VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 7 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Övervakningskamera bäst i test 2024 – Inomhus och utomhus

Vill du hålla koll på vad som händer när du inte är hemma, men har inte lust eller möjlighet att lägga ut stora summor pengar på ett helt hemlarmssystem? Då kan en övervakningskamera vara något för dig! Vi ger dig en sammanställning över testvinnande övervakningskameror för både utomhusbruk och inomhusbruk.

Vi har jämfört
 • Typ av kamera.
 • Max upplösning.
 • Antal kameror.
 • Synvinkel.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Eufycam
Eufycam 2 Pro
Eufycam Eufycam 2 Pro - Test
Bäst i test Test.se logo
Eufycam
Eufycam 2 Pro
Trådlös övervakningskamera med 2K-upplösning och batteritid på 365 dagar.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2022.
Tredje plats på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Kjell & Company.
Typ av kamera: Kamera för utomhus och inomhus.
Upplösning: 2K (1296p).
Antal kameror: 2 st.
Synvinkel: 140 grader.
Trådlös och batteridriven – batteri på 365 dagar.
Vädertålig kamera (IP67).
Mörkerseende med Sony-sensor.
Rörelsedetektor, tvåvägskommunikation, AI – ansiktsdetektion.
Lagring 16 GB.
Kopplas till app.

Eufycam är ett varumärke som ägs av Anker som erbjuder mobiltillbehör och hörlurar. Vi har utsett Eufycam 2 Pro till den övervakningskamera som är bäst i test och den har placerats bra på flera test. Den har blivit ett allt mer populärt val de senaste åren och är en stor konkurrent till de redan tidigare Arlo-favoriterna.

När Aftonbladet testade övervakningskameror fick denna toppbetyg och utsågs till bäst i test. De lyfter särskilt fram den långa batteritiden och en bra bild. I ett test om övervakningskameror hos Pricerunner kom den på tredje plats med betyget 4,5 av 5. De rekommenderar Eufycams övervakningskamera till dig som vill ha ett stabilt system utan abonnemangskostnad. Även syskonet Eufycam 2 är en toppmodell och blev bäst i test hos Techradar med betyget 4,5 av 5.

Eufycam 2 Pro är trådlös och har vädertåliga kameror som är IP67-klassade och avsedda för både utomhus och inomhus. I paketet ingår två övervakningskameror som har en lång batteritid på 365 dagar. Kameran har ett synfält på 140 grader, 2K-upplösning och ett bra nattseende med Sony-sensor och F2.0-bländare. Den har inbyggd AI-teknik som identifierar och fokuserar på människor.

När något rör sig spelar kameran in och du får en notis till din mobiltelefon. I appen ser du även kameran live och kan se inspelat material. Kameran har tvåvägskommunikation så att du kan tala med den som står utanför din bostad. Övervakningskameran kommunicerar trådlöst till basstationen som har inbygg lagring på 16 GB. Den har militärklassad kryptering och lokal lagring utan abonnemangskostnad. Du kan lagra upp till tre månaders inspelning.

Övervakningskameran är i storleken B 57 x D 106,7 x H 57 millimeter och väger 989 gram. I paketet ingår två övervakningskameror, basstation med nätadapter nätverkskabel, väggfäste och USB-laddningskabel.

 • 2 kameror
 • 3 kameror
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se logo
Arlo
Arlo Ultra 2
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Arlo
Arlo Ultra 2
Övervakningskamera med 4K-sensor, rörelseaktiverad strålkastare och siren.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Bästa premium på test hos Techradar 2023.
Högt betyg på test hos Prisjakts experter 2023.
Rekommenderas av M3 Sveriges Prylsajt 2023.
Typ av kamera: Kamera för utomhus.
Upplösning: 4K (3840 x 2160p).
Antal kameror: 1, 2 eller 3 st.
Synvinkel: 180 grader.
Trådlös och batteridriven – batteri på 6 månader.
Mörkerseende.
Rörelsedetektor, tvåvägskommunikation.
Vädertålig kamera (IP65).
Minnesfunktion: Molnlagring med månadskostnad.
Kopplas till app.

Det amerikanska företaget Netgear grundades 1996 och de utvecklar och säljer nätverksprodukter. De gör både babyvakter och övervakningskameror under varumärket Arlo, för att du ska få ett tryggare hem.

Arlo Ultra 2 är den övervakningskameran som vi har utsett till bästa premium. Det är en uppdaterad modell av Arlo Ultra och hör till en serie lite mer exklusiva övervakningskameror. Den finns paket om en, två eller tre övervakningskameror.

I ett test hos Techradar kom övervakningskameran på andra plats och blev bästa premiumval. Den beskrivs som den bästa övervakningskameran för hemmet som spelar in i 4K med extremt tydliga detaljer. Hos Prisjakts experter får övervakningskameran också bra omdöme och enligt de får du en hög upplösning och smart zoom.

Filmerna i 4K blir tydliga och detaljrika och alltid i färg oavsett om det är dag eller natt. Övervakningskameran har rörelsedetektor, en vidvinkel på 180 grader och en smart zoom som zoomar in på det som rör sig. Den har även en rörelseaktiverad strålkastare och siren. Via den förbättrade tvåvägskommunikationen går det att föra ett samtal med den som är utanför din bostad.

Övervakningskameran är vädertålig och IP65-klassad, kabelfri och fästs på tak eller vägg med fästen som följer med. Den har en lång batteritid på sex månader.

För att kunna lagra videorna i 2K eller 4K behöver du ha en prenumeration med månadsavgift av Arlo Secure. Den här tjänsten ger dig även fler funktioner som interaktiva notifikationer, anpassade aktivitetszoner, ring en vän-funktionen, igenkänning av person, paket, fordon och djur och ersättning om kameran blir stulen. Det ingår en kostnadsfri provperiod på tre månader. Övervakningskameran kommer med magnetisk strömadapter, uppladdningsbart batteri och fönsterdekal – i flera paket som med olika antal kameror och solcellsladdning.

 • 2 kameror
 • 3 kameror

Bästa med solpanel Test.se logo
Eufy
Eufy EufyCam 3 kit med solpanel 2 kameror
Bästa med solpanel
Bästa med solpanel Test.se logo
Eufy
Eufy EufyCam 3 kit med solpanel 2 kameror
Övervakningskamera som laddas med solpanel.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2024.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av kamera: Kamera för utomhus.
Upplösning: 4K (2160p).
Antal kameror: 2 st.
Batteridriven – drivs av solceller.
Mörkerseende.
Rörelsedetektor, tvåvägskommunikation.
IP67-klassad.
Minnesfunktion: Molnlagring med månadskostnad.
AI-algoritmer för igenkänning.
Kopplas till app.

Eufycam är ett varumärke som ägs av Anker som erbjuder mobiltillbehör och hörlurar.

Eufycam 3 S330 är en övervakningskamera för utomhus med solpaneler och 4K.

När Prisjakts experter listade de bästa wifi-kamerorna för utomhus kom denna på första plats och blev bäst i test. Den beskrivs som smidig eftersom du laddar upp med solpaneler. Appen är bra och upplösningen hög.

När Aftonbladet Plus testade nio övervakningskameror blev denna bäst i test med betyget 5 av 5. Enligt dem har den en avancerad lösning för övervakning, solceller och lokal lagring utan kostnad i hubben.

I paketet ingår två vädertåliga kameror med inbyggd solpanel. Det räcker med två timmar i direkt solljus om dagen för att driva kameran och batteritiden är på 365 dagar. Den har en 4K-upplösning som har en skarp och klar upplösning även när du zoomar. På natten slås mörkerseende på så även då får du en bra bild över vad som pågår vid din bostad.

Kameran har AI-algoritmer som känner skillnad på familjemedlemmar, främlingar, djur och fordon. Den kommunicerar trådlöst till basstationen som har en intern lagring på 16 GB utan månadskostnad. Det går även att lagra i molnet mot avgift.

 • Butiker & priser

Bästa med siren Test.se logo
Arlo
Arlo Essential Outdoor 2K
Bästa med siren
Bästa med siren Test.se logo
Arlo
Arlo Essential Outdoor 2K
Övervakningskamera med siren och strålkastare.
Andra plats på test hos Aftonbladet Plus 2024.
Typ av kamera: Kamera för utomhus.
Upplösning: 2K.
Antal kameror: 1,2 eller 3 st.
Synvinkel: 130 grader.
Trådlös och batteridriven – batteri på 4 månader.
Mörkerseende.
Rörelsedetektion och inbyggd siren.
Högtalare och mikrofon.
Vädertålig kamera.
Molnlagring med månadskostnad.
Kopplas till app.

Det amerikanska företaget Netgear grundades 1996 och de utvecklar och säljer nätverksprodukter. De gör både babyvakter och övervakningskameror under varumärket Arlo, för att du ska få ett tryggare hem. De var tidigt ute med batteridrivna kameror.

Arlo Essential Outdoor 2K (2-pack) är en trådlös övervakningskamera för utomhusbruk med flera smarta funktioner. Med denna installerad får du ett säkrare hem. Den finns även att köpa med en eller tre enheter.

När Aftonbladet Plus testade övervakningskameror kom denna på delad andra plats med betyget 5 av 5. Enligt dem är den bästa smidiga och den nya modellen kommer med bättre upplösning, bra synfält och bra bild i mörker och ljus.

Övervakningskameran har en bra kameraupplösning på 2K, även när det är mörkt ute. Den har ett synfält på 130 grader som ger dig en bra överblick kring hemmet. Den har högtalare och mikrofon så att du kan ha tvåvägskommunikation med din gäst utanför.

Det sitter en siren och en strålkastare kopplad till rörelsedetektor med ljud på 80 decibel och en strålkastare som lyser upp till sju meter.

Övervakningskameran är lätt att installera med fåtal skruvar och inga sladda. Batteritiden är på upp till fyra månader.

För att kunna använda denna Arlo-kamera fullt ut krävs en Arlo Secure-prenumeration. Då får du obegränsad molnlagring och kan se tillbaka 60 dagar.

Vill du hellre ha en inomhuskamera har även Arlo Essential Indoor Camera (VMC2040) placerats bra på test hos bland annat Prisjakts experter och amerikanska Techradar. 

 • Butiker & priser

Bästa smarta Test.se logo
Google Nest
Google Nest Cam (battery)
Bästa smarta
Bästa smarta Test.se logo
Google Nest
Google Nest Cam (battery)
Trådlös och mångsidig övervakningskamera från Google.
 Testvinnare hos Toms Guide 2024.
Tredje plats på test hos Techradar 2023.
Högt betyg på test hos PC för Alla 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Typ av kamera: Kamera för utomhus och inomhus.
Upplösning: 1080p
Antal kameror: 1 eller 2 st.
Synvinkel: 130 grader.
Trådlös och batteridriven – batteri på 3 månader.
Tvåvägskommunikation.
Vädertålig kamera (1P54).
Med ansiktsigenkänning.
Mörkerseende.
Minnesfunktion: Molnlagring – 3 timmar, 60 dagar med prenumeration.
Kopplas till app.

Idag är Google så mycket mer bara en sökmotor. Det amerikanska internetföretaget som grundades 1998 erbjuder både tjänster och produkter som är internetrelaterade – allt från sökmotor till annonsering, molntjänster, routers, hörlurar och övervakningskameror.

Google Nest Cam (battery) är en smart övervakningskamera som kan användas inomhus och utomhus i alla väder. I den här uppdaterade kameran har Google smält samman de tidigare modellerna av Nest Cam och Nest Cam IQ och skapat en mångsidig övervakningskamera till hemmet.

I ett test hos Techradar kom den på tredje plats och blev bästa övervakningskameran med ansiktsigenkänning. Hos PC för Alla fick den betyget 4 av 5 och beskrivs som en funktionsrik och lättanvänd övervakningskamera för både inomhus och utomhus. Övervakningskameran blev testvinnare hos Pricerunner med betyget 4,5 av 5 och enligt deras testpanel är den prisvärd och har en bra bild.

