VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 8 December 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test airfryer 2023 – se vinnaren

Är det dags att testa airfryer? Det är svårt att laga krispiga rätter på ett enklare sätt än så här! Här presenterar vi airfryer som kommit bäst i test! Ta dessutom del av vår läsvärda köpguide för att kunna välja rätt modell för dig och ditt hem!

Vi har jämfört
 • Kapacitet och antal personer.
 • Antal förinställda program.
 • Vad den kan göra.
 • Hur lätt rengöringen är.
 • Övriga egenskaper som varmhållningsläge.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Cosori
Cosori Premium - Airfryer
Bäst i test
Bäst i test
Cosori
Cosori Premium - Airfryer
Snygg och exklusiv airfryer från amerikanska Cosori med 11 olika program.
Testvinnare hos M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2022.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Testvinnare hos Smagen.dk 2022.
Vinnare i Reddot Design Award 2019.
Airfryer är årets julklapp 2022 enligt Prisjakt.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Bästsäljare hos Cosori.se.
Kapacitet upp till 2,2 kg / 5,5 l.
Elva förprogrammerade program.
För upp till fem personer.
Väger 5,4 kilo.
Lätt att rengöra.
Receptbok följer med.
Finns i vitt och rött.
Garanti på 2 år.

Cosori är ett amerikanskt företag och en uppstickande bland airfryer-leverantörerna i Sverige med agenturer på Cosori i Skandinavien. De har flera populära modeller i sitt utbud som håller hög klass. 

Cosori Premium Airfryer är en airfryer i borstad metall som beskrivs som en klass för sig och den vi utsett till bäst i test. Den blev testvinnare hos M3 Sveriges Prylsajt när de testade åtta olika airfryers. De gav den betyget 4,5 av 5 och enligt de är det en tystgående airfryer med snygg design och användarvänliga funktioner. På fronten finns en stor panel med symboler som gör det lätt att välja rätt program. Airfryern är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner och en bästsäljare hos Cosori själva. 2019 vann den Red Dot Design Award för världens mest attraktiva airfryer-design. I ett nytt test hos Aftonbladet Plus kom airfryern på andra plats med betyget 4 av 5.

Airfryern sticker ut i mängden och har unika funktioner som inte konkurrenterna har. Det finns elva olika program att välja mellan så att du kan laga allt från kyckling, fisk, grönsaker, räkor, frysmat, grönsaker, bröd och efterrätter på bara några knapptryck. Maten tillagas 1,5 gånger snabbare än i en vanlig ugn vilket betyder att du har maten på bordet efter halva tiden om du lagar i Cosori Premium Airfryer. Dessutom får du en krispig och härlig smak och eftersom du endast tillsätter lite eller ingen olja eller fett kan du laga mat med 90 procent mindre fett.

Airfryern har en stor kapacitet på 2,2 kilo och 5,5 liter vilket ger mat till en familj på två till fem personer. På samma gång är airfryern nätt och robust, väger 5,4 kilo och är i måttet 300 x 300 x 320 millimeter.

Tack vare nonstick-lådor för maten är airfryern lätt att rengöra. Mat och fett fastnar inte lika lätt och det går snabbt att diska delarna för hand. Vissa delar kan även diskas i maskin.

 • Butiker & priser
 • Priser för Cosori Premium - Airfryer (Svart)
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Cosori
Cosori Premium II Plus
Bästa premium
Bästa premium
Cosori
Cosori Premium II Plus
Ny uppdaterad modell av Cosoris bästsäljande airfryer.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Uppdaterad modell av testvinnare.
Populärt varumärke.
Kapacitet upp till 6,2 liter.
Elva förprogrammerade program.
För upp till 4-6 personer.
Väger 8,3 kg.
Lätt att rengöra.
Receptbok följer med.
Visningsfönster med lampa.
Finns i grått och svart.

Cosori är ett amerikanskt företag och en uppstickande bland airfryer-leverantörerna i Sverige med agenturer på Cosori i Skandinavien. De har flera populära modeller i sitt utbud som håller hög klass.

Cosori Premium II Plus är en uppdaterad modell av Cosoris bästsäljande airfryer Cosori Premium. Den är både effektivare och tystare med en lägre ljudvolym på endast 55 decibel. Med den lagar du mat med upp till 90 procent mindre fett jämfört med traditionell matlagning.

Den nya airfryern har ett visningsfönster med en praktisk lampa som gör att du ser innehållet. Skärmen är dessutom vinklad.

Airfryern har en hög kapacitet på 6,2 liter och kan göra mat till 4-6 personer. Det gör Cosori Premium II Plus till en av Cosoris rymligaste airfryers. Den är i storleken 38,8 × 36,3 × 42 centimeter och väger 8,3 kilo.

Airfryern har en snabb förvärmningsfunktion på fem minuter som gör att maten får en förbättrad konsistens och ett krispigare resultat. Du kan välja mellan 11 olika tillagningsfunktioner för att få det resultat du gillar bäst, som fisk, kött, pommes frites, skaldjur, grönsaker och frysvaror. Anpassa tid och temperatur efter vad du lagar. Airfryern ha dessutom en shakefunktion så att dina pommes frites blir perfekta! Luftcirkulationen på 360 grader ger ett läckert resultat samtidigt som tillagningstiden minskas.

Att rengöra airfryern är lätt och det går att ta loss delarna och diska för hand eller i diskmaskin.

Det följer med grillplatta, ställ för fem grillspett och receptbok på svenska. Ladda ner appen för att ta del av recept, se historik och anpassa tid och temperatur. Airfryern finns i färgerna svart och grått.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på tredje plats med betyget 4 av 5. Enligt dem passar den för den stora familjen och den har en bra ljudnivå och snabb uppvärmning. de lyfter också fram fördelen med fönstret. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Cosori Premium II Plus
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se - Bästa design
Philips
PHILIPS HD9867/90 Airfryer XXL
Philips PHILIPS HD9867/90 Airfryer XXL - Test
Bästa design
Philips
PHILIPS HD9867/90 Airfryer XXL
En airfryer som ger krispiga rätter med maximal smak och mindre fett.
Andra plats på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Andra plats på test hos Prisjakt Experter 2023.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2022.
Testvinnare hos Råd & Rön 2021.
Testvinnare hos Aftonbladet 2021.
Airfryer är årets julklapp 2022 enligt Prisjakt.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Rekommenderas av Matgeek.
Toppbetyg av kunder hos MediaMarkt.se.
Kapacitet upp till 1,4 kg.
För upp till 6 personer.
Kan fritera, grädda, grilla, rosta eller värma.
Varmhållningsläge.
App med recept och receptbok följer med.

Philips är ett holländskt företag med huvudkontor i Amsterdam och ett av världens största elektronikföretag. Företaget har sedan 1891 varit synonymt med högkvalitativ och innovativ teknik vilket förbättrar människors liv.

Philips Premium Airfryer XXL HD9867/90 är en airfryer vi har valt att rekommendera. Det är en snygg köksmaskin i svart och koppar som passar fint på köksbänken. Enligt Philips själva ger den maximalt med smak, minimalt med fett – utan ansträngning! I ett uppdaterat test hos Råd & Rön kommer airfryer på första plats, med betyget 73 av 100. Här har egenskaper som säkerhet, kvalitetsintryck och fritering fått högt betyg. I ett nytt test hos Aftonbladet blev airfryern utsedd till bäst i test. Den är dessutom ett populärt val bland varmluftsfritöserna hos Prisjakt och Pricerunner.

Airfryern har en stor kapacitet på 1,4 kilo med en stor korg på 7,3 liter med en kapacitet att göra mat upp till sex personer. Detta är den nya generationen Philips airfryer som kan både tänka och laga din mat. Detta då den har en Smart Sensing-teknik som gör att både tid och temperatur automatiskt anpassar sig efter din matlagning. Resultatet blir perfekt varje gång!

Du kan välja mellan att fritera, grädda, grilla, rosta eller värma upp din mat – vilket gör det till en mycket flexibel maskin. Allt från frysta eller färska pommes frites till hel kyckling eller hel fisk, med endast ett enda knapptryck. Hushållsmaskinen har sju gånger snabbare luftflöde som ger ännu krispigare rätter. Dessutom är den 1,5 gånger snabbare än en vanlig ugn tack vare dess Rapid Air-teknik. Airfryern har ett praktisk varmhållningsläge som håller maten varm i 30 minuter.

Med den här airfryern får du friterad mat med krispig utsida och mör insida med upp till 90 procent mindre fett. Du tillsätter lite eller ingen olja alls. Tack vare en smart fettborttagningsteknik separerar och fångar airfryern upp överflödigt fett.

Tack vare Airfryer QuickClean-korgen som har ett löstagbar non-stick-nät är rengöringen lätt. Alla lösa delar klarar av att diskas i diskmaskin. Du kan ladda ner Philips receptapp för att få inspiration eller ta del av en receptbok som följer med.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa stora Test.se - Bästa stora
OBH Nordica
OBH Nordica ActiFry Genius XL
OBH Nordica OBH Nordica ActiFry Genius XL - Test
Bästa stora
OBH Nordica
OBH Nordica ActiFry Genius XL
Gör frasiga pommes och kan tillaga fler rätter.
Testvinnare hos Aftonbladet 2020.
Airfryer är årets julklapp 2022 enligt Prisjakt.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Stor kapacitet, 1,7 kg.
För upp till 8 personer.
Timerfunktion på 60 minuter.
Nio olika tillagningslägen.

OBH Nordica är ett företag som gör nordisk design och smarta funktioner för matlagning, städning och hårstyling. Deras slogan är ”Designing Good Life” – och syftar på underlätta så att du får tid till något annat.

OBH Nordica ActiFry Genius XL är en rymlig airfryer och en större modell av Actifry Genius som blivit utsedd till bäst i test hos Aftonbladet Plus. Det är dessutom ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner. XL-modellen har en stor kapacitet att tillaga mat för upp till åtta personer, vilket motsvarar 1,7 kilo mat. Med andra ord – en perfekt luftfritös för den stora familjen eller middagssällskapet! Du kan välja mellan nio tillagningsinställningar så att du kan laga olika typer av mat, som kött, fisk, wok, pommes frites och smarriga efterrätter. Airfryern har ett patenterat varmlufts- och omrörningssystem vilket gör att du kan fritera maten utan att tillsätta extra fett eller olja. Smidigt eftersom maten helt och hållet tillagas utan olja. 

Airfryern har en temperaturinställning på 70-220 grader och en hög effekt på 1500 watt. Skålen har en non stick-yta som kan tas loss, därför är den lätt att hålla ren. I priset ingår en receptbok. ActiFry finns i flera olika modeller med lite olika storlek och funktioner, för att passa de flesta.

 • Bäst i test: Actifry Genius XL
 • För snacks: Actifry Extra
 • Bästa lilla: Actifry Genius
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Severin
Severin 2430 Airfryer
Severin Severin 2430 Airfryer - Test
Bästa budget
Severin
Severin 2430 Airfryer
Airfryer med temperaturreglage och automatisk avstängning.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Airfryer är årets julklapp 2022 enligt Prisjakt.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Amazon.
Kapacitet på 3,2 liter.
Sex förinställda program.
Keramisk beläggning i behållare.
Justerbar temperatur och automatisk avstängning.

Severin är ett tyskt företag och en av Europas största tillverkare av elprodukter för hem och kontor. Företaget står för kvalitet, funktionalitet och modern design. I sortimentet har de airfryers i flera olika storlekar.

Severin 2430 Airfryer gör det möjligt för dig att fritera mat mer hälsosamt utan olja. Den blev testvinnare hos Kockhuset.se tack vare pris, kvalitet, kapacitet och det krispiga slutresultatet. Det är dessutom ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner och kunderna hos Amazon har gett toppbetyg. Airfryern har en stor kapacitet på 3,2 liter och du fritera allt från pommes frites till fisk och skaldjur och resultatet blir enligt test perfekt. Det är en stor maskin med snygg och stilren design.

Airfryern är lätt att använda och på ovansidan sitter en LCD-display där du kan reglera tillagningen. Dessutom har airfryern sex förinställda program och 60 minuters signalfunktion. Temperaturen kan justeras mellan 80-200 grader och den har en automatisk avstängningsfunktion. Effekten är 1500 watt och friteringskorgen har en keramisk beläggning som är lätt att göra rent. Airfryern finns även i en XXL-modell som har en kapacitet på åtta liter.

 • Severin Airfryer XL
 • Severin Airfryer XXL
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se - Bra val
Electrolux
Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5,4 liter
Electrolux Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5,4 liter - Test
Bra val
Electrolux
Electrolux Explore 6 rostfritt stål 5,4 liter
Elegant och mångsidig airfryer som gör det möjligt att laga hälsosam och enkel mat.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2021.
Högt betyg på test hos Aftonbladet Plus 2021.
Airfryer är årets julklapp 2022 enligt Prisjakt.
Toppbetyg hos Electrolux.
Kapacitet upp till 5,4 liter.
Åtta förprogrammerade program.
Lätt att rengöra – avtagbara delar klarar diskmaskin.
Garanti på 1 år.

Electrolux är ett svenskt företag som grundades 1919 och som har ett brett utbud produkter till hemmet. I deras sortiment finns både diskmaskin, tvättmaskin, spis, kylskåp, dammsugare och köksmaskiner som kaffebryggare, airfryers, elvips och blenders.

Electrolux Explore 6 Air Fryer E6AF1-6ST
är en elegant airfryer i rostfritt stål. I ett nytt test hos Råd & Rön kom den på tredje plats med betyget 69 av 100. Där lyftes framförallt fritering, kvalitetsintryck och hanterbarhet upp.

I ett nytt test hos Aftonbladet Plus fick airfryern betyg 4 av 5. I deras test blev både pommes frites, kycklingklubbor och vårrullar friterade med ett bra resultat.

När Bäst-i-test.se testade airfryers blev denna utsedd till bäst i test och fick betyget 4,5 av 5. Enligt dem är den lättanvänd, enkel att rengöra och ger ett bra resultat. 

Hos Electrolux själva får den toppbetyg och enligt nöjda användare är det en stor och bra airfryer och ett bra köksredskap som ger krispiga rätter.

Detta är en mångsidig airfryer där kan du laga många olika rätter och kan både steka, baka och grilla. Du får krispig och välsmakande mat där lite eller ingen olja användas. Med hjälp av het luft cirkulerar och värmer maskinen upp ingredienserna från alla vinklar vilket ger ett mycket bra resultat.

Airfryern har åtta förprogrammerade program som hjälper dig att laga både enkel och hälsosam mat. Den har en kapacitet på 5,4 liter och en hög effekt på 1800 watt. Den är lätt att rengöra eftersom du kan köra de avtagbara delarna i diskmaskin. Vill du ha en mindre airfryer från Electrolux rekommenderar vi Electrolux Explore 6 Air Fryer E6AF1-4ST, som är på 3,5 liter. 

 • Pris & produkt: 5,4 liter
 • Pris & produkt: 3,5 liter
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Köpguide airfryer

Älskar du friterad mat, men drar dig för att fritera eftersom maten blir så fet? Då är en airfryer, eller en varmluftsfritös som det också kallas – det perfekta valet. Maten blir lika krispig som när du använder en vanlig fritös, men till färre kalorier. Dessutom är det enkelt att laga läckra rätter med fin yta till dig själv eller familjen. Vi ger dig all information som du kan tänkas behöva inför ditt val av airfryer. Vad är du sugen på? Kyckling, pommes frites eller en friterad efterrätt?

Nu när elen är så dyr är en airfryer dessutom ett bra ekonomiskt val. Den drar mycket mindre el än en ugn vilket gör att du sparar pengar. 

Hur fungerar en airfryer?

Den första airfryern för hemmabruk lanserades för tio år sedan och har på senare år blivit allt mer populär. Istället för att fritera i olja som du gör med en vanlig fritös, tillagar en airfryer maten med het luft som cirkulerar i maskinen. Du placerar råvarorna i en korg som skjuts in i maskinen så att den kommer under värmeelementet och fläkten. En fläkt gör att luften cirkulerar i hög hastighet och på så sätt simulerar fritering. Detta gör att värmefördelningen blir jämn och fungerar ungefär på samma sätt som en varmluftsugn, fast med högre hastighet och mer koncentrerat. Effekten blir en lika dan smak och konsistens som när maten friteras med olja. En airfryer är ett smidigt och enkelt sätt att tillaga pommes frites, grönsaker, kycklingklubbor och flera andra goda rätter utan att behöva använda massor med olja.

Så fungerar en airfryer

Fördelar med airfryer

Det finns två sorters fritöser, den traditionella fritösen med en korg som sänks ner i olja och den nyare modellen som friterar i varmluft. Det finns både för- och nackdelar hos de olika modellerna. Att fritera i olja går lite snabbare och ger den klassiska smaken medan en luftfritös ger krispighet men du behöver knappt använda olja alls. Varmluftsfritösen eller airfryer som det också kallas, osar inget och den är enklare att rengöra. Den största fördelen med airfryer är att du inte behöver använda olja, utan kan tillaga ingredienser rätt i maskinen och inte behöva oroa dig för skvätt. Du behöver inte heller hålla koll under tillagningsprocessen, maskinen sköter jobbet åt dig. En av de bästa sakerna med airfryer är att du slipper matos och hantering samt byte av massor med frityrolja. 

Därför ska du köpa airfryer:

 • Du använder lite olja eller ingen alls.
 • Inget matos.
 • Enklare tillagningsprocess.
 • Enkel rengöring.
 • Mer miljövänligt.

Matlagning i airfryer

Du kan tillaga i princip vad som helst med en airfryer, då den fungerar som en varmluftsugn. Det flesta som köper en airfryer brukar vilja tillaga pommes frites i varmluftsfritösen men du kan även tillaga grönsaker, kött och andra snacks. Möjligheterna är oändliga, det är bara att vara kreativ och testa sig fram. I vissa modeller kan du även värma upp mat, till exempel om du vill väcka liv i gårdagens pizza. Det du ska tänka på är att inte ha för såsiga eller rinniga ingredienser eftersom resultatet kanske inte blir så bra. 

 • Pommes frites
 • Kött
 • Kyckling
 • Fisk
 • Grönsaker
 • Frukt
 • Efterrätter
Bäst i test airfryer - se testvinnade airfryers.
Det går att tillaga allt från pommes frites - till grönsaker och efterrätter. Släpp loss fantasin när du lagar mat!

Är airfryer hälsosammare?

Friterad mat innehåller mycket fett och är inte alltid den nyttigaste maten du kan servera på middagsbordet. Men krispig mat är allt okej att unna sig då och då och det finns som sagt alternativ till den traditionella fritösen. En airfryer är ett mer hälsosamt val av fritös eftersom den innehåller endast lite olja eller ingen alls vid tillagningen. Maten blir fettsnål och innehåller då mindre kalorier. Brukar du äta mycket friterat men vill gå ner i vikt är en airfryer ett bra sätt kunna äta mer fettsnåla friterade maträtter. Vissa modeller är utrustade med en särskild teknik som fångar upp och separerar överblivet fett från maten, vilket också gör den nyttigare.

Bäst i test airfryer - nyttigare friterad mat.
Maten i en airfryer blir nyttigare eftersom den innehåller mindre fett.

Säkrare matlagning

Eftersom du inte friterar med olja utan med luft är det en säker matlagningsmetod att använda en airfryer. Het olja riskerar inte att skvätta upp och orsaka brännskador på dig eller köksbänken. De flesta är dessutom stängda under tillagningstiden och svala på utsidan vilket gör att du inte bränner dig.

Så lång tid tar det

Att laga mat i en airfryer tar ungefär lika lång tid som att laga mat i ugnen. Ska du till exempel göra pommes frites tar det allt från 20 till 30 minuter beroende på vilken temperatur du har, råvara och vilken modell du använder. Det finns recept på nätet att ta del av och vissa leverantörer skickar också med receptbok.

Behöver man förvärma den?

En del airfryer behöver du förvärma medan andra modeller inte kräver detta. På vissa av de du förvärmer kan matlagningen också gå snabbare. Det lättaste är att kika i manualen för att ta reda på vad som gäller för din fritös.

Ska man ha olja i airfryen?

I de flesta airfryer behöver du till skillnad från en vanlig fritös inte tillsätta någon olja. På de modeller där du behöver olja är mängden inte alls så stor. Däremot kan lite olja förhöja smaken och göra rätten godare. Välj gärna någon lite mer smakrik olja som olivolja och rapsolja eller varför inte någon med avokado?

Så rengör du en airfryer

Att rengöra en airfryer är enkelt och går oftast snabbt – och du behöver aldrig tänka på frityroljan. Dra ut stickkontakten och låt din airfryer svalna i cirka 30 minuter innan du rengör den. Rengör alla lösa delar med vatten och diskmedel om din airfryer tål det – vissa kan du dessutom köra i diskmaskin. Sitter det kvar matrester i botten ska du fylla med varmt vatten och diskmedel, låta verka i tio minuter och rengöra med mjuk svamp. Utsidan torkar du av med en fuktig och ren trasa. När alla delar är torra är det bara att montera tillbaka allt igen.

Köpa airfryer – att tänka på

Det finns flera saker att tänka på när du står och väljer airfryer. Förutom att gå på varumärke, testresultat och kundomdömen kan det också vara bra att ta reda på vad som passar för dig.

Kapacitet

Vilken storlek ska du ha på din airfryer? Kapaciteten brukar antingen stå som kilo eller liter och det är också vanligt att de uppger hur många personer den är avsedd för. Är familjen stor ska du välja en XXL-modell på 1,5 till 2 kilo. Bor du i ett mindre hushåll kan det räcka om kapaciteten ligger på under kilot. Det går också bra att fritera i omgångar om det skulle finnas ett större behov än vad maskinen klarar av. För att spara plats i köksskåpen är det också bra om den har en kompakt design eller är snygg att ha på köksbänken.

 • Singehushåll: 2-3 liter.
 • Familj på 1-3 personer: 3-5 liter.
 • Familj på 3-5 personer: 5-6 liter.

Förprogrammerade inställningar

En airfryer kan ha flera olika funktioner och inställningar som underlättar din matlagning. Det är vanligt att ha några förprogrammerade inställningar för till exempel kyckling, kött, pommes frites och chips. Se till att maskinen har de inställningar du framförallt önskar och har behov av.

Temperatur

Precis som på en ugn varierar temperaturen på en airfryer men vanliga temperaturer är mellan 70 och 220 grader. Ju mer bredd desto bättre eftersom du då har möjlighet att laga de flesta rätter.

Timer

Många airfryer har en timerfunktion så att du kan ställa in tiden för hur länge maten ska lagas. Det är bra om timern går att ställa in på längre än 30 minuter – om du tror att behovet finns av längre tid.

Automatisk avstängning

Mitt i matstressen kan det vara lätt att glömma att stänga av airfryern. För en högre säkerhet är det därför bra om den har automatisk avstängning efter en viss tid.

Recept till airfryer

Det finns många olika recept att välja mellan när du lagar mat i en airfryer. Ibland skickar leverantören även med en receptbok. Det är också vanligt att airfryern har förinställda matlagningsprogram så att du inte behöver tänka på tid.

Så här går det till när youtubern Matgeek testar en airfryer från Philips.

Rabattkod på airfryer

Just nu har vi ett erbjudande från vår testvinannde airfryer från Cosori. Med en unik kod för Test.se får du 5% rabatt på ditt köp hos Cosori.se. Uppge koden test5 i kassan för att få rabatten. Den gäller tills vidare. 

Populära tillverkare av airfryer:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Airfryer, eller varmluftsfritös som det också kallas cirkulerar het luft i maskinen och fungerar ungefär på samma sätt som en varmluftugn. Du kan använda airfryer helt utan olja eller tillsätta en liten mängd för smakens skull.
 • Det vanligaste att använda en airfryer till är pommes frites men du kan laga i princip vad du vill. Tillverkarna brukar ge bra tips i sina instruktionsmanualer. Kolla vad som gäller för just din airfryer.
 • OBH Nordica Actifry Genius har blivit utsedd till bäst i test i Aftonbladets stora test av luftfritöser och vanliga fritöser. Vi presenterar även andra populära airfryers.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Cosori Cosori Premium - Airfryer

Du kanske även är intresserad av:

Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng