VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 23 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Löpbandet som är bäst i test 2024 - hitta det här!

Ska du köpa ett nytt löpband, och vill veta vilket som är bäst? Vi har sammanställt resultat från tester och recensioner för att kunna presentera det bästa löpbandet.

Vi har jämfört
 • Hur stor är löpytan?
 • Hur stark är motorn?
 • Vilket hastighetsintervall har bandet?
 • Övriga specialfunktioner (program osv.).
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
InSPORTline
InSportLine Gilavar löpband
Bäst i test
Bäst i test
InSPORTline
InSportLine Gilavar löpband
Robust löpband med 99 olika träningsprogram.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Löpyta 140 x 53 cm.
Motorstyrka: 3,5 hk.
Hastighetsintervall 0-22 km/h.
Antal träningsprogram: 99 st.
Lutning: 0-7 %.
Maximal användarvikt 150 kg.
Maskinvikt 97 kg.
Pulsband ingår.
1 års garanti.

InSportLine är ett varumärke från Tjeckien som erbjuder produkter inom motion, fitness och styrka.

InSportLine Gilavar är ett stilrent och prisvärt löpband med robust konstruktion – perfekt för dig som vill träna när du vill i hemmagymmet. När Prisjakts experter skulle utse bästa löpbandet kom detta på första plats. I testet lyfter de särskilt fram den höga motorstyrkan och dämpningen på bandet.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom löpbandet också på första plats med betyget 4,5 av 5. De rekommenderar det till dig som vill ha ett stabilt löpband med hög maxvikt och många träningsprogram.

Löpbandet har en kraftfull motor på 3,5 hk, en hastighet på upp till 22 kilometer i timmen och en maxvikt på 150 kilo. Du kan välja mellan 99 olika träningsprogram och maskinen har en lutning på 0-7 procent. Via en bakgrundsbelyst LCD-skärm kan du läsa av saker som tid, hastighet, puls, distans, kaloriförbrukning och lutning. På var sida om displayen finns ett fack där du kan förvara vattenflaskan.

Träningsmaskinen är utrustad med ett SAS-system som ger en bra dämpning som är skonsam mot lederna. Den tystgående BeltDrive-remdriften bidrar också till en behaglig träning. Maskinen har en löpyta på 140 x 53 centimeter. I priset ingår även ett pulsband.

När du inte använder löpbandet går det att fälla ihop för att stuvas undan. Det har en vikt på 97 kilo och praktiska transporthjul.

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband Gilavar, inSPORTline

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Sole
Sole - F63 Löpband
Bästa premium
Bästa premium
Sole
Sole - F63 Löpband
Toppsäljande löpband från marknadsledande Sole.
Bästa premium hos Bäst-i-test.se 2024.
Löpyta: 152 x 51 cm.
Motorstyrka på 3 hk.
Hastighetsintervall på 0-20 km/h.
Antal träningsprogram: 6 st.
Lutning på upp till 15 grader.
Maximal användarvikt 147 kg.
Maskinvikt 115 kg
Trådlöst pulsbälte.

Sole tillverkar löpband som blivit en stor favorit av många hotell när de ska välja ut träningsmaskiner och redskap till sina gym. De har funnits i årtionden och fått flera utmärkelser för sina maskiner. De duktiga ingenjörerna bakom maskinerna förstår marknaden för träningsredskap och vet vad du som kund vill ha. Därför kan du alltid känna dig trygg med ett löpband från Sole.

Sole Fitness F63 är ett löpband som vi utsett till bästa premium. Det är en billigare modell av Soles flaggskeppsmodell F85. Den har en byggkvalitet och byggeffekt som få andra i samma prisklass kan mäta sig med. Nu i uppdaterad version med en ny, snygg design.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats med betyget 4,5 av 5 och blev bästa premiumval. Den beskrivs som ett högpresterande premiumlöpband med ovanligt generös löpyta på 152 centimeter.

Löpbandet har sex olika förinställda program, för att det ska finnas något som passar för alla tillfällen och typer av träning. Det kommer med en stor display där du kan se bland annat tid, hastighet, lutning och puls. F63 har inbyggda högtalare, och även en integrerad hållare för din surfplatta. Motor är på tre hk och du kan välja hastighet på upp till 20 km/h.

Träningsmaskinen har en max användarvikt på 147 kilo, väger 121 kilo och är i storleken H 145 x B 88 x L 196 centimeter. Den går att vika ihop och har även praktiska transporthjul.

 • Butiker & priser
 • Priser för Sole - F63 Löpband
  • 30 dagar returrätt
   Frakt från 99:-

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Master Fitness
Master Fitness T25
Master Fitness Master Fitness T25 - Test
Bästa budget
Master Fitness
Master Fitness T25
Prisvärt och bra löpband med många inbyggda träningsprogram.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Bra betyg på plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Bästa budget på test hos Pricerunner 2022.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2021.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Löpyta på 140 x 51 cm.
Motorstyrka på 2,5 hk.
Hastighetsintervall 1-20 km/h.
Antal träningsprogram: 36 st.
Lutning: 0-15 %.
Maximal användarvikt: 130 kg.
Maskinvikt: 88 kg.
1 års garanti vid användning i hemmiljö.

Master grundades 1989 är ett av Sveriges största träningsvarumärken. De säljer prisvärda träningsmaskiner med bra kvalitet. Flera av Masters löpband har fått bra betyg på tester och är populära val när det kommer till träningsmaskiner i hemmet.

Vi har utsett Master Fitness T25 till bästa budget eftersom det är ett prisvärt löpband av hög kvalitet.

Hos Pricerunner kom det på tredje plats och valdes det ut till bästa budgetval och i deras test fick löpbandet betyget 4,5 av 5. Där beskrivs det som ett löpband med lågt pris, men för den prisklassen som ett mycket bra löpyta, skön dämpning och stark motorkraft.

I ett uppdaterat test hos Bäst-i-test kom löpbandet på andra plats och valdes också ut till bästa billiga löpband. Löpbandet fick i deras test betyget 4,5 av 5 och omdömet att det är en förvånansvärt högpresterande budgetlöpband som passar dig som vill ha en prisvärd träningsmaskin.

Detta är ett snyggt och prisvärt löpband med en löpyta på 140 x 51 centimeter och en stark motor på 2,5 hk. För att vara ett löpband för hemmabruk är det välutrustat. Du kan välja mellan 36 olika träningsprogram så att du har möjlighet att variera din träning och få träningspass med många svettiga träningstimmar. Maskinen har en maxhastighet på 20 kilometer i timmen vilket gör att du även kan göra intervallpass på det. Displayen visar saker som tid, distans, hastighet, puls och kalorier.

Löpbandet väger 88 kilo och det är lätt att fälla ihop efter användning. det har en maxvikt på 130 kilo. För användning i hemmiljö har du ett års garanti på maskinen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa utan motor Test.se - Bästa utan motor
Speedfit
Speedfit SPT1000D
Bästa utan motor
Bästa utan motor
Speedfit
Speedfit SPT1000D
Ett robust löpband utan motor med hög maxvikt.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Löpyta på 164 x 43 cm.
Motorstyrka: Ingen motor.
Antal träningsprogram: 0 st.

Speedfit SPT1000D är ett robust löpband utan motor och du styr själv hastigheten med dina egna steg. Fördelen med ett löpband utan motor är att den är energieffektiv, ledningsfri och tystgående. Maskinen har en innovativ patenterad kurvad design som överensstämmer bättre med dina steg.

Löpbandet har en enkel display som är lätt att förstå. Den visar hastighet, tid, distans, kalorier och puls. Löpytan är på 43,2 x 164 centimeter, väger 130 kilo och har en max användarvikt på 180 kilo. Maskinen har transporthjul för att förenkla förflyttning. Du har två års garanti på löpbandet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Speedfit Med Display, Löpband
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar

Bästa billiga Test.se - Bästa billiga
Master Fitness
Master Fitness T20
Master Fitness Master Fitness T20 - Test
Bästa billiga
Master Fitness
Master Fitness T20
Prisvärt och bra löpband med många inbyggda träningsprogram.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2017.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Löpyta på 130 x 46 cm.
Motorstyrka på 2 hk.
Hastighetsintervall 1-16 km/h.
Antal träningsprogram: 25 st.

Master grundades 1989 är ett av Sveriges största träningsmärken. De säljer prisvärda träningsmaskiner med bra kvalitet. Flera av Masters löpband har fått bra betyg på tester och är populära val när det kommer till träningsmaskiner i hemmet.

Master Fitness T20 är ett prisvärd och snyggt löpband som kan ge dig utmanande träningspass med många svettiga träningstimmar. Maskinen har en lutning på upp till 16 procent vilket ger en bra backträning. Med de 25 inbyggda programmen och en maxhastighet på 16 kilometer i timmen är det en maskin där du kan få en mycket varierad träning. Löpytan är på 130 x 46 centimeter. Displayen visar saker som tid, distans, hastighet, puls och kalorier.

Löpbandet har en hylla med plats för surfplatta och mobiltelefon. Det väger endast 67 kilo och tar liten plats när den är uppfälld. Användarvikten är på max 120 kilo. Du har ett års garanti på löpbandet när det används i hemmiljö.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se - Bra val
Titan LIFE
Titan LIFE Athlete T73 löpband
Titan LIFE Titan LIFE Athlete T73 löpband - Test
Bra val
Titan LIFE
Titan LIFE Athlete T73 löpband
Ett löpband i proffsklass för hemmabruk med många program och hög maxvikt.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Löpyta på 140 x 51 cm.
Motorstyrka på 3 hk.
Hastighetsintervall 1-22 km/h.
Antal träningsprogram: 24 st.

Titan Life är ett nordiskt företag som erbjuder träningsmaskiner och träningsverktyg av hög klass. I sitt utbud finns både hantlar, roddmaskiner och löpband.

Titan Life Athlete T73
är ett bättre löpband för dig som vill ha det allra bästa i ditt hemmagym. Det är både det största och mest uppdaterade löpbandet just nu och erbjuder radio, usb-uttag och bluetooth för en roligare löptur. Motorn på 3 hk är mycket kraftfull och ger en jämn löpning och många möjligheter för både intervall- och backträning. Löpbandet har en löpyta på 140 x 51 centimeter och den har en bra stötdämpning som ger en behaglig löpupplevelse och gör också att du sliter mindre på kroppen. Det finns 24 förinställda program, 20 nivåer och tre användarprofiler så att hela familjen kan använda personliga inställningar. Displayen visar tid, distans, hastighet och puls. Maskinens hastighet ligger på 1-22 kilometer i timmen. Maskinen väger 79 kilo och när du inte använder den går den att vika ihop för att ta mindre plats. Maxvikten är på 130 kilo. Du har ett års garanti om maskinen används i hemmiljö.

 • Butiker & priser
 • Priser för Titan LIFE Athlete T73, Löpband
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Köpguide löpband

Vid köp av ett löpband, är det en hel del faktorer att ta hänsyn till för att hitta en modell som passar just dig. Fundera på hur ofta och hur länge du ska använda löpbandet – ett billigare löpband klarar inte av lika hög belastning som ett dyrare. Din vikt spelar också roll, eftersom motorn måste orka med och för löpbandets hållbarhet. Detta kan du dock få hjälp med i butik. Hur många programval och anpassningsmöjligheter vill du att ditt nya löpband ska erbjuda? Ska löpbandet spara informationen från din träning? Det skiljer sig mycket bland modellerna på marknaden!

Jämför de olika egenskaperna 

För att hitta rätt löpband kan du jämföra egenskaperna, eftersom dessa kan skilja sig modellerna åt. Kika på saker som löpyta, motorstyrka, hastighetsintervall, antal träningsprogram och lutning. 

Löpband har olika löpytor - jämför dessa!
Löpband kommer med olika storlekar på löpytan. Detta är ett löpband från ett gym med en större löpyta. 

Löpband eller gåband?

Den viktigaste frågan att ställa sig initialt är hur du främst tänkt träna, genom att promenera eller genom att löpa? Gåband kostar en bråkdel av vad löpbanden gör, men det har inte heller lika många funktioner som ett löpband och är inte lika stabila. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att ett gåband inte är optimalt att löpa på, medan du kan promenera på ett löpband.

Löpband har flera träningsprogram du kan välja mellan.
Löpband har en fler funktioner än gåband.

Hur dyrt behöver det vara?

Okej så nu har du bestämt dig för att det är ett löpband som du behöver. Men det finns löpband i alla prisklasser, så hur vet man hur dyrt det behöver vara? Det som främst skiljer de billigare banden från de dyrare, är stabiliteten och priset. Ju stabilare och flerfunktionellt det är, desto dyrare.

Är det tänkt att löpbandet ska användas många timmar i veckan? Och av flera olika personer? Då kan det vara värt att satsa på en stabilare modell. Är löpbandet mest tänkt att användas någon gång ibland eller som komplement till annan träning, kan det räcka långt med en enklare modell.

Fördelar med löpband

Ingen träning är bättre än den som faktiskt blir av, och det är aldrig så lätt att ducka ett löppass som när det är risigt väder ute. Med ett löpband finns det alltid möjlighet att springa, även när det är kolsvart ute och minusgrader. Den största fördelen med löpband är därmed att du maximerar dina träningstillfällen.

På ett löpband kan du dessutom enklare skräddarsy löpningen. Med ett par knapptryck kan du omedelbart få rätt hastighet och lutning. Du kan med andra ord springa exakt den distansen i exakt det tempot som du föresatt dig. Många löpband har dessutom specialfunktioner som gör att du kan ställa in en fartstege där tempot successivt ökar.

För samma typ av träning utomhus krävs en träningsapp eller ännu hellre - en riktigt bra pulsklocka.

Om du är en mer avancerad löpare, eller bara är en person som gillar att grotta ner dig i detaljer, är det på ett löpband du ska springa för att kunna finjustera din löpteknik. Ställ en spegel framför och/eller bredvid löpbandet för att se hur din löpteknik ser ut.

Tänk på!

De flesta löpband behöver några sekunder på sig innan det kommer upp i vald hastighet. Öka därför hastigheten försiktigt och stegvis för att det inte ska “rusa iväg”, då är det lätt att ramla och skada sig. 

Läs också: Test av roddmaskin
Läs också: Test av trappmaskin


Läs också: Gåband bäst i test

Läs också: Test av multigym

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Lyft på löpbandets yttre kant i den främre delen. Spraya in silikon in till mitten och arbeta bakåt. Gör sedan samma sak på andra sidan.Förutom att smörja löpbandet så är det även bra att hålla bandet rent och dammsuga under motorkåpan. Motorn sitter längst fram på bandet och lossas med ett antal skruvar.
 • Vi rekommenderar Sole Fitness F63 eftersom den vunnit jämförande tester och fått positiva kundrecensioner.
 • Börja med att göra dig bekant med displayen och de olika programmen som löpbandet erbjuder. Vissa löpband har färre funktioner, men då kan det vara bra att öva på att skifta läge mellan km/h till minuter per kilometer. För att löpning på band ska likna löpning utomhus, är det vanligt att ställa in bandet på en eller ett par procents lutning. Dels för att man inte får någon fartvind när man springer på stället, och dels för att steget förändras av det faktum att bandet driver sig själv. Testa gärna att kliva av och på bandet även när det är igång, skulle du behöva skutta av bandet i farten är det bra att ha tränat på det innan.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
InSPORTline InSportLine Gilavar löpband

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng