HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
hörlurar, in ear - Bäst i test

Test av hörlurar, in ear

79 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 6:e December, 2019, Baserad på 36 experttester.

Vilken sorts hörlurar du bör skaffa beror i första hand på vilka preferenser du har. Föredrar du lurar som sitter utanpå eller på dina öron, eller föredrar du hörsnäckor, in-ear, som du stoppar i öronen? I så fall ska du fortsätta läsa – nedan har vi utsett den ultimata testvinnaren bland earbudhörlurar! Är du mer intresserad av hörselkåpslurar, så kallade over ear-modeller? Här kan du läsa om sådana.

Jag kan allt om in ear-hörlurar – klicka här för att komma direkt till testvinnarna!

Vad för slags hörlurar du ska skaffa dig beror som sagt i första hand på vilka preferenser du har. In ear-lurar har flera fördelar framför over ear-modellerna! De är till exempel bekvämare att träna i; du riskerar inte att springa ner dem från huvudet, och de kommer inte att göra dig ännu varmare. Det kan dock vara en bra idé att skaffa ett par som är något så när vattentåliga. Dels slipper du oroa dig för att de ska påverkas av att du svettas, och dels kan du enkelt skölja av dem efter ett hårt träningspass. Den absolut största fördelen med in ear-lurar är förstås att de inte tar någon plats. Men eftersom de mer eller mindre bara består av sladd får du passa dig för sladdtrassel – linda ihop hörlurarna prydligt så blir det lättare att få fram dem för användning igen. Utformningen gör också att lurarna aldrig är i vägen för mössa, glasögon eller hjälm, och de kommer aldrig sabba en snygg frisyr!

Finfint ljud trots liten lur

In ear-lurar har ett oförtjänt dåligt rykte bland musikentusiaster idag, för det går numera att få till ett riktigt bra ljud i en så liten lur! Ljudchipen i elektroniska produkter blir bara bättre och bättre, och med rätt funktioner går det att skapa en ljudbild anpassad för dig även i litet format. Brusreducering är ett exempel på en sådan funktion!

Lugn och ro, både hemma och på språng

Fler och fler hörlurar utrustas med aktiv brusreducering, en funktion som stänger ute störande ljud och ger dig en renare ljudupplevelse. Brusreducering kan vara en lättnad i alla lägen, men särskilt bekvämt är det för den som pendlar kollektivt. Att få en stund av lugn och ro innan och efter jobbet oavsett hur stökigt det är runt omkring kan vara räddningen en stressig arbetsdag! Lurarna har sin funktion även på hemmaplan, inte minst för dig som delar din bostad med andra. Du kan ostört lyssna på din egen musik eller följa din favoritserie, medan de andra i hushållet ohämmat kan pyssla med sitt.

Sladdlöst för större frihet

Med ett par trådlösa hörlurar blir du extra flexibel – du har har händerna fria och ingen sladd att hålla reda på, och beroende på lurarnas räckvidd kan du gå ifrån din enhet. Oavsett om du föredrar over- eller in ear-modeller så går det att hitta en trådlös variant. In ear-modellerna kan antingen sitta i en kortare sladd som går från den ena öronsnäckan till den andra och hänger bak i nacken eller vara fullständigt sladdlösa. 

Träna obehindrat med din favoritmusik i öronen

Många nya öronsnäckor är tillverkade med en aktiv livsstil i åtanke. De tål svett och sitter kvar i öronen oavsett om du löptränar, kör ett pass på gymmet eller dansar zumba hemma i vardagsrummet! Även hörlurar som inte explicit är avsedda för träning kan givetvis fungera hur bra som helst, men risken är att de då inte tål lika stora mängder fukt och att lurarna inte sitter riktigt lika stabilt i öronen.

Utrusta dig för batteribrist

Både trådlösa hörlurar och lurar med brusreducering kräver en hel del batteri. Ska du resa långt är därför en modell med någon form av snabbladdare att föredra, och vi föreslår att du packar med dig ett par billiga, kabelförsedda in ear-lurar att använda medan du väntar på att dina brusreducerande laddas. De tar minimalt med plats och du kan i godan ro fortsätta lyssna på musik eller se på film när batteriet tagit slut!

Passformen är viktig

För att ljudupplevelsen ska vara riktigt bra, och för att komforten ska vara något att ha, är det viktigt att öronsnäckorna sitter bekvämt i öronen. Ofta ingår gummiproppar i flera storlekar när du köper ett par in ear-lurar,  så att du ska kunna hitta en storlek som passar just dig. Är lurarna utrustade med teknik för brusreducering blir passformen extra viktig – sitter inte snäckorna tätt i öronen kommer omgivningsljud smita igenom, oavsett hur bra brusreduceringen är. Upplever du att du inte hör ljudet ordentligt i dina hörlurar behöver det inte bero på att de inte är bra, utan kan helt enkelt bero på att de inte sitter som de ska. Testa en annan storlek på proppen! När proppen sitter som den ska och isolerar i örat kommer du uppleva en mer nyanserad ljudbild och inte störas lika mycket av omgivningsljud. Du kommer dessutom inte känna samma behov av att höja volym, vilket din hörsel kommer tacka dig för.

Mikrofon med volym- och pausknapp

När lurarna används ihop med en mobiltelefon är det smidigt om de är utrustade med mikrofon. Om det dessutom är möjligt att svara, pausa musik, byta låt och höja eller sänka volymen på headsetet är det självklart ett plus! De flesta in ear-lurar kan användas som headset, men huruvida det finns en knapp på mikrofonen och vad du i så fall kan göra med knappen varierar, så läs lurarnas specifikationer noggrant om du vill kunna göra både det ena och det andra med dina hörlurar!

Läs hela texten - gratis!

Bästa budgetalternativ: Sony MDR-EX650AP

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2015,    Ljud & Bild 2016
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Utmärkt ljud Snygga Programmerbar fjärrkontroll
Saknar volymkontroll
Produktbeskrivning
Specifikationer

Som ett ypperligt budgetalternativ vill vi på Test.se lyfta fram hörlurarna MDR-EX650AP från Sony. De har en lyxig känsla och levererar ett imponernade ljud, och är kompatibla både med iOS och Android. De är lätta och försedda med en trasselfri sladd. Öronsnäckans hölje är tillverkat i mässing precis som trumpeter och andra bleckblåsinstrument, och det är naturligtvis ingen slump. Mässing tar effektivt bort vibrationer och ger ett stabilt och välbalanserat ljud: mellanregister och höga toner blir klarare, och ljudet blir bättre i låga frekvenser. Dessutom gör mässingen dem riktigt snygga!

Med hjälp av Sonys app Sony SmartKey (som laddas ner gratis från App Store eller Google Play) kan du dessutom programmera headsetets knapp på ett sätt som passar dig!

Visa hela texten
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
120 cm sladd
Brusreducering:
Batteritid:
-
Mikrofon:
Knappstyrning:
Nästa/föregående låt, Play/pause, Svarsknapp, Knapplås
Anslutning:
3,5 mm (AUX)
Möjligt att byta ut öronkuddar:
Frekvensomfång:
5–28 000 Hz

Bäst i test: Sony WF-1000XM3

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Brusreducering Fantastisk ljudupplevelse True wireless
Dyra
Produktbeskrivning
Specifikationer

De populära over-ear-hörlurarna Sony WH-1000XM3 har fått en motsvarande modell fast som in ear! Här snackar vi verkligen true wireless. Själva snäckan är liten och de sitter bekvämt i öronen. Vi utser modellen till bäst i test mycket tack vare den fantastiska ljudkvaliteten och att de är brusreducerande. Du får med 6 olika storlekar på "plupparna" till öronen. Batteritiden vid användning ligger på runt 6 timmar men du kan enkelt snabbladda i etui:t för att få lite extra speltid. Något som drar ner betyget är att laddningsetui:t är lite klumpigt.

Visa hela texten
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Brusreducering:
Batteritid:
6 h
Mikrofon:
Knappstyrning:
Volymkontroll
Anslutning:
Bluetooth 5.0
Möjligt att byta ut öronkuddar:
Frekvensomfång:
20 - 20000 Hz
Annat:
FM-radio, Utbytbara öronkuddar, Stöd för NFC, Helt kabelfri design (in-ear hörlurar), Aktiv brusreducering (hörlur)

Vi rekommenderar också:

RHA TrueConnect

Testresultat
Techradar 2019
Omdömen Via prisjakt

Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Batteritid:
5 h (i drift)
Mikrofon:
Knappstyrning:
Musik, samtal och röststyrning
Anslutning:
Bluetooth 5.0
Möjligt att byta ut öronkuddar:
Frekvensomfång:
16-18 000 Hz
Annat:
Laddnings-/transportetui, USB-C-laddningskabel och öronadaptrar i silikon och Comply-skum medföljer
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Apple AirPods Pro

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Omdömen Via prisjakt

Kopatibla med både Apple och Android Brusreducering Bra passform
Dyra
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Brusreducering:
Batteritid:
4,5 h lyssning (upp till 24 h lyssning med laddningsetui)
Mikrofon:
Knappstyrning:
Play/Pause, Nästa låt, Föregående låt, Svarsknapp
Anslutning:
Bluetooth 5.0
Möjligt att byta ut öronkuddar:
Frekvensomfång:
5-21000 Hz
Annat:
Utbytbara öronkuddar, Knappar/styrning anpassat för iPhone, Avsedda för sportbruk, Helt kabelfri design (in-ear hörlurar), Aktiv brusreducering (hörlur) IPX4
Visa alla specifikationerna

Bose Soundsport Free

Testresultat
Allt om resor 2018,    Aftonbladet Plus, true wireless 2018
Omdömen Via prisjakt

Aukustisk konstruktion:
Sluten
Trådlös:
Brusreducering:
Batteritid:
5 timmar
Mikrofon:
Knappstyrning:
Svarsknapp, Volymkontroll
Anslutning:
Bluetooth
Möjligt att byta ut öronkuddar:
Annat:
True wireless, Knappar/styrning anpassat för iPhone, Avsedda för sportbruk
Visa alla specifikationerna

Hörlurar, in ear - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Hörlurar, over ear

UPPDATERAD 13:e Maj, 2020

Experttester vi läst (36st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet Plus

Publicerad

I Aftonbladets test av trådlösa hörlurar så är faktiskt inte Apples AirPods vinnare, utan Sonys brusreducerande variant blir bäst i test. Dock kommer Apple AirPods Pro tätt därefter.

Förutom ljudkvalitet och hur bekvämt alla testets hörlurar sitter i öronen har de blivit testade på Apple- och Android-mobiler. Men också hur de är att ladda, användningen av etui (behållaren som lurarna laddas i) och hur bra samtalskvaliteten är.

Sony WF-1000XM3 blir testets vinnare. Dessa brusreducerande hörlurar gör att du verkligen inte störs av omgivningens ljud. Ljudkvaliteten är väldigt bra och musikupplevelsen är testets bästa. Det kommer med sex olika storlekar på "plupparna" till öronen. Parkopplingen gör du med hjälp av Sonys musikapp, vilket gick snabbt och smidigt. Sony SF-1000XM3 är dock ganska dyra och etui:t nästan för stort att bära med sig vilket kan vara bra att veta om.

När det kommer till andra- och tredjeplats har Aftonbladet inte utsett sådana. Flera av testets lurar har fått betyget 4/5. Men när vi noggrant går igenom betygen om omdömena så kommer vi fram till att båda AirPods-modellerna tar hem placeringarna. De är helt klart bland de bästa trådlösa lurarna på marknaden. AirPods 2nd Generation får betyget 5/5 och utmärkelsen smartaste köpet just nu. Dessa har bättre ljud och längre batteritid än föregångaren. Ljudkvaliteten är den samma på AirPods och AirPods Pro men det som skiljer dom åt är brusreducering och formen på snäckorna. Dock är AirPods Pro väldigt dyra, vilket drar ner betyget och de hamnar slutligen på tredjeplatsen.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat olika typer av hörlurar, både in-ear och over-ear. Vi på test.se har filtrerat in-ear-lurar och presenterar topp 3 nedan.

Testpanelen har undersökt hur bekväma de är och hur mycket ljudläckage hörlurarna har. Bäst betyg och omdöme får Apple Air Pods (2019). Batteritiden ligger på 5 h och 29 min. Ljudet är varmt, klart och naturligt. Komfort är väldigt individuell men har du tidigare uppskattat och använt Apple’s klassiska hörlurar så kommer du även gilla dessa. Ljudläckaget ligger på betyget 5/10 vilket är ganska mycket läckage. Lurarna är trådlösa och behöver laddas för att kunna användas. Du får med ett batterifodral som du enkelt placerar lurarna i.

Sony MDR-EX450 ligger på andraplatsen och är ett par hörlurar med klassisk sladd. Ljudet är varmt, fint och har djup bas. Det kan ibland upplevas lite vasst och för stark bas. Ljudläckaget ligger på minimala 9/10, de läcker nästan inget alls. Om du vill så kan du placera lurarna i det medföljande resefodralet. Sladdlängden är 125 cm.

Sennheiser CX 5.00 I ligger på tredjeplats och har också klassisk sladd. Ljudet är livfullt och detaljerat. Det kan dock upplevas vara lite spretigt vid högre frekvenser. Ljudläckaget ligger på 8/10, vilket också är bra. Det finns ett medföljande resefodral och sladden är 140 cm lång.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst-i-test har testat flera olika hörlurar inom tre olika kategorier, brusreducerande, on-ear och in-ear. Vi på test.se presenteras deras topp tre av in-ear-hörlurar.

Jaybird X3 får bäst betyg och är anpassade till att passa utmärkt för träning. De är svatten och svettiga och passformen går att ställa in tack vare utbytbara kuddar till öronen. Batteritiden ligger på 8 timmar och det tar 2,5 timme att ladda upp dem. I den tillhörande mobilappen kan du göra egna ljudinställningar. Jabra Elite 65t är helt trådlösa, så kallade true wireless-hörlurar. De kan enkelt laddas i sitt medföljande etui. Batteritiden ligger på den ganska korta tiden 5 timmar eftersom den kompakta storleken gör det svårt att få en längre tid. I den tillhörande mobilappen kan du göra egna ljudinställningar. Du kan också använda din mobils röstassistent om du skulle vilja. Bose QuietControl 30 hamnar på tredjeplatsen i testet. De är dyrast vilket gör att de inte hamnar på topplacering. Batteritiden ligger på 10 timmar och det tar 3 timmar att ladda upp lurarna.

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Visst är det skönt att slippa sladden med ett par trådlösa hörlurar? Techradar har testat de bästa öronsnäckorna som finns på marknaden i skrivande stund. Apple AirPods var den modell som satte trenden för äkta trådlösa lurar. Men nu finns det många konkurrenter, frågan är vilka är bäst? Enligt Techradar är RHA TrueConnect True Wireless Earbuds bäst i test. Ljudkvaliteten, batteritiden och den trådlösa tillförlitligheten gör att du kan lita på lurarna varje dag. På andraplats har vi förra vinnaren Jabra Elite 65t som är nästan helt perfekta med en bra balans mellan användbarhet funktion och ljudkvalitet. På tredjeplats är den sportigare varianten Jabra Elite Sport True Wireless Earbuds. På höger öronsnäcka sittet en hjärtfrekvenssensor som håller koll på din träningsnivå.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

I Råd & Röns tester av hörlurar är det bygelmodellerna som briljerar, men det finns några in ear-modeller som också gjort bra ifrån sig! Högst poäng av hörlurarna du sätter i öronen har Sony MDR-EX450 fått. Lurarna har ett varmt, exakt ljud och en bas som är fin men ibland något stark. De läcker så gott som inget ljud.

Nummer två av in ear-lurarna är Sennheiser CX 5.00 I. Ljudet är detaljerat och livfullt, men kan upplevas som lite spetsigt i högre frekvenser. Det är lite svårt att skilja höger lur ifrån vänster, men de är relativt bekväma. De har nästan inget ljudläckage.

De tredje hörlurarna, B&O Beoplay E4, är de enda i topp tre som är försedd med aktiv brusreducering! Den fungerar dock inte lika bra som på lurarna med bygel. Ljudet har fin balans mellan alla register, men tonen är något kall och basen lite sen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus, true wireless

Publicerad

Aftonbladet Plus har genomfört ett stort test av hörlurar, och bäst i kategorin "true wireless" är Jabra Elite Active 65t. De har kammat hem full pott och testarna har inte mycket att anmärka på! Ljudet är mycket bra, och lurarna är vattentåliga (IP56). Det går att anpassa ljudet efter dina egna preferenser med en tillhörande app och det är enkelt att parkoppla lurarna med telefonen.

Flera hörlurar slåss om andra- och tredjeplatsen, men vi på Test.se har efter analys och noggrann övervägning valt att lyfta fram Bose Soundsport Free och Plantronics Backbeat Fit 3100.

Bose Soundsport Free ger en fantastisk ljudupplevelse, men är något otympliga. De sticker ut en bit från öronen och är aningen tunga, men är ändå svåra att inte tycka om! Laddetuiet är även det ganska stort, men en praktisk snabbladdning väger delvis upp för det.

Plantronics Backbeat Fit 3100 är försedda med en smart bygel som gör att de ligger bekvämt och stabilt i örat. De är riktigt användarvänliga och har örontoppar med så kallad Always Aware-funktion som släpper igenom en del ljud från omgivningen. Praktiskt när man rör sig i trafiken, mindre praktiskt till exempel på gymmet där det spelas annan musik.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har genomfört ett stort test av hörlurar, och bäst av in ear-lurarna med sladd eller bygel mellan dem (många gånger kallade sporthörlurar, trots att de förstås fungerar alldeles utmärkt även när inga sporter utövas) är Plantronics BackBeat Fit 2100, som fått 5 plus av 5 möjliga i betyg! För under tusenlappen levererar Plantronics ett fantiskt ljud. Det är så bra att testarna inte har så mycket mer att tillägga. Lurarna är vattentåliga (IP57) och har 7 timmars batteritid.Sitter bra gör de också, med en bekväm bygel som kopplar samman de två lurarna.

Flera hörlurar har kammat hem 4 av 5 i betyg, och efter noggrann analys och övervägning har vi på Test.se valt att lyfta fram Bose Soundsport och Jay a-Six Wireless.

Bose gör, som vanligt, riktigt bra ifrån sig! Bose Soundsport ger mycket bra ljud på både låga och höga ljudnivåer, oavsett vilken genre som spelas. De sitter dessutom bra och bekvämt i öronen, och tål att svettas i. Den tillhörande appen för personliga ljudinställningar lämnar dock lite att önska.

Jay a-Six Wireless ger ett ljud i toppklass med bra separation mellan registren. Lurarna har dessutom 12 timmars speltid! Ett litet minus för att de saknar app för personlig ljudinställning.

Vinnare i det här testet

Allt om resor

Publicerad

Stäng ute störande ljud och lyssna på skön musik med trådlösa hörlurar. Allt om resor har testat 12 trådlösa högtalare som passar dig på resande fot. De har inte utsett vinnare i 1,2,3 rangordning. Vi på test.se har noga analyserat testet och kommit fram till två vinnare inom kategori in-ear och valt ut paret med bäst betyg och omdöme. 


Bose Soundsport Free får bäst resultat när det gäller ljudbild. Det är imponerande hur de här små lurarna kan ge ett så fantastiskt bra ljud. Lurarna sitter tätt, är bekväma och laddas enkelt i ett fodral med inbyggt batteri. Det går även att snabbladda 15 minuter, för att få ca 45 minuter extra speltid. Tappar du lurarna så kan du ta hjälp av Bose App som har funktionen ”hitta mina hörlurar”. Räckvidden är enligt detta test bättre än de utlovade 9 metrarna. 


Defunc True har fått samma betyg som Bose Soundsport Free. Defunc True sitter bra i öronen och har en fin ljudåtergivning dock inte lika bra som de dyrare varianterna. Snygg design och laddas i en smidig powerbank där du även kan ladda din smartphone. En nackdel är att det är lätt att komma åt touchkontrollen när du justerar hur hörlurarna sitter.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har uppdaterat sitt test av sporthörlurar, och två lurar har fått 9 av 10 i betyg och delar därmed på förstaplatsen: Jaybird X3 och Jabra Halo Smart. 

Jaybird X3 är tredje generationens sporthörlurar från Jaybird, och de har bara blivit bättre och bättre. Jaybirds karakteristiska silikonvingar ser till att lurarna sitter kvar i öronen, och det kommer med både proppar och vingar i flera olika storlekar och utföranden för att du ska kunna hitta det som passar just dig. Genom att koppla ihop lurarna med Jaybirds ljudapp My Sound går det att få till ett makalöst bra ljud! Även utan appen är ljudet riktigt bra, men för bästa möjliga ljudupplevelse rekommenderas appen varmt. 

Jabra Halo Smart är enligt tillverkaren inte ett par dedikerade träningshrlurar, men deras egenskaper gör ändå att de kan placeras i den kategorin. De har riktigt hög kvalitetskänsla och är försedda med en flexibel båge som vilar bak i nacken. Bågen avlastar öronsnäckorna och hjälper dem stanna kvar i öronen. Ljudet är brett och dynamiskt med en bas som sticker ut. Batteritiden är dessutom riktigt bra!

Det var flera hörlurar som slogs om tredjeplatsen, men efter noggrann analys av testresultatet har vi på Test.se valt att lyfta fram JBL Reflect Mini BT. Det är ett par väldigt lätta hörlurar som sitter bra i öronen. De har en ren och välbalanserad ljudbild, men basen kunde ha varit djupare. Kabeln som löper mellan lurarna är reflekterande, vilket förstås är en praktisk detalj om du ofta tränar utomhus om kvällarna.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat 6 trådlösa träningshörlurar, och Bäst i test-titeln har de gett till Jaybird Freedom 2! Jaybird fick rätt mycket kritik för sina första Freedom-lurar, kritik som de nu har tagit till sig av! Lurarna har lysande ljudkvalitet, särskilt om du tar hjälp av den tillhörande appen för att ställa in det precis som du vill ha det. Passformen är bra, mycket tack vare silikonvingarna som har gjorts större sen förra modellen. 

Titeln “Särskilt rekommenderad” har sporthörlurarna Fitbit Flyer blivit tilldelad. Det är ett par snygga och stilrena proppar som låter dig välja själv om du vill ha en bygel i örat eller inte. Ljudet är strålande, och du kan välja mellan två olika ljudlägen: ett som höjer basnivån och ett som ger en mer balanserad ljudbild. 

Plantronics BackBeat FIT 305 har utsetts till “Bästa köp”. Kabeln är omgiven av tyg och känns väldigt lätt om nacken. Silikonpropparna sitter fast i öronen med hjälp av en ögla, och trots att de till att börja med känns lite lösa sitter de riktigt bra. Fjärrkontrollen som sitter på sladden är i största laget, så löpning med lurarna kan bli något obekvämt. De har ett välbalanserat ljud med fina detaljer i både diskanten och mellanregistret, och har en bra bas. 

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat 10 trådlösa in ear-hörlurar av det slag som är helt trådlösa! True wireless blir bara vanligare och vanligare, och därmed bli både prislappen och användarvänligheten bara bättre och bättre.

Jabra Elite 65t är testets stora vinnare! De har fått hela 5 plus och levererar på alla punkter. Lurarna sitter bra i öronen, tål vatten och har ett riktigt imponerande ljud. Med en tillhörande app kan du skräddarsy ljudet så att det passar just dig.

Efter Jabra Elite 65t var det flera lurar som delade på samma betyg. Vi på Test.se har valt att lyfta fram de lurar som anses vara bäst för Samsung- respektive Appleanvändare.

Bäst för Samsungägaren menar Aftonbladets Plus testare att Samsung Gear Icon X SM-Ri40 är. De tål svett och har en bra ljudbild. En fin funktion är att lurarna har eget minne som kan laddas med musik, så du behöver inte alltid ha telefonen till hands. De synkar med Samsungs träningsappar, men funkar fint ihop med Iphone också.

Det bästa valet för dig som är en trogen Appleanvändare är, föga förvånande, Apple Airpods. De levererar ljud av toppkvalitet och stänger ute omgivningens störningar väldigt effektivt för att vara ett par lurar utan brusreducering. De är inte helt anpassade för löpning, men sitter som de ska på gymmet och promenader.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat helt trådlösa in ear-lurar, och även om tekniken fortfarande bara har ett par generationer på nacken går det med stadiga steg framåt i utvecklingen! Fyra hörlurar har fått samma betyg, och efter analys och övervägning har vi rankat dem.

Jabras hörlurar Elite Sport har fått utmärkelsen "Bästa köp". Jabra har tidigare lanserat välfungerande trådlösa hörselsnäckor, men har nu tagit det hela ett steg längre genom att framförallt förbättra hörlurarnas batteritid. Lurarna är robusta och idealiska för att sporta med! De tål både svett och vatten och har en inbyggd pulsmätare. Passformen är fenomenal, mycket tack vare att hörlurarna kommer med öronproppar i flera olika storlekar, vilket gör det möjligt att hitta den storlek som passar just dig. Passformen bidrar till ett riktigt bra ljud, med stabil bas som inte tar över mellanregistret eller diskanten.

Optoma BE Free8 blir särskilt rekommenderade av Ljud & Bilds testare. Designen imponerade inte, men ljudmässigt presterade de intetsägande lurarna! Optomas hörlurar har en tillfredsställande batteritid på 4 timmar (16 om man räknar med fodralets kapacitet för tre laddningar) och ljudet är riktigt bra. Free8 levererar särskilt bra i bastung musik, men spelar även upp både mellanregister och diskant väldigt bra. Passformen lämnar lite att önska; för kraftiga rörelser kan innebära att lurarna trillar ut.

Som nummer tre har vi på Test.se valt att lyfta fram Samsung Gear IconX. Hörselsnäckorna har fått sig en uppgradering, vilket har resulterat i bättre batteritid och bättre anslutning. Lurarna är särskilt anpassade för sport och har en inbyggd pulsmätare, accelerometer och ett inbyggt minne som låter dig spara musik direkt i lurarna. Det innebär att du inte behöver ha med dig telefonen på träningen för att få med dig din favoritmusik ut i löpspåret. Ljudbilden kan upplevas som något platt, men passformen är riktigt bra.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Prylsajten M3 har testat 12 olika hörlurar av in ear-modell, och flera av dem får höga poäng! Ensam i toppen med 9 av 10 i betyg ligger Samsung Gear IconX. Den senaste versionen av lurarna har fått kraftigt förbättrad batteritid, och de nätta små lurarna sitter bra i örat och ger ett bra ljud. Fodralet är försett med snabbladdning som ger dig en timmes lyssning efter bara tio minuters laddning och tar inte stor plats i fickan eller väskan. Kåporna är utrustade med touchkontroller, och även om känsligheten är lite väl hög kan du göra mycket genom att bara röra vid någon av kåporna (funktionerna är desamma på båda). IconX har dessutom försetts med internt minne som låter dig ta med dig musik ut på träningsrundan även om du vill lämna telefonen hemma! Lurarna är särskilt inriktade på träning och har försetts med både accelerometer och personlig tränare.

Ett annat par hörlurar som presterar bra är Jabra Elite Sport 2.0. Jabra har som vanligt riktiat in sig på en sportigare lur, vilket innebär att Elite Sport är vatten- och svettåliga och är utrustade med pulsmätare. Konstruktionen känns robust, och mycket fokus har lagts på funktionalitet. På båda kåporna finns knappar som är enkla att använda, och med ett flertal olika öronproppar är det enkelt att hitta den perfekta passformen. Ljudet i lurarna är luftigt och detaljerat med en fin basåtergivning.

Som tredje par hörlurar har vi valt att lyfta fram Apple AirPods. Trots sin snärta design sitter lurarna väldigt bra i öronen, och de sitter kvar även om du hoppar och springer. Ljudet i lurarna är bra, både vid samtal och musiklyssning. AirPods fungerar, förstås, bäst ihop med Apples produkter och tjänster, men går också att använda med andra.

Observera att hörlurarna på plats 2 och 3 har fått samma betyg hos M3. Det är vi på Test.se som efter analys och övervägning har rankat produkterna.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har låtit det brittiska laboratoriet Intertek testa åtta olika trådlösa hörlurar av in ear-modell, både såna som är helt sladdfria, så kallade ”true wireless”, och såna som är sammankollade med en sladd mellan de båda lurarna.

Bäst klarade sig Apples hörlurar AirPods. De har ett stort frekvensomfång och en relativt jämn ljudåtergivning, och får höga poäng i så gott som alla moment. Särskilt höga är poängen för ”batteritid” ”användarvänlighet och komfort”.

Näst bäst i Testfaktas test var Jaybird X3. Lurarna är svettåliga och har ett stort frekvensomfång med en dominerande bas. De har bra ljudkvalitet vid musiklyssning, men den är inte lika bra vid telefonsamtal.

Tätt efter Jaybird X3 ligger Plantronics BackBeat Go 3. Plantronics lurar är också svettåliga enligt tillverkaren. De har ett stort frekvensomfång, med en bitvis sämre diskantåtergivning. Lurarnas Bluetooth-lösning är riktigt bra; det är riktigt enkelt att byta mellan olika enheter, men ljudkvaliteten vid telefonsamtal är sämre.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Efterfrågan på trådlösa hörlurar blir bara större och större, och marknaden visar inga tecken på att ändra riktning. Bekvämligheten i att slippa trassliga sladdar tilltalar helt enkelt allt fler, och tillverkarna är snabba att hänga på. Det sker ständiga förändringar på marknaden: batteritiden blir bättre och bättre, uppkopplingen krånglar mindre och mindre, och elektroniken bli hela tiden smidigare. I det här testet har Ljud & Bild testat sex olika trådlösa in-ear-hörlurar, och allra bäst var Motion One från KEF. Motion One har tillverkats i samarbete med Porsche Design och har ett läckert, industriellt utseende. De är vattenskyddade och har en krage för elektroniken, som tyvärr kännas aningen klumpig i förhållande till hörlurarnas övriga elegans. Motion One har utöver sin snygga design också riktigt bra ljudkvalitet, överlägset bäst i det här testet. Genom att byta ut kragen mot en sladd blir ljudet dessutom ännu bättre! Särskilt rekommenderad i testet blev Beats By Dre’s hörlurar BeatsX. De har en så tunn och mjuk krage att den nästan inte märks, och genom att batteriet har placerats i två utbuktningar på kragen balanseras de på ett väl avvägt sätt och sitter bekvämt. Ljudet är fylligt och balanserat och lämpar sig för all sorts musik. Supra Nitro-X utsågs av Ljud & Bild till Bästa köp. Propparna är små och lätta och sitter bra i öronen, och den utmärkta ljudkvaliteten gör det svårt att skilja dem från de betydligt dyrare konkurrenterna i testet. Helt klart värt pengarna, helt enkelt!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Med in ear-hörlurar är det väldigt viktigt att passformen är bra och att de är bekväma att använda. Dels stänger man bättre ut störande ljud omkring sig och dels får man en mycket bättre basåtergivning om man lyckas få till en bra försegling. Sennheiser CX 5.00 är testets vinnare när Ljud & Bild testar 7 hörlurar. Det är läckra lurar med ett tilltalande ljud som passar utmärkt för de allra flesta. De traditionellt rundade propparna har blivit kantiga och designade med en rejält vinklad form. Det är inga problem med att hitta proppar som passar och tack vare lurarnas lätthet, kan man ha det på sig länge utan att det känns obehagligt. Ljudet skiljer sig rejält från tidigare testade CX 3.00 som man tyckte hade lite för dominerande bas. I dessa lurarna låter det mer raffinerat, inte direkt neutralt - för basen är även här markerad. Sennheiser CX 5.00 är lurar som låter engagerade och som inte har några direkta svagheter. På testets andraplats hamnar AKG med modellen N20 som också blivit särskilt rekommenderad av Ljud & Bild. De är de mest påkostade konsumentpropparna i sortimentet, med en relativt tilltalande design som ser lyxigare ut än de faktiskt är. AKG säger sig ha eftersträvat ett referensljud, vilket borde innebära ett ofärgat och neutralt ljud - basen är påtaglig, men dominerar inte, och diskanten är krisp utan att bli gäll när man pressar den. Sist, men inte minst, hamnar Jays a-Jays Five på tredjeplats och har, som vanligt, en elegant design och har en stilfull förpackning. Lurarna levererar ljud som är energiskt och medryckande, men lite obalanserat med betoning på diskant och bas. Det är dock inget större problem om man inte finlyssnar på musiken, då mellanregistret påverkas av obalansen.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sju trådlösa hörlurar och bäst i test blev Sony med lurarna SBH80. Till skillnad från en del andra hörlurar i testet, där det känns som att de varit tvungna att utforma dom på ett visst sätt, så känns Sonys lurar genomtänkta och bra designade. De har till exempel två fjärrkontroller som både ger lurarna balans och gör dom lättare att använda, samt att de även har dubbla mikrofoner som ger en bättre röstupptagning. SBH80 känns nästan som ett par lyxiga lurar för det priset och är dessutom vattentåliga. De låter, framför allt, riktigt bra - visserligen ej neutrala, men ett lite insmickrande ljud är riktigt trevligt. Särskilt rekommenderade och silvermedaljör blev JBL Everest 100, som är ett par små och lätta proppar med en infästningsanordning som gör att de ändå sitter väl på plats. Lurarna passar de allra flesta öron, tack vare individuellt utbytbara delar, och de känns bekväma att bära under en längre tid. Däremot kan man bli lite trött i öronen, då det engagerade ljudet kan bli påfrestande vid högre volymer. Jabra intog tredjeplats och tillverkarens Halo Smart har en krage som känns lite klumpig och gör att lurarna tar plats i packningen, men det ger andra fördelar som väl placerad mikrofon och utmärkt samtalskvalitet. Hanteringen blir dessutom lättare eftersom knapparna är lätta att hitta. Som headset för mobilen är Halo Smart ett utmärkt val, men vill man huvudsakligen lyssna på musik, bör man titta på andra alternativ, då musiken aldrig kändes speciellt engagerande och basåtergivningen var en besvikelse.

Vinnare i det här testet

Digital Life (Pricerunner)

Publicerad

Digital Life aka Pricerunner har testat fyra in ear-hörlurar från Sennheiser, RHA, AKG och Sudio. Samtliga låter riktigt bra - men på olika sätt. Mer HiFi-inriktade tillverkare, som t.ex. RHA, kan återge betydligt högre frekvenser än t.ex. Sudio. Det gör att RHA MA750i är mest lämpade för den som lyssnar på högupplöst musik. Testvinnaren Sennheiser Momentum In ear har det allra bästa rockljudet, med engagerande bas och gott om attityd. De är några av de bästa hörlurar vi har testat för tyngre musik. Med en stilren design charmade lurarna testpanelen och så fort musiken startade, fick man en ny favorit! På testets andraplats hamnade AKG med sina in ear-lurar N20. Det sägs att vissa tillverkare har sitt alldeles egna sound - AKG visar sig vara en av dom och alla som gillar det, kommer att älska lurarna N20. Ljudet är torrt, neutralt och väldigt detaljerat! RAH MA750i hamnar på tredjeplats och är byggda som en stridsvagn och de låter bra - efter ett tag.. Lurarna levererar ett rätt ljust och basfattigt ljud, tills man gjort en “inbränning” med hög musik i ett antal timmar. Då mjuknar ljudbilden.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Trådlösa hörlurar kostar fortfarande en hel del mer än jämförbara modeller med sladd och som spekulant får man räkna med att lägga närmare 1000 kronor på ett par bra hörlurar från någon av de mest välrenommerade tillverkarna. “No name”-alternativ från billiga nätsidor är givetvis ett alternativ, men inget man rekommenderar om man vill ha bra ljud. Även kvalitet och hållbarhet är ofta undermålig. Bäst i test med fullpott blir Sony MDR-AS600BT. Att Sony kan det här med hörlurar är ingen nyhet, det är bevisat gång på gång. Dessa lurar är onekligen stora och ser ut att väga en hel del, men väl på plats känns de snarare fjäderlätta och väger ynka 21 gram. Passformen är exemplarisk och bågarna för innerörat gör att de sitter på plats även ute i löparspåret. De erbjuder riktigt bra isolering och ljud utifrån stängs effektivt ute. Detaljrikedomen går inte av för hackor och bas, mellanregister samt diskant är väl avvägda gentemot varandra för en dynamik i världsklass. Lurarna kopplas via Bluetooth till telefonen eller ännu snabbare via NFC. Oavsett vad man väljer så går det snabbt och utan komplikationer. Några egentliga svagheter finns inte utan är du ute efter ett par riktigt vassa träningslurar till ett riktigt attraktivt pris är detta onekligen ett intressant alternativ. På testets andraplats hamnar Adidas Sport Adistar Wireless som är ett par grymma träningslurar med perfekt passform och det är Monster som ligger bakom konstruktionen. De är snyggt designade, trots de feta ljudenheterna som - placerade inne i örat, sticker ut en bra bit. Passformen är dock riktigt bra och i lådan finns flera uppsättningar pluggar och krokar i olika storlekar för att de ska passa de flesta öron. Med tanke på att priset är förhållandevis lågt är förväntningarna därefter, men ljudet imponerar - det källardjupa mullrande i basen, var inget testpanelen var beredd på! Mellanregister och diskant gör inte heller bort sig, utan målar upp en dynamisk ljudbild med stor närvaro. Batteritiden ligger på omkring 8 timmar. Inte heller Adidas har några särskilda nackdelar och får full poäng av Sveriges Prylsajt, som dessutom rekommenderar dessa. Sist, men inte minst, hamnar Plantronics Backbeat Go 3, som ger ett klumpigt första intryck, men det är inget man reflekterar över när de väl sitter på plats. De väger endast 19 gram och vingarna gör att de sitter riktigt bra i öronen, även under fysisk aktivitet. Bluetooth-parning mellan lurar och mobil går blixtsnabbt, batteriet räcker till ca 18 timmars uppspelning och de laddas på ca 2,5 timmar. Ljudet är riktigt bra och fjärren fungerar klanderfritt. Sveriges Prylsajt visar en viss tendens till distorsion vid högre volymer, vilket drar ner helhetsintrycket något.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat åtta in ear-hörlurar för ca 500 kronor. Dessa lurar är betydligt bättre byggda än budgetmodellerna. Det man främst tittat på är byggkvalitet, hantering och finesser. Sony MDR-EX650AP är lurarna som blivit bäst i test, då de är välbyggda med en lyxig känsla. Man får en utmärkt ljudkvalitet utan att låta tråkiga. Här finns också en programmerbar fjärrknapp för Android. Det rekommenderade priset är dock lite för högt för testet egentligen, men efter att man lyssnat med dem, ville man ha med dem ändå. På testets andraplats hamnar Supra Nero som är välljudande lurar med tilltalande klang. Det här är ingenjörskonst och fjärr som stöder många mobiltelefoner. Supra är dessutom mest generös med öronkuddar. Hörlurarna kan dock kännas obekväma vid en längre tids användning. Sist, men inte minst, intar Jays tredjeplats med a-Jays Four+ som har ett balanserat ljud med bra bas. Sladden är helt trasselfri sladd med bra fjärr och det finns många storlekar på kuddarna. Nackdelen för Apple-användare är att kontakten inte är vinklad. Det finns dessutom ingen förvaring för transport.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst-i-Test.se har låtit två musikproducenter testa in-ear hörlurar från 300 kr till 600 kr. Bästa paret är Sony EX650AP, en relativt dyr hörlur men som levererar otroligt bra ljudkvalitet och sitter perfekt i örat. Ljudbilden är detaljerad och välbalanserad med fantastisk närvarokänsla och lurarna ger ett öppen och naturligt ljud. Basen är punschig och energisk men för att vara nitiska saknas det lite värme i nedre mellanregistret. Supra Nitro hamnar på andraplats. Nitro är Supras (ett svenskt företag) första in-ear hörlurar och konstruktörerna har inte sparat in på krutet vad gäller materialval - kevlar, titan och kolfiber. Satsningen är väldigt ambitiös och Supra ger instruktioner för hur lurarna ska spelas in under några timmars tid för optimal ljudkvalitet. Basen är djup och kraftfull, men de är något vassa i diskanten. Sist, men inte minst, hamnar Creative EP-630 på tredjeplats och har i flera år varit några av de bäst säljande på marknaden. Hörlurarna är otroligt prisvärda, då de levererar ett stort och levande ljud i ett mycket kompakt format. Basen är kontrollerad utan att ta överhand och lurarna är ovanligt lättdrivna. Tyvärr har lurarna en aning onyanserat mellanregister.

Vinnare i det här testet

Sporthälsa

Publicerad

Peppande musik ur ett par sköna hörlurar gör att träningspasset blir lite bättre och mycket roligare. Sporthälsa har testat ett par av marknadens senaste in-ear sporthörlurar, som är speciellt framtagna för att användas under träning. Sporthälsas favoritmodell är JBL Synchros Reflect BT Sport som är ett par riktigt prisvärda hörlurar för den som vill ha bra ljud och god komfort. Lurarna är trådlösa och överför ett riktigt bra ljud med djup och grym bas via Bluetooth. Det är perfekt för att peppa upp tempot på träningen lite extra. Snäckorna sitter bra och är mjuka utan att tränga in för långt i öronen, men de står ut mer än övriga hörlurar i testet och väger dessutom några gram mer. Här finns en batteritid på ca 5 timmar och sladden mellan snäckorna har reflexer, vilket är smart för att öka synligheten vid kvällsträning utomhus! Jabra Sport Pulse Wireless hamnar på andraplats och är också trådlösa Bluetooth-hörlurar för den som vill ha mer än bara musik. Med en inbyggt pulsmätare i örat och tillsammans med gratisappen Sport Life registreras träningen. Feedback och coaching ges direkt i örat underträningspasset. Det är ingen nödvändig funktion för alla, men riktigt smidigt och roligt för den som vill minimera utrustningen och ha koll på sin träning. Hörlurarna är bland de mest behagliga i testet, tack vare att öronsnäckorna är lena, slimmade och sitter lagom långt in i örat. Basljudet försvinner dock en aning få huvudet lutas bakåt, tydligast var det vid utförande av situps. Sist, men inte minst, hamnar Bose SoundSport. Bose uppdaterade in-ear hörlurar har mycket bekväma, slimmade och mjuka öronsnäckor som fördelar trycket jämnt över öronen. Lurarna sitter bra under hela träningspasset och det är inga problem att använda dem under flera timmar i sträck! Ljudkvaliteten är riktigt bra och det levereras ett klart och tydligt ljud med bra bas. Smart förlängninssladd medföljer, vilket gör att du inte behöver ha telefonen på kroppen om du springer på t.ex. ett löpband.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat tio hörlurar som alla klarar av extrema förhållanden. De sitter väl på plats, antingen med en båge bakom örat eller med en mjuk liten ”vinge” som formar sig efter ditt öra. De är dessutom så pass tåliga att man kan svettas på dom utan problem och i vissa fall även skölja av dom efter träningen. De har även bättre infästningar och tåligare skal så att de ska tåla att få sig en liten smäll eller att skumpa omkring i träningsväskan på vägen hem. Jaybird Bluebuds X är lurarna som blev bäst i test. De har bäst ljudåtergivning av alla trådlösa sporthörlurar som testats och kan bäras på flera olika sätt beroende på träningsform. Att få dom att sitta på plats krävs dock att man noga provar ut rätt kombination av öronkuddar och vingar. Batteritiden är bra och lurarnas tålighet är bättre än man kan tro. På testets andraplats hamnar JBL Synchros Reflect BT som har praktiska finesser som reflexer och magnetfästen. Ljudet är bra och sportigt, vilket gör att det fungerar bra under träningen. Batteritiden är dock något för kort och lurarna känns klumpiga. Det är även svårt att hitta rätt passform. Trots detta blir JBL Synchros Reflect BT utsedda till ”Bra köp”. Särskilt rekommenderade blir Jabras hörlurar Sport Pulse Wireless. Det är de enda trådlösa hörlurarna som även mäter din puls. Här finns mängder av funktioner och med enkel hantering med en mobil-app. Lurarna sitter bra, är väl skyddade och känns välbyggda, samt pålitliga. Batteritiden är dock bland de sämre. Det är heller inte det mest engagerande ljudet för träning.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat 8 kvalitetslurar som kostar runt en tusenlapp och uppåt. Många hörlurar som följer med mobilen haltar i kvalitet, så vill man ha riktigt bra ljud bör man fundera på att köpa några fristående. De lurar som testas av Ljud & Bild är in-ear-hörlurar. Därför är det också viktigt att de är bekväma och sitter skönt.

Allra bäst bland lurarna och med en mycket attraktiv prislapp hittar vi Beyerdynamic MMX 102 iE. De kostar ca 900 kr och för dessa väl investerade slantar får du hörlurar med fantastisk ljudkvalitet. Designen är inte speciellt uppseendeväckande, men lurarna är bättre ljudmässigt än samtliga konkurrenter. Betyget blir skyhöga 6 stjärnor av 6 möjliga.

Näst bäst är hörlurarna Sennheiser Momentum In-ear som också de får toppbetyg av Ljud & Bild. De passar utmärkt för elektronisk och rytmisk musik. Däremot är de inte lurarna som passar till jazz och akustisk musik. Prislappen ligger strax under en tusenlapp och betyget blir 5 stjärnor av 5 möjliga.

Övriga lurar som får bra betyg är Bose Soundtrue In-Ear, JBL Synchros s100a, Marshall Headphones Mode EQ, Samsung Level In EO-IG900 och Vain Sound No2. Samtliga dessa hörlurar får betyget 4 stjärnor av 5 möjliga. De förstnämnda Bose ligger på gränsen till en femma i betyg.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Konsumenttidningen Råd & Rön har i ett uppdaterat test provlyssnat på hela 55 lurar. Hörlurarna finns i alla prisklasser och storlekar, men i denna artikel koncentrerar vi oss på de som sitter i örat. De som är av sportmodell(i örat) finns recenserade på http://www.test.se/sporthorlurar/. Hörlurarna som sitter i örat får gärna vara bekväma, portabla och inte alltför trassliga. Och självklart erbjuda ett bra ljud!

Klar etta i testet är Bose SoundTrue in Ear för Apple som får betyget 83 poäng av 100 möjliga. Ljudkvaliteten är på topp och ljudläckaget minimalt. Priset ligger på ca en tusenlapp. På plats nummer två hittar vi Apple ME186 som får det fina betyget 76 poäng. Även dessa lurar imponerar ljudmässigt och i övrigt får man jämna delbetyg i övriga kategorier. Bronsmedaljör blir Bose QuietComfort 20i som är en jättebra lur i alla avseenden utom just komforten. De är tyvärr inte alltför bekväma och får minuspoäng för detta. Prislappen är rejält tilltagen, ca 2800 kr.

Vinnare i det här testet

Ljus & Bild

Publicerad

Ljud och Bild har testat sju sporthörlurar som skall fungera bra samtidigt som du tränar. Dessa lurar är anpassade för att lyssna på under hård träning. Om du exempelvis skall ut på en löprunda krävs hörlurar som klarar stötar, svett och vatten. De flesta lurar i detta test klarar detta galant. Istället för öronproppar använder sig sporthörlurarna av en bygel som sätts bakom örat för att hålla dem på plats. Hörlurarna är även sköljsäkra, vilket innebär att du inte behöver vara rädd för att det skall komma vatten på dem. Sporthörlurar eller som vissa kallar det träningshörlurar har andra kriterier än övriga hörlurar. När det gäller sporthörlurar vill man att passformen och byggkvaliteten skall vara på topp, eftersom de måste sitta bra vid fysisk aktivitet och klara hård belastning. Ljud och Bild har istället för ett neutralt ljud prioriterat ett engagerande bastungt ljud. Detta på grund av att när man tränar vill man oftast bli motiverad och engagerad av musiken. Då är det extra viktigt med en bra basåtergivning för att känna takten.De hörlurar som toppar Ljud och Bilds test är Denon AH-W150 Exercise Freak. Hörlurarna är en fröjd att använda och erbjuder ett mycket bra ljud. Passformen är perfekt och lurarna använder sig av Bluetooth. Detta gör att du slipper trassel med sladdar under träningen. Sladden går istället bakom nacken vilket är väldigt praktiskt. Denon har inga direkta svagheter och är en komplett sporthörlur som rekommenderas för alla som vill lyssna på musik under träningspasset.Två andra sporthörlurar som får toppbetyg är Sennheiser OCX 685i Sports och Philips ActionFit SHQ3217. Sennheisers hörlurar imponerar med tilltalande ljud och en praktisk fjärrkontroll. Nackdelen med dessa lurar är att de ibland inte sitter kvar i öronen på en tillfredsställande sätt. Philips hörlurar är det bästa budgetalternativet och kostar ca 350 kr. Detta att jämföra med testvinnarens 900 kr. Philips ActionFit SHQ3217 är det givna valet om du vill ha mycket hörlurar för pengarna.

Vinnare i det här testet

Aktiv Träning

Publicerad

Träningstidningen Aktiv Träning har i ett stort test bedömt och poängsatt 14 st sporthörlurar som passar bra till löpning och andra träningsformer. Många hörlurar presterar bra, men det finns också avsevärda skillnader mellan hur bra ljud de ger och hur stadigt de sitter. Det är inte alltid de dyraste hörlurarna som är de bästa, utan det finns en hel del bra budgetalternativ för den prismedvetne. I testet finns både sladdlösa hörlurar och hörlurar med sladd.Testvinnare bland hörlurarna med sladd är Bose Sie2i Sport som till skillnad från Bose Sie2 har inbyggd mick och fjärrkontroll. Det speciella med dessa hörlurar förutom det fantastiska ljudet är att de är utrustade med små silikonfjädrar. Detta gör att komforten ligger på absolut toppnivå. Fjärrkontrollen sitter bra placerad och den är smidig att hantera vid löpning. Sladden till hörlurarna är egentligen för kort, men det medföljer en armhållare från Reebok vilket kompenserar detta väl. Trots sitt relativt höga pris får Boses hörlurar maximala 6 poäng av 6 möjliga av Aktiv Tränings test.De sladdlösa hörlurar som får bäst betyg är Plantronics Backbeat Go 2. De får också testets högsta betyg och är några hundralappar billigare än Bose Sie2i. Plantronics hörlurar har suveränt ljud och de har en bra kombination av klar diskant och klart ljud. Fjärrkontrollen är lätthanterlig och den sitter på ett bra avstånd från örat. Dessa hörlurar har också en finurlig funktion. En transportväska med ett inbyggt batteri medföljer och gör att du kan ladda hörlurarna samtidigt som du springer!Bäst bland budgetalternativen är sporthörlurarna från Jabra. Modellen heter Active Corded Stereo och kostar endast 299 kr, vilket får anses vara ett fynd. Jabras hörlurar har mycket bra ljud och sitter stadigt. Förutom detta kommer de med en praktisk fjärrkontroll och extra öronkuddar. Jabra Active Corded Stereo är definitivt testets bästa budgetval.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat 10 par hörlurar av In Ear-modell som kostar från 90 kronor och upp till 300 kronor. Testet visar att ett par bra hörlurar inte behöver vara dyra – det är god passform som ger bästa ljudet! Bäst är hörlurarna från Jabra Rhythm som också sitter mycket bekvämt i öronen. Hörlurarna ger ett mycket bra ljud, det är väl avvägt och på lurarnas kabel finns både fjärrkontroll och mikrofon. Tyvärr är fjärrkontrollen lite väl plastig. Även Urbanears Bagis är bra – de har tagit andraplats i testet. Det som får modellen att sticka ut är att de ger ett riktigt bra samtalsljud och att öronsnäckorna kan tryckas ihop (som två legobitar) för att minska risken för trassel när de inte används. Ljudet blir dock något ”luddigt”. På testets tredjeplats hamnade Skullcandy Ink’d 2.0. Hörlurarna ger ett bra ljud med kraftig bas och det finns fjärrkontroll och mikrofon för samtal. Tyvärr blir det friktionsljud från kabeln, samt att kabeln är trasslig!

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressen har testat sex snygga sporthörlurar av In ear-modell. En sporthörlur ska klara av tuffa tag och sitta på plats i örat under hela träningspasset. Yurbuds Inspire Pro blev testvinnare och passar till iPod, iPhone och iPad. Hörlurarna är utrustade med inbyggd mikrofon och fjärrkontroll. Lurarna är svett- och vattenresistenta och man får med en förvaringspåse samt öronpluggar, som finns i två storlekar. Om pluggarna ändå inte skulle passa ditt öra, lovar företaget att formgjuta ett par speciellt för dig om du skickar ett foto på ditt öra. Yurbuds-lurarna levererar ett bra ljud och en originell design till ett rimligt pris! Bose tog andra plats med hörlurarna SIE2i Sport Headphones. Detta är mycket bra träningslurar med en inbyggd fjärrkontroll och en mikrofon. De passar till både iPod och iPhone. Det medföljer ett sportarmband, klädklämma, förlängningskabel och öronpluggar i tre storlekar. Både lurarna och sladden är tåliga i konstruktionen, de sitter okej i örat och har ett väldigt fint ljud. Till sist tog Sennheiser OCX 685i Adidas Sports tredjeplats i testet. Hörlurarna passar musikspelare och alla smartphones. Även dessa lurarna har en inbyggd mikrofon och en fjärrkontroll, samt att man får öronpluggar i tre olika storlekar. De är svett- och vattenresistenta och kan tvättas direkt under rinnande vatten. Eftersom de har öronbyglar sitter de bekvämt runt örat under hela träningspasset. Det är enkelt att styra ljud och val av musikspår med kontrollen och ljudet låter bra i lurarna!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad


Ljud & Bild har testat sporthörlurar och har utsett Audio-Technica ATH-CKP500 till testvinnare. Hörlurarnas sladd är kort, vilket uppskattas av många, men för de som vill att sladden är lite längre finns en förlängningssladd med i paketet. På snäckan finns en ”vinge” för extra stabilitet och komfort. Den sitter alltså som gjutet i örat – det enda som kan bli ett bekymmer är när man ska ta av sig lurarna – så bra är den. Hela snäckan känns gedigen, men sladden och sladdfästet håller tyvärr inte samma goda kvalitet. Hörlurarna levererar ett behagligt mellanregister och en detaljrik ljudbild, där både röster och instrument får plats. Andraplats har gått till Sennheiser OCX 685i. Lurarna har en snygg och genomtänkt design med väldigt mjuka bågar – som kräver att man får in snäckan ordentligt i örat så att de inte ramlar av. Ljudbilden är väldigt neutral och mellanregistret återger röster på ett naturtroget sätt. Ljudet är balanserat och detaljerat, men vissa tycker det är tråkigt och opersonligt, medan andra tycker det är skönt och avslappnat. På tredjeplats hamnade Monster iSport Intensity. Snäckan och gummihöljet är format så att ljudet först in till örat via en ”pip”. Det gör att man slipper trycka in hela snäckan i örat och därför är iSport en bekväm och ergonomisk lur som kan användas under en längre tid. Ljudbilden kan upplevas som ”hoptryckt”, när det handlar om musik med många olika instrument och röster.

Vinnare i det här testet

Svt.se

Publicerad

Svt Plus har testat fem olika sporthörlurar av In ear-modell. Testet visar att de sportiga hörlurarna tål en hel del, bland annat svett och fukt, men de ska också sitta kvar i örat när man tränar. De flesta som tränar vill nämligen ha peppning och underhållning i form av musik och detta har hörlurstillverkarna förstått. Testet visar också att lurarnas komfort-egenskaper helt och hållet är individuellt. Sennheiser-lurarna i testet, exempelvis, är förhållandevis stora vilket passar bäst till större öron, men inte lika bra till mindre. Bäst samlat betyg vad gäller komforten fick Bose-lurarna, eftersom de är medelstora och sitter fast bra på huvudet och i öronen. Samtliga hörlurar i testet klarar av både ett stimulerat regntest och en tvätt under rinnande vatten, utan förändrad ljudbild. Vad det gäller ljudet är det Bose och Powerbeats som fått genomgående bra omdömen – Powerbeats gav klart bäst ljud, men de stängde också ut omgivningen så pass effektivt att det blir svårt att höra trafiken om man är ute och joggar. Bose-lurarna lät näst intill lika bra och tillät dessutom omgivande ljud tränga igenom musiken. Sammanfattat fick Bose SIE2 ”Bäst i test”-titeln tack vare sin ljudkvalitet, som var näst bäst, och sin komfort.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

På Ljud & Bilds hemsida kan man hitta ett test som gäller In ear-hörlurar, där Philips Fidelio S1 utsett till testvinnare. Hörlurarna har en hög kvalitet som känns genomarbetad och genomtänkt rakt igenom. Sladden är platt, vilket förhindrar trassel och hårdnad i kyla, och den sitter väl förankrad i både kontakten och i själva lurarna. S1 har det luftigaste ljudet i testet, där både instrument och röster får stor rymd samtidigt som de är under kontroll. Basen kan dock kännas lite mesig, men det är inte konstigt med tanke på den halvöppna konstruktionen. Trots det har hörlurarna inga direkta svagheter när det gäller att leverera bra musik. Däremot är prislappen relativt hög, en av de högsta i testet, men detta anses vara hörlurar som kommer att tåla en hel del. På andraplats i testet hamnade JBL J33i. Även sladden på dessa hörlurarna är platt, men kraftig och den sitter fäst med något som liknar ett bältspänne (till skärp) – snyggt och robust. Ljudkvaliteten är hög och lurarna återger akustisk musik avslappnat och detaljerat. Instrument och bas återges med gott om utrymme, det är djupt på de rätta ställena, trots att det saknas lite tryck i basen i vissa test-låtar. Med en låg prislapp, spelglädje och mångsidighet, utses JBL J33i som ”Bästa köp”. De svensktillverkade hörlurarna Nocs NS400 hamnade på tredjeplats och är dessutom ”Särskilt rekommenderad”. Även här finns en platt sladd, som är väl förankrad i kontakten och i lurarna. Nocs levererar en varm och balanserad ljudbild, samt att basen hörs tydligt utan överdrift. Även röster återges på ett naturligt sätt. Hörlurarnas kvalitet skulle få högsta betyg, om det inte vore för det plastiga reglaget, men de klarar av att spela de flesta musik genrer.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Peter Pettersson på Aftonbladet har testat 18 hörlurar av In ear-modell i olika prisklasser som passar till smartphones. Testet visar att de dyraste modellerna inte alltid är de bästa. Försäljningsökningen av smarta telefoner, har samtidigt öppnat en helt ny marknad för hörlurstillverkarna och idag finns det ett 30-tal olika märken av In ear-hörlurar. Till skillnad från de hörlurar som används till en vanlig mp3-spelare, har hörlurarna som används till smartphones fler funktion. En mikrofon för att man ska kunna prata i telefon och de har styrfunktioner på en liten dosa på sladden, där man besvarar samtal, ringa upp och styra över sin musik – höja, sänka, byta låt m.m. Gemensamt för samtliga tillverkare av In ear-lurar är att de lagt mycket fokus på att förstärka basen i musiken. Bäst i testet blev JBL J 33i. Lurarna levererar en lika bra ljudbild som de bästa hörlurarna, men en lägre prislapp. Hörlurarnas sladd är platt istället för rund, vilket gör att den varken trasslar eller hårdnar lika lätt i kyla. ”Bäst i test”-titeln har lurarna fått tack vare en låg prislapp och mycket bra prestanda. På andraplats hamnade Marley Redemption Song-hörlurarna. Lurarna ger ett bra ljud med mycket bra basåtergivning. Även diskanten och mellanregistret kommer fram bra i musiken. Tredjeplats gick till Philips O´Neil Tread. Trots att hörlurarna känns enkla när man håller i dem, så levererar de ett förvånansvärt bra ljud. Basen är mycket bra och diskanten är inte för vass, med tanke på den låga prislappen.

Vinnare i det här testet

IDG.se

Publicerad

På IDG.se har man testat 6 in ear-hörlurar. Två modeller fick samma betyg 5 av 5.
Trots att Etymotic Mc5 är en av företagets billigare modeller, syns det inte utanpå. Lurarna är välbyggda och har en smart design som bör göra dom ganska stryktåliga. Med lite mer bas än i de dyrare hörlurarna, får ljudet värme och fyllighet, trots att det ibland kan bli kyligt och hårt. Kort sagt har lurarna fått ett bra ljud och är lätta och snygga, samtidigt som de säljs billigt. Creatives modell har en sofistikerad design som ger bekvämlighet därför att snäckorna kan ”fällas in” i ytterörat. Ljudkvalitén i hörlurarna är hög och ljudet blir naturtroget och äkta. Passformen för örat är väldigt bra och den här modellen är en av de bästa in ear-hörlurarna man kan hitta för under 2000 kr. Med ett betyg på 4 av 5 fick Shure-hörlurarna plats nummer tre. Tillverkaren har satsat på att göra hörlurar med löstagbar kabel, för att man lätt ska kunna byta kabel vid glapp. Ljudet i lurarna är mustigt och varmt, vilket gör att det blir roligare att lyssna med lurarna. Modellen har en bra, bekväm passform.

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

På Smartson.se har man gjort ett test, gällande 8 stycken sporthörlurar. Den modell som resulterade bäst i testet blev Philips SHQ3000, då hörlurarna är lättburna och smidiga, tack vare en flexibel konstruktion. Ljudkvalitén var tydlig och bra. Nästan inget ljud kunde höras ut till omgivningen och balansen mellan diskant och bas är mycket bra. Lurarna är svettåliga och går att tvätta under rinnande vatten.  Tvåa på listan hamnade Sony MDR-AS41EX. Hörlurarna är mycket bekväma och det är enkelt att hitta en storlek som passar de flesta. De har en bra ljudkvalité med nackdel att omgivningen hör mer än den borde! Ett minus för den här modellen är att det inte framgår tydligt om lurarna är svettsäkra eller inte, men hörlurarna är ändå prisvärda för deras bekvämlighet, samt många utbytbara delar. Sist men inte minst, finns hörlurarna AKG by Harman K326. Designen är hård men har ändå en flexibel konstruktion som gör att du kan ställa in krokarna så att de passar just ditt öra, med nackdel att det tar en stund för örat att vänja sig vid hörluren. Ljudkvalitén i hörlurarna är behaglig med bra bas, men i vissa musikgenrer kan diskanten bli för vass, vilket gör att man inte vill lyssna i för hög volym. Dessutom hörs musiken ut till omgivningen.  En fördel med just dessa lurar är att det finns en volymkontroll med mikrofon, där man du även kan byta låt. Lurarna är inte vattenresistenta och det framgår heller inte om de är svettåliga.

Vinnare i det här testet

Mobil.se

Publicerad

Anton och hans kollegor har gjort ett test på 12 stycken In ear-hörlurar. Tre av dessa hörlurar fick samma betyg, 9 av 10. Det blev hörlurarna Creative EP-600, som är ett par budget-lurar med ett fantastiskt bra ljud, som fick första plats. Basen är mjuk men ändå bastant utan att dränka diskanten. Lurarna är små och lätta, samtidigt som de släpper igenom ytterst lite ljud utifrån. Nackdelen med dessa är att de blir svårt att få ut dem ur örat utan att dra i sladdarna. Till skillnad från Creatives hörlurar är modellen Marshall Minor lite sämre på att leverera en saftig bas. Lurarna sitter kanonbra i öronen, tack vare sin ”earclick”- funktion, som innebär att öronsnäckorna har ”vingar” som håller dem på plats. Själva sladdarna är skyddade med tyg, vilket hjälper till att reducera trassel och ljud som kan uppstå om sladdarna skulle slå emot saker. Monster Miles Davies Trumpet är lyxhörlurar som inte många finner intresse för. Denna modell är för de mest hängivna Miles Davies - fansen eller för den som har alldeles för mycket pengar. Trots att ljudet är bra i lurarna, kan du få motsvarande ljud i hälften så dyra hörlurar. Lurarnas designdetaljer, så som att lurarna ser ut som trumpetmunstycken och att de har en fjärrkontroll formad efter trumpetventiler, är dock ganska oemotståndligt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.