VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 21 Juli 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Se den bästa smarta dörrklockan 2023 – Bäst i test

Ska du köpa en ny dörrklocka till ditt hem? Då rekommenderar vi att du uppgraderar med en smart dörrklocka! Det finns smarta dörrklockor som är trådlösa och modeller med kamera. Vi ger dig fem smarta dörrklockor som vunnit tester och fått bra recensioner.

Vi har jämfört
 • Typ av dörrklocka.
 • Strömförsörjning.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Ring
Ring Video Doorbell Pro Plug-in
Ring Ring Video Doorbell Pro Plug-in - Test
Bäst i test
Ring
Ring Video Doorbell Pro Plug-in
En smart dörrklocka med kamera, tvåvägskommunikation och rörelsedetektor.
Testvinnare på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2019.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Toppbetyg av kunder hos Netonnet.se.
Typ: Dörrklocka med kamera.
Strömförsörjning: Elnät.
Kamera: 1080p.
Vidvinkel: 160°.
Temperatur: -20 till 48 grader.
Ansluts till mobil eller surfplatta.
Avancerad rörelsedetektor.
Mörkerseende.
Tvåvägskommunikation.
Video kan molnlagras.

Ring är ett företag som tillverkar nästa generations dörrklockor och de gör det möjligt för dig att kunna både se och tala med dina gäster utanför dörren. De har ett stort utbud av dörrklockor med olika egenskaper.

Ring Doorbell pro är en smart dörrklocka med kamera som fått bra betyg på tester hos M3 Sveriges Prylsajt och högt kundbetyg. Enligt tester är det en stabil, snabb och slimmad ringklocka som är lätt att använda. Därför har vi utsett den till den dörrklockan som är bäst i test. Genom att ansluta dörrklockan till mobil eller surfplatta kan du se vem som knackar på utanför din dörr oavsett var du befinner dig. Du kan även via en betaltjänst spela in video som kan molnlagras i 30 dagar.

Kameran har full HD-upplösning, en vidvinkel på 160 grader och fungerar bra i mörker. Den har en tvåvägskommunikation så att du tala till den som väntar utanför. Dörrklockan har en avancerad rörelsedetektor som gör att du kan välja aktiveringsområde så att svajande träd inte aktiverar den. Dörrklockan är lätt att installera och kopplas in i eluttaget. Du kan köpa till Ring Chime som är en separat trådlös ringenhet som du placerar i valfritt eluttag.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ring Video Doorbell Pro Plug-in Dörrklocka
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Nexa
Nexa LML-710 Plug-in
Nexa Nexa LML-710 Plug-in - Test
Bästa budget
Nexa
Nexa LML-710 Plug-in
En prisvärd och enklare trådlös dörrklocka som kan kopplas till flera enheter.
Högt betyg på test hos Bygghemma.se 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ: Trådlös dörrklocka.
Strömförsörjning: Elnät.
Räckvidd: Upp till 50 m.
Inbyggd wifi.
Kan kopplas till 4 enheter.
5 valbara signaler.
Justerbar ljudnivå.
Blå lampa vid signal.

Nexa är ett företag som utvecklar och marknadsför produkter med trådlös styrning för smarta hem och brandskydd. Det är ett svenskt företag som grundades 1997 med huvudkontor i Göteborg.

Nexa LML-710 är en trådlös dörrklocka som fått bra betyg på tester hos Bygghemma.se. Det är ett prisvärt val av dörrklocka vilket gör att vi har utsett den till vår bästa budget. Dörrklockan kopplas till vägguttaget och kommunicerar sedan trådlöst med upp till fyra sändare. På så sätt kan du höra dörrklockan oavsett var i huset du befinner dig och vilken dörr som ska öppnas.

Dörrklockan har fem valbara signaler och du kan justera volymen på fyra olika nivåer. När klockan ringer lyser den blå LED-lampan vilket kan vara bra för personer med hörselnedsättning. Förutom att fungera som en vanlig dörrklocka med tryckknapp kan den ta emot signaler från rörelsevakt om så önskas.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nexa Trådlös dörrklocka 230 V
Priser visas i samarbete med

Bästa utan kamera Test.se - Bästa utan kamera
Honeywell Home
Honeywell Home DC915NG
Honeywell Home Honeywell Home DC915NG - Test
Bästa utan kamera
Honeywell Home
Honeywell Home DC915NG
En batteridriven och trådlös dörrklocka med bra ljud och lång räckvidd.
Populärt val hos Proffsmagasinet.se.
Högt kundbetyg hos Amazon.
Typ: Trådlös dörrklocka.
Strömförsörjning: Batteri.
Räckvidd: Upp till 200 m.
8 ringsignaler.
Justerar ljudvolym.
Batteridriven tryckknapp.
LED-belysning vid signal.
Batteriets livstid på 5 år.

Honeywell Home gör ett stort utbud av dörrklockor som hör till marknadens mest avancerade modeller. De har tre olika serier att välja mellan så att du kan få den modell som passar dig och ditt behov bäst.

Honeywell DC915NG en dörrklocka i Honeywell Homes mest exklusiva 9-serie och är enligt de själva den sista dörrklockan du behöver köpa. Det är en dörrklocka som växer med familjen då du kan köpa till enheter och räckviddsförlängare.

Dörrklockan är batteridriven och trådlös på 868 Mhz med en räckvidd för ljudet på 100 meter och en trådlös räckvidd på upp till 200 meter på öppen yta. Den har åtta olika signaler som du kan välja mellan för att få en mer personlig dörrklocka. Volymen är högkvalitativt och går att justera upp till 90 decibel. Dörrklockan har även LED-lampor som lyser när någon ringer på dörren och är försedd med vilo- och muteläge de dagar du inte vill bli störd av oväntade gäster.

Dörrklockans tryckknapp är väderresistent. Den är lätt att installera och det följer med väggfäste och batteri för tryckknappen. Batteriets livstid är på upp till fem år. Du kan ansluta dörrklockan upp till sex enheter vilket gör att du till exempel kan köpa till en portabel enhet ut till trädgården.

 • Butiker & priser
 • Priser för Honeywell Home DC915NG Dörrklocka trådlös, portabel
Priser visas i samarbete med

Bra val Test.se - Bra val
Ring
Ring Video Doorbell 3
Ring Ring Video Doorbell 3 - Test
Bra val
Ring
Ring Video Doorbell 3
En batteridriven dörrklocka som talar om vem som ringer på oavsett om du är hemma eller inte.
Högt betyg på test hos Tidningen PC 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Mediamarkt.se.
Typ: Dörrklocka med kamera.
Strömförsörjning: Batteri.
Kamera: 1080p.
Vidvinkel: 160°.
Ansluts till mobil eller surfplatta.
Tvåvägskommunikation.
Rörelsedetektor.
Automatiskt mörkerseende.
Video kan molnlagras.

Ring är ett företag som tillverkar nästa generations dörrklockor och de gör det möjligt för dig att kunna både se och tala med dina gäster utanför dörren. De har ett stort utbud av dörrklockor med olika egenskaper.

Ring Video Doorbell 3 är en dörrklocka med kamera som fått bra betyg på tester och är ett populärt val av kunderna själva. I den här uppdaterade modellen får du en extra säkerhet och både wifi och rörelsedetektorn och designen är snyggare. Dörrklockan drivs med uppladdningsbara batterier och är enkel att installera. När någon ringer på får du en notis till din mobiltelefon eller surfplatta och kan på så sätt se vem som står utanför dörren.

Kameran är i Full HD med en upplösning på 1080p, har vidvinkel på 160 grader och automatiskt mörkerseende. Dörrklockan har en rörelsesensor med anpassningsbara rörelsezoner. Dess tvåvägskommunikation gör det möjligt att prata med gästen på andra sidan dörren direkt via din mobiltelefon. Du kan även koppla ihop dörrklockan med dina smarta lampor så att de lyser upp när det ringer. Via betaltjänst kan du molnlagra dina videos i upp till 60 dagar.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Google Nest
Google Nest Hello
Google Nest Google Nest Hello - Test
Bästa premium
Google Nest
Google Nest Hello
En smart dörrklocka från Google med mycket bra videokvalitet.
Högt betyg på test hos Techradar.com 2020.
Högt betyg på test hos Ljud & Bild 2018.
Bra betyg på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2018.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Kundfavorit hos Elgiganten.
Typ: Dörrklocka med kamera.
Strömförsörjning: Elnät.
Kamera: 1600 x 1200p.
Vidvinkel: 160°.
Rörelsedetektor.
Mörkerseende.
Temperatur: -15° till 40 °.
Tvåvägskommunikation.

Google Nest Hello NC5100 är en smart eldriven dörrklocka med kamera och wifi från Google som enkelt låter dig se vem som kommer på besök. Du kopplar samman den med en app på din mobiltelefon eller surfplatta och får en notis så fort någon ringer på dörren.

Dörrklockan har tvåvägskommunikation och både högtalare och mikrofon är av hög kvalitet så att du alltid hör vad personen utanför säger. Du kan även ge personen ett förinspelat snabbsvar. Kameran har HD-upplösning i 4:3-format med en vidvinkel på 160 grader och mörkerseende. Eftersom kameran är uppkopplad via elnätet streamar den dygnet runt så att du alltid har koll på vad som händer utanför dörren. Du kan även få en tre timmars historik. Använder du betalversionen av appen lagras videon i ett moln.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test dörrklocka - se testvinnande smarta dörrklockor.

Köpguide

Är det dags att köpa en ny dörrklocka till huset? Då kanske du är sugen på att uppgradera med en smart dörrklocka? Det finns flera dörrklockor att välja mellan, förutom den traditionella tryckknappsmodellen. Gör ditt hem smartare med en smart dörrklocka – vi hjälper dig att välja rätt modell.

Så fungerar en dörrklocka

De flesta bostäder är utrustade med en elektrisk dörrklocka så att den som kommer och hälsar på inte behöver knacka för hand. Dörrklockan låter dessutom högre än en traditionell portklappa. Dörrklockan består av en tryckknapp som monteras vid dörren och en basenhet med högtalare på insidan av bostaden. När du trycker på knappen går en signal som aktiverar dörrklockan.

Vad är en smart dörrklocka?

En smart dörrklocka är en dörrklocka som går att ansluta till internet för att kunna kopplas samman med din mobiltelefon eller surfplatta. Många smarta dörrklockor är utrustade med kamera och rörelsedetektor och vissa är trådlösa och portabla så att du kan ta med dig enheten ut till exempel trädgården.

Olika sorters dörrklockor

Det finns flera olika dörrklockor att välja mellan – trådlösa, med kamera och traditionella modeller.

Trådlös dörrklocka

En trådlös dörrklocka är en dörrklocka som sänder en trådlös signal som aktiverar ringklockan. Du behöver alltså inte någon sladd för att fungera. Ena enheten monteras utanför dörren och den andra pluggas antingen in i vägguttaget på insidan eller går på batteri. Räckvidden kan vara allt från 50 upp till några hundra meter, vilket räknas på öppen yta. Ju större hus desto större bör räckvidden vara och ibland kan du komplettera med en räckviddsförstärkare. Hos en del dörrklockor kommer det portabla enheter som du till exempel kan ta med dig ut i till exempel trädgården.

Dörrklocka med kamera

Vill du ha ett säkrare hem ska du köpa en dörrklocka med kamera med bra upplösning och mörkersyn. Då kan du kontrollera vem som står bakom dörren var du än befinner dig, via en app till din mobiltelefon eller surfplatta. Många med kameror har även tvåvägskommunikation så att du kan prata med personen utanför dörren. En bättre dörrklocka kan dessutom ha rörelsedetektor som varnar bara av att någon står utanför. Många dörrklockor erbjuder molntjänster där du kan laga videos för att titta på i efterhand.

Traditionell dörrklocka med tryckknapp

Även om det finns många smarta trådlösa dörrklockor på marknaden så finns det vanliga modeller för dig som är mer traditionell. En vanlig dörrklocka monteras med el där basenheten placeras på valfri plats på insidan. Är du inte behov av en kamera eller tycker att en trådlös verkar krångligt kan den här dörrklockan passa dig bäst.

Batteridriven eller eldriven

Den smarta dörrklockan kan antingen vara batteridriven eller eldriven. Är den batteridriven är det en fördel om den har uppladdningsbara batterier eller går att ladda via kabel. De eldrivna dörrklockorna kan monteras med samma kablar som den gamla dörrklockan.

Egenskaper

En dörrklocka kan ha flera olika egenskaper som kan vara bra att jämföra när du ska köpa en ny.

Flera ringsignaler

Vill du få en mer personlig dörrklocka ska du köpa en med flera valbara ljudsignaler eller melodier. Det är dessutom perfekt om du har flera ingångar och vill veta bakom vilken dörr din gäst står.

Blinkande ljus vid signal

På vissa dörrklockor finns det möjlighet att få blinkande ljus på enheten vid signal. Perfekt om du har en hörselnedsättning eller har slagit på muteläge. På några modeller kan du även koppla samman dörrklockan med smarta lampor som gör att lamporna varnar när det ringer på dörren.

Justerbar ljudvolym

Vissa hem behöver ha en högre ljudvolym för att passa det behovet, medan andra föredrar en tystare dörrklocka. Då ska du välja en dörrklocka med justerbar volym.

Köpa dörrklocka – att tänka på!

 • Är den trådlös är det bra om dörrklockan har lång räckvidd. Ju större hus desto längre räckvidd behöver den ha.
 • Är den utrustad med kamera bör denna ha en klar och tydlig bild.
 • Går det att justera volymen på dörrklockan?
 • Hur många olika melodier kan du välja mellan? Har du flera dörrar kan det vara en fördel att ha olika ringsignaler så att du vet vilken dörr du ska gå till.
 • Är dörrklockans basenhet bara en mobil eller surfplatta bör den vara kompatibel med dörrklockan och du ska också ha ett bra wifi.

Läs också: Test av övervakningskameror

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En smart dörrklocka är en trådlös dörrklocka eller en dörrklocka med kamera. En dörrklocka med kamera skickar en notis till din mobiltelefon eller surfplatta när det ringer på dörren. Då kan du i realtid se vem som står där för att sedan själv välja om du ska öppna eller inte. Många modeller har tvåvägskommunikation och rörelsedetektor
 • En trådlös dörrklocka är en dörrklocka med en trådlöst signal vilket gör att du inte behöver koppla in den via elen. Räckvidden är ofta lång så att du själv kan bestämma var du vill montera basenheten. Vissa trådlösa dörrklockor har portabla enheter så att du kan höra dörrklockan var du än befinner dig.
 • Vi har valt att utse Ring Doorbell pro till den dörrklocka som är bäst i test. Det är en smart dörrklocka med kamera, tvåvägskommunikation och rörelsedetektor. Ring har flera populära dörrklockor i sitt utbud och vi har valt att ta med två av dem i vårt test om dörrklockor.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Ring Ring Video Doorbell Pro Plug-in
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng