VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 18 Augusti 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av bästa kaffebryggare – Bäst i test 2023

Vilken är den bästa kaffebryggaren? Här presenterar vi en testvinnare och andra populära kaffebryggare så att du kan välja den som passar dig bäst.

Vi har jämfört
 • Kapacitet och bryggtemperatur.
 • Egenskaper som droppstopp, timerfunktion och värmehållning.
 • Resultat.
 • Garanti.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test kaffemaskin – Test har testat senaste maskinen från Moccamaster.
Bryggkaffe när det är som godast – redaktionen på Test.se packade upp och testade Moccamasters nya kaffemaskin.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Moccamaster
Moccamaster Automatic
Bäst i test
Bäst i test
Moccamaster
Moccamaster Automatic
Moccamaster ger dig morgonens lyxigaste kopp kaffe.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Certifierade av Euroropean Coffee Brewing Center.
Bryggtemperatur på 92-96 grader.
Automatiskt droppstoppsystem och avstängning.
Kapacitet på 1,25 liter.
Kalkindikator.
Justerbar värmeplatta.
Automatisk avstängning.
Upp till 10 års garanti.
Finns i 9 färger.

Moccamaster är ett företag som i över 50 år har tillverkat kaffebryggare i fabriken i Nederländerna. Kaffebryggare från Moccamaster är handgjorda, tillhör toppsegmentet och designen är klassisk, tidlös och platsar i alla kök. De har ett brett utbud av modeller med olika funktioner för att passar för olika tycke och smak. Alla kaffebryggare är certifierade av Euroropean Coffee Brewing Center.

Vi har utsett Moccamaster Automatic till den kaffebryggare som är bäst i test – en kaffebryggare för dig som vill ha det lilla extra. Den kombinerar användbarhet med tidlös design och passar både för vardagslyx och finsmakare.

Kaffebryggaren är ett populärt val hos Pricerunner och Prisjakt. I ett test hos Bastihemmet.se utsågs den till bäst i test och beskrivs som en pålitlig och högkvalitativ kaffebryggare.

Kaffebryggaren har en kapacitet på 1,25 liter och kan brygga tio koppar på sex minuter. De separata värmeelementen ger en optimal bryggning för bästa smaken på kaffet och en bra värmehållning. Bryggtemperatur är den optimala på 92-96 grader och serveringstemperaturen ligger på 80-85 grader.

Kaffebryggaren har automatiska lösningar som droppstopp som förhindrar att kaffet droppar från filterhållaren när du tar kaffe. Efter 40 minuter stänger den automatiskt av sig vilket gör den säker att använda. När det är dags att kalka av maskinen lyser en indikatorlampa.

Moccamaster Automatic är i storleken B 325 x D 170 x H 355 millimeter, väger 2,9 kilo och har en effekt på 1520 watt. Den har en enkel men exklusiv design i flera fina färger och kanna i glas.

 • Butiker & priser
 • Priser för Moccamaster - Moccamaster Automatic Kaffebryggare Black
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Wilfa
Wilfa Kaffebryggare WSP-2A
Bästa premium
Bästa premium
Wilfa
Wilfa Kaffebryggare WSP-2A
Kaffebryggare med unik design och ljudlös bryggning.
Bästa premium på test hos Pricerunner 2022.
Godkänd av European Coffee Brewing Centre.
Utvecklad i samarbete med Tim Wendelboe.
Stor kapacitet – 1,25 liter.
Stilren och unik design.
Droppstopp-funktion.
Avtagbar vattenbehållare.
Justerbar flödeskontroll.
Ljudlös bryggning.
5 års garanti.

Wilfa är ett norskt företag som grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör allt från kaffemaskiner till blenders, brödrostar, våffeljärn – och glassmaskiner.

Wilfa Svart Precision WSP-2A är en kaffebryggare med en unik och stilren design och utvecklad tillsammans med barista-världsmästaren Tim Wendelboe. Det är en kaffebryggare i premiumklassen. Den utsågs till bästa premiumval i ett test hos Pricerunner och beskrivs som en kaffebryggare som ger ett både hett och gott kaffe.

Kaffebryggaren har en hög kapacitet på 1,25 liter och klarar av att brygga 12 koppar på bara fem minuter. Den har en justerbar flödeskontroll vilket gör att du kan anpassa smaken – alltid med ett perfekt resultat oavsett hur många koppar du brygger. Maskinen är utrustad med droppstopp-funktion som gör att du kan stoppa flödet helt för att kunna ta en kopp innan kaffet är klart. Kaffebryggaren har ett värmesystem och extra tjock filterhållare som ser till att kaffet håller en jämn temperatur.

På alla kaffebryggare används inte alltid allt vatten, men eftersom vattenbehållaren är avtagbar har du möjlighet att alltid använda nytt och fräscht vatten. Dessutom är pumpen nästan helt tyst vilket ger en mycket bekväm bryggning. Kaffebryggaren är godkänd av European Coffee Brewing Centre som garanterar en perfekt bryggtemperatur, genomrinningshastighet och aromextraktion. Du har en lång garanti på fem års garanti.

 • Butiker & priser
 • Priser för Wilfa Kaffebryggare WSP-2A
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 499 kr
   Leverans på 3-5 dagar
Priser visas i samarbete med

Bästa retro Test.se - Bästa retro
Smeg
SMEG Retro Kaffebryggare DCF02
Bästa retro
Bästa retro
Smeg
SMEG Retro Kaffebryggare DCF02
Brygg kaffe med stil med en Smeg-kaffebryggare.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Bryggtemperatur på 92-96 grader.
Automatiskt droppstopp.
Kapacitet på 1,25 liter.
Kalkindikator.
Återanvändningsbart filter.
LED-display med klocka.
Varmhållning.
Finns i 7 färger.

Smeg är ett italienskt företag som grundades 1948 med många retroprodukter i 50-talssdesign. I deras breda utbud hittar du brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, kaffekvarn, köksassistenter och kylskåp. Alla produkterna tillverkas i någon av de fyra italienska fabrikerna.

SMEG DCF02 är en retroinspirerad kaffebryggare som kommer i flera fina färger. Den är ett populärt val bland kaffebryggarna hos både Prisjakt och Pricerunner. I ett test hos Kockhuset.se kom kaffebryggaren på andra plats och enligt dem har den allt och lite till! Utom möjlighet automatisk avstängning.

Med en kaffebryggare från Smeg brygger du ditt kaffe med stil! Den har en snygg 50-talsdesign kombinerat med moderna funktioner som ger perfekt kaffe. Den en kapacitet på 1,25 liter och upp till 10 koppar. Sedan har den möjlighet att hålla kaffet varmt i 40 minuter. Den har en av- och på-knapp och möjlighet att starta med timer. En antidropp-spärr förhindrar att kaffet rinner över när du tar kannan från plattan.

Kaffebryggaren har anpassning för vattnets hårdhet och en avkalningsindikator som talar om när det är dags för avkalkning. Materialet är av hög kvalitet som gör att kaffebryggaren har en lång livslängd. Smegs kaffebryggare är i storleken 361 x 245 x 256 millimeter och väger 3,4 kilo.

 • Butiker & priser
 • Priser för Smeg - Smeg 50's Style Kaffebryggare Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik
Priser visas i samarbete med

Bästa klassiska Test.se - Bästa klassiska
Melitta
Melitta Aroma Signature Deluxe
Bästa klassiska
Bästa klassiska
Melitta
Melitta Aroma Signature Deluxe
Kaffebryggare certifierad med Guldbönan för dess goda kaffe.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2020.
Toppbetyg hos Taenk.dk.
Toppbetyg hos Råd & Rön 2016.
Guldbönan-certifierad, perfekt bryggresultat.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Automatisk avstängning och timerfunktion.
Godkänd av European Coffee Brewing Centre.
Prisvärd och klassisk.

Melitta är ett företag som säljer kaffe, kaffefilter och kaffebryggare. Företaget grundades 1908 i Tyskland och finns idag på mer än 40 marknader världen över. 

Melitta Aroma Signature Deluxe 
är Melittas finaste modell i snygg design och med bra bryggningsförmåga. Den kom på andra plats i ett test hos Bäst-i-test.se, fick bra betyg på test hos Pricerunner och har fått bra betyg även på äldre test. Den är även ett populärt val hos Prisjakt och har fått högt kundbetyg hos Pricerunner. 

Kaffebryggaren har en kapacitet att brygga 10 koppar kaffe och rymmer 1,25 liter. Bryggtemperaturen är 96 grader och effekten 1520 watt. Märkningen Guldbönan innebär att man får perfekt bryggresultat vid varje kopp. Den levererar en bra bryggningstid, bra temperatur och gör gott kaffe.

 • Butiker & priser
 • Priser för Melitta Aroma Signature Deluxe
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med

Bästa kapacitet Test.se - Bästa kapacitet
KitchenAid
KitchenAid Drip Kaffebryggare 5KCM1209EOB
Bästa kapacitet
Bästa kapacitet
KitchenAid
KitchenAid Drip Kaffebryggare 5KCM1209EOB
En kaffebryggare med stor kapacitet och unik design som ger gott kaffe.
Högt betyg på test hos Kockhuset.se 2023.
Stor kapacitet – 1,7 liter.
Tidsinställd kaffebryggarfunktion.
Automatisk avstängning.
Snabb bryggning.
Kanna som inte droppar.
Lätt att använda.
Återanvändningsbart permanent filter.
2 års garanti.

KitchenAid är ett amerikanskt varumärke som sedan 1919 erbjuder ett komplett sortiment av förstklassiga köksapparater som gör att du kan uppnå ett professionellt resultat i köket. I utbudet finns bland annat köksassistenter, blender, vattenkokare, elvisp, brödrost och kaffebryggare.

KitchenAid kaffebryggare Drip 5KCM1209EOB är en svart kaffebryggare med rejäl tilltagen kapacitet. Den kom på fjärde plats när Kockhuset.se valde ut de bästa kaffebryggarna just nu. Där beskrivs den som en kaffebryggare för dig som önskar en smart, funktionell och rejäl modell med unik och intressant design. Enligt deras test brygger maskinen snabbt och resultatet blir ett mycket gott kaffe. Dock upplevs kannan som något tung. Enligt nöjda kundrecensioner är det en snygg och bra kaffebryggare i bra storlek som brygger gott kaffe och håller en hög temperatur.

Kaffebryggaren rymmer 1,7 liter vilket ger upp till 12 koppar kaffe – perfekt för dig som vill kunna brygga mycket kaffe på en och samma bryggning. Den är enkel att använda och startas med bara ett knapptryck. Vill du ha lite mer avancerade funktioner finns även detta. Du kan till exempel tidsinställa när kaffet ska vara klart på morgonen, perfekt om du vill vakna till en nybryggd rykande kopp kaffe. Det går också att manuellt ställa in uppvärmningstid för att anpassa bryggningen efter antalet koppar. Det finns dessutom möjlighet att välja styrka på kaffet och du kan pausa bryggningen en kort stund för att hinna ta en kopp emellan. Du kan hålla kaffet på varmhållning i 40 minuter och efter det stängs den automatisk av.

Detta är en snygg kaffebryggare med en glaskanna som har en unik design som gör att du slipper droppar och spill. Kannan är dessutom enkel att rengöra. Den har ett återanvändningsbart permanent filter och vattenbehållaren är löstagbar med doseringstabell.

Eftersom kaffebryggaren har en så stor kapacitet tar den också lite större plats i köket, något som kan vara bra att ta med i beräkningen. Den har en hög effekt på 1100 watt. Du har två års garanti på bryggaren. Kaffebryggaren finns även i vitt under namnet KitchenAid kaffebryggare Drip 5KCM1208.

 • Butiker & priser
 • Priser för KitchenAid - KitchenAid Drip Kaffebryggare 1,7 L Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 499 kr
   Leverans på 3-5 dagar
Priser visas i samarbete med

Populärt val Test.se - Populärt val
Moccamaster
Moccamaster Optio
Populärt val
Populärt val
Moccamaster
Moccamaster Optio
Toppmodell från Moccamaster med automatisk droppstopp och bryggning av hel eller halv kanna.
Testvinnande varumärke hos Pricerunner 2022.
Certifierade av Euroropean Coffee Brewing Center.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Mediamarkt.
Populärt premiumvarumärke.
Bryggtemperatur på 92-96 grader.
Automatiskt droppstoppsystem och avstängning.
Kapacitet på 1,25 liter.
Kalkindikator.
Finns i flera färger.
Upp till 10 års garanti.

Moccamaster är ett företag som i över 50 år har tillverkat kaffebryggare i fabriken i Nederländerna. Kaffebryggare från Moccamaster är handgjorda, tillhör toppsegmentet och designen är klassisk, tidlös och platsar i alla kök. De har ett brett utbud av modeller med olika funktioner för att passar för olika tycke och smak. Alla kaffebryggare är certifierade av Euroropean Coffee Brewing Center.

Vi har valt att rekommendera Moccamaster Optio till bäst i test, som finns i flera fina färger. Det är en ny toppmodell hos Moccamaster och den är ett populärt val hos både Prisjakt och Mediamarkt. Kaffebryggaren har alla praktiska funktioner som finns att tillgå hos Moccamaster. Unikt för Optio är att du kan anpassa bryggningen till en halv kanna vilket ger en rikare arom och fylligare karaktär. Den är enkel att använda – tillsätt vatten och kaffe, välj hel eller halv kanna och sedan sköter maskinen resten. Den brygger upp till sex koppar på bara sex minuter och har en kapacitet upp till 1,25 liter. Det finns två separata värmeelement där den ena brygger till en temperatur på 92-96 grader – vilket är den perfekta bryggtemperaturen. Den andra är en varmhållningsfunktion som håller kaffet vid en temperatur på 80-85 grader.

Kaffebryggaren har automatiskt droppstopp som förhindrar att kaffet rinner från filterhållaren om du tar av kannan från bryggaren. När det är dags att kalka av maskinen lyser en indikatorlampa. Kaffebryggaren är säker att använda och stänger automatiskt av sig efter 40 minuter.

 • Butiker & priser: Svart
 • Butiker & priser: Rosé
 • Butiker & priser: Röd
 • Priser för Moccamaster Optio 53912
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
 • Moccamaster Optio 53915
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
 • Moccamaster Optio 53914
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Test testar Moccamasters senaste kaffebryggare. Mugg: Mumin dagdrömmer
Här testar Test Moccamasters senaste kaffebryggare – och dricker kaffe ur en "Mumin dagdrömmer".
Köpguide kaffebryggare

En kaffebryggare är för många varje morgons viktigaste hörnpelare – dagen kan helt enkelt inte börja utan en ordentlig kopp kaffe! Men oavsett om du dricker kaffe för att det känns högst nödvändigt för att överleva dagen eller om du gör det av mer njutningsfulla anledningar borde det vara en självklarhet att kaffet du dricker ska vara riktigt gott! Och det är faktiskt inte bara kaffesort som spelar roll för kaffets smak – din kaffebryggare påverkar den med!

Eftersom smak som bekant är väldigt subjektivt är det såklart inte helt enkelt att avgöra vilken bryggare som brygger godast kaffe – men man kan ta hänsyn till bitterhet, om kaffet får en bränd smak och annat som ändå är direkta resultat av hur bryggaren fungerar (eller inte fungerar). Vissa smakelement beror helt på temperaturen på vattnet, hur snabbt det rinner genom filtret och vilken värme kaffebryggaren kan hålla när bryggningen är klar.

Bäst i test kaffebryggare - se testvinnande kaffebryggare.
Förväntningarna var höga när Test-redaktionen packade upp Moccamasters nya kaffebryggare, ett varumärke som är kända för sin höga kvalitet.

Kaffebryggare godkända enligt ECBC-standard

Många kaffebryggare är idag godkända enligt ECBC-standard. ECBC, European Coffee Brewing Center, är ett norskt laboratorium där man testkör kaffebryggare för att säkerställa att de faktiskt kan leverera kaffe på bästa möjliga sätt! Bryggtiden får inte vara för kort eller för lång; rinner vattnet för fort genom kaffepulvret hinner det inte få med sig alla kaffets smakämnen, men går det för långsamt blir det istället urlakat. Värmehållningen måste ligga på en temperatur mellan 80–85 grader för att kaffet ska behålla sin smak även efter bryggningen, och vattnet måste komma upp i en temperatur på 92–96 grader för att smaken ska bli optimal. Om en kaffebryggare är godkänd enligt ECBC-standard kan du räkna med att den har en bryggtid som ger gott kaffe (mellan 4–6 minuter) och att det klarar av att hålla rätt temperatur på vattnet under bryggningen och kaffet efter.

Test av kaffebryggare. ECBC och temperaturer.

Med en ECBC-godkänd modell vet man att kaffebryggaren uppfyller vissa krav för att smaken ska bli optimal.

Tänk på användarvänligheten

Något annat som kan vara värt att ha i åtanke är hur användarvänlig kaffebryggaren känns. Att behöva brottas med en massa märkliga inställningar och annat otyg det första du gör på morgonen (dessutom innan du fått dagens första kopp kaffe!) är inte direkt ett drömscenario. En lättläst display och tydliga knappar är helt enkelt att föredra! Och hur lätt är maskinen att rengöra? Kommer du inte åt att göra rent överallt kommer det att påverka smaken. En kaffebryggare behöver både rengöras och avkalkas emellanåt!

Bäst i test kaffebryggare - se testvinnande kaffebryggare.
En kaffebryggare kan ha flera smarta funktioner som påverkar bryggresultatet, som droppstopp, arominställning och värmehållningsfunktion.

Kaffebryggarens vanligaste funktioner

En kaffebryggare kan ha flera olika funktioner, som mer eller mindre kan påverka bryggresultatet. Det kan också röra sig om funktioner om påverkar användarvänligheten på olika sätt. Här följer ett par exempel:

 • Automatisk avstängning: stänger av bryggaren efter en viss tid så den inte står på i onödan.
 • Droppstopp: en funktion som gör att du kan ta bort kannan under tiden kaffet fortfarande bryggs utan att det droppar ner på värmeplattan.
 • Arominställning: låter dig anpassa styrkan på kaffet du brygger.
 • Värmehållningsfunktion: ser till att kaffet håller en viss temperatur när bryggningen är klar (se ovan om ECBC-standard).
 • Termoskanna: vissa bryggare brygger kaffet rakt ner i en termoskanna eller en termosmugg.
 • Integrerad bönkvarn: en del kaffebryggare har en inbyggd kaffekvarn.
 • Fast vattenanslutning: så fylls kaffebryggaren på med vatten direkt från vattenledningen.
 • Automatisk avkalkning: kalkar av bryggaren med jämna mellanrum så att du slipper tänka på det själv.

Så brygger du godare kaffe

För att få det godaste kaffet bör du först och främst satsa på en kaffebryggare av bättre modell. Det är viktigt att den kan värma vattnet till strax under kokpunkten (94-98 grader) och det är också en fördel om du kan justera flödet – hur snabbt vattnet rinner genom kaffefiltret. Ett knep från baristorna är att skölja filtret först för då du bort oönskad papperssmak i kaffet. De rekommenderar även att hellre använda vita syreblekta kaffefilter, något som också test hos Testfakta

Även val av bryggkaffe spelar stor roll på hur din kopp smakar – föredrar du ljusrostat eller mörkrostat kaffe? Ljust kaffe ger en kopp som är mer syrlig, söt och fruktig medan mörkrostat kaffe har en mer nötig och chokladig smak. Smakar kaffet lika bra oavsett temperatur är det av hög kvalitet. Tänk också på att mängden kaffe du häller i bryggaren påverkar smaken. Det är vanligt att lägga i mer kaffe för att få en starkare smak, men effekten blir istället ett beskare kaffe. Önskar du starkare kaffe ska du välja en mer kraftfull sort.

Vattnets kvalitet påverkar också kaffesmaken och därför är det viktigt att alltid använda rent och fräscht. Slutligen – val av kopp varierar smaken, en mindre kopp som är bredare upptill för att du känner aromerna snabbare.

Gillar du en kaffedryck som är mjölkbaserad kan du köpa till en mjölkskummare för att få en perfekt skummad mjölk. 

Hur förvarar man kaffet?

För att kaffet ska behålla sin smak behöver du också tänka på hur du förvarar det. Kaffe innehåller eteriska oljor som börjar oxider i kontakten med syre vilket för att det är en färskvara. Förvara det svalt, torrt och mörkt i originalförpackningen, gärna i en lufttät burk med lock.

Så rengör du kaffebryggaren

För att kaffebryggaren ska fungera som de ska, behålla den goda smaken och få en längre hållbarhet är det viktigt att rengöra den regelbundet. Du rengör den för att bli av med kalkrester och fett från kaffet, vilket du kan göra med ättikssprit eller citronsyra – kolla dock bruksanvisningen först! Blanda vatten med ättiksspit eller citronsyra och fyll behållaren med det, lägg i ett filter och låt vätskan brygga genom till hälften. Sedan stänger du av bryggaren och låter den vila i cirka 30 minuter. Efter det sätter du igång den igen och låter den brygga klart. Sedan kör du kaffebryggaren en eller några gånger med vanligt vatten för att få bort alla rester. Kom ihåg att även rengöra kaffekannan och diska den ordentligt mellan kaffekopparna.

Hos Moccamaster kan du få ett påminnelsemejl en gång i månaden för att komma ihåg att rengöra den.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Bäst i hemmet (2023)

Bäst i hemmet.se har jämfört nio populära kaffebryggare och recenserat dessa. Bäst i test blev Moccamaster Automatic som beskrivs som pålitlig och högkvalitativ. På andra plats kom Moccamaster Automatic Thermo som har samma höga kvalitet som Automatic-modellen, men som kommer med en termoskanna istället. På tredje plats kom Philips Grind & Brew HD7767 som blev bästa kaffebryggaren med kvarn. 

Kockhuset (2023)

Kockhuset har testat fyra olika kaffebryggare. Titeln bästa kaffebryggare fick Emerio kaffebryggare som gav mycket för pengarna - både gott kaffe och smarta funktioner. På andra plats och utvald till redaktörens val kom Smeg Retro kaffebryggare. Den beskrivs som snygg, stilren och kan ge enastående gott kaffe. Hamilton Beach The Scoop 2-way utsågs till bästa budgetval. Att maskinen har så många avancerade finesser, och ändå en liten prislapp, imponerade stort på testpanelen. 

Råd & Rön (2018)

Råd & Rön har testat 18 kaffebryggare i olika prisklasser. De billigaste bryggarna i testet kostar runt 400 kronor, medan de dyrare kan kosta närmare 3 500. Priset behöver dock inte påverka smaken avsevärt, utan speglar snarare funktioner och design.

Det är hur som helst jämt i toppen, och alla tre topplacerade bryggare anses av Råd & Rön vara riktigt bra köp. Allra bäst, med 82 poäng av 100, är Electrolux EKF7800. Därefter, med 81 poäng vardera, kommer Braun KF7020 och Siemens TC86303. Alla tre bryggare ger ett riktigt bra kaffe och är lätta att hantera. Det som gör att vinnaren slår ut de andra med en poäng är bryggningen, som går lite fortare, och kaffets temperatur som hålls jämn och bra både med en full kanna och för minsta möjliga mängd kaffe.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En kaffebryggare består av en kanna, värmeplatta och en vattenbehållare. När vattnet i kaffebryggaren värms upp stiger trycket och vattnet pressas genom glasröret. Därefter rinner vattnet genom ett kaffefilter med kaffepulver som sitter ovanför kaffekannan. När allt vatten har runnit igenom ner i kannan är kaffet klart.
 • Det finns flera sätt att avkalka en kaffebryggare på och ett miljövänligt sätt är att använda ättikssprit. Blanda 1 dl ättitssprit och 6 dl vatten och häll i bryggaren. Brygg hälften av vätskan, stäng av kaffemaskinen och låt vänta i tio minuter. Sedan startar du igång maskinen på nytt och låter resten rinna igenom.
 • Vi har valt att utse Moccamaster Automatic till den kaffebryggare som är bäst i test. Den kommer i flera färger och automatiska egenskaper. Alla Moccamasters kaffebryggare är av hög kvalitet och certifierade av Euroropean Coffee Brewing Center.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Moccamaster Moccamaster Automatic

Du kanske även är intresserad av: