HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
tv - Bäst i test

Test av tv

103 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 20:e December, 2019, Baserad på 45 experttester.

Det finns en mängd bra TV-apparater idag! De erbjuder olika funktioner, olika skärmtekniker och olika storlekar, och vad du ska ha beror på vad du föredrar.

Jag kan allt om TV – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

En bra utgångspunkt i jakten på den perfekta TV-apparaten är: hur mycket plats har du för din TV? Det går att få tag i riktigt stora TV-apparater, men det finns ingen poäng i att knöla in en riktig monster-TV i ett litet rum, eller? Om det inte är precis så du vill ha det, förstås. Den vanligaste skärmstorleken ligger runt 55 tum, men det blir allt vanligare med ännu större skärmar. 

Olika skärmtyper 

Det finns flera olika sorters skärmtyper att välja mellan, alla med sina för- och nackdelar. Värt att känna till är att alla sorters skärmtekniker är bra! Vilken sort du vill ha är relevant framförallt om du har några särskilda preferenser i ditt TV-tittande.

Den dominerande tekniken just nu är LED-TV, som består av LCD-paneler som lyses upp av LED-lampor. Det går att göra LED-apparaterna tunna och energisnåla, och skärmarna funkar väldigt bra som allround-skärmar. Vissa tillverkare, bland annat Samsung, satsar nu på en så kallad Quantum Dot-teknik (QLED), som ska kunna utöka färgrymden och kontrasten.

En annan teknik som dyker upp mer och mer på marknaden är OLED. Den här tekniken har fler lampor per pixel än en vanlig LED-TV, och därför är det lättare att kontrollera färger och släcka ner vissa pixlar helt, vilket i sin tur ger en djupare svärta. Det är också möjligt att göra TV-apparaten ännu tunnare med OLED-teknik. I och med att det går att få en svartare svart är det här något som passar extra bra för filmfantasten!

Det dyker ständigt upp ny teknik på TV-marknaden!

Vissa tillverkare erbjuder idag böjda skärmar, men det har än så länge inte haft något större genomslag. Detsamma gäller 3D-skärmar: de var något av en sensation för ett par år sedan, men slog aldrig riktigt igenom. Det går fortfarande att få tag i för den som är intresserad, men det är inte så vanligt som tillverkarna hoppades att det skulle bli. Tekniken, och möjligheterna, utvecklas hela tiden, vilket gör det svårt att skaffa en TV som är “framtidssäkrad”. Det är såklart fullt möjligt att skaffa en TV som kommer vara fullgod flera år framöver, men hur du än beter dig kommer du samtidigt behöva leva med att det kommer dyka upp nya, flashiga funktioner mer eller mindre konstant. 

HD och pixelhöjd

I TV-sammanhang snackas det en del om olika HD-kvaliteter; HD Ready, Full HD, Ultra HD och så vidare. Det blir vanligare och vanligare att man istället pratar om pixelhöjd, alltså hur många pixlar som får plats i skärmhöjden. De upplösningar som finns just nu är 720p (HD Ready), 1080p (Full HD) och 2160p (Ultra HD), kallas också 4K.

Högre upplösning ger en detaljrikare bild och bättre bildkvalitet, men viktigt att komma ihåg är att bara för att du har en TV som stöder 2160p innebär inte det att allt som visas på den kommer visas i den upplösningen; många filmer och TV-program finns inte tillgängliga i den kvaliteten, och då kvittar det hur bra din TV är. Den trollar inte fram bildkvalitet där det inte finns någon, såklart.

Hur smart är det med smart-TV?

Väldigt smart! Du kan ta ditt TV-tittande till helt nya nivåer om du har möjlighet att koppla upp TV:n mot Internet. Idag har så gott som alla TV-apparater förutsättningen för att fungera som en Smart-TV. Om funktionen inte finns inbyggd i TV:n är det istället möjligt att koppla upp den mot en ChromeCast eller AppleTV och på så sätt streama allt möjligt via din bostads WiFi direkt i TV:n. Olika smart-TV har olika användargränssnitt, så om du redan är prenumerant på diverse olika streamingtjänster är det en bra idé att kolla så att de tjänster du använder dig av finns tillgängliga på den TV du vill skaffa dig.

Vad vill du kunna koppla ihop med din TV?

För att kunna koppla till exempel DVD-spelare och TV-spelskonsoler till din TV behöver det finnas uttag för att kunna göra sagda hopkoppling. Standard idag är att apparater kopplas till TV:n med en HDMI-kabel, men den äldre varianten SCART förekommer fortfarande, likaså USB. Frågan du behöver ställa dig är alltså: vilka ingångar behöver jag ha på min TV för att kunna koppla ihop den med mina befintliga (och kanske kommande) apparater?

Det är också viktigt att du vet vilken TV-leverantör du har, så att du kan försäkra dig om att TV:n du vill ha har stöd för att kunna ta emot signaler från just din leverantör.

Högre uppdateringsfrekvens för snabba rörelser

Gillar du att titta på sport? Då är det här extra viktigt för dig! Även om alla TV-apparater idag klarar av att visa skarpa och tydliga lugna bilder är det inte säkert att de klarar av att ge en lika skarp bild av saker i rörelse. Är du intresserad av att hålla koll på pucken eller bollen behöver du därför en TV med en uppdateringsfrekvens på minst 100 Hz. Undvik apparater med 50 eller 60 Hz!

Jämför bilden!

Tekniska specifikationer i alla ära, men för att verkligen se vad du vill ha är det viktigt att du gör just det: ser. Jämför bilden på olika skärmtekniker – vilken föredrar du? 

Stora skillnader i pris

Det är enorma prisskillnader på olika TV-apparater! Du kan betala allt från ett par tusenlappar upp till långt över 200 000 kronor. Men riktigt så extrem behöver du verkligen inte vara för att få en välfungerande och mångfacetterad TV. Det är framförallt storleken på TV:n och diverse extra funktioner och finesser som gör att priset drar iväg, men så länge du inte känner ett behov av att ha en superstor TV med alla de senaste finesserna kan du utan bekymmer få en bra TV för omkring 5 000 kronor.

Ordlista

Det är inte alltid helt lätt att hänga med på vad alla termer och förkortningar egentligen betyder. Nedan förklarar vi några av de vanligaste förkortningarna!

LCD: Står för ”Liquid Crystal Display”. Skärmen består av miljontals flytande kristaller som släpper igenom olika mycket ljus beroende på hur mycket ström som tillförs, och skapar på så vis en bild.

LED: Står för ”Light Emitting Diode”, det vill säga lysdiod. Lysdioder är den idag vanligaste belysningskällan i LCD-paneler.

OLED: Står för ”Organic Light Emitting Diode”. För den här sortens lysdioder behövs ingen LCD-panel, vilket innebär att skärmarna kan göras tunnare. Med OLED-teknik kan varje enskild pixel stängas av helt, vilket ger starkare kontraster och en svartare svärta.

QLED: Står för ”Quantum dot Light Emitting Diode”. Här består belysningen av så kallade kvantprickar, som är betydligt mindre än vanliga lysdioder. I teorin innebär det att de ska kunna ge ännu bättre bild än OLED, men än är tekniken inte där.

HD: Står för ”High Definition” och är den första definierade standarden för HD-TV. Kallas även 720p.

HDMI: Står för ”High-Definition Multimedia Interface”. Det är den idag vanligaste anslutningen för externa bildkällor på en TV. Skickar också över digitalt ljud och kommandon.

SCART: En äldre form av anslutning av ljud och bild till TV:n. Vanligt i VHS-spelare och äldre DVD-spelare. 

Läs hela texten - gratis!

Bästa Budgetval: Samsung UE43RU6025

Bra bildkvalitet Stöd för Google Assistant och Amazon Alexa
Små högtalare
Produktbeskrivning

TV-apparater är en ganska svår kategori att rekommendera eftersom det ständigt kommer nya modeller och funktioner. Samsungs modeller är bland de mest populära på marknaden och därför väljer vi att rekommendera en av de som har ligger högt upp i popularitet hos Prisjakt och har ett något lägre pris än toppmodellerna, som oftast blir utnämnda till bäst i test. Samsung UE43RU6025 har UHD 4K upplösning som ger en fantastisk bild där detaljerna kommer till liv. Det finns 3 HDMI-portar och USB. Designen är slimmad och du kan välja mellan att låta den stå på stativ eller hänga upp den på väggen. Bildtekniken är LCD med LED-belysning bakom skärmen. Eftersom att det är en smart-tv så finns det stöd för appar. Den har även stöd för Google Assistant och Amazon Alexa. Modellen hamnar högt upp på Prisjakts topplista och är riktigt prisvärd.

Visa hela texten

Bäst i test: LG OLED55C9PLA

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019,    Taenk.dk 2019,    Techradar 2019,    Råd & Rön 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Fantastisk bildkvalitet Bra svärta Snabb svarstid
Begränsad kontrast i ljusa omgivningar
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se rekommenderar LG:s OLED-modeller. LG toppar i regel tester (ofta tillsammans med Samsung), och flera av deras modeller toppar Råd & Röns test men även andra testkällor. Den vi särskilt rekommenderar här, LG OLED55C9, är en av LG:s nyaste modeller. OLED55C9 är en uppdatering från populära C8, med en kraftfull och intelligent a9-processor som ger fantastisk bildkvalitet och detaljrikedom. Den har snabb svarstid och 4K HDR som är anpassad för gaming. Färgerna är levande och den har bra svärta.

Visa hela texten
Bildstorlek:
55"
Upplösning:
3840x2160 (4K Ultra HD)
Bildförhållande:
16:9
Bildskärmsteknik:
OLED (AMOLED)
Ljudformat:
Dolby Digital 5.1, DTS 2.0, DTS HD High Resolution Audio, Dolby Atmos, DTS:X
Kommunikation:
WIFI, Ethernet
Anslutningar:
HDMI 4 st, USB 3 st, AUX
Uppdateringsfrekvens:
120 Hz
Smart TV:
YouTube, Spotify, Webbläsare, Netflix, Viaplay, SVT Play, HBO Nordic, Amazon Prime Video
Funktioner:
Bild-i-Bild (PiP), Bluetooth, Röststyrning, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöd för HbbTV
Operativsystem:
WebOS

Köp den till dessa priser idag:

Vi rekommenderar också:

Samsung Q90 QLED

Testresultat
Techradar 2019,    Techradar 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Bildstorlek:
55"
Upplösning:
3840x2160 (4K Ultra HD)
Bildförhållande:
16:9
Bildskärmsteknik:
LCD
Kommunikation:
WiFi, Ethernet
Anslutningar:
HDMI 4 st, USB 3 st
Uppdateringsfrekvens:
120 Hz
Smart TV:
Webbläsare, Netflix, Rakuten TV och Amazon Prime
Funktioner:
Bild-i-Bild (PiP), Bluetooth, Time-shift, Stöd för HbbTV, Adaptiv synk-teknik
Operativsystem:
Tizen OS
Visa alla specifikationerna

LG OLED65C9PLA

Testresultat
Taenk.dk 2019,    Råd & Rön 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Bildstorlek:
65"
Upplösning:
3840x2160 (4K Ultra HD)
Bildförhållande:
16:9
Bildskärmsteknik:
OLED (AMOLED)
Ljudformat:
Dolby Digital 5.1, Dolby Atmos
Kommunikation:
WIFI, Ethernet
Anslutningar:
HDMI 4 st, USB 3 st, AUX
Uppdateringsfrekvens:
120 Hz
Smart TV:
YouTube, Spotify, Webbläsare, Netflix
Funktioner:
Bluetooth, Röststyrning, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöd för HbbTV, Adaptiv synk-teknik
Operativsystem:
WebOS
Visa alla specifikationerna

Köp den till detta pris idag:

Samsung QE55Q70R

Testresultat
M3 Sveriges Prylsajt 2019
Omdömen Via prisjakt

Bra bild och ljud Snabb respons för spel
Ingen analog bildingång
Bildstorlek:
55"
Upplösning:
3840x2160 (4K Ultra HD)
Bildförhållande:
16:9
Bildskärmsteknik:
LCD
Ljudformat:
Dolby Digital Plus
Kommunikation:
WIFI, Ethernet
Anslutningar:
HDMI 4 st, USB 2 st
Uppdateringsfrekvens:
120 Hz
Smart TV:
Funktioner:
Bild-i-Bild (PiP), Bluetooth, Omgivningsljus (Ambilight), Time-shift, Stöd för HbbTV, Adaptiv synk-teknik
Operativsystem:
Tizen OS
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

TV - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Blu-ray-spelare

UPPDATERAD 10:e Augusti, 2017

Projektorer

UPPDATERAD 7:e November, 2016

Experttester vi läst (45st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har testat 14 olika tv-modeller och det visar sig att modellerna blir större och större. Nu ligger allt över 55 tum åt det mest populära. 4K-upplösning har även blivit den nya standarden när det kommer till upplösning. Det blir två modeller som konkurrerar om titeln bäst i test denna gång. Det står mellan LG OLED55B9 och LG OLED55C9.

LG OLED55C9 har en fyllig svärta, bra färgåtergivning med tydliga detaljer och är generellt sätt bättre än B9. Den känns helt enkelt mer rejäl och bättre. Modellen har en smart fjärrkontroll som du riktar mot skärmen, den är dock lite svår att lära sig men det går relativt fort.

LG OLED55B9 har både bra bild och ljud. Framförallt svärta och ljudet är faktiskt så bra att du inte nödvändigtvis måste ha separata högtalare. Även denna modell har den smarta fjärrkontrollen. B9 är en väldigt bra tv men till ett lite lägre pris än C9 som är lite vassare. Båda modellerna slutar på 5 plus och utses till bäst i test.

När det kommer till tredjeplats så finns det flera modeller som hamnar högt i betygsskalan. Flera modeller får betyget 4/5. Den modell som är helt klart bäst om vi bara ser till bild- och ljudkvalitet är Panasonic TX-65GZ2000E. Men prislappen gör att den bara får 4 plus. Denna modell är helt klart allt för dyr. Men bildupplevelsen är fantastisk och den har ett otroligt surroundljud. Den har större ljudstyrka än andra OLED-skärmar.

Vinnare i det här testet

Taenk.dk

Publicerad

På delad förstaplats ligger LG OLED55C9PLA och LG OLED65C9PLA. Som namnet lyder är det olika skärmstorlekar på de här modellerna. Båda har fantastiskt bra bild- och ljudkvalitet. Det som skiljer sig är att OLED65C9PLA är dyrare och har större skärm annars har de i princip samma funktionalitet. På tredjeplatsen har vi Samsung QE65Q85RATXXC. Denna modell ligger tätt bakom testvinnarna. Den är nästan lika bra som LG’s OLED-modeller. Skärmen är 65" och är baserad på LCD/LED istället för OLED. Det finns både för och nackdelar med båda. På avstånd, centrerat är bildkvaliteten sämre på LCD/LED än OLED till exempel. Men förutom detta faktum är denna tv riktigt bra.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

LG OLED65C9PLA får bäst betyg i Råd & Rön’s stora test av TV-apparater. Energiförbrukningen med optimala inställningar är bättre på denna jämfört med 55"-modellen på andraplatsen. Eftersom den är större ligger den årliga förbrukningen på 190 kWh. Denna modell får höga betyg när det gäller bild- och ljudkvalitet.

LG OLED55C9PLA betraktningsvinkel är bättre på denna jämfört med 65"-modellen och hamnar på andraplatsen. Den har endast ett poäng mindre än förstaplatsen. LG OLED65C8PLA hamnar på tredjeplatsen, detta var 2018-års topp-tv. Men den kan fortfarande finnas att köpa på några butiker.

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Techradar har gjort den optimala guiden för dig som ska köpa ny tv. I skrivande stund presenteras de bästa tv-apparaterna tillgängliga vid det tillfället. Det kan vara riktigt svårt att veta vilken sort man ska välja, men i detta test har de fokuserat på att hitta de bästa tv-apparaterna utan begränsningar.

Samsung Q90 QLED kan enligt Techradar kanske vara den bästa tv:n någonsin. Bildkvaliteten är underbar och den har en otrolig HDR-prestanda. Den har större betraktningsvinkel än tidigare. Dimningen ger djup svärta som inte förlorar detaljer i skuggor.

LG OLED55C9 är den nya uppdateringen av C8-modellen. Även denna närmar sig topplaceringen. Bildskärmen och webOS smarta plattform gör att denna är en av de bästa 4K-tv som tillverkats hittills. Det är inte jättemånga uppdateringar från förra årets modell men den har A9-processor som gör att bildbehandlingen är i toppklass. Det finns dyrare LG-modeller men denna räcker gott och väl. Med de dyrare varianterna får du snyggare form och bättre ljud.

På tredjeplatsen är Samsung Q900R QLED, en maffig 8K LCD-LED tv som imponerar. Detta är världens första riktiga 8K tv. Bildkvaliteten är otrolig, det ser ut som "i verkliga världen - fast bättre", för att citera Techradars testsammanfattning. Det som kan kritiseras är det nuvarande utbudet av 8K-innehåll. Har du lust att spendera en stor summa pengar så är detta tv:n för en riktig tv-fantast.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test blir Samsung Q7FN, med denna tv får du fantastisk bild för priset. En smart funktion med denna tv är en specialkontakt som leder ner till en anslutningsbox. Med denna box slipper du flera olika sladdar som hänger ner från tv:n. Den har fin svärta men den är inte i toppklass gällande rörelsehantering. Men den är bättre än flera andra av Samsungs LED-modeller. När det gäller ljudet kan det vara bra med en extern ljudkälla eftersom TV:ns egna ljud inte är jättebra.

På andraplats har vi Philips UHD Smart TV 55PUS7272. Detta är en tv med många smarta lösningar. Den har till exempel Android som operativsystem vilket innebär att det kommer med några appar från start. Då är även systemet öppet för utvecklare att fortsätta anpassa appar, precis som till mobilen. Chromecast finns inbyggt i TV:n vilket är ett stort plus för dig som streamar ofta. Bildkvaliteten är okej men detaljrikedomen är inte speciellt bra i mörka partier. Ljudet är fylligt och bra och den har ambilight som skapar ett stämningsfullt ljus i vardagsrummet.

På tredjeplatsen är Philips OLED803. Detta är en toppmodell med allt man kan önska sig enligt Bäst-i-test. Bilden är knivskarp och den har rikt färgomfång. Även denna modell har amilight. Den har flera inställningsmöjligheter och du kan anpassa bildkvaliteten så som du önskar. Det som är negativt med denna modellen är att stativet är svårmonterat men när du väl fixat det är det inga problem.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 har testat 5 tv-apparater med 4K som inte är allt för dyra. Dessa håller en hög kvalitet gällande bild och kostar max 15000

Bäst betyg får Samsung QE55Q70R, en 55" tv med bakbelyst led (qled). Bildkvaliteten är riktigt bra med ett bredd färgomgång och den passar bra för spel eftersom det är extra låg fördröjning mellan insignal och bildvisning. Ljudet är bra med djup bas och bra balans mellan diskant och mellanregister. Samsung är enligt M3 bra på att ge en bra användarupplevelse, vilket verkligen känns i denna tv:n.

På andraplatsen har vi Philips 55OLED903, en tv med bra ljud och flera extrafunktioner. Även denna modell är bakbelyst med ambilight som lyser upp bakom tv:n och anpassar ljuset efter vad du tittar på. En bonus är att du kan koppla ihop detta system med Philips Hur-system om du har ett sådant ljussystem hemma. Tv:n ljud har djup bas utan att bli bullrig och det finns flera inställningar du kan göra för att få en bra ljudupplevelse. Ett minus med denna modell är att det är för lång fördröjning mellan bildkälla och visning för spel. Vilket kan upplevas som ett problem om du spelar mycket.

Tredjeplatsen delar LG OLED55C8 och Panasonic TX-55FZ800E. Båda är bra men vi har valt att lyfta LG OLED55C8 som har en hög kvalitet till ett överkomligt pris. Dock kan navigationen vara lite krånglig men när man lär sig den är detta en bra tv. Bilden är denna modellens styra. Den är klar i färgerna och har knivskarp kontrast. Uppskalningen är bra och du kan njuta av 4K. Den fungerar också bra om du spelar mycket.

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Techradar har testat de bästa TV-apparaterna med 4K som finns på marknaden just nu. 4K innebär fyra gånger bättre upplösning än traditionella HD-skärmar. Detta kommer framöver troligtvis vara standard när du köper nya tv-apparater framöver.

Samsung Q90 QLED TV är just nu den bästa 4K-tvn som finns enligt Techradar. Den ger en djup svärta utan att förlora detaljer i mörka partier. Bildkvaliteten är fantastisk och det måste ses med egna ögon för att se hur bra det faktiskt är. LG C8 OLED hamnar på andraplatsen. LG:s B-serie av OLED-4K-TV var förra årets bästa OLED-TV men har nu halkat lite efter vinnaren. Färgerna är livfulla, svärtan är djup och den är riktigt grym på detaljnivå med 4K-upplösningen. Sony Bravia A9F OLED är den andra generationen från Sony’s OLED-modeller. Ännu bättre än föregångaren och är hittills den bästa TV:n med OLED från Sony. Den har några småproblem, tex blödande svärta men utöver detta så är det en fantastiskt bra OLED-TV med 4K-upplösning.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test blir den mångsidiga och smarta tvn Philips UHD Smart TV 55PUS7272. Vid köpet ingår flera Android-appar. Systemet är öppet så att allt tillverkare kan lägga till nya appar, precis som till mobiler. Chromecast finns inbyggt i TV:n, något som verkligen underlättar om du saknar några appar eller vill streama direkt från mobilen eller webbläsare på datorn/surfplattan. Bildkvaliteten är helt klart godkänd men den får lite kritik för att färgerna drar åt det matta hållet och detaljrikedomen i mörka partierna inte helt bra. Högtalarnas ljud är fylligt och välbalanserat. En extrafunktion som uppskattas är ambilight, som är ett ljus som slår mot väggen bakom TV:n, snyggt och stämningsingivande.

På andraplats med utmärkelsen Bästa OLED-TV är Philips OLED803. Bilden är knivskarp, har fina färger och flera inställningsmöjligheter. Den har tresidig ambilight som lyser runt om TV:n, coolt och snyggt men kan blända något från sidan. Eftersom den är utrustad med Android som operativsystem så finns flera appar redan i TV:n och den funkar smidigt ihop med din smart-phone, dator eller surfplatta. Chromecast är inbyggt. Bildupplevelsen är "maxad" och du kan ställa in bildkvalitet efter eget önskemål. Det går att ställa in så att det nästan ser 3D-animerat ut, men självklart mer verklighetstroget också. Ljudet är detaljrikt och bra, basen är dock lite klen. Det enda som är negativt är ett ganska svårmonterat stativ och att fjärrkontrollen är något seg och synkar dåligt med TV:n.

På tredjeplats är Philips OLED903 som har många likheter med 803-modellen. Det är samma skärm men ljudet, anslutningarna och bordsstället skiljer sig åt. Den har dubbla satellitmottagare, och två tunna metallskenor som stativ istället för en traditionell tv-fot. Ljudet är den absolut största skillnaden. Längs botten sitter en soundbar och på baksidan finns en rejäl bashögtalare. Denna modell köper du helt enkelt om du vill ha fantastiskt bra integrerat ljud, annars kan du välja 803-modellen. Bildkvaliteten är riktigt fin och du kan ställa in efter eget önskemål. Ambilight finns med längs sidorna och testpanelen upplever att det känns snällare mot ögonen i ett mörkt rum. Modellen har Android, med flera appar och inbyggd Chromecast och stöd för röstkommandon via Google Assistant. Det som får kritik är att fjärrkontrollen missar knapptryckningar ganska ofta.

Vinnare i det här testet

Taenk.dk

Publicerad

Taenk har testat de bästa TV-apparaterna på marknaden. De utser LG OLED 55 C8 till bäst i test. Flera tillverkare satsar på OLED-skärmar och LG lyckas bäst just nu. TV:n har en bra svärta och enhetlig ljusnivå på hela skärmen. Bildkvalitetn är bättre än flera andra konkurrenter. Ljudkvaliteten och användarvänligheten är bra och det är svårt att ge någon typ av kritik. Det som skulle kunna vara bättre är navigering och design vid menysystemet där appar och streamingtjänsterna är. Tätt efter ligger Panasonic TX-55FZ950E som är en utmärkt TV med OLED-teknik. Bilden är fantastisk, dock inte lika bra som LG’s modell. Ljudet är riktigt bra och skärmen har riktigt bra oavsett vilken vinkel du tittar från. På tredjeplats är LG 49SK8500PLA som använder sig av LCD/LED-teknik istället för OLED som flera av LG’s modeller. Bildkvaliteten är riktigt bra och modellen är den bästa LCD/LED-skärmen som Taenk testat under 2018. Bilden och ljudet är mycket bra. Användarvänligheten är hög och det enda som kritiseras är menysystemet, navigeringen och design skulle kunna utvecklas för att bli bättre.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har genomfört ett omfattande test av TV-apparater inom alla prisklasser och storlekar. LG OLED65C8PLA hamnar på förstaplats, med riktigt bra bild och och ljudkvalitet (modellen vi har med här under har stoleken 55 tum istället för 65 som testkällan provat). Därefter kommer två till modeller, från LG: OLED 55C7V och OLED55B8PLA. De delar andraplatsen med Panasonics TX-55FZ950E och Sonys Bravia KD-65AF8. Vi på test.se har utsett placeringarna i vår sammanställning utifrån vilken vi anser har fått bäst omdöme och har bäst pris. Alla tre modellerna har fått bra betyg gällande bild- och ljudkvalitet och har OLED-skärmar.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat 7 TV-apparater från olika märken med fokus på bildkvalitet med hjälp av både tekniska mätningar och en användarpanel. Vinnaren i testet blev Samsung UE55NU8005 som hade perfekt färg och vitbalans och uppskattades av användarna. Ljudet upplevdes också som bra.

Andra plats i testet intas av LG 55UK7550. Användarpanelen uppskattade LG:s bild allra mest, med ljudet upplevdes som burkigt.

Panasonic TX-55FX700 är testets tredje bästa TV. Den har bra bild och ett helt okej ljud, och både färgåtergivning och vitbalans fick godkänt i de tekniska testerna.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd & Rön har testat sammanlagt 291 TV-apparater, och det är LG och Samsung som trängs i toppen! Det är väldigt jämnt, dessutom.

Högst poäng har LG OLED 55B7V fått. TV:n är 55 tum stor och har upplösning i Ultra HD. TV:n har fått genomgående höga betyg, men är särskilt framstående gällande ljudkvalitet och multimediaspelare!

På andra plats i Råd & Röns test ligger en annan LG-modell, OLED55C7V. Det är egentligen inte mycket som skiljer de båda apparaterna åt, men den här modellen är något dyrare och har något högre energiförbrukning.

På tredje plats hittar vi Samsung QE65Q7F. Den här modellen är 65 tum stor och har QLED-skärm. Bildkvalitén upplevdes inte lika bra som på de ovan presenterade modellerna, men i övrigt är det här också en riktigt bra TV. Samsungs TV är dock bra mycket dyrare än LG:s båda modeller.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön konstaterar att hög prislapp långt ifrån betyder att det är hög kvalitet. Det går att hitta en bra TV-apparat i alla storlekar och prisklasser. 234 TV-apparater mellan 24 till 64 tum har testats och skärmen, samt kvaliteten, är mest avgörande för prislappen. En annan faktor som kostar är TVns utförande/design. Resultaten från användarpanelen visar att den fyrdubblade upplösningen på UltraHD-TV-apparaterna inte gör någon större skillnad för tittarupplevelsen, men däremot verkar den nya färgstandarden HDR lovande, trots vissa tekniska “barnsjukdomar”. Råd & Rön tittade på bildkvaliteten för alla TV-apparater med fabriksinställningar (direkt ut kartongen) och efter att ha kalibrerat den. Ljudet på de dyrare modellerna är förvånansvärt bra, eftersom tillverkarna hittat ett sätt att utnyttja den tunna designen bättre, men på apparaterna långt ner i Råd & Röns lista är ljudet fortfarande väldigt dåligt. I övrigt är det bra att veta vilka prylar man vill ansluta till sin TV, samt vilka funktioner som bör finnas på en s.k. smart-TV.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har tittat närmare på sex T&V-apparater från 2016 i storleken 55-58 tum, i prisklassen 10-15000 kronor. Samtliga stöder HDR och HDMI 2.0/HDCP 2.2, vilket gör dom idealiska för det nya UHD Blu-ray-formatet. Man har fokuserat på bildkvalitet, ljudkvalitet och användarvänlighet. Samsung blir guldmedaljör med 55KS7005, trots att konkurrensen är stenhård i det här prissegmentet. TVn har genomgående mycket att erbjuda - snygg design, utmärkt användarvänlighet och framför allt en gnistrande bra bild. Det är faktiskt den enda modellen i testet som kan ge en någorlunda fullvärdig upplevelse av de nya HDR-formaten. Silvermedaljören blev Panasonic 55DX700 som gör det mesta rätt! De som vill ha en bra allround-TV hamnar sällan fel med en Panasonic. Så är det med årets 700-serie också. Det är visserligen inte den mest imponerande eller ljusstarkaste HDR-skärmen, men har å andra sidan mycket naturliga färger. Den har även en fin bildbehandling, vilket gör det lätt att rekommendera den. LG 55UH770 hamnar på tredjeplats och bjuder på snygg design och läckra smartfunktioner, men bildkvaliteten hamnar lite i skuggan av de bästa. LG:s OLED-skärmar är kända för s in silkeslena svärta, som ger allt TV-material ett fenomenalt djup och en fin kontrast. Därför är det lite ironiskt att deras LCD-skärm uppför sig precis tvärtom: den har visserligen knivskarpa detaljer och en korrekt färgåtergivning, men när det gäller kontrast, svärta och ljusstyrka får den inte lika bra betyg jämfört med de bästa i testet.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön konstaterar att ett högt pris inte alltid innebär hög kvalitet - man kan göra fynd bland alla TV-storlekar. I Råd & Röns test finns hela 198 TV-apparater i storlekarna 32 - 65 tum och med pris från 2500 - 35000 kronor. Det är främst skärmens storlek och kvalitet som är avgörande för priset, men även olika finesser som Smart-TV, 3D och internetuppkoppling. Bäst i test med 77 av 100 möjliga i betyg är LG med modellen 55UF950V, men även Samsungs två modeller - UE55KS8005 och UE55KS9005 - får 77 i samlat betyg. TV-apparaterna ligger i ungefär samma prisklass, mellan 13 -25000 kronor.

Vinnare i det här testet

DinSide.no

Publicerad

DinSide har testat tre högaktuella TV-apparater i den populära mellanklassen och har utsett en testvinnare. Samsung, Sony och LG blev alla frågade om de kunde skicka sina bästa 55-tumsapparater i prisklassen 10-15000 kronor. Samsungs TV fick bäst resultat med ett tärningskast på 6. TV:n är lätt att installera och använda. Bilden är riktigt bra, även om den kan upplevas som allt för ljus med standardinställningarna, och även ljudet är bättre än förväntat. Här finns massor av bra appar och denna TV har den bästa mediaspelaren. Fjärrkontrollen är enkel och kompakt, samt att prislappen är lockande. På andraplats hamnar LG 55UH850 som kanske har den bästa bilden med standardinställningar. Även här finns en bra högtalare och bra, roliga funktioner. TV:n är användarvänlig och rolig att använda, tack vare musstyrningen och TV:n bjuder på 3D-stöd (2 par glasögon medföljer). Tyvärr kostar TV:n en del mer än de andra, Samsung bjuder t.ex. lite mer på HDR-material och något bättre mediespelare. Sist, men inte minst, hamnar Sony Bravia KD-55XD8505 på tredjeplats. Det är en fin TV med bra bild, fast den har inte lika bra kontrast och ljusstyrka som Samungs TV. Den är dock enkel att installera, samt att använda, och har ett bra urval av appar i Google Play. Det är också den enda TV:n i testet med SCART-uttag för äldre utrustning. Ljudet är inte heller lika bra och mediaspelaren är lite instabil. Fjärrkontrollen är den minst användarvänliga i testet.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Idag behöver man inte lägga särskilt mycket pengar för att få en 4K-tv. Pricerunner har testat fem modeller som alla ligger någonstans mellan 8000 och 12000 kronor. Samtliga modeller har en tilltalande design och en bra bild, men när det kommer till hur de hanteras är skillnaden stor. TCL Cityline S79 U55S7906 har till exempel ett riktigt tråkigt och omodernt gränssnitt. Philips och Sony har Android i sina modeller och Panasonic använder Firefox OS. LG levererar Web OS 3.0 och sticker ut genom att vara både snyggt och intuitivt, då det styrs med hjälp av en pekkontroll - Magic Remote. Om det är något LG har, som i princip alla andra saknar, så är det ett välfungerande operativsystem som faktiskt känns modernt. Bildkvaliteten är superbra och TV:n hanterar HDR-material med bravur. Även med vanligt HD-material ser det bra ut med jämn svärta och bra tryck i färgerna. Harman Kardon står för ljudet och de nedåtriktade högtalarna låter helt okej. På testets andraplats hamnar Philips 55PUT6401 som är på tok för tjock för att kunna utmana dyrare modeller när det kommer till design, men däremot har den en stilren metallram och snygga aluminiumfötter som fästs i TV:ns ytterkanter. Fjärrkontrollen är helt okej, men saknar det smidiga tangentbordet som Philips tycker om att sätta på undersidan. Bildkvaliteten känns bra med tanke på det låga priset, men för några extra tusenlappar kan man räkna med att få en jämnare svärta och bättre kontrastförhållanden. Här fanns heller inget stöd för nya HDR-tekniken under testperioden, men skulle dyka upp i framtida mjukvaruppdateringar. På tredjeplats hamnar Sony med modellen KD-55XD8505. Det är en modell som passar bra in i det moderna hemmet. Tyvärr är gränssnittet oöverskådligt och faktiskt lite krångligt. Däremot går det att styra TV:n med rösten. Bildkvaliteten i klass med vad man kan förvänta sig från Sony - svärtan är bra, färgerna starka och bildhanteringen exemplarisk.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har publicerat ett nytt test av 15 TV-apparater i olika kategorier: populära 4K-apparater, budgetapparater och stora apparater. De stora TV-apparaterna blir allt mer populära och numera är det inte konstigt att hitta 65-tummare i svenska hem. De flesta nya apparater har 4K som standard, men förfrågan om 3D-funktion är inte längre lika populär. Först på listan hittar vi LG 55UH770V som är en 4K-modell på 55 tum. Både bild- och ljudkvalitet är bra. Den är utrustad med all den senaste tekniken, men saknar 3D. Detta är ett bra alternativ om man vill vara med i teknikens framkant. Panasonic Viera TX-58DX800E hamnar på andraplats och är också en 4K-modell, fast på 58 tum. Detta beskrivs som en av de bästa, nya TV-skärmarna som Aftonbladet testat. Även här finner man ny teknik, fast TV:n kostar en del - designen bidrar till värdet. Efter Panasonic hoppar vi ner till en av de billiga TV-apparaterna där Hitachi 50HZT66K ligger på förstaplats. Skärmen är på 50-tum och saknar 4K, men är i Full HD. Här finns inte heller någon 3D, men WiFi och Smartfunktioner. TV:n har en bra bildåtergivning.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har uppdaterat sitt stora test av flera TV-apparater, närmare bestämt 203 stycken. Här finns storlekar från 32 upp till 55 tum och priserna varierar mellan 2000 upp till 45000 kronor. Resultatet visar återigen att ett högt pris inte alltid innebär en hög kvalitet, utan det finns fynd i alla storlekar och prisklasser. Denna gång har Råd & Rön uppdaterat testet med 25 nya modeller, men det är fortfarande Samsungs och LGs apparater som ligger i topp. Samsung UE55JS9005 och LG55UF950V får dela på första platsen med 77 i samlat betyd av 100 möjligt. Båda modellerna har en 55 tums LCD-skärm och bra betyg för dessa, samt för ljudkvaliteten. LGs modell kostar drygt 10000 kronor mer än Samsungs, men är lite mindre användarvänlig.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

I somras testade Ljud & Bild stora TV-apparater, 65 tum, med ett pris kring 30-35 tusen kronor. Givetvis ställdes väldigt höga krav på modellerna, bl.a. bedömdes bildkvaliteten, ljudkvaliteten och användarvänligheten hårdare än vanligt. Man la extra vikt vid färgåtergivning, mjuka rörelser och bra bildbearbetning, samt kontrast och svärta. På testets förstaplats hamnar Sony Bravia KD-65XD9305 som fick full pott. Sonys toppmodeller har alltid haft en tendens att spela i TV-elitserien, bl.a. för det omfattande ljudsystemet med sidomonterade högtalare, vilket har lett till saftiga prislappar - och extra vikt. KD-65XD9305 har dock inga platskrävande högtalare och kvar finns en smalare och mer minimalistisk TV. Bildkvaliteten imponerade testpanelen - här fanns en speciell bakgrundsbelysning (Slim Backlight Drive) som fungerar mycket bra och ger riktigt grym kontrast. Däremot får TVn endast halvbra betyg för ljudet, smarttjänster och allmän användarvänlighet. LG 70UH700 blev testets “Bästa köp” då den ligger i samma prisklass, men erbjuder 5 tum extra. Bildkvaliteten var inte testets bästa, men den är såpass nära att den förtjänar en rekommendation, med tanke på priset. Samsung blir särskilt rekommenderad med sin modell UE65KS9005, eftersom den gör genomgående bra ifrån sig på alla fronter. Snygg design, utmärkt användarvänlighet med ett stort urval av appar och finesser, samt en förstklassig ljud- och bildkvalitet.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Röns test av 224 TV-apparater visar att en hög prislapp långt ifrån alltid betyder hög kvalitet - fynd finns i alla storlekar! I testet finns storlekar från 32 till 65 tum, i prisklasser från 2500 till ca 30000 kronor. Det man betalar mest för är skärmens storlek och kvalitet, samt finesser som 3D och internetuppkoppling. TV:ns design avspeglas också på priset. I topp hamnar Samsung TV-apparater - på första plats hamnar UE55HU8505 som kostar omkring 20000 kronor. Modellen, som har en LCD-skärm på 55 tum, fick i samlat betyg 79 av 100 möjliga. TV:n fick bland annat bra betyg för bild- och ljudkvalitet, hanterbarhet, dataöverföring och mottagare, samt multimediaspelare. UE55JS9005 som tar andraplats, får 77 poäng och ligger i ungefär samma prisklass som testvinnaren. Här får man en 55 tums LCD-skärm med bra bild- och ljudkvalitet. Dessvärre är hanterbarheten inte lika bra som hos testvinnaren, men däremot finns en ypperlig 3D-funktion. På tredjeplats har LG smugit in med sin modell 55UF950V som i samlat betyg får 76. TV:n är lite dyrare - drygt 30000 kronor - också med 55 tums LCD-skärm. Råd & Rön ger LG ett högre betyg för ljudkvalitet än för bildkvalitet. I övrigt får man en medelmåttig hanterbarhet, men TV:n är relativt energisnål.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat toppmodellerna från de största tillverkarna för att se hur bra TV-apparaterna är, vilken som ger bäst bild och flest funktioner. Panasonic Viera TX-65CX800 tog hem segern och imponerade testpanelen! Panasonic har länge varit duktig på att leverera bra bildkvalitet och inte heller denna gång blev man besviken. Färgerna var riktigt fina på TV:n och även svärta och kontrast imponerade stort. Tillverkaren har valt Firefox som plattform och det funkade helt ok. TV:n hade dessutom massor av smarta funktioner och givetvis kunde man spegla innehållet från sin Android-mobil. Visserligen fanns några små brister, men överlag var det en imponerande TV. På testets andraplats hamnade Philips smart-TV 65PUS7600/12 som har både skarp bild och en läcker design. Bilden som levererades var både ljusstark och superskarp, åtminstone när man tittade i dagsljus. Bildinställningarna var dock väldigt svåra att ställa in ordentligt, ingenting var särskilt tydligt eller användarvänligt. På tredjeplats i listan hamnade LG 65UF950V som är en prisvärd TV för en bred publik. Bildkvaliteten var fin, framför allt med 4K-innehåll av hög kvalitet. Även om kontrastomfånget kanske inte nådde upp till riktigt samma nivå som testvinnaren, var det inte långt ifrån. Det var lätt att använda TV:n och dess bild höll hög klass genom testet.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat över 200 TV-apparater i storlekarna 32 till 55 tum. Det är oftast skärmens storlek och kvalitet som är mest avgörande för priserna som också varierar rejält – från 2000 upp till ca 45000 kronor. Även finesser som 3D och internetuppkoppling avspeglar sig på prislappen. Det är viktigt att tänka på vilka andra apparater man vill koppla in i TV:n – de flesta modeller i testet har minst två HDMI-ingångar, men det räcker ofta inte med två st eftersom nästan alla elektronikprylar kopplas med HDMI numera. I takt med att TV-apparaterna blev tunnare, blev också ljudet sämre, eftersom det inte funnits plats för tillräckligt bra högtalare i de tunnaste modellerna. Många tillverkare har dock kommit på ett sätt att bättre utnyttja utrymmet och få fram ett bra ljud. Det finns dock fortfarande flera modeller i testets mellanskikt med mediokert ljud och i bottenträsket låter det i många fall riktigt illa. Samsung är fortfarande den ledande tillverkaren på marknaden för platt-TV och LG kommer inte långt efter. Två av Samsungs modeller delar förstaplats: UE55H7005 är den lite billigare modellen och UE55HU8505 lite dyrare. Därefter hamnar ytterligare en Samsungmodell – UE55JS9005, på andraplats – och det är den dyraste av de tre. LG 55UF950V roffar åt sig tredjeplats. Det är inte många poäng som skiljer modellerna åt!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Tidningen Aftonbladet har kollat närmare på sommarens rea för platt-tv. Man har valt ut ett antal apparater som är prisnedsatta och ger dem omdöme. Ingen av dem får tidningens högsta betyg, men fyra av dem lyckas få näst bästa betyget, 4 plus av 5 möjliga. Aftonbladet konstaterar att det numera säljs färre platt-tv än förra året och de som säljer bäst 2015 är större och dyrare modeller. Nu är det 48-tummare och uppåt som gäller. 4K-skärmar är också en grupp som säljer mer än förra året.
De fyra platt-tv som får betyget 4/5 är följande: Samsung UE48J5505, LG 49UF640V, Philips 55PUS7909 och Samsung UE65JU6575XXE. Modellerna är uppradade efter pris, billigast först. Samsung UE48J5505 är testets mest prisvärda, den är nedsatt från 8990 kr till 5990 kr. En komplett 48-tummare med Full-HD, Smart-tv och Wifi. LG:s platt-tv 49UF640V är en tum större och är utrustad med 4K. Den har inte 3D, men i övrigt är det är topp-tv. Tv:n är nedsatt från 8900 kr till 7990 kr.
Philips 55-tummare 55PUS7909 har en rejäl rabatt på 4000 kr och kostar under rean 9990 kr. Denna läckra platt-tv har allt och lite till; 3D, Full-HD, 4K, Smart-tv, fyra HDMI-utgångar mm. Samsungs monstermodell UE65JU6575XXE väger nästan 30 kg och är nedsatt från 32995 kr till 19980 kr. Tv:n lämnar inget kvar att önska och passar dig med välfylld plånbok som endast vill ha det bästa. Glöm bara inte att träna bicepsen, 30 kg och måtten 145,7x84,2x30,6 cm gör att du antingen behöver långa armar eller hyfsat starka armar…!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har kikat närmare på den senaste trenden; 4K-skärmar. Man har valt ut 10 modeller och testat dem. Ingen av dessa får testets högsta betyg, men samtliga 4K-skärmar får bra betyg. Priserna varierar från ca 4500 kr till 12000 kr. Tänk på att 4K-tekniken inte tillämpas av alla kanaler ännu och det lär dröja flera år innan detta sker.

Tre av de testade platt-tv med 4K-teknik får testets näst högsta betyg. Först ut är testets billigaste apparat och därmed även bästa budgetalternativ. Philips 40PUS680 kostar endast 4599 kr via Pixmania(28/5-15) och har mycket bra bild för pengarna. Skärmstorleken är på 40 tum och den är utrustad 3D, Smart-tv och fyra HDMI-utgångar. Den är testets näst lättaste platt-tv med sina 11,6 kg.

Philips 49PUS7909 får samma betyg(4 plus), men är något större och dyrare. Philips 49-tummare är utrustad med Ambilight-teknik som innebär läcker bakgrundsbelysning som är skonsammare för ögonen. Förutom detta har den 3D, Smart-tv, Wi-Fi och flera HDMI- och USB-utgångar.

Samsung UE55HU7105UXXE är testets dyraste platt-tv med 4K-teknik. Men Samsungs skapelse är snygg, har utmärkt bild och är stor(55 tum). Skärmformen är kurvad, vilket gör att betraktningsvinkeln blir större. Om du sitter längst ut i soffan vid exempelvis en fotbollsmatch har du en bättre bild än om du hade haft en vanlig platt-tv.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat över 70 tv-apparater och resultatet visar att ett högt pris inte betyder att man får hög kvalitet, fynd kan man hitta i alla prisklasser! Apparaterna som blivit testade har varit mellan 28-55 tum stora och kostar mellan 2000-60.000 kronor. Det är främst storlek och kvalitet på skärmen som avgör prislappen, men även finesser som 3D och internetuppkoppling, samt design påverkar priset. Det är också viktigt att tänka på vad man ska koppla in i sin tv före köp. Exempelvis använder all hemelektronik nuförtiden HDMI som standard för bildöverföring, därför har samtliga tv-apparater i testet minst två HDMI-ingångar. Om man tittar närmare på designen så ser man att apparaterna blir tunnare och tunnare för varje ny modell som kommer ut på marknaden. Tyvärr blir då ofta ljudet lidande eftersom hyfsade högtalare kräver lite mer utrymme än vad som ger i dagens minimala skärmdjup. I Råd och röns test är det utan tvekan Samsungs tv-apparater som ligger i topp. Det är först på femteplats som LG kommer in som konkurrent. UE55H7005 är testets vinnare, tätt följd av UE55HU8505 och UE55H8005.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har kikat närmare på åtta olika smart-tv. De flesta av tv-apparaterna får bra betyg och det är inte jättemycket som skiljer. Samtliga smart-tv har bra bild och det är istället priset och funktionerna som avgör valet. Skärmstorleken varierar mellan 49 och 65 tum. På de flesta av dem kan du även surfa, strömma filmer och spela spel. Det går att dela upp skärmen i olika delar och exempelvis surfa samtidigt som du kollar på film.

Icakurirens favorit är smart-tvn Panasonic Viera TX-55AX630E. Den har skarp bild och många bra funktioner. TV:n använder sig att 4k-upplösning och även om inte många tv-kanaler har en sådan uppläsning så är det en framtidsinvestering. Priset ligger på ca 11 000 kr och betyget blir en stark 4:a.(maxpoäng är 5)

Bästa budgetval är LG 42LB670V. Det är en användarvänlig smart-tv med en förmånlig prislapp. För ca 5 000 kr får du en lättnavigerad tv med fin bild och livfulla färger. Även denna tv får en stark 4:a.

Philips 55PUS7909 är en annan platt-tv som imponerar. Denna tv har knivskarp bild och 4k-upplösning. Philips är utrustad med Android-tv och har många användbara appar. Förutom detta har tv:n Ambilight, Philips egna teknik som generar ett bakgrundsljud, vilket ger ett större bildomfång och ett behagligare sken för ögonen. Priset för Philips Ambilight-tv är ca 10 000 kr och betyget blir 4:a.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Tidningen Aftonbladet har kikat närmare på 12 platt-tv som får kosta högst 10 000 kr. Flera av dessa är betydligt billigare än så och några som kostar kring 5 000 kr får toppbetyg. Priserna sjunker ständigt och idag kan du få en kvalitets-tv på 55 tum för en billig penning.

Aftonbladets testvinnare är en 58-tummare från Philips. Deras modell Philips 58PUS6809 är utrustad med 4K, 3D och smart-tv. Förutom detta har den inspelning och en snygg design. Cirkapris ligger på 7 990 kr. Betyget blir Aftonbladets högsta, 5 plus av 5 möjliga.

Bästa budgetalternativ är Andersson LED55510FHD PVR som kostar ca 5 000 kr. Den är på 55 tum och har både smart-tv och inspelning. Passar utmärkt för den prismedvetne konsumenten. Betyget blir 4 plus av 5 möjliga. Ett annat bra köp är Sharp LC60LE651E som är en 55-tummare som har allt man kan önska sig. Den når inte riktigt upp till testvinnaren från Philips, men den är inte långt efter. Ett bra köp enligt Aftonbladet.

Andra platt-tv i testet som också får betyget 4 plus är Samsung UE55H6204, Sony KDL60W605BBAE, LG 60PB660V och Samsung UE58H5204XXE. Sämst betyg i Aftonbladets test får platt-tvn Thomson 55FZ3234 med sina 2 plus av 5 möjliga.

Vinnare i det här testet

Ljud och bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat marknadens billigaste och bästa 4k-skärmarna. Testets bästa 4k-TV är LGs modell 55UB850V som levererar knivskarp och kontrastrik bildkvalitet, kombinerat med enkel skötsel och massor av smarta finesser. Ljudkvaliteten däremot är endast medelmåttig. Intrycket av TV:n sänks också på grund av att LG har en typisk spegelblank skärmyta, vilket orsakar mycket reflektioner. Den har dock en rad egenskaper och finesser som gör den till en hård konkurrent bland de billigare 4k-TV-apparaterna på marknaden. Efter en trög start har Panasonic äntligen släppt nya 4k-skärmar. Modellen 55AX630E ger ett positivt intryck redan när den packas upp ur kartongen på grund av att den har en mer genomtänkt design än många av konkurrenterna. Den har bl.a. en förkromad sockel och tvåfärgad ram med borstade silverränder uppe och nere. Tack vare dess allmänt höga prestanda och ”allround-kvaliteter” är Panasonics 4k-modell värd en rekommendation.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Kvällstidningen Aftonbladet har tittat närmare på ett antal olika platt-tv som får kosta maximalt 3000 kr. Man har valt ut de tio bästa tv-apparaterna som uppfyller detta kriteriet och flera av produkterna får riktigt hyggliga betyg. Dock får inga platt-tv Aftonbladets högsta betyg 5 plus, men detta kanske inte är så konstigt med tanke på den beskedliga prislappen.
Med tanke på det låga priset är inte dessa tv-apparater utrustade med de senaste teknikerna 3D och 4K. Men flera av dessa har Full HD och man får ofta en prisvärd TV med allt det nödvändigaste. Ett antal av de testade tv-apparaterna är dessutom större än 32 tum, vilket man kanske inte förväntar sig av en TV som kostar under 3000 kr.
Tre platt-tv får Aftonbladets näst högsta betyg, 4 plus av 5 möjliga och delar därmed på förstaplatsen. LG 42LB550V är en stor platt-tv på 42 tum och har både HD och Full HD. Någon smart-tv är inte inbyggt, men den har två HDMI-anslutningar och är en snygg TV med riktigt bra bild. Samsung 32EH4004 är det bästa budgetalternativet och kostar endast 1990 kr. Bildkvaliteten är bra och tv:n är utrustad med Full HD och väger låga 5,2 kg. Samsung UE32H4515XXE är en smart-tv, testets enda. TV:n har inte Full HD, men är utrustad med 3 st HDMI-ingångar.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har ännu en gång uppdaterat Sveriges största test av platt-tv. Konsumenttidningens topplista av platt-tv domineras av Samsung. De sju högsta placeringarna innehas av Samsungs tv-apparater. Det finns många bra tv-apparater att hitta i listan och du behöver ofta inte bli ruinerad när du skall köpa en ny tv på grund av det prispressade läget på platt-tv-.Råd & Rön ger att antal goda råd som kan vara värda att uppmärksamma. Ett av dem är att satsa på en tv med många HDMI-ingångar, annars kan du få problem att koppla in alla dina olika enheter, exempelvis blu-ray, tv-spel och digitalbox mm.

Utseendet är ofta en faktor som spelar stor roll på priset. En påkostad design med tunn ram kan påverka priset med ett antal tusenlappar, så om du inte bryr dig alltför mycket om utseendet finns det rejäla slantar att tjäna in. Något som är viktigt att tillägga är att ju plattare tv-apparaterna blir desto sämre blir ljudet de kan skapa. Riktigt bra högtalare kräver utrymme och många att de smalaste modellerna har därför ett ganska begränsat ljud. Om du både vill ha en tunn tv och ett bra ljud behöver du troligtvis investera i ett separat ljudsystem.

Råd & Röns vinnare är Samsung UE55H7005 som har en imponerande LED-skärm. Samsungs tv har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar och betygen för bildkvalitet, ljudkvalitet och hanterbarhet ligger i absolut topp. Tv:n har både 3D och smart TV samt multimediaspelare och mottagare. För närvarande(nov-14) ligger priset på ca 15 000 kr.

En annan fullpoängare från Samsung är modellen UE55HU8505. Detta är en dyrgrip med ett pris på närmare 20 000 kr och vill man ha denna topprodukt får man gräva djupt i fickorna. Samsung UE55HU8505 är en 3D LED-modell med en böjd design. Upplösningen på denna Ultra HD-tv är skyhöga 3840 x 2160 pixlar och tv:n är utrustad med bland annat WiFi. Nackdelen med denna tv är priset och att dess höga energiförbrukning.

Vinnare i det här testet

Ljud och Bild

Publicerad

Lagom till fotbolls-VM har många av tillverkarna tagit fram nya och förbättrade modeller som skall passa bra till just sportsändningar. Det finns en djungel av olika produkter inom detta segment, du kan välja mellan exempelvis Full-HD, 4K och OLED-skärmar. För sportevenemang rekommenderas en platt-TV som är på 50 tum eller större. För att man skall kunna följa alla händelser på en fotbollsplan krävs att tv:n är skarp och kontrastrik. Dessutom är det bra om den kan följa rörelser på skärmen lugnt och jämnt.

Bäst i test enligt Ljud och Bild är Sony Bravia KDL-60W855B. Denna 60-tummare är något alldeles extra. Förutom fantastisk bild och smarta finesser är detta en platt-TV som har bra ljud. Många andra tillverkare har i jakten på den perfekta bilden glömt av just ljudet. Men Sony är en av få tillverkare som fortfarande erbjuder kvalitetsljud på deras TV-produkter. Sony Bravia KDL-60W855B passar till både sport, film och TV-program. Med briljanta färger och bottenlös svärta är detta en av marknadens bästa platt-TV just nu.

Bästa budgetalternativ kommer också från Sony. Deras modell KDL-50W805BBN kostar ca 9000 kr, vilket är ungefär hälften av vad du får ge för testvinnaren KDL-60W855B. Den är 10 tum mindre, men kan erbjuda imponerande kontrast och riktigt fina färger. Designen är smal och diskret, lite minimalistisk. Ljudet är dock inte lika bra som hos testvinnaren. Skall du satsa på denna TV så behöver du köpa till en separat ljudlimpa om du vill ha bra ljud.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har i ett gigantiskt reportage testat över 100 st platt-tv i storlekarna 32 till 65 tum. Priset är inte alltid avgörande för hur mycket kvalitet du får pengarna. En hel del av de billigare modellerna får hyfsade betyg, men det är de dyrare Samsung-modellerna som abonnerar på toppbetygen. Priserna i testet ligger mellan 2000 kr och 60000 kr. Avgörande för priset är storlek, kvalitet, internetuppkoppling, 3D, utseende och varumärke.

Något som är viktigt att tänka på om du skall koppla in flera apparater till platt-tv:n är att den skall vara utrustad med flera HDMI-ingångar. Om du exempelvis använder olika tv-spel, blu-ray-spelare, digitalbox och andra mediaenheter klarar du dig inte med 2 st HDMI-ingångar som en del tv-apparater har. Eftersom trenden går mot att tv-apparaterna skall bli plattare och plattare påverkas ljudet. Ju plattare tv, desto svårare är det att att framställa bra ljud. Bra högtalare behöver utrymme och när centimeter per centimeter kapas på platt-tvn försvinner möjligheten till riktigt bra ljud.

Råd & Röns topplista domineras av Samsungs lcd-modeller och bäst i test är Samsung UE40F8005. Den kostar strax över 10000 kr och är en platt-tv på 40 tum. Den har inga direkta svagheter och dess främsta fördelar är en bra bild och många användbara funktioner. Tvåan och trean i testet kommer också från Samsung; UE55F9005 och UE46F6755. Den förstnämnda är ett 55-tummare som använder sig av 3840x2160 pixlar och får liknande betyg som testvinnaren. Prislappen ligger dock betydligt högre, ca 16000 kr får du betala för denna toppmodell från Samsung. Trean i testet är Samsungs UE46F6755 som får jämna och fina betyg. Den kostar drygt 9000 kr.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat de bästa och mest populära TV-modellerna på marknaden just nu och har utsett en testvinnare – Samsungs flaggskeppsmodell UE55F8005. Detta är den mest prisvärda TV:n just nu, då den är utrustad med en tvåkärnig processor som gör den mycket kraftfull och möjliggör den förbättrade prestandan. Samsung har även lyckats med ljudet och UE55F8005 har ett skamlöst bra ljud, trots sin slimmade design. Bildkvaliteten är också mycket bra med utmärkt skärpa, naturtrogen färgåtergivning och en förstklassig svärta. Det är dock inte bara Samsung som glänser i testet. Flera andra modeller presterar också mycket bra! På testets andraplats hamnade Sony Bravia KDL-46W905A.TV:n har en förstklassig design och en hänförande bildkvalitet. Med rätt bildinställningar är svärtan fantastisk, kontrasten exemplarisk och färgåtergivningen sofistikerat välavvägd med livliga, naturliga färger. KDL-46W905A har även bra smart-TV-funktionalitet! På testets tredjeplats hamnade Panasonic TX-L55DT60. Det är en mycket prisvärd premium-TV med en hel drös vinnande egenskaper. Med sin kraftfulla dual-core ”Hexa”-processor skapar TV:n en fantastisk bra bild med livliga färger, kraftig ljusstyrka/luminans och kontrast. Även denna TV-apparat har utmärkt smart-TV-funktionalitet! Alla tre modellerna har 3D-funktion som fungerar bra med näst intill ingen kvalitets skillnad alls.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

På Aftonbladet.se finns ett test av TV-apparater. Testet består av både små och stora, dyra och billiga platt-TV för att du ska kunna få en bättre översikt. Detta årets nya TV-apparater kan locka kunder med bättre bildkvalitet till samma priser som fjolårets modeller, men något av det viktigaste är att smart-funktionerna nu har börjat fungera. Testets vinnare är Samsung PS64F8505 har också blivit särskilt rekommenderad.  TV:n har en riktigt fin bildkvalitet och en imponerande svärta. Färgåtergivningen är utmärkt och ljusstyrkan är ovanligt bra – för att vara en plasma. Eftersom smart-funktionerna fungerar bra, blir detta en oerhört komplett TV. På andraplats i testet hamnade Sony KDL-55W805. Modellen har ett diskret utseende och bilden är inte nödvändigtvis lika bra som några av konkurrenternas. TV:n passar de som föredrar naturliga färger, eftersom Sonys skärm har en välbalanserad bildbehandling. På tredjeplats hamnade Philips TV 65PFL9708. TV:n har en stor och knivskarp bild – som ingen vanlig Full HD-TV kan jämföra sig med. Dess ljud och skötsel är också bra. Trots att 4K TV:n från Philips är en väldigt kostsam modell, har den – jämfört med andra 4K-modeller – ett förhållandevis bra pris!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet.se

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat smarta TV-apparater. Allt fler människor streamar TV via internet och TV-bolagen konkurrerar med sina egna online-tjänster för TV, film och serier m.m. Det enklaste sättet för att få igång streaming via internet är att ansluta TV:n med en dator, mobil eller surfplatta med en kabel. Ett annat alternativ är att köpa just en Smart TV. TV:n är utrustad med en inbyggd internetanslutning och en webbläsare. Den har oftast också flera streamingtjänster som standard, exempelvis Youtube, Netflix och ViaPlay. Aftonbladet Plus har testat flera TV-apparater i olika prisklasser: budget, mellan och lyxigt. Bäst i test blev Panasonic TX-P50ST60Y som ligger i lyx-klassen. TV:n är utrustad med en 50 tums plasmaskärm och har Full HD-upplösning. Panasonic gör bra skärmar, men Aftonbladet tycker inte att Viera Connect är lika vasst som Samsungs Smart TV.  På andra plats hamnade LG 55LA620V. Det är en 55 tums LED-skärm, också med Full HD-upplösning. Priset är bra för en så stor skärm med bra bildkvalitet och dessutom får man alla funktioner man behöver. Toshiba 32L4353DN hamnade på tredjeplats och är en TV i budgetklassen. Den fick samma betyg som lyx-apparaterna tack vare att den hade Full HD-upplösning och trådlös anslutning. Den är utrustad med en 32 tums LED-skärm, men den stödjer inte 3D som Panasonic och LG gör.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Priserna för de platta TV-apparaterna har nu sjunkit till rekordnivåer. Aftonbladet Plus har tagit fram 15 bra köp som man kan hitta bland sensommarens rea-erbjudanden! Samsung UE32F4005 har fått höga betyg av Aftonbladet. Den är utrustad med en 32 tums-skärm, LED, och har upplösning i Full HD. Den har mottagare för både boxer och kabel-TV, men tyvärr stödjer den inte 3D eller Smart-TV. Aftonbladet skriver att Samsung har den bästa panelen jämfört med andra 32 tums-apparater i samma prisklass. Dessutom skriver de att den här TV:n har bättre bild än de övriga modellerna för samma pris! Panasonic TX-P42X60E har fått samma betyg som Samsungs TV, men är i stället utrustad med en 42 tums-plasmaskärm. Den här apparaten har upplösning i HD och mottagare för Boxer, samt kabel-TV. Den saknar, precis som Samsung, 3D och Smart-TV. Däremot får man en riktigt bra bild för en relativt liten peng. Toshiba 39L4353DN är en LED-TV med 32 tumsskärm. Upplösning i Full HD och mottagare för Boxer och kabel-TV hittar man hos den här modellen. Här hittar man även Smart-TV, men tyvärr inget stöd för 3D. Bildkvaliteten är mycket bra. Toshibas TV är lite dyrare än konkurrenterna i testet. Samtliga TV-apparater ovan har en mediaspelare som stödjer uppspelning.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunner har låtit sin testpanel prova fyra TV-apparater som har det mesta i lyxklassen. För ett högt pris är en bra bild en förutsättning. Tillverkarna konkurrerar istället genom att sticka ut på andra sätt, exempelvis design, användarvänlighet och smarta funktioner. Bäst i test blev Sony KDL 46W905. TV:n gör ett tungt intryck med en design av hårda linjer och grönt skimmer – ett knappt märkbart färgstänk som ändå får den att sticka ut ur mängden. Den kantbelysta LCD-skärmen kan visa en fantastisk skärpa och djup svärta, tack vare en lokal dimning. Triluminos-tekniken bidrar dessutom till en naturlig och livfull färgåtergivning. TV:n är utrustad med 3D och även den bilden är riktigt bra. På andraplats hamnade Panasonic med sin modell TX-L55WT60Y. Bildkvaliteten är imponerande, betraktningsvinklarna breda och bilden är ljusstark med klara färger och minimalt med flimmer. TV:ns 3D-bild är även bra. Modellen har tunn ram och en fot med böjda former ger en känsla av exklusivitet. Tredjeplats gick till LG 47LA740V. Den här TV:n har en extremt tunn ram, en omsorgsfullt utformad fot och en slimmad design i vitt och silver. Dess färgåtergivning gör att färgerna känns levande och ljusstyrkan är förvånansvärt bra. LG behärskar den passiva 3D-tekniken. Oavsett om man konverterar 2D-material eller tittar på riktiga 3D-filmer är resultatet positivt. LG är även utrustad med Miracast-tekniken, vilket gör det möjligt att strömma videomaterial från en kompatibel smartphone eller surfplatta.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat smarta TV-apparater. Samsungs UE55F8005 har en tunn och smal design. Den är utrustad med en trådsmal ram runt panelen och en ny, bågformad fot av metall. Dock finns den största förbättringen på insidan: Samsung har utrustat sin F8000-serie med en jättekraftig quadcore-processor som ska göra TV-finesserna bättre och snabbare. UE55F8005 har en osedvanligt bra bildbehandling, bilden är knivskarp och ger en bra djupkänsla. Skärmen plockar fram oanade detaljer och konturer, utan att det orsakar något extra brus. F8000-serien har den senaste generationen av Samsungs Micro Dimming-teknik, som ger en bättre ljuskontroll och svärta. De har bland annat löst problemet med ljusa fält ovanför och under skärmen, samt har de gjort att svärtan känns utmärkt. Ljudkvaliteten är godkänd med röster som är starka och klara. Samsung har tagit fram ljudlimpor som man kan koppla trådlöst till TV:n för att förbättra ljudet. På andraplats hamnade Panasonic med TX-P50ST60Y. Eftersom plasma-panelen kan tända och släcka varje pixel för sig, har tekniken en oerhört bra svärta jämfört med LCD. P50ST60 har en oerhört nyanserad och naturlig färgåtergivning, och den har fått lite bättre skärpa och kontrast. Panasonic har även lyckats ge lite bättre djup och liv i bilden. Ljudet är inte speciellt bra i de inbyggda högtalarna och ljudet är ganska tunt, samt instängt – man får använda en separat ljudlimpa eller ljudanläggning. Trots det Får Panasonic utmärkelsen ”Bästa köp!” av Ljud & Bild. På tredjeplats hamnade LG 55LA860W.  Det är en direkt utmanare till Samsungs F8000-serie, både när det gäller pris och utrustning. På insidan är LG-skärmen utrustad med en 1,25 GHz dualcore-processor som ska se till att de olika smarta finesserna går så mjukt och snabbt som möjligt. 55LA860W har en jättestark kontrast och mycket bra färgåtergivning. Den utmärker sig också med riktigt bra svärta och det är den skärm som kommer närmast Panasonics plasmaskärm när det gäller detaljer i mörka filmscener. Det är mycket bra tryck i ljudet från LG-skärmen. 55LA860W har stereohögtalare på undersidan samt en egen bashögtalare på baksidan, som tillsammans ger ett fylligt och kraftfullt ljud. Det finns gott om bas i ljudeffekter, röster och musik. LG 55LA860W är klart överlägsen i testet vad gäller smarta funktioner, exempelvis vid styrning.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se kan man läsa ett test av Tv-apparater i olika prisklasser. De har även testat modeller som tyvärr inte längre finns att köpa. Bäst i test har en Tv från medelprisklassen blivit – Philips. Tillverkarna har inte snålat med hårdvaran och Tv:ns processor ger riktigt fina resultat. Man får en fin bildskärpa med stor detaljrikedom och även rörelseskärpan imponerar, som med Philips ”HD Natural Motion”-teknik blir riktigt vass! Färgåtergivningen är riktigt bra och ger starka, levande och nyanserade färger. Trots det kan färgerna gå in i varandra i mörka scener, om man inte aktiverar en bildinställning som kallas ”dynamisk kontrast”. Philips använder sig av en passiv 3D-teknik, som dessutom är helt fantastisk med tanke på priset och modellen är även utrustad med Wifi, en webcam för Skype-samtal och en mediaspelare med stöd för de flesta filformaten. Tv:n har även ett flertal HDMI- och USB-ingångar. Andraplatsen har gått till en Sharp-Tv från Japan. Sharp verkar ha en ny taktik för att slå ut sina konkurrenter: bästa möjliga kvalitets-skärm till lägsta möjliga pris. Denna taktik speglas verkligen i LC-60LE741S! På tredjeplats finns en budget-Tv från Samsung. Modellen riktar sig främst mot personen som vill ha en rejäl Tv utan en massa extra-funktioner, som 3D. Dock har den Wifi-anslutning och Smart-Tv, samt ett par HDMI- och USB-ingångar.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladets egna teknikexpert har testat och betygsatt 12 olika Tv-apparater i olika prisklasser – budget, medel och lyx! Samtliga modeller i testet är av en platt variant. Den senaste funktionen som finns i Tv-apparaterna är ”Smart-Tv”. Det innebär att man med trådlös nätverksanslutning kan se klipp från Youtube, ringa samtal via Skype och se andra streaming-tjänster, exempelvis Netflix, direkt via Tv:n. Funktionen tillhör dock fortfarande de dyrare Tv-apparaterna. De billiga modellerna är enklare, har inte lika bra skärmar, inte samma bildkvalitet och saknar de flesta funktionerna, så som 3D och Smart-Tv. Den bästa lyx-Tv:n är från Panasonic. Modellen TX-P55VT50Y är en riktigt bra plasma-Tv och den har bättre bildkvalitet än de flesta led-apparaterna. Den är utrustad med Smart-Tv, 3D, Wifi och bilden visas i full-HD och även om Tv:n är stor – 55”– passar den ändå bra i många vardagsrum. Bästa Tv:n i medelprisklassen är LG 42LM669T. Denna apparaten har samma funktioner som Panasonics Tv, trots att detta är en led-Tv i medelprisklassen. Tv:n har ganska bra bildkvalitet och en rolig finess är att man kan styra den med handen. Bästa budget-modellen är Grundig 32 GLX 3101 T2. Denna modellen passar bra till den som inte bryr sig så mycket om att ha många funktioner. Detta är en 32” stor Tv med en ganska bra bild, för att vara så billig. Grundig anses vara ett bra köp, om man, som sagt, inte vill ha Smart-Tv och 3D m.m.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat och betygsatt sex bra och välutrustade Tv-apparater i medelprisklassen. Bäst i deras test blir Sony, med en modell som kallas KDL-46HX753. Sony har länge varit riktigt bra på att bygga bra budget-apparater, och 753-serien är inget undantag. Denna Tv:n har utan tvekan testets mest välbalanserade bild och även de riktigt kräsna människor – när det gäller bildkvalitet – kan faktiskt vara helt nöjda med denna modellen. Det mest imponerande med Sony, är att de lyckats hämta fram fler detaljer i mörka scener, än vad som fås hos övriga modeller i testet. Ljudet i Tv:n är inte speciellt stort och det saknar lite fyllighet. Rösterna är ofta tunna och det kan ibland kännas ansträngande att lyssna på. Samsung har blivit ”Särskilt rekommenderad” av Ljud & Bild. Tv:ns bildkvalitet är bra, men färgerna kan bli lite väl starka och brusreduktionen för hög. Ljudet har förbättrats från tidigare version, med fylligare bas och klarare diskant. Trots det får man ändå bättre ljud om man skaffar en separat högtalare! På tredjeplats hamnade Philips, med sin modell 47PFL6007. Skärmen är lite trög av sig, men bildkvaliteten bidrar till att förbättra helhetsintrycket. Ljudet utmärker sig inte speciellt mycket. Det finns inte tillräckligt med bas och klangbalansen är ganska tunn, eftersom de enkla högtalarna 47PFL6007 är utrustad med, sitter på baksidan, till skillnad från dyrare modeller.

Vinnare i det här testet

M3.IDG.se

Publicerad

M3 – Sveriges pryltidning – har testat tre stycken riktigt billiga Tv-apparater, därav två stycken faktiskt lyckas imponera! Bäst i testet är LG 42LK430, med bäst bildkvalitet. LG är även den billigaste Tv-apparaten i testet, samtidigt som den presterar över förväntan. Detta är den enda LCD-Tv:n utan LED-belysning, men dock spelar det ingen roll i det här fallet. Skärmen levererar bäst färger och man behöver inte få samma ”oroliga” bild som hos övriga modeller i testet. Dess svärta är fullt godkänd, men inte lika bra som hos Andersson. Även kontrasten är riktigt bra. LG levererar även bäst ljud bland de testade apparaterna – det är kraftigare och har bättre bas, utan att det låter trist. NetonNets egna modell Andersson, har tagit andraplats i testet och är ett lågprismärke. Skärmbilden är betydligt bättre än den hos Samsung, efter att man ställt in den. Färgerna är godkända och kontrasten är sådär, men skärmen håller hög kvalitet, framför allt i mörka partier. Däremot låter ljudet svagt och burkigt hos Andersson, medan de andra modellerna låter som vanliga Tv-apparater. Samsungs Tv var den som presterade sämst i testet och det är förvånansvärt, eftersom de brukar prestera bäst bland de dyra modellerna.

Vinnare i det här testet

Mobil.se

Publicerad

Mobil.se har testat fem Tv-apparater med tillverkningsår 2011, som är minst 46 tum och kostar mindre än 10000 kronor. Bäst i test blev Panasonic Viera TX-P46G30Y. Modellens Tv-mottagare stödjer nyare marksänd digital-Tv i form av DVB-T2 och man kan med ett USB-minne spela in Tv-program. Med antingen SD-kort eller USB kan man även spela upp musik, filmer och bilder! Med Panasonic får man överlag en fin bild med hög kvalitet, ett rikt kontrastomfång och fina färger. Modellserien G30 har dock lite problem med de allra finaste detaljerna och ibland kan färgerna kännas kalla. Trots detta presterar Panasonics skärm riktigt bra. På andra plats hamnade Samsung. De brukar vanligtvis tillverka funktionsrika produkter, men inte när det gäller UE46D5005. Samsung övertalar dock med sitt låga pris och sin prestanda. Normalt sett brukar billigast innebära ganska många brister i bilden. Skärmens färger och kontraster håller ett riktigt bra omfång och djup, utan att sticka iväg åt något håll. Dock hänger inte skärmen med i jobbiga panoreringar, men överlag visas alla bilder och färger förvånansvärt bra! Sony, som hamnat på testets tredjeplats, bjuder överlag på en bra bild, men den missar en del i detaljerna. Därför har Sony ”en helt okej” skärm, med riktigt många bra funktioner, men brister på en massa smådetaljer.

Vinnare i det här testet

Vi i Villa

Publicerad

Vi i Villa har testat fura Tv-apparater i en billigare prisklass, 5500-8000 kronor. Bäst i testet blev Toshiba från Japan. Japanerna har alltid varit duktiga på att bygga bra, men billiga Tv-apparater och denna modellen är inget undantag. 42SL738N är speciellt anpassad efter den nordiska marknaden och man får en hel del för pengarna - Tv:n är exempelvis utrustad med fyra stycken HDMI-ingångar och även USB-portar. Modellens design är dessutom riktigt fräsch för att vara i den här prisklassen, men den är dock inte lika snygg som rivalernas Tv-apparater. Toshiba har en bra och välutrustad led-skärm, men den saknar Panasonics svärta och Samsungs fina ljuskontroll. Tv:n har dessutom ett tunt ljud, som i vissa fall kan upplevas som ansträngande att lyssna på. Testets andraplats har gått till Grundig. Modellen erbjuder ett bra helhetsintryck och har de finesser folk vill ha idag. Det är bra bildkvalitet på Tv:n, samtidigt som den är funktionsrik – vilket mer påminner om medelprisklassen, än budgetprisklassen. Man kan spela in eller pausa Tv-program med ett USB-minne och det enda negativa som egentligen kan sägas om Grundig är att filmläget är för dåligt. På tredjeplats hittar man Samsung, som i budgetprisklassen fortfarande bara erbjuder LCD-skärmar. Tv:n har riktigt bra bild och de rätta funktionerna, till ett bra pris. Samsung erbjuder bra svärta och kontraster, samt en jämn ljusfördelning och mjuka rörelser.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.