VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 12 November 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Övervakningskamera bäst i test 2023 – Få en tryggare bostad

Vill du hålla koll på vad som händer när du inte är hemma, men har inte lust eller möjlighet att lägga ut stora summor pengar på ett helt hemlarmssystem? Då kan en övervakningskamera vara något för dig! VI ger dig en sammanställning över testvinnande övervakningskameror för både utomhusbruk och inomhusbruk.

Vi har jämfört
 • Typ av kamera.
 • Max upplösning.
 • Antal kameror.
 • Synvinkel.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Arlo
Arlo Pro 3
Bäst i test
Bäst i test
Arlo
Arlo Pro 3
En testvinnande trådlös övervakningskamera med rörelsedetektor.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Bra betyg på test hos Aftonbladet Plus 2020.
Högt betyg hos M3 Sveriges Prylsajt 2019.
Uppdaterad modell av testvinnare hos Bäst i Hemmet 2021.
Uppdaterad modell av testvinnare av Prisjakts experter 2020.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Bra recension hos Datormagazine.se 2020.
Typ av kamera: Kamera för utomhus.
Max upplösning: 2560 x 1440.
Antal kameror: 2 st.
Synvinkel: 160 grader.
Trådlös.
Vädertålig kamera (IP65).
Mörkerseende.
Rörelsedetektor.
Tvåvägskommunikation.
Minnesfunktion: Molnlagring.
Kopplas till app.

Det amerikanska företaget Netgear grundades 1996 och de utvecklar och säljer nätverksprodukter. De gör både babyvakter och övervakningskameror för att du ska få ett tryggare hem och vi har med två av deras modeller i vårt jämförande test kring övervakningskameror. Arlo Pro är en övervakningskamera som har vunnit tester under flera år och Arlo Pro 3 är en uppdaterad modell med flera förbättringar. Arlo Pro 3 blev testvinnare hos Pricerunner och Aftonbladet Plus och den tidigare modellen har placerats högt hos bland annat Bäst i Hemmet och tester hos Prisjakt. Även kundrecensionerna är bra, vilket gör att vi utsett denna till bäst i test.

Arlo Pro 3 är en övervakningskamera som enligt specifikationerna placerar sig mellan Arlo Pro 2 och Arlo Ultra. Det är ett trådlöst övervakningssystem för utomhusbruk med en basstation och två vädertåliga kameror. Du kan även köpa till kameror om det finns behov för fler. Kameran har en 2K-upplösning med HDR, ett brett synfält med en vidvinkel på 160 grader och en digital 12x-zoom. Kameran har bra nattseende och ger en tydlig bild även när det är mörkt. Den har en rörelseaktiverad strålkastare och siren som skrämmer bort ovälkomna. Upptäcks en rörelse skickas en notis till din mobiltelefon eller surfplatta. I kombination med högtalaren kan du dessutom tala med personen utanför dörren.

Att lagra filmer i Arlos molntjänst är gratis i tre månader. Det är lätt att installera övervakningskameran och du fäster den med magnetfästen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Arlo Pro 3 Övervakningssystem vit med två kameror
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Arlo
Arlo Ultra
Bästa premium
Bästa premium
Arlo
Arlo Ultra
En övervakningskamera i premiumklassen för ett säkrare hem.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg hos Prisjakts experter 2020.
Testvinnare hos PC För Alla 2019.
Populärt val hos Kjell och company.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av kamera: Kamera för utomhus.
Max upplösning: 3840 x 2160.
Antal kameror: 2 st.
Synvinkel: 180 grader.
Trådlös.
Inbyggd högtalare.
Mörkerseende.
Vädertålig kamera (IP65).
Rörelsedetektor.
Tvåvägskommunikation.
Minnesfunktion: Molnlagring.
Kopplas till app.

Arlo Ultra är en ny serie övervakningskameror från Arlo och en exklusivare variant av Arlo Pro 3. Kameran har fått högt betyg på tester hos både PC För Alla, Pricerunner och Prisjakt och är en kamera i premiumklassen. Paketet består av två kameror och en basstation, men du kan även köpa till fler kameror. Kameran är vädertålig och avsedd för utomhusbruk, är trådlös och kopplas till din mobiltelefon eller surfplatta. Enligt tester är kameran både lätt att installera och använda.

Kameran har 4K-upplösning med HDR och bra mörkerseende i färg. Synvinkeln på 180 grader ger en bra överblick, men du kan också ställa in den för 120 eller 155 grader. För att göra ditt hem ännu säkrare har kameran en rörelsedetektor och en rörelseaktiverad strålkastare med siren som varnar om någon ovälkommen person kommer. Du har tvåvägskommunikation och kan på så sätt prata med personen utanför. Du kan även lagra inspelningarna i Arlos egna moln, upp till tio kameror och i priset ingår ett premiumabonnemang på ett år.

 • Butiker & priser
 • Priser för Arlo Ultra 4K - 2 Wire-Free Cameras VMS5240
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bästa för inomhus Test.se - Bästa för inomhus
Ring
Ring Indoor Cam White
Bästa för inomhus
Bästa för inomhus
Ring
Ring Indoor Cam White
En enkel och prisvärd övervakningskamera för inomhusbruk.
Testvinnare hos PC För Alla 2021.
Högt betyg hos Techradar.com 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ av kamera: Kamera för inomhus.
Max upplösning: 1080.
Antal kameror: 1.
Mörkerseende.
Rörelsesensor.
Kopplas till app.

Ring är ett Amazonägt företag som tillverkar dörrklockor, smarta dörrklockor med kamera, kameraövervakning och övervakningslarm. Deras produkter kännetecknas av hög kvalitet och är avsedda för både inom- och utomhusbruk.

Är du ute efter en övervakningskamera för inomhusbruk rekommenderar vi Ring Indoor Cam, som är en av Rings billigaste kameror. Kameran blev testvinnare hos tidningen PC För Alla och fick högt betyg hos Techradar. Det är en enkel och prisvärd kamera och enligt tester får du mycket för pengarna. Den har både bra bildkvalitet och många användbara funktioner. Med kameran håller du koll på ditt hem även när du inte är hemma.

Kameran filmar i Full HD och är utrustad med mörkersyn för att ge en bra bild även när ljuset är svagt. Kameran kopplas till ett vägguttag, styrs sedan med din mobiltelefon av Ring-appen och du får notiser varje gång en rörelse sker. Men du kan även välja att få videon direktsänd. Kameran har tvåvägskommunikation så att du även kan kommunicera med den på andra sidan kameran. Ring har en molntjänst där du kan lagra filmerna, vilket kräver ett abonnemang.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ring Indoor Cam White
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa dörrklockan med kamera Test.se - Bästa dörrklockan med kamera
Google
Google Nest Hello
Bästa dörrklockan med kamera
Bästa dörrklockan med kamera
Google
Google Nest Hello
En smart dörrklocka från Google med bra kameraövervakning.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2020.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg på test hos Techradar.com 2020.
Högt betyg på test hos Ljud & Bild 2018.
Bra betyg på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2018.
Typ: Dörrklocka med kamera.
Max upplösning: 1600 x 1200.
Antal kameror: 1.
Synvinkel: 160 grader.
Rörelsedetektor.
Trådlöst nätverk.
Mörkerseende.
Minnesfunktion: Molnlagring.
Inbyggd högtalare och mikrofon.
Kopplas till app.

Google Nest Hello är en smart dörrklocka som också kan användas som övervakningskamera. Den streamar dygnet runt, direkt till appen i mobiltelefonen så att du kan se allt som händer utanför dörren i 160 graders synvinkel. Den har ett extra bra mörkerseende och återger bra detaljrikedom på bilderna. Nest Hello kan även skilja på vem som befinner sig utanför, den har Peson Alerts som känner igen ansiktet och om det är någon du känner. Om du vill, kan du ställa in förinspelade meddelanden som spelas upp om någon plingar på och du inte är hemma eller är upptagen. Leverantören rekommenderar att Google Nest Hello installeras av en elektriker. Videofilerna lagras i molntjänsten, på ett säkert krypterat sätt.

 • Butiker & priser
 • Priser för Google Nest Hello Dörrklocka med kamera
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Ytterligare läsning

Bäst i test övervakningskamera - testvinnande övervakningskameror.

Köpguide

Det behöver inte vara en kostsam historia att skydda ditt hem mot ovälkomna gäster. Allt som egentligen behövs är en IP-kamera och en smartphone! Koppla upp kameran mot ditt nätverk så kan den livestreama vad som händer hemma hos dig direkt till din telefon. Vissa modeller kan endast liveastreama, medan andra också har möjlighet till att spara videoklipp om rörelse detekteras. Det har skett en stor utveckling bland IP-kameror det senaste, och samtidigt har priset gått ner. Det är nu högst möjligt att få tag i en bra övervakningskamera för runt 1000-lappen!

Många modeller är utrustade med rörelsesensorer, men hur de fungerar i praktiken varierar stort. Därför är det en bra idé att läsa på inför ditt köp, precis så som du gör just nu!

För inom- eller utomhusbruk?

Det beror förstås till att börja med på var och hur du bor. Bor du i lägenhet är det såklart i första hand en kamera för inomhusbruk du behöver, eftersom du inte har en infart eller liknande att hålla koll på. Bor du å andra sidan i villa kan det finnas fördelar med både inomhus- och utomhusvarianter. Med en utomhuskamera kan du fånga tjuven på bild redan när hen kommer in på tomten, och genom att sätta kameran väl synligt kan den till och med avskräcka tjuvar från att ens ge sig på ditt hem. Viktigt att poängtera är dock att för att en kamera ska kunna fungera i utomhusmiljö krävs i regel en ordentligt skyddande konstruktion, vilket ohjälpligt driver upp priset något.

Det är inte bara villaägare som har nytta av en övervakningskamera, utan det är precis lika aktuellt för dig som bor i lägenhet! Även om ytterdörren känns väl skyddad eftersom en tjuv först måste ta sig in i själva trapphuset kan den handlingskraftige inbrottstjuven istället rikta in sig på en balkongdörr eller ett fönster.

Tänk på att kamerorna som presenteras här inte är från några av de stora vaktbolagen, och är därmed heller inte en del av deras utbud av tjänster. Det går med andra ord inte att ta del av abonnemang av väktaruttryckningar eller att ta hjälp av bolagens operatörer om en oönskad gäst dyker upp, utan det är du själv som måste kontakta polisen!

Möjlighet att lagra videoklipp eller inte?

Olika tillverkare har olika lösningar: somliga har valt att göra det möjligt att spara videoklipp på ett minneskort i kameran, andra erbjuder istället en molntjänst. Om kameran lyckas fånga en tjuv på bild är det förstås en fördel att ha bevismaterial sparat! Tänk på att om lagringen sker direkt på kameran finns en risk att det försvinner om tjuven bestämmer sig för att plocka med sig kameran när hen ger sig av! Har kameran minneskort finns det med andra ord en stor poäng i att hålla den dold. En molntjänst är praktisk på så sätt att de sparade videorna finns till hands även om kameran har blivit stulen, men för den här sortens tjänst tas det ofta ut någon form av avgift.

En bild på gärningsmannen kan vara helt avgörande för hur långt man kan komma med en inbrottsanmälan hos polisen.

Olika funktioner och egenskaper

Många IP-kameror har förmågan att detektera rörelse. När rörelse detekteras meddelas du då om det, och de kameror som har möjlighet till det påbörjar en inspelning. Somliga larm är också utrustade med ljud- och värmedetektering, och skickar iväg en notis till din telefon om något i omgivningen förändras . Vissa modeller är försedda med högtalare och ett inbyggt alarm som går igång när något utöver det vanliga dyker upp. På vilket sätt du vill att ditt larm ska gå igång går i så fall i regel att justera i en app eller på annat sätt.

Håll dig på rätt sida av lagen du med!

Som bekant får du inte filma folk hur som helst. Men så länge kameraövervakningen begränsas till din privata bostad och trädgård, och du inte avser att sprida videomaterialet vidare, är det fritt fram att filma.

MEN! Det är inte tillåtet att filma dem som passerar på gatan utanför ditt hem, så tänk på att vinkla kameran på ett sådant sätt att den bara fångar upp dem som faktiskt ger sig in på din tomt.

Vill du veta mer om vad som gäller för kameraövervakning kan du ta del av det här, på Integritetsskyddsmyndighetens (IMY) hemsida (fd. Datainspektionen).

Är du intresserad av ett komplett hemlarm-system? Kolla in våran sida om hemlarm.

Vissa dörrklockor har också kamera. Kolla in vår sida om smarta dörrklockor.

Har du små barn och vill ha hjälp att välja den bästa babyvaken? Kolla in vår sida om testvinnande babyvakter med kamera

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En övervakningskamera placeras antingen på utsidan av din bostad eller på insidan. Kameran filmar antingen hela tiden eller endast när något rör sig. Många styrs via en app till din mobiltelefon och filmerna kan lagras i ett moln. Övervakningskameror kan reagera på rörelser, ha tvåvägskommunikation och har en bra synvinkel med mörkersyn.
 • Så länge kameraövervakningen begränsas till din privata bostad och trädgård, och du inte avser att sprida videomaterialet vidare, är det fritt fram att filma. Dock får du inte filma personer som passerar på gatan utanför ditt hem.
 • Vi har valt att utse Arlo Pro 38022 till den övervakningskamera som är bäst i test. Det är ett trådlöst övervakningssystem för utomhusbruk som fått höga testresultat under många år.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Arlo Arlo Pro 3