VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 2 Juni 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test elvisp 2023

Är det dags att köpa en ny elvisp? Vi har tagit fram de bästa elvisparna just nu så att du kan välja den bästa elvispen. Ta dessutom del av vår läsvärda köpguide.

Vi har jämfört
 • Användarvänligheten.
 • Antal hastighetslägen.
 • Hur ergonomin är.
 • Effekt, sladdlängd, storlek och om det finns några tillbehör.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
KitchenAid
KitchenAid 5KHM9212
Bäst i test
Bäst i test
KitchenAid
KitchenAid 5KHM9212
Stilren elvisp med nio hastighetslägen.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Kockhuset 2023.
Bästa premium på test hos Bäst i hemmet 2023.
Fjärde plats på test hos Taenk.dk 2021.
Bra betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Testvinnare hos Pricerunner 2021.
Höga betyg hos TrustedReviews.
Välkänt varumärke inom köksartiklar.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos KitchenAid.
Kraftfull och effektiv.
9 hastighetslägen.
Flera medföljande tillbehör.

KitchenAid levererar förstklassiga köksprodukter i flera olika kategorier, de flesta känner nog igen deras köksassistent som är unik i sin design. Det är ett amerikanskt varumärke som grundades 1919 och som med sina produkter hjälper dig att uppnå ett professionellt resultat i köket. I utbudet finns även blender, stavmixer, vattenkokare, elvisp och brödrost.

Vi har utsett KitchenAid 5KHM9212 till vårt bästa premiumval och den digitala elvispen är lillebror till KitchenAids klassiska köksmaskin. Den kostar en del, men däremot är kvalitén hög så elvispen kommer också att hålla under många år.

Elvispen utsågs till testvinnare i ett test hos Bäst-i-test.se där den får toppbetyg. I testet beskrivs elvispen som kraftfull och perfekt för stora volymer. När Råd och Rön testade elvispar fick den också bra betyg, även om den inte placerades på listans topp tre. När Kockhuset jämförde elvispar kom KitchenAids modell på första plats och enligt dem är det en riktig arbetshäst som tar sig igenom allt effektivt och snabbt. Hos Bäst i hemmet fick elvispen betyget 4,1 av 5 och den är dessutom ett populärt val bland konsumenterna hos Prisjakt och Pricerunner.

Detta är en ergonomisk och snygg elvisp från KitchenAid som passar lika bra hemma som restaurangen då maskinen är rejäl och stabil. Bladen är något större än vanligt vilket gör att den klarar större kvantiteter också. Handtaget är greppvänligt och enkelt att hålla i. Sladden är på 153 centimeter och eftersom du kan dra den åt sidan är en aldrig i vägen när du arbetar. Modellen har nio hastighetslägen där den lägsta nivån är mycket tyst. Den gör alla typer av jobb snabbt och med ett perfekt resultat. Elvispen har dessutom en låg strömförbrukning.

I paketet får du med flera tillbehör: två vispar, ballongvisp, blenderstav, två degkrokar samt förvaringspåse för alla tillbehör. Garantitiden är två år. 

 • Butiker & priser
 • Priser för KitchenAid 5KHM9212
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Smeg
Smeg HMF01 elvisp
Bästa premium
Bästa premium
Smeg
Smeg HMF01 elvisp
Stilren elvips i retrodesign och 9 olika hastigheter.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Tredje plats på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Enkel och smidig att använda.
9 hastighetslägen.
Upplyst LED-display.
Två olika vispar och degkrok följer med.
Finns i flera färger.

Smeg är ett italienskt företag som grundades 1948 med många retroprodukter i 50-talssdesign. I deras breda utbud hittar du brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, köksassistenter, elvispar och kylskåp. Alla produkterna tillverkas i någon av de fyra italienska fabrikerna.

Smeg HMF01 elvisp är en stilren elvips i retrodesign som finns tillgänglig i flera fina färger – och som går att matcha med dina andra köksprylar från Smeg. Den är designad av Raffaella Mangiarotti and Matteo Bazzicalupo. Elvispen kom på andra plats på ett uppdaterat test hos Bäst-i-test.se och de gav den toppbetyget 5 av 5. Deras testpanel beskriver det som en effektiv elvisp med snygg design och smidiga knappar. Hos Pricerunner kom elvispen på tredje plats och även de gav toppbetyg och ett fint omdöme. Nöjda kunder hos Cervera beskriver elvispen som snygg, tyst och bra även om priset är något högt.

Du kan välja mellan nio olika hastigheter och du styr med två knappar. Det finns även en smart turbofunktion som gör att du kan vispa ännu snabbare. Kontrollpanelen har en upplyst LED-panel där du kan se hastighet och hur länge du har vispat.

Det följer med två olika vispar och degkrokar som du kan förvara i en snygg förvaringspåse – perfekt för dig som vill ha ordning och reda i köksskåpen!

 • Butiker & priser
 • Priser för Elvisp Vit (HMF01WHEU)
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik
  • Designmöbler och inredning sedan 1912
Priser visas i samarbete med

Bästa design Test.se - Bästa design
Dualit
Dualit Hand Mixer DHM3
Bästa design
Bästa design
Dualit
Dualit Hand Mixer DHM3
En snygg elvisp av hög kvalitet med stark och tyst motor.
Fjärde plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Bäst i hemmet 2023.
Tredje plats på test hos Prisjakt Experter 2022.
Toppbetyg av kunder hos Bagaren och Kocken.
Stark och tyst.
4 hastighetslägen.
Flera tillbehör följer med.
Finns i flera färger.
Garanti på 1 år.

Dualit är ett företag som i över 50 år återspeglat en klassisk brittisk design. I deras utbud hittar du pålitliga brödrostar, vattenkokare och elvispar som är i robust och snygg design.

Dualit Hand Mixer DHM3 är en exklusiv elvisp är av hög kvalitet med detaljer och tillbehör i stål. Den kom på fjärde plats när Bäst-i-test.se testade och utsåg de bästa elvisparna. Den fick betyg 4 av 5 och beskrivs som en designpryl med hög prestanda. Hos Bäst i hemmet kom elvispen på plats första plats. De rekommenderar denna modell för dig som vill ha en funktionell elvisp som klarar mycket. Hos Prisjakt Experter är elvispen också omtyckt och enligt testaren har den en bra livslängd och kraftig motor. Dessutom snyggare än många andra elvispar på marknaden.

Elvispen har en stark och tyst motoreffekt på 400 watt och fyra olika hastighetsinställningar så att du kan få en bättre kontroll över arbetet. Tack vare en högre motor har vispen även möjlighet att blanda deg och hårdare smetar. Handtaget är stort och passar till både större och mindre händer.

Det följer med två vispar, en ballongvisp och två degkrokar. Elvispen har en praktisk sladdvinda som döljer sladden när denna inte används. Alla tillbehör kan diskas i diskmaskin eller för hand.

Elvispen finns i färgerna krom, canvas vit, svart och vit – så du kommer att hitta den som passar dig och ditt kök allra bäst! Du har ett års garanti på elvispen.

 • Butiker & priser: Krom
 • Butiker & priser: Vit
 • Butiker & priser: Svart
 • Priser för DUALIT Elvisp 400 W - Krom
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Skandinavisk design & lokala formgivare
   Fri frakt över 499 kr
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Leverans på 3-5 dagar
 • Dualit Hand Mixer White Elvisp - Vit
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
 • Dualit Hand Mixer Black Elvisp - Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Bosch
Bosch MFQ4030
Bästa budget
Bästa budget
Bosch
Bosch MFQ4030
Kraftfull testvinnare med fem hastighetslägen.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Andra plats på test hos Kockhuset 2023.
Andra plats på test hos Prisjakt Experter 2022.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Bosch.
Tyst men kraftfull.
5 hastighetslägen.
Enkel och smidig.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap.

Bosch StyLine MFQ4030 är en klassisk elvisp som kommer i flera färger och som är ett populärt val både bland experter och användarna själva. Den har funnit på marknaden ett tag men är inte mindre populär för det. Elvispen kom på andra plats på ett test om elvisp hos Kockhuset.se. Där beskrivs den som en tystgående elvisp med en stark motor och hög kvalitet. Även hos Prisjakt Experter kom den på andra plats, som rekommenderar den till dig som vill ha en helt vanlig men otroligt pålitlig elvisp. När Bäst-i-test.se testade elvispar blev den bästa budgetval. 

Bosch elvisp har en motor på 500 watt och den är kraftfull men ändå tystgående för att vara en elvisp. Den har fem hastighetslägen och ett turboläge och vispar både starkt och stabilt. Handtaget är ergonomiskt och passar både till stora och små händer. I paketet får du med två vispar och två degkrokar.

Elvispen har en garantitid på två år. Modellen finns även som kombination tillsammans med en köksmaskin.

 • Bäst i test: Bosch MFQ4030
 • Set: Bosch MFQ4030 + MUM5
 • Priser för Bosch MFQ4030
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik
 • Bosch MFQ4030 + köksmaskin MUM5
Priser visas i samarbete med

Bästa med tillbehör Test.se - Bästa med tillbehör
Braun
Braun MultiMix 3 HM3137
Braun Braun MultiMix 3 HM3137 - Test
Bästa med tillbehör
Braun
Braun MultiMix 3 HM3137
En elvisp med flera tillbehör som är bekväm att använda.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2021.
Kraftfull och effektiv.
5 hastighetslägen.
Bekväm att hålla i.
Flera medföljande tillbehör.

Braun grundades 1921 i Tyskland och är ett elektronikföretag som är mest känt för sina rakapparater, hårtrimmers och IPL-maskiner. De är även ledande när det kommer till febertermometrar och har flera köksredskap bland sina produkter.

Braun MultiMix 3 HM3137 är en bra elvisp främst för dig som vill använda den för att baka. Den kom på andra plats i ett test om elvisp hos Råd & Rön med ett samlat betyg på 73 av 100. Där fick den höga betyg på att vispa grädde, pannkakssmet och äggvita, men något lägre på kaksmet och bakbröd. Kvalitetsintrycket är mycket bra och enligt testet är manualen bra, monteringen enkel och komforten hög.

Elvispen har en hög effekt på 500 watt med fem hastighetsinställningar och en turbofunktion. Viktfördelningen är välplanerad vilket gör elvispen bekväm att hålla i och gör att du kan anstränga dig mindre när du vispar.

Det följer med flera tillbehör som går snabbt att byta med ett klick och som ger alla samma bekväma handposition. Visparna är i rostfritt stål och gör det lätt för dig att vispa grädde, äggvitor och blanda till kaksmet. Ska du istället göra deg byter du till degkrokar i rostfritt stål. Förutom de klassiska tillbehören följer det med mixer och stavmixer.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa billiga Test.se - Bästa billiga
Bosch
Bosch Elvisp MFQ36440
Bosch Bosch Elvisp MFQ36440 - Test
Bästa billiga
Bosch
Bosch Elvisp MFQ36440
En kraftfull och tystlåten elvisp med ergonomisk design.
Testvinnare hos Råd & Rön 2021.
Testvinnare på test hos Taenk.dk 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Kraftfull och tystlåten.
5 hastighetslägen.
Ergonomisk design.
Lätt att rengöra.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap.

Bosch har ett stort utbud av elvispar i sitt sortiment och vi har valt ut Bosch MFQ36440 till bäst i test. Elvispen utsågs till testvinnare i ett test hos Råd & Rön med det sammanfattande betyget 79 av 100. Enligt deras test både den vispar och knådar bra och den får toppbetyg för hur den är att hantera. Den kommer med en tydlig manual, är enkel att montera och bekväm att använda. Elvispen är ett populärt val av kunderna hos Prisjakt och kundomdömena hos Pricerunner är nästan på topp.

Bosch MFQ36440 är en kraftfull och tystlåten elvisp med en motoreffekt på 450 watt. Den har fem olika hastighetsval och är lätt att använda. Elvispen har en design som gör det behagligt att använda den vid de tillfällen som längre visptid krävs. Reglagen är rejäla och handtaget har soft-touch som också bidrar till en god ergonomi.

Elvispen finns i två olika paket, där det i det större paketet följer med en mixer som gör att du även kan mixa saker. Elvispen är lätt att rengöra och visparna kan köras i maskin.

 • Butiker & priser: Visp och mixer
 • Butiker & priser: Visp
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test elvisp - se testvinnande elvispar.

Köpguide elvisp

En elvisp är den perfekta köksmaskinen och medhjälparen och den finns i de flesta kök i Sverige. Med en elvisp går det att vispa ihop dina ingredienser på nolltid! Perfekt om du vill bjuda vänner på en nybakad sockerkaka eller göra gräddtårta. Här ger vi dig all information du kan behöva när du ska köpa en elvisp.

Så fungerar en elvisp

En elvisp har en praktisk och enkel konstruktion och består av ett motorhus med ett handtag och två hål för vispar eller degkrokar. När du startar elvispen roterar visparna åt motsatt håll och de vispar effektivt det du har placerat i din bunke till färdig konsistens på bara några minuter.

Fördelar med en elvisp

Med hjälp av en elvisp går det mycket snabbare att vispa ihop dina ingredienser när du bakar, att få till fluffig grädde till tårtan eller lyckas med marängen. Det är dessutom enklare och du belastar kroppen mindre eftersom du inte behöver vispa av egen handkraft. Genom att inte vispa för hand sliter du mindre på rygg och axlar. Det går att vispa grädde med en köksassistent också, men det är lättare och smidigare att ta fram elvispen.

Bäst i test elvisp - se testvinnande elvispar.

Användningsområden – vispa och dega

En elvisp kan komma väl till pass vid flera tillfällen och är en bra hjälp i köket när du ska baka, vispa grädde eller göra en deg. Den används vid de tillfällen som du inte vill eller orkar vispa något för hand.

För att vispa

Elvispens vanligaste användningsområde är att vispa grädde, något den gör på bara några minuter. Du kan även vispa ägg, pannkaksmet och blanda ihop en kaksmet. När du ska vispa gör du det med hjälp av elvispens två vispar.

För att dega

Vill du använda din elvisp för att göra en pizzadeg eller bröd? Då ska du använda dig av de två medföljande degkrokarna. För att elvispen ska orka göra en deg behöver också motorn vara tillräckligt stark. Har du en tyngre deg rekommenderar vi att du använder en köksassistent istället. Här hittar du de som vi valt ut till årets bästa köksassistenter.

Bäst i test elvisp - se testvinnande elvispar.

Elvispens olika egenskaper

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa en elvisp. Här får du hjälp att ta reda på vilka egenskaper du ska kika lite extra på. När vissa önskar kunna göra mycket med elvispen vill andra bara ha en helt vanlig elvisp med lagom stark motor.

Hastighet

Om du vill kunna använda dig av olika hastigheter finns det många modeller med hastighetsreglering. Elvispen hastighetsreglering brukar antingen ha steglös hastighet eller olika nivåer, till exempel 1­– 5 eller 1–3. Båda alternativen är bra, och underlättar när du ska vispa olika ingredienser. Vissa har en turbo-funktion som är utmärkt om du vill kunna blanda ingredienserna snabbt eller snabbt vill vispa ihop grädde.

Effekt

Effekten, watt som det också brukar stå, visar vilken elförbrukning den har och hur stark motor än. Watt-antalet varierar mellan modellerna och kan vara bra att jämföra. Med en stark motor får du ett större användningsområde och vill du kunna knåda degar med din elvisp ska du till exempel välja en elvisp med hög effekt.

Handtag ska vara bekvämt

Själva designen på elvispen brukar vara ungefär samma, det som kan skilja sig åt är handtaget. Se till att välja en elvisp med ett ergonomiskt grepp så att det underlättar användarvänligheten. Ju högre hastigheten är desto mer kommer den att vibrera och desto viktigare är det att greppet är bekvämt.

Vikt

Vikten spelar en stor roll i ditt val av elvisp och ju tyngre den är desto mer behöver du lyfta. De flesta elvispar brukar ligga på runt ett kilo. Har du lite större mängd att vispa eller ska vispa något som tar lite längre tid är det bra att tänka på vikten. En lägre vikt kan ibland ge en motor med sämre effekt, så välj gärna en elvisp med låg vikt – men som har en högre effekt.

Ljudnivå

Tänk på att en del elvispar arbetar högljutt och att det är bättre med en tystgående modell om du har småbarn eller husdjur. Har elvispen olika hastighetsnivåer brukar den lägsta nivån oftast vara lite mer tystgående.

Elvisp med stativ

När du snabbt ska vispa ihop ingredienser, räcker det ofta att hålla elvispen själv utan stativ. Men när du ska vispa under en lång tid, till exempel vispa ägg och socker pösigt kan det vara skönt att använda ett stativ till elvispen. Om du väljer en elvisp med stativ, kan du använda den både med eller utan stativet.

Vilka tillbehör ingår i elvispen?

Eftersom elvispen oftast kommer med olika tillbehör är den lätt att anpassa. Förutom de klassiska visparna och degkrokarna kan det också följa med en ballongvisp och mixer.

Tillbehör som följer med:

 • Visp – används för att vispa ex grädde, ägg, pannkaksmet eller kaksmet.
 • Ballongvisp/trådvisp – vispar in mycket luft och används för att ex vispa grädde, pannkaksmet eller kaksmet.
 • Degkrok – används för att knåda deg.
 • Mixerstav – används för att mixa ingredienser.

Så rengör du en elvisp

En elvisp ska alltid rengöras efter att du har använt den. Av säkerhetsskäl ska du alltid dra ut sladden ur eluttaget innan du gör rent den. Både vispar och degkrokar klarar för det mesta av att köras i diskmaskin. Maskinen torkar du av med en ren och fuktig disktrasa.

Köpa elvisp – att tänka på!

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa en elvisp. Om du vill kunna knåda degar med din elvisp ska du till exempel välja en elvisp med hög effekt. Vissa elvispar har dessutom medföljande degkrokar. Om du vill kunna använda dig av olika hastigheter finns det många modeller med hastighetsreglering. Vissa har en turbo-funktion som är utmärkt om du vill kunna blanda ingredienserna snabbt. Med en stark motor får du ett större användningsområde och titta gärna på elvispar som väger lite, har bekväma handtag och ger ifrån sig minimalt med vibrationer. Tänk också på att en del elvispar arbetar högljutt och att det är bättre med en tystgående modell om du har småbarn eller husdjur.

När uppfanns elvispen?

Den första elvispen uppfanns i USA i början på 1900-talet och användes på glassbarer för att göra milkshake. Under den här tiden uppfanns många elektriska köksredskap vilket berodde på att elektriciteten blev mer tillgänglig i vanliga hushåll i slutet på 1800-talet.

Vispa grädde – så gör du

När du vispar grädde med en elvisp är det vanligt att grädden skvätter utanför skålen och lämnar både kläder och skåla vitprickiga. Det kan du lätt lösa genom att lägga en handduk över, använda ett stänkskydd eller så placerar du skålen i diskhon. När du ska vispa grädde är det bra att välja en som har en högre fetthalt – är den under 30 procent är grädden svårare att vispa. Kall grädde är också lättare att vispa än varm, kyl den gärna till fem grader i minst 12 timmar före vispningen. Även bunken ska vara kall för att snabba på vispningen. För att få bäst volym ska du vispa på medelhastighet. Vispa tills att det bildas små toppar på grädden när du lyfter på visparna – ett test du kan göra är att vända bunken upp och ner!

Källa: Arla.se

Länktips:

Populära varumärken:

Några experttester vi har läst:

Bäst i test (2023)

I ett uppdaterat test om elvisp hos Bäst-i-test.se testade man sju populära elvispar. För att ta fram vinnare har de bedömt allt från effektivitet till ljudnivå och byggkvalitet. Bäst i test blev KitchenAid 5KHM9212 som är en kraftfull elvisp för stora volymer. På andra plats kom Bosch MFQ4030 och på tredje plats kom Smeg HMF01. 

Bäst i hemmet (2023)

Bäst i hemmet har sammanställt marknadens bästa elvispar och valt ut fem favoriter. Bäst i test blev Dualit Canvas, bästa premium blev KitchenAid Midline och bästa prisvärda blev Bosch MFQ4030. 

Kockhuset (2023)

Kockhuset har valt ut de fem bästa elvisparna just nu den bästa elvispen för minst pengar. På första plats kom KitchenAid Elvisp 9 – en klar vinnare som körde över motståndet utan några problem. Bosch MFQ4030 kom på andra plats och lyfts fram som ett populärt val. På tredje plats kom Electrolux EHM6300 som beskrivs som en tyst elvisp.

Råd & Rön (2021)

Råd & Rön har testat nio elvispar från några av marknadens mest populära varumärken. De flesta elvispar kostade runt några hundralappar. De modeller som placerats högst upp klarar både vispning och knådning bra. Bosch MFQ36440 utsågs med det samlade betyget på 79 till testets bäst i test. På andra plats kom Braun HM3137 och på tredje plats kom den prisvärda elvispen Kitchen Gear.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En elvisp är en köksmaskin med en enkel konstruktion – den består av ett motorhus med ett handtag och två hål för vispar eller degkrokar. Du placerar visparna i en skål och vispar i några minuter för att få en färdig konsistens.
 • En elvisp använder du när du inte vill eller orkar vispa för hand. Den kan användas när du till exempel vispar grädde, kaksmet eller pannkakssmet.
 • Vi har valt att utse KitchenAid 5KHM9212 till den elvisp som är bäst i test. Den har vunnit flera tester och är lillebror till KitchenAids klassiska köksmaskin och kan vispa stora volymer. KitchenAid är ett stort varumärke inom köksredskap och hushållsgeråd.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
KitchenAid KitchenAid 5KHM9212