VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 8 Februari 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test - Hitta den bästa smarta tv:n för film, serier och sport

Det finns en mängd bra tv-apparater idag! De erbjuder olika funktioner, olika skärmtekniker och olika storlekar, och vad du ska ha beror på vad du föredrar. Vi har valt ut fem favoriter och sammanfattat de bästa tipsen i en köpguide.

Vi har jämfört
 • Tillgängliga bildstorlekar.
 • Upplösning.
 • Bildskärmsteknik.
 • Ljudformat.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
LG
LG OLED C1OLED55C15LA
Bäst i test
Bäst i test
LG
LG OLED C1OLED55C15LA
OLED-tv med slimmad design och bra bild som passar för både serier och gaming
Andra plats på test hos Techradar 2022.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2021.
Testvinnare hos Pricerunner 2021.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Elgiganten.
Bildstorlek: 48, 55, 65 och 77".
Upplösning: 4K.
Bildskärmsteknik: OLED.
Ljudformat: Dolby Atmos.
Smart tv: WebOS.
Stöd för Google Assistant och Amazon Alexa.

LG är ett sydkoreanskt företag som grundades 1947. De är kända för att göra användarvänliga produkter med slimmad design och i utbudet finns både mobiltelefoner och smarta tv-apparater, tvättmaskin, torktumlare, kyl och frys.

Vi har utsett LG OLED C1OLED55C15LA till den bästa tv:nu just nu och detta är en tv alla pratar om! Det är en uppföljare till den tidigare omtyckta och testvinnande modellen LG CX OLED som kom 2020. Den här smart-tv:n kom på andra plats på ett test hos Techradar som tycker att detta är tv:n för dig som vill ha en OLED. Hos Bäst-i-test.se blev tv:n testvinnare och har enligt deras testpanel en mycket bra bild och svärta. Dock upplever dem ljudet som något sämre och fjärrkontrollen som något svår att hantera. Pricerunner gav den betyget 4,5 av 5 och beskriver det som en tv med fina färger och svärta. I ett test hos Råd & Rön kom LG C1 på delad tredje plats med betyget 79 av 100.

Tv:n finns i storlekarna 48, 55, 65 och 77 tum så att du kan köpa den storlek som passar ditt vardagsrum bäst. LG OLED C1 kommer med ett flertal förbättringar. Den har en unik självbelysningsteknik med mer än 100 miljoner självupplysta pixlar vilket tar bilden till en helt ny nivå. Tv:n är utrustad med fjärde generationens a9-processor, en AI-processor som optimerar klarhet, skärpa och ljusstyrka. Dolby Vision IQ ger dig ett större spektrum av färger och justerar ljusstyrkan efter omgivningen och Dolby Atmos ger ett bra surroundljud och en äkta bioupplevelse.

Med den här smart-tv:n får du tillgång till alla de stora streamingtjänsterna som Netflix, HBO och Disney+. Spelar du eller någon i familjen tv-spel? TV:n har G-SYNC®- och FreeSync™-kompabilitet som ger snabba svarstider vilket är särskilt bra i actionfyllda spel. Den har fyra separata HDMI 2.1-portar som gör att den redo för nästa generations spelkonsoler.

 • Butiker & priser: 55 tum
 • Butiker & priser: 65 tum
 • Butiker & priser: 77 tum
 • Priser för LG C1 55" OLED 4K UHD Smart TV (OLED55C16LA)
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • LG C1 65" OLED 4K UHD Smart TV (OLED65C16LA)
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • LG C1 77" OLED 4K UHD Smart TV (OLED77C16LA)
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr

Bästa premium Test.se - Bästa premium
LG
LG OLED65G1
Bästa premium
Bästa premium
LG
LG OLED65G1
Ljusstark OLED-tv i slimmad design för väggmontering.
Testvinnare hos Råd & Rön 2021.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2021.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2021.
Andra plats på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2021.
Bildstorlek: 55, 65 och 77".
Upplösning: 4K.
Bildskärmsteknik: OLED Evo.
Ljudformat: Dolby Atmos.
Smart tv: WebOS.
Stöd för Google Assistant.

LG är ett sydkoreanskt företag som grundades 1947. De är kända för att göra användarvänliga produkter med slimmad design och i utbudet finns både mobiltelefoner och smarta tv-apparater, tvättmaskin, torktumlare, kyl och frys.

Vi har utsett LG OLED65G1 till vårt bästa premiumval och den har vunnit tester och fått bra recensioner. LG står för en stor del av marknadens bästa OLED-tv-apparater och deras G1-serie är deras näst lyxigaste serie. Tv:n utsågs till testvinnare i ett test hos Råd & Rön med betyget 80 av 100. Hos Bäst-i-test.se kom tv:n på andra plats, utsågs till bästa premiumval och de beskriver det som tv:n du köper när precis allt är toppklass. I Aftonbladet Plus test blev tv:n utsedd till bäst i test med betyget 4 av 5 och den beskrivs som en tv med toppbild, bra ljud och en bra smart-tjänster. Den fick betyget 4 av 5 hos M3 Sveriges Prylsajt och enligt dem är det en ljusstark OLED med snygg dynamik.

Tv:n har en tunn och slimmad design som gör den till en del av din inredning – den hänger tätt mot väggen på samma sätt som en tavla. Detta är allt du kan önska av en tv och den finns i storlekarna 55, 65 och 77 tum. Den passar perfekt till hemmabiografen, dig som vill spela tv-spel och stora sportevenemang.

LG:s OLED-tv har en självbelysningsteknik med mer än 100 miljoner självupplysta pixlar som tar den till en hel ny nivå och som ger perfekt svärta och hög detaljrikedom. Enligt den globala kvalitetssäkringsföretaget Interek har LG:s OLED-skärmar 100 procent färgåtergivning och den matchar originalbilden. TV:n har fjärde generationens a9-processor som gör att AI-algoritmen känner igen rörelser och ljud och kan leverera den bästa bild- och ljudupplevelsen.

Med den här tv:n får du en äkta bioupplevelse hemma med Dolby Vision IQ och Atmos som är världens mest berömda teknik för HDR och ljud. Du får ett större spektrum av färger och ljudet objektbaserat och ger en surroundeffekt. Tv:n har G-SYNC®- och FreeSync™-kompabilitet som ger snabba svarstider och låter dig ta ditt spelande till nästa nivå.

 • Butiker & priser: 65 tum
 • Butiker & priser: 55 tum
 • Butiker & priser: 77 tum
 • Priser för LG 65" Gallery Design OLED evo TV - OLED G1
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • LG 55" Gallery Design OLED evo TV - OLED G1
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • LG 77" Gallery Design OLED evo TV - OLED G1
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bästa för hemmabio Test.se - Bästa för hemmabio
Sony
Sony Bravia XR A90J
Bästa för hemmabio
Bästa för hemmabio
Sony
Sony Bravia XR A90J
Högklassig bildkvalitet och smarta ljudfunktioner gör denna tv till det perfekta hemmabiosystemet.
Högt betyg hos Techradar 2022.
Testvinnare hos M3 Sveriges Prylsajt 2021.
Högt kundbetyg hos Mediamarkt.
Bildstorlek: 55, 65 och 83".
Upplösning: 4K.
Bildskärmsteknik: OLED.
Ljudformat: Dolby Atmos.
Smart tv: Google TV.
Stödjer Google Assistant.

Japanska Sony är ett multinationellt teknikföretag som grundades 1947. I deras utbud finns förstklassiga produkter som tv, kameror, videokameror, mobiltelefoner, hörlurar och PlayStation.

Sony Bravia XR A90J är en förstklassig tv som placerats bra på tester sedan den kom 2021 och satte tonen för hela året. I ett test hos M3 Sveriges Prylsajt blev den testvinnare med toppbetyget 5 av 5. Den beskrivs som en fullträff – för dig som har råd! Här lyfter man särskilt fram bilden som är i toppklass, det kraftfulla ljudet och den snygga och utstickande designen. Hos Techradar fick den högt betyg och utsågs till den tv:n som är bäst för hemmabio. I deras test lyfter de också särskilt fram det robusta ljudet som ligger mer än bara några steg före andra liknande tv-apparater.

Sonys populära tv finns i storlekarna 55, 65 och 83 tum och den har en 4K-upplösning och Sonys bästa OLED-skärm. Tv:n har en bra kombination av ljusstyrka och intelligent bildhantering och har bra kontrast, rörelsekontroll, detaljnivå och en hög ljusstyrka. Färgerna visas på det sätt som vi människor ser dem. Med tekniken XR HDR Remaste justeras nyanserna, mättnaden och ljusstyrkan för att ge en mer verklighetstrogen bild. Detta är en tv med mänsklig intelligens och utrustad med Cognitive Processor XR förstår den hur våra hjärnor tänker och ska reagera, vilket gör den mer avancerad än konventionell AI.

Ljudet sticker verkligen ut – du behöver inte investera i någon soundbar för att få en bra upplevelse och du använder hela skärmens yta som högtalare. Tack vare två nya basdrivrutiner låter ljudet fylligare och mer direkt. Med XR-ljud skalas allt ljud upp till ett surroundljud som kommer både uppifrån och sidorna. Tv:n stödjer dessutom Dolby Atmos. Tv:n är dessutom perfekt att använda till ett hemmabio-system. Tv:ns mitthögtalare kan bli en del av ett större ljudsystem vilket gör den till mittpunkten i systemet. Fötterna går att justera så att du får plats med en soundbar.

Detta är en Google-tv med inbyggd Chromecast som gör det enkelt att dela innehållet med din mobiltelefon. Tv:n är funktionsrik med ett stort utbud av olika appar och streamingtjänster. Du kan dessutom styra tv:n med Google Assistant.

 • Butiker & priser: 55 tum
 • Butiker & priser: 65 tum
 • Priser för SONY A90J 55" XR55A90JAEP
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Fri frakt över 2000 kr, 60 dagars öppet köp
   Köp online, hämta i butik
 • SONY A90J 65" XR65A90JAEP
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Fri frakt över 2000 kr, 60 dagars öppet köp
   Köp online, hämta i butik
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500 kr
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans

Bästa ljusstyrka Test.se - Bästa ljusstyrka
Samsung
Samsung QN95A
Bästa ljusstyrka
Bästa ljusstyrka
Samsung
Samsung QN95A
En snygg och elegant tv med hög ljusstyrka och imponerande ljudsystem.
Fjärde plats på test hos Techradar.com 2022.
Andra plats på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2021.
Bildstorlek: 55, 65 och 75".
Upplösning: 4K.
Bildskärmsteknik: Neo QOLED.
Smart tv: Tizen.

Samsung grundades i Sydkorea 1938 och gör innovativ hemelektronik och teknik som mobiltelefoner, surfplattor, tv och vitvaror av hög klass. Samsungs tv-apparater har placerats bra på tester och har fått många fina recensioner genom åren. De har en tv för varje plats och varje upplevelse!

Samsung QN95A var företagets nya flaggskepp 2021 och är en Neo QLED 4K TV som tar QLED till helt nya nivåer. Det är den första tv:n som har en mini LED-bakgrundsbelysning vilket ger tunnare paneler och dimbara zoner. I ett test hos Techradar kom Samsung-tv:n på en fjärde placering och utsågs till den bästa tv:n för dig som önskar en hög ljusstyrka. Deras testpanel tyckte att bildkvaliteten var stjärnklar och att ljudsystemet var imponerande. Tv:n fick betyget 4,5 av 5 på ett test hos M3 Sveriges Prylsajt och kom därmed på delad andra plats. Egenskaper de lyfte fram var framförallt den extra ljusstarka och dynamiska bilden, den utmärkta uppskalningen och den snygga och slimmade designen.

Samsung QN95A är en tv med minimalistisk och elegant form, ett metallställ och en skärm som i princip är utan skärm och kommer i storlekarna 55, 65 och 75 tum. Den beskrivs som nästan lika bra som Samsungs toppmodell QN900A som har 8K, men säljs till ett mer humant pris. Tv:n har en bild med djup svärta och ljusare höjdpunkter som levereras utan att förlora skuggdetaljer. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ gör att färgåtergivningen anpassas så att du kan uppleva även de finaste detaljerna. Tv:n har en quantum dot-teknik som ger mättade och nyanserade färger och med filmskaparläget är bilderna mycket exakta. Med en 4K AI-uppskalning får du alltid en upplösning i Ultra HD.

Även tv:ns ljud är fantastiskt tack vare Object Tracking Sound Plus (OTS+) och ett kraftfullt 4.2.2-kanals ljudsystem. De inbyggda högtalarna ger ett 3D-ljud som placerar dig i händelsernas mittpunkt. Tv:n har dessutom en intelligent bullerkompensation och när buller uppstår hjälper Active Voice Amplifier (AVA) till att framhäva rösterna på tv:n. Ett litet minus är dock att tv:n inte har tillgång till varken Dolby Vision eller Atmos.

 • Butiker & priser: 65 tum
 • Butiker & priser: 55 tum
 • Butiker & priser: 75 tum
 • Priser för Samsung QN95A
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • SAMSUNG 55" Neo QLED 4K Smart TV 2021 (QE55QN95AATXXC)
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • SAMSUNG 75" Neo QLED 4K Smart TV 2021 (QE75QN95AATXXC)
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Ytterligare läsning

Bäst i test tv - se testvinnande tv-apparater.

Köpguide tv

En bra utgångspunkt i jakten på den perfekta tv-apparaten är: hur mycket plats har du för din tv? Det går att få tag i riktigt stora tv-apparater, men det finns ingen poäng i att knöla in en riktig monster-tv i ett litet rum, eller? Om det inte är precis så du vill ha det, förstås. Den vanligaste skärmstorleken ligger runt 55-65 tum, men det blir allt vanligare med ännu större skärmar.

Olika skärmtyper

Det finns flera olika sorters skärmtyper att välja mellan, alla med sina för- och nackdelar. Värt att känna till är att alla sorters skärmtekniker är bra! Vilken sort du vill ha är relevant framförallt om du har några särskilda preferenser i ditt tv-tittande.

Den dominerande tekniken just nu är LED-TV, som består av LCD-paneler som lyses upp av LED-lampor. Det går att göra LED-apparaterna tunna och energisnåla, och skärmarna funkar väldigt bra som allround-skärmar. Vissa tillverkare, bland annat Samsung, satsar nu på en så kallad Quantum Dot-teknik (QLED), som ska kunna utöka färgrymden och kontrasten.

En annan teknik som dyker upp mer och mer på marknaden är OLED. Den här tekniken har fler lampor per pixel än en vanlig LED-TV, och därför är det lättare att kontrollera färger och släcka ner vissa pixlar helt, vilket i sin tur ger en djupare svärta. Det är också möjligt att göra TV-apparaten ännu tunnare med OLED-teknik. I och med att det går att få en svartare svart är det här något som passar extra bra för filmfantasten!

Bäst i test tv - se testvinnande tv-apparater.
Det finns många olika skärmtyper att välja mellan när du ska köpa tv.

Det dyker ständigt upp ny teknik på tv-marknaden!

Vissa tillverkare erbjuder idag böjda skärmar, men det har än så länge inte haft något större genomslag. Detsamma gäller 3D-skärmar: de var något av en sensation för ett par år sedan, men slog aldrig riktigt igenom. Det går fortfarande att få tag i för den som är intresserad, men det är inte så vanligt som tillverkarna hoppades att det skulle bli. Tekniken, och möjligheterna, utvecklas hela tiden, vilket gör det svårt att skaffa en tv som är “framtidssäkrad”. Det är såklart fullt möjligt att skaffa en tv som kommer vara fullgod flera år framöver, men hur du än beter dig kommer du samtidigt behöva leva med att det kommer dyka upp nya, flashiga funktioner mer eller mindre konstant.

HD och pixelhöjd

I tv-sammanhang snackas det en del om olika HD-kvaliteter; HD Ready, Full HD, Ultra HD och så vidare. Det blir vanligare och vanligare att man istället pratar om pixelhöjd, alltså hur många pixlar som får plats i skärmhöjden. De upplösningar som finns just nu är 720p (HD Ready), 1080p (Full HD) och 2160p (Ultra HD), kallas också 4K.

Högre upplösning ger en detaljrikare bild och bättre bildkvalitet, men viktigt att komma ihåg är att bara för att du har en tv som stöder 2160p innebär inte det att allt som visas på den kommer visas i den upplösningen; många filmer och tv-program finns inte tillgängliga i den kvaliteten, och då kvittar det hur bra din tv är. Den trollar inte fram bildkvalitet där det inte finns någon, såklart.

Vad är en smart-tv?

Hur smart är en smart-tv? Väldigt smart! Du kan ta ditt tv-tittande till helt nya nivåer om du har möjlighet att koppla upp tv:n mot internet. Då kommer du åt dina favorserier och program den vägen. Idag har så gott som alla tv-apparater förutsättningen för att fungera som en smart-tv. Om funktionen inte finns inbyggd i tv:n är det istället möjligt att koppla upp den mot en ChromeCast eller AppleTV och på så sätt streama allt möjligt via din bostads WiFi direkt i tv:n.

Vad vill du kunna koppla ihop med din tv?

För att kunna koppla till exempel dvd-spelare och tv-spelskonsoler till din tv behöver det finnas uttag för att kunna göra sagda hopkoppling. Standard idag är att apparater kopplas till tv:n med en HDMI-kabel, men den äldre varianten SCART förekommer fortfarande, likaså USB. Frågan du behöver ställa dig är alltså: vilka ingångar behöver jag ha på min tv för att kunna koppla ihop den med mina befintliga (och kanske kommande) apparater?

Det är också viktigt att du vet vilken tv-leverantör du har, så att du kan försäkra dig om att tv:n du vill ha har stöd för att kunna ta emot signaler från just din leverantör.

Högre uppdateringsfrekvens för snabba rörelser

Gillar du att titta på sport? Då är det här extra viktigt för dig! Även om alla tv-apparater idag klarar av att visa skarpa och tydliga lugna bilder är det inte säkert att de klarar av att ge en lika skarp bild av saker i rörelse. Är du intresserad av att hålla koll på pucken eller bollen behöver du därför en tv med en uppdateringsfrekvens på minst 100 Hz. Undvik apparater med 50 eller 60 Hz.

Så mäter man tv-skärmen

Tv:ns storlek hänvisar till dess diagonala längd och det får du fram genom att mäta från övre vänstra hörnet till hörnet längst ner till höger. För att få fram storleken i tum kan du ta hjälp av vår beräkning nedan.

 • 1,7 meter = 55 tum.
 • 2 meter = 65 tum.
 • 2,3 meter = 75 tum.

Så mycket kostar en tv

Det är enorma prisskillnader på olika TV-apparater! Du kan betala allt från ett par tusenlappar upp till långt över 200 000 kronor. Men riktigt så extrem behöver du verkligen inte vara för att få en välfungerande och mångfacetterad tv. Det är framförallt storleken på tv:n och diverse extra funktioner och finesser som gör att priset drar iväg, men så länge du inte känner ett behov av att ha en superstor tv med alla de senaste finesserna kan du utan bekymmer få en bra TV för omkring 5 000 kronor.

Bäst i test tv - se testvinnande tv-apparater.
Det finns tv-apparater i flera olika prisklasser.

Praktisk ordlista

Det är inte alltid helt lätt att hänga med på vad alla termer och förkortningar egentligen betyder. Nedan förklarar vi några av de vanligaste förkortningarna!

LCD: Står för ”Liquid Crystal Display”. Skärmen består av miljontals flytande kristaller som släpper igenom olika mycket ljus beroende på hur mycket ström som tillförs, och skapar på så vis en bild.

LED: Står för ”Light Emitting Diode”, det vill säga lysdiod. Lysdioder är den idag vanligaste belysningskällan i LCD-paneler.

OLED: Står för ”Organic Light Emitting Diode”. För den här sortens lysdioder behövs ingen LCD-panel, vilket innebär att skärmarna kan göras tunnare. Med OLED-teknik kan varje enskild pixel stängas av helt, vilket ger starkare kontraster och en svartare svärta.

QLED: Står för ”Quantum dot Light Emitting Diode”. Här består belysningen av så kallade kvantprickar, som är betydligt mindre än vanliga lysdioder. I teorin innebär det att de ska kunna ge ännu bättre bild än OLED, men än är tekniken inte där.

HD: Står för ”High Definition” och är den första definierade standarden för HD-TV. Kallas även 720p.

HDMI: Står för ”High-Definition Multimedia Interface”. Det är den idag vanligaste anslutningen för externa bildkällor på en TV. Skickar också över digitalt ljud och kommandon.

SCART: En äldre form av anslutning av ljud och bild till TV:n. Vanligt i VHS-spelare och äldre DVD-spelare.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst: 

Techradar (2022)

Techradar har valt ut och listat de sju bästa tv-apparaterna för 2022. Panasonic JZ2000 OLED blev den bästa tv:n, LG C1 OLED Series utsågs till bästa OLED-tv och Panasonic HX800 blev den bästa budget-tv:n. Samsung QN95A Neo QLED utsågs till den bästa tv:n för ljusstyrka och vill du ha en till hemmabiosystemet rekommenderar Techradar Sony A90J OLED.

Råd & Rön (2021)

Råd & Röns uppdaterade test om tv visade att en hög prisklapp långt ifrån betyder hög kvalitet. i testet finns 289 tv-apparater i storlekarna 24 till 65 tum. I toppen låg flera modeller av LG:s tv-apparater, främst med sina OLED-modeller. Bäst i test blev LG OLED55G16LA och LG OLED65G16LA med betyget 80 av 100. På andra plats kom LG OLED55CX6LA och LG OLED65BX6LB.

M3 Sveriges Prylsajt (2021)

M3 Sveriges Prylsajt har gjort ett stort test av årets bästa 4K-tv. De testade och betygsatte sex olika tv-apparater. Sony Bravia XR A90J fick betyget 5 av 5 och utsågs till bäst i test. På delad andra plats med betyget 4,5 av 5 kom Samsung QN95A och Philips OLED+ OLED936.

Bäst i test (2021)

I ett uppdaterat test hos Bäst-i-test.se har de testat 11 olika tv-modeller. De jämförde egenskaper som bildkvalitet, ljudkvalitet, användarvänlighet och funktionalitet. LG Oled C1 blev utsedd till bäst i test med betyget 4,5 av 5. Som bästa premiumval utsågs LG G1 och på tredje plats kom LG CX-serien.

Aftonbladet Plus (2021)

Aftonbladet har testat 13 olika tv-modeller – tekniken är mer avancerad och skärmarna allt större där försäljningen av 65 tum eller större ökade med 15 procent under november 2021. De vanligaste tekniklösningarna är QLED och miniLED som konkurrerar med OLED-teknink. Testet utfördes i hemmiljö i ett vardagsrum med relativt mycket ljusinsläpp och testpanelen har streamat material från Netflix, Apple TV+ och Youtube och jämfört. LG OLED55G1 och Philips 65 OLED806/12 blev utsedda till bäst i test med betyget 5 av 5. Andra som fick betyget 4 av 5 var Philips The One 58PUS8506, Panasonic TX-65JZ2000E, LG OLED48C141B, TCL 65C825 och Samsung QE65QN800A.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Tv:ns storlek hänvisar till dess diagonala längd och det får du fram genom att mäta från övre vänstra hörnet till hörnet längst ner till höger. 1,7 meter är 55 tum, 2 meter är 65 tum och 2,3 meter är 75 tum.
 • En smart-tv är en tv för dig som vill få ut mer av din tv än att titta på linjär tv. Den har många smarta funktioner och kan göra mer än att visa tv-program och är en kombinerad tv och dator. Det är också en tv för dig som vill ha en tv med internet för att kunna använda streamingtjänster direkt i tv:n utan att behöva koppla in datorn via en sladd eller en ChromeCast som du styr med mobiltelefonen.
 • Vi har valt att utse LG Oled C1OLED55C15LA till den tv som är bäst i test. Det är en OLED-tv med slimmad design och bra bild som placerat sig bra på många tester och som finns i flera storlekar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
LG LG OLED C1OLED55C15LA