VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 28 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Babyvakten med ljud som är bäst i test 2024

Det finns mycket en nybliven förälder oroar sig över. Som att behöva lämna bebisen sovandes ensam i sitt rum eller vagnen. Då kan en babyvakt med ljud vara ett tryggt och säkert hjälpmedel. Vi ger dig fyra testvinnande babyvakter med ljud och en köpguide så att du väljer rätt modell.

Vi har jämfört
 • Typ av babyvakt.
 • Räckvidd utomhus.
 • Tvåvägskommunikation.
 • Batteritid.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Capidi
Capidi Babyalarm
Capidi Capidi Babyalarm - Test
Bäst i test Test.se logo
Capidi
Capidi Babyalarm
En smidig och användarvänlig babyvakt med lång räckvidd och lång batteritid.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Högt betyg på test hos Taenk.dk 2022.
Högt betyg hos läsarna av tidningen Mama 2020.
Högt betyg hos Testfakta 2017.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Babyland.se.
Typ: Digital babyljudvakt.
Räckvidd: 800 m.
Tvåvägskommunikation: Nej.
Batteritid: 100 timmar.
Vikt: Föräldraenheten 78 g, babyenhet 68 g.
Ljud- och ljusalarm.
Räckviddsvarning.
Enkel att använda.
Lägstra strålningen på marknaden.
Justerbar mikrofon och ljud.
Varnar vid lågt batteri.
Kommer med nattlampa.
5 års garanti.

Svenska CAPiDi är ett företag som sedan 1985 har utvecklat säkra teknikprylar, som babylarm med lång räckvidd, standbytid på 100 timmar och lägst strålning på marknaden. De gör även nattlampor, brandvarnare och termometrar.

CAPiDi Babyalarm är ett babylarm där hållbarhet och enkelhet står i fokus. Den utsågs till testvinnare Bäst-i-test.se och Pricerunner och har fått goda recensioner av föräldrar som läser tidningen Mama. Babyvakten är lättanvänd med bara några få knappar och har den senaste teknologin med lägst strålning på marknaden. Den är framtagen tillsammans med systerbolaget Padwico. Babyvakten har en lång räckvidd på upp till 800 meter med fri sikt och en lång batteritid på 100 timmar. När barnet låter säger vakten till med både ljud och vibrator. Den larmar med ljud, ljus och vibrator när kopplingen bryts och säger även till när batteriet behöver laddas.

Enligt recensioner är babyvakten smidig och enkel att använda med en bra fästanordning. Du laddar den via microUSB-kabel som följer med. Babyvakten finns i svart och vitt och du kan även göra om den till en fin inredningsdetalj och köpa till ett skal till fronten. Babyvakten kommer med en nattlampa.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se logo
Neonate
Neonate N65 Audio Babyvakt
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Neonate
Neonate N65 Audio Babyvakt
Håll koll på din bebis med denna babyvakt med många funktioner.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Typ: Digital babyljudvakt.
Räckvidd: 800 m.
Tvåvägskommunikation: Ja.
Batteritid: 200 timmar.
Nattlampa.
Alarm vid temperaturförändring.
Kan ansluta upp till 3 enheter.
Låg strålning.

Neonate har ett stort utbud av babyvakter med olika design och egenskaper – med och utan kamera. Det är ett norsk företag av en far som inte var nöjd med de babyvakter som fanns på marknaden.

Neonate N65 är en avancerad babyvakt med ljud, som vi valt ut till bästa premium. Det är en exklusiv modell som ger dig full kontroll över din bebis när ni inte är i samma rum. Räckvidden på 800 meter är lång och batteritiden är på 200 timmar i stand by-läge.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats med betyget 5 av 5 och blev bästa premiumval. Enligt dem är den smidig som kan kopplas till fler enheter och har en lång räckvidd.

Babyvakten är enkel att använda men har flera funktioner som gör att den går att anpassa efter varje familj. Du kan ansluta upp till tre olika babyvakter, vilket är perfekt om familjen har flera barn. Den har en display som kan delas upp i två eller tre segment så att du får full kontroll över temperatur i rummet, timer, batteri och ljud från babyenheterna. På displayen visas till exempel en symbol på en gråtande eller sovande bebis. Babyvakten har tvåvägskommunikation vilket gör att du kan prata med barnet. Ljudet är klart och tydligt.

En smidig rem gör att du kan hänga upp babyenheten vid spjälsängen och ha föräldraenheten runt halsen. Skulle föräldraenheten tappa kontakt med babyenheten piper den.

 • Butiker & priser

Bästa stora display Test.se logo
Neonate
Neonate Babyvakt BC-6500D
Bästa stora display
Bästa stora display Test.se logo
Neonate
Neonate Babyvakt BC-6500D
Babyvakt med tvåvägskommunikation och lång räckvidd.
Fjärde plats på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Andra plats på test hos Taenk.dk 2022.
Räckvidd: 800 m.
Tvåvägskommunikation: Ja.
Batteritid: 80 h.
Temperaturindikator med larm.
Räckviddsvarning.
Låg strålning – max 20mW.

Neonate har ett stort utbud av babyvakter med olika design och egenskaper – med och utan kamera. Det är ett norsk företag av en far som inte var nöjd med de babyvakter som fanns på marknaden.

Vi rekommenderar Neonate BC-6500D Digital Babyvakt, som är Neonates mest exklusiva babyvakt. Den rekommenderas av Taendk.dk som gav den betyget 70 av 100 på ett test vilket gjorde att den kom på andra plats. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på fjärde plats med betyget 4,5 av 5. Den beskrivs som pålitlig, okomplicerad och med en lång räckvidd och bra batteritid. 

Det är en babyvakt som har högre batterikapacitet och större LCD-skärm än Neonate BC-5800D, men med samma smidiga storlek och långa räckvidd på 800 meter. Den har en låg strålning på maximalt 20mW vilket gör den säker att använda i närheten av din bebis. Detta genom att det inte skickas någon strålning förrän ljud från barnet registreras. Den är helt digital vilket gör att störningar från andra apparater förhindras. Tack vare ett Automatic Power Reduction System känner babyvakten av avståndet mellan de två enheterna vilket gör att styrkan minskas ju närmre varandra de är.

Babyvakten har en bra ljudkvalitet och den har tvåvägskommunikation som gör att du kan prata tillbaka med din bebis när den vaknar. Du laddar babyvakten med någon av de två laddstationerna och de har en stand-by-tid på 200 timmar. Det följer med två babyenheter men det går även att köpa till fler om det behovet skulle finnas.

 • Butiker & priser

Bästa budget Test.se logo
Beurer
Beurer Babyövervakning BY 84
Beurer Beurer Babyövervakning BY 84 - Test
Bästa budget Test.se logo
Beurer
Beurer Babyövervakning BY 84
En prisvärd och analog babyvakt för dig som vill ha en kompakt och enkel modell.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Typ: Analog babyljudvakt.
Räckvidd: 800 m.
Tvåvägskommunikation: Nej.
Vikt: Föräldraenheten 73 g, babyenhet 65 g.
Ljuslarm.
Räckviddsvarning.

Beurer är ett tyskt företag som grundades 1919 och som gör produkter för hela familjen inom hälsa och välbefinnande. De gör bland annat blodtrycksmätare, febertermometer, massageprodukter, värmedynor, personvåg, bröstpumpar och babyvakter.

Vi har utsett Beurer BY84 till den babyvakt som är bäst i test i budgetklassen. Det är en prisvärd, enkel och pålitlig babyvakt som har hängt med ett tag som ger föräldrar lugna stunder och trygga nätter. Enligt tester är räckvidden på 800 meter mycket god och babyvakten varnar om kontakten bryts.

På displayen visas symboler om hur barnet mår, som en sovandes, vaken eller gråtandens bebis. Du justerar steglöst volym och känslighet på enheterna. Babyenheten visar batteristatus och den valda kanalen. Vakten har en smidig bältesklämma och även möjlighet att fästa på väggen. Strålningen är låg och babyvakten drivs av nätadapter eller 3 x AAA-batterier. Detta är ett bra val när du är ute efter en prisvärd men enkel babyvakt utan till exempel nattlampa, nattvisor eller talk back-funktion.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se logo
Padwico
Padwico 850 Babyvakt
Bästa design
Bästa design Test.se logo
Padwico
Padwico 850 Babyvakt
En babyvakt med stabil täckning och smidiga funktioner som nattlampa och talk back-funktion.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Andra plats på test hos Pricerunner 2022.
Högt betyg på test hos Testfakta 2017.
Högt betyg enligt läsarna hos tidningen Mama 2020.
Populärt val på Prisjakt.
Populärt val på Pricerunner.
Populärt val hos Jollyroom.se.
Populärt val hos Babyland.se.
Typ: Digital babyljudvakt.
Räckvidd utomhus: 500 m.
Tvåvägskommunikation: Ja.
Vikt: 77 gram/enhet.
Nattlampa.
Temperatursensor.
Vibrationslarm.
Räckviddsvarning.

Padwico är en del av svenska företaget CAPiDi som sedan 1985 har utvecklat säkra teknikprylar.

Padwico 850 är en stilren digital babyvakt med ljud med lång batteritid som fått bra betyg på tester hos Bäst-i-test.se och Pricerunner. Enligt tester är den lätt att använda med en bra räckvidd på 500 meter i öppna ytor.

Babyvakten har en liten krok på baksidan så att du kan hänga upp den på spjälsängen. Vakten har flera smarta funktioner som nattlampa på babyenheten, en talk back-funktion på föräldraenheten och temperaturindikator. Det är vibrationslarm på föräldraenheten och du kan ställa in hur känslig mikrofonen ska vara och ljudnivån.

Täckningen är stabil med låg strålning och vakten har en automatisk sökfunktion som hoppar till tillgänglig kanal. Om föräldraenheten kommer utanför räckvidden varnar den med ljud och ljus. Batteriet är laddningsbart och babyvakten kommer med en laddningshållare. Babyvakten finns i svart och vitt.

 • Butiker & priser

Bra val Test.se logo
Philips Avent
Philips Avent Dect Babyvakt SCD715/26
Bra val
Bra val Test.se logo
Philips Avent
Philips Avent Dect Babyvakt SCD715/26
Säkert babyvakt med bra ljud, tvåvägskommunikation och nattlampa.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Philips.se.
Typ: Digital babyljudvakt.
Räckvidd: 330 meter utomhus, 50 meter inomhus.
Tvåvägskommunikation: Ja.
Batteritid: 24 timmar.
Temperaturreglage.
Nattlampa och vaggvisor.
Klart och tydligt ljud.
Störningsfri.
Datakrypterad – privat anslutning.

Philips Avent är ett företag som startade 1984 och har sedan dess tillverkat barnprodukter som hjälper föräldrar att ta hand om sina barn. I utbudet finns till exempel babyvakter, bröstpumpar, nappflaskor och flaskvärmare.

Philips Avent SCD715 är en modern babyvakt av hög kvalitet. Den har fått höga kundbetyg hos både Prisjakt och Pricerunner. Nöjda användare beskriver babyvakten som riktigt bra med bra funktioner, bra räckvidd och lång batteritid. Hos Philips själva är kundbetyget 4,5 av 5 och 94 procent skulle rekommendera den här produkten.

Babyvakten använder sig av DECT-teknologi vilket gör att den inte tar upp några störningar från till exempel mobiltelefoner. Den är datakrypterad vilket ger en säker och privat anslutning.

Ljudet är klart och tydligt så att du alltid kan höra ditt barn. Eftersom babyvakten har tvåvägskommunikation kan du också tala prata med barnet, perfekt om du inte är i närheten och vill lugna innan du hinner fram. Babyvakten har smarta funktioner som temperaturreglage, vaggvisor och en lugnande nattlampa.

Räckvidden är på 330 meter utomhus och 50 meter inomhus. När du tappar täckningen varnar den. Du kan använda babyvakten antingen sladd eller trådlöst och då har du en batteritid på upp till 24 timmar. För att spara ström har babyvakten ett smart Eco-läge som gör att den drar mindre ström ju närmre enheterna är varandra.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test babyvakt - se testvinnande babyvakter.

Köpguide babyvakt med ljud

Har du en liten bebis som du helst aldrig vill lämna ensam när den sover? Det finns många smidiga saker som hjälper en småbarnsförälder i vardagen. En babyvakt är en av de smarta tillbehör som alla oroliga föräldrar har stor nytta av. Här hjälper vi dig att välja rätt babyvakt med ljud. Föredrar du en babyvakt med kamera ska du istället ta del av vårt test om det. 

Så fungerar en babyvakt

Att sitta och titta på en sovandes bebis kan vara det mest fantastiska du kan göra. Det känns tryggt för både förälder och barn att veta att mamma eller pappa aldrig är långt borta. Men ibland kan det finnas andra saker du behöver göra när familjens yngsta medlem sover, något den gör nästan hela tiden som nyfödd. Då kan en babyvakt vara din bästa vän som ger både en trygghet och en frihet.

En babyvakt består av två enheter som kopplas samman med en signal. Babyenheten placeras hos barnet och föräldraenheten hos föräldern. Bebisens enhet har en ljudkänslig mikrofon som fångar upp när bebisen låter eller rör på sig. Ljudet spelas sedan upp på föräldraenheten så att du får koll på vad som händer hos bebisen utan att du befinner dig i samma rum.

Fördelar med en babyvakt

Det finns många anledningar med att köpa en babyvakt.

 • Trygghet: Du håller koll på ditt barn även när du befinner dig i ett annat rum.
 • Sömn: Sover ni i olika rum behöver du inte gå upp och titta till barnet, utan du hör när det vaknar.
 • Tvåvägskommunikation: Du kan prata med bebisen.
 • Kombinerade: Vissa babyvakter har fler smarta funktioner som att till exempel kunna spela musik eller går att använda som nattlampa.
 • Enkla: Babyvakter är oftast lätta att förstå så att även mormor och morfar kan använda dem utan besvär.

Bra egenskaper för en babyvakt

Det finns många olika babyvakter på marknaden att välja mellan – med olika funktioner i alla prisklasser. Men det finns en del saker som kan vara bra att kika på när du ska välja.

Storlek

Ska du bära runt på din del av babyvakten är det smidigt om storleken inte är för stor. Hos vissa modeller kan du sätta fast den i byxorna och andra placeras på till exempel ett bord.

Räckvidd

Har du en stor lägenhet eller stort hus kommer du säkert behöva befinna dig en bit från din bebis. Räcker babyvakten en trappa ner eller om du befinner dig utomhus? En bättre babyvakt har en räckvidd på runt 500-800 meter. Räckvidden räknas utomhus vilket betyder att inte finns några hinder ivägen som kan störa sändningen.

Batteritid

Ju längre batteritid desto bättre är babyvakten. Babyvakt bör också varna när batteriet är lågt, då helst med både ljud och ljus. 

Fler funktioner

En babyvakt med ljud har en mikrofon som fångar upp bebisens ljud. Men det finns även babyvakter med fler funktioner. Vill du kunna prata med bebisen ska du välja en med en talk back-funktion. Det finns även babyvakter som spelar lugn musik eller som har en nattlampa.

Varning om sändningen bryts

Det kan hända att babyvakter tappar räckvidd drastiskt med tjocka väggar, golv och tak eller om den är mottaglig för störningar från bland annat mobiltelefoner. Därför är det bra att välja en modell med kontaktindikator, så att du säkert vet när du går utanför vaktens räckvidd eller när det är dags att byta batterier.

En trygghet – men ingen barnvakt!

Även om det kan kännas lugnande att ha en babyvakt, bör du tänka på att inte förlita dig helt och hållet på den. En babyvakt är inte en barnvakt så att du kan gå över till grannarna, det är ett sätt att ha kontakt med ditt barn när du befinner dig i ett annat rum. Har du ett stort hus med flera våningar bör du kontrollera räckvidden, så att enheterna når varandra utan störningar.

Du kan börja använda babyvakten redan när barnet är nyfött. Dock är rekommendationerna att barn under sex månader behöver ha ett extra vakande öga, så även om babyvakten ger en trygghet bör du inte lämna din bebis ensam för länge. Barn som är äldre behöver också ha mer översyn än en babyvakt för att det inte ska ske någon olycka.

Andra sorters babyvakter

Det finns fler sorters babyvakter än de med ljud.

Video

En babyvakt med kamera visar även bild som gör att kan se barnen i babyenheten. Med både mikrofon, rörlig bild och rörelsedetektor får du ännu bättre övervakning på din sovandes älskling.

Läs också: Test av babyvakt med video

App till mobil

En tredje variant av babyvakt är en där föräldraenheten istället en app och du får notiserna direkt i din mobil.

Läs också: Test av nässug

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En babyvakt är ett hjälpmedel för dig som vill kunna hålla koll på ditt barn även om du inte befinner dig i samma rum. Den består av två enheter som kopplas samman med en signal. Babyenheten placeras hos barnet och föräldraenheten hos föräldern. När bebisen gråter eller låter hörs det i föräldraenheten.
 • Babyenheten placeras hos barnet och föräldraenheten hos föräldern. När bebisen låter eller gråter kommer föräldern att höra detta i sin enhet. Vissa modeller har en talk back-funktion som gör att du kan prata med bebisen tills du kommer fram.
 • Vi har valt att utse Capidi Babyalarm till den babyvakt med ljud som är bäst i test. Den har en lång räckvidd, lång batteritid och varnar både med ljud och vibrationer. Babyvakten har fått bra betyg på både tester och av konsumenter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Capidi Capidi Babyalarm