VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 Juli 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test 2021 - traktörpanna

Ta två bra ting och kombinera dem, så får du ett ännu bättre slutresultat. Ett exempel på detta är traktörpannan, som har både stekpannans och grytans positiva egenskaper. Vill du även ha en riktigt bra stekpanna? Läs då vår sammanställning över de bästa stekpannorna här!

Vi har jämfört
 • Vilket material traktören är tillverkad i.
 • Vilka storlekar den finns i.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Scanpan
CTX Traktörpanna
Bäst i test
Bäst i test
Scanpan
CTX Traktörpanna
Testvinnande traktörpanna som används av Tommy Myllymäki.
Testvinnare i jämförande test av Kockhuset.
5/5 Kundrecensioner hos Åhléns.
5/5 Kundrecensioner hos Bagaren och Kocken.
4.5/5 Kundrecensioner hos Cervera.
Tillverkad i rostfritt stål.
Finns i 26, 28 och 32 centimeter.
Tål alla värmekällor.
Har lock i glas.
Tål ugn upp till 260 grader.
Non-stick beläggning.

Danska Scanpan grundades 1956 och finns utanför Århus. De tillverkar olika stekpannor och kokkärl i olika typer av material. De ligger i framkant när det kommer till att utveckla nya och banbrytande produkter. Scanpan var de första i världen som producerade non-stick beläggningar som inte innehåller de miljöfarliga ämnena PFOA och PFOS. Deras produkter har använts vid flera prestigefyllda tävlingar som EM, SM och VM i matlagning.

Serien CTX är flerfaldigt prisbelönad som har en högklassig beläggning av rostfritt stål. Scanpan CTX används på flera välrenommerade restauranger och Tommy Myllymäki håller den som en av sina favoriter. Traktörpannan tål värme upp till 260 grader, och fungerar lika bra till matlagning som bakning. Pannan har flera viktiga lager som bidrar till hållbarhet, värmefördelningsförmåga och induktionskompabilitet. Den unika non-stick beläggningen gör panna både slitstark och lättarbetad. Att den kan diskas i maskin är ytterligare en stor fördel som underlättar köksarbetet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Scanpan CTX Traktörpanna, 28 cm
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans

Bästa gjutjärn Test.se - Bästa gjutjärn
Skeppshult
Traktörpanna 25 cm
Bästa gjutjärn
Bästa gjutjärn
Skeppshult
Traktörpanna 25 cm
En tålig och pålitlig traktörpanna från svenska Skeppshult.
5/5 Kundrecensioner hos Bagaren och Kocken.
5/5 Kundrecensioner hos Cervera.
Tillverkad i gjutjärn med stålhandtag.
Diameter: 25 centimeter.
Finns med stål- eller trähandtag.

Skeppshults gjuteri grundades i början av 1900-talet, och har en gedigen erfarenhet av att tillverka stekpannor, grytor och ugnsformar i gjutjärn. Att de tillverkar kvalitativa produkter försäkras av att de lämnar hela 25 års garanti på sina gjutjärnspannor och -grytor.

Den rejäla traktörpannan från Skeppshult har höga kanter och mäter 25 centimeter i diameter. Pannans botten är fem millimeter tjock och sprider värmen jämnt och ger en fin stekyta. Genom att laga mat i en gjutjärnspanna får maten ett naturligt tillskott av järn vilket förhöjer smaken på maten, men är också en hälsofördel - i synnerhet om du lider av järnbrist.

 • Trähandtag
 • Stålhandtag
 • Priser för Skeppshult traktörpanna 25 cm Trähandtag
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Världens största butik på nätet
   Gratis frakt över 229 kr, leverans nästa dag
  • Fri frakt över 499 kr
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
 • Skeppshult traktörpanna 25 cm Stålhandtag
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Världens största butik på nätet
   Gratis frakt över 229 kr, leverans nästa dag

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Jamie Oliver
Everyday ss sautepanna
Bästa budget
Bästa budget
Jamie Oliver
Everyday ss sautepanna
En prisvärd panna framtagen i samarbete med Jamie Oliver.
4.8/5 Kundrecensioner hos Bagaren och Kocken.
4.5/5 Kundrecensioner hos Kitchentime.
4/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
Tillverkad i rostfritt stål.
Finns i storleken 25 centimeter.
Kommer med ett glaslock.
Fungerar på induktion.
Elegant design.

Traktörpannan Everyday ss från Tefals serie i samarbete med Jamie Oliver är både elegant designad och tålig. Den är tillverkad i rostfritt stål med en botten i tre lager vilket ger mycket bra värmefördelning. Insidan har en beläggning titanium och en non-stick yta, detta gör att det går att laga mat med mindre matfett. Det underlättar också rengöringen. Pannan har Tefals kända ThermoSpot-teknologi som gör att ytan blir perfekt förvärmd innan användning.

 • Butiker & priser
 • Priser för Jamie Oliver Everyday SS sautepanna
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans

Bästa populära Test.se - Bästa populära
Fiskars
All Steel traktörpanna
Bästa populära
Bästa populära
Fiskars
All Steel traktörpanna
En mycket populär traktörpanna som är tålig och stilren.
5/5 Kundrecensioner hos Bagaren och Kocken.
5/5 Kundrecensioner hos Åhléns.
5/5 Kundrecensioner hos Kitchentime.
5/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
Tillverkad i rostfritt stål
Finns i storleken 26 centimeter.
Tål maskindisk.
Har lock i rostfritt stål.
Ugnssäker upp till 270 grader.
Effektiv och tyst på alla värmekällor.

Fiskars grundades redan 1649 och är ett av västvärldens äldsta företag. Från början var det ett järnbruk som under alla år har utvecklats till att bli en stor aktör när det kommer till trädgårdsverktyg och köksredskap. Det är inte konstigt att Fiskars är förknippat med pålitlighet och kvalitet.

Traktörpannan All Steel är en mycket populär produkt bland konsumenter, och det är inte så konstigt med tanke på alla de fördelar som pannan har. Den är tillverkad i slitstarkt rostfritt stål vilket är lättskött och reptåligt. Den tjocka botten i tre skikt är effektiv och tyst på alla typer av värmekällor. Ytan på pannans insida är tillverkad i patenterade Ceratec°-beläggning, som garanterar överlägsen prestanda och en perfekt stekyta som gör att maten smakar bättre. Pannan tål maskindisk och är ugnssäker upp till 270 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Fiskars All Steel traktörpanna
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri retur till butik
   Fri frakt
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans

Ytterligare läsning

Köpguide:

För rätter som ska stekas men ändå innehålla någon slags sås, är traktörpannan perfekt. Exempelvis en bolognese eller annan krämig pastasås. Hade man i de fallen inte haft en traktörpanna, hade det varit tvunget att använda både en stekpanna och kastrull.

Skillnad mellan traktörpanna och stekpanna

Traktörpannan har höga kanter vilket gör det möjligt att koka i den, dessutom kommer de ofta med ett lock. Till skillnad från en kastrull, så har traktörpannan mycket mer stekyta att arbeta med.

Material

Traktörpannor tillverkas i olika material, bland annat; kolstål, gjutjärn och koppar. De olika materialen har olika egenskaper.

Gjutjärn

 • Fungerar på alla värmekällor
 • Ger jämn värmefördelning
 • Tål höga temperaturer, kan användas i ugn

Pannor tillverkade i gjutjärn och riktigt robusta och tåliga. De har i regel lite längre tid att värma upp, men väl uppvärmda håller de värmen bättre än alla andra material. Gjutjärn fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion. Genom att laga mat i gjutjärn så berikas maten naturligt av järn vilket inte bara är nyttigt, det ger också maten mer smak.

Det brukar sägas att kärl som är tillverkade i gjutjärn, kan ärvas i generationer. Sköt om din gjutjärnspanna så kommer den betala av sig flera gånger om.

Kolstål

 • Fungerar på alla värmekällor
 • Utmärkta stekegenskaper
 • Tål höga temperaturer

Pannor tillverkade i kolstål är optimala för att steka i och, precis som gjutjärnspannor, mår kärl av denna typ bäst av att bli ordentligt instekta. Räkna med att pannan blir som bäst efter att den använts ordentligt, med tiden kommer stekytan bli mörkare och mörkare vilket är en bra sak! Blandningen består till största del av kol och järn. Kolståls-pannor är magnetiska och fungerar på alla typer av värmekällor, även induktionshällar.

För att bevara den yta som pannan får med tiden, rekommenderas det att använda köksredskap tillverkade av trä, plast eller silikon i kolståls-pannan.

Koppar

 • Fungerar på induktionshäll om botten är tillverkad i rostfritt stål
 • Leder värme snabbt och jämnt
 • Tål maskindisk

Pannor tillverkade i koppar leder värme bäst. I denna typ av pannor sprids värmen snabbt och jämnt vilket gör att du kan laga mat på låg till medelhög temperatur med god effekt. Koppar i sig är inte magnetiskt, men de flesta pannor har en bottenplatta som är innesluten i rostfritt stål vilket gör att de i så fall även kan användas även på induktionshällar.

Kopparpannor kan ändra färg med tiden efter att ha utsatts för maskindisk och hög värme. Detta går att åtgärda genom att polera upp dem med anpassat putsmedel.

Keramisk beläggning

 • Fungerar på alla värmekällor
 • Tåliga med non-stick effekt
 • Kräver mindre matfett vid stekning

Pannor med keramisk beläggning är extra hårda och tåliga. Beläggningen ger även en viss non-stick effekt vilket gör att det krävs mindre matfett vid matlagningen. På så sätt är det lätt att laga mer hälsosam mat. Keramiska pannor tål höga temperaturer. Ytan tillåter att du använder alla typer av köksredskap i den, men för att bäst bevara pannans egenskaper rekommenderas det att använda redskap tillverkade i trä, silikon eller plast.

Rostfritt stål

 • Fungerar på alla värmekällor
 • Tål maskindisk
 • Lång livslängd
 • Ger snabb och jämn värmefördelning och tål höga temperaturer

Pannor som är tillverkade i rostfritt stål är mycket populära, inte minst i restaurangkök. Rostfritt stål är mycket hygieniskt och är lätt att rengöra. Pannan blir varm snabbt och fördelar värmen jämnt. Kärl som är tillverkade i rostfritt stål har oftast en botten som består av flera lager varvat med rostfritt stål och aluminium. Denna blandning gör att pannan värms upp mycket snabbt. Samtidigt gör stålet i pannan att den är magnetisk och hygienisk.

Rostfritt stål är mycket tålig; du kan använda alla typer av redskap i pannan och sedan diska den i maskin. 

Bäst i test traktörpanna olika material

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En traktörpanna är en blandning mellan en kastrull och en stekpanna. Med stekpannans stora stekyta, och kastrullens högre kanter.
 • I en traktörpanna kan du med fördel laga olika grytor eller krämiga pastasåser, men det går såklart lika bra att använda den till att exempelvis steka köttbullar. Det går att använda traktörpannan till att steka, koka och sautera med mera.
 • Vi har valt att utse Scanpans CTX traktörpanna, som fått positiva omdömen av testpaneler och konsumenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Scanpan CTX Traktörpanna

Du kanske även är intresserad av: