VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 13 Maj 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är de bästa paraplyerna när det regnar 2022

Tycker du också att det är tråkigt att bli blöt när det regnar? Då ska du skydda dig med ett riktigt bra och vindskyddat paraply! Vi ger dig populära paraplyer som håller måttet från stora varumärken.

Vi har jämfört
 • Om det är stormsäkert.
 • Storlek och vikt.
 • Material.
 • Om det öppnas automatiskt eller manuellt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Knirps
Knirps T2 Duomatic Paraply
Bäst i test
Bäst i test
Knirps
Knirps T2 Duomatic Paraply
Ett kvalitetssäkrat paraply av hög kvalitet.
Testvinnare på test hos Allt om Resor.
Testvinnare på test hos GP.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt varumärke.
Stormsäker – testat i vindtunnel.
Mått diameter: 95 cm.
Vikt: 310 gram.
Material: Mix av aluminium, fiberglas och plattvävd polyester.
Automatisk öppning.
UV-skydd: 95 procent.
Får plats i handväska eller portfölj.
Garanti på 2 år.

Knirps är ett tyskt varumärke som i mer än 90 år stått för hållbarhet och kvalitet genom innovation och finns idag i över 120 länder. Alla deras paraplyer går igenom noggranna hållbarhetstester utförda av deras egna ingenjörer för att hålla högsta kvalitet.

Knirps T2 Duomatic Paraply är ett kvalitetssäkrat paraply testat i vindtunnel. Paraplyet blev testvinnare och fick 5 av 5 i ett äldre test från Allt om Resor från 2015 när de testade marknadens bästa reseparaplyer. Deras omdöme var att paraplyet hade en gedigen ingenjörskonstruktion som tål regn och blåst, även de dagar det blåser som mest. När GP, också 2015, testade åtta olika paraplyer tillsammans med Chalmers tekniska högskola, kom Knirps modell på delad första plats. Det klarade en vindhastighet på 20 meter per sekund i en minut.

Paraplyet är gjort i plattvävd polyester och en mix av aluminium och fiberglas och ger ett bra skydd mot regn. Det har dessutom ett 95-procentigt UV-skydd vilket gör att det samtidigt skyddar mot solens farliga strålar. Du fäller smidigt och automatiskt upp det här snygga och högkvalitativa paraplyet med en knapp på handtaget. På handtaget finns även en handledsrem som gör att det sitter stadigt i handen samtidigt som det är smidigare att bära i hopfällt läge. Paraplyet har en diameter på 95 centimeter och är i hopfällt läge 28 centimeter långt och 11 centimeter brett. Det har en vikt på 310 gram och finns i flera färger och mönster.

 • Butiker & priser
 • Priser för Knirps T2 Duomatic Paraply

Bra val Test.se - Bra val
Samsonite
Samsonite Rain Pro
Bra val
Bra val
Samsonite
Samsonite Rain Pro
Ett slitstarkt och smidigt paraply från väskjätten Samsonite.
Bästsäljare hos Samsonite.
Vindskyddat.
Mått diamater: 98 cm.
Längd: 28,5 cm.
Vikt: 310 gram.
Material: 100 % poly pongee, Teflon coating och stål.
Smidigt och slitstarkt.
Automatisk öppning.
Får plats i handväska eller portfölj.
Finns i svart och blått.
Garanti på 2 år.

Samsonite är det första många tänker på när du pratar om resväskor – inte så konstigt med tanke på att det är världens största och mest innovativa resväsketillverkare. Företaget grundades 1910 och har sedan dess levererat resväskor, väskor, ryggsäckar och accessoarer där bland annat paraplyer ingår. Samsonites paraplyer är tåliga och av hög kvalitet så att du är redo för alla sorters väder – även regn! Paraplyerna är gjorda av ett vattenavvisande material och är enkla att använda.

Vi har valt att rekommendera Samsonite Rain Pro, som är en bästsäljare hos Samsonite som skyddar mot både vind och regn. Det är ett slitstarkt, smidigt och stilrent fickparaply som är vindtestat. Det har automatisk öppning och stängning vilket gör det enkelt för dig att fälla upp när behovet uppstår. Paraplyet har ett material i stål med silverskaft, 100 procent poly pongee, teflon coating och åtta band. Det har en diameter på 98 centimeter i uppfällt läge och skyddar rejält. I hopfällt läge är det 28,5 centimeter långt. Paraplyet finns i svart och blått och de neutrala färgerna gör att det passar till de flesta.

Samsonites Rain Pro finns också i en lite billigare modell som du öppnar manuellt, med en längd på 24 centimeter och en diameter i uppfällt läge på 97 centimeter. Vill du ha ett rakt paraply, alltså ett som inte går att vika ihop har finns Rain pro även i en sådan modell, med en diameter på 103 centimeter och en längd på 87 centimeter.

 • Samsonite Rain Pro automatisk
 • Samsonites Rain pro manuell
 • Priser för Samsonite Rain Pro
 • Samsonites Rain pro manuell

Bästa stora Test.se - Bästa stora
Knirps
T.400 Extra large duomatic
Bästa stora
Bästa stora
Knirps
T.400 Extra large duomatic
Större vindtestat paraply som passar för två personer.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt varumärke.
Vindtunneltestat i 112 km/h.
Mått diameter: 115 cm.
Längd: 36 cm.
Vikt: 580 gram.
Material: Aluminium, stål och glasfibrer och polyester.
Automatisk öppning.
Finns i flera färger.
Får plats i handväska eller portfölj.
Garanti på 2 år.

Knirps är ett tyskt varumärke som i mer än 90 år stått för hållbarhet och kvalitet genom innovation och finns idag i över 120 länder. Alla deras paraplyer går igenom noggranna hållbarhetstester utförda av deras egna ingenjörer för att hålla högsta kvalitet.

Vi rekommenderar Knirps T.400 Extra Large Duomatic som är ett stabilt fickparaply av hög kvalitet i en stilren och tidlös design som passar en bred målgrupp. Paraplyet har en särskild vindtålig skenkonstruktion och robust aluminiumstolpe som gör att det klarar en vindhastighet på 112 kilometer i timmen.

Paraplyet är gjort av en högkvalitativ materialblandning av aluminium, stål och glasfibrer och 100 procent polyester. Det är dessutom ett snabbtorkande material. Handtaget är stort och bekvämt och du öppnar paraplyet automatiskt med hjälp av en knapp. Paraplyet är tillräckligt stort för två med en diameter på 115 centimeter och en längd på 36 centimeter vilket gör att det får plats i en handväska, portfölj eller jackficka. Vikten är också låg och ligger på endast 320 gram. Det följer med ett praktiskt skyddsfodral med dragkedja.

Knirps har även ett mindre paraply under namnet T.200 med samma egenskaper, med mindre handtag, en diameter på 97 centimeter och en längd på 28 centimeter.

 • Knirps T.400 Extra large duomat
 • Knirps T.200 Medium duomatic
 • Priser för Knirps T.400 Extra large duomatic
  • Fri retur till butik
   Fri frakt
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
 • Knirps T.200 Medium duomatic
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Bäst i test paraply - se testvinnande paraplyer.

Köpguide 

Låt inte regn och rusk stoppa dig från att vara utomhus – se istället till att anpassa dig efter vädret! Gillar du inte att bli blöt är ett paraply både smidigt att ta med och enkelt att använda. Det finns många olika paraplyer på marknaden vilket kan göra det svårt för dig att välja. Därför får du här all information du kan tänkas behöva inför ditt val av paraply.

Fördelar med paraply

Varför ska man ha paraply? Räcker det inte med regnkläder? Regnkläder är jättebra när du är ute i regnet en längre tid eller har barn som ska leka när det är blött på marken. Men ska du bara i och ur bilen, springa mellan möten eller ta en sväng på stan kan ett paraply vara räddningen. Det skyddar både mot regn och vind och håller dina kläder definitivt torrare. Det är dessutom väldigt lätt att bara ta fram paraplyet vid regn och sedan stoppa undan det när du inte längre behöver det. Vissa paraplyer är så små att de får plats i väskan eller jackfickan.

Läs också: Bäst i test gummistövlar

Så testas ett paraply – stormtest och vattentest

För att ditt paraply ska skydda dig mot regn behöver det också klara att stå emot en större mängd regn utan att släppa igenom en droppe och därför gör många leverantörer tester på detta. Tillsammans med regn är det också vanligt att vinden tilltar i styrka och därför utför många tillverkare stormtest. Ett stormsäkert paraply ska klara starka vindar utan att det flexar – vänds ut och in – och det stormtestas i en vindtunnel.

Olika typer av paraply

Det finns flera olika typer av paraplyer att välja mellan, för att täcka upp de olika behoven vi har. Här är några av de allra vanligaste.

Standardparaply

Det paraply som ibland kallas för standardparaply är i standardstorlek när det fälls ihop. De har antingen ett rakt handtag eller en krycka som är ett handtag i böjd form.

Bäst i test paraply - standardparaply.

Ett standardparaply har standardstorlek när det fälls ihop och har ett rakt eller krokigt handtag. 

Kompaktparaply - hopfällbart paraply 

Ett kompaktparaply är ett smidigt, mindre paraply som får plats i handväska, portföljen eller jackfickan. Stången består av tre sektioner som gör att paraplyet fälls ihop till en tredjedels längd. Det kan också gå under namnet hopfällbart paraply, fickparaply eller reseparaply. Till ett kompaktparaply kommer vanligtvis ett skydd.

Bäst i test paraply - kompaktparaply.

Vill du ha ett litet paraply rekommenderar vi ett kompaktparaply eller fickparaply. 

Golfparaply

Ett golfparaply är ett större paraply konstruerat för golfare med en diameter på minst 120 centimeter vilket skyddar två till tre personer. De har ofta en stormsäker konstruktion, samtidigt som det ger ett bra skydd mot solen när du är på golfbanan.

Bäst i test paraply - golfparaply.

Ett golfparaply är större och skyddar mot både regn, vind och sol. 

Genomskinligt paraply

Ett genomskinligt paraply har en transparent färg som gör det möjligt att blicka genom skärmen. Samtidigt som du får en bättre uppsyn får du också mer ljus. Detta är ett populärt paraply vid till exempel bröllop så att brudparet syns även när det regnar.

Bäst i test paraply - genomskinligt paraply.

Det genomskinliga paraplyet är en favorit på regniga bröllop. 

Barnparaply

Ett barnparaply har en mindre storlek och säkerhetsdetaljer som en trubbig spets upptill. De här finns både med rakt och böjt handtag och kommer oftast i trevliga färger och mönster.

Bäst i test paraply - barnparaply.

Barnparaply är mer anpassade för familjens yngsta medlemmar. 

Paraplyet öppnas manuellt eller automatiskt

Paraplyer kan öppnas på två sätt – manuellt av egen handkraft eller automatiskt. Ett automatiskt paraply öppnar du genom att trycka på en knapp på sidan av handtaget. Det stängs på samma sätt – genom att du trycker på en knapp. Det finns för- och nackdelar med båda typerna. Det är lättare med ett automatiskt paraply eftersom det fäller upp sig av sig själv. Men om det är automatiskt och automatiken går sönder är paraplyet däremot helt obrukbart.

Egenskaper att jämföra mellan

Paraplyer besitter olika egenskaper som kan vara bra att jämföra för att du ska kunna välja rätt modell för dig. Titta på saker som materialet, storleken som uppfälld men också som hopvikt och hur handtaget är.

Material

För att de ska klara stark vind utan att vändas ut och in, behöver de ha en gedigen konstruktion. Paraplyer är vanligtvis gjorda i stål, aluminium och glasfiber. Tyget ska sitta fast ordentligt i sina fästen vid ställningen. Tyget är i ett vatteanvvisande material och är vanligtvis gjort av polyester, nylon eller akryl.

Storlek och vikt

Storleken på paraplyet är oftast av stor vikt – både när det kommer till uppfällt läge och som hopvikt. Ju större omkrets paraplyet har desto mer skyddar det när det regnar och detta mäts i diameter. Det finns även större paraplyer som passar för två personer. Ska du ha ett fickparaply är låg vikt och liten storlek i hopfällt läge prioriterade egenskaper.

Handtag

Ett paraply kan antingen ha ett rakt handtag eller en krokig och böjd form, lite som en krycka. Oavsett vilket du väljer är det viktigt att handtaget sitter bra i handen och är lagom stort så att det är bekvämt att bära.

Populära leverantörer:

Samsonite

Knirps

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Ett stormparaply är ett gediget paraply som har genomgått tufft ett stormtest i en vindtunnel. Stormtestade klarar en starkare vind utan att vända sig ut och in.
 • Ett automatiskt paraply är ett paraply som öppnar sig på egen hand när du trycker på en knapp på handtaget.
 • Vi har valt att utse Knirps T2 Duomatic Paraply till det paraply som är bäst i test. Det är ett stormtestat paraply från tyska Knirps som gör paraplyer som går igenom noggranna hållbarhetstester. Det skyddar effektivt mot regn, vind och sol.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Knirps Knirps T2 Duomatic Paraply