VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta den bästa elvispen – vilken är bäst i test 2021?

Dags att köpa en ny elvisp? Vi har tagit fram de bästa elvisparna just nu, en testvinnare och ett premiumval så att du kan välja den bästa elvispen.

Vi har jämfört
 • Vilken elvisp är bäst: Vi har gått igenom de mest populära elvisparna och sammanställt de tester som finns.
 • Elvispens olika funktioner: Effekt, sladdlängd, storlek och om det finns några tillbehör.
 • Ergonomi: Hur ser elvispen ut, vilket handtag har den och finns det stativ till elvispen?
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Bosch
MFQ4030
Bäst i test
Bäst i test
Bosch
MFQ4030
Kraftfull testvinnare med fem hastighetslägen.
Testvinnare hos ICA Kuriren.
Testvinnare hos Bäst-i-test.
Bra kundbetyg på Prisjakt.
Tyst men kraftfull.
Enkel och smidig.
Effektiv med fem hastighetslägen.

Klassisk elvisp från Bosch. Modellen kommer i flera färger och har ett ergonomiskt handtag. Motorn är 500 watt och den är kraftfull men ändå tystgående för att vara en elvisp. I paketet får du med två vispar och två degkrokar. Den har fem hastighetslägen och ett turboläge. Garantitiden är 2 år. Modellen finns även som kombination tillsammans med en köksmaskin.

 • Bäst i test: Bosch MFQ4030
 • Set: Bosch MFQ4030 + MUM5
 • Priser för Bosch MFQ4030
 • Bosch MFQ4030 + köksmaskin MUM5

Bästa premium logotype
KitchenAid
5KHM9212
Bästa premium
Bästa premium
KitchenAid
5KHM9212
Stilren elvisp med nio hastighetslägen.
Höga betyg hos TrustedReviews
Testvinnare hos Bäst-i-test
Välkänt varumärke inom köksartiklar
Kraftfull och effektiv.
9 hastighetslägen.
Flera medföljande tillbehör.

Ergonomisk och snygg elvisp från KitchenAid. Handtaget är greppvänligt och maskinen är rejäl och stabil. Modellen har 9 hastighetslägen och låg strömförbrukning. I paketet får du med flera tillbehör: 2 vispar, ballongvisp, blenderstav, 2 degkrokar samt förvaringspåse för alla tillbehör. Garantitiden är 2 år och den har en sladdlängd på 153 cm.

 • Butiker & priser
 • Priser för KitchenAid 5KHM9212
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Snabb leverans
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp

Bästa budget logotype
OBH Nordica
Hand mixer 6761
Bästa budget
Bästa budget
OBH Nordica
Hand mixer 6761
Prisvärd elvisp med turbofunktion.
Bra betyg på Bäst-i-test
Bra användarbetyg på Prisjakt
Prisvärd och klassisk.
Medföljande degkrokar.
Fem hastighetslägen + turbo.

OBH Nordica Hand Mixer är en smidig prisvärd elvisp för dig som inte vill lägga så mycket pengar på en elvisp men ändå få en kraftfull modell. Det finns fem hastighetslägen samt en turbo-funktion. I paketet får du förutom vanliga vispar även med degkrokar. Elvispen kommer i svart eller rött och har en klassisk design. Handtaget ligger bra i handen och knapparna sitter lagom långt ifrån handtaget.

 • Butiker & priser
 • Priser för OBH Nordica Hand Mixer 6761
  • Snabb leverans

Ytterligare läsning

Köpguide

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa en elvisp; mm du vill kunna knåda degar med din elvisp ska du till exempel välja en elvisp med hög effekt. Vissa elvispar har dessutom medföljande degkrokar. Om du vill kunna använda dig av olika hastigheter finns det många modeller med hastighetsreglering. Vissa har en turbo-funktion som är utmärkt om du vill kunna blanda ingredienserna snabbt. Med en stark motor får du ett större användningsområde och titta gärna på elvispar som väger lite, har bekväma handtag och ger ifrån sig minimalt med vibrationer. Tänk också på att en del elvispar arbetar högljutt och att det är bättre med en tystgående modell om du har småbarn eller husdjur.

Tillbehör, hastighet och effekt

När det kommer till elvispens funktioner brukar de antingen ha steglös hastighet eller olika nivåer, till exempel 1 - 5 eller 1 - 3. Båda alternativen är bra, och underlättar när du ska vispa olika ingredienser. Turboeffekt är också bra, när du snabbt vill vispa ihop tex grädde. Effekten, watt som det också brukar stå, visar vilken elförbrukning den har. Watt-antalet varierar mellan modellerna och kan vara bra att jämföra. De flesta elvispar kommer med degkrokar, förutom själva visparna. Vad de klarar av att knåda varierar beroende på hur kraftfull elvispen är. Själva designen på elvispen brukar vara ungefär samma, det som kan skilja sig åt är handtaget. Se till att välja en elvisp med ett ergonomiskt grepp så att det underlättar användarvänligheten.

Elvisp med stativ

När du snabbt ska vispa ihop ingredienser, räcker det ofta att hålla elvispen själv utan stativ. Men när du ska vispa under en lång tid, till exempel vispa ägg och socker pösigt kan det vara skönt att använda ett stativ till elvispen. Om du väljer en elvisp med stativ, kan du använda den både med eller utan stativet.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Vi har utsett Bosch MFQ4030 till bäst i test då den vunnit flera tester. Den är kraftfull, prisvärd och har bra hållbarhet.
 • Om du är en frekvent användare av elvisp, ska du välja en elvisp med bra effekt och med smarta tillbehör, till exempel ett stativ och degkrokar.
 • Den huvudsakliga funktionen är två roterande vispar som du kan använda för att vispa olika ingredienser. Till de flesta elvisparna får du också med degkrokar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Bosch MFQ4030