Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av bärbar grill

fritid uppdaterad 29:e Juni, 2017, Baserad på 6 experttester.

Under sommaren är det många som njuter av nygrillat kött. Men har man ingen egen trädgård kan det vara praktiskt att skaffa sig en bärbar grill. De är så pass små och lätta att man enkelt kan ta med sig dem ut i naturen! Grillen kan dock bli väldigt omständlig om den är för tung och klumpig eller om den har liten grillyta, samt dålig med plats för kol. Det är även bra om grillen har ett värmegaller och ett lock, då det är lättare att låta bli att bränna vid köttet.
Vi vill påpeka att modellen “Rusta Grillhink” i testen nedan, blivit återkallad.

“Vi har identifierat att ytbehandlingen av grillhinken saknar värmebeständiga egenskaper, vilket gör att det föreligger risk för överhettning och antändning.”

Läs mer på Rustas hemsida!

Test.se rekommenderar

Landmann Piccolino - bäst i test bland Bärbar grill 2018
Landmann Piccolino, bäst i test.

Landmann Piccolino - Vi på Test.se har valt att rekommendera den bärbara grillen från Landmann – Piccolino Lime. Det är en snygg, portabel grill som är perfekt att bära med sig. Grillen är i form av ett helemaljerat klot med en praktisk kolbehållare invändigt. Det finns ett värmegaller och en rostfri grilltång som medföljer. Tången kan enkelt fästas på ett av de tre benen på grillen. Den är även enkel att förvara då den tar mycket liten plats. Landmanns grill toppar Smartsons test(22/8-12) och Hem & Hyra(7/5-12). Den är dessutom tvåa i det färskaste testet från Aftonbladet(17/5-14)

Bärbar grill - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Mobiltelefoner

UPPDATERAD 7:e Februari, 2018

Grillbriketter och grillkol

UPPDATERAD 8:e Augusti, 2017

Elgrillar

UPPDATERAD 15:e Maj, 2017

Gasolgrillar

UPPDATERAD 9:e Februari, 2017

Kolgrillar

UPPDATERAD 8:e September, 2016

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Aftonbladet

Publicerad

En bärbar grill är en bra lösning både för den som gärna grillar på utflykten men som tröttnat på engångsgrillarnas blandade (halvdåliga) resultat och för den som inte har plats för en större grill. Aftonbladet har testat 8 minigrillar utifrån hur enkelt det är att montera dem, hur lätta de är att bära med sig och förstås hur bra grillresultatet blev. Etta i testet placerar sig den exklusiva och i särklass dyraste grillen Everdure by Heston Blumenthal. Everdure är ingen lätt pjäs, men det är den snyggaste grillen och helt klart den som ger allra bäst reaultat. Den är dessutom väldigt lätt att göra ren, och en skärbräda och ett serveringstråg följer med. På andra plats i testet hittar vi BBQ Bucket, som dessutom är testets mest prisvärda grill! Den kostar bara en bråkdel av vad Everdure kostar, är enkel att bära med sig och enkel att göra ren. Trots att det är ganska långt mellan glödbädden och gallret får det som grillas ändå fin färg. På tredje plats ligger Pop up grill med sin smarta konstruktion och knappa vikt. Den är enkel att bära med sig, men måste svalna helt efter grillning innan den går att ta med sig igen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Lagom till grillsäsongen har Aftonbladet tillsammans med grillandslagets lagkapten Ulrik Lindelöv testat 6 st bärbara grillar. Dessa grillar är ofta mer prisvärda i längden än engångsgrillar och presterar ett betydligt bättre resultat. Dessutom är de mer skonsamma mot miljön. Aftonbladet konstaterar att de flesta av de bärbara grillarna får godkända eller bra betyg, men att de saknar fiffiga funktioner. Endast en av grillarna har höj- och sänkbart galler och bara Landmanns modell Piccolino har en värmehylla.

Aftonbladets testvinnare är den bärbara grillen Weber Go-anywhere som får 4 plus av 5 möjliga. Grillytan är stor och den blir snabbt varm. Webers grill har en greppvänligt handtag och den är lätt att bära med sig. En praktiskt funktion är de hopfällbara benen som kan vikas över kanten och därmed fungerar som ett lås. Weber Go-anywhere kostar ca 750 kr.

Tvåa i Aftonbladets test är grillen Landmann Piccolino som är en riktig färgklick och dessutom en bra grill. Landmann har flera fördelar; den står stadigt på marken, locket är låsbart och den har ett galler med lyfthandtag. Förutom detta har den en värmehylla och en medföljande grilltång. Nackdelen med denna grill är att dess grillyta är begränsad. Vill du få perfekt grillade kotletter behöver de läggas i mitten.

Testets trea är Son of Hibachi som är den dyraste bärbara grillen och kostar 1300 kr. Den har två grillytor och avtagbara ben. Gallret har flera nivåer, vilket skiljer sig från övriga testade grillar. Hopfälld blir denna grill väldigt liten och tar minst plats av grillarna. Grillen har några få nackdelar; den har inga justerbara ventiler och saknar lock.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat fem minigrillar som är lätta att bära med sig. Samtliga modeller klarar av att grilla korv och grönsaker med godkänt resultat – störst skillnad märks vid tillagning av kött! Här blir bäst resultat av Piccolino, tack vare att grillen har lock. Piccolino från Landman är dessutom den grill som fått bäst i test. Det är en stilig, liten grill som står stadigt på tre ben, men de går tyvärr inte att fälla ihop. Locket är låsbart med hjälp av klämmor och det går att bära grillen i handtaget på locket. Det krävs en liten mängd kol sett till dess volym, briketterna tar snabbt fart och glöden blir jämn. Det finns dock bara ett läge för grillgallret, men det finns också ett värmegaller. Det medföljer en grilltång som praktiskt fästs vid ett av benen. På testets andraplats hamnade Rusta Grillhink som också blivit utsedd som Bästa Budgetval. Det är en smidig och okomplicerad grill, med hopfällbara ben och handtag som gör att den är enkel att bära med. Det vore bra om gallret kunde låsas fast under transport, men det går inte och grillen har heller inget lock. Rusta Grillhink rymmer en rejäl mängd kol. Det finns bara ett höjdläge för grillgallret, som kommer nära glöden, och det går snabbt att grilla korv. Man får vara aktsam med köttbitar, då det lätt blir bränt om det inte är lagom med glöd. Grillen är enkel att bara vända upp och ner på för att hälla ut aska. På testets tredjeplats hamnade Nordic Season Boston Kolgrill. Detta är en kulgrill med lock och hopfällbara ben. Modellen har flera genomtänkta detaljer, men dess konstruktion upplevs som ranglig. Det får plats en stor mängd kol i grillskålen, men det tar tid att få upp temperaturen. Sedan blir temperaturen väldigt hög, på grund av det korta avståndet mellan glöd och kött. Fördel med värmegaller och luftspjäll.

Vinnare i det här testet

Hem & Hyra

Publicerad

Hem & Hyra testar åtta bärbara grillar, som passar bra för dig som inte har någon trädgård att grilla i. Samtliga testade grillarna r mer eller mindre portabla, men de skiljer sig ändå åt vad gäller storlek och form. Landmann Piccolino Lime blev testvinnare, tack vare sin höga kvalitet, genomtänkta detaljer och stor kapacitet att grilla varierade livsmedel. Grillen är även mycket användarvänlig, men har ej hopfällbara ben. Piccolino, Boston kolgrill och Picnicgrill är klotformade och har lock. De tillhör de lite större modellerna, men är trots det smidiga att bära med sig. Den minsta grillen i testet, modellen BBQ-box BBQ100S, kan enkelt packas ned i medföljande väska och bäras på axeln. På testets andraplats hamnade Weber Go-anywhere som har en imponerande kvalitet och kapacitet för varierande grillning. Dess konstruktion är väldigt portabel. På testets tredjeplats hamnade MR Flame Son of Hibachi. Denna grill har två separata grillytor och rejäla galler. Tillsammans med modellen får man en praktisk väska att bära med sig den i. Grillen är dock tung och har ett högt pris.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat tre alternativ till engångsgrillen som gör jobbet både bättre och roligare. Det skiljer en hel del i både kvalitet och pris mellan de olika modellerna. De tre modeller som deltog i testet var: Cobb Premier, Weber Go-anywere och Nordic Seasons bärbara klotgrill. Cobb Premier blev utsedd till bäst i test och är en ganska dyr grill – den är dock mycket smart konstruerad. Den osar lite, är lätt att rengöra och håller sig kall på utsidan. Med denna grillen blir grillningen lugn och kontrollerad, samt att modellen behåller värmen länge, trots få briketter. Cobb använder sig av en stekplatta av teflon, istället för galler, vilket ger mer en stek- än en grillyta. Teflonplattan saknar upphöjda kanter och det saknas en möjlighet att låsa locket. Grillen är dock mycket lätt att bära med sig i transportväskan. Grillen är rätt val för båt- eller husvagnsägare som vill slippa oset. Weber Go-anywhere tog andraplats och har en smart konstruktion som blir kompakt och lättransporterad vid hopfällt läge. Modellen är dock i det tyngsta laget om man ska gå längre sträckor, men den passar perfekt att ta med sig på båten eller i husvagnen. Man måste vara noga med att grillen är sval när den ska fällas ihop, då det annars är lätt att bränna sig på varma delar. Tack vare grillens bredd, samt dubbla spjäll i lock och botten, har man stora möjligheter att påverka både värmen och matlagningen. Dess kapacitet är inte jämförbar med en fullstor grill, men den blir mer än godkänd för spontana grillningar på campingen eller stranden. På testets tredjeplats hamnade Nordic Season Bärbar Kolgrill. Modellen är lätt att packa ihop och ta med sig, samt att den smarta konstruktionen med fyra fällbara ben, gör att grillen står hyfsat stadigt på jämna underlag. Det tunna och lätta materialet ger hög portabilitet, men det ger också en låg kvalitetskänsla i reglage och handtag. Bygeln som håller ihop över- och underdel under transport, låser inte ordentligt. Nordic Season passar bäst för enklare grillstunder på campingen eller stranden.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Att kunna bära med sig en bärbar grill ut i naturen ger viss frihet, om man väljer rätt modell. Grillen får dock inte vara för tung och klumpig, men ändå ge en bra grillbädd och vara enkel att hantera. Icakuriren har testat nio bärbara grillar, där sju av dem har lock som gör det möjligt att grilla indirekt. Det är bra om man har om man har stora köttbitar, så som kycklingklubbor. Testets vinnare – Ica Maxi Picknickgrill – är en av de två grillarna som saknar lock och det går att fälla ihop den till en tunn platta. Dess smarta konstruktion gör att den har en stor grillyta, att draget blir bra – vilket ger en mycket fin glödbredd – och att bädden hamnar ett gott stycke under gallret. Det innebär att maten blir grillad, inte bränd. Tillsammans med grillen får man dessutom en förvaringspåse. Förutom dessa fördelar, är grillen också lätt att bära med sig, men med nackdel att kolen måste bäras separat. De övriga grillarna i testet går att fylla med grillkol redan innan man går hemifrån. Biltema Bärbar Grill hamnade på andraplats i testet och har en mycket stor grillyta, samt en bra grillbädd. Grillen är dock något knepig att montera. Weber Smokey Joe är bra bärbar grill med bra avstånd mellan galler och glödbädd. Den har också en bra glödbädd och känns gedigen, men förlorade poäng pga sitt höga pris!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"