VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 11 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Den bästa babyvakten med video 2021

Har du en liten bebis därhemma? Köp en babyvakt för att få en större trygghet när du inte befinner dig i samma rum som ditt barn. Vi hjälper dig att välja rätt babyvakt med video, baserat på tester och kundbetyg.

Vi har jämfört
 • Räckvidd.
 • Drifttid.
 • Tvåvägskommunikation.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Arlo
Arlo Baby Babyvakt Kanin, Grön
Bäst i test
Bäst i test
Arlo
Arlo Baby Babyvakt Kanin, Grön
En lekfull babyvakt med videoövervakning, nattlampa och vaggvisor som kopplas till din smarthphone.
Bra betyg på Bäst-i-test.se 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Kjell & Company.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Amazon.
Bra betyg av Resamedbarn.nu.
Upplösning kamera: 1080p HD.
Nattseende: Ja.
Räckvidd: Obegränsad.
Drifttid: 3 h på natten, 5 h på dagen.
Tvåvägskommunikation: Ja.
Kopplas via app till mobilen.
Kamera med nattseende.
Fungerar även som nattlampa.
Har vaggvisor.
Mäter temperatur och luftfuktighet.
Barnvänlig design.
Har tvåvägskommunikation.
Användarvänlig.
Laddas med strömsladd.

Amerikanska Netgear är ett företag som grundades 1996 och som utvecklar och säljer nätverksprodukter. Netgear Arlo Baby ABC 1000 är en babyvakt med kamera designad för ditt barn. Den har fått bra betyg på tester hos Bäst-i-test.se, men också höga kundbetyg.

Babyvakten har formen som en kanin och är dessutom en snygg inredningsdetalj i barnrummet. Monitorn kopplas till en kostnadsfri app till din smartphone och varnar vid ljud som gråt eller skrik. Du måste vara uppkopplad till wifi för att den ska fungera, vilket gör att den passar bäst hemma och inget du tar med dig när du åker bort. Vakten har en obegränsad räckvidd vilket gör att du kan kika på ditt barn om du till exempel är på jobbet. Kameran är i full HD och en upplösning på 1080p HD. Den har en 8x digital zoom så att du kan kontrollera bebisen på nära håll, men också resten av rummet. Den har en bra mörkersyn på fem meter. Enligt kundrecensioner är detta en enkel och lättanvänd kamera med en fantastisk bild.

Förutom videoövervakning har den här snygga babyvakten i grönt smarta funktioner som nattlampa som lyser i olika färger och lugnande vaggvisor. Du kan dessutom spela in din egen röst och den har tvåvägskommunikation så att du kan prata med barnet. Babyvakten mäter även temperatur, luftfuktighet och luftkvalité och skickar en notis om detta skulle ändras i rummet. Du kan byta ut kaninhuvudet mot ett hundhuvudet om det skulle passa dig bättre i smaken. Babyvakten har en drifttid på tre timmar i mörkerseende och sex timmar i dagsljus. Kopplar du den till batteriladdaren går den så länge laddaren sitter i vägguttaget.

 • Butiker & priser
 • Priser för Arlo Baby Babyvakt Kanin, Grön

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Motorola
Motorola MBP855 Connect Babyvakt
Bästa premium
Bästa premium
Motorola
Motorola MBP855 Connect Babyvakt
En högkvalitativ babyvakt med HD-kamera och wifi-anslutning som kan användas med app till mobiltelefonen.
Högt betyg på Bäst-i-test.se 2021.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt
Populärt val hos Babyland.se.
Upplösning kamera: 1280x720p HD.
Nattseende: Ja.
Räckvidd: 300 meter (obefintligt via app).
Tvåvägskommunikation: Ja.
Kamerastyrning via app eller föräldraenhet.
Bra ljud och bild.
Laddas med strömsladd eller uppladdningsbara batterier.

Amerikanska Motorola grundades i Chicago 1928 och tillverkade från början bilradioapparater och skapade på så sätt mobilkommunikationsbranschen. Idag är de främst kända för sina mobiltelefoner, men också sina babyvakter som har förstklassiga funktioner.

Motorola MBP855 Connect är en babyvakt med video som fått bra testbetyg hos Bäst-i-test.se och Pricerunner. Babyvakten har kamera och wifi-anslutning och övervakar ljud, rörelser och temperatur. Du kan välja att antingen använda föräldraenheten eller en app till din smartphone. Babyvakten kommunicerar med föräldraenheten via 2,4 GHz-överföring, annars via hemmets lokala nätverk. När du använder föräldraenheten har du en räckvidd på 300 meter med fri sikt.

Kameran har tydlig färgdisplay och är i upplösningen 1280x720p HD och mörkerseende av bra kvalitet. Du kan zooma in och ut för att välja vad du vill se. Babyvakten har tvåvägskommunikation så att du kan prata med din bebis om den vaknar och är ledsen. Enligt recensioner är ljudet mycket klart utan att brusa. Babyvakten kan drivas av uppladdningsbara batterier eller via sladd till eluttaget. Den är trådlös och har ett uppladdningsbart batteri.

 • Butiker & priser
 • Priser för Motorola MBP855 Connect Babyvakt
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Motorola
Motorola Babymonitor MBP481
Bästa budget
Bästa budget
Motorola
Motorola Babymonitor MBP481
En prisvärd babyvakt med förstklassiga funktioner för en tryggare vardag med din bebis.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Upplösning kamera: Full-HD.
Nattseende: Ja.
Räckvidd: 300 m.
Bra ljud och bild.
Säker datakryptering.
Fjärrzoom.
Två enheter.

Amerikanska Motorola grundades i Chicago 1928 och tillverkade från början bilradioapparater och skapade på så sätt mobilkommunikationsbranschen. Idag är de främst kända för sina mobiltelefoner, men också sina babyvakter som har förstklassiga funktioner.

Motorola MBP481 är vår andra babyvakt från Motorola med video och detta är en prisvärd modell som vi valt att utse till bästa budget. Den är populär hos både Prisjakt och Pricerunner. Ljud och bild överförs med 2.4Ghz FHSS digital teknik som gör den säker och ingen risk att någon annan tjuvlyssnar. Babyvakten har en räckvidd på 300 meter utan hinder.

Babyvaktens kamera har en LCD-skärm i full-HD med infrarött mörkerseende så att du kan se din bebis även i låg belysning. Babyvakten har en fjärrzoom så att du kan zooma in eller ut för att få närbild eller se hela rummet. Mikrofonen är högkänslig och du kan ställa in volym till önskad nivå. Enligt nöjda kunder har den förstklassiga funktioner och är en babyvakt av hög kvalitet, för ett mycket förmånligt pris.

 • Butiker & priser
 • Priser för MOTOROLA Babymonitor MBP481 - Video
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500kr
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp

Ytterligare läsning

Bäst i test - babyvakt med video. Se testvinnande babyvakter med kamera.

Köpguide

För att få en tryggare vardag med en liten bebis hemma kan du skaffa en babyvakt. Då kan du på ett säkert sätt lämna din sovande bebis ensam i rummet, så att du hinner med annat som behöver göras. Får att kunna både se och höra din bebis ska du köpa en babyvakt med video. Föredrar du en babyvakt med ljud kan du ta del av det testet istället.

Så fungerar en babyvakt med video

En babyvakt med video är en trådlös babymonitor med både ljud och rörlig bild. Den består av två enheter som kopplas samman med en digital signal. Du placerar enheten med kameran i bebisens rum och har föräldraenheten med dig. I vissa fall kan du istället använda din smartphone och koppla babyvakten till en kostnadsfri app för att kunna se ditt barn även när du inte är hemma. Babyvakten filmar bebisen och fångar upp ljud så att du vet när den vaknar eller gråter.

Fördelar med babyvakt

Det finns flera fördelar med att köpa en babyvakt med video. Du får framförallt en högre trygghet när du inte befinner dig i samma rum som din bebis eftersom du både ser och hör vad som pågår i rummet. Sover ni i olika rum behöver du inte gå upp för att hålla koll på bebisen vilket också gör att du sover bättre. På många babyvakter kan du använda dig av tvåvägskommunikation vilket betyder att du också kan prata med bebisen.

Bra egenskaper för en babyvakt

Det finns många babyvakter med kameraövervakning på marknaden och därför kan det vara bra att jämföra vissa egenskaper för att hitta rätt i babyvaktdjungeln.

Hur den styrs

De flesta babyvakter styrs av två enheter där den ena ska placeras hos bebisen och den andra hos dig som förälder. På vissa modeller kan du styra föräldraenheten via en app till din smartphone och på så sätt även kunna se bebisen oavsett om du är hemma, på jobbet eller på annat sätt är iväg. I de flesta fall behöver du koppla upp babyvakten till ditt lokala nätverk för att den ska fungera. I andra fall väljer du en kanal som är säker så att ingen kan tjuvlyssna eller tjuvtitta.

Räckvidd

Det är viktigt att räckvidden är bra för babymonitorn. Både ljud och bild måste kunna nå varandra ordentligt utan att tappa kontakten. Räckvidden räknas utan några hinder och har du många tjocka väggar eller golv kan räckvidden begränsas. Vill du ha en babyvakt med obegränsad räckvidd ska du välja en som kopplas till din mobiltelefon.

Upplösning på kameran

En babyvakt med kamera behöver ha en bra upplösning för att du ska kunna se din bebis klart och tydligt på skärmen. De flesta bättre kameror är fullfärgsskärmar i HD. För att inte behöva ha en lampa tänd i rummet behöver de också ha ett bra nattseende.

Möjlighet att zooma

Många av babyvakterna med video har också möjlighet att zooma. På så sätt kan du både få närbild och en bättre överblick över rummet.

Tvåvägskommunikation

För att kunna prata tillbaka med bebisen när den vaknar behöver babyvakten ha en tvåvägskommunikation. Då hinner du lugna bebisen innan du kommer fram.

Luftfuktighet och temperatur

För att få en ännu tryggare miljö för din bebis kan många babyvakter mäta av både luftfuktighet och temperaturen i rummet.

En trygghet – men ingen barnvakt!

Även om det känns tryggt med en babyvakt med både ljud och bild så ska du aldrig helt och hållet förlita dig på den. Det är ett hjälpmedel, men inte en barnvakt vilket gör att du aldrig ska lämna ditt barn ensam för att till exempel gå över till grannarna. Det är ett sätt att få kontakt eller hålla ett extra öga när du inte har möjlighet att befinna dig i samma rum. Har du ett stort hus bör du också kontrollera så att räckvidden är tillräckligt bra så att enheterna når varandra.

Du kan använda babyvakten redan när barnet är nyfött. Men dock är rekommendationerna att bebisar under sex månader behöver ha någon som ser till dem, så även om babyvakten ger en högre trygghet ska du aldrig lämna till barn ensam för länge. Äldre barn behöver också ha en mer översyn än bara en babyvakt om det skulle ske en olycka.

Andra sorters babyvakter

Det finns fler sorters babyvakter än de med ljud och bild.

Ljud

En babyvakt med ljud har en mikrofon som lyssnar av bebisen när den sover. Den säger till när bebisen har vaknat och kan göra det med både ljud, ljus och vibrationer.

Läs också: Test av babyvakt med ljud

Fler funktioner

Det finns babyvakter med ljud eller ljud och rörlig bild som också har flera funktioner. Vissa modeller spelar lugnande musik och andra kan även vara en nattlampa för att sprida ett skönt ljus i rummet.

Läs också: Bäst i test övervakningskamera

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Det är en babyvakt med både ljud och rörlig bild, som ger en trygghet för småbarnsföräldrar. Den består av två enheter där den ena placeras hos bebisen och den andra hos föräldern. I vissa modeller kopplar du babyvakten till din smarthphone.
 • En babyvakt med två enheter har en räckvidd på runt 300 meter. Är den dock kopplad till din mobiltelefon är räckvidden oändlig. Räckvidden räknas på öppna ytor, och därför behöver du också ta hänsyn till om din bostad har tjocka väggar eller golv som kan störa signalen.
 • Vi har valt att utse Netgear Arlo Baby ABC 1000 till den babyvakt med ljud som är bäst i test. Det är en babyvakt med bra bild, klart ljud och dessutom vaggvisor och nattlampa. Den har fått bra betyg på flera tester och är dessutom omtyckt av konsumenterna själva.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Arlo Arlo Baby Babyvakt Kanin, Grön