VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 16 November 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Håll fötterna varma med värmestrumpor som är bäst i test 2022

Med ett par värmestrumpor håller du fötterna varma även kalla vinterdagar. Perfekt för jakt, skidåkning, skridskoåkning eller ridning. Vi ger dig fem populära värmestrumpor och har samlat de bästa tipsen inför köpet.

Vi har jämfört
 • Vilket material de är gjorda av.
 • Hur länge de håller värmen.
 • Passform och övriga egenskaper.
 • Tvättmöjligheter.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Test har testat värmestrumpor från Lenz.
Värmestrumpor håller dina fötter varma även kalla dagar. Vi har utsett vinnare från både Lenz och Therm-ic.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Therm-ic
Therm-ic Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B
Bäst i test
Bäst i test
Therm-ic
Therm-ic Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B
Värmestrumpor i merinoull där batterier ingår i priset.
Populärt val hos Outnorth.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt varumärke.
Material: Merinoull.
Batterier ingår.
Upp till 16 timmars värme.
Passar bra som skidstrumpor.
Anatomiskt stickande – perfekt passform.
Vadderade förstärkningar under foten.
Enkel montering.
Maskintvätt 30 grader.

Therm-ic har startade 1975 och har en framgångsrik historia inom utveckling av uppvärmningsteknik bakom sig. De började med att uppfinna ett värmesystem för pjäxor och efter det har utbudet av produkter ökat. I sortimentet finns saker som uppvärmda kläder, handskar, strumpor, sulor och handvärmare.

Therm-ic är ett av de mest kända varumärkena när det kommer till värmestrumpor. De har ett brett utbud av populära och omtyckta värmestrumpor. Vi har utsett Therm-ic Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B till de bästa värmestrumporna. Den här modellen är dessutom ett populärt val hos den stora återförsäljaren Outnorth och är också ett populärt hos Pricerunner.

Värmestrumporna kommer i ett komplett set med strumpor och batterier. Strumporna har uppvärmda tår och värmen fördelas jämnt runt tårna vilket ger en hög komfort. De håller värmen länge – upp till 16 timmar.

Strumporna är anatomiskt stickade med högteknologiskt material som ger en bra passform. Detta gör att de också passar bra som skidstrumpor, och även är populära bland de mest krävande skidåkarna. Strumporna är gjorda i merinoull vilket också gör de behagliga att använda. De har vadderade förstärkningar under foten som ger både bättre komfort, värmecirkulation och tå- och hälskydd. De går att tvätta i maskin på 30 grader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bäst i test Test.se - Bäst i test
Lenz
Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
Bäst i test
Bäst i test
Lenz
Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
Bekväma och lite smalare värmestrumpor i merinoull som håller fötterna ordentligt varma.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt varumärke.
Material: Merinoull/silke.
Batteri säljs separat.
Upp till 14 eller 20 timmars värme.
Bekväma att använda.
Batteriet är lätt att fästa.
Tre värmelägen.
Tvättpåse följer med.
Maskintvätt 30 grader.

Lenz har sedan 1987 erbjudit innovativa strumpor, avancerade västar, handskar och andra plagg som hjälper till att hålla dig varm även i det tuffaste klimatet. En av deras specialitet är värmestrumpor och detta är en av de mest tekniska modellerna på marknaden.

Lenz Heat Sock 5.0 toe cap slimfit är ett par strumpor med integrerat värmesystem och extra tåvärme ovan och under. Lenz är ett populärt varumärke när det kommer till värmestrumpor och de är ett populärt val hos Pricerunner. Nöjda kundrecensioner beskriver dem som underbara, speciellt om du är lättfrusen om tårna. Den här slim fit-versinen passar dig med lite smalare fötter och vader, men de finns också i klassisk storlek.

Värmestrumporna håller dina fötter varma och sköna under årets kallaste dagar. Med hjälp av batterier kan strumporna hålla värmen upp till 14 timmar, på en enda laddning. Värmelementen håller igång blodcirkulationen även när det är riktigt kallt.

Strumporna består av en mix av materialen merinoull och silke vilket hjälper till att hålla värmen, men som samtidigt gör att de andas bra. Strumporna är ergonomiskt stickade och är mycket sköna och bekväma att ha på sig. Eftersom de är tunnstickade sitter de bra i kängorna men har samtidigt en dämpande förstärkning över belastade delar av foten och över skenbenet.

Litiumbatteriet är lätt att fästa högst upp på strumpskaftet med hjälp av tryckknappar. Sedan styr du värmen direkt på batterierna eller via bluetooth en app till mobiltelefonen. Batteriet köper du separat och du kan välja mellan batteripack rcB 1200 som håller värmen i 14 timmar och batteripack rcB 1800 som håller i upp till 20 timmar. Strumporna går att tvätta i tvättmaskin på 30 grader och det följer med en tvättpåse för detta.

 • Butiker & priser
 • Priser för Lenz Heat Sock 5.0 Toe Cap Slimfit
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bra val Test.se - Bra val
LENZ
Heat Socks 4.0 Toe Cap
Bra val
Bra val
LENZ
Heat Socks 4.0 Toe Cap
Värmestrumpor i en tunn och ergonomisk passform i en mix av merinoull och syntet.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt varumärke.
Material: Merinoull/syntet.
Batteri säljs separat.
Ergonomisk passform.
Förstärkning över smalbenet.
Optimal fukttransport.
Maskintvätt 30 grader.

Lenz har sedan 1987 erbjudit innovativa strumpor, avancerade västar, handskar och andra plagg som hjälper till att hålla dig varm även i det tuffaste klimatet. En av deras specialitet är värmestrumpor och detta är en av de mest tekniska modellerna på marknaden.

Värmestrumporna Lenz Heat Sock 4.0 Toe Cap är ett populärt val hos Pricerunner. Strumporna har ett integrerat värmeelement som drivs av uppladdningsbara batterier från Lenz som du köper separat. Batteriet fäster du högst upp på strumporna med tryckknappar.

Värmestrumporna har en tunn och ergonomisk passform och förstärkning över smalbenet och andra utsatta partier. Värmelementet täcker hela tåpartier. Materialet är en mix av merinoull och syntet.

Strumporna finns även i ett paket där batteri och ladddare också ingår. Du kan välja mellan batteripack rcB 1200 som håller värmen i 14 timmar och batteripack rcB 1800 som håller i upp till 20 timmar. Värmestrumporna finns också i en slim fit-modell för dig som har lite smalare fötter och vader.

 • Butiker & priser
 • Priser för Heat Socks 4.0 Toe Cap
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Bästa i bomull Test.se - Bästa i bomull
Alpenheat
Alpenheat Fire Sock
Bästa i bomull
Bästa i bomull
Alpenheat
Alpenheat Fire Sock
Värmestrumpor i bomull som håller värmen upp till 16 timmar.
Populärt val hos Pricerunner.
Bästsäljare hos Alpenheat.
Värme i upp till 8-16 timmar.
Batterier och laddare ingår.
Mjuk och fin strumpa.
Tre värmenivåer.
Laddningstid på 5-6 timmar.
Maskintvätt 30 grader.

Alpenheat är ett familjeföretag som grundades 1993 i Österrike av DI Christian Haydvogel. De är en specialist av uppvärmda produkter och i deras breda sortiment finns både värmeprodukter för fötterna och överkroppen.

Alpenheat Fire Sock är ett populärt val av värmestrumpor hos Pricerunner. I priset ingår ett par värmestrumpor, batteripaket och laddare. Detta är en mjuk och fin strumpa i bomull och spandex med inbyggd värmeelement på tådelens undersida. Värmestrumporna håller värmen i 8-16 timmar. Laddningstiden är sedan på 5-6 timmar.

 • Butiker & priser
 • Priser för Alpenheat Fire Sock
  • Objektiva prisjämförelser
   Omdömen och recensioner

Ytterligare läsning

Bästa värmestrumporna - vi har testat värmestrumpor.
Redaktionen på Test har testat värmestrumpor från Lenz.

Köpguide värmestrumpor

Är du utomhus året om och frusen av dig? Är fötterna kalla trots rejäla vinterskor eller kängor? Då kan ett par värmestrumpor vara den optimala lösningen på ditt problem eftersom de håller dina fötter varma. Här hjälper vi dig med de bästa tipsen och råden inför ditt köp av värmestrumpor.

Vad är värmestrumpor?

Under de senaste åren har elektriska värmeprodukter blivit allt vanligare på marknaden. Värmestrumpor är elektriska och batteridrivna strumpor som håller dina kalla fötter ordentligt varma när du är utomhus. Perfekt om du har ett aktivt intresse som du vill hålla på med även under vinterhalvåret.

Hur fungerar värmestrumpor

Värmestrumpor är elektriska och drivs av uppladdningsbara batterier som placeras på strumpornas övre del. Strumporna går högt upp på vaden, sitter tajt mot fötterna och vaden och värmen sprider sig runt hela foten. De är gjorda i ett naturligt material som naturligt reglerar värmen eller ett syntetisk material. De har en värmeslinga insydd fram på tårna, under foten och på baksidan av vaden. Värmeslingan är oftast störst vid tårna då detta är den del av foten som fryser mest. Du sätter igång värmen med en knapp på batteriet eller via en app till din mobiltelefon beroende på vilka strumpor det är. Många värmestrumpor har flera värmenivåer så att du få den värme du önskar när du är ute.

Fördelar med värmestrumpor

Det finns många fördelar med att köpa värmestrumpor. Får du kalla och frusna fötter trots att du har bra skor och strumpor kommer värmestrumpor att göra underverk för dig. När kroppen drar ihop blodkärlen i fötterna för att spara värme åt de viktigaste organ – börjar du att frysa. Att frysa gör din utomhusaktivitet mindre behaglig. Värmestrumpornas värme ökar blodcirkulationen som gör att fötterna bättre håller värmen. Med varma fötter har du möjlighet att vara utomhus längre, trots tuffare väderförhållanden.

När använder man värmestrumpor?

Alla som har frusna fötter eller som vet att de ska spendera lång tid utomhus när det är kallare väder kan dra nytta av ett par värmestrumpor. Trots bra skor och strumpor kan fötterna bli kalla och frusna. Värmestrumpor används främst under vinterhalvåret men kan vara minst lika sköna på hösten och våren. De passar bra vid både en rörlig och passiv aktivitet. Här är några vanliga tillfällen som värmestrumporna är sköna och bra att ha på sig under skorna.

Vid jakt och fiske

En av de vanligaste tillfällena att använda värmestrumpor är när du är på jakt. Det kan bli en lång väntan under en jakttur och då är det viktigt att hålla fötterna varma. Ett annat populärt tillfälle är när du fiskar, vilket också kan bestå av lång väntan mellan varven.

När du åker skidor eller skridskor

När du åker skidor är utrustningen viktig, både vad gäller skidkläder och vad du har på fötterna. Med värmestrumpor, eller skidstrumpor som de ibland också kallas, håller du dina fötter ordentligt varma i pjäxorna. Vilket är skönt eftersom vissa dagar i backen kan vara extra blåsiga och kalla. Trots att du är aktiv när du åker skridskor kan den där extra värmen som värmestrumpor ge vara skön. Oavsett om du åker skridskor på en sjö eller spenderar timmar i ishallen kan värmestrumpor komma väl till pass.

Vid ridning

Spenderar du flera dagar i veckan i stallet? Då kan värmestrumpor vara ett perfekt val för dig som har frusna tår och ullstrumporna inte räcker till.

Andra utomhusaktiviteter på vintern

Även vid andra utomhusaktiviteter kan det vara skönt med värmestrumpor om du lätt blir frusen om fötterna. När du går ut med hunden, tar en längre promenad eller kommer att vara ute en längre tid vid riktigt kallt väder.

Värmestrumpornas egenskaper

Värmestrumpor har olika egenskaper som kan vara bra att jämföra mellan. Här är några av de vanligaste egenskaperna.

Reglerbar temperatur

På många värmestrumpor kan du reglera värmen i tre steg, för att få den temperatur du önskar för tillfället.

Batteri och batteritid

Värmestrumpor drivs av batteri och det är bra att kontrollera om detta ingår i priset eller om det köps separat. Batterierna är uppladdningsbara och håller strumporna varma under lång tid. Ska du vara ute en längre tid är det bra att välja en modell som har en längre batteritid. Batteritiden kan också skilja sig åt beroende på om du har på högsta eller lägsta nivån på värmen, då mer värme kräver mer energi. Använder du värmestrumporna ofta kan det också vara bra att ta reda på hur lång tid det tar att ladda dem.

Material

De flesta värmestrumporna är gjorda av antingen merinoull eller en blandning av detta och annat material som syntet eller bomull. Merinoull är ett funktionsmaterial utan nackdelar och det är lätt, mjukt och kliar inte. Dessutom är det ett material som inte värmer i kylan och svalkar när du blir varm.

Passform

Värmestrumpor har ofta en ergonomisk passform med vadderade förstärkningar som gör de ännu mer bekväma och behagliga att använda.

Bästa värmestrumporna - vi har testat värmestrumpor.
Värmestrumpor drivs av uppladdningsbara batterier.

Hur länge är värmestrumpor varma?

Värmestrumpor drivs av uppladdningsbara batterier och hur länge de håller sig varma beror på vilket varumärke och batteri det handlar om. Vissa värmestrumpor håller sig varma i åtta timmar medan andra klarar att hålla värmen upp till 14 till 20 timmar.

Skillnaden mellan värmestrumpor och värmesula

Står du och väljer mellan om du ska köpa värmestrumpor eller värmesulor? Båda modellerna ger en skön värme åt fötterna, men har olika egenskaper. Precis som värmestrumpan är värmesulan batteridriven och elektrisk. Värmesulan läggs i skon för att sprida värme och skillnaden är att strumpan ger en jämnare värmespridning. Vad du väljer är också en smaksak. En värmesula är lättare att placera i skon, medan värmestrumpor är något du måste dra på dig.

Tvättråd av värmestrumpor

De flesta värmestrumpor går att tvätta i tvättmaskin på 30 grader. Det är bra att använda en tvättpåse och ibland följer det med en sådan. Se till att alltid ta bort batteriet innan tvätt.

Köpa värmestrumpor – att tänka på!

Det finns en del saker att tänka på när du ska köpa värmestrumpor. Här kommer de vanligaste sakerna inför ditt köp.

 • Vilket material vill du ha?
 • Hur är storleken och har de rätt passform för mina fötter?
 • Hur länge håller de sig varma?
 • Hur lång tid tar de att ladda?
 • Följer det med batterier och laddare?

Populära varumärken:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Värmestrumpor är elektriska och batteridrivna strumpor som värmer upp dina fötter. Det är vanligt att kunna reglera värmen för att få en temperatur som passar dig.
 • Precis som värmestrumpan är värmesulan batteridriven och elektrisk. Värmesulan läggs i skon för att sprida värme och skillnaden är att strumpan ger en jämnare värmespridning.
 • Vi har valt att utse Therm-ic Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B till de värmestrumpor som är bäst i test. Värmestrumporna är i merinoull och batterier ingår i priset. Therm-ic Heat är ett populärt varumärke och har flera bra värmestrumpor i sitt utbud.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Therm-ic Therm-ic Heat Sock Set Fusion Unisex 1400B