VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 28 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test hörlurar, in ear 2024

Är du ute efter flexibla och bekväma hörlurar? Då ska du satsa på trådlösa in ear-hörlurar. Vi har jämfört flera modeller och tagit fram trådlösa vinnare i olika kategorier.

Vi har jämfört
 • Batteritiden.
 • Om de har brusreducering.
 • Ljudkvalitet och funktioner.
 • Om de är vattentäta.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test hörlurar - se bästa hörlurarna.
Här testar Test.se de trådlösa hörlurarna Apple Airpods Pro 2nd gen.
Bäst i test Test.se logo
Sony
Sony WF-1000XM5
Sony Sony WF-1000XM5 - Test
Bäst i test Test.se logo
Sony
Sony WF-1000XM5
Perfekta allroundhörlurar med bra ljud och aktiv brusreducering.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2023.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Batteritid: Upp till 24 timmars med laddningsfodralet.
Ansluts trådlöst med Bluetooth 5.3.
Mycket bra brusreducering
Justerbar ljudkontroll.
Medhörning.
Speak-to-chat-funktion.
Vattentäta (IPX4).

Japanska Sony är ett multinationellt teknikföretag som grundades 1947. I deras utbud finns förstklassiga produkter som tv, kameror, videokameror, mobiltelefoner och PlayStation.

Vi har utsett Sony WF-1000XM5 Wireless In-ear till bäst i test och de är perfekta allroundhörlurar i in ear-design. Det är en uppdaterad modell av de tidigare omtyckta hörlurarna Sony WF-1000XM4 och Sony WF-1000XM3 som också har placerats bra på test genom åren.

När den äldre modellen kom 2019 stack den ut rejält med sin brusreducering, storslagna bas och stabila anslutning. Konkurrenterna kom sedan ikapp, men med de nya uppdaterade hörlurarna visar Sony åter igen framfötterna.

I ett test hos Prisjakts experter kom hörlurarna på andra plats och beskrivs som de bästa för dig som inte vill ha Apples hörlurar. Enligt dem har hörlurarna bra brusreducering och är perfekta för dig som vill ha trådlösa allroundhörurar för vardagsbruk.

I ett nytt test hos Aftonbladet plus kom de på delad andra plats med toppebetyget 5 av 5. Enligt dem har hörlurarna bra ljud, även vid hög volym. De lyfte även fram brusreduceringen och funktionen omgivningsljud.

De nya hörlurarna är mindre och lättare än tidigare och kommer med fler proppstorlekar som ger en bättre passform och bättre ljudisolering. De har en förbättrad textur och lyxigare känsla.

Ljudkvalitén är förbättrad och hörlurarna kommer med nya Dynamic Driver X som är en drivenhet som ger fylligare sång och förbättrade detaljer. Ljudet upplevs som balanserat och klart med lagom bas.

Tack vare banbrytande teknologi levererar hörlurarna den bästa brusreduceringen på marknaden. De har två egenutvecklade processorer som stänger ute brus bättre än tidigare, en ny drivenhet, dubbla återkopplingsmikrofoner och innovativa Noise Isolation Earbud Tips.

AI gör din röst tydlig och naturlig även i bullriga miljöer och vind. Sensorer fångar upp vibrationerna av din röst direkt från ditt käkben och Precise Voice Pickup-teknik ser till att personen du pratar med hör din röst tydligt.

Batteritiden är på upp till 24 timmar – 8 timmars spelning på en laddning och sedan 16 timmar via fodralet. Du kan snabbladda i tre minuter och få 60 minuters uppspelningstid. Fodralet har stöd för trådlös laddning med Qi-teknik.

Hörlurarna har multiparkoppling som gör att du kan para ihop två enheter som automatiskt ansluter sig till rätt enhet.

Sonys hörlurar är IPX4-klassade vilket gör att de tål en aktiv livsstil med svett och vattenstänk.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för iPhone Test.se logo
Apple
Apple Airpods Pro 2nd gen
Apple Apple Airpods Pro 2nd gen - Test
Bästa för iPhone Test.se logo
Apple
Apple Airpods Pro 2nd gen
Högkvalitativa trådlösa in ear-hörlurar för din Apple-enheter med förbättrad aktiv brusreducering.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2023.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2023.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Tredje plats på test hos Techradar.com 2022.
Populärt val och toppbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och toppbetyg hos Pricerunner.
Toppbetyg hos Netonnet.se.
Batteritid: Upp till 30 timmars batteritid med laddningsfodralet.
Ansluts trådlöst med Bluetooth 5.3.
Aktiv brusreducering.
Fyra olika storlekar – XS, S, M, L.
Lätt och kompakt design.
Snoddfäste.
Personanpassat rumsligt ljud.
Tål svett och vatten (IPX4).

Apple är ett amerikanskt företag som grundades 1976 och som efter det har utvecklat både datorer, mobiltelefoner, surfplattor, smartklockor och hörlurar. Deras första trådlösa hörlurar släpptes 2016 och idag finns det två olika modeller att välja mellan som kommit i flera uppdatera modeller.

Vill du ha trådlösa in ear-hörlurar särskilt anpassade för iPhone rekommenderar vi Apple Airpods Pro 2nd gen. Det är en uppdaterad modell av iPhones trådlösa hörlurar och de lanserades hösten 2022. De är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner och kunderna hos Netonnet har gett toppbetyg.

De blev testvinnare hos Prisjakts experter som beskriver de som förbättrade på nästan alla områden. I ett test hos Råd & Rön placerades hörlurarna på en andra plats bland in ear-modellerna där de fick betyget 73 av 100. 

I ett nytt test hos Aftonbladet Plus utsågs de till testvinnare med toppbetyget 5 av 5. Enligt dem är detta de bästa för dig med iPhone, med bra ljud, bra ljud vid telefonsamtal och funktionen rumsligt ljud. I ett test hos Aftonbladet från 2022 kom på de på andra plats med toppbetyget 5 av 5. Deras testpanel lyfter särskilt fram brusreduceringen som nu ligger i samma klass som Bose QuietComfort Earbuds II och Googles Pixel Buds Pro.

Hos Bäst-i-test.se kom de på tredje plats med betyget 4,5 av 5. Enligt dem har de bra ljus och brusreducering och perfekt passform. 

Även om det inte syns på utsidan har de nya uppdaterade hörlurarna fått flera stora förbättringar. AirPodsen drivs av ett nytt H2-chip som tar det den avancerade ljudnivån till en ny nivå. Enligt test är ljudkvalitén bättre med fylligare och renare klang och djupare bas. De har även stöd för rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning som gör att ljudet upplevs komma från alla vinklar i rummet. De har två gånger mer aktiv brusreducering och det redan tidigare överlägsna transparens-läget har blivit ännu bättre och skyddar mot oönskade ljud i bakgrunden. Perfekt när du behöver koncentrera dig.

Hörlurarna har en ny touchkontroll som gör att du kan styra det du vill göra. Du kan justera volymen genom att svepa på skaftet och trycka på skaftet för att spela upp eller pausa musik, ta samtal eller för att växla mellan adaptiv transparens och aktiv brusreducering. Du har dessutom snabbåtkomst till Siri genom att säga ”Hej Siri”.

Hörlurarna finns nu i fyra olika storlekar – XS, S, M och L. Topparna bildar en akustisk isolering som både stänger buller ute och gör att de sitter ordentligt i öronen. Tappar du ofta bort dina trådlösa hörlurar har de fått en inbyggd AirTag-funktionalitet och snoddfäste på sidan.

Det är lätt att koppla ihop hörlurarna med din iPhone eller andra Apple-enheter. De trådlösa hörlurarna har tillsammans med laddningsfodralet en batteritid på upp till 30 timmar, varav upp till 6 timmar på en laddning. Du kan ladda fodralet via en Apple Watch- eller MagSafe-laddare. Hörlurarna har den höga IPX4-klassningen vilket gör att de tål både svett och vatten vilket gör att du både kan träna med dem och vara ute i vind och väder.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för Android Test.se logo
Google
Google Pixel Buds Pro
Google Google Pixel Buds Pro - Test
Bästa för Android Test.se logo
Google
Google Pixel Buds Pro
Trådlösa hörlurar från Google med aktiv brusreducering designade för Android.
Bästa för Android hos Aftonbladet Plus 2023.
Batteritid: Upp till 31 timmars batteritid med laddningsfodralet.
Bluetooth 5.0.
Aktiv brusreducering.
Tillgång till Google Assistant.
Tål svett och vatten (IPX4).
Laddas med USB-C.

Idag är Google så mycket mer bara en sökmotor. Det amerikanska internetföretaget som grundades 1998 erbjuder både tjänster och produkter som är internetrelaterade – allt från sökmotor till annonsering, molntjänster, routers och hörlurar som vi jämför i det här testet.

Google Pixel Buds Pro är ett par trådlösa hörlurar i mellanprisklassen som är särskilt anpassade för dig med Android-telefon. Har du en iPhone blir vissa funktioner något begränsade och du kan till exempel inte använda appen för att ändra inställningar. I ett test hos Aftonbladet Plus utsågs dem till de bästa hörlurarna för Android med mycket bra ljud.

Hörlurarna har en enkel design och är snygga att ha i öronen med pålitlig bluetooth-anslutning. Du har upp till 31 timmars batteritid med laddningsfodralet. Detta är Googles första hörlurar med aktiv brusreducering och de stänger omgivande ljud effektivt. De använder sina 11 mm-drivrutiner för att driva VolymEQ som gör ljudet stabilt och balanserat oavsett vilken volym du väljer att ha. Det är lätt att växla mellan hörlurarnas olika anslutningar och det är smidigt att gå från till exempel att lyssna på musik på telefon till att ha en videokonferens på datorn.

Du har tillgång till Google Assistant och kan styra hörlurarna via röstkommando. Du kan även få hjälp med vägbeskrivningar och att svara på SMS.

Enligt Google själva sitter hörlurarna bekvämt i öronen och de har en inbyggd sensor som förebygger tryck i örat. Dock upplevde testpersonen på Aftonbladet Plus att hörlurarna föll ut vid användningen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa brusreducerade Test.se logo
Bose
Bose QuietComfort Earbuds 2
Bose Bose QuietComfort Earbuds 2 - Test
Bästa brusreducerade Test.se logo
Bose
Bose QuietComfort Earbuds 2
Trådlösa hörlurar från Bose med brusreducering i toppklass.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2023.
Andra plats på test hos Techradar.com 2022.
Fjärde plats på test hos Prisjakts experter 2022.
Högt kundbetyg hos Netonnet.se.
Batteritid: Upp till 24 timmars batteritid med laddningsfodralet.
Bluetooth 5.3.
Aktiv brusreducering.
Tre olika storlekar.
Tål svett och vatten (IPX4).
Laddas med USB-C.

Bose är ett ledande varumärke inom ljud och erbjuder hörlurar, högtalare och soundbars. Företaget grundades 1964 av Amar Bose som blev besviken på de högtalare han köpt och därför bestämde sig för att tillverka egna. Bose strävar alltid efter att göra den mest krävande ljudentusiasten nöjd och förknippas med innovation och hög kvalitet.

Bose QuietComfort Earbuds 2 är trådlösa hörlurar med en brusreducering och ljudprestanda som anpassar sig efter dina öron. De passar bäst för dig med Androidtelefon som önskar en riktig premiumkänsla.

I ett test hos Råd & Rön placerades de allra bäst bland in ear-modellerna och fick betyget 74 av 100. 

Hos Aftonbladet Plus kom de på delad första plats med toppbetyget 5 av 5. Enligt deras test ligger de fortfarande i täten när det kommer till brusreducering och har bra ljud för både musik och samtal. 

Hörlurarna kom på andra plats på test hos Techradar som gav betyget 4,5 av 5 och utsåg dem till testets bästa brusreducerade. Hos Prisjakts experter var omdömet också gott och de lyfter fram egenskaper som bra brusreduceringen, bra kontroller och perfekt passform.

Detta är en uppdaterad modell som kommer med flera bra förbättringar och ny design. Boses hörlurar gör det möjligt att skräddarsy lyssningsupplevelsen genom en CustomTune-teknik som anpassar ljudprestandan och brusreduceringen efter dina öron. Detta ger en effekt av att musiken blir ännu mer omslutande.

Brusreduceringen är numera i absoluta toppklass och hörlurarna har förmågan att stänga ute bättre än någon annan på marknaden. Örontopparna i mjuk silikon har en paraplyform som ger bra tätning och blockerar ljud utifrån. Mikrofoner upptäcker brus från omgivningen och genererar en motsatt signal som stänger ute ljudet och gör rummet tystare. Hörlurarnas ljud är balanserade med klarhet, nyans och fyllighet. Det finns flera olika inställningar som gör att du kan få den typ av ljud som passar dig för stunden. Tyst läge ger maximal brusreducering, medvetet läge ger att du kan höra din omgivning bra och ActiveSense-teknik gör att du till exempel kan dämpa bullret från en buss som åker förbi.

Med de här hörlurarna får du dessutom kristallklara telefonsamtal. Den har två brusavvisande mikrofoner i varje öronsnäcka som filtrerar bort saker som vind och brus och som lyfter fram din röst. Tack vare digital signalbehandlingsteknik blir signalen ännu tydligare.

Öronpropparna sitter skönt i örat och upplevs som välbalanserade. Du kan skräddarsy passformen efter dina öron med hjälp av både öronproppar och vingar vilket är perfekt om du gör någon högintensiv aktivitet.

Du har sex timmars lyssning och med fodralet är det totalt 24 timmar. Hörlurarna är IPX4-klassade och klarar både svett och vatten.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa ljud för pengarna Test.se logo
Sennheiser
Sennheiser Momentum True Wireless 3
Sennheiser Sennheiser Momentum True Wireless 3 - Test
Bästa ljud för pengarna Test.se logo
Sennheiser
Sennheiser Momentum True Wireless 3
Hörlurar som ger ett mycket bra ljud för pengarna.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2023.
Tredje plats på test hos Aftonbladet Plus 2023.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2022.
Testvinnare hos Ljud & Bild 2022.
Rekommenderas av Nyteknik.se 2022.
Toppbetyg av kunder hos Prisjakt.
Batteritid: Upp till 28 timmars batteritid med laddningsfodralet.
Bluetooth 5.
Aktiv brusreducering.
Fyra olika storlekar.
Tål svett och vatten (IPX4).
Laddas med USB-C.

Sennheiser är ett företag som har tillverkat ljudprodukter av hög kvalitet i över 75 år. Företaget grundades 1945 och i utbudet finns hörlurar, mikrofoner och trådlös överföring.

Sennheiser Momentum True Wireless 3 är uppdaterade trådlösa hörlurar i ny och stilren design. De blev bäst i test i ett uppdaterat test hos Aftonbladet Plus som gav dem betyget 5 av 5. De vann testet eftersom de utifrån pris jämfört med prestanda är riktigt bra. De kostar ungefär 1000 kronor mindre än Airpods Pro 2nd Genm men är av samma höga kvalitet. Hörlurarna kom på tredje plats hos Prisjakts experter som tycker att de har ett fint, varmt och väldefinerat ljud. Hörlurarna rekommenderas av Nyteknik.se och beskrivs av dem som bäst ljud för pengarna och har fått fint omdöme hos Ljud & Bild.

I ett uppdaterat test hos Råd & Rön kom hörlurarna på en delad tredje plats i kategorin in ear-hörlurar, med betyget 71 av 100.

Detta är riktigt bra hörlurar med ett fylligt och detaljerat Hifi-ljud. Equalizern gör att du kan anpassa ljudet efter den ljudbild du uppskattar mest. För till exempel poddar och tal finns det en särskild funktion. Hörlurarna har nästa generations anpassningsbara brusreducering som tar bort störande ljud som kan distrahera dig, som buller eller tungt trafikerade vägar. På samma gång släpps mer högfrekventa ljud som fågelsång igenom. Även mikrofonen har en bra brusreducering så att den du pratar med alltid hör dig.

Tillsammans med laddningsfodralet har du upp till 28 timmars speltid. Hörlurarna har en smart touch-funktion som gör att du kan ta samtal, pausa musik eller byta låt direkt via hörlurarna.

Hörlurarna har fått en ännu bättre passform och går att skräddarsy efter öronen med fyra olika storlekar på öronpropparna och tre olika storlekar på öronfenorna. Du vrider in hörlurarna för att få dem att stanna kvar i örat, vilket gör att de sitter kvar även under ett hårt träningspass eller en löprunda. Du laddar hörlurarna via QI-trådlös laddning.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa prisvärda Test.se logo
Jabra
Jabra Elite 85T
Jabra Jabra Elite 85T - Test
Bästa prisvärda Test.se logo
Jabra
Jabra Elite 85T
Trådlösa in ear-hörlurar som levererar stort ljud i litet format.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2023.
Fjärde plats på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg av Techradar 2021.
Toppbetyg av Mobil.se.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2021.
Rekommenderas av Ljud och bild 2020.
Populärt val och högt kundbetyg hos PriceRunner
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Batteritid: Upp till 25 timmar med laddningsfodralet.
Ansluts trådlöst med Bluetooth 5.1.
Aktiv brusreducering.
Öronproppar i tre storlekar.
Skydd mot regn och vattenstänk (IPX4).

Jabra är ett danskt företag som grundades i USA och som specialiserat sig på ljudutrustning och videokonferens. De är ett dotterbolag till hörapparattillverkaren GN.

Jabra Elite 85T är trådlösa och kompakta hörlurar med en bekväm design och ett relativt lågt pris för sina avancerade egenskaper. De är en uppföljare till Jabra Elite 75T, som också placerats bra på äldre tester och flera av deras modeller har fått goda recensioner och höga betyg. Jabra Elite 85T kom på fjärde plats på test hos Pricerunner med betyget 4,5 av 5. Hos Techradar fick de också högt betyg på test om trådlösa hörlurar. De rekommenderas av både Mobil.se, M3 Sveriges Prylsajt och Ljud och Bild. I ett uppdaterat test hos Råd & Rön kom hörlurarna på en delad tredje plats i kategorin in ear-hörlurar, med betyget 71 av 100. 

Hörlurarna upplev som lite klumpigare än föregångaren, men erbjuder en fantastisk ljudkvalitet som förbättrats tack var ett 12 millimeter inbyggt högtalarelement. Basen är djup och enligt test är ljudbilden både bredare och mer välbalanserad. Hörlurarna är utrustade med Jabras starkaste brusreducering. De har 11 nivåer av ljudnivåer för genomhörning som gör att kan anpassa bullerdämpningen efter situationen – vilket gör att du kan lyssna på musik och samtidigt höra samtal omkring dig. Mikrofontypen är av förstklassig 6-microphone technology och ger tydliga och klara samtal. Hörlurarna är utformade för att sitta perfekt i dina öron och har öronproppar i storleken S, M och L. De har en halvöppen konstruktion med ventilationsöppningar som förhindrar övertryck i örat. Du har upp till 25 timmar med laddningsfodralet, annars 5,5 timmar på en laddning. Hörlurarna har ett IPX4-klassat skydd mot vatten och är kompatibel med både Siri och Google Assistant.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test in ear-hörlurar - hitta de bästa hörlurarna.
Vilka in ear-hörlurar är bäst i test? Här guidar vi dig!

Köpguide in ear-hörlurar

Vilken sorts hörlurar du bör skaffa beror i första hand på vilka preferenser du har. Föredrar du lurar som sitter utanpå eller på dina öron, eller föredrar du hörsnäckor, in ear, som du stoppar i öronen? I så fall ska du fortsätta läsa – nedan har vi utsett den ultimata testvinnaren bland earbudhörlurar! Är du mer intresserad av hörselkåpslurar, så kallade over ear-modeller? Här kan du läsa om sådana.

Vad för slags hörlurar du ska skaffa dig beror som sagt i första hand på vilka preferenser du har. In ear-lurar har flera fördelar framför over ear-modellerna! De är till exempel bekvämare att träna i; du riskerar inte att springa ner dem från huvudet, och de kommer inte att göra dig ännu varmare. Det kan dock vara en bra idé att skaffa ett par som är något så när vattentåliga. Dels slipper du oroa dig för att de ska påverkas av att du svettas, och dels kan du enkelt skölja av dem efter ett hårt träningspass. Den absolut största fördelen med in ear-lurar är förstås att de inte tar någon plats. Men eftersom de mer eller mindre bara består av sladd får du passa dig för sladdtrassel – linda ihop hörlurarna prydligt så blir det lättare att få fram dem för användning igen. Utformningen gör också att lurarna aldrig är i vägen för mössa, glasögon eller hjälm, och de kommer aldrig sabba en snygg frisyr!

Iphones hörlurar – bäst i test hörlurar.
Är hörlurarna sladdlösa följer det med ett laddningsetui.

Finfint ljud trots liten lur

In ear-lurar har ett oförtjänt dåligt rykte bland musikentusiaster idag, för det går numera att få till ett riktigt bra ljud i en så liten lur! Ljudchipen i elektroniska produkter blir bara bättre och bättre, och med rätt funktioner går det att skapa en ljudbild anpassad för dig även i litet format. Brusreducering är ett exempel på en sådan funktion!

Lugn och ro, både hemma och på språng

Fler och fler hörlurar utrustas med aktiv brusreducering, en funktion som stänger ute störande ljud och ger dig en renare ljudupplevelse. Brusreducering kan vara en lättnad i alla lägen, men särskilt bekvämt är det för den som pendlar kollektivt. Att få en stund av lugn och ro innan och efter jobbet oavsett hur stökigt det är runt omkring kan vara räddningen en stressig arbetsdag! Lurarna har sin funktion även på hemmaplan, inte minst för dig som delar din bostad med andra. Du kan ostört lyssna på din egen musik eller följa din favoritserie, medan de andra i hushållet ohämmat kan pyssla med sitt.

Sladdlöst för större frihet

Med ett par trådlösa hörlurar blir du extra flexibel – du har händerna fria och ingen sladd att hålla reda på, och beroende på lurarnas räckvidd kan du gå ifrån din enhet. Oavsett om du föredrar over- eller in ear-modeller så går det att hitta en trådlös variant. In ear-modellerna kan antingen sitta i en kortare sladd som går från den ena öronsnäckan till den andra och hänger bak i nacken eller vara fullständigt sladdlösa.

Iphones hörlurar – bäst i test hörlurar.
Det finns många fördelar med sladdlösa hörlurar – framförallt är friheten är större. Här testar Test.se Apple Airpods Pro 2nd gen.

Träna obehindrat med din favoritmusik i öronen

Många nya öronsnäckor är tillverkade med en aktiv livsstil i åtanke. De tål svett och sitter kvar i öronen oavsett om du löptränar, kör ett pass på gymmet eller dansar zumba hemma i vardagsrummet! Även hörlurar som inte explicit är avsedda för träning kan givetvis fungera hur bra som helst, men risken är att de då inte tål lika stora mängder fukt och att lurarna inte sitter riktigt lika stabilt i öronen.

Passformen är viktig

För att ljudupplevelsen ska vara riktigt bra, och för att komforten ska vara något att ha, är det viktigt att öronsnäckorna sitter bekvämt i öronen. Ofta ingår gummiproppar i flera storlekar när du köper ett par in ear-lurar, så att du ska kunna hitta en storlek som passar just dig. Är lurarna utrustade med teknik för brusreducering blir passformen extra viktig – sitter inte snäckorna tätt i öronen kommer omgivningsljud smita igenom, oavsett hur bra brusreduceringen är. Upplever du att du inte hör ljudet ordentligt i dina hörlurar behöver det inte bero på att de inte är bra, utan kan helt enkelt bero på att de inte sitter som de ska. Testa en annan storlek på proppen! När proppen sitter som den ska och isolerar i örat kommer du uppleva en mer nyanserad ljudbild och inte störas lika mycket av omgivningsljud. Du kommer dessutom inte känna samma behov av att höja volym, vilket din hörsel kommer tacka dig för.

Bäst i test hörlurar - in ear-hörlurar.
För att passa kommer hörlurarna ibland i olika storlekar. Apples hörlurar finns till exempel i storlekarna XS, S, M och L.

Mikrofon med volym- och pausknapp

När lurarna används ihop med en mobiltelefon är det smidigt om de är utrustade med mikrofon. Om det dessutom är möjligt att svara, pausa musik, byta låt och höja eller sänka volymen på headsetet är det självklart ett plus! De flesta in ear-lurar kan användas som headset, men huruvida det finns en knapp på mikrofonen och vad du i så fall kan göra med knappen varierar, så läs lurarnas specifikationer noggrant om du vill kunna göra både det ena och det andra med dina hörlurar!


Några experttester vi har läst:

Råd & Rön (2023)

Råd & Rön har testat tre olika typer av hörlurar – de som omsluter örat, de som sitter på örat och de som sitter i örat. Hörlurarna testades av fem personer som lyssnade på olika typer av musik. De satt i ett ljuddämpat rum och tespersonerna bedömde egenskaper som ljudet, komfort, hur enkla de var att använda och batterinivå. I labbet gjordes flera deltester inom ljudmätning för att testa mikrofonen och brusreduceringen.

Bland in ear-hörlurarna kom Bose QuietComfort Earbuds II på första plats med betyget 74 av 100. På andra plats kom Apple AirPods Pro (2nd generation) med betyget 73 av 100. På delad tredje plats kom Jabra Elite 85t, Sennheiser Momentum True Wireless 3 och Sony WF 1000XM4 som fick betyget 71 av 100.

Aftonbladet Plus (2023)

Aftonbladet Plus har testat in ear-hörlurar från kända varumärken. De testades av flera personer med olika typer av musik och talat ljud i flera olika miljöer, för att kunna bedöma hur bra den aktiva brusreduceringen fungerar. Testvinnare blev Apple AirPods Pro 2nd gen som fick toppbetyget 5 av 5. Detta är de absolut bästa hörlurarna för dig med iPhone. På delad andra plats kom Sony WF-1000XM5, som också fick toppbetyget 5 av 5. Enligt testet har dem bra ljud, även vid hög volym och bra brusreducering. Google Pixel Buds Pro utsågs till de bästa för dig med en Android-mobil. 

Techradar (2023)

I ett uppdaterat test hos Techradar har man testat åtta in ear-hörlurar. De har jämfört saker som passform, ljud, batteritid, funktioner och pris. Testvinnare blev Sony WF-1000XM4 som utsågs till bäst I test. På andra plats kom Bose QuietComfort Earbuds som blev de bästa brusreducerade hörlurarna. På tredje plats kom Apple Airpods Pro som blev de bästa för iPhone. På fjärde plats kom Sennheiser Momentum True Wireless 2 som blev bästa design.

Aftonbladet Plus (2022)

Aftonbladet Plus har testat 15 trådlösa hörlurar från kända varumärken. De testades av flera personer med olika typer av musik och talat ljud i flera olika miljöer, för att kunna bedöma hur bra den aktiva brusreduceringen fungerar. De som fick toppbetyget 5 av 5 var Sennheiser Momentum True Wireless 3, Apple Airpods pro 2nd gen och Jabra Elite 5. De som fick betyget 4 av 5 var Bose QuietComfort Earbuds II, Google Pixel Buds Pro, Sony WF-1000XM4 och Adidas FWD-02 Sport.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • In ear-hörlurar är öronsnäckor som placeras i örat och kan antingen kopplas trådlöst via Bluetooth till din mobiltelefon eller genom sladd. De tar liten plats och har låg vikt.
 • Trådlösa hörlurar kopplas till din mobiltelefon, dator eller surfplatta via Bluetooth. Det finns flera olika typer av trådlösa hörlurar och det de har gemensamt är att de är utan sladd och har ett batteri som laddas upp.
 • Vi har valt att utse Sony WF 1000XM4 till de in ear-hörlurar som är bäst i test. Hörlurarna är trådlösa och har placerats på topp i flera jämförande test och fått goda recensioner av experter. Hörlurarna har en branschledande brusreducering och lång batteritid.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Sony Sony WF-1000XM5

Du kanske även är intresserad av: