VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Fritösen som är bäst i test 2021

Fixa friterad kyckling och frasiga pommes frites hemma med hjälp av en fritös. Här har vi gått igenom tester och recensioner av fritöser och valt ut de bästa!

Vi har jämfört
 • Hur stor volym har fritösen.
 • Temperaturinställning: Vilka grader kan man välja på?
 • Speciella egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Tefal
Easy Pro Fryer Fritös 3 L
Bäst i test
Bäst i test
Tefal
Easy Pro Fryer Fritös 3 L
Testvinnande fritös som är lätt att använda.
Bäst i test hos Råd & Rön.
4,4/5 kundrecensioner hos Prisjakt.
4/5 Trusted Reviews.
Volym: 3 liter.
Temperaturinställning från 150°C till 190°C.
Enkel att rengöra.
Liten och smidig.
Kan tillaga upp till 1,2 kg pommes frites.
Avtagbar emaljskål.
Hela maskinen, utom uppvärmnings-blocket, tål maskindisk.
Övervakningsfönster i locket.

Tefal har i årtionden tillhandahållit produkter med den bästa tekniken och innovativa lösningar för tillagning av mat och dryck. Det är en trovärdig aktör när det gäller hushållsapparater - köper man något från Tefal kan man räkna med att det är genuina produkter.

Minifritösen Easy Pro är en lättanvänd maskin med 3 liters kapacitet som kommer leverera perfekt resultat varje gång. Den ut utrustad med en så kallad cool zone teknologi, vilket innebär att det under värmeelementet finns ett utrymme som är markant lägre. Detta gör att små smulor av den mat som friteras faller till botten utan att brännas vid och orsaka bränd lukt. Den justerbara termostaten har ett intervall mellan 150°C och 190°C: Värmeelementet har direkt kontakt med oljan vilket gör att fritösen kallas “semi-pro” Genom det smarta fönstret som sitter i luckan, kan du bättre hålla koll på tillagningen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Easy Pro Fryer Fritös 3 L
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Snabb leverans

Bästa återvinnande logotype
Tefal
Tefal FR8040 Fritös, 3.5L, Silver
Bästa återvinnande
Bästa återvinnande
Tefal
Tefal FR8040 Fritös, 3.5L, Silver
Smidig fritös med unik, automatisk rengöring.
Test-tvåa hos Aftonbladet Plus 2019.
4,4/5 kundrecensioner hos Prisjakt.
4,5/5 recension hos Trusted Reviews 2018.
Volym: 3.5 liter.
Temperaturinställning från 150°C-190°C.
Renar använd olja automatiskt.
Digital timer.
Går att plocka isär för enkel rengöring.
Övervakningsfönster i locket .

Tillaga upp till 1,2 kg livsmedel med den otroliga fritösen Oleoclean. Den har placerat sig på en andra plats i Aftonbladets jämförande test 2019 och fått mycket positiva kundrecensioner. Dessutom har Tefal producerat trotjänare i köket under flera årtionden vilket gör att man kan känna sig trygg med märket.

Fritösen Oleoclean från Tefal har ett helt unikt system som automatiskt rengör oljan så att den går att återanvända till nästa tillfälle. När du är färdig med friteringen och stängt av apparaten, vrider ju till läget som kallas för ‘automatisk filtrering’, då kyls oljan och rinner ner genom en sil som samlar upp smuts och andra partiklar. Den rena oljan hamnar i en uppsamlare i botten, redo att användas igen. Detta gör maskinen både ekonomisk och ekologisk då det blir mindre svinn per tillagning. Alla delar är helt löstagbara vilket underlättar vid rengöring. Den avtagbara skålen i rostfritt stål har en on/off knapp och en digital termometer.

 • Butiker & priser
 • Priser för Tefal FR8040 Fritös, 3.5L, Silver
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans

Bästa premium logotype
Sage
BDF500 The Smart Fryer
Bästa premium
Bästa premium
Sage
BDF500 The Smart Fryer
Smart fritös med många funktioner.
5/5 stjärnor hos Bagaren och Kocken.
4,3/5 stjärnor hos Amazon.
Volym: 4 liter.
Smart, självreglerande inställning av temperaturen.
Sju förinställda funktioner.
Med tydlig LCD-display.

Som bästa premiumval har vi utsett Sage BDF500 The Smart Fryer. Unikt med denna fritös är att den är just smart. När du ska tillaga något i denna fritösen behöver du nämligen inte manuellt ställa in tid och temperatur. Istället använder du dig av något av de sju förinställda programmen, där varje program är anpassat efter olika råvaror. Fritösen anpassar då själv tillagningstid och -temperatur.

Denna smarta fritös är också utrustad med så kallad Cool Zone-teknologi, som hjälper till att reducera oljespill. Här finns också ett specialprogram för dig som vill ha perfekta pommes frites – Twice Fried Fresh Chips-programmet tillagar dina pommes frites två gånger, vilket ger restaurangkvalitet på maten!

Värt att notera med just denna fritösen är att den arbetar på 3000 W, vilket du behöver dubbelkolla att din elinstallation klarar av.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sage BDF500 The Smart Fryer
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans

Ytterligare läsning

Köpguide

Med en fritös kan du göra allt från frasiga pommes frites till att fritera fisk, kött, kyckling och grönsaker. Om du har bestämt dig för att köpa en ny fritös behöver du dock först välja vilken typ av fritös som du är intresserad av. I dag finns det två olika sorters fritöser att välja på. 

Antingen kan du köpa en traditionell fritös, där du friterar råvarorna i olja. Det andra alternativet är att skaffa en en så kallad airfryer där råvarorna istället friteras i varmluft. På denna sida jämför vi testvinnande fritöser som friterar i olja, men vi kan också presentera varmluftsfritöser som blivit bäst i test här.

Tänk på detta vid köp av ny fritös

När du ska köpa en fritös med olja finns det några olika aspekter som kan vara bra att fundera kring. Exempelvis är det viktigt att hitta en fritös i rätt storlek – hur många personer vill du kunna fritera mat till? Det kan även vara en bra idé att gå igenom vilka olika automatiska program som fritösen erbjuder, och vilka temperaturer som du kan välja mellan. Även användarvänlighet är så klart viktigt! Dels ska det hela finnas en tydlig display och manual, och dels är det fördelaktigt om så många lösa delar som möjligt går att diska i diskmaskin.

Välja olja till fritös

Det finns flera olika oljor som fungerar bra att fritera i. Normalt sett rekommenderas att använda någon olja som har lite mindre smak, som exempelvis rapsolja. Du kan också välja till exempel solrosolja eller jordnötsolja om du föredrar någon av dessa,

Glöm inte att byta oljan

Hur ofta du behöver byta olja i din fritös beror till exempel på vad du friterar och hur ofta du använder fritösen. Det är svårt att säga hur många gånger du kan fritera använda samma frityrolja och att den fortfarande känns fräsch. Ett tips är att kontrollera hur oljan ser ut och luktar varje gång du använder din fritös. Om du bara använder din fritös då och då kan oljan behöva bytas ut nästan varje gång. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Det går i princip att fritera i vilken olja som helst, men som regel brukar man vilja ha en olja som smakar så lite som möjligt, exempelvis rapsolja.
 • Hur ofta som du behöver byta oljan i fritösen har bland annat att göra med vad du friterar och hur ofta du använder din fritös.
 • Vi rekommenderar Tefals fritös Easy Pro till bäst i test. Det är en liten och kompakt maskin som får plats i de flesta hem. Sage BDF500 The Smart Fryer har utsetts till bästa premiumval, bland annat tack vare sin multifunktionalitet.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L

Du kanske även är intresserad av: