Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av vinterhandskar

till barn uppdaterad 19:e Januari, 2016, Baserad på 2 experttester.

Det finns förmodligen ingen förälder som gärna vägrar sitt barn att leka i snön, men det finns nog heller ingen förälder som låter sina barn gå ut och leka i snö och kyla utan att vara ordentligt påklädda. Med ett par bra vinterhandskar håller man barnens händer varma och torra! Finns det någon vante som lever upp till föräldrarnas och barnens krav? Handskar som är varma, torra och lätta att röra sig i? Läs testerna nedan och se!

Test.se rekommenderar

Didriksons Algy Kids Mitten - bäst i test bland Vinterhandskar 2018
Didriksons Algy Kids Mitten, bäst i test.

Didriksons Algy Kids Mitten - Här på Test.se väljer vi att rekommendera Algy Kids Mitten från Didriksons. Vantarna har vunnit guld hos Testfakta under november 2013 och SVT Plus under 2014. Handskarna skyddar små händer mot kyla och väta. Skaftet går upp på armen har resårkant och är fodrad. Vantarna har ett yttertyg av 100 procent nylon som är laminerat med Outdry membran. Dessutom är samtliga sömmar tejpats för att garantera absolut bästa vattentäthet. Alla de mest utsatta områdena har förstärkts. Förutom detta har vantarna en borstad insida och är vindtät, samt har försetts med reflekterande detaljer. Läs mer

Bästa pris Bästa pris

Vinterhandskar - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

SVT Plus

Publicerad

Bra barnhandskar är nödvändigt för att vinterutflykten ska bli lyckad och SVT Plus testar fyra populära handskar för att se hur de står pall för vinterlekens krav. Handskarna har testats för hur bra de står emot väta, hur användarvänliga de är och hur de klarar av att hålla värmen. Vad gäller vattentätheten är både Didriksons och Kombis vantar bäst, men Kombis vante suger upp rätt mycket vatten i ytterhandsken, vilket gör Didrikson till deltestets vinnare. Förutom att hålla händerna torra och varma bör de också vara lätta röra sig i. Här blir Reimas vantar minst populära, medan Hestras får bäst betyg av barnen - den var lätt att ta på och det var lätt röra fingrarna i den. När Plus jämförde vantarna i kyla med hjälp av värmekamera och testpanel. Här vinner Reima och Kombi som lyckas stå emot kyla bäst och inte läcka värme. Kombi är bäst med liten marginal. Det är svårt att utse en vinnare då det är olika handskar som vunnit de olika testmomenten. Därför tipsar Plus istället om att fundera över vad som är viktigast för just dig - värme, vattentäthet eller rörlighet?

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat nio olika barnhandskar och skillnaderna är stora. Vantar är ett irriterande kapitel hos de flesta barnfamiljer om vintern. Förutom att de gärna vill åka av eller försvinna, så blir de ofta snabbt genomblöta eller går sönder. Men tro det eller ej - det finns faktiskt vantar som är både slitstarka, varma och torra. Bäst är Didriksons som får högst betyg både när det gäller vattentäthet och nötning. Vad gäller förmåga att hålla värmen är vanten från Helstra bäst. Den isolerar värme bra och har en bra vattentäthet, men tyvärr innehåller handsken ftalater. Reima hamnar trea och har en bra vattentäthet.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"