HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
bärbar grill - Bäst i test

Test av bärbar grill

13 ST PRODUKTER TESTADE

fritid uppdaterad 21:e Maj, 2019, Baserad på 8 experttester.

Att grilla hör sommaren till, precis som spontana utflykter och utomhusvistelser. Med en bärbar grill behöver sommarnöjena inte utesluta varandra! En smidig och effektiv grill låter dig grilla var som helst, när som helst.

Jag kan allt om bärbara grillar – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Våga vägra engångsgrill!

Det är dags att slopa engångsgrillen en gång för alla! För ärligt talat: blir resultatet någonsin som du vill ha det? Nej, just det. De tar lång tid på sig att bli grillklara, det finns inga garantier på att hela ytan ens blir grillklar och de blir aldrig varma nog för att faktiskt ge ett bra resultat. Dessutom är de riktiga miljöbovar. Köp en bärbar grill istället! De kostar inte mer än någon hundralapp, håller länge och ger i de allra flesta fall ett lika bra resultat som en fullstor grill, inte minst om de är försedda med ett lock.

Smarta lösningar ger en fullgod grill i litet format

Ett riktigt bra grillresultat är förstås av största vikt, men det är viktigt att den är liten och smidig, annars går hela syftet om intet. En liten men tung och otymplig grill kommer du dra dig för att ta med dig när du ska iväg, och den kommer således inte uppfylla sitt syfte. Att grillen är liten innebär dock inte att den ska ha dåligt med plats för kol eller på tok för liten grillyta. Det handla snarare om smarta lösningar för att med så låg vikt och på så liten yta som möjligt kunna bistå med riktigt bra grillning.

Kol eller gasol? En fråga om pris och bekvämlighet

Kolgrillar är den vanligaste sortens bärbara grill, men det kommer fler och fler bärbara gasolgrillar. De är dyrare, men kommer med fördelen att du inte behöver tänka på att ta rätt på kol eller briketter. En kolgrill kan istället vara mer flexibel; vissa modeller kan fällas ihop för att ta så lite plats som möjligt på ett sätt som en gasolgrill inte kan. Kolgrillar som inte kan fällas ihop kan i regel fyllas med kol i förväg.

Säker hantering

Hur länge du måste vänta på att grillen har svalnat innan du säkert kan flytta på den väger förstås också in. En gasolgrill svalnar relativt fort, eftersom det inte finns några pyrande rester kvar i den när ni grillat färdigt. Kolgrillar med lock som kan låsas fast och ett värmeskyddande material kan du med enkelhet flytta på innan kolresterna svalnat helt!

Tänk på att aldrig flytta grillen medan du grillar! Se också till att aldrig placera grillen på en plats som kan ta skada av hög värme. Grillarna blir väldigt varma i underredet, särskilt kolgrillar med korta ben.

En liten grill för ett litet boende

En bärbar grill kan vara ett bra alternativ för dig som bor i lägenhet! Den är lätt att plocka med ut på  den gemensamma gården eller till en annan närliggande, grillvänlig yta. Tänk på att det sällan uppskattas att grilla med kol på balkong eller uteplats, utan välj hellre att ta med din grill till en plats där den inte stör någon. 

Läs hela texten - gratis!

Bästa Premiumval: Weber Go-Anywhere

Testresultat
Hem & Hyra 2019,    Testfakta 2019,    Aftonbladet 2014,    Smartson 2011,    Hem & Hyra 2012
Omdömen Via prisjakt

Bra grillresultat. Bra syretillförsel - går att grilla med locket på.
Ganska tung och skrymmande. Ganska dyr.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Weber Go Anywhere är en riktigt bra bärbar grill inom premiumsegmentet. Webers grillar ligger ofta på topplaceringar. Modellen är lätt att montera och har en bra och enkel manual. Grillresultatet blir mycket bra och du kan även grilla med locket på, vilket är en fördel eftersom det inte alltid fungerar på mindre bärbara grillar. Designen är riktigt snygg och har en praktisk rektangulär form som gör att den är lätt att ta med sig. Dock är den ganska tung och dyr. Men tyngden kan vara till fördel eftersom det gör den stabil.

Visa hela texten
Vikt:
6 kg
Dimensioner:
H37 x B53 x D31 cm
Grillyta:
41 cm
Funktioner och egenskaper:
Lock, ventilation, värmeavskärmande handtag.

Köp den till dessa priser idag:

Bästa Budgetval: Landmann Piccolino

Testresultat
Aftonbladet 2014,    Hem & Hyra 2012,    Smartson 2012
Prisvärd Praktisk kolbehållare underlättar asktömning Låsbart lock
Platsen för kolbädden kunde ha varit större
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se rekommenderar den bärbara grillen Landmann Piccolino som bästa budgetval. Det är en snygg grill som är perfekt att bära med sig. Grillen är består av ett helemaljerat, något asymmetriskt, klot med en praktisk kolbehållare på insidan. Den har ett värmegaller och en rostfri grilltång medföljer. Tången kan enkelt fästas på ett av de tre benen på grillen. Att den inte är helt rund göt att den tar mindre plats än ett symmetriskt klot, vilket gör den extra smidig och enkel att förvara.

Visa hela texten
Vikt:
3 kg
Dimensioner:
H41 x Ø37 cm
Grillyta:
37 cm
Funktioner och egenskaper:
Lock, praktisk kolbehållare invändigt, varmhållningsgaller, rostfri grilltång medföljer.

Köp den till dessa priser idag:

Bäst i test: Weber Smokey Joe

Testresultat
Hem & Hyra 2019,    Testfakta 2019,    Icakuriren 2011
Recensioner
Bra grillresultat. Bra syretillförsel - går att grilla med locket på.
Ganska tung och skrymmande
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Weber Smokey Joe som ger ett riktigt bra grillresultat. Det är lätt att få till bra glöd och du kan även stänga locket vid tillagning och få rätt syretillförsel - något som inte alla bärbar grillar kan. Manualen och monteringen är enkel och den är lagom stor. Måtten är H 43,2 x L 36,1 x D 42 och den har grillyta på 27 cm i diameter. Grillen har en enkel och snygg design med porslinemaljerat lock och balja. Gallret är tillverkat av extra kraftigt pläterat stål.

Visa hela texten
Vikt:
5,6 kg
Dimensioner:
H 43,2 x L 36,1 x D 42 cm
Grillyta:
37 cm
Funktioner och egenskaper:
Grillgaller i pläterat stål. Extra kraftigt kolgaller i stål. Porslinsemaljerat lock och balja. Tuck-n-carry locklås.

Köp den till dessa priser idag:

Bärbar grill - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Kolgrill

UPPDATERAD 13:e Augusti, 2020

Seniormobiler

UPPDATERAD 4:e Maj, 2020

Elgrillar

UPPDATERAD 27:e April, 2020

Mobiltelefoner

UPPDATERAD 21:e April, 2020

Grillbriketter och grillkol

UPPDATERAD 18:e Juli, 2019

Experttester vi läst (8st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Visst är det smidigt med engångsgrill men det är både bättre och mer säkert med en bärbar grill. Testfakta har testat 8 kolgrillar och två Webergrillar hamnar i topp. Dessa två är de enda i testet där du kan grilla även om locket är på. På de andra blir syretillförseln för dålig för att kunna ha stängt.

Weber Smokey Joe blir favoritgrillen. Den grillar bra, har en enkel manual och monterting. Den andra Webergrillen Go Anywhere har ett annat utseende, en rektangulär form. Även denna får bra omdöme gällande grillresultatet, manual och montering. Båda grillarna är ganska tunga och skrymmande vilket är det enda negativa. Testfakta har inte utsett någon tredjeplacering. Men det finns en grill som utmärker sig i testet. Vi på test.se har noggrant analyserat omdömet och utser Pop Up Grill till tredjeplaceringen. Detta är en riktigt bra grill att ta med på vandringen tack vare den smidiga konstruktionen. Du kan fälla ihop grillen till ett 6 cm tjockt paket. Den väger bara 1 kilo och det finns en medföljande väska.

Vinnare i det här testet

Hem & Hyra

Publicerad

Hem & Hyra har testat 8 bärbara kolgrillar. Bäst i test blir Weber Smokey Joe som är enkel att montera och ger ett bra grillresultat. Med denna grill kan du även ha locket på medan du grillar. Den är dock ganska tung och tar mycket plats vilket kan vara negativt om du vill bära med dig grillen långt. På andraplatsen är Weber Go-Anywhere som fått samma omdöme som Smokey Joe. Båda har 14 i betyg och har får ett bra grillresultat. Det som skiljer dom åt till största del är pris och utseende. Smokey Joe är 37 cm i diametern och Go-Anywhere är 41x26 cm och har en rektangulär form. På tredjeplats är Lotusgrill G 340 som snabbt får bra glöd och ryker minst av grillarna i testet. Det som är negativt med denna grill är att du får mindre grillsmak på maten på grund av att den inte har direktkontakt med glöden. Den är lätt att montera och rengöra. Snygg design och smarta funktioner men kostar ganska mycket.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

En bärbar grill är en bra lösning både för den som gärna grillar på utflykten men som tröttnat på engångsgrillarnas blandade (halvdåliga) resultat och för den som inte har plats för en större grill. Aftonbladet har testat 8 minigrillar utifrån hur enkelt det är att montera dem, hur lätta de är att bära med sig och förstås hur bra grillresultatet blev. Etta i testet placerar sig den exklusiva och i särklass dyraste grillen Everdure by Heston Blumenthal. Everdure är ingen lätt pjäs, men det är den snyggaste grillen och helt klart den som ger allra bäst reaultat. Den är dessutom väldigt lätt att göra ren, och en skärbräda och ett serveringstråg följer med. På andra plats i testet hittar vi BBQ Bucket, som dessutom är testets mest prisvärda grill! Den kostar bara en bråkdel av vad Everdure kostar, är enkel att bära med sig och enkel att göra ren. Trots att det är ganska långt mellan glödbädden och gallret får det som grillas ändå fin färg. På tredje plats ligger Pop up grill med sin smarta konstruktion och knappa vikt. Den är enkel att bära med sig, men måste svalna helt efter grillning innan den går att ta med sig igen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Lagom till grillsäsongen har Aftonbladet tillsammans med grillandslagets lagkapten Ulrik Lindelöv testat 6 st bärbara grillar. Dessa grillar är ofta mer prisvärda i längden än engångsgrillar och presterar ett betydligt bättre resultat. Dessutom är de mer skonsamma mot miljön. Aftonbladet konstaterar att de flesta av de bärbara grillarna får godkända eller bra betyg, men att de saknar fiffiga funktioner. Endast en av grillarna har höj- och sänkbart galler och bara Landmanns modell Piccolino har en värmehylla.

Aftonbladets testvinnare är den bärbara grillen Weber Go-anywhere som får 4 plus av 5 möjliga. Grillytan är stor och den blir snabbt varm. Webers grill har en greppvänligt handtag och den är lätt att bära med sig. En praktiskt funktion är de hopfällbara benen som kan vikas över kanten och därmed fungerar som ett lås. Weber Go-anywhere kostar ca 750 kr.

Tvåa i Aftonbladets test är grillen Landmann Piccolino som är en riktig färgklick och dessutom en bra grill. Landmann har flera fördelar; den står stadigt på marken, locket är låsbart och den har ett galler med lyfthandtag. Förutom detta har den en värmehylla och en medföljande grilltång. Nackdelen med denna grill är att dess grillyta är begränsad. Vill du få perfekt grillade kotletter behöver de läggas i mitten.

Testets trea är Son of Hibachi som är den dyraste bärbara grillen och kostar 1300 kr. Den har två grillytor och avtagbara ben. Gallret har flera nivåer, vilket skiljer sig från övriga testade grillar. Hopfälld blir denna grill väldigt liten och tar minst plats av grillarna. Grillen har några få nackdelar; den har inga justerbara ventiler och saknar lock.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat fem minigrillar som är lätta att bära med sig. Samtliga modeller klarar av att grilla korv och grönsaker med godkänt resultat – störst skillnad märks vid tillagning av kött! Här blir bäst resultat av Piccolino, tack vare att grillen har lock. Piccolino från Landman är dessutom den grill som fått bäst i test. Det är en stilig, liten grill som står stadigt på tre ben, men de går tyvärr inte att fälla ihop. Locket är låsbart med hjälp av klämmor och det går att bära grillen i handtaget på locket. Det krävs en liten mängd kol sett till dess volym, briketterna tar snabbt fart och glöden blir jämn. Det finns dock bara ett läge för grillgallret, men det finns också ett värmegaller. Det medföljer en grilltång som praktiskt fästs vid ett av benen. På testets andraplats hamnade Rusta Grillhink som också blivit utsedd som Bästa Budgetval. Det är en smidig och okomplicerad grill, med hopfällbara ben och handtag som gör att den är enkel att bära med. Det vore bra om gallret kunde låsas fast under transport, men det går inte och grillen har heller inget lock. Rusta Grillhink rymmer en rejäl mängd kol. Det finns bara ett höjdläge för grillgallret, som kommer nära glöden, och det går snabbt att grilla korv. Man får vara aktsam med köttbitar, då det lätt blir bränt om det inte är lagom med glöd. Grillen är enkel att bara vända upp och ner på för att hälla ut aska. På testets tredjeplats hamnade Nordic Season Boston Kolgrill. Detta är en kulgrill med lock och hopfällbara ben. Modellen har flera genomtänkta detaljer, men dess konstruktion upplevs som ranglig. Det får plats en stor mängd kol i grillskålen, men det tar tid att få upp temperaturen. Sedan blir temperaturen väldigt hög, på grund av det korta avståndet mellan glöd och kött. Fördel med värmegaller och luftspjäll.

Vinnare i det här testet

Hem & Hyra

Publicerad

Hem & Hyra testar åtta bärbara grillar, som passar bra för dig som inte har någon trädgård att grilla i. Samtliga testade grillarna r mer eller mindre portabla, men de skiljer sig ändå åt vad gäller storlek och form. Landmann Piccolino Lime blev testvinnare, tack vare sin höga kvalitet, genomtänkta detaljer och stor kapacitet att grilla varierade livsmedel. Grillen är även mycket användarvänlig, men har ej hopfällbara ben. Piccolino, Boston kolgrill och Picnicgrill är klotformade och har lock. De tillhör de lite större modellerna, men är trots det smidiga att bära med sig. Den minsta grillen i testet, modellen BBQ-box BBQ100S, kan enkelt packas ned i medföljande väska och bäras på axeln. På testets andraplats hamnade Weber Go-anywhere som har en imponerande kvalitet och kapacitet för varierande grillning. Dess konstruktion är väldigt portabel. På testets tredjeplats hamnade MR Flame Son of Hibachi. Denna grill har två separata grillytor och rejäla galler. Tillsammans med modellen får man en praktisk väska att bära med sig den i. Grillen är dock tung och har ett högt pris.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat tre alternativ till engångsgrillen som gör jobbet både bättre och roligare. Det skiljer en hel del i både kvalitet och pris mellan de olika modellerna. De tre modeller som deltog i testet var: Cobb Premier, Weber Go-anywere och Nordic Seasons bärbara klotgrill. Cobb Premier blev utsedd till bäst i test och är en ganska dyr grill – den är dock mycket smart konstruerad. Den osar lite, är lätt att rengöra och håller sig kall på utsidan. Med denna grillen blir grillningen lugn och kontrollerad, samt att modellen behåller värmen länge, trots få briketter. Cobb använder sig av en stekplatta av teflon, istället för galler, vilket ger mer en stek- än en grillyta. Teflonplattan saknar upphöjda kanter och det saknas en möjlighet att låsa locket. Grillen är dock mycket lätt att bära med sig i transportväskan. Grillen är rätt val för båt- eller husvagnsägare som vill slippa oset. Weber Go-anywhere tog andraplats och har en smart konstruktion som blir kompakt och lättransporterad vid hopfällt läge. Modellen är dock i det tyngsta laget om man ska gå längre sträckor, men den passar perfekt att ta med sig på båten eller i husvagnen. Man måste vara noga med att grillen är sval när den ska fällas ihop, då det annars är lätt att bränna sig på varma delar. Tack vare grillens bredd, samt dubbla spjäll i lock och botten, har man stora möjligheter att påverka både värmen och matlagningen. Dess kapacitet är inte jämförbar med en fullstor grill, men den blir mer än godkänd för spontana grillningar på campingen eller stranden. På testets tredjeplats hamnade Nordic Season Bärbar Kolgrill. Modellen är lätt att packa ihop och ta med sig, samt att den smarta konstruktionen med fyra fällbara ben, gör att grillen står hyfsat stadigt på jämna underlag. Det tunna och lätta materialet ger hög portabilitet, men det ger också en låg kvalitetskänsla i reglage och handtag. Bygeln som håller ihop över- och underdel under transport, låser inte ordentligt. Nordic Season passar bäst för enklare grillstunder på campingen eller stranden.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Att kunna bära med sig en bärbar grill ut i naturen ger viss frihet, om man väljer rätt modell. Grillen får dock inte vara för tung och klumpig, men ändå ge en bra grillbädd och vara enkel att hantera. Icakuriren har testat nio bärbara grillar, där sju av dem har lock som gör det möjligt att grilla indirekt. Det är bra om man har om man har stora köttbitar, så som kycklingklubbor. Testets vinnare – Ica Maxi Picknickgrill – är en av de två grillarna som saknar lock och det går att fälla ihop den till en tunn platta. Dess smarta konstruktion gör att den har en stor grillyta, att draget blir bra – vilket ger en mycket fin glödbredd – och att bädden hamnar ett gott stycke under gallret. Det innebär att maten blir grillad, inte bränd. Tillsammans med grillen får man dessutom en förvaringspåse. Förutom dessa fördelar, är grillen också lätt att bära med sig, men med nackdel att kolen måste bäras separat. De övriga grillarna i testet går att fylla med grillkol redan innan man går hemifrån. Biltema Bärbar Grill hamnade på andraplats i testet och har en mycket stor grillyta, samt en bra grillbädd. Grillen är dock något knepig att montera. Weber Smokey Joe är bra bärbar grill med bra avstånd mellan galler och glödbädd. Den har också en bra glödbädd och känns gedigen, men förlorade poäng pga sitt höga pris!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.