VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 2 Augusti 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken är den bästa skötväskan 2021?

Vill du veta vilken skötväska som är bäst i test? Här hittar du både testvinnare och flera andra populära modeller.

Vi har jämfört
 • Hur väskan bärs.
 • Hur stor väskan är.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Skip Hop
Duo Signature
Bäst i test
Bäst i test
Skip Hop
Duo Signature
En mycket populär skötväska som vunnit flera tester.
Testvinnare hos bäst-i-test.se 2021.
Testvinnare i Pricerunners test. 2021
5/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
5/5 Kundrecensioner hos Jollyroom.
Kan bäras i bärhandtag eller med justerbar axelrem.
Mått: B 33 x D 11 x H 35 centimeter.
Fri från BPA och ftalater.
Skötmadrass ingår.
Säker förvaring med blixtlås.

Skip Hop är ett trendigt företag från New York som specialiserat sig på tillverkning av bland annat skötväskor, åkpåsar, barnleksaker och ryggsäckar. Den prisbelönta designern Ellen Diamant började av 2000-talet designa Skip Hops första produkt, som har blivit en riktig klassiker - skötväskan Duo. Deras vision är att göra föräldraskapet så enkelt och roligt som möjligt.

Den populära skötväskan, Duo Signature, från Skip Hop är en mycket praktiskt väska som har blixtlås-öppning för säker förvaring. Väskan kan bäras både i handtagen, eller med hjälp av en axelrem över axeln. Sidofickorna på väskans utsida är designade att passa de flesta flaskor, totalt har väskan tio olika fickor som är fördelade på in- och utsida. På utsidan finns en liten blixtlåsförsedd ficka som är perfekt förvaring för mobil och annat som behöver vara lättillgängligt.

Väskan kan enkelt göras om från skötväska till barnvagnsväska tack vare de patenterade Shuffle Clips-spännena. I väskan ingår även en skötmadrass. Väskan är helt fri från BPA och ftalater, och mäter 33 x 11 x 35 centimeter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Skip Hop Duo Signature
  • Fri retur till butik
   Fri frakt
  • Fri frakt vid köp över 799kr

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Bugaboo
Bugaboo Skötväska Changing bag Black
Bästa premium
Bästa premium
Bugaboo
Bugaboo Skötväska Changing bag Black
En välorganiserad skötväska av hög kvalitet för dig med en Bugaboo-vagn.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Väskan kan bäras i bärhandtag eller med justerbar axelrem
Mått: B 12 x L 49 x H 35 centimeter.
Flera praktiska fack.
Isolerad ficka för nappflaskan.
Skötmadrass ingår.

Den holländska barntillverkaren Bugaboo grundades 1996 och gör barnvagnar med fokus på innovation. Deras vagnar har varit förstahandsvalet för medvetna föräldrar under många år och vill du matcha din skötväska med din vagn är Bugaboo Changing Bag valet för dig. Den har fästen som passar till Bugaboo Fox, Bee5, Cameleon3, men dock inte till Donkey.

Bugaboos uppdaterade skötväska kom på tredje plats på tredje plats hos Pricerunner och på fjärde plats hos Bäst-i-test.se. Enligt test är det en välorganiserad och rymlig skötväska med flera smarta fack och en matchande skötdyna som gör det både smidigt och bekvämt att byta blöja på ditt barn när du är iväg. På insidan finns fyra fack och en isolerande ficka för nappflaskan. På väskans utsida finns det också fyra fack så du har gott om plats att förvara det mest nödvändiga till ditt barn. Du kan bära väskan i handtagen eller vi axelremmen som går att justera efter önskad längd.

Skötväskan är i måttet B 12 x L 49 x H 35 centimeter och finns i svart, grått och blått med detaljer i konstläder. Den ska inte maskintvättas, men insidan kan enkelt torkas av med en fuktig trasa.

 • Butiker & priser
 • Priser för Bugaboo Skötväska Changing bag Black
  • Fri frakt vid köp över 799kr

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Done by Deer
Done by Deer skötväska/ryggsäck Grå One Size
Bästa budget
Bästa budget
Done by Deer
Done by Deer skötväska/ryggsäck Grå One Size
En prisvärd skötväska i ryggsäcksmodell med flera olika fack.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2021.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Väskan går att bäras som en ryggsäck, eller med ett bärhandtag.
Mått: 46 x 40 x 15 centimeter.
Vattentät och hållbar.
Skötmadrass ingår.

Done by Deer är ett danskt varumärke som grundades 2014 och har sedan dess designat moderna livsstilsproduker i skandinavisk design, för bebisar, småbarn och familjer. I utbudet finns saker som muggar, skålar, tallrikar, snuttefiltar och godsedjur – och skötväskan i vårt jämförande test.

Done by Deer skötväska/ryggsäck är en prisvärd ryggsäck som vi valt till vårt bästa budgetval. På test hos oberoende Bäst-i-test.se fick ryggsäcken betyget 4,5 av 5. Där beskrivs den som en välorganiserad, vattentålig och slittålig ryggsäck. Dessutom är skötväskan hållbar då den är tillverkad av 38 återvunna PET-flaskor. Med den här ryggsäcken får du händerna fria så att du kan använda dem till annat. Väskan har en stor öppning och ett stort fack utanpå. På insidan finns sju fack så det är lätt att hitta innehållet. Det ingår en skötmadrass så att du kan byta blöja både bekvämt och enkelt på ditt barn. Axelbanden går att reglera för att sitta bekvämt. De är inte vadderade men det finns en rem som du kan knäppa över bröstet så att ryggsäcken inte glider ner om den är tung.

Ryggsäcken är i måtten 46 x 40 x 15 centimeter och rymmer 20 liter. Det följer med praktiska hängen till barnvagnen för de tillfällen du inte vill bära på ryggen. Skötväskan finns bland annat i blått, grått och ljusbrunt.

 • Butiker & priser
 • Priser för Done by Deer Skötväska/Ryggsäck Grå One Size
  • Fri frakt vid köp över 799kr

Ytterligare läsning

Köpguide:

Med en praktisk och lättanvänd skötväska fylld med allt du behöver kan du enkelt och bekvämt lämna hemmet med ditt barn. Men vad ska man ha i, och hur väljer man rätt skötväska? I vår köpguide får du tips och idéer för att lyckas hitta den bästa skötväskan för just dig.

Köpa skötväska – tänk på det här

Det finns några egenskaper/funktioner hos en skötväska som kan vara bra att fundera kring.

 1. Storlek: Vilken storlek på skötväska du bör välja har att göra med ett par olika saker. Bland annat påverkas det av hur gammalt ditt barn är och såklart om du har fler blöjbarn än ett. Storleken på skötväskan har också att göra med huruvida du vill ha väskan till att bära med även dina saker, eller om du hellre har en separat väska till dig själv. Fundera alltså på hur och när du kommer att använda din skötväska för att hitta rätt modell!
 2. Funktioner/fack: För att en skötväska ska vara enkel att använda är det en fördel om det finns ett flertal olika fack i varierande storlekar. Det gör det enkelt att hitta i väskan, och du får lättare koll på vad du har med dig. En del skötväskor har isolerande fack som är anpassade med flaskor. Många kommer även med skötunderlägg, vilket kan vara väldigt praktiskt. Ytterligare en funktion värd att fundera på är hur skötväskan bärs. Har den handtag, justerbara axelband eller kan den kanske hängas på vagnen?
 3. Material/utseende: Med tanke på att skötväskan är något du har med dig varje gång du är iväg med ditt barn ska du såklart välja en väska med en design som du tycker om. Vissa skötväskor har ett mer praktiskt utseende, medan andra påminner mer om en vanlig handväska eller ryggsäck. Ett tips är dock att välja en skötväska i ett material som är enkelt att göra rent.

Vad ska man packa i skötväskan?

Vad som är nödvändigt att ha med sig i skötväskan har att göra med bland annat hur gammalt ditt barn är och hur länge du ska vara iväg. Här har vi gjort en sammanställning där vi utgår från en bebis som fortfarande använder blöja och som ammar eller dricker ersättning.

 • Blöjor
 • Minst ett ombyte
 • Våtservetter/tvättlappar
 • Skötunderlägg
 • Nappflaska
 • Extra napp (och napphållare)
 • Fet salva som exempelvis Inotyol eller zinksalva
 • Handsprit
 • Amningsinlägg/amningssjal
 • Små soppåsar
 • Eventuell mjölkersättning och termos med uppvärmt vatten
 • Mindre handdukar/trasor
 • Leksak/bitring – något att underhålla med helt enkelt!

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Vilken skötväska du köper är en smaksak, men framför allt är det viktigt att den ska vara praktisk, lätt att ta med sig och lätt att hitta i. Flera olika fack i varierande storlekar kan vara ett bra sätt att hålla ordning i skötväskan.
 • Vad du ska ha med dig i skötväskan beror framför allt på hur länge du ska vara iväg och hur gammalt ditt barn är. Tipset är att ha med åtminstone allt du behöver för ett blöjbyte, minst ett ombyte kläder, nappflaska/mugg och kanske en extra napp och leksak.
 • Vi har valt att utse Skip Hop Duo Signature till den skötväska som är bäst i test. Skötväskan har både vunnit flera jämförande tester och fått genomgående goda omdömen av nöjda kunder.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Skip Hop Duo Signature