VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 21 Oktober 2020
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Löpbandet som är bäst i test 2020 - hitta det här!

Ska du köpa ett nytt löpband, och vill veta vilket som är bäst? Vi har sammanställt resultat från tester och recensioner för att kunna presentera det bästa löpbandet 2020.

Vi har jämfört
  • Hur stor är löpytan?
  • Hur stark är motorn? Ett löpband behöver ha minst 1,5 hk för att det inte ska bromsas vid varje steg. Det dubbla (3 hk) om bandet ska kunna lutas.
  • Vilket hastighetsintervall har bandet?
  • Övriga specialfunktioner (program osv.).
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Sole Fitness
F63
Bäst i test
Bäst i test
Sole Fitness
F63
Toppsäljande löpband från marknadsledande Sole.
Testvinnare hos Bäst-i-test.
Testvinnare hos Pricerunner.
5/5 stjärnor hos Pricerunner.
Löpyta på 152 x 51 cm.
Motorstyrka på 3 hk.
Hastighetsintervall på 0-18 km/h.
Lutning på upp till 15 grader.
Med sex förinställda program.

Sole tillverkar löpband som blivit en stor favorit av många hotell när de ska välja ut träningsmaskiner och redskap till sina gym. De har funnits i årtionden och fått flera utmärkelser för sina maskiner. De duktiga ingenjörerna bakom maskinerna förstår marknaden för träningsredskap och vet vad du som kund vill ha. Därför kan du alltid känna dig trygg med ett löpband från Sole.

Sole Fitness F63 är ett prisvärt löpband som har utsetts till bäst i test av flera olika hemsidor. Löpbandet har sex olika förinställda program, för att det ska finnas något som passar för alla tillfällen och typer av träning.

Löpbandet kommer med en stor display där du kan se bland annat tid, hastighets, lutning och puls. F63 har inbyggda högtalare, och även en integrerad hållare för din surfplatta. Löpbandets motor är på 3 hk och du kan välja hastighet på upp till 18 km/h.

  • Butiker & priser

Bästa budget logotype
Master Fitness
T25
Bästa budget
Bästa budget
Master Fitness
T25
Budget löpband med sällsynt många program
Test-tvåa hos Pricerunner.
4,3/5 Kundrecensioner hos Prisjakt.
Löpyta 140 x 51 cm.
Motorstyrka på 2,5 hk konstant effekt.
Hastighetsintervall 0-20 km/h.
Antal träningsprogram: 36 st.
Lutning: 0-15 %.
Maximal användarvikt 130 kg.
Maskinvikt 88 kg.
Display: 7 tum, bakgrundsbelyst.
Hopfällbar med transporthjul.
Garanti: 1 år.

Master Fitness är ett billigare löpband som inte tummar på kvalitén. Det finns sällsynt många träningsprogram vilket tillåter dig att träna med variation. Bandet har en mycket god dämpning vilket gör det bekvämt att springa på.

Löpbandet har ett brett hastighetsintervall på 0-20 km/h i timmen, och kommer med en stor bakgrundsbelyst display som gör det smidigt för dig att ha en överblick på din träning. T25 har trådlös pulsmottagning och ett lutningsintervall på 0-15 procent.

Snabbknapparna gör att det är enkelt att byta mellan de olika hastigheterna på bandet så att du kan träna intervaller, med samma snabbknappar kan du även justera bandets lutning. Behöver du flytta på bandet går det enkelt att fälla ihop och flytta med hjälp av transporthjulen. Eftersom bandet inte är i bredaste laget, tar det inte heller mycket plats. T25 är ett mycket välutrustat löpband för hemmabruk!

  • Butiker & priser

Bästa premium logotype
Sole Fitness
F85
Bästa premium
Bästa premium
Sole Fitness
F85
Multifunktionellt löpband i premiumklass.
Topplacering i Pricerunners jämförande test.
Löpyta 152 x 56 cm.
Motorstyrka: 4 hk.
Hastighetsintervall 0-22 km/h.
Antal träningsprogram: 10 st.
Lutning: 0-15 %.
Maximal användarvikt 150 kg.
Maskinvikt 136 kg.
Display: 9 tum, LCD, bakgrundsbelyst.
Hopfällbar med 4 st transporthjul.
Garanti: 2 år.
Tillbehör som ingår: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare.

Sole tillverkar löpband som blivit en stor favorit av många hotell när de ska välja ut träningsmaskiner och redskap till sina gym. De har funnits i årtionden och fått flera utmärkelser för sina maskiner. De duktiga ingenjörerna bakom maskinerna förstår marknaden för träningsredskap och vet vad du som kund vill ha. Därför kan du alltid känna dig trygg med ett löpband från Sole.

Med det påkostade löpbandet F85 kan du ta hemmaträningen till en helt ny nivå. Det är en populär maskin i premiumklass som smakar mer än det kostar. Det breda bandet är så pass rymligt att du kan ta ut ditt löpsteg helt. Dessutom är bandet väl-dämpat vilket skonar knän och leder. F85 är ett avancerat och högteknologiskt löpband som blivit en favorit hos många löpare, är det också lätt använt så att även mer oerfarna löpare med fördel kan använda det. träningsdatorn är enkel att förstå., även för otekniska personer.

För att göra träningen lite roligare, och kanske därmed också lite lättare, går det att fästa en surfplatta i en integrerad hållare. Dessutom är F85 utrustad med bluetooth-koppling till högtalarna med en USB-port för laddning.

Löpbandet är mycket stadigt och stabilt och har en livstidsgaranti på ramen. Motorn är rejäl och tåligt. Detta medför att maskinen väger en del, men tack vare de fyra transporthjulen är det ändå lätt att förflytta och gömma undan. Detta löpband är gjort för dig som vill kunna springa långa pass och intensiva intervaller.

  • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Köpguide:

Vid köp av ett löpband, är det en hel del faktorer att ta hänsyn till för att hitta en modell som passar just dig. Fundera på hur ofta och hur länge du ska använda löpbandet – ett billigare löpband klarar inte av lika hög belastning som ett dyrare. Din vikt spelar också roll, eftersom motorn måste orka med och för löpbandets hållbarhet. Detta kan du dock få hjälp med i butik. Hur många programval och anpassningsmöjligheter vill du att ditt nya löpband ska erbjuda? Ska löpbandet spara informationen från din träning? Det skiljer sig mycket bland modellerna på marknaden!

Löpband eller promenadband?

Den viktigaste frågan att ställa sig initialt är hur du främst tänkt träna, genom att promenera eller genom att löpa? Promenadbanden kostar en bråkdel av vad löpbanden gör, men det har inte heller lika många funktioner som ett löpband och är inte lika stabila. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att ett promenadband inte är optimalt att löpa på, medans du kan promenera på ett löpband.

Hur dyrt behöver det vara?

Okej så nu har du bestämt dig för att det är ett löpband som du behöver. Men det finns löpband i alla prisklasser, så hur vet man hur dyrt det behöver vara? Det som främst skiljer de billigare banden från de dyrare, är stabiliteten och priset. Ju stabilare och flerfunktionellt det är, desto dyrare.

Är det tänkt att löpbandet ska användas många timmar i veckan? Och av flera olika personer? Då kan det vara värt att satsa på en stabilare modell. Är löpbandet mest tänkt att användas någon gång ibland eller som komplement till annan träning, kan det räcka långt med en enklare modell.

Fördelar med löpband

Ingen träning är bättre än den som faktiskt blir av, och det är aldrig så lätt att ducka ett löppass som när det är risigt väder ute. Med ett löpband finns det alltid möjlighet att springa, även när det är kolsvart ute och minusgrader. Den största fördelen med löpband är därmed att du maximerar dina träningstillfällen.

På ett löpband kan du dessutom enklare skräddarsy löpningen. Med ett par knapptryck kan du omedelbart få rätt hastighet och lutning. Du kan med andra ord springa exakt den distansen i exakt det tempot som du föresatt dig. Många löpband har dessutom specialfunktioner som gör att du kan ställa in en fartstege där tempot successivt ökar.

För samma typ av träning utomhus krävs en träningsapp eller ännu hellre - en riktigt bra  pulsklocka.

Om du är en mer avancerad löpare, eller bara är en person som gillar att grotta ner dig i detaljer, är det på ett löpband du ska springa för att kunna finjustera din löpteknik. Ställ en spegel framför och/eller bredvid löpbandet för att se hur din löpteknik ser ut.

Butiker där du köpa löpband från bra varumärken

Träningspartner säljer olika löpband från testvinnande Sole Fitness, Nordictrack, Abilica med mera.  

Tänk på!

De flesta löpband behöver några sekunder på sig innan det kommer upp i vald hastighet. Öka därför hastigheten försiktigt och stegvis för att det inte ska “rusa iväg”, då är det lätt att ramla och skada sig. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

  • Lyft på löpbandets yttre kant i den främre delen. Spraya in silikon in till mitten och arbeta bakåt. Gör sedan samma sak på andra sidan. Förutom att smörja löpbandet så är det även bra att hålla bandet rent och dammsuga under motorkåpan. Motorn sitter längst fram på bandet och lossas med ett antal skruvar.
  • Vi rekommenderar Sole Fitness F63 eftersom den vunnit jämförande tester och fått positiva kundrecensioner.
  • Börja med att göra dig bekant med displayen och de olika programmen som löpbandet erbjuder. Vissa löpband har färre funktioner, men då kan det vara bra att öva på att skifta läge mellan km/h till minuter per kilometer. För att löpning på band ska likna löpning utomhus, är det vanligt att ställa in bandet på en eller ett par procents lutning. Dels för att man inte får någon fartvind när man springer på stället, och dels för att steget förändras av det faktum att bandet driver sig själv. Testa gärna att kliva av och på bandet även när det är igång, skulle du behöva skutta av bandet i farten är det bra att ha tränat på det innan.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Sole Fitness F63