VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 15 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Eldriven gräsklippare bäst i test 2024

Fördelarna med en elektrisk gräsklippare, som antingen drivs med batteri eller sladd är många. Att maskinen är lättare att dra runt på, låter mindre och att du slipper bensinångor är några av dem. Se testvinnande eldrivna gräsklippare och ta del av våra bästa tips inför köpet.

Vi har jämfört
 • Max klippbredd.
 • Klipphöjd.
 • Uppsamlare.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Bosch
Bosch Advanced Rotak 750 Gräsklippare
Bosch Bosch Advanced Rotak 750 Gräsklippare - Test
Bäst i test
Bosch
Bosch Advanced Rotak 750 Gräsklippare
En tyst och bekväm elektrisk gräsklippare med sladd som ger ett imponerande resultat.
Testvinnare hos Råd och Rön 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt betyg av kunder hos Amazon.
Sladdriven.
Max klippbredd: 45 cm.
Klipphöjd: 20-80 mm.
Uppsamlare: Ja.
Typ av klippteknik: Rotorklippare.
Funktioner: Självgående.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap. Deras gräsklippare håller hög kvalitet och har fått goda betyg i många tester.

Vi har utsett Bosch AdvancedRotak 750 till bäst i test. När Råd & Rön testade gräsklippare kom denna på första plats bland de eldrivna gräsklipparna med betyget 74 av 100. Den är dessutom ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner. 

Gräsklipparen är en självgående elnätsdriven gräsklippare med en vikt på 16 kilo och en motor på 1700 watt. Gräsklipparen har sju klipphöjder för gräset och du byter enkelt med ett knapptryck. Det går att få gräset på en höjd mellan 20 och 80 millimeter. Den är lätt att köra med lättrullande hjul och med teleskophandtaget kan du enkelt ställa in valfri höjd för en mer ergonomisk hållning. Handtaget går också att fälla ihop för att ta mindre plats vid förvaringen. Gräsklipparen har fått goda betyg vad gäller både långt och blött gräs och den klarar att klippa kanter och i sluttningar bra. Gräset samlas upp i en uppsamlare på 50 liter och töms enkelt när den är full. Samtidigt som den klipper samlar den upp och strimlar löv.

Gräsklipparen har en ljudvolym på 89 decibel, vilket är lägre än många andra gräsklippare och en fördel om du bor nära grannarna. Detta är ett bra val av elektriskt gräsklippare med sladd på tio meter som passar till mindre trädgårdar.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa batteridrivna Test.se - Bästa batteridrivna
Husqvarna
Husqvarna LC 347iVX
Husqvarna Husqvarna LC 347iVX - Test
Bästa batteridrivna
Husqvarna
Husqvarna LC 347iVX
Eldriven gräsklippare som drivs av batteri från anrika Husqvarna.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2024.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Testvinnare hos Gör Det Själv 2021.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2020.
Batteridriven.
Max klippbredd: 47 cm.
Klipphöjd: 20-75 mm.
Uppsamlare: Ja.
Typ av klippteknik: Rotorklippare.
Funktioner: Självkörande.
Batteri: 36 volt, 5,2 Ah.

Husqvarna är ett anrikt svenskt företag som grundades redan 1689 och var till en början en stor tillverkare av symaskiner. Idag är de stora inom utomhusprodukter där de bland annat gör högtryckstvättar, motorsågar och gräsklippare. De erbjuder produkter för både privat- och yrkesbruk där många har fått goda recensioner och bra betyg.

Husqvarna LC 347iVX är en självkörande batteridriven gräsklippare med en spänning på 36 volt.

Hos Bygghemma.se kom den på första plats och beskrivs som effektiv och bekväm. I ett test hos Prisjakts experter kom den på tredje plats och enligt dem är den tyst med roliga finesser. 

Hos tidningen Gör Det själv utsågs den till testvinnare med betyget 8,7 av 10. Husqvarnas gräsklippare var en av testets dyraste modeller men också den bästa. Klippresultatet i högt gräs var bäst och testarens helhetsbedömning var också bäst.

Hos Råd & Rön kom gräsklipparen på en tredje plats med betyget 72 av 100 och även här lyfts klippförmågan och hanterbarheten fram.

Gräsklipparen har en klipphöjd på mellan 20 och 75 millimeter som justeras i sex steg i en central klipphöjdsjustering. Klippbredden är på 47 centimeter. Handtaget är ergonomiskt och går att vinkla för en bättre komfort och kan höjdjusteras i två lägen med en hand. Handtaget går dessutom att fälla för att klipparen ska ta mindre plats vid förvaringen. Gräsklipparen har en uppsamlare på 55 liter och önskar du bioklippfunktion köps detta separat. Den är dessuton tystgående och har noll direkta utsläpp. För att kunna lyfta klipparen finns det ett lyfthandtag fram och bak.

Gräsklipparen har möjlighet att klippa en yta på upp till 800 kvadratmeter och har en drifftid på cirka 30 minuter. Batteri och laddare köper du separat – bra att känna till är att gräsklipparen är kompatibel med Husqvarnas andra batterier. Dessutom har gräsklipparen dubbla batterifack vilket ger en längre körtid.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med sladd Test.se - Bästa med sladd
WOLF-Garten
WOLF-Garten Elgräsklippare A 400 E
WOLF-Garten WOLF-Garten Elgräsklippare A 400 E - Test
Bästa med sladd
WOLF-Garten
WOLF-Garten Elgräsklippare A 400 E
En bra elektrisk gräsklippare med sladd, bra räckvidd, stor storlek på uppsamlaren och bra klippbredd.
Högt betyg på test hos Råd och Rön 2020.
Bäst på test hos Bäst-i-test.se 2020.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Amazon.
Sladdriven.
Max klippbredd: 40 cm.
Klipphöjd: 25-75 mm.
Uppsamlare: Ja.
Typ av klippteknik: Rotorklippare.
Funktioner: Mulching.

Wolf-Garten grundades 1922 och är ett tyskt varumärke som tillverkar ergonomiska, användarvänliga och effektiva trädgårdsmaskinen och trädgårdsverktyg för bra pris. De brinner för trädgårdsarbete och är en av marknadens största aktörer.

Wolf-Garten A 400 E är en bra elnätsdriven gräsklippare med sladd, en vikt på 14 kilo och en motoreffekt på 1800 watt. Den har en klippbredd på 40 centimeter vilket är bra vid trånga utrymmen och den kan täcka upp en klippyta på upp till 800 kvadratmeter. Gräsklipparen har sex höjder att välja mellan och du kan få en gräshöjd på mellan 25 och 75 millimeter. Du har flera val när det kommer till vad du ska göra av gräset – mulcha det, kasta ut det på gräset direkt eller samla upp det i den 45 liter stora uppsamlaren. Det ergonomiska handtaget är mjukt, justerbart och går att fälla ihop för att ta mindre plats när gräsklipparen inte används.

Ljudvolymen är på 96 decibel, vilket är lite högre än hos många andra gräsklippare. Detta är ett mycket bra val av elektrisk gräsklippare. Wolf-Garten lämnar två års garanti på alla utbytbara LI-ION POWER-batterier och tre år på alla motoriserade trädgårdsredskap.

 • Butiker & priser
 • Priser för WOLF-Garten Elgräsklippare A 400 E
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val batteri Test.se - Bra val batteri
Gardena
Gardena PowerMax Li-40/32 gräsklippare med batteri
Bra val batteri
Bra val batteri
Gardena
Gardena PowerMax Li-40/32 gräsklippare med batteri
En lätt och lättkörd gräsklippare som drivs av batteri för mindre gräsmattor.
Högt betyg på test hos Råd och Rön 2020.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt betyg av kunder hos Amazon.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Batteridriven.
Max klippbredd: 32 cm.
Klipphöjd: 20-60 mm.
Uppsamlare: Ja.
Typ av klippteknik: Rotorklippare.
Batteri: 40 volt, 2,6 Ah.

Gardena grundades 1961 och är ett tyskt varumärke som tillverkar trädgårdsutrustning och produkter för smart bevattning. Miljontals trädgårdsinnehavare tar hand om sina trädgårdar med hjälp av Gardenas produkter. De säljer flera olika sorters gräsklippare och robotgräsklippare.

Gardena PowerMax Li-40/32 är en batteridriven gräsklippare på 40 volt som väger endast 9,1 kilo. Gräsklipparen är lättmanövrerad och klipper mindre gräsmattor upp till 280 kvadratmeter med utmärkt resultat. Tack vare ett specialhärdat blad ger den ett optimalt klippresultat och på grund av gräskammar på sidorna om höljet klipper den både kanter och mot hårda föremål bra. Gräsklipparen har tio klipphöjdsnivåer och du kan få en höjd på 20-60 millimeter. Den har en klippbredd på 32 centimeter och kommer åt på även mindre ställen. Uppsamlaren har en volym på 30 liter. Det bekväma handtaget gör att det blir enklare att köra gräsklipparen och det går också att fälla ihop för att spara plats.

Batteriets drifttid är runt 30 minuter och tiden visas på en LED-skärm. Laddningstiden är på 1 timme och 30 minuter. Gräsklipparen levereras med batteri och laddare.

 • Butiker & priser
 • Priser för Gardena PowerMax Li-40/32 Gräsklippare med batteri och laddare
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bra val Test.se - Bra val
Bosch
Bosch AdvancedRotak 36-650
Bosch Bosch AdvancedRotak 36-650 - Test
Bra val
Bosch
Bosch AdvancedRotak 36-650
Tystgående batteridriven gräsklippare som ger en snygg och välskött gräsmatta.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2021.
Batteridriven.
Max klippbredd: 40 cm.
Klipphöjd: 25-80 mm.
Uppsamlare: Ja.
Typ av klippteknik: Rotorklippare.
Batteri: 36 volt, 4 Ah.
Justerbart handtag.
Tystgående klippning.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap. Deras gräsklippare håller hög kvalitet och har fått goda betyg i många tester.

Bosch AdvancedRotak 36-650 är en sladdlös och batteridriven gräsklippare med en spänning på 36 volt. När Råd & Rön testade gräsklippare kom denna på delad andra plats bland de batteridrivna gräsklipparna. Där fick den höga poäng på klippförmåga på både kort, långt och blött gräs. Hanterbarheten lyftes också särskilt fram, men däremot fick drifftiden på 21 minuter sämre resultat.

Gräsklipparen har en arbetsbredd på 40 centimeter och en klipphöjd på 25-80 millimeter. Höjden justeras i sju steg, med bara ett enda knapptryck. Med Bosch gräsklippare får du en snygg gräsmatta och den är utrustad med innovativa gräskammar som ger ett jämnt klippresultat och snygga kanter. Gräsklipparen har en kapacitet att klippa en gräsyta på upp till 650 kvadratmeter och ha en gräsuppsamlingsvolym på 50 liter. Förutom gräsklippning kan du använda LeafCollect-bladet till att samla in löv.

Med den här sladdslösa gräsklipparen får du en tyst klippning och ProSilence-funktionen reducerar ljudnivån med upp till 30 procent. Den är utrustad med ett handtag med teleskopfunktion som går att justera för att få en bekvämare hållning. Batteriet har en laddtid på 125 minuter, men du kan även ladda den 80-procentigt på 96 minuter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test eldriven gräsklippare.
En eldriven gräsklippare passar bra till små och medelstora gräsmattor.

Köpguide eldriven gräsklippare

Behöver du en ny gräsklippare? Elgräsklippare lämpar sig bäst för små till mellanstora trädgårdar, upp till ungefär 800 kvadratmeter. Men eldrivna gräsklippare blir bara starkare och starkare så för många nyare modeller är även större trädgårdar inte längre ett hinder.

Vad är en eldriven gräsklippare?

En eldriven gräsklippare är en gräsklippare som går på antingen ström eller ett uppladdningsbart batteri. Den fungerar precis som en vanlig bensindriven gräsklippare men har vissa egenskaper som skiljer dem åt.

Olika typer av eldriven gräsklippare:

 • Sladdriven gräsklippare
 • Batteridriven gräsklippare
Bäst i test gräsklippare - se testvinnande eldrivna gräsklippare.
En eldriven gräsklippare kan drivas med batteri eller sladd.

Fördelar med en eldriven gräsklippare

Det finns många fördelar med en eldriven gräsklippare. Eftersom den har en sladd eller ett batteri slipper du fylla på bensin och behöver inte heller ladda något batteri.

En eldriven gräsklippare är av förståeliga skäl mycket miljövänligare än en bensindriven; ingen bensin – inget utsläpp. Utöver att vara bättre för miljön är det också bättre för dig, eftersom du inte behöver vistas i bensinångor varje gång du ska göra trädgården fin.

Elgräsklippare väger inte lika mycket som sina bensinkusiner, vilket gör dem lättare att manövrera. Den är dessutom mer tystgående vilket gör att du kan köra den även senare på kvällen utan att störa grannarna.

På minussidan är de å andra sidan inte lika kraftfulla som bensinklippare, men så länge du klipper regelbundet och inte låter gräset bli för högt är det inte ett problem. Blött gräs är däremot nästan alltid tufft för en elektrisk klippare, så om du har möjlighet är det alltid bättre att vänta tills det torkat något innan du tar dig an gräsmattan efter en regnskur.

Startgaranti med sladdriven gräsklippare

En gräsklippare som går på nätdrift kommer alltid att starta. Den enda begränsningen ligger i hur långt sladden når. Vanligast är att sladden är 8–17 meter. Sladden kan givetvis inte vara för kort utan måste vara tillräckligt lång för att du obehindrat ska kunna ta dig runt i din trädgård, men viktigt att tänka på är att sladden heller inte får vara för lång. Är den det blir det dels svårt att hålla koll på den och dels kan det belasta elnätet på ett osäkert sätt. Se till att alltid ha sladden där du redan klippt för att vara säker på att du inte kör över den.

Flexibel med batteri

En elgräsklippare som går på batteri ger dig större rörelsefrihet än en sladdförsedd klippare, men du måste istället ta hänsyn till maskinens batteritid. För att vara helt säker på att inte stå utan batteri innan gräsmattan är färdigklippt är det en bra idé att ha ett extrabatteri. På så sätt kan du enkelt byta batteriet mitt i klippningen utan att behöva ta något längre klippuppehåll. Om du har andra batteridrivna trädgårdsmaskiner är det mycket möjligt att batterierna till dem också går att använda till gräsklipparen, så glöm inte kolla vilka maskiner de batterier du redan har är kompatibla med! För att arbetet ska gå så smidigt som möjligt är det ett stort plus om batteriet är lätt att ta av och på.

Det billigaste alternativet

Bensindrivna gräsklippare är alltid dyrare än de eldrivna gräsklipparna. Utöver att bensingräsklipparen så gott som alltid är dyrare att köpa är den betydligt mycket dyrare att använda. Att klippa gräset på en 250 kvadratmeter stor yta med en bensinklippare kostar runt 20–35 kronor, och samma klippning kostar ungefär 1 krona med en elgräsklippare.

En eldriven gräsklippares egenskaper

Utöver vad som driver den framåt fungerar en elgräsklippare på samma sätt som som en bensindriven, och du ska ha samma saker i åtanke oavsett vad för slags gräsklippare du väljer.

Klippbredd

Gräsklipparens klippbredd betyder hur brett knivarna kan klippa i ett enda svep. Klippbredden varierar mellan olika maskiner, men en vanligt bredd är på mellan 35 och 56 centimeter. Det känns ju ganska naturligt, men ju större klippbredden är desto snabbare går det att klippa gräsmattan. Det är även bra att titta på hur långt ut knivarna når och ju längre de når desto lättare är det att komma åt vid husväggar, buskar och andra svåra utrymmen.

Klipphöjd

Hur kort du kan klippa gräsmattan med gräsklipparen uppges via klipphöjd och denna brukar vara justerbar mellan två till sex centimeter. På vissa klippare justerar du höjden manuellt för varje hjul medan andra kan höjas och sänkas överallt samtidigt.

Ergonomi

Att klippa gräset kan slita en del på kroppen och därför är det bra att välja en klippare som är ergonomisk. Handtaget bör gå att justera, särskilt om ni är flera i familjen med olika längd som ska använde den. Ljudnivå och vibrationer är två andra saker du också kika på när du ska köpa gräsklippare.

Bäst i test eldriven gräsklippare.
Eldrivna modeller är lättare och låter mindre än bensindrivna gräsklippare.

Gräsklippare med BioClip eller uppsamlare

Förr gick man över med en kratta efter klippningen för att städa bort fula ränder av klippt gräs, men detta är inget du behöver göra med en välutrustad gräsklippare. Många gräsklippare har en uppsamlare där gräset samlas och som du enkelt tömmer på komposthögen eller i trädgårdsavfallet. En annan vanlig funktion är att gräsklipparen klipper gräset väldigt fint, vilket oftast kallas för mulching, multiclip eller BioClip. När gräset är klippt sprider klipparen ut det jämnt över gräsmattan. Att sprida gräset på det sättet låter det fungera som gödning.

Underhåll av eldriven gräsklippare

För att gräsklipparen ska hålla länge är det bra att underhålla den och rengöra den regelbundet. Borsta bort gräset efter varje gräsklippning – var särskilt noga säsongens sista klippning. Använd vattenslang eller högtryckstvätt för att spola rent men undvik att skada motordelar, tätningar eller lager. Se också till att slipa knivarna regelbundet så att de inte blir slöa. Under vintern ska du förvara din eldrivna gräsklippare inomhus, till exempel i ett trädgårdsförråd som är både torrt och frostfritt.

Tips på vägen när du klipper gräsmattan

 • En regelbunden gräsklippning gör att gräsmattan blir tät utan att få mossa på sig.
 • Du ska aldrig klippa mer än en tredjedel av gräsets totala längd för bästa resultat.
 • Om gräsklipparen är batteridriven bör batteriet vinterförvaras på en varm plats.
 • Ha alltid ordentliga skor på dig när du klipper för att undvika olyckor och använd gärna hörselskydd.
 • Undvik att klippa gräset när det regnar och låt gräsklipparen stå torrt mellan klippningarna.
 • Om du ska kontrollera eller byta något i gräsklipparens underrede är det viktigt att den alltid är avstängd.

Så ofta ska man klippa gräset

Den finaste gräsmattan kräver också mycket skötsel och därför måste du både klippa och vattna den regelbundet. Klippningen bör ske när gräset har vuxit fyra till fem centimeter efter att du senast klippt den. Under våren ska du klippa gräsmattan en till två gånger i veckan. På sommaren växer gräset lite långsammare och då räcker det att klippa en gång i veckan. Från november till slutet på februari behöver du inte klippa gräsmattan alls. För att gräsmattan ska må bra är det även bra att vattna den, gärna med 25-30 millimeter vatten var sjätte till tionde dag under sommarmånaderna.

Andra typer av gräsklippare

Har du svårt att bestämma dig för vilken gräsklippare du vill ha? Här får du information om andra typer av gräsklippare.

Bensindriven gräsklippare – medelstora till stora gräsmattor

En bensindriven gräsklippare drivs av bensin och är i regel starkare än en eldriven gräsklippare. Den passar för dig med medelstor till stor gräsmatta och klarar även tuffare terräng.

Handdriven gräsklippare – miljövänligt val för dig med liten gräsmatta

Bor du i villa eller radhus med liten gräsmatta kan en handdriven gräsklippare vara det mest praktiska alternativet för dig. Du klipper gräsmattan med egen handkraft och det är ett miljövänligt val eftersom du varken behöver ström eller bensin.

Åkgräsklippare – för dig med stor gräsmatta

Har du en stor tomt med mycket gräsmatta är det klart värt att investera i en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor. Den klarar av både en större yta och tuffare terräng och kan på vintern även användas för snöröjning.

Robotgräsklippare – för dig som vill ha det bekvämt

Med en robotgräsklippare får du en riktigt bekväm gräsklippning eftersom den är självgående. Ställ in schemat för när klippningen ska ske och så sköter den allt jobb åt dig.

Populära varumärken

Länktips:

Några experttester vi har läst

Bäst-i-test.se (2023)

Bäst-i-test.se har testat fem olika batteridrivna gräsklippare. I testet kom Stihl RMA 443 PV på första plats med betyget 4,5 av 5 och beskrivs som ett bra köp för dig med medelstor gräsmatta. På andra plats kom Al-Ko Energyflex 3.85 Li och den utsågs till testets bästa billiga batterigräsklippare. På tredje plats kom Bosch Rotak 43 Li och detta är en gräsklippare som ger ett utmärkt klippresultat.

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat 27 olika gräsklippare och för att utse till bäst i test måste den vara välbyggd, uthållig och prisvärd. I testet finns både eldrivna och bensindrivna gräsklippare med. Stihl RMA 443 PV utsågs till bäst i test och beskrivs som en mycket bra batteriklippare med användarvänliga funktioner för dig med en medelstor gräsmatta. På tredje plats och utsedd till bästa budget kom AL-KO EnergyFlex 3.85 Li.

Råd & Rön (2021)

Råd & Rön uppdaterar kontinuerligt sitt test om gräsklippare och i testet finns nu 88 olika modeller. I sorteringen eldrivna gräsklippare finns det flera vinnare från kända varumärken. På första plats bland de sladdrivna gräsklipparna kom Bosch AdvancedRotak 750 med betyget 74 av 100, på andra plats kom Bosch AdvancedRotak 650 med betyget av 73 av 100 och på tredje plats kom Bosch AdvancedRotak 550 med betyget 72 av 100. På första plats bland de batteridrivna gräsklipparna kom EGO LM1701E-SP och Stihl RMA 339.0 C på delad första plats med betyget 77 av 100 och Bosch AdvancedRotak 36-650 på andra plats med betyget 73 av 100.

Gör Det Själv (2021)

Tidningen Gör Det Själv har testat sju batteridrivna gräsklippare från kända varumärken. Tidningens testredaktör undersöker vad som finns på marknaden, och handplockar själv de gräsklippare som är med i testet. I testet har de utgått från klippresultat, mätt räckvidden på en laddning, tittat på funktioner och även tittat på helhetsintrycket. HUSQVARNA LC 347IVX utsågs till testvinnare med de samlade betyget 8,7. På andra plats kom RYOBI RY36LMX51A med betyget 7,8 och på tredje plats kom MAKITA DLM460PT2 med betyget 7,6.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En eldriven gräsklippare är en gräsklippare som går på antingen ström eller ett uppladdningsbart batteri.
 • En eldriven gräsklippare är mer miljövänlig än en bensindriven gräsklippare. Den är bra för mindre gräsmattor och är ofta mer tystgående.
 • Vi har valt att utse Bosch Advanced Rotak 750 Gräsklippare till den som är bäst i test. Den har en klippbredd på 45 centimeter och en klipphöjd på 20-80 millimeter. Lättrullade hjul, låg ljudvolym och uppsamlare på 50 liter gör den till ett bra val av eldriven gräsklippare.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Bosch Bosch Advanced Rotak 750 Gräsklippare

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng