VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 23 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Se den bästa smarta dörrklockan 2024 – Bäst i test

Ska du köpa en ny dörrklocka till ditt hem? Då rekommenderar vi att du uppgraderar med en smart dörrklocka! Det finns smarta dörrklockor som är trådlösa och modeller med kamera. Vi ger dig fem smarta dörrklockor som vunnit tester och fått bra recensioner.

Vi har jämfört
 • Typ av dörrklocka.
 • Strömförsörjning.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Ring
Ring Video Doorbell Pro 2 Plug-In
Ring Ring Video Doorbell Pro 2 Plug-In - Test
Bäst i test Test.se logo
Ring
Ring Video Doorbell Pro 2 Plug-In
En smart dörrklocka med kamera, tvåvägskommunikation och rörelsedetektor.
Tredje plats på test hos Techradar 2022.
Testvinnare på test hos M3 Sveriges Prylsajt 2019 - Uppdaterad modell.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Toppbetyg av kunder hos Netonnet.se.
Typ: Dörrklocka med kamera.
Strömförsörjning: Elnät.
Kamera: 1080p.
Vidvinkel: 150°.
Temperatur: -20 till 48 grader.
Ansluts till mobil eller surfplatta.
Avancerad rörelsedetektor.
Mörkerseende.
Tvåvägskommunikation.
Video kan molnlagras.

Ring är ett företag som tillverkar nästa generations dörrklockor och de gör det möjligt för dig att kunna både se och tala med dina gäster utanför dörren. De har ett stort utbud av dörrklockor med olika egenskaper.

Ring Video Doorbell Pro 2 Plug-In är en uppdaterad version av Ring Video Doorbell Pro Plug-In. Det är en smart dörrklocka med kamera och den äldre modellen har fått bra betyg på tester hos M3 Sveriges Prylsajt och högt kundbetyg. Enligt tester är det en stabil, snabb och slimmad ringklocka som är lätt att använda.

I ett test hos Techradar kom den på tredje plats och blev testets bästa premiumval. Enligt dem är den en videodörrklocka i toppklass med bra video och ljud.

Med den här dörrklockan kommer du att få ett säkrare och tryggare hem. Genom att ansluta den till mobil eller surfplatta kan du se vem som knackar på utanför din dörr oavsett var du befinner dig. Du kan även via en betaltjänst spela in video som kan molnlagras i 30 dagar.

Kameran har full HD-upplösning och 3D-rörelsedetektering och synfält på 150 grader. Den har ett bra mörkerseende som gör att bilden blir bra även på natten. Den har en tvåvägskommunikation så att du tala till den som väntar utanför. Den har en avancerad rörelsedetektor som gör att du kan välja aktiveringsområde så att svajande träd inte aktiverar den. Den kan se objekt på upp till tio meters avstånd.

Dörrklockan är lätt att installera och kopplas in i eluttaget. Du kan köpa till Ring Chime som är en separat trådlös ringenhet som du placerar i valfritt eluttag.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa batteridrivna Test.se logo
Arlo
Arlo Wire-free Video Doorbell White
Arlo Arlo Wire-free Video Doorbell White - Test
Bästa batteridrivna Test.se logo
Arlo
Arlo Wire-free Video Doorbell White
Batteridriven dörrklocka med kamera med smarta funktioner.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Bra betyg på recension hos M3 Sveriges Prylsajt.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ: Dörrklocka med kamera.
Strömförsörjning: Batteri.
Kamera: 1536x1536p.
Vidvinkel: 180°.
Rörelsedetektor.
Mörkerseende.
Temperatur: -20° till 45 °.
Tvåvägskommunikation.
30-dagars inspelning i Molntjänst (prenumeration).
Kompatibel med Apple Watch, Google Assistant och Alexa.

Vill du ha en trådlös dörrklocka med kamera rekommenderar vi Arlo Wire-Free Video Doorbell. Det är en batteridriven modell av den populära Arlo Video Doorbell.

Den smarta dörrklockan är ett populärt hos både Prisjakt och Pricerunner. I ett test hos Prisjakts experter kom den på första plats. Enligt dem har den allt du kan önska av en smart dörrklocka.

Med den här dörrklockan kan du prata med besökaren utanför dörren med antingen tvåvägsljud eller ett förinspelat ljud. Den har video i HD-kvalitet, mörkerseende och 180 graders synfält så att du kan se både hela människor och paket på marken. Kameran har smart igenkänning av människor, fordon och paket och kan skicka anpassade meddelande till dig när person/föremål är identifierat.

Eftersom dörrklockan drivs av uppladdningsbara batterier är den lätt att installera helt utan kablar. Du ansluter den trådlöst till hemmets wifi och kräver ingen Arlo-basstation.

Dörrklockan är kompatibel med Apple Watch, Google Assistant och Alexa. Den klarar av att hantera en temperatur på -20° till 45 °.

Komplettera med Arlo Secure för att få tillgång till alla funktioner och få upp till 30 dagars videohistorik i upp till 2K-upplösning. Du får tillgång till igenkänning av personer, djur och fordon, kan anpassa aktivitetszoner och ringa en vän-funktion. När du köper dörrklockan ingår en kostnadsfri provperiod på tre månader.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa utan kamera Test.se logo
Honeywell Home
Honeywell Home DC915NG
Honeywell Home Honeywell Home DC915NG - Test
Bästa utan kamera Test.se logo
Honeywell Home
Honeywell Home DC915NG
En batteridriven och trådlös dörrklocka med bra ljud och lång räckvidd.
Populärt val hos Proffsmagasinet.se.
Högt kundbetyg hos Amazon.
Typ: Trådlös dörrklocka.
Strömförsörjning: Batteri.
Räckvidd: Upp till 200 m.
8 ringsignaler.
Justerar ljudvolym.
Batteridriven tryckknapp.
LED-belysning vid signal.
Batteriets livstid på 5 år.

Honeywell Home gör ett stort utbud av dörrklockor som hör till marknadens mest avancerade modeller. De har tre olika serier att välja mellan så att du kan få den modell som passar dig och ditt behov bäst.

Honeywell DC915NG en dörrklocka i Honeywell Homes mest exklusiva 9-serie och är enligt de själva den sista dörrklockan du behöver köpa. Det är en dörrklocka som växer med familjen då du kan köpa till enheter och räckviddsförlängare.

Dörrklockan är batteridriven och trådlös på 868 Mhz med en räckvidd för ljudet på 100 meter och en trådlös räckvidd på upp till 200 meter på öppen yta. Den har åtta olika signaler som du kan välja mellan för att få en mer personlig dörrklocka. Volymen är högkvalitativt och går att justera upp till 90 decibel. Dörrklockan har även LED-lampor som lyser när någon ringer på dörren och är försedd med vilo- och muteläge de dagar du inte vill bli störd av oväntade gäster.

Dörrklockans tryckknapp är väderresistent. Den är lätt att installera och det följer med väggfäste och batteri för tryckknappen. Batteriets livstid är på upp till fem år. Du kan ansluta dörrklockan upp till sex enheter vilket gör att du till exempel kan köpa till en portabel enhet ut till trädgården.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
Nexa
Nexa LML-710 Plug-in
Nexa Nexa LML-710 Plug-in - Test
Bästa budget Test.se logo
Nexa
Nexa LML-710 Plug-in
En prisvärd och enklare trådlös dörrklocka som kan kopplas till flera enheter.
Högt betyg på test hos Bygghemma.se 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ: Trådlös dörrklocka.
Strömförsörjning: Elnät.
Räckvidd: Upp till 50 m.
Inbyggd wifi.
Kan kopplas till 4 enheter.
5 valbara signaler.
Justerbar ljudnivå.
Blå lampa vid signal.

Nexa är ett företag som utvecklar och marknadsför produkter med trådlös styrning för smarta hem och brandskydd. Det är ett svenskt företag som grundades 1997 med huvudkontor i Göteborg.

Nexa LML-710 är en trådlös dörrklocka som fått bra betyg på tester hos Bygghemma.se. Det är ett prisvärt val av dörrklocka vilket gör att vi har utsett den till vår bästa budget. Dörrklockan kopplas till vägguttaget och kommunicerar sedan trådlöst med upp till fyra sändare. På så sätt kan du höra dörrklockan oavsett var i huset du befinner dig och vilken dörr som ska öppnas.

Dörrklockan har fem valbara signaler och du kan justera volymen på fyra olika nivåer. När klockan ringer lyser den blå LED-lampan vilket kan vara bra för personer med hörselnedsättning. Förutom att fungera som en vanlig dörrklocka med tryckknapp kan den ta emot signaler från rörelsevakt om så önskas.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test dörrklocka - se testvinnande smarta dörrklockor.

Köpguide

Är det dags att köpa en ny dörrklocka till huset? Då kanske du är sugen på att uppgradera med en smart dörrklocka? Det finns flera dörrklockor att välja mellan, förutom den traditionella tryckknappsmodellen. Gör ditt hem smartare med en smart dörrklocka – vi hjälper dig att välja rätt modell.

Så fungerar en dörrklocka

De flesta bostäder är utrustade med en elektrisk dörrklocka så att den som kommer och hälsar på inte behöver knacka för hand. Dörrklockan låter dessutom högre än en traditionell portklappa. Dörrklockan består av en tryckknapp som monteras vid dörren och en basenhet med högtalare på insidan av bostaden. När du trycker på knappen går en signal som aktiverar dörrklockan.

Vad är en smart dörrklocka?

En smart dörrklocka är en dörrklocka som går att ansluta till internet för att kunna kopplas samman med din mobiltelefon eller surfplatta. Många smarta dörrklockor är utrustade med kamera och rörelsedetektor och vissa är trådlösa och portabla så att du kan ta med dig enheten ut till exempel trädgården.

Olika sorters dörrklockor

Det finns flera olika dörrklockor att välja mellan – trådlösa, med kamera och traditionella modeller.

Trådlös dörrklocka

En trådlös dörrklocka är en dörrklocka som sänder en trådlös signal som aktiverar ringklockan. Du behöver alltså inte någon sladd för att fungera. Ena enheten monteras utanför dörren och den andra pluggas antingen in i vägguttaget på insidan eller går på batteri. Räckvidden kan vara allt från 50 upp till några hundra meter, vilket räknas på öppen yta. Ju större hus desto större bör räckvidden vara och ibland kan du komplettera med en räckviddsförstärkare. Hos en del dörrklockor kommer det portabla enheter som du till exempel kan ta med dig ut i till exempel trädgården.

Dörrklocka med kamera

Vill du ha ett säkrare hem ska du köpa en dörrklocka med kamera med bra upplösning och mörkersyn. Då kan du kontrollera vem som står bakom dörren var du än befinner dig, via en app till din mobiltelefon eller surfplatta. Många med kameror har även tvåvägskommunikation så att du kan prata med personen utanför dörren. En bättre dörrklocka kan dessutom ha rörelsedetektor som varnar bara av att någon står utanför. Många dörrklockor erbjuder molntjänster där du kan laga videos för att titta på i efterhand.

Traditionell dörrklocka med tryckknapp

Även om det finns många smarta trådlösa dörrklockor på marknaden så finns det vanliga modeller för dig som är mer traditionell. En vanlig dörrklocka monteras med el där basenheten placeras på valfri plats på insidan. Är du inte behov av en kamera eller tycker att en trådlös verkar krångligt kan den här dörrklockan passa dig bäst.

Batteridriven eller eldriven

Den smarta dörrklockan kan antingen vara batteridriven eller eldriven. Är den batteridriven är det en fördel om den har uppladdningsbara batterier eller går att ladda via kabel. De eldrivna dörrklockorna kan monteras med samma kablar som den gamla dörrklockan.

Egenskaper

En dörrklocka kan ha flera olika egenskaper som kan vara bra att jämföra när du ska köpa en ny.

Flera ringsignaler

Vill du få en mer personlig dörrklocka ska du köpa en med flera valbara ljudsignaler eller melodier. Det är dessutom perfekt om du har flera ingångar och vill veta bakom vilken dörr din gäst står.

Blinkande ljus vid signal

På vissa dörrklockor finns det möjlighet att få blinkande ljus på enheten vid signal. Perfekt om du har en hörselnedsättning eller har slagit på muteläge. På några modeller kan du även koppla samman dörrklockan med smarta lampor som gör att lamporna varnar när det ringer på dörren.

Justerbar ljudvolym

Vissa hem behöver ha en högre ljudvolym för att passa det behovet, medan andra föredrar en tystare dörrklocka. Då ska du välja en dörrklocka med justerbar volym.

Köpa dörrklocka – att tänka på!

 • Är den trådlös är det bra om dörrklockan har lång räckvidd. Ju större hus desto längre räckvidd behöver den ha.
 • Är den utrustad med kamera bör denna ha en klar och tydlig bild.
 • Går det att justera volymen på dörrklockan?
 • Hur många olika melodier kan du välja mellan? Har du flera dörrar kan det vara en fördel att ha olika ringsignaler så att du vet vilken dörr du ska gå till.
 • Är dörrklockans basenhet bara en mobil eller surfplatta bör den vara kompatibel med dörrklockan och du ska också ha ett bra wifi.

Läs också: Test av övervakningskameror

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En smart dörrklocka är en trådlös dörrklocka eller en dörrklocka med kamera. En dörrklocka med kamera skickar en notis till din mobiltelefon eller surfplatta när det ringer på dörren. Då kan du i realtid se vem som står där för att sedan själv välja om du ska öppna eller inte. Många modeller har tvåvägskommunikation och rörelsedetektor
 • En trådlös dörrklocka är en dörrklocka med en trådlöst signal vilket gör att du inte behöver koppla in den via elen. Räckvidden är ofta lång så att du själv kan bestämma var du vill montera basenheten. Vissa trådlösa dörrklockor har portabla enheter så att du kan höra dörrklockan var du än befinner dig.
 • Vi har valt att utse Ring Doorbell pro till den dörrklocka som är bäst i test. Det är en smart dörrklocka med kamera, tvåvägskommunikation och rörelsedetektor. Ring har flera populära dörrklockor i sitt utbud och vi har valt att ta med två av dem i vårt test om dörrklockor.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Ring Ring Video Doorbell Pro 2 Plug-In