VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vi presenterar den airfryer som blivit utsedd till bäst i test 2021

Dags att testa airfryer? Vi presenterar en airfryer som blivit utsedd till bäst i test.

Vi har jämfört
 • Hur airfryer fungerar: Vad är en airfryer och hur fungerar egentligen tekniken?
 • Funktioner och design: Hur ser luftfritösen ut, finns det färdiga program och vilka tillbehör har den
 • Fördelar med fritös: Slipp matos och hantering av olja med en luftfritös.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
OBH Nordica
Actifry Genius
Bäst i test
Bäst i test
OBH Nordica
Actifry Genius
Gör frasiga pommes och kan tillaga fler rätter.
Testvinnare hos Aftonbladet
Höga användarbetyg på Prisjakt
Stor kapacitet, 1,2 kg.
Timerfunktion på 60 minuter.
Flera tillagningslägen.

Actifry Genius från OBH Nordica är en rymlig luftfritös med flera tillagningslägen som blivit utsedd till bäst i test av Aftonbladet. Den har kapacitet att tillaga fem portioner samtidigt och den rymmer 1,2 kg vilket gör att den passar utmärkt för en familj på 4-5 personer. Skålen har en non stick-yta som kan tas loss, därför är den lätt att hålla ren. Det finns en timerfunktion på 60 minuter och smarta tillagningsprogram för olika rätter. När tillagningen är klar startas ett automatiskt varmhållningsläge. Actifry finns i flera olika modeller med lite olika storlek och funktioner. Just testvinnaren har en temperaturinställning på 70-220 grader och den har en effekt på 1500 W.

 • Bäst i test: Actifry Genius
 • För snacks: Actifry Extra
 • Kapacitet: Actifry Genius XL
 • Priser för OBH Nordica Actifry Genius
 • OBH Nordica Actifry Extra
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Snabb leverans
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500kr
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp
 • OBH Nordica Actifry Genius XL
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Snabb leverans
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500kr

Bästa prisvärda logotype
Severin
2430 Airfryer
Bästa prisvärda
Bästa prisvärda
Severin
2430 Airfryer
Airfryer med temperaturreglage och automatisk avstängning.
Populär på Prisjakt
Bra användarrecensioner hos Kockhuset
Förinställda program.
Keramisk beläggning i behållare.
Justerbar temperatur och automatisk avstängning.

Airfryer från Severin har sex förinställda program och 60 minuters signalfunktion. Temperaturen kan justeras mellan 80-200 grader. Effekten är 1500 watt och friteringskorgen har en keramisk beläggning som är lätt att göra rent. På ovansidan sitter en LCD-display där du kan reglera tillagningen. Modellen har en automatisk avstängningsfunktion.

 • Butiker & priser
 • Priser för Severin 2430 Airfryer
  • Betyg 4.4 av 5 på Trustpilot
   Öppet köp 90 dagar
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Snabb leverans
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp

Bästa för mindre hushåll logotype
Philips
Daily Collection Airfryer HD9250
Bästa för mindre hushåll
Bästa för mindre hushåll
Philips
Daily Collection Airfryer HD9250
Perfekt för det mindre hushållet.
4,4 av 5 på Amazon.com
Populär på Prisjakt
Automatisk avstängning.
Temperaturreglage och tidsinställning.
Delar tål att diskas i diskmaskin.

Philips Daily Collection Airfryer HD9250 är en luftfritös i en något mindre modell. Den rymmer 0,8 kg och kan tillaga för ungefär 3 personer åt gången. Det går att förinställa tid och den går upp till 200 grader. När maten är klar ljuder en liten signal och den har automatisk avstängning. I paketet får du med ett praktiskt galler och 6 spett.

 • Butiker & priser
 • Priser för Philips Daily Collection Airfryer HD9250

Ytterligare läsning

Köpguide

Hur fungerar en airfryer?

Istället för att fritera i olja så tillagar en airfryer maten med het luft som cirkulerar i maskinen. Detta gör att värmefördelningen blir jämn och fungerar ungefär på samma sätt som en varmluftsugn. En airfryer är ett smidigt och enkelt sätt att tillaga pommes frites, grönsaker, kycklingklubbor och flera andra goda rätter utan att behöva använda massor med olja.

Så fungerar en airfryer

Fördelar med airfryer

Det finns två sorters fritöser, den traditionella fritösen med en korg som sänks ner i olja och den nyare modellen som friterar i varmluft. Det finns både för- och nackdelar hos de olika modellerna. Att fritera i olja går lite snabbare och ger den klassiska smaken medan en luftfritös ger krispighet men du behöver knappt använda olja alls. Varmluftsfritösen eller airfryer som det också kallas, osar inget och den är enklare att rengöra. Den största fördelen med airfryer är att du inte behöver använda olja, utan kan tillaga ingredienser rätt i maskinen och inte behöva oroa dig för skvätt. Du behöver inte heller hålla koll under tillagningsprocessen, maskinen sköter jobbet åt dig. En av de bästa sakerna med airfryer är att du slipper matos och hantering samt byte av massor med frityrolja.

Matlagning i airfryer

Du kan tillaga i princip vad som helst med en airfryer, då den fungerar som en varmluftsugn. Det flesta som köper en airfryer brukar vilja tillaga pommes frites i varmluftsfritösen men du kan även tillaga grönsaker, kött och andra snacks. Möjligheterna är oändliga, det är bara att vara kreativ och testa sig fram. Det du ska tänka på är att inte ha för såsiga eller rinniga ingredienser eftersom resultatet kanske inte blir så bra.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Airfryer, eller varmluftsfritös som det också kallas cirkulerar het luft i maskinen och fungerar ungefär på samma sätt som en varmluftugn. Du kan använda airfryer helt utan olja eller tillsätta en liten mängd för smakens skull.
 • Det vanligaste att använda en airfryer till är pommes frites men du kan laga i princip vad du vill. Tillverkarna brukar ge bra tips i sina instruktionsmanualer. Kolla vad som gäller för just din airfryer.
 • OBH Nordica Actifry Genius har blivit utsedd till bäst i test i Aftonbladets stora test av luftfritöser och vanliga fritöser. Vi presenterar även andra populära airfryers.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
OBH Nordica Actifry Genius

Du kanske även är intresserad av: