HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av regnställ

12 ST PRODUKTER TESTADE

till barn uppdaterad 3:e September, 2018, Baserad på 5 experttester.

Att skydda sina barn mot regn och rusk är inte alltid så lätt! Utbudet av olika regnkläder gör det inte mycket lättare, eftersom olika fabrikat håller olika kvalitet. Funktionsplagg är på vissa sätt sämre än galonplagg;  de har sämre vattentäthet i sömmarna, yttertygen har sämre vattenavstötningsförmåga, de är mindre nötningståliga och har sämre rivstyrka. Galonplagg gör bättre ifrån sig i all de avseendena, men andas betydligt sämre. Men eftersom barn inte svettas lika mycket som är plaggets förmåga att andas kanske inte lika viktigt i valet av regn kläder för barn?

Bäst i test: Stormberg Vestland

Testresultat
Testfakta 2016
Prisvärt Hållbart Flera reflexer
Produktbeskrivning
Specifikationer

På Test.se har vi valt att rekommendera Stormbergs regnställ Vestland. När Testfakta hårdtestade regnställ 2016 fick Stormberg högsta möjliga betyg! Vattentätheten var mycket bra både före och efter nötning. Även alla sömmar håller tätt när barnen är ute och leker. Stället, som är tillverkat i ett tjockt PU-material, är mycket slitstarkt och innehåller inga farliga ämnen, exempelvis bly, kadmium eller PVC. Däremot finns hela fem reflexer!

Visa hela texten
Vattenpelare:
15 000 mm
Finns i följande storlekar:
86, 92, 98, 104, 110, 116, 122
Reflexer:
5 st
Hängslen:
Stropp under foten:
Avtagbar huva:

Regnställ - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Gummistövlar till barn

UPPDATERAD 1:a September, 2020

Gummistövlar

UPPDATERAD 7:e Maj, 2020

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat vattentåliga ytterkläder för barn och jämfört plaggens slitstyrka, vattentålighet och användarvänlighet. Regnkläder idag måste inte vara gjorda av galon, det finns en uppsjö av andra material som tål och står emot väta. Plus testade två lite billigare kläder ifrån H&M och Lindex, samt två lite dyrare från Polarn & Pyret och Didrikson. Sistnämnda var den enda tillverkaren som såldes som ett helt set. I första deltestet undersökte man hur slittåliga kläderna var. Polarn & Pyret var märket som klarade sig allra bäst båda på rivstyrka och nötning. Delmoment 2 handlade om vattentålighet, där Lindex visar sig vara bäst. Kläderna höll tätt både i tyget och i glappet mellan byxa och stövlar. En förskola fick testa om plaggen var användarvänliga och hur de fungerade i vardagen och helheltsfavoriten blev Lindex. Dessa kläder var bra och rymliga, samt att det får plats fleecekläder under. Det var lätt för barnen själva att ta på sig. Lindex blev alltså testets vinnare, med många goda omdömen från användarpanelen.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Alla regnställ håller tätt när de är nya, visar Testfaktas test, men efter en tids användning är det flera som läcker. Ett bra regnställ ska hålla barnet torrt och samtidigt klara en hel del lek, utan att gå sönder eller försämras i funktionen. Samtliga modeller testas som helt nya och efter att de slitits och tvättats ett par gånger, för att se vilket ställ som håller bäst. Helt nya imponerade regnställen, då man tidigare haft problem med otäta sömmar - i år var det bara Helly Hansen som misslyckades med en söm. Efter att man slitit på kläderna med sandpapper och efter att de tvättats fem gånger ser resultaten annorlunda ut. Medan vissa ställ knappt påverkas har Ticket To Heaven, Cubus och Helly Hansen i stort sett förlorat sin vattentäthet helt och hållet. Utöver tålighet, rivstyrka och vattentäthet har man sökt efter tungmetaller i regnställen - och kan med glädje meddela att man inte fann någonting! Regnstället som får högst betyg är Stormberg Vestland, med 5 av 5 möjliga. Strax efter hamnar Polarn & Pyret med modellerna Fireman/Southport. Stället har mycket bra vattentäthet och bra rivstyrka. KappAhl Kaxs hamnar på tredjeplats och har också mycket bra vattentäthet, men bara okej rivstyrka.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfaktas test av regnställ för barn, visar att flera av årets ställ läcker i sömmarna. Däremot hittade laboratoriet inga farliga kemikalier i något av plaggen. När kylan släpper kommer vätan. Men med ett bra regnställ kan barnen fortsätta plasta i pölar och gräva i sandlådan utan att bli blöta. De flesta av årets modeller håller en hög kvalitet, men tre av dem har problem med sömmarna. Värst är Ica som läcker vatten genom både grensömmen och axelsömmen. Ellos och Coop har samma problem men endast i grenen. När man väljer ett regnställ till sitt barn är det bra att titta på sömmarnas antal, konstruktion och placering. Eftersom sömmarna ofta är den svaga länken bör de vara så få som möjligt. Alla regnställ kan tvättas i maskin och vissa kan även torkas i torkskåp, men det ska helst undvikas så länge som möjligt. Flera modeller har fått höga betyg rakt igenom, men oftast sänks betyget något efter testet för rivstyrka. HM, KappAhl Kaxs, Stadium Everest K MFN och Didriksons Waterman Kids set har alla fått 4,6 i betyg, samtliga har mycket bra vattentäthet.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat elva regnställ och resultaten visar att det är stora skillnader i kvalitet. Det räcker nämligen inte med att materialet kan stå emot regn och rusk, utan även sömmarna måste hålla tätt. Några av de testade ställen släppte igenom fukt redan efter några minuter. Samtliga ställ fick höga betyg när materialen testades, men Råd och röns test visade att det är sömmarna som är plaggens svaga punkter. Förutom vattentäthet testades också hållbarheten, eftersom detta är plagg som måste tåla tuffa tag. Både nötning och rivstyrka testades: alla plagg fick bra i nötningstestet, men när det gäller rivstyrka var det plagg som var klart bättre än alla andra, testvinnaren Didriksons. Vissa ställ i testet klarade inte av tvätt, vilket de bör, men inga ställ hade några spår av de perfluorerade ämnen, bromerade flamskyddsmedel och ftalater som Råd och rön testat dem för. Förutom att testa samtliga regnställ i laboratorium, testades de också av barn för att man skulle kunna se hur lätta de är att få på och ta av, samt hur de fungerar under användning.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat tolv regnställ för barn och konstaterat att det är stora skillnader i kvalitet. Samtliga ställ är vattentäta när de köps, men vill man att de ska hålla länge och kanske för flera barn, bör välja lite mer noga bland fabrikaten. Eftersom barn sliter ganska hårt på ställen när de hasar ner för klippor eller kryper omkring i sandlådan, har Testfakta nött regnställen med sandpapper för att sedan se hur bra de står emot vatten efter slitage. Vattentäthet testas genom att plagget fästs med yttersidan mot en cirkulär pelare med vatten. Därefter mäts hur lång vattenpelare plagget klarar innan det börjar läcka. Regnställen testas sedan igen efter att de utsatts för nötningsprovet. Medan de bästa ställen inte påverkas alls av nötningen, blir några så slitna att de inte ens går att göra ett nytt vattentest. En annan aspekt av hållbarheten är hur lätt ställen går sönder. Detta testades genom att att man gjorde ett litet snitt i plaggen och sedan mätte kraften det krävs för att göra revan större. Starkast var Didriksons, vilket även gjorde detta regnstället till testvinnare totalt. Men även KappAhl – andraplats, Abeko – tredjeplats, Lindex och Polarn & Pyret får höga betyg rakt igenom.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.