VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 1 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Den bästa GPS-klockan 2021

En GPS-klocka är den perfekta klockan för dig som vill ha GPS-funktion och som vill mäta tid och längd. Det finns GPS-klockor till både sport och vardags och vi hjälper dig att välja rätt modell. Se fem testvinnande GPS-klockor.

Vi har jämfört
 • Batteritid.
 • Vattentålighet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Garmin
Garmin Forerunner 245 Music GPS-klocka
Bäst i test
Bäst i test
Garmin
Garmin Forerunner 245 Music GPS-klocka
En populär GPS-klocka och musikspelare till dina löprundor.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2020.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Outdoorexperten.
Högt kundbetyg hos Outnorth.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Smartwatch-läge: Upp till sju dagars batteritid.
GPS-läge med musik: Upp till sex timmars batteritid.
Vattentålig ner till 50 meter.
Minne: 200 timmars aktivitetsdata.
Kan synkroniseras med Spotify.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning med innovativ GPS-teknologi. De har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är även ett starkt varumärke när det gäller aktivitetsarmband. Deras GPS-klockor kommer högt upp på tester och har mycket goda kundrecensioner.

Garmin Forerunner 245 Music är en snygg och förstklassig träningsklocka med GPS, musik och pulsmätning direkt på handleden. Det är en bra pulsklocka för löpning och en av Garmins mest populära modeller. GPS-klockan har vunnit jämförande tester och fått genomgående positiva kundrecensioner.

Den inbyggda GPS:en håller koll på vad du har sprungit, registrerar statistik och samlar in data. Klockan mäter din puls kontinuerligt och håller koll på om din puls blir för hög eller låg. Med Garmin Coach får du anpassningsbara träningsprogram som synkroniseras direkt med din klocka. Du kan dessutom synkronisera GPS-klockan med Spotify och klockan kan lagra upp till 500 låtar. När den är ihopkopplad med din mobiltelefon tar den dessutom emot meddelanden och e-post. I GPS-läge med musik har klockan en batteritid på upp till sex timmar. Har du den däremot i smartwatch-läge har den en batteritid på upp till sju dagar. Detta är en perfekt klocka för dig som vill ha koll på din träning.

 • Butiker & priser
 • Priser för Garmin Forerunner 245 Music GPS-klocka

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Garmin
Garmin Forerunner 45
Bästa budget
Bästa budget
Garmin
Garmin Forerunner 45
En prisvärd GPS-klocka med pulsmätning och smartwatchfunktioner.
Bäst på test hos Bäst-i-test.se 2020.
Bäst på test hos Pricerunner 2021.
Smartwatch-läge: Upp till sju dagars batteritid.
GPS-läge: Upp till 13 timmars batteritid.
Vattentålig ner till 50 meter.
Inbyggd pulsmätare.
Vikt: 32 gram.

Garmin är ett amerikanskt företag som tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning med innovativ GPS-teknologi. De har en ledande position när det kommer till pulsklockor och är även ett starkt varumärke när det gäller aktivitetsarmband. Deras GPS-klockor kommer högt upp på tester och har mycket goda kundrecensioner.

Garmin Forerunner 45 är en prisvärd och lättanvänd pulsklocka av högsta kvalitet i en stilren design. Det är en sportklocka med GPS och pulssensor som tillsammans med appen Garmins Coach App hjälper dig att planera träningen. Den håller koll på saker som puls, tempo och distans. Klockan har olika fitnessfunktioner och du kan välja mellan saker som löpning, cykling, löpband och crosstrainer. Klockan har även en säkerhets- och spårningsfunktion som gör att den känner av om en olycka sker och skickar din exakta position till dina nödkontakter.

GPS-klockan har en batteritid på 13 timmar i GPS-läge, annars på upp till sju dagar. Förutom att vara en perfekt kompis när du tränar fungerar den även bra som smartwatch då den kan ta emot notiser om meddelanden och samtal direkt från din telefon. Klockan finns i två storlekar där Garmin Forerunner 45S är en mindre modell.

 • Butiker & priser
 • Priser för Garmin Forerunner 45 Large Black

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Apple
Apple Watch Series 6 GPS
Bästa premium
Bästa premium
Apple
Apple Watch Series 6 GPS
Apples smartklocka hjälper dig med träning och håller dig ständigt uppdaterad.
Högt betyg av M3 Sveriges Prylsajt 2021.
Högt betyg av Techradar 2021.
Toppbetyg av tidningen Mobil 2020.
Högt betyg av Macworld 2020.
Toppbetyg på tidigare modell av Aftonbladet Plus 2020.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Batteritid: 18 timmar.
Vattentålig ner till 50 meter.
Optisk pulsmätning vid handleden.
Tar emot samtal och sms.

Apple är ett amerikanskt företag som grundades 1976 och som efter det har utvecklat både datorer, mobiltelefoner, surfplattor och smartklockor. Apples första smartklocka lanserades 2015 och har efter det kommit med flera uppdaterade modeller.

Apple Watch Series 6 kom 2020 och är ett mycket bra val av klocka för dig som har en iPhone. Med den här smarta klockan runt handleden får du ett hälsosammare, aktivare och mer uppkopplat liv. Du håller koll på din träningsdata oavsett vilken träningsform du har, kan välja mellan olika träningspass och registrera din dagliga motion. I den uppdaterade klockan kan du även mäta EKG och syrenivån i blodet.

Smartklockan kan ta emot samtal, sms, lyssna på musik och har tillgång till Apple Pay och Siri. Du kan även få en sömnanalys och skapa bättre sovrutiner. Klockan har en batteritid på 18 timmar och är vattentålig ner till 50 meter. En av nyheterna för den här nya modellen är att den nya Retina-skärmen alltid är på för att fungera som en vanlig klocka. Apple Watch Series 6 är kompatibel med iPhone 6s och senare modeller med iOS 14 eller senare.

 • Butiker & priser
 • Priser för Apple Watch Series 6 GPS
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500kr

Bästa för barn Test.se - Bästa för barn
Cmee
Cmee Play Mobilklocka
Bästa för barn
Bästa för barn
Cmee
Cmee Play Mobilklocka
En GPS-klocka för aktiva barn med många funktioner som ger en trygghet för både barn och föräldrar.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2020.
Toppbetyg av kundrecensioner hos Babyworld.
Bra recensioner hos Cmeeplay.se.
Batteritid: Max 72 timmar.
Vattentålig.
Har säkerhetszon (geofencing).
Stöd för wifi och 4G.
Fungerar med nano-simkort.

Cmee Play är en GPS-klocka för barn som bland annat hamnade högst upp på prispallen när Aftonbladet Plus sammanställde de bästa GPS-klockorna för barn. Det är en klocka med analog urtavla med många funktioner och som lever upp till alla krav en förälder kan ställa på en GPS-klocka. Den har funktioner som stegräknare, klasstid, kamera, väckarklocka och GPS så att du ser vart barnet befinner sig. Du kan ringa till och från telefonen och du kan begränsa samtalen till vissa utvalda telefonnummer. Du kan ställa in olika säkerhetszoner som gör att du får en notis om barnen rör sig utanför det angivna området. Klockan har dessutom en SOS-funktion vilket gör att den ringer upp utvalda kontakter med ett knapptryck tills någon svarar.

GPS-klockan har en batteritid på 72 timmar och laddas med micro-USB. Den har en vattentålighet på IP67 och en skärm på 1,4 tum. Detta är en bra mobilklocka att använda innan mobiltelefonen och ger en trygghet för både barn och föräldrar. Armband och skal går att byta ut för att få en mer personlig klocka och barnet kan även byta bakgrundbild.

 • Butiker & priser
 • Priser för Cmee Play Mobilklocka, Modern Blue

Bästa aktivitetsarmbandet Test.se - Bästa aktivitetsarmbandet
Fitbit
Charge 4
Bästa aktivitetsarmbandet
Bästa aktivitetsarmbandet
Fitbit
Charge 4
Ett aktivitetsarmband med GPS och pulsmätare för ett aktivare liv.
Testvinnare hos Techradar 2020.
Högt betyg hos M3 Sveriges Prylar 2020.
Högt betyg hos tidningen Mobil.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Batteritid upp till sju dagar.
Vattentålig ned till 50 meter.
Har inbyggd GPS.
Få notiser kring samtal och meddelanden.
Kan kopplas ihop med Spotify.
Vikt: 208 gram.

Amerikanska Fitbit grundades 2007 och är ett företag som har specialiserat sig på produkter inom hemelektronik och hälsa. Deras aktivitetsarmband har vunnit tester i flera år och deras version 4 vann i Techradars senaste test.

Fitbit Charge 4 är ett vattentåligt aktivitetsarmband med många funktioner som ger dig en bättre koll på både hälsa och sömn. Den har inbyggd GPS så att du kan se både tempo och sträcka när du går, springer, cyklar eller på annat sätt tränar. Den har pulsmätning vid handleden, registrerar vilopuls och ger dig statistik i realtid. Du kan ställa in mål som hjälper dig i din träning. Armbandet registrerar även sömn för att ge dig den bästa sömnkvaliteten.

Aktivitetsarmbandet kan ge dig notiser kring samtal och meddelanden om du har din mobiltelefon i närheten. Du kan styra både Spotify och göra betalningar direkt från handleden. Batteritiden är lång – på upp till sju dagar och upp till fem timmar när GPS:en används.

 • Butiker & priser
 • Priser för Charge 4

Ytterligare läsning

Bäst i test GPS-klocka - se testvinnande GPS-klockor.

Köpguide

Köp en GPS-klocka om du är vill ha en smart klocka som håller koll på tid och längd när du tränar eller för dig som önskar en bättre överblick i vardagen. Det är också ett bra val av klocka för barn eftersom GPS-funktionen gör det säkrare för både förälder och barn. Vi hjälper dig att välja rätt GPS-klocka.

Vad är en GPS-klocka?

En GPS-klocka är en smart klocka med digital display med GPS-funktion som passar dig som vill mäta, analysera, återuppleva och ibland också dela prestation. Det finns många olika modeller med mer eller mindre avancerade funktioner beroende på vad du har behov av. Klockan passar dig som vill ha en mer aktiv vardag eller som vill ha koll på din träning när du till exempel springer, cyklar eller simmar.

Så fungerar en GPS-klocka

En GPS-klocka har en inbyggd GPS som mäter hur du rör dig och hur snabbt det går. Datan sparas och du kan jämföra ditt resultat över tid. Idag består en GPS-klocka av fler funktioner än enbart en GPS.

Olika sorters GPS-klockor

Sportklocka, löparklocka, pulsklocka eller träningsklocka – kärt barn har många namn men syfte är detsamma. GPS-klockor har under de senaste åren blivit allt vanligare när du tränar, framförallt för att ge en extra knuff i den riktningen du vill komma. Fundera på vad du är ute efter innan du gör ditt val så att du får med alla funktioner du har behov av.

Pulskocka

En pulsklocka håller koll på din puls när du tränar, men också när kroppen är i viloläge. Har du koll på pulsen kan du samtidigt få ut mer av ditt pass. Pulsklockan går ofta att koppla samman med din mobil och pulsen mäts vanligtvis direkt på din handled.

Läs också: Bästa pulsklockan

Aktivitetsarmband

Ett aktivitetsarmband är en enklare variant av en pulsklocka och med den kan du mäta både puls och sömn. Fördelen med ett aktivitetsarmband är att det är mindre och smidigare än en träningsklocka – och ofta billigare.

Läs också: Bästa aktivitetsarmbandet

Smartklocka

En smartklocka eller smartwatch är en klocka med ännu fler funktioner än en träningsklocka. Den räknar både steg och visar puls men liknar också din mobiltelefon då den kan läsa meddelanden, ringa, byta låt på till exempel Spotify eller går att betala med.

Läs också: Bästa smartklockan

Vanliga funktioner hos en GPS-klocka

En GPS-klocka har ofta många olika funktioner, ta reda på om den klockan du har spanat in uppfyller dina krav. De vanligaste funktionerna som en GPS-klocka har är:

 • GPS.
 • Pulsmätare.
 • Stegräknare.
 • Distansmätare.
 • Mäter vilopulsen.
 • Sömnövervakare.
 • Färdiga träningsprogram.

GPS-klocka för barn

Har du barn som gärna vill utforska världen på egen hand? Då kan det vara skönt att hålla koll på dem med en GPS-klocka för barn. På så sätt hittar du barnet snabbt om ni skulle tappa bort varandra eller för att kunna nå om det skulle behövas. Det ger en ökad trygghet för både barnet och dig som förälder.

GPS-klockor för barn skiljer sig lite från en vanlig GPS-klocka och kan ha flera smarta funktioner. Med GPS-funktionen ser du snabbt och enkelt vart barnet befinner sig. Många bättre GPS-klockor för barn kan även sms:a, ringa och ta emot samtal och på vissa modeller kan du som förälder välja vilka nummer som är tillåtna. Väljer du en klocka med SOS-funktion räcker ett knapptryck för att barnet ska kontakta angivna säkerhetspersoner. En annan smart funktion kan vara att sätta upp geografiska säkerhetszoner vilket gör att du får ett larm när barnet överträder den angivna gränsen.

Läs också: Bästa GPS-klockan för barn

Köpa GPS-klocka – att tänka på

 • Vilka funktioner är du ute efter? Räcker det med GPS eller vill du ha en klocka med fler funktioner till exempel pulsmätning, sömnstatistik och möjlighet att få notiser om meddelanden?
 • Hur länge håller batteriet och hur snabbt laddas den?
 • Ska du använda klockan vid tuffare pass, när det regnar eller simning behöver den också vara vattentålig.
 • Hur tydlig är displayen?
 • Hur stor är klockan och vad väger den?
 • Är GPS-klockan kompatibel med din mobiltelefon?

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En GPS-klocka är en smart klocka med GPS-funktion som mäter och analyserar din vardag eller träning. Det finns GPS-klockor med flera olika funktioner som pulsmätare, stegmätare, tid, distans och sömnaktivitet.
 • En GPS-klocka har en inbyggd GPS som mäter hur du rör dig och hur lång tid det tar. Datan sparas och du kan sedan jämföra ditt resultat över tid.
 • Vi har valt att utse Garmin Forerunner 245 Music till den GPS-klocka som är bäst i test. Det är en testvinnande snygg och förstklassig träningsklocka med GPS, musik och pulsmätning direkt på handleden. Den har både fått högt betyg i tester och goda recensioner av nöjda kunder.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Garmin Garmin Forerunner 245 Music GPS-klocka