VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 9 September 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test hörlurar, over ear 2022

Vill du ha ett par riktigt bekväma over ear-hörlurar med perfekt ljudkvalitet och utmärkt brusreducering? Här får du testvinnande trådlösa over ear-hörlurar perfekta för både musik, poddar och telefonsamtal.

Vi har jämfört
 • Batteritid.
 • Brusreduceringen och ljudkvaliteten.
 • Röststyrning och andra smarta funktioner.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Sony
Sony WH-1000XM4
Bäst i test
Bäst i test
Sony
Sony WH-1000XM4
Over ear-hörlurar med riktigt bra brusreducering och lång batteritid.
Testvinnare hos Techradar 2021.
Testvinnare hos Prisjakt Experter 2021.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2021.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2020.
Rekommenderas av Ljud och Bild.
Toppbetyg på test hos Whathifi.com 2020.
Toppbetyg på test hos Mobil.se 2020.
Högt betyg på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val och högt kundbetyg hos Netonnet.se.
Populärt val hos MediaMarkt.se.
Batteritid: Upp till 30 timmar.
Branschledande brusreducering.
Ansluts trådlöst via Bluetooth.
Mycket bra ljudkvalitet.
Inbyggd mikrofon för telefonsamtal.
Speak-to-Chat-funktion.
Automatisk avstängning.
Kan kopplas ihop med flera enheter.
Optimerad för Alexa och Google Assistent.

Japanska Sony är ett multinationellt teknikföretag som grundades 1947. I deras utbud finns förstklassiga produkter som tv, kameror, videokameror, mobiltelefoner, hörlurar och PlayStation.

Sony WH-1000XM4 är ett par trådlösa brusreducerande over head-hörlurar med premiumljud. De blev testvinnare hos Techradar när de utsåg årets bästa trådlösa hörlurar och headset. Där fick hörlurarna betyg 5 av 5 och beskrevs som ett par hörlurar som levererar exakt vad de lovar, och lite till. De blev utsedda till bäst i test av Prisjakts oberoende experter där de främst lyfte fram den grymma brusreduceringen och att detta är det bästa allround-alternativet för dig som vill ha trådlösa over ear-lurar till mobilen. På ett test hos Pricerunner beskrevs dem som ett par makalöst mäktiga hörlurar och fick en femte placering med det höga betyget 4,5 av 5. Hos Råd & Rön var omdömet också mycket gott med betyg 81 av 100. Recensioner hos Ljud och Bild säger att världens bästa brusdämpare har fått sin arvinge, och den nya är bättre på alla sätt.

Detta är en uppdaterad modell av den tidigare testvinnaren Sony WH-1000XM3, med Sonys bästa brusreducering, som också är brancshledande. Hörlurarna har en välbygg och bekväm design och är lätta, tåliga och går att vika ihop för att ta mindre plats. De stänger ute fler ljud än tidigare och ger en otrolig lyssningsupplevelse också tack vare att det överförs tre gånger så mycket data jämfört med konventionell Bluetooth. Hörlurarna har flera smarta funktioner som Speak-to-Chat-funktion som pausar musiken när du pratar och Wearing Detection som pausar eller stänger av dem när du inte använder dem. Den rejäla batteritiden är på upp till 30 timmar med brusreducering. Du har även möjlighet att snabbladda i 10 minuter och få fem timmars till lyssning. Du kan koppla ihop hörlurarna med två andra Bluetooth-enheter och när det ringer vet dem vilken enhet de ska kopplas ihop med. Hörlurarna är kompatibla med både Alexa och Google Assistent. Dock är de inte fuktsäkra och har ingen IP-klassning.

 • Butiker & priser
 • Priser för SONY WH-1000XM4 Brusreducerande trådlösa hörlurar- Svart
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Fri frakt över 2000 kr, 60 dagars öppet köp
   Köp online, hämta i butik
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa för samtal Test.se - Bästa för samtal
Bose
Bose HeadPhones 700
Bästa för samtal
Bästa för samtal
Bose
Bose HeadPhones 700
De bästa over ear-hörlurarna för dig de viktigaste samtalen.
Andra plats hos Techradar 2021.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2020.
Rekommenderas av Ljud & Bild 2020.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Netonnet.se.
Populärt val hos MediaMarkt.se
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Brusreducering i 11 nivåer.
Brusreducering även på telefonsamtal.
Livlig och välbalanserad ljudbild.
Ansluts trådlöst via Bluetooth.
Fyra mikrofoner.
Aktiv EQ.
Utrustade med Bost AR.
Enkel åtkomst till Google Assistent och Alexa.
IPX4-klassning.

Amerikanska Bose grundades 1964 och är en ledande aktör inom ljud. De är mest kända för sina hemljudsystem och högtalare, brusreducerande hörlurar, professionella ljudprodukter och bilsystem.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 är ett par högkvalitativa och trådlösa over ear-hörlurar som ger dig ett helt nytt sätt att höra och höras på. Hörlurarna har kommit på andra plats hos Techradar under flera år med toppbetyg och beskrivs som ett par over ear med enastående brusreducering och fantastisk design. Hos Råd & Rön fick de betyget 71 av 100.

De här hörlurarna levererar allt du kan förvänta dig och lite till och är en stark utmanare till vår testvinnare från Sony. De har en livlig och välbalanserad ljudbild och är de bästa hörlurarna att ringa samtal med. Tillsammans med röstassistenterna Google Assistent eller Alexa kan du styra musik, svara i telefon, navigering och saker som väder – utan att ens behöva röra din mobiltelefon. De har fyra mikrofoner som både fångar upp och isolerar din röst och stänger bruset ute – perfekt när du ska ringa viktiga eller jobbrelaterade samtal. Du kan ställa in brusreducering på elva olika nivåer för att anpassa till din omgivning eller bestämma att musiken pausas vid en konversation. Hörlurarna är utrustade med Bost AR som är världens första plattform för en ljudförstärkt verklighet. De har Bosts välkända aktiva EQ som gör att musiken alltid låter som den ska, oavsett volym. Designen på over ear-lurarna är sofistikerad med en strömlinjeformad huvudbåge i rostfritt stål och en bekväm passform. Du kontrollerar och hanterar saker som volym, samtal och musik genom att trycka på öronkåpan. De har en batteritid på upp till 20 timmar, vilket dock är lite sämre än konkurrenterna i samma prisklass.

 • Butiker & priser
 • Priser för Bose HeadPhones 700 - Black
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa batteritiden Test.se - Bästa batteritiden
Jabra
Jabra Elite 85H
Bästa batteritiden
Bästa batteritiden
Jabra
Jabra Elite 85H
Trådlösa over ear-hörlurar med marknadens bästa batteritid.
Fjärde plats hos Techradar 2021.
Andra plats hos Aftonbladet Plus 2020.
Tredje plats hos Tek.no 2019.
Rekommenderas av Ljud & Bild 2020.
Populärt val hos MediaMarkt.se.
Batteritid: 36 timmar.
Brusreducering som anpassar sig efter omkringvarande miljö.
Åtta mikrofoner.
Anpassar ljudet efter omgivningen.
Kan styras med röstkommando.
Smartsound.
Öronavkänning.
Regnsäker och dammtät konstruktion.

Jabra är ett danskt företag som grundades i USA och som specialiserat sig på ljudutrustning och videokonferens. De är ett dotterbolag till hörapparattillverkaren GN.

Jabra Elite 85H är ett trådlösa par over ear-hörlurar av hög kvalitet med klassledande batteritid. De kom på fjärde plats på Techradars test om de bästa trådlösa hörlurarna och headset och ses där som en mäktig utmanare till Sony och Bose. Där får de betyget 4 av 5. Hos Aftonbladet Plus kom hörlurarna på en andra plats med toppbetyg och utsedda till de med bästa batteritiden.

De här högkvalitativa hörlurarna anpassar sig automatisk till omgivningen med en smart aktiv brusreducering och smartsound som analyserar och automatiskt tillämpar dina personliga inställningar. De har en avancerad samtalsteknologi med åtta olika mikrofoner som gör att du kan ha trådlösa samtal med en perfekt ljudkvalitet. De har öronavkänning som gör att musik och samtal pausas automatisk när du tar av dig lurarna. De har stöd för digitala röstassistenter som Siri, Alexa och Google Assistent som gör att du smidigt kan styra musik och samtal med röstkommando. Batteritiden på 36 timmar hör till en av marknadens bästa vilket gör att det kan gå flera dagar utan att du behöver ladda. Du kan även snabbladda i 15 minuter och få fem timmars batteritid. Hörlurarna har en snygg design i ett hållbart och slitstarkt material med en regn- och dammsäker konstruktion.

 • Butiker & priser
 • Priser för JABRA Elite 85h Bluetooth-hörlurar med aktiv brusreducering - Svart
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa för iPhone Test.se - Bästa för iPhone
Apple
Apple Airpods Max
Bästa för iPhone
Bästa för iPhone
Apple
Apple Airpods Max
Over ear-hörlurar i premiumklass för dig som är Apple-fantast.
Högt betyg hos Techradar 2021.
Andra plats hos Prisjakt Experter 2021.
Rekommenderas av Ljud och Bild 2020.
Toppbetyg av Whathifi.com 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Aktiv brusreducering.
Transparens.
Adaptiv EQ justerar automatiskt musiken.
Bioliknande surroundljud.
Kan kopplas samman med två enheter.
Perfekt passform.
Tål svett och vatten.

Apple är ett amerikanskt företag som grundades 1976 och som efter det har utvecklat både datorer, mobiltelefoner, surfplattor, smartklockor och hörlurar.

Är du Applefantast rekommenderar vi Apple AirPods Max som passar fint till iPhone och dina andra Apple-enheter. Dock är hörlurarna begränsade för Androidanvändare och saknar 3,5 millimeter ljudutgång. Apples första heltäckande hörlurar kom 2020 och priset är nästan dubbelt så dyrt som många av våra andra testvinnare. De trådlösa over ear-hörlurar fick ett högt betyg hos Techradar och recensionen otroligt ljud och fantastisk användarupplevelse. Hos Prisjakts experter kom de på andra plats och där lyftes byggkvalitén, den grymma brusreduceringen och innovationen särskilt fram. I en recension av Ljud och Bild är detta allt vi drömt om – och lite till!

Hörlurarna har ett mycket högupplöst ljud. Designen är väl genomtänkt och varje detalj, från öronkuddarna till textilnätet bidrar till en perfekt passform. De har en av marknadens bästa brusreducering och blockerar ljud utifrån. Du kan dessutom välja att släppa igenom omgivningens ljud med hjälp av transparens. Enligt test är ljudkvalitén en klass högre än hos våra testvinnare från Sony och Bose. När du ser på film kan du dessutom ta del av rumsligt ljud som gör ljudet dynamiskt och följer med huvudets rörelser vilket bidrar till ett bioliknande surroundljud. Du kan streama ljud till två olika enheter. Med aktiv brusreducering och rumsligt ljud är batteritiden upp till 20 timmar. Hörlurarna tål både svett vatten och finns i flera fina färger.

 • Blå
 • Rosa
 • Rymdgrå
 • Priser för Apple Airpods Max Blå
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
 • Apple Airpods Max Rosa
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • Apple Airpods Max Rymdgrå
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa prisvärda Test.se - Bästa prisvärda
Bose
Bose QuietComfort 35 II
Bästa prisvärda
Bästa prisvärda
Bose
Bose QuietComfort 35 II
Prisvärda trådlösa over ear-hörlurar med bra ljud och brusreducering.
Femte plats på test hos Techradar.com 2021.
Femte plats på test hos Prisjakt Experter 2021.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Bra betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Tre brusreduceringsnivåer.
Balanserat ljud.
Dubbla mikrofoner.

Amerikanska Bose grundades 1964 och är en ledande aktör inom ljud. De är mest kända för sina hemljudsystem och högtalare, brusreducerande hörlurar, professionella ljudprodukter och bilsystem.

Bose QuietComfort 35 II är ett bra val av hörlurar från Bose, till ett lite lägre pris än våra andra testvinnare. Hörlurarna kom på femte plats hos Techradar.com på ett test om de bästa trådlösa hörlurarna och headseten 2021. Där beskrivs dem som ett par smarta ljuddämpande hörlurar för dig som använder röststyrning. Hos Prisjakts experter kom de också på en femte plats i deras test där de fokuserade på den höga komforten, brusreduceringen och ljudet. I Pricerunners test fick hörlurarna betyget 4,5 av 5 och beskrevs som en modell med mycket bra ljud och grym brusreducering. Hos Råd & Rön fick hörlurarna medelbetyget 68 av 100.

De här trådlösa over ear-hörlurarna har en bra brusreducering, även om de inte tillhör klassens bästa men klart över standard. Du kan välja mellan tre olika brusreduceringsnivåer. De har stöd för digitala röstassistenter som Siri så att du enkelt kan styra musiken med rösten. Hörlurarna har en volymoptimerad EQ som ger ett balanserat ljud oavsett vilken volym du har. De har dubbla mikrofoner som ger ett klart samtalsljud även i blåsiga eller bullriga miljöer. Batteritiden är på upp till 20 timmar så att du kan lyssna på musik i flera dagar. Hörlurarna har en lätt och bekväm design som gör att du kan använda de hela dagen. När de inte används går de att vika ihop för att ta mindre plats.

 • Butiker & priser
 • Priser för Bose: QuietComfort 35II NC BT Black
  • Kundsupport dygnet runt
   Leveranstid på 2-10 arbetsdagar

Ytterligare läsning

Bäst i test over ear-hörlurar - se testvinnande over ear-hörlurar.

Köpguide

Det finns flera sorters olika hörlurar att välja mellan idag, både gällande kvalitet och utformning. För att uppnå en så naturlig ljudupplevelse som möjligt är over ear-varianten, det vill säga hörlurar med kåpor, de allra bästa. Nedan presenterar vi tester av hörlurar som sitter på eller omsluter öronen. Är du mer intresserad av hörlurssnäckor, så kallade in ear-lurar? Här kan du läsa om sådana.

Ett par riktigt bra hörlurar kan ge en fantastisk upplevelse, oavsett om du tänkt njuta av pampiga symfonier hemma i fåtöljen eller mer är en person som lyssnar på musik på språng. När mobiltelefonen mer och mer också får fungera som mediaspelare är det extra bra om hörlurarna klarar av att både spela upp förstklassigt ljud och är försedda med mikrofon. På så sätt är det enkelt att svara i telefonen med lurarna kopplade i telefonen.

Volymkontroll och svarsknapp

Mer avancerade hörlurar har fler egenskaper och funktioner. De kan vara försedda med volymkontroll, radio, vibreringslarm, mikrofon och svarsknapp. Om du mest tänkt lyssna på musik hemma är allt annat än en volymkontroll kanske aningen överflödigt, men om du tänker använda dem ihop med en mobiltelefon är det förstås smidigt om de har en mikrofon och en svarsknapp.

Sladdlöst för större frihet

Med ett par trådlösa hörlurar blir du extra flexibel – du har har händerna fria och ingen sladd att hålla reda på, och beroende på lurarnas räckvidd kan du gå ifrån din enhet. Oavsett om du föredrar over- eller in ear-modeller så går det att hitta en trådlös variant. In ear-modellerna kan antingen sitta i en kortare sladd som går från den ena öronsnäckan till den andra och hänger bak i nacken eller vara fullständigt sladdlösa.

Tanken med trådlösa lurar är förstås att de ska vara smidiga och lätta att ha att göra med. Därför är det såklart ett plus om de även är lätta att ta med sig och att hörlurarna med kåpor är hopfällbara på något sätt, och kanske till och med säljs med någon form av fodral. Viktigt att komma ihåg är att ju fler leder som finns på lurarna desto bräckligare blir de!

Lugn och ro, både hemma och på språng

Fler och fler hörlurar utrustas med aktiv brusreducering, en funktion som stänger ute störande ljud och ger dig en renare ljudupplevelse. Brusreducering kan vara en lättnad i alla lägen, men särskilt bekvämt är det för den som pendlar kollektivt. Att få en stund av lugn och ro innan och efter jobbet oavsett hur stökigt det är runt omkring kan vara räddningen en stressig arbetsdag! Lurarna har sin funktion även på hemmaplan, inte minst för dig som delar din bostad med andra. Du kan ostört lyssna på din egen musik eller följa din favoritserie, medan de andra i hushållet ohämmat kan pyssla med sitt.

Utrusta dig för batteribrist

Både trådlösa hörlurar och lurar med brusreducering kräver en hel del batteri. Kabelanslutna hörlurar med brusreducering kan användas även efter att batteriet för brusreduceringen tagit slut, men med trådlösa lurar är det värre. Ska du resa långt är därför en modell med någon form av snabbladdare att föredra, och vi föreslår att du oavsett vad för slags modell du vanligtvis föredrar också packar med dig ett par billiga, kabelförsedda in ear-lurar att använda medan du väntar på att dina brusreducerande laddas. De tar minimalt med plats och du kan i godan ro fortsätta lyssna på musik eller se på film när batteriet tagit slut!

Vad är viktigt för dig?

Det som framförallt avgör vilka sorts hörlurar du behöver är hur du tänkt använda dem. Är det framförallt lyssna på musik hemma du vill göra kan det vara praktiskt med en lite längre sladd, så att du utan problem kan sitta bekvämt tillbakalutad i soffan eller fåtöljen samtidigt som din favoritmusik strömmar genom lurarna. Om du å andra sidan har tänkt använda lurarna ihop med din telefon, och därmed ofta ha dem med dig i väskan, kan ett par trådlösa vara att föredra. I väskan kan sladdar lätt trassla ihop sig, och när du använder hörlurarna på språng är det lätt hänt att en lång sladd fastnar i både det ena och det andra.

Olika lurar kan också ha olika sorters kontakter. Är det USB eller AUX som gäller för den enhet du ska använda lurarna till, eller kanske rentutav stereopluggar? Beroende på kontakt kan utbudet smalna av något, så för att inte titta på hörlurar du ändå inte kommer kunna använda är kontakten rätt ände att börja sökandet i.

Hur mycket ljud läcker lurarna? Alla har vi väl någon gång varit med om att behöva ta del av någon annans musik på bussen, och det är ju inte så himla roligt. Hörlurar som läcker så lite ljud som möjligt är därför att föredra, så slipper du vara en källa till irritation hos andra. Är du å andra sidan inte en pendlare, eller bara har tänkt använda hörlurarna hemma, så behöver ljudläckage kanske inte vara en avgörande faktor.

Provlyssna!

Tekniska specifikationer och flashiga löften i alla ära, men allt det säger egentligen ingenting om hur du upplever ljudet. Om du har möjlighet gör du därför alltid bäst i att provlyssna i de lurar du är intresserad av, dels för att säkerställa att du trivs med ljudet och dels för att känna att lurarna sitter bra på dig. Kåpor som inte sitter bra över öronen kan klämma åt och ge dig huvudvärk, vilket ju tar glädjen ur all musik på ett ögonblick!

Olika typer av akustiska konstruktioner:

Sluten: Erbjuder god ljudisolering, har god basåtergivning. Ljudet blir dock lätt aningen onaturligt, eftersom det är så pass instängt.

Halvöppen: Har dynor som sluter tätt runt ytterörat, men kåpan är öppen utåt. Ger bra basåtergivning och ett öppet, luftigt ljud. Isolerar inte lika bra mot bakgrundsljud.

Helöppen: Är öppen både inåt och utåt. Ger ett väldigt naturligt ljud, och nyare modeller ger bra basåtergivning.

Några experttexter vi har läst:

Techradar (2021)

Techradar har tagit fram de bästa trådlösa over ear-hörlurarna för 2021 och sammanställt en topp 14-lista. På plats ett kom Sony WH-1000XM4, på plats två kom Bose Noise Cancelling Headphones 700 och tredje plats gick till Bowers & Wilkins PX7 Wireless Headphones.

Prisjakt Experter (2021)

Prisjakt Experter har tagit fram de sex bästa over ear-hörlurarna för 2021. Listan är framtagen av Prisjakts experter, är oberoende och tipsar bara om det de själva gillar. På deras första plats kom Sony WH-1000XM4, som har en grym ANC och förbättrad funktionalitet om man jämför med tidigare modell. Andra plats gick till Apple AirPods Max som har en bra byggkvalitét och med grym ANC. På tredje plats rekommenderade de Sennheiser HD 560S som har ett mycket bra ljud, en hög komfort – dessutom är de prisvärda.

Pricerunner (2021)

Pricerunner har testat marknadens mest populära modeller av trådlösa hörlurar och tagit fram 24 stycken. De testar alla produkter i verkligheten och de trådlösa hörlurarna har testats i tyst inomhusmiljö, lugn utomhusmiljö och på promenad i stimmig stadsmiljö. De har jämfört egenskaper som ljudkvalitet, ergonomi och användarvänlighet. På första plats kom Philips PH805, innovativa hörlurar och en kaxig uppstickare. På andra plats och vald till deras premiumval kom Sony WH-1000XM3, tack vare sin extremt bra brusreducering och förträffliga ljud. På tredje plats kom Philips Fidelio X3 som ger ett urbra ljudkvalitet för den som ska sitta i studio. 

Aftonbladet Plus (2020)

Aftonbladet har gjort ett stort test av trådlösa on-ear hörlurar. Det finns många schyssta in-ear varianter att köpa, men många föredrar ändå att ha lurar som sitter ordentligt över öronen. Testet omfattades av hörlurar både med och utan brusreducering och raknades efter funktion, användning och pris.

Den stora testvinnaren, med fem plus av fem möjliga, blev svenska Jays q-Seven. Lurarna väger lite och är användarvänliga. Ljudet är bra, det är även brusreduceringen. Utöver detta har de även stöd för både Apples Siri och Googles Assistant vilket möjliggör röststyrning. Tillsammans med den relativt låga prislappen bedömdes hörlurarna som ett mycket bra köp och blev därmed bäst i test.

Jabra Elite 85H blev också förärade med fem plus, och hamnar inte långt efter testvinnaren resultatmässigt. De är utrustade med så kallad smart brusreducering, vilket innebär att hörlurarna automatiskt anpassar sig efter den miljö de befinner sig i. Det goda ljudet i lurarna förblev intakt även om brusreduceringen ändrades under lyssningen. Lurarna har mycket bra batteritid på hela 32 timmar.

Det fanns flera hörlurar i testet som också låg högt poängmässigt, med fyra av fem plus, men efter noga övervägande har vi på test.se till slut landat i att lyfta upp Sony WH-H910N till en tredjeplats. Nivåmässigt ligger de strax under Sonys premium-lurar, XM2 och XM3, och håller samma goda kvalité. Där den aktiva brusreduceringen inte visade testets bästa resultat, så imponerade ljudkvalitén desto mer och beskrevs av test-personen som kanske bäst i startfältet.

Techradar (2020)

Brusreducerande hörlurar är produkten som blivit en räddare i nöden för många som av en eller annan anledning vill kunna stänga ute ljud, och användningsområdena har nästan blivit lika många som unika användare. Techradar har uppdaterat sitt test över brusreducerande hörlurar och har listat de bästa som finns på marknaden 2020. De tre lurarna som ligger i topp är både trådlösa och av on-ear modell.

Sony WH-1000XM3: Har blivit utsedda till världens bästa brusreducerande hörlurar två år i rad, vilket såklart säger en hel del om den höga kvalitén. Ljudkvalitén beskrivs som strålande och Sony har förfinat vissa funktioner från föregångaren XM2, bland annat kortare laddningstid och en brusreducerande mikrofon. En annan förbättring som genomförts är den lägre vikten och extra vadderingen på huvudbygeln vilket bidrar till att hörlurarna känns väldigt bekväma att använda, även under en längre tid.

Bose Noise Cancelling Headphones 700: Högkvalitativa hörlurar från Bose med stilren design, väldigt bra ljudbild och en enastående brusreducering. Just brusreduceringen har utvecklats till att även omfatta telefonsamtal vilket underlättar när du exempelvis skall ringa till någon ståendes på ett brummande tåg. I många hörlurar hörs det ett sus när den aktiva brusreduceringen är påslagen utan att man spelar någon musik. Där har Bose varit skickliga och arbetat bort suset till nästan obefintlighet. Jämfört med konkurrenterna är såklart prislappen något högre. Men är man intresserad av ett par riktigt bra lurar av ett märke som alltid håller hög standard, då är det verkligen inte fel med ett par Bose 700.

Sony WH-1000XM2: Prisbelönta hörlurar som fortfarande håller god kvalitét. Även om uppladdningstiden är något längre än efterträdaren så är ändå batteritiden densamma. De konkurrerande modellerna från Bose har lite bättre batteritid, men där vinner ändå Sony XM2 på prestanda och funktioner. Bland annat finns det så kallade Quick-Attention läget som tillfälligt släpper in ljud från utsidan utan att du behöver ta av dig lurarna.

Tek.no (2019)

Tek.no har testat flera hörlurar och kollat på ljudkvalitet, vikt, batteritid, design och övriga funktioner.

Bang & Olufsen Beoplay H9 (3rd Generation) blir utsedd till bäst i test. Batteritiden har blivit uppdaterad till 25 timmar och lurarna sitter bekvämt på huvudet. Ljudkvaliteten är riktigt bra. Det som skiljer dessa lurar från Bose, Sony och Jabra är brusreduceringen som är något sämre. Men ljudkvaliteten väger upp för detta. Därför ska du välja dessa om ljudkvaliteten är det absolut viktigaste för dig.

Andraplatsen tar Sony WH-1000XM3 som är riktigt bra när det kommer till just brusreducering. Lurarna är bekväma att ha på sig och ljudkvaliteten är bra, med stort fokus på bas. Du styr hörlurarna via utsidan genom att swipe:a eller knacka. Batteritiden ligger på 30 timmars uppspelning när du har brusreducering och bluetooth aktiverat. När det kommer till samtalskvalitet ligger dock Jabra bättre till.

Jabra Elite 85H ligger på tredjeplatsen, dessa lurar är nästan lika bra som Sony när det kommer till brusreducering. De sitter bekvämt på huvudet och har fysiska knappar som du styr funktionerna med. När det kommer till samtalskvalitet ligger Jabra väldigt bra till. Det går att prata i bullriga miljöer utan problem att höra vad man säger. Batteritiden ligger på 36 timmar, vilket att väldigt lång tid jämfört med flera konkurrenter.

Techradar (2019)

Techradar har testat de bästa brusreducerande hörlurarna på markaden just nu och utser Sony WH-1000XM3 till bäst i test. Modellen har vunnit för andra året i rad och är en uppdatering från Sony WH-1000XM2. Nu har de USB-C istället för microUSB och extra vaddering på huvudbygeln. Annars är det inga direkt stora förändringar. Sony WH-1000XM2 hamnar på andraplatsen och är fortfarande ett par lurar i riktigt hög kvalitet med bra brusreducering. De har bättre prestanda och funktioner än tredjeplaceringens Bose QuietComfort 35 II. Dessa hörlurar har bättre batteritid och uppdaterad Google Assistant röststyrning. Alla tre hörlurar har otroligt bra ljud och brusreducering.

Råd & Rön (2019)

Råd & Rön har testat olika typer av hörlurar, både in-ear och over-ear. Vi på test.se har filtrerat on-ear-lurarna och presenterar topp 3 nedan. Bäst betyg får trådlösa Sony WH-1000XM3. Batteritiden ligger på 1 dygn, 3 timmar och 36 minuter. Ljudet är klart, detaljerat, kraftfullt och behagligt. Komforten är individuell såklart men får bra betyg enligt testpanelen. De läcker nästan inget ljud alls och brusreduceringen får bra betyg. De går att vika ihop och enkelt placera i det medföljande resefodralet. Vikten ligger på 268 gram. Sennheiser HD 630VB tar andraplatsen och har traditionell sladd. Ljudet är rent, klart och stort dynamiskt omfång. Lurarna väger 417 gram, är bekväma och läcker nästan inget ljud alls. De är vikbara och kan enkelt placeras i sitt resefodral när du inte använder dom. Sony WH-1000XM2 ligger på tredjeplatsen. Även dessa är trådlösa och är föregångaren till testvinnaren 1000XM3. Ljudet är tydligt, naturligt och balanserat. Batteriet räcker i 1 dygn och 3 timmar. Vikten är 277 gram och de kan vikas ihop och läggas i det medföljande resefodralet.

Tek.no (2019)

Tek.no har uppdaterat sitt test av trådlösa hörlurar. Tidigare har Bose varit ledande men du har fler och fler tillverkare kunnat börja konkurrera. Tek.no har tittat på ljudkvalitet, vikt, komfort, batteritid, design och övriga detaljer.

Bang & Olufsen Beoplay H9i får omdömet bäst i test. Lurarna är riktigt bekväma och har snygga detaljer i läder och metall som ger en kvalitativ känsla. Om brusreducering är det allra viktigaste för dig, bör du kolla efter Sony, Bose och Jabra eftersom de är snäppet bättre. Men Beoplay har fantastisk ljudkvalitet, glasklar diskant och bra bas vilket gör dom till bäst i test.

På andraplats är Sony WH-1000XM3 som har testets bästa brusreduktion. De stänger ute i princip allt ljud så att du kan avskärma dig helt. Komforten är riktigt bra och ger en bra vaddering på öronen så att du kan och vill använda lurarna hela dagen. Batteritiden ligger på 30 timmar och det går snabbt att ladda upp.

På tredjeplats ligger Jabra Elite 85H som är nästan lika bra som Sony när det gäller brusreducering. Jabra är dock mer bekväma och ganska neutrala i ljudkvaliteten vilket gör att de passar riktigt bra för telefonsamtal. Ljudkvaliteten är alltså bra men inte lika bra som de andra två. Batteritiden ligger på otroliga 36 timmar, Jabra laddar snabbt och stödjer anslutning till två enheter samtidigt, vilket Sony saknar.

Techradar (2019)

Techradar har testat flera brusreducerade hörlurar. De prisbelönta Sony WH-1000XM3 ligger på förstaplatsen. De har en batteritid på mer än 30 timmar, fantastisk ljudkvalitet och brusreducering. På andraplatsen är Sony WH-1000XM2, andra generationens lurar från Sony. De är snäppet bättre än Bose QuietComfort 35 II och har bra ljud och brusreducering men dock lite sämre batteritid. Priset ligger på ungefär samma nivå. Bose QuietComfort 35 II är uppdaterad med stöd för Google Assistant. Bose har bra funktioner, bra ljud och brusreducering och är bekväma men testredaktionen är mer imponerade av Sonys modeller som har bättre ljud.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Over ear-hörlurar är hörlurar med kåpor, till skillnad från in ear-hörlurar som har hörlurssnäckor.
 • En av fördelarna är att du uppnår en så naturlig ljudupplevelse som möjligt när du använder over ear-hörlurar. De täcker hela öronen och ger en mycket rik ljudbild, samtidigt som de sitter bekvämt på huvudet. De är ofta bra ljudisolerade och har en aktiv brusreducering.
 • Vi har valt att utse Sony WH-1000XM4 till de over ear-hörlurar som är bäst i test. De har en riktigt bra brusreducering, utmärkt ljud och lång batteritid. Både de här hörlurarna och tidigare modell har placerats högt på många test och fått goda omdömen och betyg.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Sony Sony WH-1000XM4

Du kanske även är intresserad av: