HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
gummistövlar - Bäst i test

Test av gummistövlar

15 ST PRODUKTER TESTADE

kläder & skor uppdaterad 30:e Oktober, 2019, Baserad på 5 experttester.

En riktigt bra stövel är ett måste när det är blött ute, oavsett om du ska plocka bär i skogen eller ta en promenad med hunden. I butik är det omöjligt att veta huruvida en gummistövel håller för olika påfrestningar och hur de klarar att erbjuda ett bra fäste i olika terränger, därför är det viktigt att läsa på om stövlarna före köp och gärna titta på olika tester som gjorts. Stöveln bör ha en bra passform, framför allt runt häl och ankel så att det inte glappar. Tar man sedan väl hand om sin stövel så håller den länge. Det är t.ex. bäst att skölja av all smuts varje gång man varit ute, låta de torka i lufttemperatur och smörja in dem med jämna mellanrum med exempelvis silikonolja eller glycerin. Men tänk också på att det inte bara är stöveln som är avgörande – man måste ha på sig ett par bra strumpor. Yllestrumpor är att föredra, då de transporterar bort fukt och håller värmen bra.

Bäst i test: Tretorn Terräng

Testresultat
Prisvärda Hållbara Lätta att ta av och på
Ingen justeringsmöjlighet upptill
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se har valt att rekommendera Tretorn Terräng, som också blev testvinnare i Råd & Röns hårda testprogram 2015. Terräng är en stövel gjord i PVC-fritt naturgummi och med förstärkt yttersula. Stöveln är komfortabel och har öglor på skaftet som gör av- och påtagning enklare. Yttersulan är gjord av gummi och har ett grovt mönster även under hålfoten, vilket ger bra greppsäkerhet på de flesta underlag. Terräng-stöveln klarar av vanligt slitage och åldrande utan problem – detta blir en stövel att ha i många år!

Visa hela texten
Tillverkarens storlekar:
36 - 47
Skafthöjd:
37 cm
Reflexer:
Material:
Gummi, Polyester, EVA-textil

Köp den till dessa priser idag:

Klicka för pris
Fri frakt och fria returer30 dagars öppet köpPrisgaranti på allt

Bäst i test: Avignon Ridge High

Testresultat
Varmfodrade Tål kyla ner till - 60 ° Slitstarka
Något klumpiga och dyra
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Avignon Ridge High till bästa premiumval. Denna stövel håller fötterna varma, ända ner till 60 minusgrader. Ytterdelen av stöveln består av neoprensocka med lager av neopren. Insidan är varmfodrad och innersulan har en stötdämpande funktion tillverkad av memory foam som formar sig efter foten. Ridge High är helt vattentät och har flera förstärkningszoner runtom för att bevara livslängden. Avignon Ridge High tillhör premiumsegmentet av stövlar och kostar därför lite mer. Men du får också ett par varmfodrade vinterstövlar som du troligtvis har resten av livet.  

Visa hela texten
Tillverkarens storlekar:
37-48
Skafthöjd:
43 cm
Reflexer:
Material:
Naturgummi, Neopren, Fleece
Övrigt:
Vinterfodrad

Gummistövlar - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Gummistövlar till barn

UPPDATERAD 18:e September, 2018

Regnställ

UPPDATERAD 3:e September, 2018

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Det visar sig att det kan skilja rätt mycket mellan olika modeller av stövlar. Testfakta har testat 7 olika typer och vissa modeller är riktigt bra och andra läcker in. Ett par stövlar från Biltema innehåller det förbjudna cancerframkallande ämnet benzo(e)pyren. Efter Testfaktas granskning har Biltema valt att ta bort produkten ur sitt sortiment.

Bäst i testet blir Avignon Ridge High. De är täta och håller fötterna varma. Stövlarna får bra omdöme gällande slitage och komfort. Stövlar från Viking och Tretorn kommer en bit lägre gällande betyg efter vinnaren och placerar sig på andra- och tredjeplats. Dessa stövlar är inte lika bra på att hålla värme så som testvinnaren. Alla tre modellerna har höga betyg gällande vattentäthet, vilket är tur eftersom att det är stövlarnas huvudsakliga funktion.

Vinnare i det här testet

Reportr

Publicerad

Reportr har tittat på ett gäng olika gummistövlar och undersökt vilka som är bäst. De understryker att vad som framförallt avgör vilka gummistövlar just du ska ha förstås är under vilka omständigheter du ska använda stövlarna. Men de har ändå kommit fram till följande:

Först i Reprtrs test hamnade Härkila Forester 17 Zip 5 mm Gummistövlar, och de är precis vad många människor söker, menar de. Härkila Forester är mångsidiga och funktionella, och har ett innovativt ventilationssystem som håller fötterna torra och varma ända ner till temperaturer på -20 °C. Skaftet är utrustat med en kraftig dragkedja som gör dem enkla att ta av och på, och yttersulan har ett bra grepp på alla underlag.

På andra plats hamnade Le Chameau Vierzonord Plus Gummistövlar. Med sin perfekta passform, mjuka material och goda kvalitet är det inte svårt att förstå varför! De har en hålfotsförstärkning som ger dem extra stöd och stabilitet och är fodrade med ett resistent och bekvämt material. De kan dessutom justeras med en rem baktill och har en vattentät kil i skaftet.

På tredje plats i testet ligger Arxus Primo Nord Gummistövlar. De är konstruerade med naturgummi runt hela foten, vilket gör dem vattentäta redan innan sulan monteras – vilket också innebär att stöveln förblir vattentät även om sulan skulle ta skada! Arxus stövel kan även den spännas med en rem baktill.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Klassiska gummistövlar för vandring i skog och mark ska stå emot väta och hålla foten torr. Men när Råd & Rön testar nio par stövlar är det många som spricker och nöts sönder. Den bästa stöveln i testet är Tretorn Terräng, en stövel som håller tätt och klarar både böjnings- och nötningstestet bra. Nackdelen är att den inte har speciellt bra fäste på vått underlag. Bra fäste har däremot Sulman Siljan, som också får toppbetyg för både böjning och vattentäthet – men istället nöts innertyget fort. Hade Sulman haft bättre innertyg skulle det blivit en klar testvinnare. Böjningstestet motsvarar en 16 mils lång promenad, men stövlarna är inga vandringsstövlar och ett såpass bra resultat för många av stövlarna är imponerande. Hur bra sulan fäster testas på både torrt och vått underlag. Det är sulans mönster, i kombination med materialet, som ger olika bra fäste. Stövlarna undersöks också efter skadliga kemikalier, bl.a. ftalater och PAH, vilket Tuxer Riksgränsen och Tretorn Scout innehöll.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Hällande regn, skogspromenader i våt mossa eller allmän fobi mot fästingar och ormar. Oavsett vad är ett par bra gummistövlar ett måste. Icakuriren har testat tio märken och det är en stor skillnad på de bästa och sämsta! Samtliga par klarade av det tuffa vattentäthetstestet utmärkt, förutom ett par – det näst dyraste paret läckte in vatten. Stövlarna har även utsatts för ett slitagetest, där man testat risken för sprickbildning både på helt nya stövlar och stövlar som utsatts för åldring i en så kallad flexometerprovningsmaskin. Gummistövlar som inte klarar av 50.000 flexningar klassas som dåliga och där hamnar två märken, Coop och Haléns. De bästa stövlarna i testet kommer från Hunter och heter Original Tall. Stöveln är den dyraste i testet, men man får vad man betalar för. Den läcker inte och klarar mer än 100.000 flexningar utan att spricka, både som ny och efter åldring. Hunters stövel fick även högst betyg för rivstyrka, men en lös innersula saknas dock. Marshland Rubber hamnade på andraplats och är en mycket prisvärd stövel. Den läcker inte och klarar också av 100.000 flexningar utan att spricka, både som ny och åldrad, och dessutom kostar den endast en sjättedel av vad Hunters stövel kostar. Det finns också en reflex på bakkappan som gav stöveln ett extra plus. Tretorns stövel Viken ligger i mellanprisklassen och precis som de bättre stövlarna klarar den påfrestningarna mycket bra. Här får man också vikbara skaft som gör att de tar mindre plats när man ska lägga undan eller packa ner dom!

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Gummistövlar associeras ofta med lera och gödsel. Men gummistöveln har faktiskt aristokratiska anor. Idag bärs stöveln av såväl skogsmullen, som bonden och fotomodellen. Smartson har testat åtta olika märken, i prisklassen 100-800 kronor. I testet fanns modeller som passar både i stadsmiljö och för fritidsbruk, dock inte för krävande miljöer som fiske och jakt. Bäst i test blev stöveln Lite från Tretorn. Den är stabil och bekväm med ett förstärkt och justerbart skaft. Eftersom modellen är relativt vid i skaften, passar den kanske inte optimalt för smala vader. En fotanpassad innersula gör att stöveln blir bekväm att gå långa promenader i, trots att själva stöveln upplevs som tung. Tretorns yttersula är stadig och halksäker. Den klarar vattentestet exemplariskt! På testets andraplats hamnade Jula 912125 som saknar löstagbar innersula och justerbart vadomfång, men som är det bästa budgetvalet. Skaftet är ordentligt tilltaget och rymmer extra sockor eller nerstoppade byxben. Yttersulan klarar av många hala underlag och stöveln är stabil och lätt. Julas modell fick godkänt för vattentätheten och eftersom det är testets billigaste stövel för dryga 100-lappen, är den mycket prisvärd! Sist, men inte minst, hamnade Viking på tredjeplats med modellen Fox. Här finns ett brett, justerbart skaft som kan passa alla vadstorlekar. Fotdelen är däremot trång och det finns lite plats för en extra socka. Yttersulan är tjock och erbjuder ett utmärkt grepp, men själva stöveln är tung och kan ge trötta fötter vid längre promenader. Vattentestet klarade Viking Fox av utan några problem.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.