VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 24 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av stekpannor – Vilken är bäst i test 2024?

Är det dags att köpa en ny stekpanna? Vi presenterar de bästa stekpannorna och en testvinnare så att ditt val blir enklare. Vill du ha en panna som även kan koka grytor och såser? Kolla då vår sammanställning över bästa traktörpannorna här!

Vi har jämfört
 • Vilken typ beläggning stekpannan har.
 • Om den är ugnssäker.
 • Stekresultat.
 • Skötsel av stekpanna.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Test av stekpanna.
Här har vi lagat mat i stekpannor som enligt test och recensioner är bäst i test.
Bäst i test Test.se logo
Scanpan
Scanpan CTX
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Scanpan
Scanpan CTX
Stabil slitstark testvinnare med non-stick-beläggning.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2024.
Testvinnare hos Bäst i hemmet 2023.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Testvinnare på test hos Aftonbladet Plus 2016-2021.
4,5 av 5 i betyg hos Two Kitchen Junkies.
Höga användarbetyg på Amazon.com
Stekpanna i rostfritt stål.
Med non-stick-beläggning.
Ugnssäker upp till 250°C.
Välbalanserad och ergonomisk.

Det danska varumärket Scanpan har tillverkat stekpannor och kastruller sedan mitten av 1950-talet. Sedan dess har Scanpans stekpannor vunnit otaliga tester, oavsett vilken typ av panna det handlar om.

Stekpannan CTX Scanpan har placeras högt på test år efter år. De senaste åren har den legat på första eller andra plats på test hos Aftonbladet Plus, dock var de inte med i deras test från 2023. Aftonbladets testpanel lyfter fram värmeegenskaperna som fördelar värmen helt och jämnt och maten fastar inte. Även handtaget är något unikt.

I ett test om bästa non stickstekpannan hos Prisjakts experter kom den på första plats. Stekpannan är även testvinnare hos Pricerunner, Kockhuset och Bäst i hemmet.

Stekpannan har non-stick-beläggning och är tillverkad av rostfritt stål. Den är mycket hållbar och innehåller inga PFOA-ämnen. Den tål att diskas i maskin men du rekommenderas att handdiska den för att behålla dess kvalitet. Om du vill, kan du använda den i ugnen i upp till 250 °C och den fungerar på alla värmekällor.

Scanpan kommer i olika storlekar och säljs även som set, med 28 cm + 20 cm.

Scanpan har fler stekpannor som placerats bra på test. I ett nytt test hos Aftonbladet Plus (2023) kom Scanpan CS+ på första plats och blev bäst i test.

 • Bäst i test: Scanpan CTX 28 cm
 • Set: Scanpan CTX 28 cm + 20 cm

Bästa i rostfritt stål Test.se logo
Scanpan
Scanpan Impact Stekpanna 28 cm
Bästa i rostfritt stål
Bästa i rostfritt stål Test.se logo
Scanpan
Scanpan Impact Stekpanna 28 cm
Stekpanna i rostfritt stål för rätter som kräver hög värme.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Stekpanna i rostfritt stål.
Utan non-stick-beläggning.
Ugnssäker upp till 260°C.
Lätt att hälla ur.

Det danska varumärket Scanpan har tillverkat stekpannor och kastruller sedan mitten av 1950-talet. Sedan dess har Scanpans stekpannor vunnit otaliga tester, oavsett vilken typ av panna det handlar om.

Vill du ha en stekpanna i rostfritt stål rekommenderar vi Scanpan Impact Stekpanna 28 cm. Den är ett bra komplement till en non-stickpanna. Den är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål och har en elegant tvåtonsfinish.

Stekpannan kom på tredje plats när Prisjakts experter listade de bästa nio just nu. Enligt dem är den prisvärd och dessutom trevlig att ha hemma. Nöjda kunder tycker att den är bra, smidig att hälla ur och lätt att rengöra.

Tack vare en lång livslängd, hög värmetålighet och enkel rengöring är det en riktig favorit i restaurangköket. Den tillhör Scanpans Impact-serie som är deras bredaste. Alla produkter i serien har en droppfri kant, måttskala, är ugnssäker upp till 260 grader och klarar alla värmekällor.

Eftersom stekpannan är i rostfritt stål är den utan naturlig non stick. Det betyder att du behöver en del fett för att ingredienserna inte ska brännas fast. Du får en perfekt stekyta stekpannan passar perfekt för rätter som kräver hög värme eller snabb uppvärmning. Extra bra för till exempel kött och kyckling.

 • Butiker & priser

Bästa i gjutjärn Test.se logo
Skeppshult
Skeppshult stekpanna gjutjärn 28 cm
Bästa i gjutjärn
Bästa i gjutjärn Test.se logo
Skeppshult
Skeppshult stekpanna gjutjärn 28 cm
Svensktillverkad gjutjärnspanna för alla värmekällor.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Bästa gjutjärn hos Kockhuset.se 2024.
Bästa stekresultat Testfakta 2018.
Populär på Prisjakt.
Ledande varumärke för gjutjärnsprodukter.
Jämn värmefördelning och ger fin stekyta.
25 års gjutjärnsgaranti.
Kan användas på alla värmekällor.

Svenska Skeppshult har tillverkat köksprodukter i gjutjärn i över 100 år, och är särskilt omtyckta för sina tåliga grytor och stekpannor.

Rejäla Skeppshults stekpanna är tillverkad i gjutjärn från ledande svenska Skeppshult. Den har placerats bra på test genom åren.

I ett test om stekpannor hos Kockhuset.se utsågs den till bästa med gjutjärn. Hos Testfakta fick den bästa stekresultat. I ett test om bästa gjutjärnspanna kom den på första plats. 

Redaktörerna på Test har använt stekpannan med stålhandtag. Vi upplevde handtaget som bekvämt och skönt att hålla i. Stekpannan var ordentligt inoljad och kändes robust och rejäl men tung att arbeta med. När vi stekte kyckling blev den snabbt varm och maten fick en fin stekyta. Vi använde stekpannan både på spis och i ugn med ett gott resultat. Notera dock att handtaget blir väldigt varm i ugnen. 

Stekpannan finns med flera olika handtag. Skeppshult Traditional stekpanna 28 cm har ett handtag i bok. Skeppshult Valnöt Stekpanna 28 cm har ett handtag i valnöt. Skeppshult Professional Stekpanna 28 cm har ett handtag i stål.

Pannan tål alla värmekällor och har en 5 mm tjock botten som fördelar värme och ger fin stekyta på all typ av matlagning. Alla produkter från Skeppshult har 25 års gjutjärnsgaranti. Men som med alla gjutjärnspannor, har de en lång livslängd om de sköts på rätt sätt.

 • Butiker & priser: Professional
 • Butiker & priser: Valnöt
 • Butiker & priser: Traditional

Bästa i aluminium Test.se logo
Fiskars
Fiskars Taiten Stekpanna 28cm
Bästa i aluminium
Bästa i aluminium Test.se logo
Fiskars
Fiskars Taiten Stekpanna 28cm
Stekpanna i aluminium med jämn och snabb värmespridning.
Tredje plats på test hos Aftonbladet Plus 2023.
Stekpanna i aluminium.
Med non-stick-beläggning.
Ugnssäker upp till 240 grader.
Jämn värmespridning.
Kan användas på alla typer av spishällar.

Fiskars grundades 1649 i Finland och är ett av de äldsta företagen i västvärlden. De gör ett brett utbud av smarta lösningar för vardagen med produkter till kök, hushåll och trädgård.

Fiskars Taiten Stekpanna 28cm är en stekpanna i återvunnet aluminium och handtag i rostfritt stål. Den är både snygg och funktionell att ha i köket när du lagar mat.

När Aftonbladet Plus testade stekpannor fick denna betyget 4 av 5 och kom på tredje plats. Enligt deras testpanel känns den gedigen, sitter bra i handen och skön att flippa med. Den blir snabbt varm och inget fastnar i pannan.

Stekpannan har en diameter på 28 centimeter och en bra värmespridning. En HARDTEC SUPERIOR+beläggning med non stick-egenskaper gör att maten inte fastnar. Detta förenklar också rengöringen. En unik Energy Base optimerar botten för 50 procent snabbare uppvärmning och 30 procent mindre energiåtgång på keramiska spishällar.

Pannan är utrustad med OPTIHEAT™ teknologi, som skyddar mot överhettning på induktionshällar. När den kommer över 230 grader avmagnetiseras pannan tillfälligt så att den aldrig riskerar att bli för varm.

Du kan använda Fiskars Taiten på alla typer av spishällar, även induktion. Den kan användas i ugn upp till 240 grader och går att diska i diskmaskin.

 • Butiker & priser

Bästa i kolstål Test.se logo
Kockums Jernverk
Kockums Jernverk stekpanna
Bästa i kolstål
Bästa i kolstål Test.se logo
Kockums Jernverk
Kockums Jernverk stekpanna
Svensktillverkad stekpanna i kolstål som är instekt vid köpet.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2021.
Rekommenderas av Matgeek.
Stekpanna i kolstål.
Diskas för hand.
Jämn och snabb värmefördelning.
Fungerar på alla typer av värmekällor.
Kan även användas i ugn.
Instekt vid köpet.
Tillverkas i Sverige.
Livstidsgaranti med rätt skötsel.
Finns i flera storlekar.

Kockums Jernverk är ett företag som grundades sent 1800-tal i Ronneby, av familjen Kockum. Idag tillverkar de ett brett utbud av produkter med en tidlös form där det traditionella möter det nya. Det erbjuder kastruller, stekgrytor, ugnsformar och stekpannor i olika storlekar och färgkombinationer.

Vi har valt att rekommendera Kockums Jernverks stekpanna i kolstål som ger dig många välsmakande rätter till middagsbordet. 

Stekpanna kom på andra plats i ett test om stekpannor hos Aftonbladet Plus, där den fick betyg 5 av 5. Där beskrivs den som cool, snygg och med ett bra stekresultat, även om den är något tung. Den kom på fjärde plats på ett test om stekpannor hos Pricerunner där den fick betyget 4,5 av 5. Där beskrivs den som mångsidig, om än lite obekväm att använda.

I ett äldre test om bästa stekpannan utan teflon hos Prisjakts experter kom den på första plats. I ett nyare har de halkat ner en placering. Den beskrivs som en modell med raka kanter och naturlig non-stick. 

Test-redaktionen har använt stekpannan och upplevde den som lättare än en modell i gjutjärn, men med samma höga kvalitet. Dock låg det raka handtaget inte lika bekvämt i handen som många andra modeller. När vi stekte torsk var den lätt att arbeta med och fisken blev snabbt klar. 

Kockums Jernverk tillverkas i Anderstorp av svenskt kolstål från SSAB. Den har en tjocklek på tre millimeter, en bottendiameter på 22,5 centimeter och en diameter på 28 centimeter. Till skillnad från många andra kolstålstekpannor är den här redan instekt vid köpet och kan därför användas på en gång. Vid instekningen av den blästrade stålytan har företaget använt svenska vegetabiliska oljor som ger unika stekegenskaper och en god släpp lätt-effekt.

Den här stekpannan tål höga temperaturer och värmen blir jämnt fördelad vilket passar särskilt bra för stekning och rostning. Den kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive ugn i upp till 200 grader. I det svartlackerade handtaget finns ett hål som gör att du kan hänga upp stekpannan. Kockums Jernverk har en livstidsgaranti på sina kolstålsstekpannor, om du sköter dem på rätt sätt, som att diska för hand i varmt vatten. Stekpannan finns även i storlekarna 24 centimeter och 30 centimeter.

 • Kockums Jernverk Stekpanna 28 cm
 • Kockums Jernverk Stekpanna 24 cm
 • Kockums Jernverk Stekpanna 30 cm

Ytterligare läsning

Test av stekpanna - hitta bästa stekpanna.
Här visar vi de testvinnande stekpannorna Wilfa Ego 1948 Produre Extreme II, Skeppshult stekpanna gjutjärn 28 cm och Kockums Jernverk stekpanna.

Köpguide stekpanna

Stekpannan är utan tvekan ett av de mest använda redskapen i köket, och något du använder så mycket borde förstås vara av god kvalitet! Även om olika stekpannor är bra på olika saker ska en riktigt bra stekpanna ändå kunna leverera på ett övergripande sätt.

En bra stekpanna ska ha en god hållbarhet, fördela värmen på ett jämt och effektivt sätt och maten ska inte bränna fast i botten. Och botten, ja, den är högst avgörande för en bra stekpanna! För bästa resultat ska den vara tjock och gärna tillverkad i rostfritt stål med en kärna av aluminium eller koppar för att ge bästa möjliga värmeöverföring.

Det finns en mängd olika sorters stekpannor som är tillverkade i olika material och med olika beläggningar. Vad för slags stekpanna just du ska ha beror till största del på vilka ambitioner du har med din matlagning, men hur otymplig eller lätthanterlig den är spelar förstås också roll!

Test av stekpannor - hitta bästa stekpannan.
Här är stekpannor tillverkade i aluminium, gjutjärn och kolstål.

Gjutjärnspannor

En redig gjutjärnspanna håller i generationer om den tas om hand på rätt sätt! De är rätt tunga, men ger å andra sidan fantastiska stekegenskaper, särskilt om du steker i en rejäl klick smör. Stekpannor i gjutjärn släpper dessutom ifrån sig lite järn under matlagningen, något som är både nyttigt och smakförhöjande! Men se upp med syrliga ingredienser – de kan ta till sig av järnet på ett smakmässigt och inte helt behagligt sätt. Gjutjärn ska alltid diskas för hand och utan diskmedel.

Se vår sida om gjutgärnspannor här

Test av stekpanna, testvinnare.
Gjutjärnspannor håller i generationer om du tar hand om dem på rätt sätt. Här lagat vi mat i en Skeppshult stekpanna gjutjärn 28 cm, som blivit testvinnare hos Prisjakts experter.
Test av stekpanna.
Här steker vi kyckling i en Skeppshults stekpanna, som ger en jämn värmefördelning och fin stekyta. 

Stekpannor med beläggning

Vissa stekpannor är belagda med någon form av non-stickmaterial som ska förhindra att mat bränner fast i botten på pannan. Vanligast är att de är belagda med Teflon eller en keramisk beläggning, och pannor av det här slaget är i regel väldigt bra allround-pannor. De är dessutom i ofta väldigt prisvärda och vägar sällan särskilt mycket. Men dessvärre slits de snabbare än stekpannor som är tillverkade i andra material, även om du är försiktig och aldrig använder metallredskap på beläggningen. Märk väl att en bra stekpanna med beläggning ändå ska hålla i några år! Det är alltså inte en form av slit-och-släng-panna det handlar om, men inte heller något som går i arv genom generationer.

Bäst i test stekpanna - se alla testvinnande stekpannor.
Test har använt Scanpan CTX, en stekpanna som vunnit tester under flera år. Den är i rostfritt stål och har en non stick-beläggning. 
Test av stekpanna.
Här lagar vi mat i Wilfa Ego 1948 Produre Extreme II, som placerats högt på test hos Aftonbladet Plus under flera år.
test av stekpanna, bäst i test.
Wilfas stekpanna med non stick-beläggning har ett bekvämt handtag och lägre vikt som gör den lättare att hantera än en gjutjärnspanna.
Test av stekpanna.
Wilfas stekpanna har en fyra-lager keramisk förstärkt non-stick-beläggning som gör att den tål upp till tio gånger mer än många andra. 

Stekpannor i kolstål

Stekkärl gjorda i kolstål är som en blandning mellan gjutjärns- och teflonpannor, även om de inte har riktigt lika exemplariska släppegenskaper som teflonpannorna har. De steker lika fint och håller lika bra som en gjutjärnspanna, men utan att vara lika tung och otymplig. Man ska dock se upp med hur fort man värmer upp en stekpanna i kolstål! De har rätt tunn botten, så går det för fort kan botten slå sig och bli skev. Stek in pannan med olja ett par gånger innan första användningen så blir stekytan som bäst, sedan blir den bara bättre och bättre med tiden. Men se upp med syrliga ingredienser – de riskerar att fräta bort den ytan du stekt in och därmed även kärlets släppegenskaper. En kolstålspanna ska enbart diskas för hand utan diskmedel!

Test av stekpanna.
Kockums stekpanna blev testvinnare hos Prisjakts experter och vi har utsett den till bästa i kolstål.
Test av stekpanna.
Här lagar vi torsk i Kockums Jernverk stekpanna. Den tål höga temperaturer och värmen blir jämnt fördelad.
test av stekpanna.
Kolstål är något lättare än gjutjärn, men av lika hög kvalitet.

Rostfria stekpannor

Om en rostfri stekpanna tas väl om hand kan det i princip inte slitas ut! Den här sortens panna används ofta i restaurangkök, just för att hållbarheten är så bra samtidigt som de är väldigt lätthanterliga. Men på en rostfri yta finns det en risk att maten bränner fast om du inte får in den rätta tekniken! Om du till exempel steker en köttbit suger en rostfri panna tag i köttet när du lägger det i pannan och släpper taget när stekytan är fin, så det gäller att ha lite fingertoppskänsla för att inte få pannan fylld med fastbrända rester efter varje matlagning. Precis som en belagd stekpanna är den rostfria varianten en bra allround-panna!

Bäst i test stekpanna - se testvinnande stekpannor.
Rostfria stekpannor är lätta att ta hand om och är svåra att slita ut. 

Så vilken ska jag välja?

Vad just du behöver beror som sagt på hur du gillar att laga mat. En belagd stekpanna är extremt lättanvänd och lättskött, men den har begränsad hållbarhet och kommer i regel inte upp i tillräckligt höga temperaturer för att ge en köttbit perfekt stekyta. Rostfritt stål är också lätt och behändigt, men för att stekningen ska gå smidigt till behövs mer matfett och gärna en gnutta matlagningsvana. Detsamma gäller för stekpannor i gjutjärn och kolstål, som å andra sidan håller i en halv evighet och utan problem kommer upp i höga temperaturer. Gjutjärns- och kolstålspannor är (om de är bra) ofta av det lite dyrare slaget, men så behöver du förhoppningsvis aldrig köpa en ny heller.

Test av stekpanna, testvinnare.
Det finns många olika stekpannor att välja mellan. Här använder vi modeller från Skeppshult, Wilfa och Kockum.

Läs också: Stekhäll bäst i test

Läs också: Test av pannkakspanna

Bra att veta om stekpannor

Test av stekpannor. Uppvärmning, värmetåligt, diska ej
 • En tjock botten tar längre tid att värma upp men ger istället en jämnare värmefördelning och hjälper stekpannan behålla värmen även när nya ingredienser läggs i.
 • Stekpannor med tunn botten, särskilt de i kolstål, ska värmas upp försiktigt.
 • Med ett värmetåligt handtag kan stekpannan ställas in i ugnen.
 • Diska aldrig stekpannor i diskmaskinen. Även om tillverkaren säger att det går bra att göra det får du ett bättre resultat om du gör det för hand. Dessutom kan maskindiskmedlet innehålla polerande partiklar som kan skada pannans beläggning.
 • Diskmedel är frätande och ska därför ALDRIG användas på kolstål eller gjutjärn – det fräter bort den fina ytan du stekt in. Varmt vatten räcker fint för att få bort eventuella rester, och skulle det finnas några bakterier i pannan blir de inte långlivade i den värme som stekpannorna kommer upp i.
 • Använd aldrig metallredskap i stekpannor med non-stickbeläggning! De repar sönder beläggningen fortare än kvickt.

Läs också: Test av kastrullset
Läs också:
 Test av plättpanna


Några experttester vi läst

Prisjakts experter (2024)

Prisjakts experter har listat marknadens nio bästa stekpannor. På första plats kom Ronneby Bruk Ultra Light Pro Stekpanna 30cm, som beskrivs som gedigen, lätt och bra. På andra plats kom Kockums Jernverk Stekpanna 24cm – en modell med raka kanter och bra beläggning. På tredje plats kom Scanpan Impact Stekpanna 28 cm, en variant i rostfritt stål.

Prisjakts experter har även gjort tester om bästa utan teflon och bästa non-stick-stekpannan.

Aftonbladet Plus (2023)

Inför julen har Aftonbladet Plus gjort ett nytt test av stekpannor. De testade 11 modeller, alla med en diameter på 28 centimeter. I testpanelen ingick kockarna Anders Levén och Johan Jureskog.

De utsåg Scanpan CS+ till bäst i test och gav den toppbetyget 5 av 5. Enligt testpanelen blir den snabbt varm och steker jämnt och fint. Handtaget är skönt och de lyfter särskilt fram formen på pannan. På andra plats kom förra årets testvinnare ­– Wilfa – Ego 1948 Produre Extreme II, som också fick toppbetyget 5 av 5. Enligt dem är den en fantastisk panna som steker jämnt, men har något långsam uppvärmning. På tredje plats kom Fiskars Taiten som fick betyget 4 av 5. Testpanelen tyckte att det var en fin panna som snabbt blir varm. Däremot hade de skilda åsikter om handtaget – den ena tyckte att den var skön medan den andra upplevde den som för grov.

Aftonbladet Plus (2021) 

Aftonbladet Plus har uppdaterat sitt test om stekpannor, där de har låtit tre proffs testa stekpannor. Alla pannorna har en diameter på 28 centimeter och går att använda på elplattor och keramikhällar, som gas och induktion. Testarna Natasa Hodzic Jansson, Anders Levén och Johan Jureskog stekte olika råvaror i stekpannorna och bedömde hur bra de var att arbeta med, hur fort de blev varma, hur jämnt de stekte och hur lätt rengöringen var. Bäst i test blev åter igen 1. Scanpan CTX med toppbetyg och omdömet att inget slår denhär stekpannan. På andra plats kom Kockums Jernverk stekpanna med toppbetyg och omdömet prisvärd, skönt handtag och mycket bra stekresultat. På tredje plats kom Beka Mandala som fick betyget 4 av 5 och beskrivs som välbalanserad, skön att hantera och snygg att ställa fram på bordet.

Kockhuset (2023)

Kockhuset har låtit testa fyra av de mest populära gjutjärnspannorna för att se vilken modell som är mest prisvärd. Bäst i test blev Skeppshults gjutjärnspanna som var den modell som höll absolut högst kvalitet av de testade. Den kan användas på alla värmekällor, inklusive öppen eld. Värmen hålls jämn över lång tid, även vid höga temperaturer. 

På andra plats kom Ronneby Bruks lätta gjutjärnspanna, som tack vare sin låga vikt är mycket användarvänlig. Le Creusets Signature stekpanna fick beröm för att vara väldigt tålig. Den kan diskas med diskmedel, och klarar dessutom maskindisk. Pannan, som fungerar på alla typer av spisar, tål både ugn och grill.

Aftonbladet Plus (2019)

Aftonbladet har låtit tre proffs testa stekpannor och det visade sig att alla var överens om en tidigare mästare blev vinnare i testet. Bäst i test blev Scanpan CTX. Den ger bra stekyta och fördelar värmen bra. Den känns rejäl och har en bra kalans. 

Culimat - Mathias Dahlgren kommer tätt efter betygsmässigt, alla i testpanelen gav den 4 av 5. Den har bra stekegenskaper och har ett bekvämt handtag. En i testpanelen anser dock att den steker något ojämnt vilket drar ner betyget. Den är även ganska tung. Satake Honeycomb får också 4 av 5 och utmärkelsen prisvärd. Det enda som drar ner betyget är diametern på 21 cm vilket är något för litet. Annars är den bra att steka med, den släpper bra och blir snabbt varm i botten.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En idealisk stektemperatur ligger på runt 150 och 180 grader. Har du lägre temperatur än så får du inte rätt stekyta och är det högre temperatur är risken stor att stekfettet bränns.
 • En stekpanna i rostfritt stål eller teflon diskar du med varmt vatten och diskmedel. Har du en gjutjärnspanna ska den endast diskas med varmt vatten.
 • Vi har valt att utse Scanpan CTX till den bästa stekpannan. Den är i rostfritt stål med non-stickbeläggning och den har vunnit tester flera år i rad. Scanpan är ett danskt varumärke som tillverkat stekpannor och kastruller sedan mitten av 1950-talet.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Scanpan Scanpan CTX

Du kanske även är intresserad av: