VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 15 Oktober 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av fodrat regnställ för barn – bästa regnstället 2022

Under vinterhalvåret är det inte sällan blött ute. Se till att ditt barn kan leka utomhus även under de regnigaste dagarna med ett fodrat regnställ. Vi har gått igenom tester och recensioner för att kunna välja ut de som är bäst i test.

Vi har jämfört
 • Vattentäthet.
 • Om det finns reflexer.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Didriksons
Boardman
Bäst i test
Bäst i test
Didriksons
Boardman
Testvinnare som får toppbetyg av konsumenter och experter.
Testvinnare i Sportamores jämförande test 2019.
Populärt val hos Prisjakt.
5/5 stjärnor hos Pricerunner.
5/5 stjärnor hos Jollyroom.
5/5 stjärnor hos Outnorth.
Vattenpelare 8 000 millimeter.
Med flera reflexer både på jacka och byxor.
Svetsade sömmar.
I galon med PFC-fri impregnering.
Finns i många olika färger.
Varmt och tåligt.

Det svenska varumärket Didriksons har tillverkat funktionella ytterkläder i över 100 år. I deras sortiment för barn är det fodrade regnstället Boardman en av de mest populära produkterna. Regnstället har inte bara vunnit tester – det får också år efter år genomgående positiva recensioner av nöjda konsumenter.

Boardman är ett vatten- och vindtätt regnställ som är både tåligt och bekvämt. Ytterdelen av stället är gjort i galon, som är impregnerat med PFC-fri impregnering, och insidan är fodrad med värmande fleece. Regnstället har en vattenpelare på 8 000 millimeter.

Regnstället har även flera reflexer, både på jackan och på byxorna. Byxorna är extra förstärkta på knäna och har en midja i fleece för en värmande och mjuk passform. Huvan är avtagbar, och går också att justera i storlek för att få till en perfekt passform. Boardman kommer i många olika färger för att det ska finnas någonting som passar för alla barn.

 • Butiker & priser
 • Priser för Didriksons Boardman
  • Fri frakt över 599 kr
   Snabba leveranser och fria returer i butik
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt, snabb leverans
   Öppet köp i 365 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Nordbjørn
Skagen Fodrat Regnställ
Bästa budget
Bästa budget
Nordbjørn
Skagen Fodrat Regnställ
Prisvärt regnställ för alla väder.
Toppbetyg hos Jollyroom – 5/5 stjärnor.
Vattenpelare 8 000 millimeter.
Reflexer på både jacka och byxor.
Tejpade sömmar.
Med avtagbar huva
Justerbara hängslen.

Nordbjørn Skagen är ett prisvärt och praktiskt regnställ som fungerar väl för lek under regniga dagar. Regnstället är tillverkat med tejpade sömmar, och har en vattenpelare på 8 000 millimeter.

Både regnjackan och -byxorna är fodrade med ett värmande fleecefoder. Det finns reflexer både på ärmarna och på benen. Jackan har även en huva som är avtagbar, och resår vid både ärmar och nederkant för att få till en så bra passform som möjligt. regnbyxorna har justerbara hängslen och fothällor som du enkelt sätter kring barnets skor eller stövlar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Nordbjørn Skagen fodrat regnställ
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti

Bästa overall Test.se - Bästa overall
Kuling
Douglas Fodrad Regnoverall
Bästa overall
Bästa overall
Kuling
Douglas Fodrad Regnoverall
En overall som står emot vind och vatten mycket bra!
Bästsäljare hos lekmer.se.
Vattenpelare 8 000 millimeter.
Reflexdetaljer på ärmar och ben.
Svetsade sömmar.
Mjukt fodrad med fleece.
Avtagbar huva.

Svenska märket Kuling tillverkar barnkläder för alla typer av väder så att ditt barn alltid kan leka utomhus. Kläderna är tillverkade i slitstarka material och passar mycket bra till alla barn med extra mycket spring i benen.

Douglas är en vind- och vattentät overall med en vattenpelare på 8 000 millimeter. Sömmarna är svetsade och resårmuddarna säkerställer att det inte kommer in något vatten. Knäna är förstärkta och fothällorna är tillverkade i slitstark silikon. Huvan är avtagbar det finns reflexdetaljer på både ärmar och ben för bättre synlighet. För att overallen ska kunna användas långt in på hösten, är den fodrad med 190g/m2 fleece. Overallen tål maskintvätt i 40 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Kuling Douglas fodrad regnoverall
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Ytterligare läsning

Köpguide

Fodrade regnkläder är speciellt anpassade för att barn ska kunna leka utomhus även långt in på hösten när det är både kallt och blött ute. Med en utsida som är tillverkad i tålig galon, och en insida som är fodrat med antingen pile eller fleece, har det fodrade regnstället alla egenskaper som man kan önska.

Regnställ eller regnoverall?

Det finns både för- och nackdelar med såväl ett regnställ som en regnoverall. Fördelar med ett regnställ är bland annat att man kan använda delarna var för sig. Ibland finns nytta av att ha täta, varma regnbyxor – men något lite tunnare på överkroppen. Tvådelat tar också vanligtvis längre tid att växa ur än vad en overall gör. Det går även att använda en storlek i jacka och en annan storlek i byxor.

En fördel med en overall kan istället vara att den är smidigare att använda. Det kan också vara bra att ha på lite mindre barn eftersom den är enklare för barn att ta på sig själva, och dessutom sitter bättre på plats.

Övriga funktioner

Ett regnställ har ofta flera funktioner, utöver att det tål vatten. Det finns några saker som kan vara bra att fundera kring innan du köper ett regnställ till ditt barn.

 • Huva.
 • Reflexer.
 • Fothällor.
 • Justerbara ärm- och benslut eller muddar.
 • Förstärkning på exempelvis knän.
 • Om sömmarna är tejpade.

I den jämförelse som vi gjort av de bästa regnställen, har vi listat om huruvida regnställen har dessa funktioner eller inte.

Vattentäthet

Ett regnställ måste såklart vara vattentätt, och det mäts i så kallade vattenpelare. Ju högre vattenpelare regnkläderna har, desto bättre står de emot väta.

 • Upp till 2 000 millimeter: plagg som är vattenavvisande, men inte vattentäta.
 • 4 000 millimeter: Kläder som kan användas kortare stunder i lätt regn.
 • 6 000 millimeter: Plagg som antingen kan användas längre stunder i lätt regn, eller kortare stunder i kraftigt regn.
 • 8 000 - 12 000 millimeter: Plagg som antingen kan användas riktigt långa stunder i lätt regn, eller få timmar i riktigt kraftigt regn.
 • Över 12 000 millimeter: Kan användas länge i kraftigt regn.

De kläder som har mycket hög vattentäthet, har i regel sämre andningsfunktion.

Läs också: Test av gummistövlar till barn

Läs också: Test av ofodrat regnställ

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Vi har utsett Didriksons Boardman till det bästa fodrade regnstället. Boardman har både vunnit tester och får genomgående goda omdömen från både experter och konsumenter.
 • Ett fodrat regnställ fungerar bra att använda såväl under kyliga höstdagar som på slaskiga vinterdagar. Det enda som kan vara bra att tänka på är att komplettera med ett värmande lager under om det är lite kallare ute.
 • Huruvida regnställ eller regnoverall är det bästa valet är naturligtvis individuellt. Många tycker regnställ är att föredra eftersom man då kan använda delarna var för sig. Andra tycker en regnoverall är smidig då det bara är ett plagg och något som barn oftast har lite lättare att ta på sig själva.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Didriksons Boardman

Du kanske även är intresserad av: