HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
hörlurar, over ear - Bäst i test

Test av hörlurar, over ear

85 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 13:e Maj, 2020, Baserad på 44 experttester.

Det finns flera sorters olika hörlurar att välja mellan idag, både gällande kvalitet och utformning. För att uppnå en så naturlig ljudupplevelse som möjligt är over ear-varianten, det vill säga hörlurar med kåpor, de allra bästa. Nedan presenterar vi tester av hörlurar som sitter på eller omsluter öronen. Är du mer intresserad av hörlurssnäckor, så kallade in ear-lurar? Här kan du läsa om sådana.

Jag kan allt om hörlurar – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Ett par riktigt bra hörlurar kan ge en fantastisk upplevelse, oavsett om du tänkt njuta av pampiga symfonier hemma i fåtöljen eller mer är en person som lyssnar på musik på språng. När mobiltelefonen mer och mer också får fungera som mediaspelare är det extra bra om hörlurarna klarar av att både spela upp förstklassigt ljud och är försedda med mikrofon. På så sätt är det enkelt att svara i telefonen med lurarna kopplade i telefonen.

Volymkontroll och svarsknapp

Mer avancerade hörlurar har fler egenskaper och funktioner. De kan vara försedda med volymkontroll, radio, vibreringslarm, mikrofon och svarsknapp. Om du mest tänkt lyssna på musik hemma är allt annat än en volymkontroll kanske aningen överflödigt, men om du tänker använda dem ihop med en mobiltelefon är det förstås smidigt om de har en mikrofon och en svarsknapp.

Sladdlöst för större frihet

Med ett par trådlösa hörlurar blir du extra flexibel – du har har händerna fria och ingen sladd att hålla reda på, och beroende på lurarnas räckvidd kan du gå ifrån din enhet. Oavsett om du föredrar over- eller in ear-modeller så går det att hitta en trådlös variant. In ear-modellerna kan antingen sitta i en kortare sladd som går från den ena öronsnäckan till den andra och hänger bak i nacken eller vara fullständigt sladdlösa.

Tanken med trådlösa lurar är förstås att de ska vara smidiga och lätta att ha att göra med. Därför är det såklart ett plus om de även är lätta att ta med sig och att hörlurarna med kåpor är hopfällbara på något sätt, och kanske till och med säljs med någon form av fodral. Viktigt att komma ihåg är att ju fler leder som finns på lurarna desto bräckligare blir de! 

Lugn och ro, både hemma och på språng

Fler och fler hörlurar utrustas med aktiv brusreducering, en funktion som stänger ute störande ljud och ger dig en renare ljudupplevelse. Brusreducering kan vara en lättnad i alla lägen, men särskilt bekvämt är det för den som pendlar kollektivt. Att få en stund av lugn och ro innan och efter jobbet oavsett hur stökigt det är runt omkring kan vara räddningen en stressig arbetsdag! Lurarna har sin funktion även på hemmaplan, inte minst för dig som delar din bostad med andra. Du kan ostört lyssna på din egen musik eller följa din favoritserie, medan de andra i hushållet ohämmat kan pyssla med sitt.

Utrusta dig för batteribrist

Både trådlösa hörlurar och lurar med brusreducering kräver en hel del batteri. Kabelanslutna hörlurar med brusreducering kan användas även efter att batteriet för brusreduceringen tagit slut, men med trådlösa lurar är det värre. Ska du resa långt är därför en modell med någon form av snabbladdare att föredra, och vi föreslår att du oavsett vad för slags modell du vanligtvis föredrar också packar med dig ett par billiga, kabelförsedda in ear-lurar att använda medan du väntar på att dina brusreducerande laddas. De tar minimalt med plats och du kan i godan ro fortsätta lyssna på musik eller se på film när batteriet tagit slut!

Vad är viktigt för dig?

Det som framförallt avgör vilka sorts hörlurar du behöver är hur du tänkt använda dem. Är det framförallt lyssna på musik hemma du vill göra kan det vara praktiskt med en lite längre sladd, så att du utan problem kan sitta bekvämt tillbakalutad i soffan eller fåtöljen samtidigt som din favoritmusik strömmar genom lurarna. Om du å andra sidan har tänkt använda lurarna ihop med din telefon, och därmed ofta ha dem med dig i väskan, kan ett par trådlösa vara att föredra. I väskan kan sladdar lätt trassla ihop sig, och när du använder hörlurarna på språng är det lätt hänt att en lång sladd fastnar i både det ena och det andra.

Olika lurar kan också ha olika sorters kontakter. Är det USB eller AUX som gäller för den enhet du ska använda lurarna till, eller kanske rentutav stereopluggar? Beroende på kontakt kan utbudet smalna av något, så för att inte titta på hörlurar du ändå inte kommer kunna använda är kontakten rätt ände att börja sökandet i.

Hur mycket ljud läcker lurarna? Alla har vi väl någon gång varit med om att behöva ta del av någon annans musik på bussen, och det är ju inte så himla roligt. Hörlurar som läcker så lite ljud som möjligt är därför att föredra, så slipper du vara en källa till irritation hos andra. Är du å andra sidan inte en pendlare, eller bara har tänkt använda hörlurarna hemma, så behöver ljudläckage kanske inte vara en avgörande faktor.

Provlyssna!

Tekniska specifikationer och flashiga löften i alla ära, men allt det säger egentligen ingenting om hur du upplever ljudet. Om du har möjlighet gör du därför alltid bäst i att provlyssna i de lurar du är intresserad av, dels för att säkerställa att du trivs med ljudet och dels för att känna att lurarna sitter bra på dig. Kåpor som inte sitter bra över öronen kan klämma åt och ge dig huvudvärk, vilket ju tar glädjen ur all musik på ett ögonblick! 

Olika typer av akustiska konstruktioner:

Sluten: Erbjuder god ljudisolering, har god basåtergivning. Ljudet blir dock lätt aningen onaturligt, eftersom det är så pass instängt.

Halvöppen: Har dynor som sluter tätt runt ytterörat, men kåpan är öppen utåt. Ger bra basåtergivning och ett öppet, luftigt ljud. Isolerar inte lika bra mot bakgrundsljud.

Helöppen: Är öppen både inåt och utåt. Ger ett väldigt naturligt ljud, och nyare modeller ger bra basåtergivning. 

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Sony WH-1000XM3

Testresultat
Techradar 2020,    Tek.no 2019,    Råd & Rön 2019,    Techradar 2019,    Tek.no 2019,    Techradar 2019,    Råd & Rön 2018
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Fantastisk brusreducering och strålande ljudkvalitet 30 timmars batteritid
Inte jättebra samtalskvalitet
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi utser Sony WH-1000XM3 till bäst i test. Modellen är uppdaterad från tidigare favoriten WH-1000XM2 och har fantastiskt bra ljud och brusreducering. Bose QuietComfort II är en tidigare vinnare inom segmentet brusreducering men nu slår Sony modellen eftersom de har bättre ljud och är riktigt bekväma. Lurarna laddas via USB-C och har simpel men snygg design. De är lättare och sitter mer anpassat till huvudformen än tidigare. Detta är de bästa brusreducerande on-ear-hörlurarna som finns på marknaden just nu.

Visa hela texten
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Aktiv brusreducering:
Angiven batteritid:
30 timmar
Knappstyrning:
Föregående låt, Nästa låt, Play/Pause, Svarsknapp, Volymkontroll
Mikrofon:
Vikt:
255 g
Frekvensomfång:
4–40 000 Hz
Typ av anslutning:
Bluetooth v. 4.2, 3,5 mm
Funktioner och egenskaper:
Aktiv brusreducering, Hopfällbar, Laddning via USB, Löstagbar kabel, Stöd för NFC

Bästa budgetval: Urbanista New York

Testresultat
Ljud & Bild 2018
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Produktbeskrivning
Specifikationer

Det finns en uppsjö av olika hörlurar att välja mellan, är budgeten dessutom obegränsad är valmöjligheterna oändliga. Desto svårare blir det om man varken vill eller kan lägga flera tusenlappar på ett par lurar. Lägg därtill önskemål om att hörlurarna skall vara trådlösa och brusreducerande, ja då skenar priset lätt iväg. Test.se har med detta i åtanke valt att utnämna Urbanistas New York modell till bästa budgetval, schyssta lurar till ett schysst pris!

De hopvikbara hörlurarna väger lite vilket gör dem bekväma att använda under en länge tid. Den svenska designen är typisk skandinavisk; enkel och stilren. Batteritiden är fullgod för en heldags lyssning, men skulle det ändå behövas finns möjlighet till kabelanslutning. Brusreduceringen är inte den bästa som går att köpa för pengar, men att överhuvudtaget kunna få aktiv brusreducering till det låga priset är ändå anmärkningsvärt.

Kort sammanfattat: Urbanista New York är, givet det låga priset, trådlösa hörlurar som är både billiga och bra!

Visa hela texten
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Aktiv brusreducering:
Angiven batteritid:
16 timmar
Knappstyrning:
Mikrofon:
Vikt:
234 g
Typ av anslutning:
Bluetooth, v. 4.1, 3,5 mm
Funktioner och egenskaper:
Hopfällbar, Laddning via USB

Köp den till dessa priser idag:

Vi rekommenderar också:

Jabra Elite 85H

Testresultat
Aftonbladet Plus 2020,    Tek.no 2019,    Tek.no 2019
Omdömen Via prisjakt

Brusreducering som anpassar sig efter omkringvarande miljö Mycket bra batteritid
Dyra jämfört med konkurrerande modeller
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Aktiv brusreducering:
Angiven batteritid:
32 timmar
Knappstyrning:
Voice assistant, Volymkontroll, Svara/lägga på samtal, In-flight port
Mikrofon:
Vikt:
296 g
Frekvensomfång:
10-20 000 Hz
Typ av anslutning:
Bluetooth v. 5.0
Funktioner och egenskaper:
Löstagbar kabel, Laddning via USB, Aktiv brusreducering (hörlur), kompatibel med Siri, Google Assistant, Alexa
Visa alla specifikationerna

Jays q-Seven

Testresultat
Aftonbladet Plus 2020
Omdömen Via prisjakt

Användarvänliga Låg vikt Bra ljud och brusreducering
Knappfunktioner kan upplevas som otydliga
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Aktiv brusreducering:
Angiven batteritid:
20-30 timmar
Knappstyrning:
Aktiv brusreducering På/Av, Volymkontroll, Nästa/Föregående låt, Play/Pause, Svarsknapp, Laddning via USB
Mikrofon:
Vikt:
215 g
Frekvensomfång:
20-20 000 Hz
Typ av anslutning:
Bluetooth v. 5.0
Funktioner och egenskaper:
Aktiv brusreducering, kompatibel med Siri och Google Assistant, Löstagbar kabel, Laddning via USB
Visa alla specifikationerna

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Testresultat
Techradar 2020
Omdömen Via prisjakt

Brusreducering även på telefonsamtal Bra ljudbild
Dyra Sämre batteritid än konkurrenterna
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
1,06 m sladd medföljer
Aktiv brusreducering:
Angiven batteritid:
20 timmar
Knappstyrning:
Nästa/Föregående låt, Volymkontroll
Mikrofon:
Vikt:
250 g
Typ av anslutning:
Bluetooth v. 5.0, 2.5 mm, 3.5 mm, USB
Funktioner och egenskaper:
Aktiv brusreducering, Löstagbar ljudkabel
Visa alla specifikationerna

Hörlurar, over ear - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Hörlurar, in ear

UPPDATERAD 6:e December, 2019

Experttester vi läst (44st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har gjort ett stort test av trådlösa on-ear hörlurar. Det finns många schyssta in-ear varianter att köpa, men många föredrar ändå att ha lurar som sitter ordentligt över öronen. Testet omfattades av hörlurar både med och utan brusreducering och raknades efter funktion, användning och pris.


Den stora testvinnaren, med fem plus av fem möjliga, blev svenska Jays q-Seven. Lurarna väger lite och är användarvänliga. Ljudet är bra, det är även  brusreduceringen. Utöver detta har de även stöd för både Apples Siri och Googles Assistant vilket möjliggör röststyrning. Tillsammans med den relativt låga prislappen bedömdes hörlurarna som ett mycket bra köp och blev därmed bäst i test.


Jabra Elite 85H blev också förärade med fem plus, och hamnar inte långt efter testvinnaren resultatmässigt. De är utrustade med så kallad smart brusreducering, vilket innebär att hörlurarna automatiskt anpassar sig efter den miljö de befinner sig i. Det goda ljudet i lurarna förblev intakt även om brusreduceringen ändrades under lyssningen. Lurarna har mycket bra batteritid på hela 32 timmar.


Det fanns flera hörlurar i testet som också låg högt poängmässigt, med fyra av fem plus, men efter noga övervägande har vi på test.se till slut landat i att lyfta upp Sony WH-H910N till en tredjeplats. Nivåmässigt ligger de strax under Sonys premium-lurar, XM2 och XM3, och håller samma goda kvalité. Där den aktiva brusreduceringen inte visade testets bästa resultat, så imponerade ljudkvalitén desto mer och beskrevs av test-personen som kanske bäst i startfältet. 

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Brusreducerande hörlurar är produkten som blivit en räddare i nöden för många som av en eller annan anledning vill kunna stänga ute ljud, och användningsområdena har nästan blivit lika många som unika användare. Techradar har uppdaterat sitt test över brusreducerande hörlurar och har listat de bästa som finns på marknaden 2020. De tre lurarna som ligger i topp är både trådlösa och av on-ear modell.


Sony WH-1000XM3

Har blivit utsedda till världens bästa brusreducerande hörlurar två år i rad, vilket såklart säger en hel del om den höga kvalitén. Ljudkvalitén beskrivs som strålande och Sony har förfinat vissa funktioner från föregångaren XM2, bland annat kortare laddningstid och en brusreducerande mikrofon. En annan förbättring som genomförts är den lägre vikten och extra vadderingen på huvudbygeln vilket bidrar till att hörlurarna känns väldigt bekväma att använda, även under en längre tid. 


Bose Noise Cancelling Headphones 700

Högkvalitativa hörlurar från Bose med stilren design, väldigt bra ljudbild och en enastående brusreducering. Just brusreduceringen har utvecklats till att även omfatta telefonsamtal vilket underlättar när du exempelvis skall ringa till någon ståendes på ett brummande tåg. I många hörlurar hörs det ett sus när den aktiva brusreduceringen är påslagen utan att man spelar någon musik. Där har Bose varit skickliga och arbetat bort suset till nästan obefintlighet. Jämfört med konkurrenterna är såklart prislappen något högre. Men är man intresserad av ett par riktigt bra lurar av ett märke som alltid håller hög standard, då är det verkligen inte fel med ett par Bose 700.


Sony WH-1000XM2

Prisbelönta hörlurar som fortfarande håller god kvalitét. Även om uppladdningstiden är något längre än efterträdaren så är ändå batteritiden densamma. De konkurrerande modellerna från Bose har lite bättre batteritid, men där vinner ändå Sony XM2 på prestanda och funktioner. Bland annat finns det så kallade Quick-Attention läget som tillfälligt släpper in ljud från utsidan utan att du behöver ta av dig lurarna.

Vinnare i det här testet

Tek.no

Publicerad

Tek.no har testat flera hörlurar och kollat på ljudkvalitet, vikt, batteritid, design och övriga funktioner.

Bang & Olufsen Beoplay H9 (3rd Generation) blir utsedd till bäst i test. Batteritiden har blivit uppdaterad till 25 timmar och lurarna sitter bekvämt på huvudet. Ljudkvaliteten är riktigt bra. Det som skiljer dessa lurar från Bose, Sony och Jabra är brusreduceringen som är något sämre. Men ljudkvaliteten väger upp för detta. Därför ska du välja dessa om ljudkvaliteten är det absolut viktigaste för dig.

Andraplatsen tar Sony WH-1000XM3 som är riktigt bra när det kommer till just brusreducering. Lurarna är bekväma att ha på sig och ljudkvaliteten är bra, med stort fokus på bas. Du styr hörlurarna via utsidan genom att swipe:a eller knacka. Batteritiden ligger på 30 timmars uppspelning när du har brusreducering och bluetooth aktiverat. När det kommer till samtalskvalitet ligger dock Jabra bättre till.

Jabra Elite 85H ligger på tredjeplatsen, dessa lurar är nästan lika bra som Sony när det kommer till brusreducering. De sitter bekvämt på huvudet och har fysiska knappar som du styr funktionerna med. När det kommer till samtalskvalitet ligger Jabra väldigt bra till. Det går att prata i bullriga miljöer utan problem att höra vad man säger. Batteritiden ligger på 36 timmar, vilket att väldigt lång tid jämfört med flera konkurrenter.

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Techradar har testat de bästa brusreducerande hörlurarna på markaden just nu och utser Sony WH-1000XM3 till bäst i test. Modellen har vunnit för andra året i rad och är en uppdatering från Sony WH-1000XM2. Nu har de USB-C istället för microUSB och extra vaddering på huvudbygeln. Annars är det inga direkt stora förändringar. Sony WH-1000XM2 hamnar på andraplatsen och är fortfarande ett par lurar i riktigt hög kvalitet med bra brusreducering. De har bättre prestanda och funktioner än tredjeplaceringens Bose QuietComfort 35 II. Dessa hörlurar har bättre batteritid och uppdaterad Google Assistant röststyrning. Alla tre hörlurar har otroligt bra ljud och brusreducering.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat olika typer av hörlurar, både in-ear och over-ear. Vi på test.se har filtrerat on-ear-lurarna och presenterar topp 3 nedan. Bäst betyg får trådlösa Sony WH-1000XM3. Batteritiden ligger på 1 dygn, 3 timmar och 36 minuter. Ljudet är klart, detaljerat, kraftfullt och behagligt. Komforten är individuell såklart men får bra betyg enligt testpanelen. De läcker nästan inget ljud alls och brusreduceringen får bra betyg. De går att vika ihop och enkelt placera i det medföljande resefodralet. Vikten ligger på 268 gram. Sennheiser HD 630VB tar andraplatsen och har traditionell sladd. Ljudet är rent, klart och stort dynamiskt omfång. Lurarna väger 417 gram, är bekväma och läcker nästan inget ljud alls. De är vikbara och kan enkelt placeras i sitt resefodral när du inte använder dom. Sony WH-1000XM2 ligger på tredjeplatsen. Även dessa är trådlösa och är föregångaren till testvinnaren 1000XM3. Ljudet är tydligt, naturligt och balanserat. Batteriet räcker i 1 dygn och 3 timmar. Vikten är 277 gram och de kan vikas ihop och läggas i det medföljande resefodralet.

Vinnare i det här testet

Tek.no

Publicerad

Tek.no har uppdaterat sitt test av trådlösa hörlurar. Tidigare har Bose varit ledande men du har fler och fler tillverkare kunnat börja konkurrera. Tek.no har tittat på ljudkvalitet, vikt, komfort, batteritid, design och övriga detaljer.

Bang & Olufsen Beoplay H9i får omdömet bäst i test. Lurarna är riktigt bekväma och har snygga detaljer i läder och metall som ger en kvalitativ känsla. Om brusreducering är det allra viktigaste för dig, bör du kolla efter Sony, Bose och Jabra eftersom de är snäppet bättre. Men Beoplay har fantastisk ljudkvalitet, glasklar diskant och bra bas vilket gör dom till bäst i test.

På andraplats är Sony WH-1000XM3 som har testets bästa brusreduktion. De stänger ute i princip allt ljud så att du kan avskärma dig helt. Komforten är riktigt bra och ger en bra vaddering på öronen så att du kan och vill använda lurarna hela dagen. Batteritiden ligger på 30 timmar och det går snabbt att ladda upp.

På tredjeplats ligger Jabra Elite 85H som är nästan lika bra som Sony när det gäller brusreducering. Jabra är dock mer bekväma och ganska neutrala i ljudkvaliteten vilket gör att de passar riktigt bra för telefonsamtal. Ljudkvaliteten är alltså bra men inte lika bra som de andra två. Batteritiden ligger på otroliga 36 timmar, Jabra laddar snabbt och stödjer anslutning till två enheter samtidigt, vilket Sony saknar.

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Techradar har testat flera brusreducerade hörlurar. De prisbelönta Sony WH-1000XM3 ligger på förstaplatsen. De har en batteritid på mer än 30 timmar, fantastisk ljudkvalitet och brusreducering. På andraplatsen är Sony WH-1000XM2, andra generationens lurar från Sony. De är snäppet bättre än Bose QuietComfort 35 II och har bra ljud och brusreducering men dock lite sämre batteritid. Priset ligger på ungefär samma nivå. Bose QuietComfort 35 II är uppdaterad med stöd för Google Assistant. Bose har bra funktioner, bra ljud och brusreducering och är bekväma men testredaktionen är mer imponerade av Sonys modeller som har bättre ljud.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har uppdaterat sitt test av hörlurar och ny testvinnare av over ear-modellerna är Sony WH-1000XM3. Lurarna har ett detaljerat och tydligt ljud med varma toner. De är bekväma och läcker väldigt lite ljud. WH-1000XM3 är trådlösa och utrustade med en riktigt effektiv aktiv brusreducering. Om batteriet tar slut kan de användas med kabel, men då utan brusreducering.

De näst bästa hörlurarna är de som tidigare toppade Råd & Röns lista, Sennheiser HD 630VB. De har ett trivsamt ljud som är rent och klart. Ljudet har ett stort dynamiskt omfång och bra energi! De är bekväma, men inte lika bekväma som testvinnaren. De läcker inget ljud och har ingen aktiv brusreducering. Sennheisers lurar är inte trådlösa.

Tredjeplatsen i testet innehas av vinnarens lillebror, Sony WH-1000XM2. De har en balanserad och underhållande ljudbild med ett bra tryck. De är i mångt och mycket lika de snäppet vassare WH-1000XM3, men läcker lite mer ljud och ger en inte riktigt lika bra ljudupplevelse om batteriet tar slut och lurarna måste användas med kabel.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har gjort ett stort test av hörlurar! Bose Quiet Comfort 35II har utsetts till bästa over ear-lurar, mycket tack vare en fantastisk ljudupplevelse. Bose hörlurar har aktiv brusreducering som fungerar riktigt, riktigt bra! Ljudbilden är även den fenomenal! De är smidiga att använda och bära med sig, men är i dyraste laget.

Utmärkelsen "Bra köp" har Jays u-Jays Wireless fått. De kostar bara hälften av vad de riktigt stora namnen på marknadens kostar, men ger ändå en riktigt bra ljudupplevelse och har bra batteritid. Lurarna saknar brusreducering och har roterbara kåpor, något som testarna tycker känns lite märkligt.

Flera hörlurar delar på samma höga betyg, 4 av 5, men vi på Test.se har efter analys och övervägning valt att lyfta fram AKG N700. AKG gör i regel riktigt bra hörlurar, och N700 är förstås inget undantag. De är dyra, men inte riktigt lika dyra som Sony och B&O. Hörlurarna är bekväma och utrustade med brusreducering. Ljudbilden upplevs som trogen artisten och har inte för mycket bas.

Vinnare i det här testet

Allt om resor

Publicerad

Allt om Resor har testat 12 hörlurar som passar dig på resande fot. De har inte utsett vinnare i 1,2,3 rangordning. Vi på test.se har noga analyserat testet och valt ut tre vinnare inom kategorin Over-Ear. Här får Bose Quiet Comfort 35 QC35 toppbetyget 5 getingar. Sköna lurar som sitter bekänt och är ljuddämpande. Ett plus är en röst som talar om hur mycket batteritid som finns kvar. Testets mest prisvärda hörlurar är Sennheiser HD 4.50 BTNC. Ljudet är bra och lurarna är sköna att använda. Knapparna för att styra ljudet är lättanvända men något svåra att hitta när man har lurarna på sig. Sennheiser får 4 getingar i testet. Sony MDR-1000X får tredjeplaceringen. De har en extremt bra brusreducering när du sitter still men inte lika bra vid rörelse eller aktivitet. Bluetooth fungerar bara på en enhet åt gången, vilket inte är så smidigt. Sony MDR får 4 getingar i detta test. 

Vinnare i det här testet

Klikk.no

Publicerad

Den norska tekniksajten Klikk.no har testat 14 trådlösa over ear-hörlurar med aktiv brusreducering, och det är jämnt i toppen!

Absolut bäst i test är Bang & Olufsen Beoplay H9I, den senaste i raden av riktigt bra hörlurar från B&O. Lurarna är väldigt bekväma och kan utan problem användas i flera timmar utan obehag. Den aktiva brusreduceringen har blivit snäppet bättre jämfört med B&O’s tidigare modeller, och ljudet har fått en klarare diskant och en något luftigare bas. Ljudkvalitén är utomordentlig och designen är både snygg och robust!

Två produkter delar på andraplatsen hos Klikk.no, och vi presenterar dem i samma ordning som de presenteras där.

Först ut är Sony WH-1000XM2, arvtagaren till den tidigare storsäljande MDR-1000X. Precis som sin föregångare har WH-1000XM2 en utomordentligt bra brusreducering; snäppet bättre, till och med. Nu kan du dessutom använda en autofunktion som läser av i vilken miljö du befinner dig och anpassar ljudinsläpp därefter. Hörlurarna är bekväma och batteritiden suverän (närmare 30 timmar på en laddning), men knappstyrningen kan förbättras. Ljudet är luftigt och bra, med behaglig bas och diskant.

Det tredje paret hörlurar som presenteras hos Klikk.no är Bose QuietComfort 35 II. Precis som sin föregångare har QC 35 II en av marknadens absolut bästa brusreduceringar, och med den här modellen är det dessutom möjligt att själv anpassa hur tät ljudisoleringen ska vara med hjälp av ett enkelt knapptryck. Lurarna har en rätt kraftig bas och en stor detaljrikedom i ljudet. De är bekväma och kan utan problem bäras hela dagen, förutsatt att kåporna inte upplevs som för varma.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat 6 brusreducerande over ear-lurar av budgetmodell, en kategori hörlurar som får fler och fler riktigt vettiga alternativ!

Bäst i test hos Ljud & Bild är Denon AH-GC20, ett par solida och kraftfulla hörlurar. De kan fällas ihop och förvaras i ett medföljande reseetui, och man får dessutom med en flygplansadpater. De har bra batteritid och kåporna sitter bekvämt över öronen. Kåporna är försedda med mikrofon och diverse knappar, som kan vara lite svåra att hålla isär. Ljudet är fylligt med kraftfull bas och kan justeras efter dina egna önskemål med hjälp av den tillhörande appen.

Urbanista New York har utsetts till "Bästa köp". De är enkla men upplevs som tåliga, och fastän de är tillverkade i plast känns de långt ifrån billiga. Det går inte att göra lurarna helt platta, men det medföljer en förvaringspåse med fickor för sladd och adapter. Kåporna är bekväma, men bågen hade kunnat vara mjukare. Ljudet är lika bra som testvinnarens, men brusreduceringen kommer inte riktigt lika långt.

Tredjeplatsen är delad, men vi på Test.se har efter analys och övervägning valt att lyfta fram Sennheiser HD4.50 BTNC. Sennheisers lurar gör i regel bra ifrån sig i tester, och med den här modellen har de prioriterat bort rätt saker för att få fram ett par bra och billigare lurar. Mindre påkostade materialval gör dem billigare utan att det har påverkat kvalitetskänslan avsevärt. Det går dock inte att göra hörlurarna helt platta. Kåporna är bekväma, men bågen trycker dem något hårt mot huvudet. Det innebär att det kan vara jobbigt att ha dem på sig långa stunder åt gången. Ljudkvaliteten är en av testets bästa, och med brusreduceringen blir det ännu bättre.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har uppdaterat sitt test av hörlurar, och topp tre består hörlurar med sladd.

Högst betyg har Sennheiser HD 630VB fått. De får full pott i alla ljudmoment; de har ett trivsamt, rent ljud med ett dynamiskt omfång. De är bekväma att använda och upplevs som hållbara.

Som nummer två ligger Audio Technica ATH-MSR7. Audio Technicas lurar har också riktigt bra ljud: det upplevs som rent och tydligt och har bra detaljrikedom. De sitter bekvämt och upplevs som hållbara.

På tredje plats hittar vi Bose QuietComfort 25, com är de enda lurarna i topp tre med aktiv brusreducering. Ljudet är jämnbra och stabilt, men basen är lite långsam. Brusreduceringen fungerar riktigt bra och de är bekväma att ha på sig.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat 14 hörlurar, och ett par har tagit hem full pott: Sennheiser Momentum On-Ear. Sennheisers hörlurar är lika snygga som de är bra och har riktigt hög ljudkvalitet. Ljudbilden är välbalanserad med kontrollerad bas som är potent utan att dränka de ljusare tonerna.

På andra plats hittar vi Jabra Evolve 75, som förenar fantastisk ljudkvalitet med riktigt bra brusreducering. Trots sina relativt små kåpor bjuder de på en mäktig ljudupplevelse. De är enkelt designade och sitter skönt.

De tredje lurarna som presenteras hos Bäst-i-test.se är Bose QC35, som även de har riktigt bra ljud och fantastisk brusreducering. Det enda som egentligen drar ner betyget på de här hörlurarna är priset – de kostar närmare 4 000 kronor. Men så är de också underbara! Diskantåtergivningen är imponerande och diskanten välavvägd. Bose QC35 är dessutom otroligt bekväma!

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Prylsajten M3 har listat 19 olika hörlurar av over ear-modell, och många gör riktigt bra ifrån sig! Så pass bra att flera lurar belönats med full pott. Den som här presenteras som nummer ett har blivit utsedd till "Bäst i test", men nummer två och nummer tre har fått lika höga poäng. Observera att det är vi på Test.se som rankat dem, efter analys av M3:s omdömen.

Bäst i test hos M3 är Sony MDR-1000X! De har fantastisk ljudprestanda och brusreducering, och de tättsittande öronkuddarna bidrar både till bekvämlighet och till att stänga ute ljud. Brusreduceringen jobbar i flera olika lägen: i ett släpps trafikljud igenom, i ett annat samtal, och det kan till och med anpassas efter just dig. Lurarna har ett fylligt och naturligt ljud, är lätthanterliga och lämnar inte mycket att önska!

En annan fullpoängare i M3:s stora test är Sennheiser PXC550. Hörlurarna är ett riktigt kvalitetsbygge och brusreduceringen är fantastisk! Sennheiser lyckas riktigt bra med att anpassa lurarna efter ljudet runt omkring, och levererar dessutom en riktigt härlig ljudupplevelse.

Den tredje, och sista, 10-poängaren är Philips Fidelio L2. Till skillnad från de två ovan nämnda lurarna är Fidelio L2 varken trådlösa eller brusreducerande, men de har en perfekt avvägd ljudbalans, och dynamiken imponerar inom alla musikstilar. Basen ger ett härligt djup samtidigt som mellanregistret möter upp och ger en otroligt naturlig ljudåtergivning!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat ett gäng trådlösa on/over ear-hörlurar och resultaten är så bra att två modeller blir utsedda till “Bäst i test” och ytterligare en modell blir “Särskilt rekommenderad”. AKG och Bose är de två lurar som delar på förstaplatsen med högsta möjliga betyg. Y50BT räcker att man håller i handen för att man ska veta att det är något speciellt med dom. Kåpornas kuddar är rejält stoppade och har ett mjukt konstläder som är bekvämt mot örat. Det enda negativa är att det kan bli lite varmt om öronen när man lyssnar under längre stunder. Knapparna sitter väl separerade på ena kåpan och NFC gör kopplingen mellan enheter enkel. Även ljudet imponerar testpanelen - de låter utmärkt oavsett vad man gillar att lyssna på. Sammantaget är det alltså ett par enastående hörlurar från AKG som är mer än värda sitt pris! QuietComfort 35 har blivit kungen av brusreducering. Kåporna kapslar in öron perfekt och vilar lätt mot huvudet. Även här levereras ett riktigt bra ljud, där bas är fyllig och fin, även på lägre volymer. Bose passar bäst till elektronisk musik och rock, musik som har lite energi, men även akustisk musik fungerar bra. Bose QuietComfort 35 är absolut inte bäst på allt, men sammantaget är de fortfarande klassens referens. B&O Beoplay H9 hamnar strax efter testvinnarna och blir särskilt rekommenderade av Ljud & Bild. De har äkta läder på bygeln och äkta skinn på kuddarna, vilket ger en känsla av lyx, men håller också länge än konstmaterialen. Ljudet här, är även det fantastiskt. Ljudbilden är bred och luftig, det finns både bas och tyngd utan att det blir öronbedövande, och man hör alla detaljer klart och tydligt. Man borde gett hörlurarna lite längre batteritid, men det är det enda negativa.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat en grupp hörlurar som de inte tidigare testat, men där utbudet växer explosivt just nu - hörlurar för gamers. För det första måste det finnas en mikrofon, så att man kan kommunicera med sina lagkamrater, och för det andra måste de vara sköna att ha på sig många timmar i sträck, utan att öronen blir för varma eller nacken blir påfrestad av vikten. Det är dessutom en fördel om de stöder surroundljud i många kanaler, så att man hör när fienderna kommer smygande bakifrån. Bäst i test är Logitech med de snövita topphörlurarna Artemis G933. De finns även i svart och de är ett utmärkt exempel på vad som skiljer gaminglurar från vanliga lurar. Med rena HiFi-mått är den för grovkornig, men det utjämnas gott och väl av många spelfunktioner som är lättåtkomliga och som går att använda i stridens hetta. SteelSeries hamnar på andraplats med Siberia 840, som för att vara en trådlös hörlur, har ovanligt många kablar. De kopplas in via en kontrolldosa - som också fungerar som laddstation till batterierna - och det ingår två batterier, så man kan använda ena medan det andra laddas. Rent ljudmässigt levererar Siberia imponerande klar scen runt om dig och kommunikationen med lagkamrater återges klart. Detta är dock hörlurar som passar den som inte nöjer sig med en plattform allra bäst. Sennheiser intar tredjeplats och är en välkänd tillverkare av hörlurar för HiFu- och studiobruk, men spel är ett helt nytt territorium för det tyska märket. I egenskap av öppen hörlur ger PC 373D en markant annorlunda känsla än de övriga i testet - ljudet blir helt enkelt mer öppet! Det är däremot ont om spelrelaterade funktioner och man får inte heller någon trådlös anslutning.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat så mycket som 19 trådlösa hörlurar, varav fyra par får full pott! För att musik eller film verkligen ska komma till sin rätt krävs hörlurar i High end-skiktet, och i detta test finns både on ear- och over ear-lurar. Sony toppar listan med två modeller - MDR-100 och MDR-1000X. Den sistnämnda modellen har tagit vid där man avslutade med MDR-100 och därför väljer jag att bara skriva ut MDR-1000X som förmodligen är lurarna som kommer att fortsätta säljas. “Ett av skälen till förstaplatsen på årets lista är givetvis brusreduceringen - som är magisk!” har Sveriges Prylsajt skrivit. Man kan snabbt sänka volymen och förstärka omgivande ljud, genom att lägga hela handflatan på höger kåpa och det är en bra funktion i många situationer. Brusreducering. ljudprestanda och funktionsmässigt är MDR-1000X i toppklass - hörlurarna imponerar på samtliga plan! Philips Fidelio L2 fick också full poäng och här är man mycket nöjd med både design och kvalitetskänsla. Det finns bra basresurser och ljudbalansen är perfekt. Dynamiken imponerar stort och oavsett musikstil låter lurarna extremt bra. Bland det bästa Sveriges Prylsajt hört i ett par trådlösa lurar! Sist, men inte minst, brukar Sennheiser vara synonymt med riktigt hög kvalitet - men få gånger har hörlurar imponerat lika mycket som PXC550. Där snackar man brusreducering av högsta klass, riktigt djup bas och både mellanregistret och diskanten har en enastående klarhet - ett riktigt elegant kvalitetsbygge!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Bland marknadens trådlösa, brusreducerande hörlurar är det de här tre som regerar. Bose, Sony och Sennheiser är tre stora, kända märken vad gäller hörlurar och Bose levererar testets bästa lurar - QuietComfort 35. Lurarna kombinerar den bästa brusreduceringen Ljud & Bild hört med en komfort som får alla andra hörlurar att kännas som hårdkokta grisfötter. QuietComfort 35 är enklast att använda, de parkopplas enkelt och medan konkurrenterna har fler funktioner, har QC35 endast en av/på-omkopplare. Ljudkvaliteten är, för övrigt, otroligt bra med en bas som är fyllig och fin, även på låga volymer. I lugna miljöer är både Sony och Sennheiser bättre än Bose, men det spelar ingen roll eftersom man oftast använder den sortens hörlurar på språng, så därför föredrar Ljud & Bild Bose - trots att de inte är bäst på allt. Sony och Sennheiser får båda 5/6 i betyg. Sonys lurar MDR-1000X är deras första trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Den är specialanpassad efter lyssnarens kranium och hörselgång, genom att en testsignal skickas ut från hörlurarna och in i örat, sedan reflekteras ljudet tillbaka från örat och analyseras av en digital signalprocessor (DPS). Ljudåtergivningen är mycket bra, basen är lika fyllig som hos Bose och dessutom ett snäpp mer raffinerad och naturlig. Sennheiser menar allvar med ljudkvaliteten och utplånar bruset, men PXC 550 Wireless är inte helt felfria. Lurarna blir dock, precis som Sony, varma om öronen. Fotstegen hörs dessutom genom hörlurarna och in i skallen och låter som små baspulser.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

De bästa lurarna i farten är de som inte behöver sladd och som stänger ute störande ljud. Idag har man mängder av valmöjligheter vad gäller form och färg, storlek och inriktning, samt om de ska sitta i, runt eller på öronen. Utöver det finns tekniska finesser som trådlös anslutning för att slippa trasslande sladdar eller brusreducering som är en skänk från ovan när man reser och det är bullrigt omkring. Den trådlösa hörluren använder bluetooth för att ansluta sig till din mobil, surfplatta eller dator. När Ljud & Bild testar trådlösa hörlurar med brusreducering är det Denon som blir testets vinnare. Modellen AH-GC20 har en solid och pålitlig konstruktion och är helt hopfällbara. Här finns bra brusreducering och ett mycket kraftfullt ljud. Man kan även ställa in ljudet med appen. På testets andraplats hamnar JBL med sin modell Everest Elite 700 som är snygga och utstrålar kvalitet. Ljudet är bra med utmärkt brusreducering och det finns många väldigt bra inställningsmöjligheter med appen. Sist, men inte minst, hamnar Sennheiser på tredjeplats med Momentum On-Ear Wireless som är mycket stilfulla och välbyggda. De tar minimalt med plats i väskan, men erbjuder ändå bra brusreducering och ett behagligt ljud. I längden blir hörlurarna dock obekväma eftersom det är lurar som ligger an mot örat.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus testar fyra brusreducerande hörlurar, vilka som är skönast, har bäst ljudåtergivning och som reducerar bruset mest. De märken som är med i testet är Sony, AKG, Bose och HQ. Ett vanligt användningsområde för den här typen av hörlurar är långa resor. Många vill stänga ute brus från t.ex. buss- och flygmotorer och ska då lurarna användas under en längre tid blir komforten en viktig faktor. För att ta reda på vilka lurar som är skönast får 61 personer testa lurarna och innan testet täcks logotyperna över med tejp så gott det går. 
Man föredrar den dyraste varianten och listan rangordnas helt efter prisklass. HQ:s lurar kom sist och gick dessutom sönder efter att 10 personer testat dem. Plastbandet mellan hörselkåporna sprack och ett nytt exemplar får tas fram. När man testar hörlurarnas brusreducering, blir HQ och Sony placerade i botten medan Bose tar förstaplats med stor marginal på både flyg, buss och på ett vanligt café. Vad gäller ljudåtergivningen så fortsätter trenden “smakar det så kostar det”, även om HQ slår Sony på fingrarna i brusreducering. För att testa återgivningen tar man hjälp av experter som musiker och producenter. Även nu täcker man över logotypen så gott det går och använder samma låt till samtliga lurar - Björks “It’s oh so quiet”, samtidigt som flera störande ljud görs i rummet. Det verkar som att HQ är något man försöker lura barn med, enligt testpanelen. Lika överens om vilka lurar som var sämst, lika överens är man om vilka som är bäst. AKG får plus för riktigt bra ljudåtergivning, men kombinationen ljudåtergivning och brusreducering klarar Bose bättre och vinner därmed samtliga kategorier.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat marknadens bästa hörlurar med aktiv brusreducering. Med sådana lurar kan man stänga ut störande ljud och bara njuta av sin musik, tack vare att lurarna har mikrofoner som fångar upp det omkringliggande ljudet och via en ljudprocessor filtreras ljudet efter bestämda frekvenser. Endast det ljud som lyssnaren verkligen vill höra är det som släpps igenom. Philips hörlurar SHB9850NC är de som blivit bäst i test. Det är ett par heltäckande lurar som antingen är trådlösa eller ansluts med kabel. När de är trådlösa laddas de med hjälp av mini-USB och batteritiden räcker i 16 h. Lurarna dämpar omgivningen bra och har en fin ljudbild. För att hitta konkurrenter med samma prestanda får man betala 3-400 kronor mer. På testets andraplats hamnade Bang & Olufsens hörlurar BeoPlay H8 som även dem kan väljas med eller utan sladd. Här är drifttiden på 35 h och man styr genom att dra fingrarna över ena kåpan. Denna funktion kan ibland vara lite oprecis. Ljudbilden är bra, men det kostar dock att det står B&O på dem. Sist, men inte minst, hamnade Sennheiser på tredjeplats. MM450-X är halvtäckande lurar som sitter bra på huvudet och dämpar oväsen bra. De är inte lika bra som Beoplay om man bara vill ha det tyst, men de är rätt bökiga att fälla ihop och packa ner i den medföljande väskan.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat fyra par trådlösa hörlurar och tipsar om de bästa. Denon AH-GC20 är det bästa, mest prisvärda valet med tanke på prestandan som levereras. Här erbjuds man 20 timmars speltid innan man måste ladda hörlurarna, vilket tyvärr tar lite väl lång tid. Denon AH-GC20 är dock väldigt lätta att hantera med de knappar man känner med fingrarna på utsidorna av kåporna! Sennheiser Momentum Wireless hamnar på andraplats och har en speltid på 22 timmar. Noice Cancelling tar bort omvärlden effektivt på resor och är lätta att sköta med reglage på nedsidan av kåporna. De är dyra, vilket drar ner betyget, men samtidigt levererar de ett mycket bra ljud. Beoplay H8 från Bang & Olufsen tar tredjeplats och är läckra, men också dyra. Här består materialen av läder och aluminium och styrs av gester utanpå kåporna. Vad gäller ljudkvalitet är de inte lika imponerande, även om ljudet ändå är bra.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat hörlurar med aktiv brusreducerande funktion. De stora tillverkarnas senaste modeller har testats och det skiljer sig en hel del, både vad gäller funktioner och prestanda. Få, om ens någon, tillverkare är mer företagsam på marknaden just nu än Philips, speciellt när det gäller hörlurar. Fidelio NC1 som släpptes förra året var en favorit hos Ljud & Bild och nu finns två nya modeller med brusreducering som är snäppet vassare! Trådlösa SHB9850, som blivit testets vinnare och ”Bästa köp”, har det mesta i teknikväg – en effektiv brusreducering och neodyniumelement på 40 mm som i kombination med ett akustiskt system med sluten baksida och förslutning över örat levererar ett ljud i världsklass! Mest imponerande är att brusreduceringen inte förvränger musiken över huvud taget. Det är främst när musiken är avstängd som brusreduceringen märkt, då det näst intill är knäpptyst. Redan nu har lurarna högsta betyg och då är inte ljudkvaliteten inräknad ännu. Basen pumpar på brutalt och mellanregistret är väl avvägt med dynamik i världsklass och någon tendens till distorsion finns inte. Philips SHB9850NC är en käftsmäll mot övriga modeller i startfältet! Efter Philips är det många tillverkare som får samma betyg och blir rekommenderade av Ljud & Bild. Parrot Zik 2.0 är en av dessa och sticker onekligen ut ur mängden, designmässigt. Även här finns näst intill perfekt ljud och dessutom finns en underhållande app att ladda ner med många bra funktioner, där du kan styra hörlurarna. Batteritiden imponerar dock inte testpanelen. Plantronics hörlurar Backbeat Pro rekommenderas också av Ljud & Bild. Hörlurarna går automatiskt ner i viloläge när de tas av, de har aktiv brusreducering samt en speciell knapp som aktiverar mikrofonen och släpper igenom talljud utan att du behöver ta av dig dem. Ljudkvaliteten är toppen och det finns bra funktioner med logiskt placerade knappar och reglage. Även om lurarna är något otympliga, är de fortfarande behagliga att bära.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

“Välj lurar efter eget huvud”, skriver Icakuriren. En bra passform är lika viktigt som ett bra ljud. I ett test av åtta par hörlurar har Icakuriren skrivit att även de billigaste hörlurarna duger bra. Vissa hörlurar har ett klart ljud, andra ett bastungt, kraftfullt eller neutralt ljud som passar allt ifrån klassiskt till rap. Bland de åtta lurarna finns modeller för olika musikstilar, öron och plånböcker. Fyra av modellerna kan man välja att använda både med sladd och som trådlösa. Testets bästa köp är Sonys hörlurar MDR-10RC för 699 kronor. De har ett bra, neutralt och kraftfullt ljud som passar de flesta musikstilar. De är dessutom lätta. Tyvärr är passformen inte helt optimal, då lurarna kan glida av om man rör häftigt på huvudet. Bästa ljudet för den som lyssnar på all typ av musik anser testpanelen att Samsung Level Over har. Här finns ett bra, neutralt och kraftfullt ljud. De är också bekväma och kan väljas både med och utan sladd. Men de kostar också därefter, med en prislapp på över 2400 kronor, trots att de känns något plastiga. Jabra Move Wireless hamnar på tredjeplats och har också ett bra, klart ljud. De sitter skönt och är tåliga, lätta och kan köpas både med och utan sladd. Väljer man trådlöst, har lurarna en bra batteritid. Volymknappen känns dock lite svampig.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Prylsajten M3 har testat 10 olika premiumhörlurar som använder sig av aktiv brusreducering. Lurarna med aktiv brusreducering har mikrofoner som fångar upp oönskat ljud utifrån. Sedan sker en beräkning och analysering och till sist skickar lurarna ut en signalfrekvens med motsatt ljud, vilket neutraliserar oljudet. Det låter något underligt, men fungerar faktiskt i praktiken.Bäst i test och utnämnd till ”bästa köp” av M3 blir hörlurarna AKG K495NC. Hörlurarna är mycket bekväma och sitter som en smäck. AKG har en elegant mix av matt svart och aluminiumdetaljer. Ljudet är perfekt balanserat och bas, diskant och mellanregister imponerar stort. Med aktiv brusreducering blir det ännu bättre och AKG:s lurar är snäppet bättre än alla konkurrenter. Priset ligger på ca 3000 kr och slutbetyget blir en 9:a(10 är max).En annan hörlur med fina egenskaper är Harman Kardon NC. Ljudet är mycket bra och brusreduceringen fungerar väl. Harmans lurar har en skön retrostil och de påminner om ett par telegraf-lurar från andra världskriget. Priset på dessa hörlurar är något beskedligare än testvinnaren. Det kostar ca 2200 kr och betyget blir en stark 8:a.Om du vill slå på stort och investera i en riktig lyxlur så är Bang & Olufsen BeoPlay H8. Hörlurarna är riktigt sköna och utstrålar kvalitet- och premiumkänsla. Ljudet är ypperligt och särskilt basen imponerar. Den aktiva brusreduceringen fungerar utan anmärkning. Priset ligger på höga 4400 kr och betyget blir en 8:a.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Om du exempelvis reser mycket och vill kunna koppla av från stökiga och störande miljöer så är brusreducerande hörlurar en jättebra idé. Tekniken blir ständigt bättre och idag finns en uppsjö av olika märken och modeller. Bose har alltid legat långt fram i utvecklingen och även denna gång är en av deras lurar en vinnare.Boses nya modell Bose QuietComfort 25 är tänkt att ersätta den tidigare testvinnaren QC15 och den levererar på alla fronter. Brusreduceringen är marknadens bästa och bekvämligheten ligger på topp. De är både enkla och praktiska att ha med sig på resan och går även att användas när batteriet har tagit slut. Skall du köpa de bästa hörlurarna på marknaden får du räkna med ett pris på ca 3 000 kr. Slutbetyget blir starka 5 stjärnor av 6 möjliga.De hörlurar som blir utnämnda till ”bästa köp” av Ljud & Bild heter Audio-Technica ATH-ANC9. Lurarna har ett alldagligt utseende, men låt er inte luras av detta. Audio-Technica:s brusreducerande hörlurar är en topprodukt som imponerar med både bekvämlighet och anpassningsbar brusreducering. Priset ligger ca 2 500 kr och betyget blir 5 stjärnor.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har uppdaterat sitt test av hörlurar. Bland hörlurarna som omsluter öronen och är trådlösa blev Sennheiser testvinnare med modellen RS 180. Hörlurarna är utrustade med Kleer-ljud som fullständigt dränker dig i ett översvämmande ljud. Man får en ljudkvalitet i toppklass! Med den automatiska nivåkontrollen (ALC) slipper du höja och sänka volymen om ljudetfår plötsliga svängningar, då ALC:n kompenserar för höga/låga röster/effekter/musik. Basstationen fungerar som både laddare och sändare vilket innebär att man kan vara upp till fyra personer som lyssnar trådlöst samtidigt! Den öppna hörlurskonstruktionen gör att ljudet och hörlurarna andas naturligt, och de vadderade öronkuddarna och bygeln sitter med mycket bra passform på huvudet.

Vinnare i det här testet

Mobil

Publicerad

Mobil har testat 12 grymma hörlurar, där samtliga har högtalarelement på 40 eller 50 mm. Bäst i test blev Sennheiser Momentum som känns lika påkostade som Bowers och Wilkins kurar, men har en lite mer återhållsam design med matta metallytor och en dämpad färgskala. Kvalitetskänslan går igen i alla detaljer och lurarna har en kraftig, gummiklädd kabel med fjärrkontroll och kontakter i metall. Ljudet som levereras är oerhört detaljrikt och skulle man mäta upp frekvensgången är sannolikt både AKG K845 NT och Bowers & Wilkins P5 mer linjära, men Sennheisers karaktär med en aning extra bas tröttnar man inte på i första taget. Hörlurarna sitter stadigt utan att det blir för varmt för öronen och den enda nackdelen är att de inte går att fälla ihop. Nästa par i testet är Bowers & Wilkins P5 som har en retroinspirerad och påkostad design med detaljer i metall och skinn. Hörlurarna är lätta att driva och spelar med väldigt rak frekvensgång. Varken bas eller diskant låter överdrivna, men föredrar man mer hängmattekaraktär via mobilens equalizer klarar lurarna att spela med kraftig bas utan att andra delar av musiken försvinner. Hörlurarna kan dock bli hala och halka omkring lite när man rör på sig. Philips Fidelio NC1 tog tredjeplats och är en stark konkurrent till hörlurarna i Boses Quietcomfort-serie. Den aktiva ljuddämpningen ger ifrån sig ett svagt brus när man slår på funktionen, men den för ett bra jobb och påverkar inte musiken negativt. Byggkvaliteten är utmärkt och lederna i den hopfällbara konstruktionen känns pålitliga. Eftersom de sitter ganska löst passar de bättre på tåget eller planet, än på promenaden. Ljudet har en aning för mycket bas och diskant med standardinställningar, men inte alls så påtagligt som exempelvis Beats. Ljuddämpningen drivs med ett batteri som laddas via USB-sladd och tar batteriet slut, stängs funktionen av, men musiken fortsätter!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Trådlösa hörlurar gör att du kan röra dig mycket friare och du slipper att sladden trasslar sig. De är praktiska både när du rör på dig eller när du håller på med något hemma. Utbudet av hörlurar är numera enormt, men kvaliteten varierar stort! Detsamma gäller ljudet – framför allt om man väljer att skaffa trådlösa lurar! Många råkar ut för att ljudet avbryts, att det inte låter lika bra som med hörlurar med sladd och att batteritiden är för dålig. Alla modellerna i testet använder sig av Bluetooth för att strömma musik trådlöst mellan ljudkälla och hörlurar. Lurarna har betygsatts för sin ljudkvalitet, bekvämlighet, batteritid och användarvänlighet. Mest avgörande är hur mycket man får för pengarna. Bäst i test blev Philips Fidelio M1 BT som har en tjusig balans och väldigt nyanserad klang. Trots att lurarna har öronkuddar som sitter utanpå, istället för runt öronen, är de bekväma och sitter bra – utan att pressa ut allt blod ur öronen. Det är rba tryck i basen, men mellanregistret hänger med mycket bättre i resten av ljudbilden. AKG:s bluetooth-hörlurar, K845 BT, tog andraplats och är testets största modell, samt den dyraste. Det märks framför allt på byggkvaliteten, som ligger snäppet över de andra deltagarna. Batteritiden imponerar inte på någon, men det kan ljudkvaliteten absolut göra! Ljudet är stort och fylligt – kan bara matchas av Philips Fidelio. Lurarna är välbalanserade och har bra kontroll på dynamiken i alla frekvensregister. Sony MDR-10RBT tog tredjeplats och har ett lättflytande, samt behagligt ljud, i kombination med testets bästa komfort. Batteritiden är lång och både design och byggkvalitet är förträfflig. Det går tyvärr inte att fälla ihop dem. Ljud & Bild har dock ändå utsett lurarna till ett ”bra köp”, samt skrivit att de är ett prisvärt val!

Vinnare i det här testet

Sydsvenskan

Publicerad

Sydsvenskan har publicerat ett test av de bästa hörlurarna med brusreducerande kåpor. I testet har kvalitet och funktion blivit prioriterats över pris. Även komfort och passform spelade stor roll eftersom det är meningen att de ska kunna bäras under en längre tid. Betyget är främst satt utefter dessa faktorer, men även priset vägdes in i slutändan. Två par hörlurar fick 5 i betyg av 6 möjliga. Audio Technica ATH-ANC7B är det första paret, som levererar bra ljud och välfungerande brusreducering till ett rimligt pris. Detta är direkta konkurrenter till Bose klassiska QuietComfort. ANC7B sitter bekvämt på huvudet och är lätta att använda. Man får med de adaptrar man behöver, men bärväskan tar upp plats då hörlurarna inte går att fälla ihop. Ljudet är bra balanserat och passar bra för dynamisk musik även om man inte kan dra på särskilt högt. Brusreduceringen fungerar utmärkt och påverkar inte musiken nämnvärt. Det andra paret med 5 av 6 i betyg är Monster Inspiration ANC. Inspiration bjuder på valfrihet, bra brusreducering och ett tungt men kontrollerat ljud. De har drag av en kameleont. I grundutförandet är de sobra och snygga och spelar glatt upp den mesta musiken på ett tilltalande sätt. Sätter man på en tung rocklåt så pumpar basen oväntat djupt. Brusreduceringen kan man inte klaga på och att de är lätta att ta med är ett plus. Creative Sound Blaster Evo ZxR tog tredjeplats med många finesser och möjligheter med passar bättre hemma eller på spelkonvent än på flyget. Vill man ha lurar som fungerar till det mesta är Evo ZxR svårslagna. Dessa kan man ansluta med sladd till mobil eller dator, eller trådlöst via bluetooth. Ska man endast använda hörlurarna till resor, finns det lurar som är mindre, låter bättre och är snyggare.

Vinnare i det här testet

Ljud och Bild

Publicerad

Det mest aktuella testet som berör brusreducerade hörlurar är från 2014 och är gjort av Ljud och Bild. Testet har samma betygskategorier som det äldre testet från 2012; Ljudkvalitet, Funktionalitet, Användning och Kvalitetsintryck. Maxbetyg i varje kategori är 6 stjärnor. Sedan läggs dessa betyg ihop till ett helhetsbetyg. En annan skillnad mot det tidigare testet från 2012 är att man denna gång inte har någon budgetbegränsning. Alltså lurar som kostar några tusenlappar eller mer får vara med denna gång.Ljud och Bild har i detta test prioriterat komfort och passform, eftersom man fokuserar på hörlurar som man skall kunna resa med. Testet har även bedömt hur lätt det är att packa ner hörlurarna. Vidare har man också kikat på finesser, funktioner och inkopplingsmöjligheter. Hörlurarna är testade både med och utan brusreducering.De brusreducerande hörlurarna som placerar sig bäst i Ljud och Bild:s senaste test är Audio Technica ATH-ANC7. Dessa hörlurar imponerar med ett balanserat och tilltalande ljud. Brusreduceringen fungerar utan anmärkning och lurarna levereras med flera bra tillbehör. Audio Technica ATH-ANC7 är lätta att använda och sitter bekvämt på huvudet. Audio Technicas hörlurar är dock inte felfria. Utseendet är lite plastigt jämfört mot flera konkurrenter och på grund av att de inte går att fälla ihop tar de stor plats i packningen.Två andra hörlurar med brusreducering som får bra betyg är Monster Inspiration ANC och Parrot Zik. Monster Inspiration har ett futurist utseende och erhåller bra jämna betyg över hela linjen. Ljudet är utmärkt och gillar man tung basgång så är detta ett givet köp. Parrot Ziks hörlurar har riktigt läcker design och massa intressanta funktioner. Nackdelen är dock att hörlurarna inte är hopfällbara och de saknar medföljande väska.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 har i ett test från 2014 kikat närmare på fyra olika hörlurar som är trådlösa. Det är en del av ett större test där även 16 st hörlurar med sladd ingår. Men vi har valt att koncentrera oss på de hörlurar som är trådlösa. Ingen av dessa får testets högsta betyg, men flera dem är ändå så pass bra att en köprekommendation kan vara på sin plats.Två trådlösa hörlurar får betyget 8 poäng av 10 möjliga. Billigast av dessa är AKG K935 som är ett par läckra och stilrena lurar med mycket bekväm passform och komfort. Hörlurarna laddas i en docka som i sin tur skall kopplas till en ljudkälla. Enligt M3 kan man obehindrat gå in i ett annat rum utan att få störningar i ljudet. AKG K395 har ett rent och behagligt ljud med stort omfång. Enda minuset är att diskanten kan upplevas något vass. Enligt M3 kostar de ca 1790 kr, men om vi tittar på lägsta pris idag går de att få dem en femhundring billigare hos flera återförsäljare. Billigaste pris är för tillfället 1285 kr(aug-14)Creative Sound Blaster Evo ZxR får lika högt betyg som AKG K395, men är betydligt dyrare. De kostar drygt 2000 kr och för detta får du ett par snygga hörlurar som presterar riktigt bra. Creatives lurar sitter bra och känns verkligen som en kvalitetsprodukt. Ljudet är enligt M3 fantastiskt bra med imponerande dynamik. Creative Sound Blaster Evo ZxR har många användbara finesser som t ex. aktiv brusreducering, inbyggda mikrofoner och stöd för dubbla bluetoothkopplingar.

Vinnare i det här testet

M3

Publicerad

Tekniksajten M3 har i ett stort test provlyssnat på 20 st hörlurar. De flesta av dem har sladd och måste kopplas till en ljudkälla för att fungera. Man har lyckats övertyga de största tillverkarna att skicka sina allra bästa hörlurar, därför är det ingen överraskning att betygen i detta test är så pass höga. De tre bästa hörlurarna enligt M3 får toppbetyget 10 poäng av 10 möjliga, vilket skvallrar om det är brutalt bra lurar man provat denna gång. M3 har inte rangordnat dessa tre fullpoängare inbördes, därför har vi valt att utse den billigaste av dem till testvinnare osv.

JBL Synchros S500 är ett av företagets flaggskepp inom hörlurar och har egentligen inga direkta svagheter. Lurarna bjuder på tydlig och rapp bas samtidigt som diskanten är spröd. Ljudbilden är både behaglig och dynamisk. Enligt M3 är detta en av de bästa hörlurarna de testat alla kategorier. Passformen och komforten på hörlurarna håller högsta kvalitet. Enligt testet ligger priset på ca 2590 kr, men när dessa rader skrivs ligger den billigaste prislappen på ca 2190 kr(aug-14)

Philips Fidelio L2 är en annan fullpoängare i detta test och dessa hörlurar låter extremt bra. Oavsett vilken musikstil du föredrar så imponerar Philips Fidelio L2 med en balanserad ljudbild och kraftfull bas. Kvalitetskänslan ligger på topp och hörlurarna sitter perfekt på huvudet. Men smakar det så kostar det, lurarna går enligt M3 på ca 2790 kr. Nuvarande pris enligt Pricerunner ligger på dryga 2200 kr, så hörlurarna har fått en prissänkning på ungefär 500 kr.

JVC HA-SZ2000 är extremt påkostade med sin tunga och gedigna design. Hörlurarna har en inbyggd subwoofer med dubbla basreflexkanaler. Ljudet är enligt testkällan fantastiskt och får högsta betyg för bas, diskant, dynamik och rymd. Hörlurarna sitter skönt och har du väl testat JVC HA-SZ2000 är det svårt att skiljas från dem. Enda nackdelen med JVC:s topphörlurar är det saftiga priset, lurarna går på ca 3500 kr.

Vinnare i det här testet

Ljud och bild

Publicerad

Ljud och bild har testat ett sex olika kändishörlurar och undersökt om man får bättre ljud bara för att man köper hörlurar som rekommenderats av en artist eller kändis. Lurarna i testet kostar mellan 1000-3500 kronor och de två viktigaste kriterierna är funktionalitet och ljudkvalitet. Som referens har Ljud och bild använt Sennheiser Momentun On-Ear, ett par slutna hörlurar som kostar 1700 kronor, vilket gör att de hamnar ungefär hamnar mitt bland testdeltagarna. Bästa hörlurarna är AKG K 267 Tiësto – de största och dyraste hörlurarna i testet. De är lurarna som passar bäst till varierad musik. Hörlurarna har stora kåpor i aluminium och mycket hög kvalitet på alla områden. Ljudbilden är välbalanserad, öppen och fokuserad. Basen är kontrollerad och väldefinierad, samt att basnivån kan ställas in i tre olika steg – Stage, Club och Studio – som gör att man kan lyssna på rap, rock, hiphop, klassiskt, jazz och opera! Det finns dessutom en enklare modell av lurarna, utan alla dessa funktioner – K 167 Tiësto – som kostar en dryg tusenlapp mindre. Beats By Dr.Dre är nog de mest berömda kändislurarna och har hamnat på testets andraplats, samt blivit särskilt rekommenderade av Ljud och bild. Dessa lurarna har aktiv brusreducering som drivs av inbyggda uppladdningsbara batterier som laddas via en USB-kabel (som ingår). Ljudbilden är öppen, klar, väl definierad – i alla delar av frekvensregistret – och rikt på detaljer. De är dessutom bekväma att ha på sig och de har en mycket stilig design! På testets tredjeplats hamnade Monster Ncredible NTune, som också blivit utsedda till bästa köp! Kvalitetsintrycket är genomgående bra, men personen som testade dem skulle hellre sett en kabel med fjärrstyrning av musiken. Kabeln som ingår är dock löstagbar och har en liten fjärr, samt en mikrofon, som man kan svara i telefon med. Ljudet i NTune låter friskt och har gott om bas. De passar för de flesta genrer och röster har bra fokus. Med tanke på priset är dessa lurarna fullt dugliga för bärbart bruk!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sex trådlösa (via bluetooth) hörlurar som kostar mellan 2000 – 3000 kronor. Eftersom lurarna i testet är gjorda för att kunna tas med överallt är utseendet också en av faktorerna man tar hänsyn till vid betygsättning. I detta test var det Beats by Dr.Dre Wireless som fått högst betyg. Hörlurarna finns i flera olika färger, men de som finns i testet är snövita från huvudbygeln av plast, ändå ut till de tjocka, mjuka skinnkuddarna. Man kan använda hörlurarna i flera timmar utan att det blir obekvämt, vilket det kan bli med andra on-ear-modeller. Modellen utmärker sig med ett behagligt ljud och ett dynamiskt mellanregister. De ger en bra närvarokänsla, som dessutom gör att det är lätt att urskilja detaljerna i musiken. Djupbasen känns till en början lite tillbakadragen, men när det finns tyngd i musiken, kommer också basen fram. Jabra tog andraplats med hörlurarna revo Wireless. Bygeln verkar vara solid och öronkuddarna snygga och mjuka. Modellen har, istället för gammaldags knappar, touchknappar på de mattsvarta, eleganta kåporna där man styr allting. Revo Wireless sitter bekvämt på huvudet, dock inte lika bekvämt som de större modellerna. Ljudet är imponerande, tack vare Jabras styr-app som ger tillgång till Dolby Digital Plus, Mobile Surround och equalizer. Revo Wireless har en mycket bra bas som ger bra tryck hela vägen. I mellanregistret är lurarna dock inte lika bra som Beats by Dr.Dre. Parrot Zik, som tagit tredjeplats, har utrustats med en DSP (Digital Signalprocessor) utöver bluetooth-teknik och förstärkare. Detta leder till en bra signalbehandling och en aktiv brusreducering. Modellen har dessutom fått fem mikrofoner och en kontakt-mikrofon som fångar upp vibrationer i käkbenet. Lurarnas huvudbygel är tillverkad i metall och kåporna i mattsvart plast. Förutom av- och påknappen är styrpanelen helt osynlig. En lodrätt rörelse på högra kåpan höjer och sänker musiken, medan en vågrätt rörelse byter spår. Ljudet är det absolut inget fel på, men man kan få mer för samma pengar på andra ställen.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat sex par hörlurar och det visar sig att den lättaste hörluren också ger det bästa ljudet. Hörlurarnas ljudkvalitet, hållbarhet och användarvänlighet har testats och samtliga hörlurar kostar under 800 kronor. Samtliga lurars ljudkvalitet testades både med hjälp av teknisk mätutrustning och av en mänsklig lyssnar panel. Mätningarna kan inte ensamma säga säga hur ett par hörlurar låter, men tillsammans med lyssnarpanelen ger de en bra bild, då lyssnarna kan förklara varför de uppfattar ljudet som de gör. En klarvinnare, tack vare bästa ljudkvalitet och minsta ljudläckage, blev Sennheiser PX 200-II, som bara väger 60 gram! Hörlurarna har fått genomgående höga betyg av Testfakta. De återgav spannet av olika frekvenser på ett jämnt sätt och fick omdömen som ”detaljerat” och ”rent ljud”. På andraplats i testet hamnade JBL J55. De var hörlurarna som hade den bästa sladden – den trasslade sig minst av alla. De har också fått omdömet ”Genomgående bra kvalitet och prestanda”. Det tredje paret hörlurar i testet är AKG K518LE. De har bra ljudkvalitet, men den trassliga kabeln med lägst hållfasthet, drar ned betyget lite. Sonys hörlurar blev de som hamnade sist i testet. Ett stort problem för lurarna var en dålig frekvensåtergivning.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har sammanställt och betygsatt Ljud & Bilds speciellt rekommenderade hörlurar från 2012. Samtliga lurar i testet har högsta betyg i sin egen kategori. AKG K495NC tar första plats för bästa brusreducering. Det är många tillverkare som försökt få brusreducering att funka i deras lurar, men resultatet blir inte alltid så bra. AKG är en av de som lyckats. I K495NC har man kombinerat ett bra och välbalanserat ljud med en fungerande och aktiv brusdämpning. Kvaliteten överträffar dessutom det mesta i samma prisklass. Man kan fortsätta använda hörlurarna även om batteriet tar slut, vilket skiljer sig från många av konkurrenterna. Brusreduceringen är, som tidigare nämnt, mycket effektiv och fungerar utmärkt, men det är ljudkvaliteten som gör att Aftonbladet rekommenderar AKG K495NC. Shure tog andraplats med SRH1840. Hörlurarna är lätta, öppna och så bekväma att man kan använda dem en hel dag utan problem. ”... och låter så gudomligt att man aldrig vill ta av sig dem.” skriver Aftonbladet. Det finns hörlurar med starkare bas, men i den här prisklassen är SRH1840 en av de absolut bästa hörlurarna. Ljudbilden är välbalanserad och man kan höra varje viskning, underton och varje nyans kristallklart. Det är inte många som lär sakna något i musikförmedlingen, förutom de som kräver enormt kraftig bas. Tredjeplats gick till Stax SRS-4170. Hörlurarna kallas för High End-lurar och kostar närmare 20.000 kronor, men Aftonbladet skriver att man måste jämföra summan med vad man får från högtalare som kostar lika mycket. De skriver att det inte finns någon vanlig högtalare i prisklassen som kommer i närheten av ljudet man får av SRS-4170. Stax återger musiken med sin fulla sanning. Basen är djup och luftig och dynamiken är fantastisk. Om hörlurarna är värda sitt pris får varje individ själv avgöra.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

8 stycken hörlurar har testats och skrivits om av två musikproducenter. Hörlurarna AKG K 518 LE har fått lite kortare sladd än den tidigare modellen DJ, vilket gör dem mer anpassade till MP3-spelare. Ljudkvalitén är hög, ljudet blir kraftfullt och modellen har en saftig bas, utan att dränka diskanten. Lurarna sitter tight över örat och skärmar av omgivningen, med nackdel att modellen kan sitta för tight, efter en litet tag, för de med stort huvud. Byggkvalitén är kanon med bra materialval och lurarna är vikbara. 
En tidigare modell av Koss, Porta pro, har utvecklats och blivit iPorta Pro. Man har satt en handsfree-mikrofon för iPhone på sladden. I förhållande till storlek och pris, levererar iPorta Pro hög ljudkvalité i sina lurar. De är någorlunda bekväma och går att ställa in efter hur man vill ha dem. Modellen erbjuder livstidsgaranti. 
Sennheiser HD 238 är ett par mycket välbygga hörlurar som sitter bekvämt över öronen, hur länge man än använder dem. Ljudkvalitén är hög och det ger en levande musikupplevelse. Bra balans mellan bas och diskant. Nackdelen med lurarna är att de inte isolerar så bra mot ljudläckage.

Vinnare i det här testet

Ljud och Bild

Publicerad

Det mest aktuella testet som berör brusreducerade hörlurar är från 2012 och är gjort av Ljud och Bild. I detta test analyseras åtta stycken olika hörlurar och betygsätts inom kategorierna; Ljudkvalitet, Funktionalitet, Användning och Kvalitetsintryck. Dessutom ges ett slutbetyg som sammanfattar de olika delbetygen. Testet har också haft ett budgetkrav, hörlurarna får inte kosta mer än 2000 kr. På grund av detta finns exempelvis inte Bose Quiet Comfort med eftersom de ligger strax över denna prisnivå.Ljud och Bilds klara vinnare är hörlurarna från Sennheiser. Deras modell PXC 250 II får toppbetyg inom alla kategorier och imponerar stort. Det man gillar bäst med Sennheiser PXC 250 II är att hörlurarna har suveränt ljud och att passformen är god. De få minustecken som finns är att ljudet inte är lika bra om man stänger av brusreduceringen och att det inte finns någon förlängningssladd.Tvåa i Ljud och Bilds test är Denon AH-NC800 som får höga betyg rakt igenom. Hörlurarna från Denon har bra ljudegenskaper och det ingår en hård väska som skyddar dina lurar från stötar och smällar. Det som drar ner betyget något är att priset är lite väl högt. En annan lur som får bra betyg i undersökningen är Audio Technica ATH-ANC1. Denna hyllas för att den är liten och nätt. Dessutom gillar man det faktum att det följer med en förlängningssladd.Längst ner i betygslistan ligger Sony MDR-NC7 som inte övertygar alls. Brusreduceringen fungerar inte speciellt bra och ljudkvaliteten är fattig på bas. Den medföljande förvaringsväskan är inget bra skydd och någon förlängningssladd finns inte med. Om man skall lyfta fram de mindre dåliga egenskaperna för Sony MDR-NC7, så är det att lurarna är snygga och bekväma att ha på sig.

Vinnare i det här testet

Icakuriren.se

Publicerad

Icakuriren har låtit Smartson-teamet testa 10 hörlurar av bygelmodell. Testet genomfördes av bland andra tre ljudkunniga personer och vald till första plats blev modellen från Sony, MDR-ZX600. Ljudkvalitén är riktigt imponerande och lurarna har ett stort omfång av ljudet och de har en bra, jämn balans mellan bas och diskant. Designen är genomtänkt med en bra passform. Sladden trasslar inte men har som nackdel att den inte är delbar. Trots det har inte Icakuriren valt att ge hörlurarna något minus alls.
Precis som Sonys hörlurar, har Koss en genomtänkt design med en vikbar konstruktion. Ljudkvalitén är hög men inte alls så bra som Sonys. De stora nackdelarna med Koss hörlurar är att de läcker ljud, har vassa detaljer och alldeles för tunna öronskydd.
Även Sennheiser ger sina lurar bra ljudkvalité. Deras design och konstruktion är stabil, hållbar och bekväm, med nackdel att de blivit klumpiga. Sladden, som är 3 meter lång, gör det besvärligt att ha med sig lurarna överallt, vilket gör att dessa hörlurar är bäst att ha hemma i soffan eller i en studio.

Vinnare i det här testet

Mobil.se

Publicerad

Mobil.se har samlat 9 st bygelhörlurar som passar alla smaker. Ingen av lurarna har fått toppbetyg, men på första plats har lurarna Mashall Major hamnat. Marshall har ett gott rykte inom rockbranschen för att ljudkvalitén är utmärkt. Basen är riktigt mustig och trots de små lurarna, hörs ingenting från omgivningen igenom. Lurarna är lätta och bygeln håller dem på plats utan att klämma åt, men det kan dock bli varmt för öronen vid längre användning. Man hade gärna sett en volymkontroll på lurarna.
Strax efter Marshall hamnar Creative, med sin modell WP-350. Modellen är sladdlös, vilket innebär både för- och nackdelar. Installationen är enkel, men de fungerar värdelöst utan Bluetooth. Ljudet låter bra i lurarna, dock är basen tunn. Trots att kåporna snabbt blir varma, är bygeln bekväm och lurarna lätta. Modellen har utrustats med en utmärkt fjärrpanel på ena kåpan.
Urbanears hörlurar, Plattan, är en bekväm modell med bra ljud som framhäver både bas och diskant utan problem. Däremot fungerar inte fjärren riktigt, då den ibland inte gör som den ska. En extrafunktion finns, som gör att du enkelt kopplar ett extra par hörlurar till ena kåpan om två personer vill lyssna tillsammans. En mycket bra bygelmodell för ett relativt lågt pris!

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat sex stycken olika hörlurar med brusreducering, som även kallas hörlurar med bullerdämpning. De flesta hörlurar med brusreducering är en ganska dyr historia och du får räkna med att lägga ut åtminstone någon eller några tusenlappar. Råd & Rön har bedömt hur bra ljudkvaliteten är och hur bra de är på att ljudisolera. Man har dessutom kollat på hur lätta de är att använda och om de är bekväma att ha på sig.Råd & Rön har ett poängsystem för hörlurarnas egenskaper som inte är helt lätt att förstå. Men kortfattat kan man säga att maxbetyget för en hörlur är 100 poäng och att man lägger ihop poängen i följande kategorier; Ljudkvalitet, Ljudisolering, Komfort, Hanterbarhet, Ljudläckage och Mobilstörning. Betygen är viktade och exempelvis Ljudkvalitet och Ljudisolering står för 60 procent av det sammanlagda betyget. Läs Råd & Röns artikel för mer detaljerad information.Den hörlur som får bäst betyg i Råd & Röns test är Audio Technica ATH-ANC7. Audio Technicas lur får ett samlat betyg på 66 poäng och imponerar framförallt inom ljudisolering och komfort. Ljudkvaliteten får också bra betyg. Ljudläckaget är däremot stort och inom detta område får ATH-ANC7 ett lågt betyg. Problemet med ljudläckage har dock alla hörlurar i denna undersökning, så detta är inte något specifikt problem för Audio Technica.Två andra hörlurar som får bra betyg av Råd & Rön är Bose Quiet Comfort 15 och Creative Aurvana X-Fi. Bose är ett välkänt märke som ligger i den övre prisklassen och får mycket bra poäng inom ljusisolering. Ljudkvalitet bedöms dock inte vara lika bra som testvinnaren Audio Technica. Creatives hörlur Aurvana X-Fi är något billigare än konkurrenterna och får bra betyg inom alla kategorier. Om man ser till priset så är Creatives hörlur en av de mest prisvärda i undersökningen.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat ett gäng trådlösa bygelhörlurar och utsett Sony MDR-RF4000 till testvinnare. Trots att hörlurarna består mycket av plast, känns de ändå gedigna. De är relativt stora och bli jobbiga att bära om man vill ligga ner, men de är trots allt bekväma och de sitter bra. Istället för att att använda batterier använder Sony sin egen lösning, där man vrider kåporna och placerar de i en laddningsstation. Hörlurarna är utrustade med en volymratt, som dock är lite väl infälld. Det finns ingen strömbrytare – och det behövs inte heller – eftersom lurarna smart nog slås på när man tar på sig dem. Ljudkvaliteten är mycket bra, tack vare den digitala överföringen. Ljudet är rent och klart för samtliga musikgenrer. På andra plats i testet har Ljud & Bild placerat Sennheiser RS160. Hörlurarna är välbyggda och trots att de innehåller mycket plast, känns de tåliga och snygga. Kåporna omsluter öronen och ger en bekväm passform, tack vare att de är rejält vadderade. Ljudkvaliteten finns det inga brister med. Lurarna använder sig av digital överföring som gör att man slipper brus, samt att de överför ljudet i CD-kvalitet. Detaljer och dynamik framträder på ett sätt som är ovanligt bland trådlösa hörlurar. På tredjeplats finns Philips hörlurar SHC5100, som också blivit utsedda till ”Bästa köp”. Även dessa lurarna är plastiga, men så pass böjliga och flexibla att de enkelt fjädrar om man sätter på sig dem. De sitter bekväm med en bra passform, tack vare att de har låg vikt och är väl vadderade. På hörlurarna finns en volymkontroll och en av- och påknapp. För att vara RF-lurar är brusandet inte speciellt påtagligt förutom när musiken tystnar, vilket gör dem acceptabla för de flesta användningsområden. Ljudet är varmt, men lurarna kan bli lite vassa i diskanten.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.