VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 22 Augusti 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Gåband bäst i test 2023

Ett gåband gör det enklare för dig att motionera hemma. De är enkla att använda, du kan göra andra saker samtidigt och många tar också liten plats. Ta hjälp av vår köpguide för att välja gåbandet som är bäst för dig! Är du mer intresserad av ett löpband ska du istället läsa mer på vår sida om löpband.

Vi har jämfört
 • Hastighet.
 • Max användarvikt.
 • Vikt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Master Fitness
Master Fitness T20
Master Fitness Master Fitness T20 - Test
Bäst i test
Master Fitness
Master Fitness T20
Prisvärt löpband som passar utmärkt även som gåband med många inbyggda träningsprogram.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Hastighet: 1-16 km/h.
Max användarvikt: 120 kg.
Vikt: 67 kilo.
Löpyta på 130 x 46 cm.
Motorstyrka på 2 hk.
Antal träningsprogram: 25 st.

Master Fitness grundades 1989 är ett av Sveriges största träningsmärken. De säljer prisvärda träningsmaskiner med bra kvalitet. Flera av Masters löpband har fått bra betyg på tester och är populära val när det kommer till träningsmaskiner i hemmet.

Master Fitness T20 är ett prisvärd och snyggt löpband för dig som vill ta utmanande inomhuspromenader. I ett test om gåband hos Bäst-i-test.se utsågs den till deras testvinnare och beskrivs som en svårslagen kombination av prestanda och funktionalitet till ett mycket bra pris. Även om det rent prestandamässigt kategoriseras som ett budgetlöpband så kostar det inte mer än en finare modell av gåband. Löpbandet har en byggkvaliet som är högre än hos ett vanligt gåband och en vikt på 67 kilo. Samtidigt är maskinen lätt att flytta och fälla ihop när du inte använder den.

Träningsmaskinen har en stark motor som förutom promenader även klarar jogging och löpning med en stor löpyta på 130 x 46 centimeter. Maskinen har en lutning på upp till 16 procent vilket ger en bra backträning för den som så önskar. Med de 25 inbyggda programmen och en maxhastighet på 16 kilometer i timmen är det en maskin där du kan få en mycket varierad träning. Displayen visar saker som tid, distans, hastighet, puls och kalorier.

Löpbandet har en hylla med plats för surfplatta och mobiltelefon. och tar liten plats när den är uppfälld. Användarvikten är på max 120 kilo. Du har ett års garanti på löpbandet när det används i hemmiljö.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Christopeit Sport
Löpband CS 300
Bästa budget
Bästa budget
Christopeit Sport
Löpband CS 300
Ett bra och prisvärt gåband med 16 träningsprogram och många inställningar för dig som vill motionera hemma.
Toppbetyg på Sporttema.se.
Hastighet: 1-8 km/h.
Max användarvikt: 100 kilo.
Vikt: 29 kilo.
Motor: 735 watt.
16 träningsprogram.
Ställbar lutning i tre steg.
Hållare för surfplatta.
Bakgrundsbelyst display.

Christopeit Sport är ett tyskt varumärke som gör motionscyklar, löpband, cross trainers och andra träningsredskap som gör att du kan hålla dig i form. Företaget startade 1976 av Bundesliga-målvakten Horst Christopeit som från början gjorde bordtennisbord.

Christopeit Sport CS 200 är ett kompakt och rejält gåband med 16 träningsprogram och ställbar lutning i tre steg. Gåbandet ger dig en bra möjlighet att träna hemma. Det har ett förlängda handtag att hålla i vid behov för en säkrare träning. Dessutom en hållare att fästa en surfplatta vid för den som vill öka motivationen med en serie eller film. Displayen är bakgrundslyst och visar tid, distans, puls, hastighet och kaloriförbrukning. Maxhastigheter är 8 kilometer i timmen, vilket är lite högre en vanlig maxhastighet för gåband.

Gåbandet är i storleken 127 x 63 x 137 centimeter och det väger 29 kilo vilket är lätt om man jämför med många andra modeller. Det har en maxvikt på 100 kilo vilket också är en vanligt vikt för gåband. Gåbandet har transporthjul för enklare förflyttning av maskinen när den inte används. Den går även att fälla upp när du inte använder den.

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband CS 300
Priser visas i samarbete med

Bästa hög maxvikt Test.se - Bästa hög maxvikt
JTC SPORT
JTC Sport 55T
JTC SPORT JTC Sport 55T - Test
Bästa hög maxvikt
JTC SPORT
JTC Sport 55T
Ett robust gåband med hög maxvikt och 12 träningsprogram.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Hastighet: 1-12 km/h.
Max användarvikt: 120 kilo.
Vikt: 54 kilo.
Löpyta på 40 x 120 cm.
Motorstyrka på 1,2 hk.
Antal träningsprogram: 12 st.

JTC är Sportgymbutikens egna varumärke och de säljer gymprodukter under namnen JTC Combat Fighter, JTC Fitness, JTC Power och JTC Sport. Sportgymbutiken är en väletablerad träningsbutik med allt inom träning, gym och fitness och de startade sin webbshop år 2000.

JTC Sport 55T är ett robust och stabilt gåband med hög maxvikt på 120 kilo. Det kom på tredje plats på ett test om gåband hos Bäst-i-test.se. Där beskrivs det som ett prispressat promenadband som passar den som vill justera lutningen.

Detta är ett smidigt gåband, som även kan användas som löpband med en bra dämpning som imponerar och skonar knän och leder. Det har en hastighetsintervall på 1-12 kilometer i timmen och 12 program och tre snabbval att välja mellan. Det har en stor löpyta på 40 x 120 centimeter. Displayen är lätt att använda och visar tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och puls. Du startar igång gåbandet med ett lätt knapptryck och lutningen justeras manuellt.

Gåbandet är större än det genomsnittliga gåbandet, väger 54 kilo och har transporthjul. Det är lätt att fälla ihop och sedan ställa undan när du inte använder det.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa hopfällbara Test.se - Bästa hopfällbara
Gymstick
Gymstick WalkingPad Pro
Gymstick Gymstick WalkingPad Pro - Test
Bästa hopfällbara
Gymstick
Gymstick WalkingPad Pro
Smidigt gåband med armstöd som går att fälla ihop på mitten.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Hastighet: 0,5-6 km/h.
Max användarvikt: 110 kg.
Vikt: 38 kilo.
Två träningslägen.
Visar tid, distans, hastighet och kalorier.
Kommer med transporthjul.

Gymstick är ett finskt varumärke som erbjuder ett brett sortiment av smart träning för året om. De har över 650 unika produkter för alla typer av träning – både professionell konditionsutrustning och mindre träningsredskap för hemmaträning.

Gymstick WalkingPad Pro är ett smidigt och kompakt gåband som du kan fälla ihop i 180 grader efter träningen. Det är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner.

Detta är ett kraftfullt gåband med ett armstöd som du kan fälla upp om du vill ha ett extra stöd under träningen. Designen är stilren och aluminiumlegeringen gör bandet både slitstarkt och med låg vikt. Transporthjul gör det enkelt att flytta på träningsmaskinen.

Gåbandet kommer utan panel och istället styr du det med en fjärrkontroll du kan stoppa i fickan. Med den kan du styra start/stopp, hastighet och växla läge. Det går också att koppla gåbandet till en app till mobiltelefonen. Välj mellan två olika träningslägen och en hastighet på 0,5-6 km/h.

Gåbandet är i måttet 145 x 70 x 81 centimeter, väger 38 kilo och har en maxvikt på 110 kilo.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa för kontor Test.se - Bästa för kontor
Gymstick
Gymstick WalkingPad Treadmill
Gymstick Gymstick WalkingPad Treadmill - Test
Bästa för kontor
Gymstick
Gymstick WalkingPad Treadmill
Hopfällbart gåband perfekt för träning på kontoret eller hemma i vardagsrummet.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Hastighet: 0,5-6 km/h.
Max användarvikt: 110 kg.
Vikt: 28 kilo.
Två träningslägen.
Visar tid, distans, hastighet och kalorier.
Kommer med transporthjul.
12 månaders garanti – användning i hemmiljö.

Gymstick är ett finskt varumärke som erbjuder ett brett sortiment av smart träning för året om. De har över 650 unika produkter för alla typer av träning – både professionell konditionsutrustning och mindre träningsredskap för hemmaträning.

Gymstick WalkingPad är ett populärt gåband hos Prisjakt och Pricerunner. Det är smalt och går att vika ihop på mitten – perfekt för dig som enkelt vill kunna stuva undan det efter träningen. Gåbandet är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Detta är ett bra val av gåband till både vardagsrummet och kontoret. Med gåbandet aktiverar och bygger du muskler i underkroppen och stimulerar ämnesomsättningen och blodcirkulationen.

Gåbandet kommer utan panel och styrs med en fjärrkontroll du kan ha i fickan. Med den styr du saker som start/stopp, hastighet och ändring av läge. Det går även att styra gåbandet via en app till mobiltelefonen – här finns information om tid, hastighet, avstånd och steg. Det finns två träningslägen och gåbandet har en hastighet på 0,5-6 km/h.

Gymsticks vikbara gåband är i storleken 143,2 x 54,7 x 12,9 centimeter och väger 28 kilo. För att du lättare ska kunna flytta gåbandet är den försedd med transporthjul. Det har en maxvikt på 110 kilo och passar för dig som vill träna i lugnare tempo.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Köpa gåband - kvinna som går på gåband. Bäst i test!

Köpguide

Genom att motionera varje dag är du snäll mot din kropp. Det är många som har stillasittande jobb och som varken har tid eller lust att gå på gym eller ta utomhuspromenader om det är dåligt väder. Då är ett gåband eller ett promenadband ett perfekt sätt att motionera på. Det ska vara kul men samtidigt också enkelt att motionera. Med ett gåband kan du motionera hemma framför tv:n, samtidigt som du jobbar vid ditt skrivbord eller håller koll på barnen. Motionsmaskinen tar också liten plats när den inte används.

Vad är ett gåband?

Ett gåband är en maskin som ska användas för att promenera på och är den lättaste typen av motionsband. Det består av ett mekaniskt rullande band och kallas också för promenadband.

Därför ska du köpa gåband

Det finns många bra anledningar och fördelar till att köpa ett gåband till hushållet.

Förbättrar hälsan

Genom att använda ett gåband för inomhuspromenader är du också snäll mot kroppen. En timme om dagen räcker för att förhindra eller minska besvär med till exempel problem med nacke, rygg och axlar. Koncentrationen ökar, du sover bättre och både hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Är målet att gå ner i vikt är ett gåband bra för förbränning av kalorier. Med ett gåband är det lätt att få in vardagsmotionen i ditt schema.

Enkelt att träna

Att träna hemma är det mest effektiva om du har ont om tid eller inte har lust eller möjlighet att ta dig utanför hemmet för att träna. Att plocka fram gåbandet går oftast snabbt och sedan väljer du själv hur länge du ska gå och i vilken hastighet.

Flera användningsområden

Gåbanden har flera användningsområden. Det vanligaste är att ha bandet hemma i till exempel vardagsrummet eller källaren. Men det är också ett alternativ att ha ett gåband på arbetsplatsen om du har ett stillasittande jobb och har behov av att röra på dig. Då placerar du gåbandet under ett höj- och sänkbart skrivbord och kan på så sätt gå samtidigt som du jobbar vid datorn.

Så använder du ett gåband

Gåband är oftast relativt små och enkla att hantera. Vissa går till och med att fälla ihop eller vika på mitten så att de tar mindre plats. De flesta har hjul för enklare hantering och när du motionerar plockar du fram motionsmaskinen och sätter igång det. Vissa modeller har en motor medan andra drivs av att du går. Du kan gå i strumpor, vanliga skor eller träningsskor, men ska undvika höga klackar. Eftersom gåbandet aldrig står helt still är det bra att köpa en underlagsmatta eller annat form av golvskydd att placera maskinen på. När du inte använder motionsbandet kan det lutas mot väggen, gömmas under sängen eller fällas ihop och placeras i en garderob.

Gåband med eller utan motor

Du kan välja mellan ett gåband med eller utan motor. Ett band utan motor är generellt sett jobbigare att promenera på, då det är du själv som måste få bandet att röra sig. Detta krävs en viss lutning på bandet, som gör att du hela tiden glider bakåt och därför måste gå uppåt. Istället för en motor drivs träningsbandet av ett magnetiskt motstånd.

Egenskaper

Ett gåband har många olika egenskaper som kan vara bra att jämföra innan du gör ditt köp.

Hastighet

Ett gåband har ofta en hastighet på 0,5 kilometer i timmen upp till 6-8 kilometer i timmen. Man brukar säga att du under en långsam promenad kommer upp i en hastighet på 1-3 kilometer i timmen. En snabb promenad är 4-6 kilometer i timmen vilket också gör det mer till ett träningspass.

Maxvikt

Precis som många andra träningsmaskiner har gåband en maxvikt som är bra att ha koll på. En vanlig maxvikt är på 100 kilo, vilket betyder att du av säkerhetsskäl inte ska väga mer än detta.

Träningsprogram och lutning

Är du ute efter ett gåband med många inställningar och funktioner ska du välja en modell med flera träningsprogram. Det finns även gåband med lutning som gör att det blir jobbigare att ta sig fram.

Tystgående

Det är en fördel om ditt gåband är tystgående, både för din egen skull och grannarnas. Många gåband utan motor är tystgående.

Välja gåband eller löpband?

Står du i valet och kvalet om du ska köpa ett gåband eller ett löpband? Det finns fördelar med båda banden. Den största skillnaden är att du går på ett gåband medan du springer på ett löpband. Gåband har lägre vikt och är mindre än ett löpband. Eftersom konstruktionen inte är lika robust och högpresterande är de inte heller lika dyra, vilket också gör att dessa är vanligast att ha hemma. Ett löpband är mer lämpat för löpning då löpytan är större och dämpningen bättre vilket behövs när du springer. De har handtag och en display, något som även många gåband har. Ett löpband klarar i regel också en högre maxvikt än vad ett gåband gör. De motionsband som är på gym är vanligtvis löpband.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett gåband eller promenadband är en träningsmaskin med ett mekaniskt rullande band som du promenerar på. Det är ett bra sätt att ta en inomhuspromend på.
 • Ett gåband brukar oftast ha en hastighet på 0,5-8 kilometer i timmen.
 • Vi har valt att utse Master Fitness T20 till det gåband som är bäst i test. Det är ett prisvärt löpband som passar som ett högkvalitativt gåband med hög maxvikt och flera träningsprogram.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Master Fitness Master Fitness T20

Du kanske även är intresserad av: