VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 2 Mars 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Spelkonsol bäst i test 2023 - från ledande varumärken

Är du på jakt efter en ny spelkonsol för att kunna roa dig själv, familjen eller vännerna? Det finns flera stora varumärken på marknaden och vi har valt ut de bästa spelkonsolerna just nu.

Vi har jämfört
 • Typ av spelkonsol.
 • Storlek på spelkonsolen.
 • Övriga egenskaper som ljud, bild och funktioner.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test PlayStation Test.se - Bäst i test PlayStation
Sony
SONY PlayStation 5
Sony SONY PlayStation 5 - Test
Bäst i test PlayStation
Sony
SONY PlayStation 5
Senaste toppmodellen i PlayStations stora spelkonsolutbud.
Testvinnare hos Prisjakt Experter 2023.
Testvinnare hos Techradar.com 2022.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Amazon.
Sonys senaste spelkonsol.
Typ: Trådlös handkontroll med konsol.
Storlek: 390 x 160 x 104 mm.
Blixtsnabb med SSD-lagring.
Otrolig grafik.
3D-ljudteknik.
Stöd för 8K-skärmar - 2,1 HDMI-uttag.
Wifi 6.
Bluetooth 5,1.
Snabba laddningstider.
Snygg och futuristisk design.
Garanti på 1 år.

Japanska Sony är ett multinationellt teknikföretag som grundades 1947. I deras utbud finns förstklassiga produkter som tv, kameror, videokameror, mobiltelefoner, hörlurar och PlayStation.

Vi har utsett Sony Playstation 5 till vår testvinnare. Sonys senaste Playstation kom 2020 och har egenskaper vi aldrig tidigare har sett på en PlayStation. Spelkonsolen har placerats på topp i flera jämförande tester, fått höga kundbetyg och goda omdömen. Hos Techradar blev PS5 utvald till den spelkonsolen. Där fick den betyg 4,5 av 5 och omdömet att det är en fantastisk konsol som erbjuder en övertygande spelupplevelse för den nya generationen. Hade inte spelkonsolen haft en så stor design hade Sonys spelkonsol fått toppbetyg av dem. M3 Sveriges Prylsajt gav i sin recension spelkonsolen betyg 4 av 5 och lyfte fram den snygga och futuristiska designen på konsolen och handkontrollens lekfullhet. Spelkonsolen kom på första plats på test hos både Bäst-i-test.se, Pricerunner och Prisjakt Experter.

Spelkonsolen är en ultrasnabb SSD-enhet med integrerad I/O som skriver om reglerna för vad en konsol klarar av. Du omsluts av spelet på ett helt nytt sätt och får en djupare spelupplevelse och har stöd för aptisk feedback, adaptiva avtryckare och 3D-ljudteknik. Grafiken är otrolig och ger ett fantastiskt spel och du kan sugas in i världar på ett helt nytt sätt där ljusstrålar simuleras och skapar verklighetstrogna skuggor. Handkontrollen är trådlös och utvecklad för nya och spännande upplevelser. Responsiva vibrationer reagerar på dina val du gör i spelet och simulerar miljöfaktorer i vissa spel. Du kan enkelt starta samtal med andra spelare via den inbyggda mikrofonen och kan också dela ditt spelande på sociala medier eller PlayStation Network.

Spelkonsolen har en hög uppdateringsfrekvens och kan leverera upp till 120 bilder per sekund och har stöd för 120 Hz-utsignal och 4K-skärmar – vilket hjälper dig att ta spelandet till en annan nivå. Använder du spelkonsolen på en HDR-tv får du otroligt levande och nyansrika färger. Konsolen har dessutom 2,1 HDMI-uttag som gör att du kan se på film i upp till 8K-upplösning. Med den här spelkonsolen behöver du varken Blu-Rayspelare, Chromecast eller datorer – den här erbjuder allt i ett och samma paket.

Värt att notera – Sonys finanschef Hiroki Totoki har flaggat för att den globala bristen på halvledare och andra komponenter gör att det kan vara svårt att få tag på PS5. Dock håller PS4 fortfarande hög klass och en spelkonsol vi också rekommenderar. Playstation 5 finns även i en modell som heter Sony PlayStation 5 Digital Edition och som är en digital utgåva utan skivenhet.

 • PlayStation 5
 • PlayStation 5 Digital Edition
Priser visas i samarbete med

Bäst i test Xbox Test.se - Bäst i test Xbox
Xbox
Xbox Series S
Xbox Xbox Series S - Test
Bäst i test Xbox
Xbox
Xbox Series S
En helt digital spelkonsol för dig som vill ha ett mer prisvärt alternativ.
Andra plats på test hos Prisjakt Experter 2023.
Bästa billiga hos Techradar.com 2022.
Bästa billiga hos Bäst-i-test.se 2022.
Bästa billiga hos Pricerunner 2022.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ: Trådlös handkontroll med konsol.
Storlek: 65 x 151 x 275 mm.
Vikt: 1,9 kg.
3D-ljudteknik.
Blixtsnabb med SSD-lagring.
Helt digital – sparar utrymme.
Xbox minsta spelkonsol.

Xbox från Microsoft gör tv-spelskonsoler av hög kvalitet och låter dig uppleva en ny generation av spel och underhållning. Den första Xbox-spelkonsolen släpptes 2001 och idag finns det både spelkonsoler, spel och tillbehör att välja mellan.

Xbox Series S är nästa generations prestanda i den minsta Xbox-konsolen någonsin. Hos Techradar utsågs den till en av de bästa spelkonsolerna just nu och fick där betyget 3,5 av 5. Enligt deras recension är det en kompakt spelkonsol med kraftfulla specifikationer, som är tystgående och med snabbare laddningstider. Spelkonsolen rekommenderas även av M3 Sveriges Prylsajt där den fick betyget 3 av 5. Enligt deras recension är det en spelkonsol som är billig jämfört med konkurrensen, med stort spelutbud och ultrasnabba laddningstider. Hos Prisjakt Experter kom spelkonsolen på andra plats och hos Bäst-i-test.se och Pricerunner blev den bästa billiga. 

Xbox series S ses som en direkt uppföljare av Xbox One S och är ett bra alternativ till det mer kraftfulla storasyskonet Xbox Series X. Den har många samma egenskaper med Series X som samma laddningstider, strålspårning och höga bildhastigheter. Spelkonsolen är helt digital och dessutom mer prisvärd tack vare sin mindre design och en del tekniska kompromisser. Hastigheten och prestandan är mycket bra och eftersom den är helt digital sparar du också utrymme. Du sparar dina spel, sparningar och säkerhetskopior i ett moln som är lätt att komma åt var du än är. Till det negativa hör just att du inte har möjlighet att använda dina fysiska spel i den här enheten eftersom den saknar skivenhet. Den saknar också 4K HD Blu-Ray-spelare och istället för 4K levererar den 1440 pixlar.

Spelkonsolen består av en skräddarsydd SSD och integrerad mjukvara som gör att du kan byta spel genom funktionen Quick Resume. Spelkonsolen har AMD:s Zen 2- och RDNA 2-arkitekturer som genom DirectX-strålningsspårning ger skuggor och verklighetstrogen belysning som skapar mer levande och dynamiska världar. Även ljudet är av hög kvalitet och med 3D Spatial Sound tar du nästa steg i utvecklingen inom senaste ljudtekniken. Du har möjlighet att spela spel från alla Xbox-generationer med hjälp av bakåtkompabilitet.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa för barn Test.se - Bästa för barn
Nintendo
Nintendo Switch 2019
Bästa för barn
Bästa för barn
Nintendo
Nintendo Switch 2019
En barnvänlig spelkonsol som kan användas stationärt eller på språng.
Testvinnare hos plats Prisjakt Experter 2023.
Andra plats på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Andra plats på test hos Pricerunner 2022.
Bra betyg på test hos Techradar.com 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Netonnet.se.
Typ: Bärbar konsol och hemkonsol.
Storlek: 6,2 tums pekskärm.
Skärmupplösning: 1280 x 720 px.
Vikt: 297 gram.
Batteritid: Upp till 9 timmar.
Laddtid: 3 timmar.
Mångsidig – tre olika spellägen.
Flera kan spela på samma gång.

Nintendo är ett multinationellt japanskt företag som grundades så tidigt som 1889 och som främst tillverkar spelkonsoler och tv-spel. Från början tillverkade dem handgjorda Hanafuda-spelkort och idag tillverkar de digital underhållning för stora som små. De är också världsberömda för spelserier som Mario, The Legend of Zelda och Pokémon.

Vi har valt att rekommendera Nintendo Switch till den spelkonsol som är bäst för barn. Spelkonsolen fick bra betyg på test hos Techradar som beskriver den som mångsidig och perfekt för dig som varken behöver den högsta upplösningen eller mest kraftfulla specifikationerna. Hos Prisjakts experter utsågs denna till testvinnare i deras jämförelse mellan de bästa spelkonsolerna för barn. De lyfte fram flexibiliteten och det breda spelutbudet. Hos Bäst-i-test.se och Pricerunner kom den på andra plats och blev bästa bärbara spelkonsolen. 

Nintendo Switch från 2019 är en uppdaterad modell med flera förbättrade egenskaper som strömsnålare processor, vilket ger en batteritid på upp till nio timmar. Det är en unik och mångsidig spelkonsol som går att använda på flera olika sätt. Den har en flexibiliteten att användas både uppkopplad mot tv:n och att koppla loss för att använda som en handhållen spelkonsol. Perfekt för barn där behovet varierar mycket. Konsolen har en 6,2 tums touchskärm och en upplösning på 1280 x 720 pixlar, vilket är lägre än hos både PlayStation och Xbox.

Spelkonsolen består av en dockningsstation, spelkonsol och två handkontroller på var sin sida av konsolen som kallas för Joy-Con. De avtagbara handkontrollerna gör att ni kan vara två som spelar på samma gång och de är lätta att ta av och sätta tillbaka. Som ett alternativ till handkontrollerna finns Nintendo Switch Pro Controller. Eftersom internminnet är relativt litet kan du behöva köpa till ett separat mikroSD. Under hösten 2021 kom en ny modell som heter Nintendo Switch – OLED model.

 • Butiker: Nintendo Switch 2019
 • Butiker: Nintendo Switch Oled
 • Priser för Nintendo Switch (2019) Spelkonsol 6,2” Röd/Blå
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr
  • Nordens största marknadsplats
   Trygg ehandel sedan 1999
 • NINTENDO Switch OLED - Vit
Priser visas i samarbete med

Bästa bärbara Test.se - Bästa bärbara
Nintendo
Nintendo Switch Lite
Nintendo Nintendo Switch Lite - Test
Bästa bärbara
Nintendo
Nintendo Switch Lite
En populär handhållen spelkonsol perfekt för dig på språng.
Bästa billiga från Nintendo hos Techradar.com 2022.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2021.
Tredje plats på test hos Pricerunner 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Typ: Kompakt och handhållen spelkontroll.
Storlek: 5,5 tums pekskärm.
Skärmupplösning: 1280 x 720 px.
Vikt: 275 gram.
Batteritid: 6 timmar.
Laddtid: 3 timmar.
Kan koppla samman med upp till 8 konsoler.
Finns i fem fina färger.

Nintendo är ett multinationellt japanskt företag som grundades så tidigt som 1889 och som främst tillverkar spelkonsoler och tv-spel. Från början tillverkade dem handgjorda Hanafuda-spelkort och idag tillverkar de digital underhållning för stora som små. De är också världsberömda för spelserier som Mario, The Legend of Zelda och Pokémon.

Vi rekommenderar Nintendo Switch Lite till den bästa bärbara spelkonsolen just nu. I ett äldre test kom på en tredje plats på test hos Pricerunner och Bäst-i-test.se där den utsågs till deras bästa bärbara spelkonsol och fick betyget 4,5 av 5. Hos Techradar blev den utvald till en av årets bästa spelkonsoler där de också lyfte fram att det är en suverän handhållen spelkonsol.

Nintendo Switch Lite är den senaste medlemmen i Nintendo-familjen och det är ett handhållet och mer bekvämt alternativ till den ursprungliga Nintendo Switch. Spelkonsolen passar för dig som varken tycker om eller använder din vanliga Switch i dockat läge. Den har inbyggda handkontroller och ansluts inte till din tv. Den är lika bra som originalet men har en mer kompakt design och väger mindre – perfekt för dig som vill ha med dig spelkonsolen när du är på resande fot.

Spelkonsolen har en LCD-skärm på 5,5 tum och en hög upplösning på 1280 x 720 pixlar. Batteritiden på sex timmar är lång och att ladda tar sedan tre timmar. Då minnet är begränsat kan du behöva köpa ett separat microSD-kort. Du kan koppla upp till åtta Nintedo Switch Lite-konsoler trådlöst och spela mot varandra i spel som har stöd för multiplayer. Spelkonsolen finns i fem fina färger och du kan spela alla spel som har stöd för ”handheld mode”. Har du ett Nintendo Switch-medlemskap kan du spela med vänner över hela världen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test spelkonsol - se testvinnare.

Köpguide spelkonsol 

Ska du köpa en ny eller kanske din första spelkonsol och undrar vilken modell som är bäst just nu? Idag finns många av de stora spelen på flera olika spelkonsoler – vilket kan försvåra valet när du ska köpa din konsol. Marknaden domineras främst av de stora varumärkena PlayStation, Xbox och Nintendo – och alla tre är riktigt duktiga på vad de gör. Här hjälper vi dig att välja rätt spelkonsol för att du ska få den bästa spelupplevelsen för dig och dina önskemål.

Vad är en spelkonsol?

Har du aldrig använt en spelkonsol kanske det är svårt att veta vad det är! En spelkonsol är en spelmaskin som gör det möjligt för dig att spela tv-spel antingen på egen hand, med familj och vänner eller vänner online. Vill du spela med fler kan du köpa till extra handkontroller och vissa har stöd för så många som upp till fyra inkopplade kontroller samtidigt. Stationära spelkonsoler består av en konsol som ser lite ut som en låda och en trådlöst handkontroll som du kopplar upp till en bildskärm, vanligtvis en tv-apparat. Förutom de stationära spelkonsolerna finns det portabla och handhållna modeller för dig som vill spela spel när du är på språng. Det finns också de spelkonsoler som går att använda både med tv-skärm och som handhållen där du spelar med den inbyggda skärmen.

Olika typer av spelkonsol:

 • Stationär
 • Handhållen
 • Kombination av stationär och handhållen
Bäst i test spelkonsol - se testvinnare.

Den senaste generationens spelkonsoler

Den nya generationens spelkonsoler kan göra mycket mer än att erbjuda högklassiga spelupplevelser. De kan dessutom verka som en klassisk mediaspelare och med dem kan du hyra eller streama film och tv-serier från de största streamingtjänsterna. Många modeller har inbyggd Blu-Ray med stöd för 4K som är Ultra HD som gör att du kan både se på film av mycket hög kvalitet. Du kan dessutom lyssna på musik och på många modeller även surfa på nätet.

Detta kan du göra med en spelkonsol:

 • Spela spel – fysiskt, digitalt och uppkopplat mot andra online
 • Lyssna på musik
 • Se på film och serier – via skiva, streaming eller genom att hyra
 • Surfa på nätet

Välj mellan fysiska eller digitala spel

Det finns två olika typer av spelkonsoler – de för fysiska och digitala spel och de för endast digitala spel. Till spelkonsoler som är utrustade med en skivenhet kan du köpa fysiska spel – alltså skivor som du matar in på samma sätt som en vanlig CD-skiva, DVD eller Blu-Ray-skiva. Du har också valmöjligheten att köpa spelen digitalt i företagets webbutik. Den digitala spelkonsolen är helt digital – alla spel köps digitalt och du kan inte använda några gamla fysiska spel eftersom skivenhet saknas. Spelen brukar kosta ungefär lika mycket oavsett om de är fysiska eller i digital version. Däremot är det vanligt att den digitala spelkonsolen ligger på ett något lägre pris.

Egenskaper

Spelkonsoler har en del egenskaper som du kan jämföra i jakten på den perfekta modellen. Ibland kan ett lägre pris kännas lockande medan vissa vill ha det allra bästa och senaste när det kommer till tekniska egenskaper och funktioner.

Bild och upplösning

Många nya spelkonsoler har en hög uppdateringsfrekvens och stöd för 4K-skärmar som ger en fantastisk och mycket skarp bildupplevelse. Levande färger och en bra grafik hjälper dig att nå målet i ditt spelande. Jämför gärna laddningstider, bildkvalitet och upplösning om bildkvalitet är av högsta prioritet. Vissa har funktioner där ljusstrålar simuleras för att skapa verklighetstrogna skuggor. En handhållen spelkonsol har vanligtvis lägre upplösning – av såklart naturliga skäl. Skärmen är mindre och behöver därför inte vara lika högupplöst för att ge en bra spelupplevelse.

Ljud

Förutom en hög nivå på bildkvaliteten spelar ljudet också stor roll när det kommer till hur spelkänslan är. Många spelkonsoler har 3D-ljudteknik som gör att du omsluts av spelet på ett otroligt sätt.

Storlek

Storleken på konsol och handkontroll kan spela stor roll när du gör ditt val. Vissa varumärken släpper sina spelkonsoler i olika storlekar och kvaliteter. Du måste få plats med konsolen i ditt vardagsrum, eller där du planerar att placera ditt tv-spel. Handkontrollen ska ha rätt storlek för att vara bekväm att hålla i handen, samtidigt som knappar ska vara lätta att nå.

Hårddisk

Spelkonsoler kommer med olika storlekar på hårddisken. Räcker inte den storlek du har köpt går det att bygga ut den om den är utrustad med USB 3,0.

Batteritid

En handhållen kontroll är vanligtvis trådlös och behöver därför laddas med jämna mellanrum. Det är vanligt att kontrollen håller i flera timmar – allt från sex upp till nio timmar. Att få en fulladdad kontroll kan ta runt tre timmar.

Spelkonsolens historia

Den första spelkonsolen såg dagens ljus så tidigt som 1972 i USA och då släppte Magnavox sin Magnavox Odyssey. Samtidigt utvecklade Atari sitt populära arkadspel Pong till tv-spel för hemmabruk. Dessa två ses som den första generationens spelkonsoler. Under åren har flera varumärken tillkommit och försvunnit, men man brukar säga att spelkonsolens intåg på marknaden var ett faktum när Nintendo 8 bitars lanserades 1983.

Spelkonsolens historia - se testvinnande moderna spelkonsoler.
Nintendo tog spelkonsolen till en helt ny nivå när de lanserade sina första spelkonsoler på 1980-talet.

Populära varumärken

Idag finns det framförallt tre marknadsledande varumärken att välja mellan när det kommer till spelkonsoler – PlayStation, Xbox och Nintendo.

PlayStation

PlayStation tillverkas av japanska Sony, som är ett multinationellt teknikföretag som grundades 1947. I deras utbud finns förstklassiga produkter som tv, kameror, videokameror, mobiltelefoner, hörlurar och PlayStation. Den första PlayStation-konsolen kom 1994 och fick namnet PlayStation X – en CD-baserad spelkonsol som var en av de första med 3D-spel. Under hela 1990-talet domineras tv-spelsbranschen av Sonys PlayStation. År 2000 kom uppföljaren PlayStation 2 som efterföljdes av flera populära spelkonsoler. PlayStation 3 kom 2006 och var deras första modell med trådlösa handkontroller och en av de första av den sjunde generationens spelkonsoler. Deras senaste modell PlayStation 5 lanserades i Europa under november 2020.

Xbox

Xbox från Microsoft gör tv-spelskonsoler av hög kvalitet och låter dig uppleva en ny generation av spel och underhållning och idag finns det både spelkonsoler, spel och tillbehör att välja mellan. Microsofts lanserade sin första Xbox i USA 2001 och gjorde samtidigt spelkonsolerna till ett fullfjädrat mediacenter. Med sina stationära konsoler med Xbox 360 gjorde Xbox den sjunde generationens spelkonsoler. Xbox One kom 2014 och tillhör den åttonde generationens spelkonsoler och blev den första konsolen som erbjöd spel online. Till skillnad från PlayStation har Xbox gjort det möjligt att spela spel från deras äldre konsoler. I november 2020 släpptes de senaste modellerna Xbox Series X och Xbox Series S.

Nintendo

Nintedo är ett multinationellt japanskt företag som grundades så tidigt som 1889 och som främst tillverkar spelkonsoler och tv-spel. Från början tillverkade de handgjorda Hanafuda-spelkort och idag gör de digital underhållning för stora som små. Nintendo började sin tv-spelsbana med att lansera sin 8-bitarsmaskin NES i Sverige 1986, vilket satte fart på den somnande tv-spelsmarknaden. 1996 kom deras Nintendo 64. Nintendo startade den sjunde generationens spelkonsoler genom att göra den första bärbara spelkonsolen Nintendo DS år 2004. När Nintendo Wii kom 2006 blev revolutionerade den här konsolen spelindustrin med sina rörelsekänsliga handkontroller. Nintendo Switch kom 2017, med en uppdaterad modell 2019. Samma år kom den nerbantade och handhållna spelkonsolen Nintendo Switch Lite – som är ett populärt val för barn.

Spelkonsol för barn

Det finns många roliga spel som är anpassade för barn och som låter familjens yngsta medlemmar sjunga, dansa eller dyka in i okända världar för att fånga skatter. Barnen kan både röra sig och lära sig nya saker. Det är bra att välja en spelkonsol som inte är för avancerad så att barnet kan klara av att hantera den själv. Tänk dock på att aldrig låta barnet spela spel avsedda för en äldre målgrupp – spel kan vara skrämmande och är man liten är det svårt att förstå vad som är på riktigt och vad som är på låtsas. Se det istället som en stund av tid tillsammans, då hela familjen gör något trevligt ihop. Åldersgränser som anges för spel är 3, 7, 12, 16 och 18 år och dessa är viktiga att följa.

När det kommer till barn och tv-spelande är det också viktigt att tänka på tiden som barnet spenderar framför sitt tv-spel. Läkare rekommenderar till exempel att den sammanlagda tiden för tv- eller datorspelande aldrig ska överstiga två timmar per dag för barn mellan 7 och 12 år. 

Bäst i test spelkonsol - bästa spelkonsolen.
Det finns spelkonsoler som är mer anpassade för barn - Nintendo Switch är ett bra exempel.

Läs också: Bäst i test VR-glasögon

Länktips:

Wikipedia

Komplett - råd till föräldrar som har barn som spelar

Folkhälsomyndigheten om dataspel och spel om pengar

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En spelkonsol är en enhet som gör att du ska spela tv-spel. Spelkonsolen kopplas vanligtvis upp mot en tv-skärm och består av en handkontroll och en konsol.
 • Vi har valt att rekommendera Nintendo Switch till den bästa spelkonsolen till barn. Det är en flexibel spelkonsol som kan användas både uppkopplad till tv:n och som handhållen.
 • Vi har valt att utse Sony PlayStation 5 till den spelkonsol som är bäst i test. PlayStation är stora när det kommer till spelkonsoler och detta är deras senaste toppmodell. Den har vunnit flera jämförande tester och är PlayStations senaste toppmodell.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test PlayStation:
Sony SONY PlayStation 5
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng