HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av löpband

fritid uppdaterad 19:e Februari, 2014, Baserad på 3 experttester.

Vid köp av ett löpband, är det en hel del faktorer att ta hänsyn till för att hitta en modell som passar just dig. Fundera på hur ofta och hur länge du ska använda löpbandet – ett billigare löpband klarar inte av lika högbelastning som ett dyrare. Din vikt spelar också roll, eftersom motorn måste orka med och för löpbandets hållbarhet. Detta kan du dock få hjälp med i butik. Hur många programval och anpassningsmöjligheter vill du att ditt nya löpband ska erbjuda? Ska löpbandet spara informationen från din träning? Det skiljer sig mycket bland modellerna på marknaden!

Test.se rekommenderar

Sole Fitness F85 - bäst i test bland Löpband 2020
Sole Fitness F85, bäst i test.

Sole Fitness F85 - Vi på Test.se har vi valt att rekommendera löpbandet F85 från marknadsledande Sole Fitness. Löpbandet har en kraftig ram som dessutom har livstidsgaranti och gör att löpbandet blir mycket stabilt att springa på. Det har en väldigt hög byggkvalitet, vilket gör att löpbandet klarar en ovanligt hög maximal användarvikt på hela 180 kg. F85 är utrustad med ett dämpningssystem - ”Cushion Flex” - som ger en mycket effektiv dämpning och som minskar belastning på lederna med upp till 40 procent (jämfört med löpning på asfalt). Den mycket kraftfulla motorn på 4,0 hk ger… Läs mer

Löpband - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Pulsklocka

UPPDATERAD 24:e September, 2020

Löparskor

UPPDATERAD 24:e April, 2020

Löparjackor

UPPDATERAD 7:e April, 2020

Träningstights

UPPDATERAD 30:e Mars, 2020

Smarta armband

UPPDATERAD 28:e Oktober, 2016

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har återigen testat löpband, denna gången med Sole Fitness F85 som testvinnare. Proffsklass-löpbandet F85 har en förstklassig prestanda till ett makalöst konkurrenskraftigt pris och har därför utsetts till både bäst i test och bästa proffs-val. Byggkvaliteten är utmärkt och motorn är mycket kraftfull, vilket borgar för en lång livslängd – trots ständig och tuff belastning. Dess display är föredömligt stor och omges av praktiska snabbknappar för hastighet, samt lutning. Träningsdatorn är intuitiv och lättförstådd, vilket gör det enkelt att komma igång med träningen. Trots att löpbandet väger en hel del, är den ovanligt lätt att fälla ihop och flytta. På testets andraplats hamnade Master Fitness T665. Det nyligen lanserade budgetklass-löpbandet T665 från Master Fitness är lillasyskon till T765, som också blivit recenserat. T665 är så prisvärt, med sitt nuvarande pris, att det blivit utsett till bästa budgetval! T665 är välbyggt och har en robust ram som förblir stabil, även vid hårdare påfrestningar. Kontrollpanelen må se lite enkel ut, men är onekligen tydlig med en förteckning över träningsprogrammens profiler. Träningsdatorn är relativt lättförstådd och urvalet av träningsprogram är generöst. På testets tredjeplats hamnade storasyskonet T765 från Master Fitness. Det är ett välbyggt löpband med en robust, stabil ram och en kraftfull motor, vilket talar för en god hållbarhet och en lång livslängd. Funktionsmässigt är den däremot klart godkänd med praktiska snabbvalsknappar och en förteckning över träningsprogrammens profiler. Det finns ett app-stöd via bluetooth, som än så länge är i sin linda, men förhoppningsvis förfinas med tiden. Tack vare dess mycket höga prisvärde utnämns T765 till bästa mellanklassval!

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

På Bäst-i-Test.se finns ett test som gjorts av löpband. Testvinnaren heter Abilica Trex 3, som fått kommentaren ”aggressivt prissatt testvinnare med hög prestanda”. Löpbandet har en imponerande kombination av byggkvalitet, funktionalitet och design till ett ändå överkomligt pris. Löpbandets display är användarvänlig och smidig, med smarta snabbknappar för både hastighet och lutning, samt en klar och tydlig skärm. Abilica Trex 3 är utrustad med en kraftig motor, vilket för att man snabbt kommer upp i maxhastighet. Man kan justera hastighet och lutning på snabbknappar, som placerats på armstöden. Löpplattans dämpning och längd är god, men nybörjare kan uppfatta bredden som något smal. På andraplats hamnade Sole Fitness F85. Löpbandet har en förstklassig prestanda till ett otroligt konkurrenskraftigt pris. Löpplattans dämpning är riktigt bra, vilket minskar risk för skador på knän och leder. Displayen har praktiska snabbknappar för hastighet, lutning och träningsprogram, vilket gör det enklare att komma igång med träningen. Testpanelen hade svårt att hitta några svagheter hos F85. På tredjeplats hamnade Abilica Trex 8. Trex 8 är en uppgraderad version av testvinnaren Trex 3, och även detta löpbandet är mycket prisvärt. Bandet är robust och har en mycket god prestanda, samt en rymlig löpyta. Dess display är stor och väldesignad med praktiska snabbknappar och flera träningsprogram för varierad träning. Den enda svagheten hos Trex 8 var att motor effekten var något under medlet för sin prisklass – men den är trots allt fullt duglig.

Vinnare i det här testet

Konditionsträning.se

Publicerad

På Konditionsträning.se finns tre löpband listade med Titan Löpband ST560, som vinnare. Det är ett budgetalternativ och ger mest för pengarna. De är sällan fullmatade med funktioner, men det här löpbandet från Titan Fitness är ett undantag. ST560 har många funktioner som tidigare bara funnits i dyrare löpband – det har exempelvis 6 förinställda träningsprogram och tio olika nivåer. Man kan även justera lutningen upp till 15 procent. Mittkonsolen innehåller en skärm på vilken du kan följa data om puls, tid, kaloriförbränning, distans och hastighet. Abilica Trex 3 är ett löpband av hög kvalitet och hamnade på andraplats. Det passar nybörjare lika bra som det passar lite mer avancerade löpare. Dess maxhastighet ligger på 16 km per timme och motorn har en effekt på tre hästkrafter – vilket är mycket bra. Abilica Trex 3 har en LCD-skärm som visar relativt omfattande information om träningen, bl.a. vilken hastighet man håller, vilken puls man har och hur många kalorier man förbränner, samt distans. Löpbandet går dessutom att fälla ihop när det inte används och enkelt flyttas med hjälp av hjul på undersidan. Exempel på funktioner hos löpbandet är: 12 lutningar och 12 olika träningsprogram. På listans tredjeplats hamnade Casall T600. Det är ett av de dyraste löpbanden för hemmabruk, men samtidigt ett av de bästa. Löpbandet erbjuder en mängd olika anpassningsmöjligheter, det finns exempelvis 15 förinställda träningsprogram att välja mellan. Med en stark motor och en steglös lutning, upplevs inga hack i banden som ibland kan inträffa hos billigare löpband. Även detta löpband är hopfällbart.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"