VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer





Ändrad 12 Mars 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av stekpannor – Vilken är bäst i test 2024?

Är det dags att köpa en ny stekpanna? Vi presenterar de bästa stekpannorna och en testvinnare så att ditt val blir enklare. Vill du ha en panna som även kan koka grytor och såser? Kolla då vår sammanställning över bästa traktörpannorna här!

Vi har jämfört
  • Vilken typ beläggning stekpannan har.
  • Om den är ugnssäker.
  • Stekresultat.
  • Skötsel av stekpanna.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test stekpanna - se testvinnande stekpannor.
Stekpannan är en av de mest använda redskapen i köket.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Scanpan
Scanpan CTX
Bäst i test
Bäst i test
Scanpan
Scanpan CTX
Stabil slitstark testvinnare med non-stick-beläggning.
Testvinnare hos Bäst i hemmet 2023.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Testvinnare på test hos Aftonbladet Plus 2016-2021.
4,5 av 5 i betyg hos Two Kitchen Junkies.
Höga användarbetyg på Amazon.com
Stekpanna i rostfritt stål.
Med non-stick-beläggning.
Ugnssäker upp till 250°C.
Välbalanserad och ergonomisk.

Det danska varumärket Scanpan har tillverkat stekpannor och kastruller sedan mitten av 1950-talet. Sedan dess har Scanpans stekpannor vunnit otaliga tester, oavsett vilken typ av panna det handlar om.

Stekpannan CTX Scanpan har placeras högt på test år efter år. De senaste åren har den legat på första eller andra plats på test hos Aftonbladet Plus, dock var de inte med i deras test från 2023. Aftonbladets testpanel lyfter fram värmeegenskaperna som fördelar värmen helt och jämnt och maten fastar inte. Även handtaget är något unikt. Stekpannan är även testvinnare hos Pricerunner, Kockhuset och Bäst i hemmet.

Stekpannan har non-stick-beläggning och är tillverkad av rostfritt stål. Den är mycket hållbar och innehåller inga PFOA-ämnen. Den tål att diskas i maskin men du rekommenderas att handdiska den för att behålla dess kvalitet. Om du vill, kan du använda den i ugnen i upp till 250 °C och den fungerar på alla värmekällor.

Scanpan kommer i olika storlekar och säljs även som set, med 28 cm + 20 cm.

Scanpan har fler stekpannor som placerats bra på test. I ett nytt test hos Aftonbladet Plus (2023) kom Scanpan CS+ på första plats och blev bäst i test.

  • Bäst i test: Scanpan CTX 28 cm
  • Set: Scanpan CTX 28 cm + 20 cm
  • Priser för Scanpan CTX 28 cm
    • Fria returer till butik
      1-3 dagars standardleverans
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser
  • Scanpan CTX Set 28 cm + 20 cm
    • Fria returer till butik
      1-3 dagars standardleverans

Bästa i gjutjärn Test.se - Bästa i gjutjärn
Skeppshult
Skeppshult Professional stekpanna
Bästa i gjutjärn
Bästa i gjutjärn
Skeppshult
Skeppshult Professional stekpanna
Svensktillverkad gjutjärnspanna för alla värmekällor.
Bästa gjutjärn hos Kockhuset.se 2023.
Bästa stekresultat Testfakta 2018.
Populär på Prisjakt.
Ledande varumärke för gjutjärnsprodukter.
Jämn värmefördelning och ger fin stekyta.
25 års gjutjärnsgaranti.
Kan användas på alla värmekällor.

Svenska Skeppshult har tillverkat köksprodukter i gjutjärn i över 100 år, och är särskilt omtyckta för sina tåliga grytor och stekpannor.

Rejäla Skeppshult Professional stekpanna är tillverkad i gjutjärn från ledande svenska Skeppshult. Pannan tål alla värmekällor och har en 5 mm tjock botten som fördelar värme och ger fin stekyta på all typ av matlagning. Alla produkter från Skeppshult har 25 års gjutjärnsgaranti. Men som med alla gjutjärnspannor, har de en lång livslängd om de sköts på rätt sätt.

  • Butiker & priser
  • Priser för Skeppshult Professional 28 cm
    • Fria returer till butik
      1-3 dagars standardleverans

Bästa i kolstål Test.se - Bästa i kolstål
Kockums Jernverk
Kockums Jernverk stekpanna
Bästa i kolstål
Bästa i kolstål
Kockums Jernverk
Kockums Jernverk stekpanna
Svensktillverkad stekpanna i kolstål som är instekt vid köpet.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2021.
Rekommenderas av Matgeek.
Stekpanna i kolstål.
Diskas för hand.
Jämn och snabb värmefördelning.
Fungerar på alla typer av värmekällor.
Kan även användas i ugn.
Instekt vid köpet.
Tillverkas i Sverige.
Livstidsgaranti med rätt skötsel.
Finns i flera storlekar.

Kockums Jernverk är ett företag som grundades sent 1800-tal i Ronneby, av familjen Kockum. Idag tillverkar de ett brett utbud av produkter med en tidlös form där det traditionella möter det nya. Det erbjuder kastruller, stekgrytor, ugnsformar och stekpannor i olika storlekar och färgkombinationer.

Vi har valt att rekommendera Kockums Jernverks stekpanna i kolstål som ger dig många välsmakande rätter till middagsbordet. Stekpanna kom på andra plats i ett nytt test om stekpannor hos Aftonbladet Plus, där den fick betyg 5 av 5. Där beskrivs den som cool, snygg och med ett bra stekresultat, även om den är något tung. Den kom på fjärde plats på ett test om stekpannor hos Pricerunner där den fick betyget 4,5 av 5. Där beskrivs den som en mångsidig stekpanna, om än lite obekväm att använda.

Kockums Jernverk tillverkas i Anderstorp av svenskt kolstål från SSAB. Den har en tjocklek på tre millimeter, en bottendiameter på 22,5 centimeter och en diameter på 28 centimeter. Till skillnad från många andra kolstålstekpannor är den här redan instekt vid köpet och kan därför användas på en gång. Vid instekningen av den blästrade stålytan har företaget använt svenska vegetabiliska oljor som ger unika stekegenskaper och en god släpp lätt-effekt.

Den här stekpannan tål höga temperaturer och värmen blir jämnt fördelad vilket passar särskilt bra för stekning och rostning. Den kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive ugn i upp till 200 grader. I det svartlackerade handtaget finns ett hål som gör att du kan hänga upp stekpannan. Kockums Jernverk har en livstidsgaranti på sina kolstålsstekpannor, om du sköter dem på rätt sätt, som att diska för hand i varmt vatten. Stekpannan finns även i storlekarna 24 centimeter och 30 centimeter.

  • Kockums Jernverk Stekpanna 28 cm
  • Kockums Jernverk Stekpanna 24 cm
  • Kockums Jernverk Stekpanna 30 cm
  • Priser för Kockums Jernverk Stekpanna kolstål, 28 cm
    • Fria returer till butik
      1-3 dagars standardleverans
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser
  • Kockums Jernverk Stekpanna kolstål, 24 cm
    • Fria returer till butik
      1-3 dagars standardleverans
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser
  • Kockums Jernverk Stekpanna kolstål, 30 cm
    • Fria returer till butik
      1-3 dagars standardleverans
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser

Bästa lätta gjutjärn Test.se - Bästa lätta gjutjärn
Beka
Beka Mandala
Bästa lätta gjutjärn
Bästa lätta gjutjärn
Beka
Beka Mandala
En välbalanserad stekpanna i gjutjärn som är sköt att hantera och som snabbt blir varm.
Tredje plats på test hos Aftonbladet Plus 2021.
Stekpanna i gjutjärn.
Non-stick-beläggning.
Välbalanserad och skön att hantera.
Handtag i Akaciaträ.

Beka har en lång historia bakom sig då företaget grundades redan 1899 av Daniel Braun och Jacob Kemmler i Tyskland. Idag drivs företaget i Belgien och deras produkter har en klassisk och stilren design.

Beka Mandala är en snygg stekpanna i gjutjärn och passar till både den glada amatören och den professionella kocken. Den kom på tredje plats när Aftonbladet Plus testade stekpannor med betyget 4 av 5. Där beskrivs den som välbalanserad, skön att hantera och snabbt blir varm. Testpanelen tyckte dessutom att det är en snygg stekpanna som tål att ställas fram på matbordet.

Stekpannan finns i de tre olika storlekarna 20, 24 och 28 centimeter i diameter. Det är en stekpanna i lättviktsgjutjärn fast med egenskaperna av gjutjärn utan tunga lyft. Dessutom bränner du dig inte lika lätt på den.

Stekpannan har ett unik mönster som fördelar matfettet på ett bra sätt och ger en bättre stekresultat. Insidan är av keramisk beläggning som är fri från gifter och utsidan är emaljerad vilket gör att den klarar högre temperaturer. Du kan till exempel använda stekpannan på grillen, om du aktar handtaget. Handtaget är i akaciaträ vilket gör den naturligt antibakteriell.

  • Butiker & priser: 28 cm
  • Butiker & priser: 24 cm
  • Butiker & priser: 20 cm
  • Priser för Stekpanna 28 cm Mandala
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser
  • Stekpanna 24 cm Mandala
    • Fri frakt över 499 kr
      Snabb leverans
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser
  • Stekpanna 20 cm Mandala
    • Nu i Sverige!
      Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Bäst i test stekpanna - se testvinnande stekpannor.
Köp en stekpanna av hög kvalitet - detta är ett köksredskap du kommer att stor användning för.

Köpguide stekpanna

Stekpannan är utan tvekan ett av de mest använda redskapen i köket, och något du använder så mycket borde förstås vara av god kvalitet! Även om olika stekpannor är bra på olika saker ska en riktigt bra stekpanna ändå kunna leverera på ett övergripande sätt.

En bra stekpanna ska ha en god hållbarhet, fördela värmen på ett jämt och effektivt sätt och maten ska inte bränna fast i botten. Och botten, ja, den är högst avgörande för en bra stekpanna! För bästa resultat ska den vara tjock och gärna tillverkad i rostfritt stål med en kärna av aluminium eller koppar för att ge bästa möjliga värmeöverföring.

Det finns en mängd olika sorters stekpannor som är tillverkade i olika material och med olika beläggningar. Vad för slags stekpanna just du ska ha beror till största del på vilka ambitioner du har med din matlagning, men hur otymplig eller lätthanterlig den är spelar förstås också roll!

Bäst i test stekpanna - se testvinnande stekpannor.
Stekpannor finns i flera olika material och modeller för att passa dig och din matlagning.

Gjutjärnspannor

En redig gjutjärnspanna håller i generationer om den tas om hand på rätt sätt! De är rätt tunga, men ger å andra sidan fantastiska stekegenskaper, särskilt om du steker i en rejäl klick smör. Stekpannor i gjutjärn släpper dessutom ifrån sig lite järn under matlagningen, något som är både nyttigt och smakförhöjande! Men se upp med syrliga ingredienser – de kan ta till sig av järnet på ett smakmässigt och inte helt behagligt sätt. Gjutjärn ska alltid diskas för hand och utan diskmedel.

Se vår sida om gjutgärnspannor här

Stekpannor med beläggning

Vissa stekpannor är belagda med någon form av non-stickmaterial som ska förhindra att mat bränner fast i botten på pannan. Vanligast är att de är belagda med Teflon eller en keramisk beläggning, och pannor av det här slaget är i regel väldigt bra allround-pannor. De är dessutom i ofta väldigt prisvärda och vägar sällan särskilt mycket. Men dessvärre slits de snabbare än stekpannor som är tillverkade i andra material, även om du är försiktig och aldrig använder metallredskap på beläggningen. Märk väl att en bra stekpanna med beläggning ändå ska hålla i några år! Det är alltså inte en form av slit-och-släng-panna det handlar om, men inte heller något som går i arv genom generationer.

Stekpannor i kolstål

Stekkärl gjorda i kolstål är som en blandning mellan gjutjärns- och teflonpannor, även om de inte har riktigt lika exemplariska släppegenskaper som teflonpannorna har. De steker lika fint och håller lika bra som en gjutjärnspanna, men utan att vara lika tung och otymplig. Man ska dock se upp med hur fort man värmer upp en stekpanna i kolstål! De har rätt tunn botten, så går det för fort kan botten slå sig och bli skev. Stek in pannan med olja ett par gånger innan första användningen så blir stekytan som bäst, sedan blir den bara bättre och bättre med tiden. Men se upp med syrliga ingredienser – de riskerar att fräta bort den ytan du stekt in och därmed även kärlets släppegenskaper. En kolstålspanna ska enbart diskas för hand utan diskmedel!

Rostfria stekpannor

Om en rostfri stekpanna tas väl om hand kan det i princip inte slitas ut! Den här sortens panna används ofta i restaurangkök, just för att hållbarheten är så bra samtidigt som de är väldigt lätthanterliga. Men på en rostfri yta finns det en risk att maten bränner fast om du inte får in den rätta tekniken! Om du till exempel steker en köttbit suger en rostfri panna tag i köttet när du lägger det i pannan och släpper taget när stekytan är fin, så det gäller att ha lite fingertoppskänsla för att inte få pannan fylld med fastbrända rester efter varje matlagning. Precis som en belagd stekpanna är den rostfria varianten en bra allround-panna!

Bäst i test stekpanna - se alla testvinnande stekpannor.
Test har testat Scanpan CTX, en stekpanna som vunnit tester under flera år

Så vilken ska jag välja?

Vad just du behöver beror som sagt på hur du gillar att laga mat. En belagd stekpanna är extremt lättanvänd och lättskött, men den har begränsad hållbarhet och kommer i regel inte upp i tillräckligt höga temperaturer för att ge en köttbit perfekt stekyta. Rostfritt stål är också lätt och behändigt, men för att stekningen ska gå smidigt till behövs mer matfett och gärna en gnutta matlagningsvana. Detsamma gäller för stekpannor i gjutjärn och kolstål, som å andra sidan håller i en halv evighet och utan problem kommer upp i höga temperaturer. Gjutjärns- och kolstålspannor är (om de är bra) ofta av det lite dyrare slaget, men så behöver du förhoppningsvis aldrig köpa en ny heller.

Läs också: Stekhäll bäst i test

Läs också: Test av pannkakspanna

Bra att veta om stekpannor

Test av stekpannor. Uppvärmning, värmetåligt, diska ej
  • En tjock botten tar längre tid att värma upp men ger istället en jämnare värmefördelning och hjälper stekpannan behålla värmen även när nya ingredienser läggs i.
  • Stekpannor med tunn botten, särskilt de i kolstål, ska värmas upp försiktigt.
  • Med ett värmetåligt handtag kan stekpannan ställas in i ugnen.
  • Diska aldrig stekpannor i diskmaskinen. Även om tillverkaren säger att det går bra att göra det får du ett bättre resultat om du gör det för hand. Dessutom kan maskindiskmedlet innehålla polerande partiklar som kan skada pannans beläggning.
  • Diskmedel är frätande och ska därför ALDRIG användas på kolstål eller gjutjärn – det fräter bort den fina ytan du stekt in. Varmt vatten räcker fint för att få bort eventuella rester, och skulle det finnas några bakterier i pannan blir de inte långlivade i den värme som stekpannorna kommer upp i.
  • Använd aldrig metallredskap i stekpannor med non-stickbeläggning! De repar sönder beläggningen fortare än kvickt.

Läs också: Test av kastrullset
Läs också:
 Test av plättpanna

Bäst i test stekpannor - se testvinnande stekpannor.
Det finns stekpannor i många olika material och utseenden.

Några experttester vi läst

Aftonbladet Plus (2023)

Inför julen har Aftonbladet Plus gjort ett nytt test av stekpannor. De testade 11 modeller, alla med en diameter på 28 centimeter. I testpanelen ingick kockarna Anders Levén och Johan Jureskog.

De utsåg Scanpan CS+ till bäst i test och gav den toppbetyget 5 av 5. Enligt testpanelen blir den snabbt varm och steker jämnt och fint. Handtaget är skönt och de lyfter särskilt fram formen på pannan. På andra plats kom förra årets testvinnare ­– Wilfa – Ego 1948 Produre Extreme II, som också fick toppbetyget 5 av 5. Enligt dem är den en fantastisk panna som steker jämnt, men har något långsam uppvärmning. På tredje plats kom Fiskars Taiten som fick betyget 4 av 5. Testpanelen tyckte att det var en fin panna som snabbt blir varm. Däremot hade de skilda åsikter om handtaget – den ena tyckte att den var skön medan den andra upplevde den som för grov.

Aftonbladet Plus (2021) 

Aftonbladet Plus har uppdaterat sitt test om stekpannor, där de har låtit tre proffs testa stekpannor. Alla pannorna har en diameter på 28 centimeter och går att använda på elplattor och keramikhällar, som gas och induktion. Testarna Natasa Hodzic Jansson, Anders Levén och Johan Jureskog stekte olika råvaror i stekpannorna och bedömde hur bra de var att arbeta med, hur fort de blev varma, hur jämnt de stekte och hur lätt rengöringen var. Bäst i test blev åter igen 1. Scanpan CTX med toppbetyg och omdömet att inget slår denhär stekpannan. På andra plats kom Kockums Jernverk stekpanna med toppbetyg och omdömet prisvärd, skönt handtag och mycket bra stekresultat. På tredje plats kom Beka Mandala som fick betyget 4 av 5 och beskrivs som välbalanserad, skön att hantera och snygg att ställa fram på bordet.

Kockhuset (2020)

Kockhuset har låtit testa fyra av de mest populära gjutjärnspannorna för att se vilken modell som är mest prisvärd. Bäst i test blev Skeppshults gjutjärnspanna som var den modell som höll absolut högst kvalitet av de testade. Den kan användas på alla värmekällor, inklusive öppen eld. Värmen hålls jämn över lång tid, även vid höga temperaturer. 

På andra plats kom Ronneby Bruks lätta gjutjärnspanna, som tack vare sin låga vikt är mycket användarvänlig. Le Creusets Signature stekpanna fick beröm för att vara väldigt tålig. Den kan diskas med diskmedel, och klarar dessutom maskindisk. Pannan, som fungerar på alla typer av spisar, tål både ugn och grill.

Aftonbladet Plus (2019)

Aftonbladet har låtit tre proffs testa stekpannor och det visade sig att alla var överens om en tidigare mästare blev vinnare i testet. Bäst i test blev Scanpan CTX. Den ger bra stekyta och fördelar värmen bra. Den känns rejäl och har en bra kalans. 

Culimat - Mathias Dahlgren kommer tätt efter betygsmässigt, alla i testpanelen gav den 4 av 5. Den har bra stekegenskaper och har ett bekvämt handtag. En i testpanelen anser dock att den steker något ojämnt vilket drar ner betyget. Den är även ganska tung. Satake Honeycomb får också 4 av 5 och utmärkelsen prisvärd. Det enda som drar ner betyget är diametern på 21 cm vilket är något för litet. Annars är den bra att steka med, den släpper bra och blir snabbt varm i botten.

Icakuriren (2019)

Icakuriren har testat 10 stekpannor och det visar sig att bara 3 av dessa klarar testet bra! Green Pan Barcelona får högst betyg, den både steker bra och klarar slitage-testet bäst. Handtaget och greppet är bra och det krävs inget extra fett i pannan. 

ICA Premium hamnar på andraplatsen med betyget 4/5. Perfekt grepp och balans, väger 1368 g och ger goda stekresultat. När det gäller nötning får den också bra betyg. Det är dock lite otydligt om man kan köra stekpannan i diskmaskinen. Flera stekpannor får betyget 3/5; Åhléns Bon, Scanpan ProIQ och Stenfors Anders Petter. Men den sistnämnda, Stenfors Anders Petter har bäst betyg gällande nötning av dessa tre. Därför utser vi på test denna modell till tredjeplatsen. Den har även bra grepp och ger fina stekresultat. Den sämsta stekpannan i detta test blir enligt Icakurirsen Tefal Jamie Oliver, den tar inte in fett så bra och kan lätt bränna.

Smarto (2019)

Toppvalet blir Scanpan CTX Ceramic Titanium 28 cm med en mångsidig användning och hög kvalitet. Enkel att rengöra och ger en bra stekyta. När det gäller funktionalitet så fungerar denna modell på alla typer av spisar och du kan även steka utan matfett om du skulle vilja.

Fiskars All Steel är en prisvärd stekpanna som fungerar på alla typer av spisar. Utsidan är tillverkad av rostfritt stål och insidan är gjord av keramisk non stick med en tjock botten. Värmen håller länge och jämnt i pannan. Den är även ugnssäker upp till 240 grader.

Skeppshult Gjuteri Professional är ett bra val för dig som gillar en traditionell gjutjärnspanna. Den tål höga temperaturer och kan användas i ugn. Stekpannan är tillverkad i Sverige och märket Skeppshult är känt för en lång livslängd på sina produkter.

Bäst-i-test.se (2019)

Stekpannorna testet har delats upp i tre vinnarkategorier: Bästa gjutjärnsstekpannan, bästa aluminiumstekpannan och bästa kolstålspannan. Efter noggrann granskning av de olika stekpannemodellerna har vi på Test.se tolkat och valt ut de som fått bäst resultat utifrån Bäst-i-tests bedömning. Vi har gått utifrån vilken procent stekpannan fått. Lodge Pre-Seasoned Sauteuse 88%, Tefal Expertise 85%, Mauviel M’Steel 84%.

Lodge Pre-Seasoned Sauteuse är vinnaren när det gäller gjutjärnsstekpannor. Den håller värme och fördelar den jämnt. Den får ett bra stekresultat. En riktig kvalitetsstekpanna som enligt tillverkaren är konstruerad av bästa möjliga järn för att hålla under en lång tid. Gjutjärnspannan är även ugnssäker.

När det gäller mer traditonella stekpannor i aluminium vinner Tefal Expertise detta test. Den håller en hög kvalitet med jämn temperatur och inget fastnar. Stekpannan har utrustats med Thermo Spot-teknologi som visar när stekpannan är varm. En riktigt bra stekpanna med ett minus, den klarar endast ungstemperatur upp till max 175 grader.

Mauviel M’Steel är vinnaren i detta test inom kategorin kolstålsstekpannor. Du kan köra den i ugnen utan problem. Värmefördelningen får kritik och det krävs mycket underhåll för att få till en bra yta. Detta är generellt ett problem för kolstålsstekpannor eftersom de saknar non-stick-beläggning. Pannan härdas under tid då metallen ingjuts med olja och detta gör att den får liknande egenskaper som en traditionell non-stick-stekpanna.

Aftonbladet Plus (2018)

Aftonbladet har återigen testat stekpannor, och även om vinnaren är ny kommer den från samma familj som den tidigare!

Det är Scanpan Pro IQ som kammat hem Bäst i test-titeln. Pannan har ett riktigt bekvämt handtag och känns lätt och ledig att arbeta med, trots en vikt på nästan 1,5 kg. Den reagerar snabbt på både höjning och sänkning av värmen, men steker lite, lite ojämnt. Det är en fröjd att steka pannkakor i stekpannan, och pannbiffar får en riktigt fin stekyta. Dessutom är den riktigt enkel att göra ren!

Flera stekpannor har fått 4 av 5 i betyg, och efter analys och övervägning har vi på Test.se valt att lyfta fram Tefal Jamie Oliver Premium och den tidigare vinnaren Scanpan CTX Ceramic.

Scanpan CTX Ceramic är förstås fortfarande en riktigt bra stekpanna, det är bara konkurrensen som hårdnat. Handtaget är bekvämt och pannan är enkel att hantera. Den tar lite tid på sig för att bli ordentligt varm, men den ger fin stekyta och allt (även smuts) släpper lätt från beläggningen.

Tefal Jamie Oliver Premium har fått utmärkelsen "Prisvärd". Den har ett väl smalt handtag, men är ändå bekväm att hantera. Den blir snabbt varm och svalnar fort. Tefals stekpannor är utrustade med en röd prick mitt i pannan som ska tala om när den är varm och klar att användas, men den är omöjlig att bli klok på. hur som helst; en riktigt bra och prisvärd stekpanna som ger fin stekyta!

Test av olika stekpannor

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • En idealisk stektemperatur ligger på runt 150 och 180 grader. Har du lägre temperatur än så får du inte rätt stekyta och är det högre temperatur är risken stor att stekfettet bränns.
  • En stekpanna i rostfritt stål eller teflon diskar du med varmt vatten och diskmedel. Har du en gjutjärnspanna ska den endast diskas med varmt vatten.
  • Vi har valt att utse Scanpan CTX till den bästa stekpannan. Den är i rostfritt stål med non-stickbeläggning och den har vunnit tester flera år i rad. Scanpan är ett danskt varumärke som tillverkat stekpannor och kastruller sedan mitten av 1950-talet.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Scanpan Scanpan CTX

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng