VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 11 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken är den bästa skötväskan 2021?

Vill du veta vilken skötväska som är bäst i test? Här hittar du både testvinnare och flera andra populära modeller.

Vi har jämfört
 • Hur väskan bärs.
 • Hur stor väskan är.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Skip Hop
Duo Signature
Bäst i test
Bäst i test
Skip Hop
Duo Signature
En mycket populär skötväska som vunnit flera tester.
Testvinnare hos bäst-i-test.se.
Testvinnare i Pricerunners test.
5/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
5/5 Kundrecensioner hos Jollyroom.
Kan bäras i bärhandtag eller med justerbar axelrem.
Mått: B 33 x D 11 x H 35 centimeter.
Fri från BPA och ftalater.
Skötmadrass ingår.
Säker förvaring med blixtlås.

Skip Hop är ett trendigt företag från New York som specialiserat sig på tillverkning av bland annat skötväskor, åkpåsar, barnleksaker och ryggsäckar. Den prisbelönta designern Ellen Diamant började av 2000-talet designa Skip Hops första produkt, som har blivit en riktig klassiker - skötväskan Duo. Deras vision är att göra föräldraskapet så enkelt och roligt som möjligt.

Den populära skötväskan, Duo Signature, från Skip Hop är en mycket praktiskt väska som har blixtlås-öppning för säker förvaring. Väskan kan bäras både i handtagen, eller med hjälp av en axelrem över axeln. Sidofickorna på väskans utsida är designade att passa de flesta flaskor, totalt har väskan tio olika fickor som är fördelade på in- och utsida. På utsidan finns en liten blixtlåsförsedd ficka som är perfekt förvaring för mobil och annat som behöver vara lättillgängligt.

Väskan kan enkelt göras om från skötväska till barnvagnsväska tack vare de patenterade Shuffle Clips-spännena. I väskan ingår även en skötmadrass. Väskan är helt fri från BPA och ftalater, och mäter 33 x 11 x 35 centimeter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Skip Hop Duo Signature

Bästa budget logotype
Petite Chérie
Petite Chérie Skötväska Heritage, Black
Bästa budget
Bästa budget
Petite Chérie
Petite Chérie Skötväska Heritage, Black
En prisvärd, praktiskt och snygg skötväska i budgetklass.
Toppbetyg av kunder hos Jollyroom.
Väskan bärs i stora bärhandtag eller över axeln med axelrem.
Mått: B 46 x D 15 x H 30 cm.
Flera fack.
Svensktillverkad.
Skötmadrass följer med.

Petite Chérie är ett företag som gör funktionella barn- och babyprodukter, som åkpåsar, barnvagnar, filtar och skötväskor.

Petite Chérie skötväska Heritage är en snygg och praktiskt skötväska i svart som dessutom är prisvärd vilket gör att vi utsett den till bästa budget. Skötväskan är rymlig med fyra innerfack där du får plats med allt från blöjor till mobil och nycklar. Väskan har dragkedja och håller dina saker ordentligt på plats. Den bärs antingen i handen eller med en medföljande längre axelrem som gör att du kan hänga den på barnvagnen.

Till skötväskan följer även en skötmadrass så att du kan byta på din bebise med eget mjukt underlag. Väskan är i storleken 46 x 15 x 30 centimeter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Petite Chérie Skötväska Heritage, Black

Bästa ryggsäck logotype
Skip Hop
Chelsea Backpack
Bästa ryggsäck
Bästa ryggsäck
Skip Hop
Chelsea Backpack
Den perfekta skötväskan för den aktiva familjen.
Topplacerad hos bäst-i-test.se.
Topplacerad i Pricerunners test.
5/5 Kundrecensioner hos Pricerunner.
Går att bäras som en ryggsäck, eller med ett bärhandtag.
Mått: 38 x 38 x 17 centimeter.
Fri från BPA och ftalater.
Skötmadrass ingår.
Metallfötter som skyddar väskan.

Skip Hop är ett trendigt företag från New York som specialiserat sig på tillverkning av bland annat skötväskor, åkpåsar, barnleksaker och ryggsäckar. Den prisbelönta designern Ellen Diamant började av 2000-talet designa Skip Hops första produkt, som har blivit en riktig klassiker - skötväskan Duo. Deras vision är att göra föräldraskapet så enkelt och roligt som möjligt.

Skip Hop har med skötväskan Chelsea Ryggsäck lyckats kombinera funktionalitet och stilsäkerhet på ett perfekt sätt. Väskan ser ut som en svart ryggsäck i läderimitation med guld-detaljer. Axelremmarna är vadderade för maximal komfort, du kan bära väskan fullastad under längre perioder och slippa ömmande axlar till följd av tryckande band. Bärhandtaget går också utmärkt att bära i, och axelremmarna kan hängas över barnvagnshandtaget vilket gör väskan mycket praktiskt med flera bär-möjligheter.

Väskan har flera fack, inklusive två fodrade fack för flaskor. Metallfötterna under väskan skyddar botten från att slitas och nötas varje gång du ställer ner den.Väskan mäter 38 x 38 x 17 centimeter, och den innehåller en mjuk skötmadrass.

 • Butiker & priser
 • Priser för Skip Hop Chelsea Backpack
  • Fri frakt vid köp över 799kr

Ytterligare läsning

Köpguide:

Med en praktisk och lättanvänd skötväska fylld med allt du behöver kan du enkelt och bekvämt lämna hemmet med ditt barn. Men vad ska man ha i, och hur väljer man rätt skötväska? I vår köpguide får du tips och idéer för att lyckas hitta den bästa skötväskan för just dig.

Köpa skötväska – tänk på det här

Det finns några egenskaper/funktioner hos en skötväska som kan vara bra att fundera kring.

 1. Storlek: Vilken storlek på skötväska du bör välja har att göra med ett par olika saker. Bland annat påverkas det av hur gammalt ditt barn är och såklart om du har fler blöjbarn än ett. Storleken på skötväskan har också att göra med huruvida du vill ha väskan till att bära med även dina saker, eller om du hellre har en separat väska till dig själv. Fundera alltså på hur och när du kommer att använda din skötväska för att hitta rätt modell!
 2. Funktioner/fack: För att en skötväska ska vara enkel att använda är det en fördel om det finns ett flertal olika fack i varierande storlekar. Det gör det enkelt att hitta i väskan, och du får lättare koll på vad du har med dig. En del skötväskor har isolerande fack som är anpassade med flaskor. Många kommer även med skötunderlägg, vilket kan vara väldigt praktiskt. Ytterligare en funktion värd att fundera på är hur skötväskan bärs. Har den handtag, justerbara axelband eller kan den kanske hängas på vagnen?
 3. Material/utseende: Med tanke på att skötväskan är något du har med dig varje gång du är iväg med ditt barn ska du såklart välja en väska med en design som du tycker om. Vissa skötväskor har ett mer praktiskt utseende, medan andra påminner mer om en vanlig handväska eller ryggsäck. Ett tips är dock att välja en skötväska i ett material som är enkelt att göra rent.

Vad ska man packa i skötväskan?

Vad som är nödvändigt att ha med sig i skötväskan har att göra med bland annat hur gammalt ditt barn är och hur länge du ska vara iväg. Här har vi gjort en sammanställning där vi utgår från en bebis som fortfarande använder blöja och som ammar eller dricker ersättning.

 • Blöjor
 • Minst ett ombyte
 • Våtservetter/tvättlappar
 • Skötunderlägg
 • Nappflaska
 • Extra napp (och napphållare)
 • Fet salva som exempelvis Inotyol eller zinksalva
 • Handsprit
 • Amningsinlägg/amningssjal
 • Små soppåsar
 • Eventuell mjölkersättning och termos med uppvärmt vatten
 • Mindre handdukar/trasor
 • Leksak/bitring – något att underhålla med helt enkelt!

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Vilken skötväska du köper är en smaksak, men framför allt är det viktigt att den ska vara praktisk, lätt att ta med sig och lätt att hitta i. Flera olika fack i varierande storlekar kan vara ett bra sätt att hålla ordning i skötväskan.
 • Vad du ska ha med dig i skötväskan beror framför allt på hur länge du ska vara iväg och hur gammalt ditt barn är. Tipset är att ha med åtminstone allt du behöver för ett blöjbyte, minst ett ombyte kläder, nappflaska/mugg och kanske en extra napp och leksak.
 • Vi har valt att utse Skip Hop Duo Signature till den skötväska som är bäst i test. Skötväskan har både vunnit flera jämförande tester och fått genomgående goda omdömen av nöjda kunder.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Skip Hop Duo Signature