HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
hemmabio-system - Bäst i test

Test av hemmabio-system

38 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 8:e Januari, 2020, Baserad på 13 experttester.

Den största anledningen till att man vill köpa ett hemmabio-system är självklart att man vill efterlikna bioupplevelsen när man tittar på film, med fantastisk bild och riktigt bra ljud. Anläggningarna går också att spela musik genom och titta på vanliga Tv-program. 

De flesta hemmabio-anläggningarna idag, levereras med Blu-ray, vilket gör filmupplevelsen ännu bättre. Oftast finns det även en nätverksanslutning av något slag, som gör att du kan hämta filmer och musik via datorn/internet. 

Olika typer av ljudsystem

Det finns olika varianter av hemmabio-system: 5.1-system, 2.1-system, 2.0-system och Soundbars. 5.1-systemet har tre högtalare som placeras framför dig och två som placeras bakom. Du får även en separat bashögtalare som placeras framför eller under Tv:n. 2.1-systemet har två högtalare som placeras på vardera sida av Tv:n och en separat bashögtalare. 

Soundbars (ljudlimpor) har fem högtalarelement samlade i en avlång högtalare och en separat bashögtalare (subwoofer). Soundbars ger antingen stereo- eller surroundljud. Soundbars är dock inte alltid lika bra om du vill komma åt den perfekta surround-upplevelsen. Testvinnaren i detta test är dock en soundbar med 5.1-system som har två löstagbara högtalare som går att placera bakom soffan och ger därmed ett bra surroundljud.

För att få den absolut bästa surround- och bioupplevelsen är det en 5,1-anläggning som är det bästa alternativet, men för de som inte är så kräsna kan en 2.1-anläggning fungera bra, speciellt om man vill kompromissa med priset.

Bäst i test Soundbar: JBL Bar 5.1

Testresultat
Råd & Rön 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Soundbar med 5.1 Två löstagbara högtalare Bra surroundljud
De löstagbara högtalarna går på batteri (upp till 10 timmar)
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar JBL Bar 5.1 till bästa soundbar med surroundljud. Förutom ljudlimpan fram vid tv:n finns det två löstagbara högtalare som placeras på valfri plats, förslagsvis bakom soffan. Därmed får du ett surroundljud som är fantastiskt bra vid både film och musik. Förutom att spela upp ljud från tv:n kan du även spela upp musik trådlöst direkt genom JBL Bar 5.1. 

Visa hela texten
Typ av hemmabio:
Soundbar med 5.1
Anslutningar:
3 HDMI, HDCP-version 2.2, HDMI-version 2.0, USB
Ljudformat:
Dolby Digital 5.1, DTS ES, Dolby Pro Logic II
Kan spela musik från mobil:

Köp den till dessa priser idag:

Vi rekommenderar också:

Sony HT-ST5000

Testresultat
Råd & Rön 2019
Omdömen Via prisjakt

Typ av hemmabio:
Soundbar
Anslutningar:
3 st HDMI, HDCP-version 2.2, HDMI-version 2.0, USB
Ljudformat:
Dolby Digital 5.1, DTS 96/24, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio, Dolby Digital Plus, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos, DTS:X
Kan spela musik från mobil:
Visa alla specifikationerna

Hemmabio-system - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Trådlösa högtalare

UPPDATERAD 7:e September, 2020

Högtalare

UPPDATERAD 14:e Maj, 2019

Förstärkare

UPPDATERAD 26:e September, 2016

Experttester vi läst (13st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat soundbars även kallade "ljudlimpor" i olika prisklasser och utformningar. Vissa kan placeras på tv-bänken eller framför tv:n och andra kan hängas upp på väggen.  Priset varierar och vissa av de dyraste kostar upp mot 15 000. Flera av modellerna kan förutom spela upp ljud från tv:n även spela upp musik trådlöst från mobilen via bluetooth och/eller wifi.

Vinnaren i detta test kostar runt 6000 och heter JBL Bar 5.1. Denna soundbar har ett bra surroundljud, något som flera andra av de testade ljudlimporna saknar. Det finns två lösa högtalare som man kan placera till höger och vänster bakom soffan, därav namnet 5.1. Ljudet är väldigt bra vid både film och musik. På andraplatsen är Sony HT-ST5000 och tredjeplatsen JBL SB450. Båda får höga betyg gällande ljudkvalitet och surroundljud. Men de saknar dessa två löstagbara högtalare som JBL Bar har. 

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sex trådlösa surround-anläggningar, där Sonos Playbar blev testets vinnare, tillsammans med sina 2 trådlösa högtalare Play:1. Tillsammans med subwoofern är Sonos-systemet betydligt dyrare än de övriga, men tar man bort den hamnar den i samma prisklass - och även då är Sonos bättre än de mesta annat. Ljudet är mer naturligt, både på hög och låg volym. Ljud & Bild rekommenderar ändå subwoofern eftersom den lyfter både filmer och musik till en ny nivå. Betydligt dyrare, men väl värt det. Vad gäller användarvänligheten, är det fortfarande ingen som kommer i närheten av Sonos. Det enda som saknas är stöd för DTS-ljud. Philips Fidelo B5 är den enklaste anläggningen att koppla upp och ljudet imponerar med ren dialog, fint surroundljud och en subwoofer som hänger med tillräckligt bra på allt som händer för att det ska bli underhållning av det. När det handlar om att återge både film och musik på ett klart, luftigt och välljudande sätt, så är Samsungs soundbar bland det bättre som finns (HW-K660/661). Dynamiken är helt okej och ljudbilden är mer välbalanserad än med det mesta annat Ljud & Bild testat. Styrning via appen är smidig och intuitiv - och äntligen finns Tidal-tjänsten på plats. Man behöver dock en kompatibel Samsung-TV för att få ett surroundljud.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

En soundbar ger betydligt bättre ljud än TV:ns inbyggda högtalare. M3 Sveriges Prylsajt har testat fem modeller i olika prisklasser, där alla har fått genomgående höga betyg! Denon är tillverkaren som stal förstaplats med sin modell Heos Home Cinema. Modellen fick hela 9 av 10 i betyg och plus för bl.a. en mobilapp, ljudkvaliteten och dess snygga design! Modellen har det mest a man behöver i en soundbar - snygg, smidig och låter förbaskat bra. Det spelar ingen roll om man krämar på med ljudet eller vill ha lite tystare tongångar. Ljudet i TV:n kommer att bli mycket bättre och installationen är dessutom busenkel. M3 vågar t.o.m. garantera att du inte blir besviken om du väljer Heos Home Cinema. Philips HTL6145C hamnade på andraplats och var kanske testet mest anonyma deltagare, med stilren och ultraslim design. Displayen är integrerad bakom skyddsgallret, och på ovansidan finns ett par touchknappar i form av strömbrytare, val av källa och volymkontroll - resten sköts via fjärren, som inte lämnar några bestående intryck. Ljudet är behagligt och den virtuella surround-tekniken överraskar positivt, trots att det är ett 2.1-system. Man får ett av testets bästa ljud för pengarna. Största problemet är maxvolymens begränsning och att det bara finns en HDMI-ingång. På tredjeplats hamnade Harman Kardon Sabre SB35, som fick samma betyg som Philips. Sabre är testets mest eleganta och samtidigt kompletta system. Dock också det dyraste. Mellanregistret och diskanten är klart bäst i testet och vid filmvisning levereras en dialog lika detaljrik som chassit - en lyxpjäs som inger respekt!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud och Bild har testat tre påkostade ljudlimpor eller ljudsocklar. De flesta TV-apparater är idag utrustade med riktigt dåliga högtalare. I jakten på den tunnaste TV:n har högtalarna fått stryka på foten. De testade produkterna är inte byggda av billigt plastmaterial utan av mer exklusivt material. Både design och ljudkvalitet håller hög klass, men vem av hemmabiosystemen är bäst?

Bäst i test och ”särskilt rekommenderad” av Ljud & Bild är ljudlimpan DALI Kubik One. Den är gjord i massiv aluminium och imponerar med dynamiskt och kraftfullt ljud. Jämfört med konkurrenterna så har DALI:s produkt rejälare ljud. Minustecken för den sladdriga fjärrkontrollen och den höga prislappen på 8 500 kr. Betyget blir starka 5 stjärnor av 6 möjliga.

Näst bäst är ljudlimpan Libratone Diva som passar ypperligt för musikströmning och filmljud. Du kan välja mellan AirPlay, Bluetooth eller Spotify Connect om du vill strömma musiken. Ljudet är varmt och fylligt. Som de flesta av Libratones produkter är designen snygg och inbjudande. Överdraget av italiensk ull går att få i tio olika färger, allt för att passa ditt vardagsrum. Libratone har inga direkta svagheter, men maxvolymen är enligt Ljud & Bild något för låg. Betyget blir 5 stjärnor av 6 möjliga. Priset ligger på strax över 7 000 kr.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd och Rön har testat ett stort gäng ljudlimpor, 23 avlånga och nio platta modeller. En ljudlimpa går inte att jämföra med de bästa biosystemens surroundkänsla, men de är ett mycket bra komplement till platt-tv:ns ofta usla högtalare. För några år sedan höll inte ljudlimporna någon vidare klass, men de senaste åren har kvaliteten förbättrats avsevärt. När Råd och Rön testade denna grupp av högtalare 2011 var resultaten mediokra. Årets test visar betydligt bättre resultat och betygen har därmed blivit bättre.
En bra funktion med ljudlimporna är att de ofta kan spela upp ljud trådlöst från mobiltelefonen via bluetooth. Har du exempelvis Spotify installerad på din mobil, kan du avnjuta musik på din ljudlimpa och få lite mer tryck i ljudet. Dock skall det tilläggas att ljudkvaliteten varierar beroende på vilken ljudlimpa du har. De bästa har finfint ljud, medan de sämre inte alls har något ljud att tala om.
Bäst i test blir ljudlimpan JBL SB 400. Ljudet har stort ljudomfång och ljudeffekterna hörs tydligt. Betyget blir 69/100 och den kostar ca 5000 kr. Två Samsung-högtalare delar på andraplatsen; Samsung HW-H750 och Samsung HW-H751. Slutbetyget för dessa blir 67/100 och priset ligger på drygt 4500 kr.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

I detta maffiga test har Ljud & Bild kikat närmare på 11 st olika soundbar-högtalare. Denna typ av produkter ökar i takt med att alla platt-TV blir tunnare och tunnare. Trenden är tydlig – ju tunnare TV, desto tunnare ljud. Vill du ha ett ljud som matchar din nya platt-TV behöver du komplettera med ett hemmabiosystem. Om du inte är typen som föredrar massa sladdar och högtalare som fyller hela vardagsrummet är en soundbar-högtalare något att satsa på. Den tar inte mycket plats och går ofta att ställa under platt-tv:n.

Bäst i test är ljudsockeln Canton DM 50 som erbjuder ett varmt och fylligt ljud. Den är enkel att använda och kopplas in med en optisk kabel. Skulle du vilja ansluta ytterligare en ljudkälla går detta med hjälp av bluetooth eller koaxial. Canton DM 50 är en kompakt produkt med imponerande byggkvalitet. Trots sin lilla storlek har Canton en av testets bästa ljudbilder och inställningarna för bas och diskant är skönt okomplicerade. Canton DM 50 kostar ca 4 000 kr.

Den bästa ljudlimpan kommer från Samsung. Deras modell HW-H750 har många intressanta funktioner och ett mycket bra ljud. Samsung HW-H750 passar både för film och musik. Filmljudet är pampigt och dialogen har ett klart och tydligt ljud. Musikljudet fungerar också bra, särskilt vid hög volym. HW-H750 har trådlös funktion och går att ställa in som en del av Samsungs Multiroom-system. Du kan välja mellan två olika färger, svart eller silver. Prislappen ligger på ca 7 000 kr.

Ett annat hemmabiosystem som får högt betyg är dyrgripen Yamaha YSP-2500. Yamahas produkt har flera attraktiva egenskaper. Den klarar av att ge rummet ett stort och virtuellt surroundljud. Med sina tre HDMI-ingångar möjliggör den att koppla in både blu-ray-spelare, kabelbox och spelkonsol. En liten nackdel är att subbasen spelar både bas och mellanregister, vilket gör att du behöver ställa den i närheten av högtalaren.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat tolv av de bästa ljudsystemen på marknaden just nu. Dagens TV-apparater är så tunna att tillverkarna knappt får in hyfsade högtalare i dem. Även om högtalarna i apparaterna numera blir bättre och bättre, krävs i många fall ändå en separat ljudkälla. De flesta ljudsystemen i testet har fem högtalare som ska få plats i vardagsrummet och de ska anslutas med sladdar, vilket minst sagt är bökigt att få till. De nya modellerna av ljudsystem till hemmabion blir allt smidigare och har riktigt bra ljudkvalitet. Dessa ljudsystemen är dock inte lika bra om man vill ha sin TV på TV-bänken. Det allra bästa är om ljudsystemet väggfästs under den väggfästa TV-apparaten. Bäst i test är LG LAP340. Detta är vad man kallar för ljudplatta, alternativt soundplate på engelska. LG levererar ett bra ljud, även när man drar på volymen ordentligt, men observera att en extern sub skulle göra ljudet ännu bättre. Detta är dock den smidigaste modellen för den som vill ha en bra lösning när TV:n står på en bänk, vilket gör den till ett bra köp. Philips har tagit både andra- och tredjeplats, med modellerna HTL9100 och HTL4110B/12. HTL9100 är en smart kombo med ljudlimpa och trådlös sub. I ljudlimpan sitter två löstagbara högtalare med laddningsbara batterier som går att ta loss och använda som bakhögtalare vid ex. filmvisning. Modellen ger ett bra ljud, men kan kännas lite för dyr (över 6000 kronor). HTL4110B/12 är en billig modell från Philips, en så kallad ljudplatta. Den är smidig och ger möjlighet att ansluta olika typer av enheter, fler än i LG:s platta. Detta ljudet är bättre än i Panasonics motsvarighet, men en extern sub hade inte varit i vägen.

Vinnare i det här testet

Ljud och bild

Publicerad

En ljudlimpa fixar ett filmljud som hörs, men inte syns. Om man dessutom undviker de allra billigaste på marknaden, så får man både ett maffigare och bättre ljud. Att titta på film med surround-ljud är roligare, eftersom flerkanalsljudet ger filmerna en ny dimension. Alla är dock inte så sugna på att fylla hela vardagsrummet med högtalare och kablar. Då blir ljudlimpan en bra kompromiss. Det är lätt att koppla in den och den ser bra ut, då den hänger på väggen eller ligger på en bänk under TV:n. Ljud och bild har testat tre stycken ljudlimpor och utsett SpeakerCraft CS3 till testvinnare. Modellen är för djup för att kunna fästas på väggen, men snygg nog att läggas på bänken framför/under TV:n. Anledningen till att ljudlimpan är så djup (42 cm) är för att man ska slippa ha en lös subbas. SpeakerCraft har nämligen monterat in två 5,25-tums baselement på undersidan av lådan. Fyra mellanregister och två diskanter tar hand om resten av ljudet. Ett stort plus är att ljudsystemet har bluetooth så att man kan spela musik trådlöst från mobiltelefoner eller surfplattor. Ljudkvaliteten är utmärkt. Dialogen är öppen, fyllig och välbalanserad. Ljudet är det varmaste och fylligaste i testet. Det är den bästa illusionen av äkta surroundljud av de tre modellerna i testet. På testets andraplats hamnade Harman Kardon SB30. Då modellen har en bredd på 116 cm gör att SB30 passar bäst till TV-apparaterna på 50 tum eller ännu mer. Den är framtung och kan enkelt tippa över. Man rekommenderar därför att man fäster den på väggen. Ljudet i SB30 är ett mycket klart och distinkt mellanregister och dialogen är tydlig och välartikulerad. Sist, men inte minst, hamnade Klipsch HD Theater SB 3. Klipsch brukar föredra att använda horndiskanter i stället för domediskanter och HD Theater SB är inget undantag. Horn betyder högre känslighet, vilket i sin tur betyder högre ljudtryck med mindre förstärkareffekt. Denna modell kan både fästas på väggen och ställas på bordet/bänken framför TV:n. Det är ingen tvekan om att det är dynamik som står överst på dagordningen här – dialogen markeras fint från bakgrunden. Modellen spelar med tuff bas och en dramatisk spelstil. Klipschs surround-effekt är bra nog och ger en större ljudbild än stereo. Men den är inte lika övertygande som SpeakerCraft och den får också se sig besegrad av Harman Kardons.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunner har låtit sin testpanel betygsätta fyra stycken 2.1-hemmabio-system. Samtliga modeller i testet levererar ett bra ljud, men de skiljer sig åt när det kommer till användarvänlighet, funktioner och design. Bäst i test blev Harman Kardon BDS 477. Det är ett hemmabio-system för dig som vill ha allt, men som också är villig att betala för det. Hemmabio-systemet har en elegant design som utstrålar självsäkerhet och eftersom det har stöd för allt man kan tänka sig är den väldigt mångsidig.
Satellithögtalarna är högblanka och känns lite plastiga, men själva helhetsintrycket vägs upp av en imponerande tyngd och ett mycket stabilt bygge. Dess gränssnitt är logiskt, men inte speciellt snyggt. Hemmabio-systemet levererar ett starkt ljud med det dubbla mellanregistret och subwoofern är både stil- och kraftfull. Man erbjuds flera anslutningar, bl.a. USB, Bluetooth, Airplay och HDMI både in- och utgång. Andraplats gick till LG, med modellen BH8220CN. Hemmabio-systemet ger ett stilrent intryck med sin silvergråa yta och avskalade design. Pricerunner har godkänt dess byggkvalitet. Satellithögtalarna är bastanta och levererar ett starkt och naturligt ljud. De gör också ett ovanligt bra jobb med att simulera surroundljud. Även på LG:s modell hittar man anslutningsmöjligheter, så som USB, Bluetooth och HDMI och LG:s Smart TV har ett lättanvänt och snyggt gränssnitt. Tack vare appar för streamingtjänster och genomtänkta delningsfunktioner, så känns det mesta användbart. Samsung HT-ES8200 har designats på ett sådant sätt så att det ska kunna sitta på väggen – den är 23 millimeter tjock. Dess slimmade design känns klassiskt med rektangulär form och cirkelformat reglage. Tyvärr känns det inte lika välbyggt som det ser ut att vara. Samsungs högtalare ger ljudet en bra spridning och subwoofern ger tillräckligt mycket bas för att biokänslan ska infinna sig.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild testar kompletta hemmabio-system med Blu-ray, som kostar runt 5000 kronor. Testets bästa anläggning är från Yamaha. Det är även testets tyngsta och det ger ett seriöst intryck. Det är den enda anläggningen med elektrisk subbas-utgång och dess högtalarsystem är det enda med aktiv subbas. Det enda som saknas i anläggningen är ett par HDMI-ingångar, men har man en Tv med ljudreturkanal gör det inte så mycket. Bildkvaliteten är riktigt bra – knivskarp bild med lite brus. Yamaha har en kraftfull basåtergivning! BRX-610 och NS-P40, båda från Yamaha, kan spela högst av alla modeller i testet utan att ljudet distar (förvrängs) och både film- och musikupplevelser är fullt godkända. Sammantaget har Yamaha testets bästa alternativ. Panasonic-anläggningen får utmärkelsen ”Bästa köp”. Anläggningen har väldigt bra Blu-ray bild och den levererar en biokänsla med sina 24 bildramar per sekund. Panasonic har utvecklar ”3D Cinema Surround”, som ger ett större intryck av höjd och äkta tredimensionalitet i ljudbilden än utan. Subbasen utför sitt jobb bra med att ge explosioner trycket de behöver och dialoger har fin fyllighet. Även musik återges bra, med varm och fylligt mellanregister. Även LGs anläggning är ”Särskilt rekommenderad” av Ljud & Bild. LG är den enda modellen i borstat aluminium, den har en förtroendeingivande vikt och ett minimalistiskt utseende. Detta gör att man kan tro att hemmabio-anläggningen kostat dubbelt så mycket. LG har Blu-ray med hög detaljnivå och starka färger. Även ljudet är fint, välbalanserat och luftigt. Även om ljudet inte låter lika häftigt som hos Panasonic, blir det mer naturligt och korrekt.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat olika hemmabio-system: 5,1-system, 2,1-system och Soundbars. Eftersom Tv-apparaterna blir tunna, blir också ljudet sämre, då apparaterna inte har tillräckligt med utrymme för riktigt bra högtalare. 5,1-systemet ger ett bra surround-ljud med tre högtalare framför dig och två bakom. Samtliga system har inbyggd Blu-ray, men en nackdel är att långa kablar måste dras om du har stort rum. Vissa 5,1-system har trådlösa högtalare som placeras bakom dig. 2,1-systemen har två högtalare på vardera sida av Tv:n och en separat bashögtalare. Det betyder att inte lika långa/många kablar behövs för att koppla in systemet, men med färre högtalare, får man sämre surround-upplevelse. Även alla 2,1-system har inbyggd Blu-ray. Tillverkarna av Soundbars menar på att ljudet från deras långa högtalare ska studsa mot väggarna och på så sätt skapa surround-ljud, men det stämmer inte. Det finns fem högtalarelement i en Soundbar och det krävs endast en kabel vid inkoppling – om ens det. Samtliga hemmabio-anläggningar i testet har ett ljud som låter bra, om inte bättre än bra, och det är 5,1-systemen som ger mest imponerande upplevelse. De modeller som har inbyggd Blu-ray har genomgående bra bildkvalitet. Alla 5,1- och 2,1-system erbjuder någon form av nätverkskoppling, vilket är bra om du är en av de som lagrar film och musik på en hårddisk. Bäst i testet blev Samsungs anläggning – HT-E5500/XE. Titta in på Råd och röns hemsida och jämför alla hemmabio-anläggningar i tabellen!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat kompletta hemmabio-anläggningar med Blu-ray för max 5000 kronor. Man var först skeptisk till hur bra anläggningarna skulle vara, då priset var så lågt, men det visade sig att man faktiskt kan få en bra filmupplevelse och en musikupplevelse som också är ganska bra. Bäst i test blev LG. LG och Pioneer, som hamnade på andra plats, är två väldigt lika anläggningar med trådlös nätverkskoppling, iPod-docka och nätverksavspelning via DLNA. Deras menysystem är också likadana, men fronten skiljer sig åt. Pioneer har fysiska knappar, medan LG har en tryckkänslig panel. Ljudet i LGs anläggning är klart och välbalanserat, samt att dess bas är stor och kraftfull. Det finns samtidigt fyllighet och värme i mellanregistret, vilket gör att ljudet även passar sångröster och dialoger. Även när man spelar musik, blir ljudet godkänt och det gör LG HX906SB till den bästa budget-hemmabio-anläggningen. Pioneer är, som sagt, nästan identisk med LG utseende- och funktionsmässigt. Även ljudet påminner om det man finner i LG, då det drar mot varmt och fylligt. Pioneers ljud är behärskat och behagligt att lyssna på. Övertonerna är dock lite mer tillbakadragna, vilket gör att ljudbilden inte blir fullt så stor och utsträckt. Även Panasonic-anläggningen har ett imponerande ljud! På film är ljudbilden och dialogen klar, men när man lyssnar på musik, saknas det information i övre basregistret. Panasonic SC-BTT370 är trots allt en bra hemmabio-anläggning, med tanke på det låga priset.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

På Ljud & Bilds hemsida kan man hitta ett test som gjorts av sju 5,1-anläggningar med Blu-ray.  Bäst i test blev Samsung, med sin anläggning HT-C5900. Detta är den enda i testet som har två stycken HDMI-ingångar och dess ljud är dessutom det bästa i testet. Anläggning är snygg och topplattan ser ut att vara i aluminium. Samsung All Share ger internet direkt på Tv-skärmen och när anläggningen är ansluten till nätverket, kan den hämta musik och video direkt från datorn.  Sångröster återger luftigt och transparent, vilket är bättre än hos de andra anläggningarna i testet, och mellanregistret är klart. Enda nackdelen är att centerhögtalaren inte har samma upplösning i toppen som resten av högtalarna, men detta märks nästan inte av, förrän ljudet rör sig mellan högtalarna och passerar centerhögtalaren. Sony, som hamnat på andraplats, har automatisk högtalarkalibrering med mätmikrofon. Anläggningen erbjuder dessutom nätverksuppkoppling och tillgång till Sony Bravias internet-Tv-portal. Sony har utrustat golvhögtalarna med ett par extra element, vilket gör ljudbilden är stor och naturlig. Högtalarna och subbasen samarbetar bra när ljudbilden återger och det låter inte speciellt ansträngt. Ljudet i dialoger hos Philips är fylligt och baseffekterna mullrar dessutom tufft genom subbasen. Ljudet låter inte stressat eller ansträngt och både film och musik låter bra genom anläggningen.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.