VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 7 Juni 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test 2022 – riskokare

Det är inte alltid helt lätt att få till det perfekt kokade riset. Med en riskokare får du perfekt tillagat ris varje gång. Hitta din nästa riskokare här!

Vi har jämfört
 • Hur stor kapacitet riskokarna har.
 • Om det finns någon varmhållningsfunktion.
 • Övriga egenskaper som exempelvis timer och ångfunktion.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Sage
Multicooker The Risotto Plus
Bäst i test
Bäst i test
Sage
Multicooker The Risotto Plus
En multifunktionell riskokare som kan ånga, bryna och koka risotto.
Testvinnare hos Bäst i hemmet.
5/5 stjärnor hos Bagaren och Kocken.
Högt kundbetyg hos Amazon.
Bra omdömen hos expertreviews.co.uk.
44/5 stjärnor hos Pricerunner.
Kapacitet på 3,7 liter.
Med varmhållningsfunktion.
Multifunktionell: för tillagning av ris, risotto och långkok.

The Risotto Plus är en flerfunktionell multikokare som kan göra mycket mer än bara koka ris. Som namnet vittnar om kan du exempelvis använda multikokaren för att tillaga risotto. Det finns även en rad andra inställningar där du bland annat kan sautera/bryna, ånga samt köra långkok antingen på hög eller låg värme.

Riskokaren är användarvänlig, och du kan diska både gryta och lock i diskmaskinen. Med varmhållningsfunktionen kan du säkerställa att maten håller sig varm till bordet är dukat och klart. När tillagningsprocessen är över stängning multikokaren av sig själv, för att undvika fastbränning.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sage Multicooker The Risotto Plus
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Hamilton Beach
37541
Bästa budget
Bästa budget
Hamilton Beach
37541
Med timerfunktion, förinställda program och gryta som tål maskindisk.
5/5 stjärnor hos Bagaren och Kocken.
4,5/5 stjärnor hos Kitchentime.
Stor kapacitet på 4,75 liter.
Automatisk varmhållningsfunktion.
Med timerfunktion.
Fungerar för ångkokning och uppvärmning.

Hamilton Beach 37541 är en rymlig riskokare med en kapacitet på hela 4,75 liter. Riskokaren har ett non-stick-beläggning vilket gör att riset inte fastnar och grytan är enkel att göra ren. Förutom en automatisk varmhållningsfunktion finns det även en timer som gör det möjligt för dig att förbereda kokningen av riset upp till 15 timmar innan det ska vara klart.

Du kan använda Hamilton Beach 37541 till fler ändamål än bara riskokning. Det finns bland annat en uppvärmnings- och sjudningsfunktion, och du kan också använda riskokaren till att ångkoka exempelvis grönsaker eller dumplings.

 • Butiker & priser
 • Priser för Hamilton Beach 37541
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans

Bästa multifunktionella Test.se - Bästa multifunktionella
Cuisinart
Riskokare
Bästa multifunktionella
Bästa multifunktionella
Cuisinart
Riskokare
Riskokare från pålitliga Cuisinart
Testtvåa hos Bäst i hemmet.
4,9/5 hos Bagaren och Kocken.
Kapacitet för 800 gram ris (12 portioner).
Varmhållningsfunktion.
Kan ångkoka samt tillaga soppa.
Nonstick risbytta.
Avtagbar ånginsats.
Risbytta, ångkorg och lock kan diskas i maskin.

Cuisinart är ett amerikanskt varumärke som grundades i början på 70-talet. Sedan dess har de levererat pålitliga hushållsapparater i stilren design. Deras riskokare är inget undantag - i rostfritt stål och med en diskret design passar den in i vilket kök som helst.

Riskokaren finns i två olika storlekar, antingen för 6 portioner eller för 12 portioner. Den kan, utöver koka ris, även ångkoka samt tillaga soppor. Risbehållaren är gjord av nonstick-material vilket gör att det inte bränner fast ris i botten. Dessutom går behållaren, ångkorgen och locket att diska i maskin. När kokningen är klar, slår maskinen automatiskt över till varmhållningsläge.

 • 6 portioner
 • 12 portioner
 • Priser för Cuisinart Riskokare 6 portioner
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
 • Cuisinart Riskokare 12 portioner

Ytterligare läsning

Köpguide:

Vill du ha perfekt tillagat ris, men tycker det är svårt att få till? Med en riskokare får du enkelt ett bra resultat och slipper ris som blir för hårt eller fastnar i botten. Riskokaren har blivit alltmer populär i köken, vilket har gjort att det numera finns många fler modeller att välja mellan jämfört när den lanserades. I och med detta har också riskokarna blivit billigare och behöver idag inte kosta mer än några hundralappar.

Hur använder man en riskokare?

För att använda din riskokare fyller du den med vatten och ris efter doseringsanvisningarna på den rissorten som du har valt. Olika riskokare kommer med varierande funktionalitet – en del har exempelvis en timerfunktion som innebär att du kan förbereda tillagningen av riset ett tag innan du ska äta. Riskokaren tillagar sedan automatiskt riset till ett färdigt resultat, och stänger sedan av sig. Många riskokare är också utrustade med en varmhållningsfunktion, vilket är ett smidigt hjälpmedel.

Vilket ris kan man koka i en riskokare?

Du kan koka flera olika typer av ris i en riskokaren; exempelvis vitt ris, jasminris och basmatiris. Ofta rekommenderas att skölja riset innan du tillagar det, bland annat för att få bort överflödig stärkelse. Kolla gärna instruktionerna för din riskokare för att se till att du väljer rätt inställning för just det ris eller gryn som du vill tillaga.

Hur lång tid tar det att koka ris i en riskokare?

Det tar generellt sett lite längre tid att koka ris i en riskokare än vad det gör att koka ris på spisen. Räkna med en koktid på cirka 30 till 40 minuter.

Hur mycket ris/vatten ska man ha i sin riskokare?

Hur mycket vatten som behövs för varje tillagning av ris, beror dels på vilken riskokare du använder och dels på vilken sorts ris du ska koka. Vanligt matris brukar krävs ungefär dubbelt så mycket vatten som ris. Ska du koka jasminris eller basmatiris brukar det räcka med en och en halv deciliter vatten till en deciliter ris. För att vara på den säkra sidan är det bra att kontrolläsa på risförpacknignen hur länge riset ska koka och hur mycket vatten som behövs. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Sage Multicooker The Risotto Plus