HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av babyvakt - ljud

till barn uppdaterad 9:e Mars, 2017, Baserad på 5 experttester.

Även om det kan kännas väldigt lugnande att ha en babyvakt, bör man tänka på att inte förlita sig helt och hållet på den. Har man ett hus med två våningar, känns det tryggt att kunna höra om bebisen vaknar, men babyvakter tappar oftast räckvidd drastiskt med tjocka väggar, golv/tak eller om den är mottaglig för störningar från bl.a. mobiltelefoner. Se då till att köpa en som klarar ett långt avstånd och handla med “Öppet köp”! Oftast gäller räckvidden som står på förpackningen bara utomhus, utan några hinder emellan enheterna och då kan det vara bra att kunna byta babyvakten. Välj också en modell med kontaktindikator, så att du säkert vet när du går utanför vaktens räckvidd eller när det är dags att byta batterier!

Test.se rekommenderar

Philips Avent SCD 510 - bäst i test bland Babyvakt - Ljud 2021
Philips Avent SCD 510, bäst i test.

Philips Avent SCD 510 - Överlag är babyvakterna från Philips i toppklass och hamnar oftast högt i test med bra betyg. Vår testvinnare -modellen Avent SCD 510 - är inget undantag. Den erbjuder riktigt många funktioner till ett lågt pris och den är ett fantastiskt köp för de som behöver extremt bra räckvidd! Babyvakten har en riktigt snygg design och en hel del bra funktioner, till exempel justerbar ljudkänslighets-kontroll, möjlighet att kommunicera åt båda hållen och ljudnivå-lampor.
Dess räckvidd imponerar även i de tuffaste miljöerna – med armerad betong och störande elektronik, så som grannars trådlösa nätverk… Läs mer

Babyvakt - Ljud - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Babyvakt - Video

UPPDATERAD 10:e Augusti, 2017

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

En babyvakt ett bra hjälpmedel för många småbarnsföräldrar. Testfakta har jämfört åtta av marknadens produkter, för att se hur de fungerar i praktiken (OBS! Inget test - en jämförelse). I jämförelsen finns fem traditionella babyvakter och tre appar som används tillsammans med smarta telefoner. Resultatet skiftade mycket och bäst fungerade den förhållandevis billiga Beurer. Den hade bra signal överallt, trots att den faktiskt deklarerar en klart lägre räckvidd än flera andra produkter. Philips, Padwico, Supernova och appen Isitter får också godkänt för räckvidd - trots att signalen försämrades eller försvann helt (tillfälligt) i tvättstugan - men på övriga platser fungerade de bra! Capidi och de båda apparna - Babymonitor 3G och Babyvakt från Annie - hade sämst räckvidd och Capidi varnade inte heller när kontakten mellan enheterna bröts.

Vinnare i det här testet

Helsingborgs Dagblad

Publicerad

Att lämna barnet sovande i ett eget rum oroar många föräldrar. Då är en elektrisk babyvakt en uppskattad hjälp. Tillsammans med Wise Guide har Helsingborgs Dagblad testat sex olika modeller av babyvakter med ljudöverföring. Vinnaren i testet är Philips Avent SCD505 som har mycket god räckvidd och batteritid. Därtill får man även ett glasklart högtalarljud och många olika funktioner, bl.a. nattlampa, inbyggda vaggvisor och räckviddsvarning. Strax efter Philips Avent, hamnade Padwico 835 på andraplats med lika god funktionalitet, men med ett något burkigare ljud. Vill man använda babyvakten utan ett eluttag är dock Padwic det bättre alternativet, då sändaren går på batterier. Även här finns en nattlampa! Rätt Start Prima Nova hamnade på tredjeplats och har mycket god räckvidd, samt att enheten är enkel att komma igång med. Babyvakten levereras dock utan egna batterier och har en klumpig design.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se utser Philips Avent SCD 510 till den bästa ljud-babyvakten. Modellen ger väldigt mycket funktionalitet till ett riktigt lågt pris och den är ett bra köp för de som behöver extremt bra räckvidd. Räckvidden imponerar även i de tuffaste miljöerna – med armerad betong och störande elektronik, så som grannars trådlösa nätverk. Babyvakten har en riktigt snygg design och en del funktioner, till exempel justerbar ljudkänslighets-kontroll, möjlighet att kommunicera åt båda hållen och ljudnivå-lampor. Detta är en prisvärd babyvakt, även om den är ganska batterikrävande. På andra plats har Philips Avent SCD 535 hamnat. Modellen passar de som är beredda att betala för högsta möjliga prestanda, men inte är intresserad av en video-vakt. 535 har fler funktioner och tillbehör, än syster-modellen 510, men också ett mycket högre pris. Ett par av funktionerna som kommer med babyvakten, är bland annat vibrations-larm, termometer och luftfuktighetsmätare. Även denna modellen är ganska batterikrävande! Testets tredje plats tillhör Rätt Start, med sin modell SuperNova 900. SuperNova använder sig av en egen teknik för att få bästa räckvidd och minimera pulserande strålning. Räckvidden är extremt bra och batteritiden är lång. De två enheterna är dock nästan identiska, men de har varsin laddningsstation och laddningsbara batterier.

Vinnare i det här testet

Testfakta.se

Publicerad

På Testfaktas hemsida kan man hitta ett babyvakt-test för modeller utan videofunktion. Där har de testat bland annat vakternas funktioner, användarvänlighet och räckvidd. Bäst i test är Neonate, som även är en av de dyraste modellerna i testet. Tillsammans med Super Nova, fick Neonate bäst resultat i testmomentet gällande räckvidd. Båda två klarar av att sända även när föräldraenheten finns 100 meter bort – i en helt annan byggnad. Babyvakterna från IKEA och Clas Ohlson var de som fick sämst resultat i nästan alla testmoment. Ingen av modellerna är utrustade med kontaktindikator. Kontaktindikatorn är bra för att man som förälder ska kunna veta om enheterna är för långt ifrån varandra eller om batterierna håller på ta slut i babyvakten! Utan den här funktionen är det väldigt lätt att tro att vakten är tyst för att barnet sover. Även vid testet av räckvidden, fick IKEAs och Clas Ohlsons babyvakter dåliga resultat. Med testvinnaren Neonate får man två uppladdningsbara batteripack, 2 laddningsställ och 2 nätadapters. Man kan alltså använda vakten med både batteri och via eluttag. Dock saknar modellen möjlighet för föräldrarna att prata med sitt barn via enheten.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat babyvakter utan videofunktion och deras test visar att flera modeller inte håller måtten av vad en babyvakt ska klara av. Philips Avent SCD505, som är utsedd till testvinnare, är en riktigt bra babyvakt med bra täckning och bra varningssystem om kontakten med barnet bryts. Den är dessutom betydligt billigare än flera andra babyvakter med sämre testresultat! Med samtliga babyvakter behöver man inte oroa sig för hög elektromagnetisk strålning. Philips Avent SCD 252, som hamnat på andra plats, drar batteri trots att den är avstängd, vilket betyder att man måste ladda den mycket oftare än de andra modellerna.
Råd och rön skriver också att babyvakter med videofunktion har sämre täckning än ljud-babyvakter. Räckvidden är alltså kortare med video-vakt. Även batteritiden är betydligt mycket kortare med en video-vakt och de måste laddas mycket oftare!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"