VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 16 Augusti 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa GPS-klockan för barn 2021

Nu är det dags för skolstart! En GPS-klocka gör att både du och ditt barn kan känna er säkra när barnet är i skolan eller ute på eget äventyr. Det kan också vara skönt med en GPS-klocka vid de tillfällen där det kan vara lätt att tappa bort varandra, som på stora varuhus. Här har vi valt ut de bästa GPS-klockorna till ditt barn!

Vi har jämfört
 • Batteritid.
 • Säkerhetszon.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Cmee
Play 4G
Bäst i test
Bäst i test
Cmee
Play 4G
Testvinnande GPS-klocka med ett utvecklat säkerhetstänk och många olika funktioner.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2020.
5/5 Kundrecensioner hos Babyworld.
Batteritid: Max 72 timmar.
Säkerhetszon: Ja.
Vattentålighet: IP67.
SOS-funktion: Ja.
SIM-kort: Ja, Nano.
Skärmstorlek: 1,4 tum.

När Aftonbladet 2020 skulle sammanställa de bästa GPS-klockorna för barn på marknaden var det Cmee Play 4G som hamnade högst upp på prispallen. Cmee Play är en multifunktionell klocka som enkelt lever upp till alla krav som de flesta föräldrar ställer på en GPS-klocka till sitt barn.

Cmee Play har 4G-täckning och med den här klockan är det enkelt att både ringa och ta emot samtal. Du kan även begränsa de inkommande samtalen till vissa utvalda nummer. Dessutom går det att läsa sms direkt i klockan. Cmee Play har en batteritid på upp till 72 timmar och du laddar den enkelt med micro-USB. Här finns också möjlighet att ställa in en säkerhetszon, vilket innebär att du kommer få en notis om ditt barn rör sig utanför området.

GPS-klockan har en vattentålighet på IP67 och skärmen är 1,4 tum stor. För att du och ditt barn ska känna er trygga är klockan även utrustad med en SOS-funktion. SOS-knappen fungerar som så att om den hålls inne av barnet så ringer klockan upp utvalda nummer tills någon svarar.

För att ditt barn ska kunna sätta sin egen prägel på GPS-klockan finns det, precis som på en vanlig mobiltelefon, möjlighet att byta bakgrundsbild och skärmsläckare. Du kan även välja att ändra klockans utseende genom att exempelvis byta skal eller armband. Till Cmee Play finns en tillhörande mobilapp och den är utrustad med ett Nano-SIM-kort.

 • Butiker & priser
 • Priser för Cmee Play 4G
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt
   Snabba leveranser
  • Fri frakt, snabb leverans
   Öppet köp i 365 dagar

Mest populär Test.se - Mest populär
Xplora
Xplora 5 SE
Mest populär
Mest populär
Xplora
Xplora 5 SE
Omtyckt GPS-klocka med smarta funktioner och hög vattentålighet.
Topplacerad hos Aftonbladet Plus 2020.
Högt betyg hos M3 Sveriges Prylsajt 2019.
Rekommenderas av 99mac.se 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Batteritid: Max 72 timmar.
Säkerhetszon: Ja.
Vattentålighet: IP68.
SOS-funktion: Ja.
SIM-kort: Ja, Nano.
Skärmstorlek: 1,4 tum.

Xplora är ett svenskt företag som utvecklar smart konsumentelektronik. Företaget är verksamt på den svenska, norska och finska marknaden, och är framför allt känt för sina populära mobilklockor anpassade för barn. Varumärkets vision göra vardagen enklare och tryggare för familjer som använder deras produkter.

Xplora 5 Play är en uppdaterad modell av en av de GPS-klockor för barn som fick högst betyg i Aftonbladet Plus jämförande test. Den har alla fördelar som Xplora 4 hade men med flera uppdaterade funktioner och ny design. Klockan är också omtyckt bland kunder, och har bland annat fått 4,5 stjärnor av nöjda konsumenter på Pricerunner. Xplora 5 är lätt att använda, och genom att ansluta den till din smartphone via Xplora-appen kan du ladda över kontakter till klockan. Den har en kamera på två megapixlar och stöd för emojis och röstmeddelanden.

När det gäller säkerhetsfunktioner är Xplora 5 utrustad med ett par olika. Dels finns en SOS-funktion, och det finns även möjlighet att ställa in en säkerhetszon vilket betyder att du kommer att få en notis om ditt barn rör sig utanför området.

GPS-klockan är utrustad med ett Nano-SIM-kort och har en vattentålighet på IP68. Batteritiden är på max 72 timmar, och den 1,4 tum stora skärmen är alldeles lagom stor för att klockan ska vara lätt att läsa av, men inte för klumpig på barnets arm. Om ditt barn vill ha variation är det också möjligt att byta skalet till klockan.


 • Butiker & priser
 • Priser för Xplora 5 SE Blue
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt

Bäst för ungdomar Test.se - Bäst för ungdomar
Samsung
Galaxy Watch Active 2
Bäst för ungdomar
Bäst för ungdomar
Samsung
Galaxy Watch Active 2
En stilsäker GPS-klocka för lite äldre barn och ungdomar.
Topplacerad i jämförande test av Aftonbladet 2020.
4,4/5 Kundrecensioner hos pricerunner.
7/10 Recension av mobil.se
Högt kundbetyg hos Amazon.
Max batteritid: 60 timmar.
Har säkerhetszoner (geofencing).
Fungerar med eSIM.
Vattentålig.
Stöd för wifi och 4G.

Samsung är ett koreanskt företag som grundades 1969 och sedan dess har kommit att bli en världsledare inom elektronikprodukter. De företag som ingår i Samsung-koncernen står för cirka en femtedel av Koreas BNP. Företaget lägger mycket stora summor på forskning och utveckling, varför deras produkter alltid ligger i framkant när det kommer till teknologiska landvinningar. När du köper en produkt från Samsung kan du vara säker på att det håller hög kvalitet.

Klockan Galaxy Watch Active 2 har blivit topplacerad i jämförande test, och har fått många positiva recensioner från kunder. På pricerunner har klockan fått 4,4/5 i snittbetyg, baserat på närmare 2000 röster vilket indikerar att det är en produkt som väldigt många har blivit väldigt nöjda med.

Klockan har SOS-funktion, stöd för wifi och 4G, OLED-skärm med en upplösning på 360 x 360 pixlar. Den är är klassad som vattentålig (IP68) med en batteritid på upp till 60 timmar. Klockan har stöd för geofencing, vilket innebär att du kan avgränsa ett område geografisk och om det överträds så får du ett larm. Det går att sätta upp två stycken säkerhetszoner för varje klocka.

Detta är en perfekt GPS-klocka för de lite större barnen som uppskattar funktion och estetik. Klockan har grundfunktioner som att kunna skicka och ta emot SMS samt ringa och ta emot samtal. Den funkar mot Samsungs mobiler, men det går även bra att ha en annan Android-telefon eller en Apple-telefon.

 • 40 mm
 • 44 mm
 • Priser för Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
 • Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
  • Kundsupport dygnet runt
   Leveranstid på 2-10 arbetsdagar

Ytterligare läsning

Köpguide

Vill du ha ett enkelt sätt att nå ditt barn, och samtidigt känna dig trygg med var barnet befinner sig? Med en GPS-klocka anpassad för barn kan du få båda delarna.

Olika funktioner hos en GPS-klocka för barn

Förutom den givna funktionen med en GPS-klocka – nämligen att den är utrustad med just GPS – har normalt sett denna typ av klockor som är anpassade för barn flera olika funktioner/egenskaper.

Samtal/sms

Med hjälp av GPS-klockan är det möjligt att ringa upp och ta emot samtal. En del klockor har en funktionalitet som innebär att du som förälder kan välja vilka nummer som är tillåtna att ringa till klockan. Klockorna kan normalt sett också ta emot sms, och i en del fall kan barnet också skriva meddelanden från klockan.

Säkerhetszon (geofencing)

Du kan sätta upp geografiska säkerhetszoner till ditt barns GPS-klocka. Det innebär att du sätter en slags avgränsning på en karta, och när klockan (och barnet) träder över den gränsen så får du ett larm. På så sätt kan du enkelt hålla koll på om ditt barn skulle vandra iväg längre än vad ni kommit överens om.

Vissa klockor har stöd för att kunna sätta upp två eller flera säkerhetszoner per enhet.

SOS-funktion

Med ett knapptryck så skickas ett nödmeddelande iväg till de kontakter som är angivna som säkerhetspersoner. De flesta klockor ringer även upp dig som anhörig om SOS-knappen skulle tryckas ner.

Kamera

Med en kamera i ditt barns GPS-klocka är det även möjligt att ringa videosamtal till varandra. De flesta, dock inte alla, GPS-klockor för barn är i dag utrustade med en kamera.

Design

De flesta GPS-klockor för barn har en diskret och estetiskt tilltalande design, den ser helt enkelt ut som vilken klocka som helst. Detta är en egenskap som inte är oviktig att ta hänsyn till, eftersom en GPS-klocka annars kan vara stigmatiserande mellan barn. Inte minst bland de barn som är lite äldre.

Skärmstorlek

En del klockor kan du välja storlek på, och då är det bra att tillsammans med ditt barn bestämma vad som känns bekvämt. Det kan förstås kännas klumpigt att ha en stor klocka på armen, samtidigt får den inte vara för liten om det ska kunna gå att läsa SMS på skärmen.

Vattentålighet

GPS-klockor för barn är normalt sett så pass vattentäta att de exempelvis tål en dusch och går att använda på gymnastiklektionen. Tänk dock på att vattentålighet inte är samma sak som att klockan går att bada med – läs på vad som gäller kring just den klocka ni har valt!

Batteritid

Fundera på hur mycket batteritid som kan tänkas behövas till ditt barns GPS-klocka. Det går förstås åt mer batteri ju mer man använder den, jämfört med en klocka som inte används lika flitigt som får mycket ner batteritid. Ska ni exempelvis ut på en längre campingtur eller annan typ av resa där möjlighet till laddning är begränsat, kan det vara skönt med en klocka som har extra lång batteritid.

Saker som kan påverka batteritiden är bland annat temperatur, täckning och användning av positionerings-funktionerna.

Läs också: Test av GPS-klocka

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En GPS fungerar genom så kallad triangulering, där GPS:ens position bestäms med hjälp av satelliter. GPS:en är uppkopplad till flera satelliter, som sedan avgör hur långt ifrån GPS.en är. På så sätt kan den gemensamma informationen tala om den exakta positionen.
 • GPS-klockor till barn bör vara vattentäta eftersom de måste kunna användas exempelvis vid kraftiga regnskurar. Det finns några klockor som inte är vattentäta, men som ändå klarar av lättare regnskurar.
 • Vi har valt att utse Cmee Play 4G till den bästa GPS-klockan för barn. Denna GPS-klocka vann 2020 Aftonbladet Plus jämförande test av klockor för just barn, och har även fått goda kundrecensioner.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Cmee Play 4G