VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 22 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test sous vide – se alla testvinnare 2024

Vill du laga köttet precis lika perfekt som på restaurang? Det kan du göra genom att laga mat sous vide – att vakkumförpacka köttet och sedan tillaga det i jämnt tempererat vatten. Vi ger dig testvinnande sous vide och en läsvärd köpguide inför ditt val av maskin.

Vi har jämfört
 • Typ av sous vide.
 • Volym.
 • Vattencirkulation.
 • Effekt.
 • Vikt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Steba
Steba SV50 Sous Vide Cirkulator
Bäst i test
Bäst i test
Steba
Steba SV50 Sous Vide Cirkulator
Prisvärd men välbyggd sous vide av hög kvalitet.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Högt betyg på test hos Kockhuset.se 2022.
Tredje plats på test hos Allt om Mat 2019.
Fjärde plats på test hos Råd & Rön 2017.
Toppsäljare hos Kitchentime.
Populärt val hos Whiteaway.se.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ: Cirkulator.
Volym: 20 liter.
Vattencirkulation: 8 liter/minut.
Effekt: 800 watt.
Storlek: 37,5 cm.
Vikt: 1,2 kg.
Tystgående.
Enkel att använda.
Klar och upplyst skärm.
IPX7-klassning.

Steba är ett tyskt företag som säljer elektriska köksapparater och har en lång tradition och ett stort innovationsfokus. Deras köksapparater har en tidlös design och är snygga att ha framme på köksbänken.

Steba SV50 Sous Vide är en prisvärd men välbyggd sous vide-cirkulator som gör det enkelt att få den bästa smakupplevelsen hemma i ditt eget kök. Vi har utsett den till vår bäst i test. 

Den blev testvinnare i ett stort test hos Pricerunner där den beskrevs som mycket tyst med få svagheter och ett konkurrenskraftigt pris.

Hos Bäst-i-test.se kom den på första plats med betyget 4,5 av 5. Enligt dem har den stabil värme och är tystgående. 

I Kockhusets test blev sous viden bästa budget-valet och enligt deras test är den tyst, pålitlig och användarvänlig. Sous viden har dessutom fått bra betyg i äldre tester hos Råd & Rön och Allt om Mat.

Denna sous vide har ett hölje i rostfritt stål och en belyst LCD-skärm som visar den aktuella temperaturen och en timer. Den kan värma upp till 20 liter till 56 grader på cirka 45 minuter, med en gradavvikelse på max 0,5 grader. Även om den tar lite längre tid än andra modeller att bli varm håller sig temperaturen sedan stabil. Den har en hög vattencirkulation på åtta liter per minut och passar kärl som är minst 15 centimeter djupa. Eftersom den är enkel att använda passar den även för nybörjare av sous vide. Den är IPX7-klassad vilket betyder att den är skyddad mot vatten. Rengöringen är enkel eftersom du kan ta isär och komma åt alla delar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Steba SV50 Sous Vide Cirkulator
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans 1-5 dagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Anova
Anova Precision Cooker Pro
Anova Anova Precision Cooker Pro - Test
Bästa premium
Anova
Anova Precision Cooker Pro
En av marknadens bästa sous vide.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Typ: Cirkulator.
Volym: 100 liter.
Vattencirkulation: 12 liter/minut.
Effekt: 1200 watt.
Vikt: 1,29 kg.
Bevarar en konstant temperatur.
Vattenavvisande material.
Kan kopplas till en app.

Anova är ett amerikanskt varumärke som grundades 2013, genom en kombination av teknik och vetenskap. Deras mål var att göra det lika enkelt för vanliga konsumenter som för proffs att laga mat. Deras sous vide-cirkulator var en av de första som blev tillgänglig på den svenska marknaden.

Anova Precision Cooker Pro är en av varumärkets dyraste och bästa modeller. Den är kraftfull, precis och hållbar och lätt att använda när du vill laga läckra rätter smidigt.

I ett test hos Prisjakts experter kom den på andra plats. Den beskrivs som stark, av hög kvalitet och byggd för att cirkulera vatten i flera månader.

Maskinen har en kapacitet att cirkulera 12 liter i minuten, vilket gör att du kan använda en större kastrull. Perfekt om du planerar att bjuda många på middag. Effekten är på 1200 watt och den har en temperaturprecision på /- 0,05°C. Den är tillverkad av vattenavvisande rostfritt stål av hög kvalitet. Det isolerande värmeelementet kan gå i 10 000 timmar utan att stängas av.

Sous viden har wifi-koppling och kan styra med en app till mobiltelefonen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med vattenkärl Test.se - Bästa med vattenkärl
OBH
OBH Sous Vide Cooker Magnetic Circulation
OBH OBH Sous Vide Cooker Magnetic Circulation - Test
Bästa med vattenkärl
OBH
OBH Sous Vide Cooker Magnetic Circulation
Sous vide med eget vattenkärl som rymmer 2,5 kilo kött.
Testvinnare på test hos Allt om Mat 2019.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ: Med vattenbad.
Volym: 8,5 liter.
Rymmer 2,5 kilo kött.
Effekt: 700 watt.
Vikt: 3,3 kg.
Cirkulation som ger jämn värme.
Räcke för upp till 8 vakuumförpackade portioner.
Tystgående.
Tydlig display.
Timerfunktion upp till 71 timmar.

OBH Nordica är ett företag som gör nordisk design och smarta funktioner för matlagning, städning och hårstyling. Deras slogan är ”Designing Good Life” – och syftar på underlätta så att du får tid till något annat.

OBH Nordica Magnetic Circulation är en mycket bra sous vide-maskin med eget vattenbad. Den kom på första plats i ett test hos Allt om Mat med betyget 4 av 5. Maskinen är tystgående och cirkulatorn i botten ger en jämn värme i behållaren. Displayen är enkel att reglera och det finns en tydlig manual.

Den har en kapacitet på upp till 8,5 liter som motsvarar ungefär 2,5 kilo kött och den rymmer åtta vakuumförpackade portioner. Du kan justera temperaturen från 40 till 90 grader för att få det resultat du önskar. Sous viden har en timerfunktion på upp till 72 timmar. I locket finns ett stort fönster så att du har bra koll på maten du tillagar.

 • Butiker & priser
 • Priser för OBH Sous Vide Cooker Magnetic Circulation
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Champion
Champion Sous Vide Precision Cirkulator
Bästa budget
Bästa budget
Champion
Champion Sous Vide Precision Cirkulator
En tystlåten och prisvärd sous vide med snygg design.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Andra plats på test hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Allt om Mat 2019.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2019.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2017.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Cervera.
Typ: Cirkulator.
Volym: 15 liter.
Vattencirkulation: 8,2 liter/minut.
Effekt: 800 watt.
Vikt: 1,2 kg.
Klämma på baksidan.
Lätt att rengöra.
Tystlåten.

Champion är ett svenskt varumärke som grundades 1938 av Olof Bengtsson. 72 år senare fick de nya ägare som tog företaget till en helt ny position. De gör produkter av hög kvalitet med den senaste tekniken som älskas av både kockar och matfantaster världen över.

Champion Sous Vide Precision Circulator är ett perfekt hjälpmedel för dig som vill kunna tillaga en köttbit lika perfekt som på restaurang.

Den kom på andra plats på test hos Kockhuset där de sammanfattade den som enkel att använda med en tydlig display och exakta temperaturer.

Den kom även på andra plats i ett stort test hos Pricerunner med betyget 4,5 av 5 där de lyfte fram egenskaper som prisvärd, lättanvänd och mycket tyst.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats och beskrivs som lättanvänd och tyst men aningen långsam. 

Hos Råd & Rön fick den betyg 68 av 100. Enligt nöjda kunder är den lätt att använda med lagom många och bra funktioner – dessutom prisvärd.

Denna sous vide har en stilren design, smart konstruktion och en stor och tydlig display som visar aktuell temperatur och hur lång tid det är kvar. På sidan finns reglage i rostfritt stål som du ställer in önskad temperatur med. På baksidan finns en praktisk klammer som gör att du kan fästa sous vide-maskinen på alla typer av kastruller. Sous viden har en kapacitet om upp till 15 liter och har en cirkulation på 8,2 liter per minut. Den maximala temperaturen är på 92 grader med en precision på plus/minus 0,1 grader. Tack vare det löstagbara höljet är maskinen lätt att rengöra.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sous Vide Precision Cirkulator
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Populärt val Test.se - Populärt val
Sansaire
Sansaire Sous Vide Svart
Populärt val
Populärt val
Sansaire
Sansaire Sous Vide Svart
Sous vide med snygg design och hög kvalitet.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Typ: Cirkulator.
Volym: 25 liter.
Vattencirkulation: 15 liter/minut.
Effekt: 1100 watt.
Stor display.

Sansaire Sous Vide Machine är en sous vide som du kan tillaga råvaror till exakt den temperatur du önskar. Den har endast 0,1 graders felmarginal och du kan följa temperaturen på en stor display.

I ett test hos Prisjakts experter kom den på tredje plats. Enligt dem är den enkel, gör sitt jobb tyst och kommer med en hög kapacitet. Dock något klumpig.

Maskinen har en hög effekt på 1100 watt. Den har en kapacitet att cirkulera 15 liter i minuten och klarar en vattenmängd på 25 liter. Tack vare sin kapacitet kan du använda en större kastrull när du tillagar maten.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sansaire Sous Vide Svart
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Ytterligare läsning

Bäst i test sous vide - se testvinnande sous vide.

Köpguide sous vide

Att tillaga mat sous vide (franska för ”under vakuum”) är inget nytt påfund, utan har använts i storkök och på restauranger sedan 70-talet. På senare tid har tekniken även hittat in hos hemmakocken!

Vad är sous vide? 

Att tillaga mat sous vide innebär att det som ska lagas först vakuumförpackas och sedan tillagas i jämnt tempererat vatten. Sous vide-maskinen ser till att vattnet håller rätt temperatur, och på så sätt tillagas maten med ett perfekt resultat – varje gång. Eller, ja, sådan är i alla fall tanken; inte alla maskiner håller måttet. Vi har samlat tester av sous vide-maskiner så att du enkelt ska kunna välja bland de bästa!

Sous vide finns med eller utan eget vattenbad

Det finns två olika sorters sous vide-maskiner: maskiner med eget vattenkärl och fristående cirkulatorer som du fäster på ett lämpligt kärl du har hemma, till exempel en kastrull. Båda sorterna har alla förutsättningar för att ge ett riktigt bra resultat; ställ bara in den temperatur du vill att maten ska tillagas i och förbered den, sedan är det bara att lägga den i vattnet och vänta på ett saftigt och mumsigt resultat!

Bäst i test sous vide - se testvinnande sous vide.
Sous vide-maskiner kommer med eller utan kärl.

Vad kan man laga med en sous vide? 

Det går att laga så gott som allt sous vide, men särskilt bra resultat får du om du lagar kött. Vill du ha ett rosa, saftigt kött ställer du in sous vide-maskinen på rätt temperatur och låter det ligga i vattnet länge (hur länge beror på storleken på köttet)! När köttet är klart kommer det ha samma temperatur rakt igenom, till skillnad från när du lagar det i ugn, då köttet oundvikligen kommer vara varmare närmare ytan än i mitten. Vattnet överstiger aldrig den temperatur du vill ha på köttet, vilket innebär att det inte kan överstekas, och eftersom det förslutits ordentligt i en påse finns alla safter och smaker kvar i köttet. Viktigt att komma ihåg är dock att den här sortens matlagning inte ger någon stekyta, vilket innebär att maten kommer se aningen tråkig ut när du plockar upp den ur vattnet. Men det är lätt fixat – hetta upp en stekpanna ordentligt och låt maten gå ett snabbt varv i pannan så är stekytan fixad!

Variera i oändlighet

Tillaga maten som den är, eller kör med en marinad i påsen. Tänk bara på att inte krydda för mycket: smaken blir mer koncentrerad när den tillagas sous vide än den blir när den tillagas i ugn eller stekpanna, eftersom ingen smak rinner ur det som tillagas.

Storleken avgörande i ditt val

Alla sous vide-maskiner, med eller utan vattenbad, kommer ge dig saftigt tillagad mat. Det du behöver ta ställning till innan du bestämmer dig för vad du vill ha är framförallt hur mycket plats du har i ditt kök. Maskinerna med vattenbad kräver en hel del plats, medan en fristående cirkulator enkelt kan stuvas undan i ett skåp eller en låda. De flesta sous vide-maskiner fungerar mer eller mindre likadant, men vissa funktioner och egenskaper kan skilja dem åt. Somliga har timer, vissa av vattenbadstyperna har en praktisk tapp att tömma vattnet genom och displayerna kan vara olika utformade. Alla varianter har sina för- och nackdelar, så fundera över vad du uppskattar och har nytta av!

Glöm inte vakuumförpackaren!

Observera att det är väldigt ovanligt att sous vide-maskiner säljs med vakuumförpackare som tillbehör! En sådan måste du med andra ord också skaffa dig om du vill laga mat på det här sättet. Det går att tillaga mat i vanliga zip lock-påsar, men då finns en risk för läckage. Sänk försiktigt ner påsen i det varma vattnet och låt det trycka ut så mycket luft som möjligt innan du försluter den för bästa resultat.


Några experttester vi har läst:

Prisjakts experter (2024) 

Prisjakts experter har gjort en topplista med marknadens bästa sous vide-maskiner. De har provat alla maskinerna. På första plats kom Anova Precision Sous Vide Cooker, och den beskrivs som billig, robust och liten. På andra plats kom Anova Precision Cooker Pro, som enligt testet är marknadens absolut bästa modell. På tredje plats kom Sansaire Sous Vide Machine och den beskrivs som enkel, tyst och gör sitt jobb.

Råd & Rön (2023)

I ett uppdaterat test har Råd & Rön testat 18 olika sous vide, både med och utan eget vattenbad. Högst betyg fick Anova Precision Sous Vide Nanon, en sous vide-maskin med cirkulatortyp. Den har fått högt betyg på matlagning, särskilt för biffstek och rot- och grönsaksmix. Maskinen är enkel att starta och köra, men rengöringen är något svårare.  

Allra högst betyg har OBH Nordica 7948 Precision, en maskin med eget vattenbad, fått. Den kammar hem toppresultat för tillagningen av rot- och grönsaksmix, och varken köttet eller laxen ligger långt efter. Maskinen är enkel att montera och komma igång med, men svårare att rengöra och förvara.

På tredje plats ligger en sous vide-maskin av cirkulatortyp: Anova Wifi Precision Cooker. Allra bäst är den här modellen på lax, men den får höga betyg även i de andra tillagningsmomenten. Trots en något bristfällig manual är maskinen enkel att komma igång med, och tack vare sin stavmixerliknande utforning är den enkel att förvara. Som en liten bonus kommer den dessutom med en mobilapp, som gör det enkelt för dig att hålla koll på temperatur och tid direkt i telefonen.

Tätt efter Anovas sous vide-maskin ligger Melissa Sous Vide, en maskin med eget vattenbad. Den håller inte riktigt lika stabil temperatur som de två maskinerna ovan, men är ändå klart godkänd. Den tillagar kött och rot- och grönsaksmixen riktigt bra, men lyckas inte riktigt lika bra med laxen. 

Kockhuset (2023)

Kockhuset.se har recenserat de allra bästa sous vide-maskinerna och tagit fram de modeller som passar dig och din budget bäst. Som bäst i test utsåg dem Anova Sous vide, en populär maskin i ett material av hög kvalitet, precisa temperaturer och wifi-anlutning. Champion Sous Vide Precision Circulator kom på andra plats och är enkel att använda med en tydlig display, precisa temperaturer och ett bra pris. Som bästa premiumval utsågs Steba SV100 prof Sous Vide, en hållbar och professionell sous vide som har en hög kapacitet på 30 liter. Deras bästa budgetval blev Steba STSV50 Sous Vide med egenskaper som ett bra pris, pålitlig, tyst och användarvänlig.

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat några av marknadens mest populära modeller och bedömde maskinerna efter temperatur, byggkvalitet, kapacitet och användarvänlighet. Testvinnare blev Steba SV50 fick 4,5 av 5 i betyg som beskriv som en tyst, prisvärd och välbyggd cirkulator. På andra plats kom Witt Smart sous vide med betyget 4 av 5 och den beskrivs som en kraftfull och tyst cirkulator som både värmer snabbt och håller temperaturen bra. På tredje plats kom Champion CHSV310 med betyg 4,5 av 5 och beskrivs som prisvärd, tystlåten och välbyggd med snygg design.

Allt om Mat (2019)

Allt om Mat har testat både sous vide-maskiner och sex cirkulatorer. I denna sammanfattning visar vi deras topp tre av cirkulationer.

Anova Precision Cooker blir testets vinnare. Den har ett stabilt fäste och är tystgående. Denna modell kan styras via mobilen och har en tydlig display. Det går att montera isär maskinen för att kunna diska delarna. På andraplatsen är Champion Precision Circulator, denna modell saknar fjärrstyrning via mobilen men har en tydlig display, där det är enkelt att ställa in temperatur och tid. Höljet går att montera loss för enkel rengöring. Den tystgående Steba SV50 tar tredjeplatsen. Den är stabil, enkel att använda och har en lättmanövrerad display. Klämman känns dock lite plastig men den fäster bra på kanten.

Allt om Mat (2019)

Allt om Mat har testat både sous vide-maskiner och sex cirkulatorer. I denna sammanfattning visar vi deras topp tre av sous vide-maskiner. Värt att tänka på är att alla tre maskinerna blir väldigt varma på baksidan, tänk därför över placering på bänken.

OBH Nordica Sous Vide Magnetic circulator får betyget 4/5. Maskinen är tystgående och cirkulatorn i botten ger en jämn värme. Displayen är enkel att reglera och det finns en tydlig manual. Det finns åtta fack för vakuumförpackade råvaror. Emerio Multicooker får betyget 3/5 och hamnar därmed på andraplats. Den är teflonbelagd vilket gör att den är lätt att rengöra och den har stadiga handtag. Manualen är tydlig och lätt att förstå. Den får ett minus eftersom vattnet inte cirkulerar vilket gör att värmen blir ojämn. På tredjeplats med 2/5 kommer Melissa Sous Vide. Den är enkel att hantera och har också teflonbelagd behållare som är lätt att hålla ren. Men vattnet cirkulerar inte, därför blir värmen ojämn. Den har även en otydlig display där siffrorna är mörka i blått ljus. Locket känns plastigt och den saknar en tät gummilist.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Sous vide är ett sätt att laga mat och innebär att det som ska lagas först vakuumförpackas och sedan tillagas i jämnt tempererat vatten. För att laga mat sous vide behöver du ha en sous vide-maskin.
 • En sous vide använder du genom att vakuumförpacka råvarorna och sedan sänka ner dem i ett vattenbad. Maten lagas till exakt den temperatur du önskar.
 • Vi har valt att utse Steba SV50 Sous Vide Cirkulator till den sous vide som är bäst i test. Det är en omtyckt och prisvärd sous vide med en volym på 20 liter och en hög effekt.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Steba Steba SV50 Sous Vide Cirkulator
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng