VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta bästa grillpannan 2021

Ska du köpa en ny grillpanna och vill veta vilken som är bäst i test? Här har vi gått igenom både tester och recensioner för att kunna presentera de bästa grillpannorna 2021.

Vi har jämfört
 • Hur stor grillpannan är.
 • Vilket material grillpannan är tillverkad i.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Le Creuset
Kvadratisk Grillpanna
Bäst i test
Bäst i test
Le Creuset
Kvadratisk Grillpanna
Kvalitativ grillpanna som vunnit flera tester.
Testvinnare hos Bästihemmet 2020.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2017.
4/5 stjärnor hos Prisjakt.
4/5 stjärnor hos Kitchentime.
Kvadratisk panna, 26 centimeter bred.
Gjord i gjutjärn.
Fungerar på alla typer av spisar.

Franska Le Creuset har tillverkat produkter i gjutjärn i nästan 100 år, och är välkända för sina kvalitativa grytor och stekpannor. Deras kvadratiska grillpanna är inget undantag, och pannan har både vunnit ett flertal tester och fått övervägande goda omdömen.

Grillpannan har en kvadratisk form och en bredd på 26 centimeter. Som de flesta grillpannor har den en räfflad bas som ger det klassiska, räfflade resultatet. Eftersom grillpannan är tillverkad i gjutjärn är den tålig, och kan även användas på alla typer av värmekällor. Den är utrustad med ett längre handtag på ena sidan och ett praktiskt, mindre hjälphandtag på andra sidan.

 • Butiker & priser
 • Priser för Le Creuset Kvadratisk Grillpanna
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
  • Snabb leverans

Bästa budget logotype
Mareld
Grillpanna Gjutjärn
Mareld Grillpanna Gjutjärn - Test
Mareld Grillpanna Gjutjärn - Test
Bästa budget
Mareld
Grillpanna Gjutjärn
Prisvärd gjutjärnspanna från svenskt varumärke.
Bästa budgetval hos Kockhuset 2020.
Toppbetyg hos Bästihemmet 2020.
4,9/5 stjärnor hos Bagaren och Kocken.
Kvadratisk panna, 24 eller 28 centimeter bred.
Gjord i gjutjärn.
Tålig grillpanna för olika värmekällor.

Mareld är ett västsvenskt varumärke som har tagit plats på marknaden med sina prisvärda produkter i tåliga material. Marelds populära, kvadratiska grillpanna är gjord i gjutjärn, och har en bredd på 28 centimeter. Liksom andra produkter grytor och pannor tillverkade i gjutjärn kan den användas på många olika typer av värmekällor.

Marelds kvadratiska grillpanna är ett prisvärt alternativ, och är en panna som har fått toppbetyg både i tester och av konsumenter. Tänk på att gjutjärnspannor alltid ska diskas för hand, och inte heller med diskmedel.


Bästa klassiska logotype
Skeppshult
Grillpanna
Bästa klassiska
Bästa klassiska
Skeppshult
Grillpanna
En riktig klassiker som kommer i olika former.
Topp tre hos Bästihemmet 2020.
5/5 stjärnor hos Bagaren och Kocken.
Kvadratisk panna, 25 centimeter bred.
Rund panna, 28 centimeter i diameter.
Gjorda i gjutjärn.
5 millimeter tjock botten.

Skepphults gjuteri grundades redan 1906 och har sedan start haft som fokus att tillverka kvalitativa hushållsprodukter i gjutjärn. Företaget tillverkar både gjutjärnsgrytor och -pannor, och bland annat har de ett flertal grillpannor i sitt sortiment.

I Skeppshults sortiment finns både kvadratiska och runda varianter. Den kvadratiska grillpannan med 25 centimeter i bredd har utsetts till en av de bästa grillpannorna i Bästihemmets test, och får dessutom positiva recensioner. Även den runda varianten med 28 centimeter i diameter får toppbetyg av konsumenter.

 • Kvadratisk
 • Rund
 • Priser för Skeppshult Grillpanna kvadratisk
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans
 • Skeppshult Grillpanna rund
  • Fria returer till butik
   1-3 dagar standardleverans

Ytterligare läsning

bästa grillpannan

Köpguide

Med en bra grillpanna kan du tillaga allt från en god köttbit till grönsaker, rotfrukter och fisk. Till skillnad från en vanlig stekpanna ger grillpannan med sina upphöjda räfflor ett karaktäristiskt grillat utseende, och även en smak som påminner om den du får till på grillen.

Köpa grillpanna – tänk på det här!

Material

Eftersom grillpannor behöver bli riktigt heta för att fungera bäst, är de flesta grillpannor är tillverkade i gjutjärn som har mycket bra egenskaper när det kommer till att leda och fördela värme. Det finns även grillpannor som är tillverkade i andra material, exempelvis rostfritt stål och keramiska material.

Handtag

Den vanligaste varianten av grillpannor har ett handtag, men det finns även modeller som har ett extra handtag för att lättare kunna lyfta pannan. Det finns även varianter helt utan handtag, dessa kallas grill- eller stekplatta. Dessa brukar vara vändbara, med två olika ytor på vardera sida.

Storlek

Grillpannor tillverkas i en rad olika storlekar, för att det ska finnas någonting som passar för alla lägen. En vanlig bredd, eller diameter på de runda pannorna, ligger dock någonstans mellan 22 och 28 centimeter. Att många grillpannor har en kvadratisk form har att göra med att detta maximerar pannans stekyta.

Vilka värmekällor fungerar för en grillpanna?

Alla grillpannor som är gjorda i gjutjärn fungerar alla typer av värmekällor, inklusive induktionsspisar. En del av pannorna går även att ställa in i ugnen. Detta har dock att göra med vilken typ av handtag som pannan har – ett trähandtag tål inte ugnsvärme på samma sätt som ett handtag i gjutjärn gör.

Vad kan man använda en grillpanna till?

En grillpanna kan användas för att tillaga en rad olika livsmedel – allt som du kunnat grilla på vanlig grill fungerar utmärkt i en grillpanna! Vanligt är att använda grillpannan till exempelvis en bit kött, fisk eller hamburgare. Det går dock lika bra att steka olika typer av grönsaker och rotfrukter. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En grillpanna är som en stekpanna med räfflad stekyta som efterliknar ett grillgaller.
 • Det viktigaste att tänka på när du ska använda en grillpanna, är att den måste bli riktigt het innan du lägger i maten. Pensla gärna räfflorna med lite matfett innan du lägger i maten. Många livsmedel kan du med fördel köra klart i ugnen på 100-125 grader efter att det fått fin yta.
 • Grillpannan används för att efterlikna den effekt som en grill har på maten,. Dels är det trevligt med stekytan som maten får, smakmässigt blir det också en annan upplevelse än om maten hade stekts i vanlig panna.
 • Vi har valt att utse grillpannan från Le Creuset till bäst i test. Den har vunnit flera jämförande tester och fått positiva omdömen från konsumenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Le Creuset Kvadratisk Grillpanna

Du kanske även är intresserad av: