VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 27 Februari 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Löpbandet som är bäst i test 2023 - hitta det här!

Ska du köpa ett nytt löpband, och vill veta vilket som är bäst? Vi har sammanställt resultat från tester och recensioner för att kunna presentera det bästa löpbandet.

Vi har jämfört
 • Hur stor är löpytan?
 • Hur stark är motorn?
 • Vilket hastighetsintervall har bandet?
 • Övriga specialfunktioner (program osv.).
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Sole Fitness
Sole Fitness F63
Bäst i test
Bäst i test
Sole Fitness
Sole Fitness F63
Toppsäljande löpband från marknadsledande Sole.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
5/5 stjärnor hos Pricerunner.
Löpyta på 152 x 51 cm.
Motorstyrka på 3 hk.
Hastighetsintervall på 0-18 km/h.
Lutning på upp till 15 grader.
Med sex förinställda program.

Sole tillverkar löpband som blivit en stor favorit av många hotell när de ska välja ut träningsmaskiner och redskap till sina gym. De har funnits i årtionden och fått flera utmärkelser för sina maskiner. De duktiga ingenjörerna bakom maskinerna förstår marknaden för träningsredskap och vet vad du som kund vill ha. Därför kan du alltid känna dig trygg med ett löpband från Sole.

Sole Fitness F63 är ett prisvärt löpband som har utsetts till bäst i test av flera olika hemsidor. Löpbandet har sex olika förinställda program, för att det ska finnas något som passar för alla tillfällen och typer av träning.

Löpbandet kommer med en stor display där du kan se bland annat tid, hastighets, lutning och puls. F63 har inbyggda högtalare, och även en integrerad hållare för din surfplatta. Löpbandets motor är på 3 hk och du kan välja hastighet på upp till 18 km/h. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband F63
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Masterfit
Masterfit TP 900
Bästa premium
Bästa premium
Masterfit
Masterfit TP 900
Multifunktionellt löpband i premiumklass.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test 2022.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Bästsäljare hos Träningspartner.
Löpyta 156 x 56 cm.
Motorstyrka: 2,5 hk.
Hastighetsintervall 1-22 km/h.
Antal träningsprogram: 22 st.
Lutning: 0-15 %.
Maximal användarvikt 180 kg.
Maskinvikt 150 kg.

Master startade sin verksamhet år 1989, och tillverkar motionscyklar, löpband och andra typer av träningsredskap. Målsättningen är att skapa högkvalitativa och funktionella produkter som passar en stor bredd av kunder. Tanken är att produkterna ska vara både praktiska och snygga, samt inspirera dig i din träning. 

Masterfit TP 900
är en bästsäljare hos Träningspartner och är ett multifunktionellt och stabilt löpband i premiumklass. Löpbandets motor är på 2,5 hästkrafter och löpytan är generös på 156 x 56 centimeter. Hastighetsintervallet ligger mellan 1 och 22 km/h. 

För att du enkelt ska kunna variera din träning efter behov och önskemål finns här hela 22 förinställda program att välja på. Du kan också justera lutningen på bandet upp till 15 procent. Löpbandet är utrustat med snabbknappar där du kan smidigt justerar exempelvis hastighet och lutning. TP 900 har en tydlig LED-skärm som presenterar allt från exempelvis tid och sträcka till hastighet och puls. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband TP 900
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Master Fitness
Master Fitness T25
Master Fitness Master Fitness T25 - Test
Bästa budget
Master Fitness
Master Fitness T25
Prisvärt och bra löpband med många inbyggda träningsprogram.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Bästa budget på test hos Pricerunner 2022.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2021.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Löpyta på 140 x 51 cm.
Motorstyrka på 2,5 hk.
Hastighetsintervall 1-20 km/h.
Antal träningsprogram: 36 st.
Lutning: 0-15 %.
Maximal användarvikt: 130 kg.
Maskinvikt: 88 kg.
1 års garanti vid användning i hemmiljö.

Master grundades 1989 är ett av Sveriges största träningsvarumärken. De säljer prisvärda träningsmaskiner med bra kvalitet. Flera av Masters löpband har fått bra betyg på tester och är populära val när det kommer till träningsmaskiner i hemmet.

Vi har utsett Master Fitness T25 till bästa budget eftersom det är ett prisvärt löpband av hög kvalitet. Hos Pricerunner kom det på tredje plats och valdes det ut till bästa budgetval och i deras test fick löpbandet betyget 4,5 av 5. Där beskrivs det som ett löpband med lågt pris, men för den prisklassen som ett mycket bra löpyta, skön dämpning och stark motorkraft. I ett uppdaterat test hos Bäst-i-test kom löpbandet på andra plats och valdes också ut till bästa billiga löpband. Löpbandet fick i deras test betyget 4,5 av 5 och omdömet att det är en förvånansvärt högpresterande budgetlöpband som passar dig som vill ha en prisvärd träningsmaskin.

Detta är ett snyggt och prisvärt löpband med en löpyta på 140 x 51 centimeter och en stark motor på 2,5 hk. För att vara ett löpband för hemmabruk är det välutrustat. Du kan välja mellan 36 olika träningsprogram så att du har möjlighet att variera din träning och få träningspass med många svettiga träningstimmar. Maskinen har en maxhastighet på 20 kilometer i timmen vilket gör att du även kan göra intervallpass på det. Displayen visar saker som tid, distans, hastighet, puls och kalorier.

Löpbandet väger 88 kilo och det är lätt att fälla ihop efter användning. det har en maxvikt på 130 kilo. För användning i hemmiljö har du ett års garanti på maskinen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Master Fitness T25, Löpband
Priser visas i samarbete med

Bästa utan motor Test.se - Bästa utan motor
Speedfit
Speedfit SPT1000D
Bästa utan motor
Bästa utan motor
Speedfit
Speedfit SPT1000D
Ett robust löpband utan motor med hög maxvikt.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Löpyta på 164 x 43 cm.
Motorstyrka: Ingen motor.
Antal träningsprogram: 0 st.

Speedfit SPT1000D är ett robust löpband utan motor och du styr själv hastigheten med dina egna steg. Fördelen med ett löpband utan motor är att den är energieffektiv, ledningsfri och tystgående. Maskinen har en innovativ patenterad kurvad design som överensstämmer bättre med dina steg.

Löpbandet har en enkel display som är lätt att förstå. Den visar hastighet, tid, distans, kalorier och puls. Löpytan är på 43,2 x 164 centimeter, väger 130 kilo och har en max användarvikt på 180 kilo. Maskinen har transporthjul för att förenkla förflyttning. Du har två års garanti på löpbandet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Speedfit Med Display, Löpband
  • Sveriges största träningsspecialist
   Leverans inom 3 arbetsdagar
Priser visas i samarbete med

Bra val Test.se - Bra val
Master Fitness
Master Fitness T20
Master Fitness Master Fitness T20 - Test
Bra val
Master Fitness
Master Fitness T20
Prisvärt och bra löpband med många inbyggda träningsprogram.
Bra betyg på Bäst-i-test 2017.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Löpyta på 130 x 46 cm.
Motorstyrka på 2 hk.
Hastighetsintervall 1-16 km/h.
Antal träningsprogram: 25 st.

Master grundades 1989 är ett av Sveriges största träningsmärken. De säljer prisvärda träningsmaskiner med bra kvalitet. Flera av Masters löpband har fått bra betyg på tester och är populära val när det kommer till träningsmaskiner i hemmet.

Master Fitness T20 är ett prisvärd och snyggt löpband som kan ge dig utmanande träningspass med många svettiga träningstimmar. Maskinen har en lutning på upp till 16 procent vilket ger en bra backträning. Med de 25 inbyggda programmen och en maxhastighet på 16 kilometer i timmen är det en maskin där du kan få en mycket varierad träning. Löpytan är på 130 x 46 centimeter. Displayen visar saker som tid, distans, hastighet, puls och kalorier.

Löpbandet har en hylla med plats för surfplatta och mobiltelefon. Det väger endast 67 kilo och tar liten plats när den är uppfälld. Användarvikten är på max 120 kilo. Du har ett års garanti på löpbandet när det används i hemmiljö.

 • Butiker & priser
 • Priser för Master Fitness T20, Löpband
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Köpguide löpband

Vid köp av ett löpband, är det en hel del faktorer att ta hänsyn till för att hitta en modell som passar just dig. Fundera på hur ofta och hur länge du ska använda löpbandet – ett billigare löpband klarar inte av lika hög belastning som ett dyrare. Din vikt spelar också roll, eftersom motorn måste orka med och för löpbandets hållbarhet. Detta kan du dock få hjälp med i butik. Hur många programval och anpassningsmöjligheter vill du att ditt nya löpband ska erbjuda? Ska löpbandet spara informationen från din träning? Det skiljer sig mycket bland modellerna på marknaden!

Löpband eller promenadband?

Den viktigaste frågan att ställa sig initialt är hur du främst tänkt träna, genom att promenera eller genom att löpa? Promenadbanden kostar en bråkdel av vad löpbanden gör, men det har inte heller lika många funktioner som ett löpband och är inte lika stabila. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att ett promenadband inte är optimalt att löpa på, medans du kan promenera på ett löpband.

Hur dyrt behöver det vara?

Okej så nu har du bestämt dig för att det är ett löpband som du behöver. Men det finns löpband i alla prisklasser, så hur vet man hur dyrt det behöver vara? Det som främst skiljer de billigare banden från de dyrare, är stabiliteten och priset. Ju stabilare och flerfunktionellt det är, desto dyrare.

Är det tänkt att löpbandet ska användas många timmar i veckan? Och av flera olika personer? Då kan det vara värt att satsa på en stabilare modell. Är löpbandet mest tänkt att användas någon gång ibland eller som komplement till annan träning, kan det räcka långt med en enklare modell.

Fördelar med löpband

Ingen träning är bättre än den som faktiskt blir av, och det är aldrig så lätt att ducka ett löppass som när det är risigt väder ute. Med ett löpband finns det alltid möjlighet att springa, även när det är kolsvart ute och minusgrader. Den största fördelen med löpband är därmed att du maximerar dina träningstillfällen.

På ett löpband kan du dessutom enklare skräddarsy löpningen. Med ett par knapptryck kan du omedelbart få rätt hastighet och lutning. Du kan med andra ord springa exakt den distansen i exakt det tempot som du föresatt dig. Många löpband har dessutom specialfunktioner som gör att du kan ställa in en fartstege där tempot successivt ökar.

För samma typ av träning utomhus krävs en träningsapp eller ännu hellre - en riktigt bra pulsklocka.

Om du är en mer avancerad löpare, eller bara är en person som gillar att grotta ner dig i detaljer, är det på ett löpband du ska springa för att kunna finjustera din löpteknik. Ställ en spegel framför och/eller bredvid löpbandet för att se hur din löpteknik ser ut.

Tänk på!

De flesta löpband behöver några sekunder på sig innan det kommer upp i vald hastighet. Öka därför hastigheten försiktigt och stegvis för att det inte ska “rusa iväg”, då är det lätt att ramla och skada sig. 


Läs också: Gåband bäst i test

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Lyft på löpbandets yttre kant i den främre delen. Spraya in silikon in till mitten och arbeta bakåt. Gör sedan samma sak på andra sidan.Förutom att smörja löpbandet så är det även bra att hålla bandet rent och dammsuga under motorkåpan. Motorn sitter längst fram på bandet och lossas med ett antal skruvar.
 • Vi rekommenderar Sole Fitness F63 eftersom den vunnit jämförande tester och fått positiva kundrecensioner.
 • Börja med att göra dig bekant med displayen och de olika programmen som löpbandet erbjuder. Vissa löpband har färre funktioner, men då kan det vara bra att öva på att skifta läge mellan km/h till minuter per kilometer. För att löpning på band ska likna löpning utomhus, är det vanligt att ställa in bandet på en eller ett par procents lutning. Dels för att man inte får någon fartvind när man springer på stället, och dels för att steget förändras av det faktum att bandet driver sig själv. Testa gärna att kliva av och på bandet även när det är igång, skulle du behöva skutta av bandet i farten är det bra att ha tränat på det innan.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Sole Fitness Sole Fitness F63

Du kanske även är intresserad av: