VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 28 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta grästrimmern som är bäst i test 2024

Har du mycket buskar, träd och rabatter i din trädgård? För hålla gräset runt om riktigt snyggt kan en grästrimmer vara till stor hjälp! Se de fem bästa grästrimrarna just nu och ta hjälp av vår köpguide för att hitta rätt.

Vi har jämfört
 • Kraftkälla.
 • Klippbredd.
 • Vikt.
 • Tråd eller kniv?
 • Ljudnivå.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Husqvarna
Husqvarna 215iL Batteritrimmer
Husqvarna Husqvarna 215iL Batteritrimmer - Test
Bäst i test Test.se logo
Husqvarna
Husqvarna 215iL Batteritrimmer
Ergonomisk, tystgående och effektiv grästrimmer.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Kraftkälla: Batteri.
Klippbredd: 31 cm.
Vikt: 2,9 kg.
Tråd eller kniv?: Tråd.
Rotationshastighet: 6800 RPM.
Ljudnivå: 74,9 dB.
Automatisk avstängning.
Lätt att byta ut trimmerhuvudet.

Husqvarna är ett anrikt svenskt företag som grundades redan 1689 och som till en början var en stor tillverkare av symaskiner. Idag är de stora inom utomhusprodukter där de bland annat gör högtryckstvättar, motorsågar, gräsklippare och grästrimmers.

Vi har utsett Husqvarna 215iL till bäst i test, en lätt, ergonomisk och tystgående grästrimmer. Det är en uppdaterad modell av den tidigare omtyckta Husqvarna 115iL, som placerats bra hos både Bäst-i-test.se och Gör Det Själv.

När Bäst-i-test.se testade åtta modeller blev denna bäst i test med betyget 4 av 5. Enligt dem är den rejäl, justerbar och klarar många typer av vegetation. 

Husqvarna 215iL kom på andra plats i ett test hos Prisjakts experter – enligt dem är grästrimmern lätt att köra, ergonomisk och tyst. Den är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Grästrimmern är batteridriven och av hög kvalitet. Den klarar att trimma både gräsmattor och högt gräs hos större trädgårdar. Motorn är borstlös och har en hög effekt. Både ljudvolymen och vibrationerna är låga och eftersom den är batteridriven släpps det inte ut några onödiga utsläpp. Den har en klippbredd på 31 centimeter.

Tack vare den låga vikten och det justerbara handtaget är grästrimmern bekväm att använda. Den nya uppdaterade modellen kommer med ett nytt användargränssnitt och ett trimmerhuvud som laddas med en ny trimmerlina. Att byta ut trimmerhuvudet är också lätt. Grästrimmern finns både med och utan batteri och laddare.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se logo
Stihl
Stihl FSA 60 R
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Stihl
Stihl FSA 60 R
Grästrimmer med hög prestanda som du effektiv trimmar gräset med.
Bästa premium hos Bäst-i-test.se 2024.
Kraftkälla: Batteri.
Klippbredd: 35 cm.
Vikt: 3,1 kg.
Tråd eller kniv?: Tråd: Ø2 mm.
Ljudnivå: 94 dB.
Drifttid: 18 min.
Automatisk trådmatning.

Tyska Stihl är specialister på motorredskap och är världens mest köpa motorsågsmärke. De utvecklade kedjesågen 1926 och har efter det utvecklat ett stort utbud av produkter för både skog och trädgård. De gör kvalitetsprodukter för medvetna proffskunder och krävande konsumenter som är ute efter det bästa. I deras utbud finns motorsågar, gräsklippare, grästrimmers och högtryckstvättar.

Stihl FSA 60 R är en effektiv och batteridriven grästrimmer som gör det möjligt att trimma stora ytor. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats och utsågs då till bästa premium. Där fick trimmern betyget 4,5 av 5 och beskrivs som väldigt tidseffektiv med bra trimbredd och hög prestanda.

Grästrimmern har en klippdiameter på 35 centimeter, en tråddiameter på 2 millimeter och en steglös varvsreglering. Den kraftiga borstlösa EC-motorn har en lång livslängd vilket gör detta till en långvarig investering. Handtaget är ergonomiskt och bekvämt med ett kraftigt riggrör i aluminium. Du kan justera det genom att släppa på två skruvar, dock krävs det verktyg för detta. Grästrimmern har en distansbygel som du kan fälla ner för att skydda stammar och buskar. Den har även en barnsäkerhetsspärr som gör den säkrare med barn i närheten.

Batterikapaciteten är på 4 Ah och enligt test är drifttiden på 18 minuter. Batteriet sitter baktill och det är lätt att sätt i och plocka ur. Grästrimmern har en låg vikt på 3,2 kilo utan batteri, är välbalanserad och är bra avvibrerad. Som standard i priset ingår avståndsbygel och trimmerhuvudet AutoCut C 6-2.

 • Butiker & priser

Bästa budget Test.se logo
Stiga
Stiga SBC 500 AE
Stiga Stiga SBC 500 AE - Test
Bästa budget Test.se logo
Stiga
Stiga SBC 500 AE
Tystgående och effektiv grästrimmer som går på batteri.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Andra plats på test hos Bygghemma.se 2023.
Kraftkälla: Batteri.
Klippbredd: 38 cm.
Vikt: 4 kg.
Tråd eller kniv?: Tråd.
Låg ljudvolym.
Drifttid: 30-60 min.
Justerbart handtag.
Fyrtandad klinga följer med.
Kommer utan batteri och laddare.

Svenska Stiga grundades 1934 av Stiga Hjelmquist och gör bordtennisprodukter, bordshockeyspel och snowracers. Det är också ett välkänt varumärke inom gräsklipparbranschen och erbjuder ett stort utbud av trädgårdsredskap, som bra grästrimmers.

Stiga SBC 500 AE är batteridriven grästrimmer som är kraftfull och enkel att hantera. Den röjer med tråd eller klinga och ger dig en snygg och välskött trädgård. Fördelen jämfört med en eldriven modell är att den här grästrimmern än mer tystgående och oberoende av sladd.

Grästrimmern kom på delad andra plats när Bygghemma.se jämförde och recenserade fyra batteridrivna grästrimmers. De gav den betyget 8,6 av 10 och beskriver den som kraftfull, effektiv och med stor arbetsbredd. I ett test hos Prisjakts experter kom den på tredje plats – de rekommenderar den till dig som vill ha en robust maskin som inte kostar för mycket.

Med den här grästrimmern kan du trimma gräs, lövverk och annan vegetation i din trädgård. Den har en borstlös motor på 500 watt som är innesluten i ett aluminiumhölje. Arbetsbredden är på 38 centimeter och den har en tråddiameter på två millimeter. Ska du arbeta med hårdare vegetation följer det med en fyrtandad röjklinga.

Trimmertråden matas automatiskt ut när du trycker trimmerhuvudet mot marken. För att få en bekväm arbetsställning kan du justera handtagets längd och det följer även med en sele. En laddning räcker till 30-60 minuter. Stigas grästrimmer säljs utan batteri och laddare.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa eldrivna Test.se logo
Ryobi
Ryobi RLT3525
Ryobi Ryobi RLT3525 - Test
Bästa eldrivna Test.se logo
Ryobi
Ryobi RLT3525
En populär eldriven grästrimmer med sladd och lätt vikt.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Amazon.
Kraftkälla: Eldriven.
Klippbredd: 25 cm.
Vikt: 1,9 kg.
Tråd eller kniv?: Tråd.
Ljudnivå: 93dB.

Ryobi gör prisvärda verktyg med proffsegenskaper. Miljoner av husägare, hantverkare och prismedvetna konsumenter köper Ryobis elverktyg och trädgårdsverktyg. De gör både gräsklippare, häcksaxar, kompostkvarnar och grästrimmers. I deras utud finns både batteri- och eldriva grästrimmers.

Ryobi RLT3525 är en eldriven grästrimmer och en klippbredd på 25 centimeter och två handtag. Det är ett bra val av grästrimmer för dig som vill ha en prisvärd och sladdriven modell från ett välkänt varumärke. Den har en lätt vikt och kraftfull motor på 350 watt. du kan snabbt byta till kantklippningsläge. Handtaget är ergonomiskt och skaftet är i metall för en längre livslängd.

Detta är Ryobis svagaste modell av eldrivna grästrimmers och den finns även med 500 watt och 600 watt.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med knivar Test.se logo
Gardena
Gardena EasyCut Li-18/23 Grästrimmer
Bästa med knivar
Bästa med knivar Test.se logo
Gardena
Gardena EasyCut Li-18/23 Grästrimmer
En prisvärd och ergonomisk batteridriven grästrimmer med låg vikt.
Högt betyg på Bäst-i-test.se 2024.
Högt betyg på Pricerunner 2022.
Bra betyg på test hos Råd & Rön 2018.
Högt betyg på test hos Testfakta 2017.
Högt betyg på test hos Gör Det Själv 2016.
Kraftkälla: Batteri.
Klippbredd: 23 cm.
Vikt: 2,4 kg.
Tråd eller kniv?: Kniv
Ljudnivå: 77,1 dB.
Drifttid/Laddningstid: 25 min/3 timmar.

Tyska Gardena grundades 1961 och gör trädgårdsredskap till miljontals villaägare och trädgårdsinnehavare. De gör både trädgårdsredskap och smarta bevattningssystem till stora och små trädgårdar. Deras grästrimmer Gardena EasyCut Li-18/23R är batteridriven och har kommit högt på tester hos både Gör Det Själv, Råd & Rön och Bäst-i-test.se under flera år. Det är ett bra och lite billigare alternativ vilket gör att vi utsett den till bästa budget.

Grästrimmern jobbar med plastknivar istället för den traditionella linan, och knivarna klarar av det mesta som kommer i deras väg. De slits dock relativt fort, men är enkla att byta ut.

Trimmern är enkel att komma igång med; monteringen kräver inga verktyg överhuvud taget. Den känns något plastig och bulkig, men för en så pass kraftfull maskin till ett lägre pris får man räkna med kompromisser. Den är lätt att använda och klippningen blir exakt. Handtaget är extra långt och gör maskinen därför mycket ergonomisk att använda. Trimmerhuvudet går att böja i justerbara vinklar för att lättare komma åt på svåra ställen. Klippbredden är på 23 centimeter.

 • Butiker & priser

Bästa klipptiden Test.se logo
AL-KO
AL-KO EnergyFlex GT 4030 Li Grästrimmer
Bästa klipptiden
Bästa klipptiden Test.se logo
AL-KO
AL-KO EnergyFlex GT 4030 Li Grästrimmer
En prisvärd batteridriven grästrimmer med hög drifttid och bred klippbredd.
Andra plats på test hos Gör Det Själv 2024.
Kraftkälla: Batteri.
Klippbredd: 30 cm.
Vikt: 3,9 kg.
Tråd eller kniv?: Tråd.
Ljudnivå: 92 dB.
Drifttid/Laddningstid: 60-80 min/1-2 timmar

Tyska AL-KO grundades 1931 och har sedan dess skapat professionell trädgård- och skogsutrustning av hög kvalitet. Deras viktigaste faktorer är komfort, glädje och säkerhet. Deras grästrimmers håller hög kvalitet.

AL-KO GT 4030 LI är en batteridriven grästrimmer med en bred klippbredd på 30 centimeter som gör att du kan trimma större ytor effektivt. I ett test hos Gör Det Själv kom den på andra plats med betyget 7,9 av 10.

Grästrimmern har ett trimmerhuvud som går att vrida i 180 grader med växtskydd som gör att kanterna blir snygga och raka, även längs väggar och under buskar. Du kan själv ställa in trådlängden. Grästrimmern har en teleskoptång i aluminium som gör att du kan välja arbetshöjden och då får en mer ergonomisk arbetsställning.

Grästrimmern är tystgående vilket är en fördel om du har grannar som bor nära. Batteriet är på 40 volt och har en lång drifttid på 60 minuter, vilket är längre än många andra dyrare grästrimmers.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test grästrimmer - hitta bästa grästrimmer.

Köpguide grästrimmer

Har du en trädgård med många buskar, träd och rabatter? För hålla gräset runt om riktigt snyggt kan en grästrimmer vara till stor hjälp. Slipp störa dig på det som gräsklipparen inte når genom att snabbt ta ett varv med trimmern efter varje klippning.

En grästrimmer kommer enkelt åt där gräsklipparen går bet. Har du en anlagd trädgård kan trimningen vara skillnad mellan en vacker, omhändertagen trädgård och en som ser misskött ut. Behöver du klippa ner en äng eller annan rätt så vildvuxen yta är en grästrimmer ett bättre alternativ än en gräsklippare. Om årets första tur till sommarstugan inte blir av förrän en bit in i sommaren kan det därför vara en bra idé att köra över hela gräsmattan med trimmern istället för att brottas med och svära åt din stackars, kämpande gräsklippare.

Bäst i test grästrimmer - se testvinnande grästrimmers.
Med en grästrimmer klipper du gräskanterna snygga.

Olika typer av grästrimmer 

Vad för slags grästrimmer du ska ha beror förstås på ditt behov och dina preferenser! Du kan välja mellan sladdriven, batteridriven och bensindriven grästrimmer. 

Sladdriven grästrimmer

De billigaste maskinerna är i regel sladdrivna, och har du en liten trädgård där det bara är små ytor du behöver klippa ner med en trimmer räcker en sån alldeles utmärkt. De är mer än tillräckligt starka för att klara av kantröjning och underhåll!

Batteridriven grästrimmer

Batteridrivna grästrimmers kan täcka en större yta än de sladdrivna, eftersom de inte begränsas av en sladd. De begränsas å andra sidan av batteritid istället, men om det bara rör sig om kantröjning och finputs hinner du utan problem med det på en laddning. För större arbeten kan det vara värt att ha ett extra batteri tillgängligt. Köper du dina trädgårdsmaskiner från samma tillverkare går samma batteri i regel att använda till alla maskiner.

Bensindriven grästrimmer

Bensindrivna grästrimmers är i regel något tyngre, men motorn är starkare och linan grövre än på andra trimmers. Det finns så gott som inga omständigheter den inte klarar av, och de starkaste bensintrimrarna kallas ofta för röjsågar istället.

Röjsåg – det kraftfullare alternativet

Röjsågar är kraftfullare, tyngre maskiner som hängs på kroppen med en sele. De används för att röja bort riktigt svår sly, buskar och i vissa fall mindre träd. Det går att använda en röjsåg som en grästrimmer också, men en grästrimmer kan inte användas som en röjsåg. Är du bara i behov av en maskin som klarar av att röja gräs finns det ingen anledning till att lägga minst en tusenlapp till på en röjsåg! Röjsågar kallas förvirrande nog ibland för grästrimmers, men om maskinen är utrustad med sele och är dyrare än andra grästrimmers kan du dra slutsatsen att det nog i själva verket handlar om en röjsåg. Bensindrivna trimmers kan ofta röra sig i gränslandet mellan grästrimmer och röjsåg.

Klipp med kniv eller tråd

Grästrimmers arbetar vanligtvis med en tråd som snurrar i hög hastighet och slår av gräset, men det finns också varianter som är utrustade med kniv istället. Båda varianterna har förstås sina fördelar! Den största fördelen med tråd är att det finns fler maskiner med den tekniken, vilket innebär att det kan vara lättare att hitta den bästa grästrimmern för just dig. En annan fördel är att det går att arbeta mer exakt med tråd än med knivar, så det är lättare att komma riktigt nära inpå sådant som du inte vill klippa ner. En trimmer med kniv är istället mer effektiv mot grövre växtlighet och klarar av tuffare ogräs än en med tråd.

Tråden och knivarna behöver bytas eller underhållas emellanåt, och det ska kunna göras utan bekymmer! Se till att alltid ha startspärren aktiverad när du hanterar linan eller kniven.

Tjockare tråd klarar svårare gräs

Trådens tjocklek spelar roll för hur svårt arbete trimmern klarar av. En grov tråd jobbar sig igenom både vått och torrt gräs utan problem och lämnar efter sig ett snyggt och putsat intryck. Risken finns dock att den också lämnar efter sig fula märken om du råkar slå i något. En tunnare tråd lämnar inga märken, men kan inte jobba sig igenom allt på samma sätt som en grövre.

Grästrimmerns egenskaper

En grästrimmer har flera olika egenskaper som är bra att jämföra för att du ska hitta den modell som passar dig och din gräsmatta allra bäst.

Kraftkälla

De flesta grästrimmers är batteridrivna, vilket betyder att de drivs av ett uppladdningsbart batteri. Det finns även sladdrivna och bensindrivna modeller – se till att du köper den som passar dig och din trädgård bäst.

Kniv eller tråd i trimhuvudet

En grästrimmer består av ett trimhuvud som är utrustat av antingen kniv eller tråd. Vilken modell passar dig bäst? Väljer du en modell med tråd är det bra att köpa en med automatisk trådmatning, för då slipper du dra fram tråden när den gamla går av. Det är också bra att välja en grästrimmer som har ett trimhuvud som går att vinkla, vilket gör att arbetet blir mer ergonomiskt.

Klippbredd

Grästrimmerns klippbredd betyder hur brett den klarar av trimma åt gången. Denna ligger vanligtvis på mellan 25 och 30 centimeter.

Vikt och balans

Ju mer en grästrimmer är desto tyngre blir också arbetet och du sliter mer på kroppen. Se till att välja en grästrimmer som har en vikt du orkar med. Det är också vanligt att vikten hör ihop med att maskinen är mer robust och hållbar. Däremot är inte vikten allt – du behöver också kika på att den är välbalanserad.

Sele

En tyngre grästrimmer kan vara utrustad med en sele som avlastar ditt arbete.

Ljudnivå och vibration

Att trimma gräset kan låta en del, kika därför på ljudnivån och välj gärna en med lägre decibel. Många grästrimmers ligger på runt 70-95 decibel. Det är även bra att kika på hur mycket de vibrerar och om det finns en antivibrationsfunktion för att få en mer skonsam trimning för kroppen.

Bäst i test grästrimmer - se testvinnande grästrimmers.
Trimmern ska helst inte väga för mycket - men balansen är det viktigaste.

Köpa trästrimmer – att tänka på!

Trädgårdsarbete kan vara tungt, inte minst om tunga maskiner är inblandade. Därför är det viktigt att maskinerna i fråga är lätta att arbeta med! En tung maskin som är jobbig eller svår att hantera kommer slita onödigt mycket på kroppen. Ha följande punkter i åtanke när du väljer din trimmer:

 • Det ska vara enkelt att styra och vinkla maskinen utan större påfrestning på kroppen.
 • Vikten måste vara välbalanserad och vibrationerna får inte vara för kraftiga.
 • Handtaget ska kunna hanteras utan problem, även när du använder handskar. Stödhandtaget likaså!
 • Skaftet bör kunna justeras så att personer i olika längd utan problem kan använda samma maskin.
 • Är du vänsterhänt? Då ska du verkligen försäkra dig om att modellen du kikat på kan användas av vänsterhänta, det är nämligen ingen självklarhet!

Trimma säkert!

Använd alltid hörsel- och ögonskydd! Maskinerna låter mycket, och det är lätt hänt att småsten eller annat slungas iväg som små projektiler. Håll koll på din omgivning, och se till att din omgivning har koll på dig. Se också till att ha oömma kläder och skor på dig, det stänker nämligen en hel del gräs när man jobbar med en grästrimmer. Även rejäla arbetshandskar är att föredra. 

Skötselråd av grästrimmer

För att din grästrimmer ska hålla sig i bra skick länge behöver du också ta hand om den på rätt sätt. Både gräs och fukt är påfrestande för metall och plast. Gör därför alltid rent trimmerns efter varje användning genom att ta bort gräs som samlats runt trådkassetten eller knivarna. Vid rengöringen ska du helst undvika vatten och istället använda dig av en borste. Är grästrimmern batteridriven? Batteri mår inte bra av att ladda ur helt och därför behöver du underhållsladda grästrimmern två till tre gånger under vinterhalvåret när du inte använder den. Grästrimmern mår bäst av att stå inomhus och inte ute i en kall och fuktig miljö. Har du inte plats för den inomhus bör du i alla fall ta in batteriet. Du ska inte använda en för grov tråd för då går maskinen för tungt och hinner inte med att ta hand om gräset. Även motor och batteri slits onödigt mycket. Även en för kort tråd eller kniv riskerar att skada grästrimmern.

Andra vanliga trädgårdsredskap

När du har trädgård finns det fler bra trädgårdsredskap och trädgårdstillbehör du kan ha nytta av. Här får du några fler förslag på saker du kan investera i för att få grannskapets snyggaste trädgård!

Gräsklippare

Det finns gräsklippare i alla dess former – allt från en traditionell bensindriven gräsklippare till handdriven gräsklippare, robotgräsklippare, batteridriven gräsklippare och åkgräsklippare. För att få en frisk och grön gräsmatta ska du klippa gräsmattan en till två gånger under sommarhalvåret. Då får du en gräsmatta som tål både tuffa fotbollsmatcher och mycket lek.

Vertikalskärare och mossrivare

Har du mycket mossa i gräsmattan? Med hjälp av en mossrivare river du bort befintlig mossa och med en vertikalskärare luftar du gräsmattan och får på så sätt en friskare och grönare gräsmatta.

Grässax

Grässaxen är ett bra trädgårdsverktyg så att du kan hålla gräsmattans kanter i trim. Perfekt att använda där gräsklipparen inte kommer åt. Välj mellan en manuell och elektrisk grässax och om du ska ha ett kort eller långt handtag.

Sekatör

En sekatör är ett av de vanligaste trädgårdsredskapen och den använder du när du rensar i rabatter eller klipper blommor, mindre grenar och buskar. Den är perfekt att använda när en sax inte orkar med.

Kompostkvarn

Kompostkvarnen använder du för att flisa ner ditt trädgårdsavfall som grenar, löv, kottar och andra växer. Genom att investera i en kompostkvarn hemma behöver du inte åka till återvinningsstationen, istället strimlar du ner materialet och strör ut det över rabatterna.

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En grästrimmer är ett trädgårdsverktyg som du använder för att trimma ner det gräset som gräsklipparen inte kommer åt.
 • Du använder en grästrimmer för att trimma ner gräset längs gräsmattans kanter, där gräsklipparen inte kommer åt. Grästrimmern används i stående läge och har ett ergonomisk arbetsställning. Den består av ett skaft och ett trimhuvud som ofta är vridbart för att kommat åt ordentligt. Trimmern har antingen knivar eller trådar och kan vara både eldriven, batteridriven och bensindriven.
 • Vi har valt att utse Husqvarna 215iL till den grästrimmer som är bäst i test. Det är en batteridriven grästrimmer som är lätt, ergonomisk och tystgående. Husqvarna är kända för sin höga kvalitet och breda produktutbud.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Husqvarna Husqvarna 215iL Batteritrimmer