HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
vinterhandskar för barn - Bäst i test

Test av vinterhandskar för barn

8 ST PRODUKTER TESTADE

till barn uppdaterad 14:e Juni, 2018, Baserad på 3 experttester.

När slasket slår till räcker det inte med varma vantar åt barnen, de måste klara av vätan också. Tester visar att vantar inte alltid lever upp till de löften tillverkarna ger, så våga vara kritisk!

Jag kan allt om vinterhandskar – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Nyckfullt väder kräver mångsidiga vantar

Vinter innebär (tyvärr) inte mängder av snö och ständiga minusgrader överallt. Istället är det ofta blött, och rätt ofta till och med barmark mellan slaskperioderna. I nyckfullt väder krävs vantar som klarar allt - kyla, väta, grus och sand. Viktigast är det därför med ett slitstarkt och vattenavvisande material; helst ska vantarna ha en vattenpelare över 5 000 millimeter. För att vantarna verkligen ska hålla tätt är det viktigt att sömmarna är ordentligt tätade, antingen genom tejpning eller svetsning.

Lekvänligt

För barn i skolåldern är det nästan ett måste att vantarna tål att torkas i torkskåp. En dyngsur vante har svårt att torka helt på eget bevåg mellan två raster, och att ta på sig en kall och blöt vante är förstås ingen höjdare. Om vantarna är försedda med någon form av spänne eller hållare som kan fästas i jackärmen är det ett plus! Det är trots allt svårare att tappa bort en vante som sitter fast, även om den tas av handen. 

Något att ta ställning inför är huruvida vantarna ska vara tumvantar eller fingervantar. Fingervantar kan vara bättre för rörligheten, men tumvantar håller värmen något bättre. 

Glöm inte passformen!

För att förhindra att snö kommer in mellan vanten och ärmslutet på jackan är ett långt skaft på vanten att föredra. Någon form av spänne eller resår kring handleden är också bra, dels för att kunna försluta ordentligt och på så sätt hålla snö och kyla ute, och dels för att vantarna inte ska trilla av. Det är viktigt att vantarna inte är för små! Det ska finnas ungefär en centimeter kvar vid fingertopparna för att vantarna ska kunna hålla värmen ordentligt. 

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Didriksons Algy Kids Mitten

Testresultat
SVT Plus 2014,    Testfakta 2013
Produktbeskrivning
Specifikationer

Här på Test.se väljer vi att rekommendera Algy Kids Mitten från Didriksons. Handskarna är vattentäta och slitstarka, och skaftet har resårkant, är fodrat och går upp en bit på armen. Vantarna har ett yttertyg av 100 % nylon som är laminerat med Outdry-membran. Samtliga sömmar har tejpats för att garantera absolut bästa vattentäthet och de mest utsatta områdena på vantarna har förstärkts. Vantarna har en borstad insida och är vindtäta, och har försetts med reflekterande detaljer.

Visa hela texten
Finns för barn i åldrarna::
0–8 år
Reflex:
Nej
Utlovad vattentäthet:
Vattentät, 5 000 mm vattenpelare
Tål torktumling/torkskåp:
Nej / nej
Tvättanvisning:
40 °C
Annat:
Vanthållare, Resår

Köp den till dessa priser idag:

Klicka för pris
30 dagars fri returrätt10 % studentrabatt (Mecenat)Fri frakt över 495

Vinterhandskar för barn - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har återigen genomfört tester av vantar för barn. Deras test visar att flera vantar inte håller tätt men ändå marknadsförs som vattentäta, vilket förstås är otroligt missvisande. De som placerade sig högst i Testfaktas test klarade dock av att stå emot väta på ett tillfredsställande sätt!

Testvinnare blev Hestra Kid’s Czone Mitt. De håller värmen bra och släpper in minimalt med vatten under lek i blöta förhållanden. Modellen är tillgänglig för barn mellan 2–11 år, är försedd med reflex och kan torkas i torkskåp på låg temperatur.

Tätt efter Hestras vantar placerar sig Polarn & Pyrets fodrade tumvantar. De klarar också av testets vattenpåfrestningar med gott resultat och håller värmen nästan lika bra som Hestras vantar, men är inte riktigt lika slitstarka. De finns för åldrarna 1–5, är försedda med reflex och kan torktumlas på låg temperatur.

På tredje plats ligger vantarna Kombi The Softlamb. Kombis vantar håller värmen allra bäst och är vattentäta, men är inte lika slitstarka som de två ovan nämnda vantarna. Modellen finns för barn i åldrarna 2–5, är försedda med reflex och tål både torkskåp och torktumling.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

Bra barnhandskar är nödvändigt för att vinterutflykten ska bli lyckad och SVT Plus testar fyra populära handskar för att se hur de står pall för vinterlekens krav. Handskarna har testats för hur bra de står emot väta, hur användarvänliga de är och hur de klarar av att hålla värmen. Vad gäller vattentätheten är både Didriksons och Kombis vantar bäst, men Kombis vante suger upp rätt mycket vatten i ytterhandsken, vilket gör Didrikson till deltestets vinnare. Förutom att hålla händerna torra och varma bör de också vara lätta röra sig i. Här blir Reimas vantar minst populära, medan Hestras får bäst betyg av barnen - den var lätt att ta på och det var lätt röra fingrarna i den. När Plus jämförde vantarna i kyla med hjälp av värmekamera och testpanel. Här vinner Reima och Kombi som lyckas stå emot kyla bäst och inte läcka värme. Kombi är bäst med liten marginal. Det är svårt att utse en vinnare då det är olika handskar som vunnit de olika testmomenten. Därför tipsar Plus istället om att fundera över vad som är viktigast för just dig - värme, vattentäthet eller rörlighet?

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat nio olika barnhandskar och skillnaderna är stora. Vantar är ett irriterande kapitel hos de flesta barnfamiljer om vintern. Förutom att de gärna vill åka av eller försvinna, så blir de ofta snabbt genomblöta eller går sönder. Men tro det eller ej - det finns faktiskt vantar som är både slitstarka, varma och torra. Bäst är Didriksons som får högst betyg både när det gäller vattentäthet och nötning. Vad gäller förmåga att hålla värmen är vanten från Helstra bäst. Den isolerar värme bra och har en bra vattentäthet, men tyvärr innehåller handsken ftalater. Reima hamnar trea och har en bra vattentäthet.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.