VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 16 Augusti 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Löpbandet som är bäst i test 2021 - hitta det här!

Ska du köpa ett nytt löpband, och vill veta vilket som är bäst? Vi har sammanställt resultat från tester och recensioner för att kunna presentera det bästa löpbandet 2021.

Vi har jämfört
 • Hur stor är löpytan?
 • Hur stark är motorn? Ett löpband behöver ha minst 1,5 hk för att det inte ska bromsas vid varje steg. Det dubbla (3 hk) om bandet ska kunna lutas.
 • Vilket hastighetsintervall har bandet?
 • Övriga specialfunktioner (program osv.).
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Spirit Fitness Commercial
Spirit Fitness CT850 löpband
Bäst i test
Bäst i test
Spirit Fitness Commercial
Spirit Fitness CT850 löpband
Ett enastående löpband som passar bäst för kommersiellt bruk eller dig med välutrustat gym på hemmaplan.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2020.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2020.
Populärt val hos Träningspartner.se.
Löpyta på 150 x 55 cm.
Motorstyrka på 4,0 hk.
Hastighetsintervall 20 km/h.
Antal träningsprogram: 17 st.

Spirit Fitness grundades i USA 1983 och då med målet att göra träningsverktyg som gör att kunderna förverkligar sina träningsmål. De gör träningsverktyg av högsta kvalité och i utbudet finns bland annat löpband, crosstrainers och motionscyklar.

Spirit Fitness Commercial Löpband CT850 är ett mycket bra löpband som lämpar sig bäst för kommersiell miljö eller dig som har ett välutrustat gym hemma. Den har en kraftfull motor på 4,0 hk som ger en toppfart på 20 kilometer i timmen. Maskinen har 17 förinställda program och 15 olika lutningsnivåer som är lätta att byta mellan på displayen. Löpbandet har en rejäl stålkonstruktion och en generös löpyta på 150 x 55 centimeter. För en högre komfort har maskinen dessutom fläkt och plats för mobiltelefon och surfplatta. Maskinen väger 180 kilo och har en maxvikt på 200 kilo som gör att alla kan använda sig av den. Garantin ligger på två år.

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband CT850

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Masterfit
Masterfit TP 900
Bästa premium
Bästa premium
Masterfit
Masterfit TP 900
Multifunktionellt löpband i premiumklass.
Högt betyg i Pricerunners test.
Bästsäljare hos Träningspartner.
Löpyta 156 x 56 cm.
Motorstyrka: 2,5 hk.
Hastighetsintervall 1-22 km/h.
Antal träningsprogram: 22 st.
Lutning: 0-15 %.
Maximal användarvikt 180 kg.
Maskinvikt 150 kg.

Master startade sin verksamhet år 1989, och tillverkar motionscyklar, löpband och andra typer av träningsredskap. Målsättningen är att skapa högkvalitativa och funktionella produkter som passar en stor bredd av kunder. Tanken är att produkterna ska vara både praktiska och snygga, samt inspirera dig i din träning. 

Masterfit TP 900
är en bästsäljare hos Träningspartner och är ett multifunktionellt och stabilt löpband i premiumklass. Löpbandets motor är på 2,5 hästkrafter och löpytan är generös på 156 x 56 centimeter. Hastighetsintervallet ligger mellan 1 och 22 km/h. 

För att du enkelt ska kunna variera din träning efter behov och önskemål finns här hela 22 förinställda program att välja på. Du kan också justera lutningen på bandet upp till 15 procent. Löpbandet är utrustat med snabbknappar där du kan smidigt justerar exempelvis hastighet och lutning. TP 900 har en tydlig LED-skärm som presenterar allt från exempelvis tid och sträcka till hastighet och puls. 

 • Butiker & priser
 • Priser för Löpband TP 900

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Master Fitness
Master Fitness T20, Löpband
Bästa budget
Bästa budget
Master Fitness
Master Fitness T20, Löpband
Prisvärt och bra löpband med många inbyggda träningsprogram.
Bra betyg på Bäst-i-test 2017.
Populärt val hos Träningsmaskiner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Löpyta på 130 x 46 cm.
Motorstyrka på 2 hk.
Hastighetsintervall 1-16 km/h.
Antal träningsprogram: 25 st.

Master grundades 1989 är ett av Sveriges största träningsmärken. De säljer prisvärda träningsmaskiner med bra kvalitet. Flera av Masters löpband har fått bra betyg på tester och är populära val när det kommer till träningsmaskiner i hemmet.

Master Fitness T20 är ett prisvärd och snyggt löpband som kan ge dig utmanande träningspass med många svettiga träningstimmar. Maskinen har en lutning på upp till 16 procent vilket ger en bra backträning. Med de 25 inbyggda programmen och en maxhastighet på 16 kilometer i timmen är det en maskin där du kan få en mycket varierad träning. Löpytan är på 130 x 46 centimeter. Displayen visar saker som tid, distans, hastighet, puls och kalorier.

Löpbandet har en hylla med plats för surfplatta och mobiltelefon. Det väger endast 67 kilo och tar liten plats när den är uppfälld. Användarvikten är på max 120 kilo. Du har ett års garanti på löpbandet när det används i hemmiljö.

 • Butiker & priser
 • Priser för Master Fitness T20, Löpband

Bästa utan motor Test.se - Bästa utan motor
Speedfit
Speedfit SPT1000D
Bästa utan motor
Bästa utan motor
Speedfit
Speedfit SPT1000D
Ett robust löpband utan motor med hög maxvikt.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2020.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2020.
Löpyta på 164 x 43 cm.
Motorstyrka: Ingen motor.
Antal träningsprogram: 0 st.

Speedfit SPT1000D är ett robust löpband utan motor och du styr själv hastigheten med dina egna steg. Fördelen med ett löpband utan motor är att den är energieffektiv, ledningsfri och tystgående. Maskinen har en innovativ patenterad kurvad design som överensstämmer bättre med dina steg.

Löpbandet har en enkel display som är lätt att förstå. Den visar hastighet, tid, distans, kalorier och puls. Löpytan är på 43,2 x 164 centimeter, väger 130 kilo och har en max användarvikt på 180 kilo. Maskinen har transporthjul för att förenkla förflyttning. Du har två års garanti på löpbandet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Speedfit Med Display, Löpband

Bra val Test.se - Bra val
Titan LIFE
Titan LIFE Athlete T73 löpband
Bra val
Bra val
Titan LIFE
Titan LIFE Athlete T73 löpband
Ett löpband i proffsklass för hemmabruk med många program och hög maxvikt.
Populärt val hos Träningsmaskiner.com.
Löpyta på 140 x 51 cm.
Motorstyrka på 3 hk.
Hastighetsintervall 1-22 km/h.
Antal träningsprogram: 24 st.

Titan Life är ett nordiskt företag som erbjuder träningsmaskiner och träningsverktyg av hög klass. I sitt utbud finns både hantlar, roddmaskiner och löpband.

Titan Life Athlete T73
är ett bättre löpband för dig som vill ha det allra bästa i ditt hemmagym. Det är både det största och mest uppdaterade löpbandet just nu och erbjuder radio, usb-uttag och bluetooth för en roligare löptur. Motorn på 3 hk är mycket kraftfull och ger en jämn löpning och många möjligheter för både intervall- och backträning. Löpbandet har en löpyta på 140 x 51 centimeter och den har en bra stötdämpning som ger en behaglig löpupplevelse och gör också att du sliter mindre på kroppen. Det finns 24 förinställda program, 20 nivåer och tre användarprofiler så att hela familjen kan använda personliga inställningar. Displayen visar tid, distans, hastighet och puls. Maskinens hastighet ligger på 1-22 kilometer i timmen. Maskinen väger 79 kilo och när du inte använder den går den att vika ihop för att ta mindre plats. Maxvikten är på 130 kilo. Du har ett års garanti om maskinen används i hemmiljö.

 • Butiker & priser
 • Priser för Titan LIFE Athlete T73, Löpband

Ytterligare läsning

Köpguide:

Vid köp av ett löpband, är det en hel del faktorer att ta hänsyn till för att hitta en modell som passar just dig. Fundera på hur ofta och hur länge du ska använda löpbandet – ett billigare löpband klarar inte av lika hög belastning som ett dyrare. Din vikt spelar också roll, eftersom motorn måste orka med och för löpbandets hållbarhet. Detta kan du dock få hjälp med i butik. Hur många programval och anpassningsmöjligheter vill du att ditt nya löpband ska erbjuda? Ska löpbandet spara informationen från din träning? Det skiljer sig mycket bland modellerna på marknaden!

Löpband eller promenadband?

Den viktigaste frågan att ställa sig initialt är hur du främst tänkt träna, genom att promenera eller genom att löpa? Promenadbanden kostar en bråkdel av vad löpbanden gör, men det har inte heller lika många funktioner som ett löpband och är inte lika stabila. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att ett promenadband inte är optimalt att löpa på, medans du kan promenera på ett löpband.

Hur dyrt behöver det vara?

Okej så nu har du bestämt dig för att det är ett löpband som du behöver. Men det finns löpband i alla prisklasser, så hur vet man hur dyrt det behöver vara? Det som främst skiljer de billigare banden från de dyrare, är stabiliteten och priset. Ju stabilare och flerfunktionellt det är, desto dyrare.

Är det tänkt att löpbandet ska användas många timmar i veckan? Och av flera olika personer? Då kan det vara värt att satsa på en stabilare modell. Är löpbandet mest tänkt att användas någon gång ibland eller som komplement till annan träning, kan det räcka långt med en enklare modell.

Fördelar med löpband

Ingen träning är bättre än den som faktiskt blir av, och det är aldrig så lätt att ducka ett löppass som när det är risigt väder ute. Med ett löpband finns det alltid möjlighet att springa, även när det är kolsvart ute och minusgrader. Den största fördelen med löpband är därmed att du maximerar dina träningstillfällen.

På ett löpband kan du dessutom enklare skräddarsy löpningen. Med ett par knapptryck kan du omedelbart få rätt hastighet och lutning. Du kan med andra ord springa exakt den distansen i exakt det tempot som du föresatt dig. Många löpband har dessutom specialfunktioner som gör att du kan ställa in en fartstege där tempot successivt ökar.

För samma typ av träning utomhus krävs en träningsapp eller ännu hellre - en riktigt bra pulsklocka.

Om du är en mer avancerad löpare, eller bara är en person som gillar att grotta ner dig i detaljer, är det på ett löpband du ska springa för att kunna finjustera din löpteknik. Ställ en spegel framför och/eller bredvid löpbandet för att se hur din löpteknik ser ut.

Butiker där du köpa löpband från bra varumärken

Träningspartner säljer olika löpband från testvinnande Sole Fitness, Nordictrack, Abilica med mera.  

Tänk på!

De flesta löpband behöver några sekunder på sig innan det kommer upp i vald hastighet. Öka därför hastigheten försiktigt och stegvis för att det inte ska “rusa iväg”, då är det lätt att ramla och skada sig. 


Läs också: Gåband bäst i test

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Lyft på löpbandets yttre kant i den främre delen. Spraya in silikon in till mitten och arbeta bakåt. Gör sedan samma sak på andra sidan.Förutom att smörja löpbandet så är det även bra att hålla bandet rent och dammsuga under motorkåpan. Motorn sitter längst fram på bandet och lossas med ett antal skruvar.
 • Vi rekommenderar Sole Fitness F63 eftersom den vunnit jämförande tester och fått positiva kundrecensioner.
 • Börja med att göra dig bekant med displayen och de olika programmen som löpbandet erbjuder. Vissa löpband har färre funktioner, men då kan det vara bra att öva på att skifta läge mellan km/h till minuter per kilometer. För att löpning på band ska likna löpning utomhus, är det vanligt att ställa in bandet på en eller ett par procents lutning. Dels för att man inte får någon fartvind när man springer på stället, och dels för att steget förändras av det faktum att bandet driver sig själv. Testa gärna att kliva av och på bandet även när det är igång, skulle du behöva skutta av bandet i farten är det bra att ha tränat på det innan.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Spirit Fitness Commercial Spirit Fitness CT850 löpband