VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 30 Januari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är hemmabio-systemen som är bäst i test 2024

Vill du ha en äkta biokänsla hemma i ditt vardagsrum? Det får du med ett hemmabio-system. Vi ger dig testvinnande hemmabio-system och en stor köpguide.

Vi har jämfört
 • Typ av hemmabio.
 • Antal HDMI-ingångar.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Samsung
Samsung HW-S810B/XE
Samsung Samsung HW-S810B/XE - Test
Bäst i test
Samsung
Samsung HW-S810B/XE
Soundbar i slimmad design med fantastikst surroundljud.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Högt kundbetyg hos Netonnet.
Typ av hemmabio: Soundbar 3.1.2.
Bra surroundsystem.
Trådlöst ljud – wifi och Bluetooth.
Nordisk minimalistisk design.
Dolby Atmos.

Samsung är ett varumärke som erbjuder ett brett utbud av telefoner, tv-apparater, hörlurar, högtalare och vitvaror.

Samsung HW-S810B är en enkel soundbar med nordisk minimalistisk design och ett omslutande surroundljud. Den utsågs till testvinnare när Prisjakts experter utsåg de bästa högtalarna för hemmabio. Enligt dem passar den dig som vill ha ett minimalistiskt ljudsystem till din hemmabio-lösning.

Detta är en trådlös soundbar i ultraslimmad design och smarta funktioner. Den har tre kanaler, en bashögtalare och två uppåtriktade kanaler. Du får du ett bra surroundsljud och fantastisk biokänsla på hemmaplan. Soundbaren har trådlös Dolby Atmos och en DTS Virtual:X-teknik som återskapar tv:ns ljud automatiskt och omvandlar det till ett tredensionellt ljud.

Du parkopplar soundbar och tv utan sladdar – med Bluetooth eller wifi. Den synkroniserar med din Samsung-tv och ger ett enhetligt ljud. Förutom film och serier får du en ny gamingupplevelse och när du spelar går soundbaren automatiskt över till Game Mode.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa soundbar Test.se - Bästa soundbar
Sonos
Sonos Arc Soundbar
Bästa soundbar
Bästa soundbar
Sonos
Sonos Arc Soundbar
Förstklassig soundbar med stöd för Dolby Atmos.
Högt betyg på test hos Techradar 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av hemmabio: Soundbar 5.0.2.
11 högtalarelement, elliptiska woofers, vinklade sidodiskanter.
3D ljud från Dolby Atmos.
Kan röststyras med Amazon Alexa och Google Assistant.
Kan styras med Sonos-app eller Apple Air Play2.
Stilren design.
Kompatibel med Spotify.
Kan monteras på väggen.

Sonos är ett amerikanskt företag som grundades 2002 och specialiserade sig redan från början på att tillverka trådlösa ljudanläggningar. Deras mycket högkvalitativa produkter har lett till flera stora och uppmärksammade samarbeten, bland annat med Spotify och Amazon Music.

Vi har utsett Sonos Arc till den bästa soundbaren och den är ett bra val för dig som önskar ett hemmabiosystem med ljud som ger dig biokvalitet.

Den fick betyget 4 av 5 hos Techradar där den beskrivs som den bästa soundbar du kan köpa just nu. Soundbaren har en bred, detaljerad ljudbild som enkelt fyller ett större rum med ett mustigt ljud, även vid hög volym. Av elva högtalare är två riktade uppåt och gör att ljudet reflekterar mot taket och skapar en extra dimension.

Soundbaren använder sig av den senaste TrueHD- och Dolby Digital Plus-ljudkodek som ger bästa ljudet från både Blu-ray-skivor och streamingtjänster. Med hjälp av Dolbys Atmos går det att få ut det mesta av formatet, om tv:n har stöd för HDMI och eARC. Detta gör att tv:n kan överföra högupplösta ljudsignaler till soundbaren och systemet delar upp ljudet mellan utvalda platser i rummet. Ljudet har finjusterats av Oscarsvinnande ljudtekniker så att återgivning av dialog blir som filmskaparna tänkt. Du kan montera soundbaren på väggen och fästen köps separat.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sonos Arc Soundbar
  • Fri frakt över 2000 kr, 60 dagars öppet köp
   Köp online, hämta i butik
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Dali
Dali Oberon 5.1
Bästa premium
Bästa premium
Dali
Dali Oberon 5.1
Ett hemmabio-system som ger stort ljud till dina filmupplevelser hemma.
Testvinnare på test hos whathifi.com 2019.
Eisa-vinnare 2019-2020.
Populärt val hos HiFi-klubben.
Typ av hemmabio: 5.1.
Bra surroundsystem.
Trådlös musik i hela hemmet.
Inbyggd med wifi-funktion för Spotify.
Elegant skandinavisk design.
Finns i flera färger.

Dali – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – är ett danskt företag som grundades av Peter Lyngdorf 1983. Han är även Hi-Fi Klubbens grundare. Idag finns företaget i över 70 länder och erbjuder kvalitetshögtalare i alla prisklasser – med maximal ljudkvalitet för pengarna.

Vill du ha det allra bästa hemmabio-systemet rekommenderar vi EISA-belönat hifi-högtalarsystemet Dali Oberon 5 5.1. De blev testvinnare hos whathifi.com och är ett populärt val hos HiFi-klubben. Hela Oberon-serien har förstklassig prestanda och ger dig en flexibilitet att skapa en egen hemmabio. De gör att du både kan se film och lyssna på musik på bästa möjliga sätt.

Detta är ett 5.1-högtalarsystem som ger ett mycket bra hifi-ljud och har en elegant skandinavisk och rumsvänlig design som passar till det moderna hemmet. Golvhögtalarna Oberon 5 har en blygsam storlek men levererar en ordentlig råstyrka. De bakre kanalerna består av vägghögtalarna Oberon 1 som också ger ett överraskande bra ljud. Centerhögtalaren Oberon Vokal ger en tydlig återgivning av både ljudeffekter och filmdialog. Subbasen Sub E-9 gör att du hör även de lägsta ljuden i filmen, men också basgitarrer och filmexplosioner. AVR- X1600H är en 7.1-kanalig hemmabioreceiver som 80 hifi-watt med inbyggd wifi-funktion, tvåvägs-Bluetooth, Spotify Connect, AirPlay 2 och inbyggd HEOS multiroom. Högtalarsystemet passar till videostandarderna 4K/UHD. Det finns i färgerna svart ask, mörk valnöt, ljus ek och matt vit.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dali Oberon 5.1
  • Fri frakt över 2000 kr, 60 dagars öppet köp
   Köp online, hämta i butik

Bästa datorhögtalarna Test.se - Bästa datorhögtalarna
Logitech
Logitech Z906
Logitech Logitech Z906 - Test
Bästa datorhögtalarna
Logitech
Logitech Z906
Datorhögtalare med ett mycket bra surroundsystem.
Toppbetyg av kunder hos Netonnet.se.
Bra recension av Ljud & Bild.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av hemmabio: 5.1.
Stöd för Dolby Digital.
THX-certifiering.

Logitech är ett schweiziskt elektronikföretag som grundades 1981. I deras sortiment hittar du bland annat tangentbord, webbkameror och högtalare – och de är också stortillverkare av populära datormöss.

Logitech Z906 är ett par kraftfulla datorhögtalare med ett 5.1-högtalarsystem. De har en mycket bra hemmabiokvaliet med en peak-effekt som ligger på hela 1000 W (500 W RMS)- och är i klass med ljudet på en bio. De har fått ett toppbetyg av kunder hos Netonnet och en bra recension av Ljud & Bild. Högtalarna är dessutom ett populärt val hos Prisjakt under kategorin ”högtalare”.

Högtalarpaketet består av fem satellithögtalare och ett baselement. Du kan ansluta upp till sex olika ljudkällor och sedan välja ljudingång och ljudnivå på respektive högtalare och surroundljud via en fjärrkontroll. Högtalarna har stöd för Dolby Digital och DTS-kodade ljudspår så att du hör varenda liten detalj i filmen. De har dessutom THX-certifiering som innebär att de uppfyller de krav som filmproducenterna har för att ljudet ska återges korrekt. Du kan ansluta högtalarna till tv, dator, spelkonsoler eller mobiltelefonen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test hemma-biosystem - se testvinnande hemmabioanläggnigar.

Köpguide

Vill du ha en äkta biokänsla hemma i ditt eget vardagsrum när du tittar på film? Då ska du köpa ett hemmabio-system! Här ger vi dig all information inför ditt val av hemmabio-system.

Fördelar med ett hemmabio-system

Den största anledningen till att du vill köpa ett hemmabio-system är självklart att du vill efterlikna bioupplevelsen när du tittar på film, med fantastisk bild och riktigt bra ljud. Även om dagens tv-apparater är både stora och ger en skarp och högkvalitativ bild tycker experterna att de inbyggda högtalarna inte går att jämföra med ett par riktigt bra högtalare. Ljudet med ett hemmabio-system är kraftfullt och filmupplevelsen blir mer verklighetstrogen. Du befinner dig mitt i händelsernas centrum – helikoptern flyger över ditt huvud, skotten viner förbi och publikens hejarop under en fotbollsmatch fyller hela rummet. Anläggningarna går också att spela musik genom och titta på vanliga tv-program.

De flesta hemmabio-anläggningarna idag, levereras med Blu-ray, vilket gör filmupplevelsen ännu bättre. Oftast finns det även en nätverksanslutning av något slag, som gör att du kan hämta eller streama filmer och musik. Är systemet utrustat med Dolby Atmos får du ännu en ännu mer omslutande ljudeffekt i rummet.

Olika typer av ljudsystem

Det finns olika varianter av hemmabio-system: 7.1-system, 5.1-system, 2.1-system och 2.0-system. Den första siffran står för antalet högtalare och den andra på antalet subwoofer. 7.1-systemet har två högtalare som placeras bakom dig, tre högtalare som placeras framför dig, en högtalare på varje sida och en bashögtalare. 5.1-systemet har tre högtalare som placeras framför dig och två som placeras bakom. Du får även en separat bashögtalare som placeras framför eller under tv:n. 2.1-systemet har två högtalare som placeras på vardera sida av tv:n och en separat bashögtalare.

Soundbar – ett annat alternativ

Ett bra alternativ till ett lyxigt hemma-biosystem är att köpa en soundbar (ljudlimpa), som placeras framför eller i närheten av din tv. En soundbar har fem högtalarelement samlade i en avlång högtalare och en separat bashögtalare (subwoofer). Soundbars är dock inte alltid lika bra om du vill komma åt den perfekta surround-upplevelsen, men är ett allt vanligare alternativ till de som vill ha ett enklare och designmässigt mer stilrent hemma-biosystem.

Vilken anläggning ska man välja?

För att få den absolut bästa surround- och bioupplevelsen är det en 7.1-anläggning eller 5,1-anläggning som är det bästa alternativet. Men för de som inte är så kräsna kan en 2.1-anläggning fungera bra, speciellt om man vill kompromissa med priset. Det är också viktigt att titta på hur rummet ser ut och hur stor tv:n är. Ett större vardags behöver fler högtalare för att kunna fylla hela rummet med ljud.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett hemmabio-system är en ljudanläggning som gör det möjligt att få en bioupplevelse på hemmaplan. Högtalarna placeras strategiskt i rummet för att ge en surroundkänsla – en känsla att befinna sig mitt i händelsernas centrum. Ett annat alternativ är en soundbar som är en tunn och avlång enhet som placeras framför eller i närheten av din tv.
 • I ett hemmabio-system ingår det vanligtvis fem högtalare och en subwoofer som är baslådan. De kopplas in i tv:n eller och ersätter tv-ljudet.
 • Vi har valt att utse Samsung HW-S810B till bästa högtalaren för ditt hemmabio-system. Soundbaren har en nordisk minimalistisk design och bjuder på ett fantastiskt surroundljud.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Samsung Samsung HW-S810B/XE
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng