög maxhastighet som går att fälla ihop.
Bra val hos Träningsmaskiner.com.
Vikt: 36 kilo. Max användarvikt: 100 kilo.
Hastighet: 1-14 km/h.
2 års garanti vid användning i hemmiljö.
Går att fälla ihop.
Display.

Toorx är ett märke från italienska Garlando som sedan 1954 har jobbat med att kombinera industriell tradition med innovation. Garlando tillverkade från början fotbollsbord, biljardbord, pingisbord och air hockeybord. Toorx fokuserar på träningsprodukter för hemmabruk med hög designnivå som inte heller ska ta alltför stor plats.

Toorx City Compact 8265 är ett tunt gåband med en tjocklek på endast 13,8 centimeter. Detta är ett perfekt val av gåband att ha hemma när du vill motionera. Du kan komma upp i en maxhastighet på 14 kilometer i timmen, vilket är mer än många andra gåband. Displayen visar bland annat tid, hastighet, distans och kalorier. Gåbandet väger 36 kilo och har en max användarvikt på 100 kilo vilket ofta är standard. För högre säkerhet kan du montera på säkerhetsstänger. Maskinen har en gåyta på 44,5 x 124 centimeter.

Gåbandet går att fälla ihop till stående läge så att du endast behöver ha det framme när det är dags att motionera. Som hopfälld blir måtten 162 x 80 x 13,8 centimeter. Det ingår även väggfästen om du vill hänga upp gåbandet på väggen. Maskinen har även transporthjul för enklare hantering när du flyttar den. Gåbandet har en stilren design och finns i brons, pärlvit och roséguld för att passa både tycke och smak.

 • Butiker & priser
 • Priser för City Compact, Gåband

Bästa premium Test.se - Bästa premium
FitNord
Treadmill Desk, Walkro, Ergonomi
Bästa premium
Bästa premium
FitNord
Treadmill Desk, Walkro, Ergonomi
Ett lätt och hållbart gåband som går att använda under skrivbordet för att minska stillasittande på arbetet.
Populärt val på Träningsmaskiner.com.
Vikt: 21 kilo. Max användarvikt: 100 kilo.
Hastighet: 0,5-6 km/h.
Motor: 1,5 hk DC.
Kan placeras under skrivbordet.
Gångyta med lutning.

Finska FitNord är ett företag som har ett brett utbud av fitnessutrustning för både hem och professionell användning. De gör även rehabprodukter och har ett stort sortiment av produkter som ska bidra till en mer aktiv kontorsmiljö.

FitNord Treadmill Desk WalkRo Ergonomi är ett gåband som höjer ditt välbefinnande ett steg. Detta är ett perfekt gåband för kontorsarbete som du till exempel kan placera under ett höj- och sänkbart skrivbord. På så sätt kan du jobba framför datorn samtidigt som du rör på dig. Gångytan har en lutningsvinkel på cirka två grader vilket gör att musklerna arbetar mer än på plan yta. Maskinen har ingen display men du kan ladda ner en app till din smartphone för att mäta tid och kaloriförbrukning.

Gåbandet är kompakt, lätt och tillverkat i magnesium som är mer hållbart och lättare än aluminium. Det väger 21 kilo vilket är mindre än många andra gåband. En lägre vikt gör det också lättare att flytta eller bära maskinen när du inte ska använda den. Den går att resa mot till exempel en vägg för att ta mindre plats. Gåbandet är i storleken 129 x 57,5 x 12,7 centimeter och du ska undvika att använda det tillsammans med höga klackar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Treadmill Desk, Walkro, Ergonomi

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Christopeit Sport
Löpband CS 300
Bästa budget
Bästa budget
Christopeit Sport
Löpband CS 300
Ett bra och prisvärt gåband med 16 träningsprogram och många inställningar för dig som vill motionera hemma.
Toppbetyg på Sporttema.se.
Vikt: 29 kilo. Max användarvikt: 100 kilo.
Hastighet: 1-8 km/h.
Motor: 735 watt.
16 träningsprogram.
Ställbar lutning i tre steg.
Hållare för surfplatta.
Bakgrundsbelyst display.

Christopeit Sport är ett tyskt varumärke som gör motionscyklar, löpband, cross trainers och andra träningsredskap som gör att du kan hålla dig i form. Företaget startade 1976 av Bundesliga-målvakten Horst Christopeit som från början gjorde bordtennisbord.

Christopeit Sport CS 200 är ett kompakt och rejält gåband med 16 träningsprogram och ställbar lutning i tre steg. Gåbandet ger dig en bra möjlighet att träna hemma. Det har ett förlängda handtag att hålla i vid behov för en säkrare träning. Dessutom en hållare att fästa en surfplatta vid för den som vill öka motivationen med en serie eller film. Displayen är bakgrundslyst och visar tid, distans, puls, hastighet och kaloriförbrukning. Maxhastigheter är 8 kilometer i timmen, vilket är lite högre en vanlig maxhastighet för gåband.

Gåbandet är i storleken 127 x 63 x 137 centimeter och det väger 29 kilo vilket är lätt om man jämför med många andra modeller. Det har en maxvikt på 100 kilo vilket också är en vanligt vikt för gåband. Gåbandet har transporthjul för enklare förflyttning av maskinen när den inte används. Den går även att fälla upp när du inte använder den.

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband CS 300

Bästa hopfällbara Test.se - Bästa hopfällbara
Toorx
Toorx Walking Pad, Gåband
Bästa hopfällbara
Bästa hopfällbara
Toorx
Toorx Walking Pad, Gåband
En tunt gåband i snygg och slimmad design som går att fälla ihop.
Populärt val hos Träningsmaskiner.com.
Vikt: 31 kilo.
Hastighet: 0,5-6 km/h.
1 års garanti vid användning i hemmiljö.
Går att fälla ihop.
Har motor.
Display.

Toorx är ett märke från italienska Garlando som sedan 1954 har jobbat med att kombinera industriell tradition med innovation. Garlando tillverkade från början fotbollsbord, biljardbord, pingisbord och air hockeybord. Toorx fokuserar på träningsprodukter för hemmabruk med hög designnivå som inte heller ska ta alltför stor plats.

Toorx Walking Pad kom 2020 och är ett gåband med modern, exklusiv och slimmad design. Detta är ett bra val av gåband för dig som vill ha en snygg maskin som tar liten plats. Tjockleken på bandet är endast 12,9 centimeter och den väger 31 kilo. Maxviken är hög – på 110 kilo. Gåbandet har högteknologiska lösningar, bland annat ett patenterat dubbelvikt system som gör att du kan fälla ihop maskinen när den inte används. Du kan styra hastigheten med en fjärrkontroll med LCD-display, men kan också ladda ner en app till din smartphone och få kontroll på all data den vägen. Den visar saker som tid, distans, hastighet och kalorier.

Gåbandet har en motor en hastighetsintervall på 0,5-6 kilometer i timmen, vilket är vad många andra maskiner har. Maskinen är i storleken 43,2 x 54,7 x 12,9 centimeter med en gåyta på 43 x 120 centimeter. Du har ett år garanti på produkten om den används i hemmamiljö. Du kan välja mellan färgerna rosa och grått.

 • Butiker & priser
 • Priser för Toorx Walking Pad, Gåband
  • Nordens största marknadsplats

Ytterligare läsning

Köpa gåband - kvinna som går på gåband. Bäst i test!

Köpguide

Genom att motionera varje dag är du snäll mot din kropp. Det är många som har stillasittande jobb och som varken har tid eller lust att gå på gym eller ta utomhuspromenader om det är dåligt väder. Då är ett gåband eller ett promenadband ett perfekt sätt att motionera på. Det ska vara kul men samtidigt också enkelt att motionera. Med ett gåband kan du motionera hemma framför tv:n, samtidigt som du jobbar vid ditt skrivbord eller håller koll på barnen. Motionsmaskinen tar också liten plats när den inte används.

Vad är ett gåband?

Ett gåband är en maskin som ska användas för att promenera på och är den lättaste typen av motionsband. Det består av ett mekaniskt rullande band och kallas också för promenadband.

Därför ska du köpa gåband

Det finns många bra anledningar och fördelar till att köpa ett gåband till hushållet.

Förbättrar hälsan

Genom att använda ett gåband för inomhuspromenader är du också snäll mot kroppen. En timme om dagen räcker för att förhindra eller minska besvär med till exempel problem med nacke, rygg och axlar. Koncentrationen ökar, du sover bättre och både hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Är målet att gå ner i vikt är ett gåband bra för förbränning av kalorier. Med ett gåband är det lätt att få in vardagsmotionen i ditt schema.

Enkelt att träna

Att träna hemma är det mest effektiva om du har ont om tid eller inte har lust eller möjlighet att ta dig utanför hemmet för att träna. Att plocka fram gåbandet går oftast snabbt och sedan väljer du själv hur länge du ska gå och i vilken hastighet.

Flera användningsområden

Gåbanden har flera användningsområden. Det vanligaste är att ha bandet hemma i till exempel vardagsrummet eller källaren. Men det är också ett alternativ att ha ett gåband på arbetsplatsen om du har ett stillasittande jobb och har behov av att röra på dig. Då placerar du gåbandet under ett höj- och sänkbart skrivbord och kan på så sätt gå samtidigt som du jobbar vid datorn.

Så använder du ett gåband

Gåband är oftast relativt små och enkla att hantera. Vissa går till och med att fälla ihop eller vika på mitten så att de tar mindre plats. De flesta har hjul för enklare hantering och när du motionerar plockar du fram motionsmaskinen och sätter igång det. Vissa modeller har en motor medan andra drivs av att du går. Du kan gå i strumpor, vanliga skor eller träningsskor, men ska undvika höga klackar. Eftersom gåbandet aldrig står helt still är det bra att köpa en underlagsmatta eller annat form av golvskydd att placera maskinen på. När du inte använder motionsbandet kan det lutas mot väggen, gömmas under sängen eller fällas ihop och placeras i en garderob.

Gåband med eller utan motor

Du kan välja mellan ett gåband med eller utan motor. Ett band utan motor är generellt sett jobbigare att promenera på, då det är du själv som måste få bandet att röra sig. Detta krävs en viss lutning på bandet, som gör att du hela tiden glider bakåt och därför måste gå uppåt. Istället för en motor drivs träningsbandet av ett magnetiskt motstånd.

Egenskaper

Ett gåband har många olika egenskaper som kan vara bra att jämföra innan du gör ditt köp.

Hastighet

Ett gåband har ofta en hastighet på 0,5 kilometer i timmen upp till 6-8 kilometer i timmen. Man brukar säga att du under en långsam promenad kommer upp i en hastighet på 1-3 kilometer i timmen. En snabb promenad är 4-6 kilometer i timmen vilket också gör det mer till ett träningspass.

Maxvikt

Precis som många andra träningsmaskiner har gåband en maxvikt som är bra att ha koll på. En vanlig maxvikt är på 100 kilo, vilket betyder att du av säkerhetsskäl inte ska väga mer än detta.

Träningsprogram och lutning

Är du ute efter ett gåband med många inställningar och funktioner ska du välja en modell med flera träningsprogram. Det finns även gåband med lutning som gör att det blir jobbigare att ta sig fram.

Tystgående

Det är en fördel om ditt gåband är tystgående, både för din egen skull och grannarnas. Många gåband utan motor är tystgående.

Välja gåband eller löpband?

Står du i valet och kvalet om du ska köpa ett gåband eller ett löpband? Det finns fördelar med båda banden. Den största skillnaden är att du går på ett gåband medan du springer på ett löpband. Gåband har lägre vikt och är mindre än ett löpband. Eftersom konstruktionen inte är lika robust och högpresterande är de inte heller lika dyra, vilket också gör att dessa är vanligast att ha hemma. Ett löpband är mer lämpat för löpning då löpytan är större och dämpningen bättre vilket behövs när du springer. De har handtag och en display, något som även många gåband har. Ett löpband klarar i regel också en högre maxvikt än vad ett gåband gör. De motionsband som är på gym är vanligtvis löpband.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Ett gåband eller promenadband är en träningsmaskin med ett mekaniskt rullande band som du promenerar på. Det är ett bra sätt att ta en inomhuspromend på.
 • Ett gåband brukar oftast ha en hastighet på 0,5-8 kilometer i timmen.
 • Vi har valt att utse Toorx City Compact gåband 8265 till det gåband som är bäst i test. Det är ett tunt gåband med en hög maxhastighet, snygg design och enkel att använda.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Toorx Toorx City Compact, Gåband