Övervakningskameran är batteridriven och vattentålig vilket gör att du kan placera den var du vill och livestreama dygnet runt för att hålla koll på det som är viktigt för dig. På natten spelar den dock in i svartvitt eftersom kameran saknar spotlight. Kameran har en upplösning på 1080p, 130 grader synvinkel och 6x digital zoom. Den har högtalare, mikrofon och tvåvägskommunikation så att du kan prata med den utanför dörren. När det händer något får du aviseringar direkt till Google Home-appen – och den ser skillnad på personer, djur och fordon och varnar bara vid viktiga händelser. En smart funktion är ansiktsigenkänningen så att du kan tilldela namn till de personer som syns i kamerafältet. Du kan även ställa in önskade områden varifrån du vill ha aviseringar.

För att ingen video ska spelas in när du är hemma kan du ställa in om du är hemma eller borta. Kameran spelar in även om det är wifi- eller strömavbrott. Det ingår tre timmars gratis videohistorik som du kan gå tillbaka och se i appen. Det går även att lägga till en Nest Aware-prenumeration för att få 60 dagars videohistorik. Din integritet är skyddad genom krypterad video, tvåstegsverifiering och genom ditt Google-konto. Kameran har en batteritid på tre månader och laddas sedan med medföljande USB-kabel och USB-laddare. Det följer med ett fäste att montera kameran med.

 • Butiker & priser

Bästa med 4G Test.se logo
Arlo
Arlo Go 2
Arlo Arlo Go 2 - Test
Bästa med 4G Test.se logo
Arlo
Arlo Go 2
Säkra hemmet med Arlos mest flexibla övervakningskamera.
Högt betyg på test hos Aftonbladet Plus 2022.
Högt betyg på test hos Priceunner 2022.
Bra betyg i recension hos Ljud & Bild 2023.
Typ av kamera: Kamera för utomhus.
Upplösning: 1980p.
Antal kameror: 1, st.
Trådlös och batteridriven – batteri på 4 månader.
Mörkerseende.
Rörelsedetektion och inbyggd siren.
Vädertålig kamera (IP65).
Minnesfunktion: Micro-SD-kort eller molnlagring med månadskostnad.
Kopplas till app.

Det amerikanska företaget Netgear grundades 1996 och de utvecklar och säljer nätverksprodukter. De gör både babyvakter och övervakningskameror under varumärket Arlo, för att du ska få ett tryggare hem.

Arlo Go 2 är Arlos mest flexibla övervakningskamera. Du kan ansluta den var du än befinner dig via wifi eller 3G/4G-simkort. Detta är något få andra övervakningskameror som finns på marknaden har möjlighet att göra.

Övervakningskamera fick betyg 4 av 5 i ett test hos Aftonbladet Plus. De lyfter särskilt fram fördelen med att kunna använda kameran utan att ha tillgång till wifi – perfekt i sommarstugan, båten eller husvagn. I ett uppdaterat test hos Pricerunner får den betyget 4 av 5 och beskrivs som mångsidig med många funktioner och en stabil uppkoppling.

Övervakningskameran är trådlöst med ett uppladdningsbart batteri på cirka fyra månader med 4G. Kameran har en upplösning i Full-HD och ger skarpa och detaljrika bilder och inbyggd spotlight som ger ett bra mörkerseende i färg. Den har rörelsedetektion, mörkerseende och inbyggd siren. Kameran analyserar vad den ser och meddelar dig om det är en människa eller ett djur. Den känner även igen paket och fordon. Du kan ställa in aktivitetszoner som minskar risken för felregistreringar. Du sparar filmerna på Micro-SD-kort eller Arlos molntjänst – det ingår tre månader gratis. Du kan få 30 dagars historik som du kan backa tillbaka och gå igenom. Övervakningskameran har tvåvägskommunikation så du kan prata med den som står utanför dörren via den inbyggda högtalaren och mikrofonen.

Övervakningskameran är vädertålig och IP65-klassad vilket gör att den klarar både vind och väder. Kameran har GPS så att du kan lokalisera den om den skulle bli stulen. Den är i storleken 86 x 64 x 120 millimeter och väger 490 gram. Installationen är enkel och sker via appen. Övervakningskameran kommer med ett uppladdningsbart batteri, magnetisk laddkabel och fäste.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test övervakningskamera - testvinnande övervakningskameror.

Köpguide övervakning

Det behöver inte vara en kostsam historia att skydda ditt hem mot ovälkomna gäster. Allt som egentligen behövs är en IP-kamera och en smartphone! Koppla upp kameran mot ditt nätverk så kan den livestreama vad som händer hemma hos dig direkt till din telefon. Vissa modeller kan endast liveastreama, medan andra också har möjlighet till att spara videoklipp om rörelse detekteras. Det har skett en stor utveckling bland IP-kameror det senaste, och samtidigt har priset gått ner. Det är nu högst möjligt att få tag i en bra övervakningskamera för runt 1000-lappen!

Många modeller är utrustade med rörelsesensorer, men hur de fungerar i praktiken varierar stort. Därför är det en bra idé att läsa på inför ditt köp, precis så som du gör just nu!

För inom- eller utomhusbruk?

Det beror förstås till att börja med på var och hur du bor. Bor du i lägenhet är det såklart i första hand en kamera för inomhusbruk du behöver, eftersom du inte har en infart eller liknande att hålla koll på. Bor du å andra sidan i villa kan det finnas fördelar med både inomhus- och utomhusvarianter. Med en utomhuskamera kan du fånga tjuven på bild redan när hen kommer in på tomten, och genom att sätta kameran väl synligt kan den till och med avskräcka tjuvar från att ens ge sig på ditt hem. Viktigt att poängtera är dock att för att en kamera ska kunna fungera i utomhusmiljö krävs i regel en ordentligt skyddande konstruktion, vilket ohjälpligt driver upp priset något.

Det är inte bara villaägare som har nytta av en övervakningskamera, utan det är precis lika aktuellt för dig som bor i lägenhet! Även om ytterdörren känns väl skyddad eftersom en tjuv först måste ta sig in i själva trapphuset kan den handlingskraftige inbrottstjuven istället rikta in sig på en balkongdörr eller ett fönster.

Tänk på att kamerorna som presenteras här inte är från några av de stora vaktbolagen, och är därmed heller inte en del av deras utbud av tjänster. Det går med andra ord inte att ta del av abonnemang av väktaruttryckningar eller att ta hjälp av bolagens operatörer om en oönskad gäst dyker upp, utan det är du själv som måste kontakta polisen!

Möjlighet att lagra videoklipp eller inte?

Olika tillverkare har olika lösningar: somliga har valt att göra det möjligt att spara videoklipp på ett minneskort i kameran, andra erbjuder istället en molntjänst. Om kameran lyckas fånga en tjuv på bild är det förstås en fördel att ha bevismaterial sparat! Tänk på att om lagringen sker direkt på kameran finns en risk att det försvinner om tjuven bestämmer sig för att plocka med sig kameran när hen ger sig av! Har kameran minneskort finns det med andra ord en stor poäng i att hålla den dold. En molntjänst är praktisk på så sätt att de sparade videorna finns till hands även om kameran har blivit stulen, men för den här sortens tjänst tas det ofta ut någon form av avgift.

En bild på gärningsmannen kan vara helt avgörande för hur långt man kan komma med en inbrottsanmälan hos polisen.

Olika funktioner och egenskaper

Många IP-kameror har förmågan att detektera rörelse. När rörelse detekteras meddelas du då om det, och de kameror som har möjlighet till det påbörjar en inspelning. Somliga larm är också utrustade med ljud- och värmedetektering, och skickar iväg en notis till din telefon om något i omgivningen förändras . Vissa modeller är försedda med högtalare och ett inbyggt alarm som går igång när något utöver det vanliga dyker upp. På vilket sätt du vill att ditt larm ska gå igång går i så fall i regel att justera i en app eller på annat sätt.

Håll dig på rätt sida av lagen du med!

Som bekant får du inte filma folk hur som helst. Men så länge kameraövervakningen begränsas till din privata bostad och trädgård, och du inte avser att sprida videomaterialet vidare, är det fritt fram att filma.

MEN! Det är inte tillåtet att filma dem som passerar på gatan utanför ditt hem, så tänk på att vinkla kameran på ett sådant sätt att den bara fångar upp dem som faktiskt ger sig in på din tomt.

Vill du veta mer om vad som gäller för kameraövervakning kan du ta del av det här, på Integritetsskyddsmyndighetens (IMY) hemsida (fd. Datainspektionen).

Är du intresserad av ett komplett hemlarm-system? Kolla in våran sida om hemlarm.

Vissa dörrklockor har också kamera. Kolla in vår sida om smarta dörrklockor.

Har du små barn och vill ha hjälp att välja den bästa babyvaken? Kolla in vår sida om testvinnande babyvakter med kamera


Källa – några experttester vi har utgått från 

Prisjakts experter (2024) – Bästa wifi-kameran utomhus

Prisjakts experter har sammanställt en lista över bästa wifi-kameran för utomhus, alla med app. På första plats och utsedd till bäst i test kom Eufy eufyCam 3 S330 (2st) + HomeBase som kommer med smart laddning av inbyggda solpaneler, hög upplösning och bra app. På andra plats kom Eufy eufyCam 2 Pro (3st) + HomeBase som beskrivs som stabil och prisvärd utan extra kostnader. På tredje plats kom Arlo Ultra 2 4K trådlös säkerhetskamera ­– Arlos lyxvariant.

Prisjakts experter (2024) – Bästa övervakningskameran

Prisjakts experter har sammanställt en lista över de fem bästa övervakningskamerorna på marknaden – både för inomhus och utomhus. På första plats kom Eufy eufyCam 2 Pro (3st) + HomeBase, som kommer med många funktioner utan att du behöver betala extra. På andra plats kom Eufy eufyCam 3 S330 (2st) + HomeBase som kommer med inbyggda solpaneler och 4K. På tredje plats kommer Arlo Essential Indoor Camera (VMC2040) och enligt testet är den marknadens bästa inomhuskamera.

Aftonbladet Plus (2024)

Aftonbladet Plus har testat nio övervakningskameror i två olika hus. De har testat både uppkoppling, daglig användning, appen, batteritider och uppladdning.

Eufycam 3 S330 (2st) + Homebase kom på första plats med betyget 5 av 5 och blev bäst i test. Den beskrivs som en avancerad lösning med bra upplösning, bra batteritid och lokal lagring. På delad andra plats med betyget 5 av 5 kom Arlo essential outdoor 2K (2-pack). Den blev bästa smidiga och den uppdaterade modellen har fått bättre upplösning. På delad andra plats kom också TP-link tapo C420 med betyget 5 av 5. Enligt testpanelen är den lätt att använda, lagom känslig och har bra batteritid.

Techradar (2024)

Techradar.com har tagit fram en topplista över marknadens bästa övervakningskameror. De har jämfört egenskaper som design, prestanda och funktioner. De har kikat på upplösning, mörkersyn, tvåvägskommunikation, installation och AI-funktioner. På första plats kom Ring Indoor Cam (2nd Gen) med betyget 4 av 5. Det är för inomshusbruk, prisvärd och har bra mörkersyn. På andra plats kom Blink Mini med betyget 3,5 av 5 – den blev bästa budgetval. På tredje plats kom Arlo Essential indoor med betyget 4 av 5. Den beskrivs som ett premiumval.

Techradar.com – The best home security camera 2024

Toms guide (2024)

Toms Guide har testat flera övervakningskameror för inomhus och utomhus. De har utsett Nest Cam till bästa för inomhus och Nest Cam (battery) till bästa för utomhus. Nest Cam fick betyget 4 av 5 och har hög upplösning. Nest Cam (battery) fick betyget 4,5 av 5, kommer med hög upplösning och är lätt att sätta upp.

Toms Guide – Best home security cameras in 2024

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En övervakningskamera placeras antingen på utsidan av din bostad eller på insidan. Kameran filmar antingen hela tiden eller endast när något rör sig. Många styrs via en app till din mobiltelefon och filmerna kan lagras i ett moln. Övervakningskameror kan reagera på rörelser, ha tvåvägskommunikation och har en bra synvinkel med mörkersyn.
 • Så länge kameraövervakningen begränsas till din privata bostad och trädgård, och du inte avser att sprida videomaterialet vidare, är det fritt fram att filma. Dock får du inte filma personer som passerar på gatan utanför ditt hem.
 • Vi har valt att utse Eufycam 2 Pro till den övervakningskamera som är bäst i test. Det är en trådlös övervakningskamera som 2K-upplösning, rörelsedetektor, tvåvägskommunikation och ansiktsdetektion.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Eufycam Eufycam 2 Pro