VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 29 Maj 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken termosmugg är bäst i test 2024?

En termosmugg är ett smidigt alternativ för dig som vill ta en kopp kaffe i farten. Ska du köpa en ny termosmugg, och vill veta vilken som är bäst i test? Här presenterar vi flera modeller som vunnit tester och fått bra omdömen. Ta dessutom del av vår matiga köpgudie!

Vi har jämfört
 • Hur stor muggen är.
 • Hur länge den håller värmen.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test termosmugg - hitta bästa termosmuggen.
En termosmugg kan fyllas med både kaffe, te och kall dryck.
Bäst i test Test.se logo
Hydro Flask
Hydro Flask Coffee Flex Sip
Hydro Flask Hydro Flask Coffee Flex Sip - Test
Bäst i test Test.se logo
Hydro Flask
Hydro Flask Coffee Flex Sip
Testvinnande termosmugg som håller både kyla och värme.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Högt kundbetyg hos Outnorth.
Högt kundbetyg hos Amazon.
Rymmer 473 milliliter.
Håller varmt upp till sex timmar och kallt upp till 24 timmar.
Håller både kyla och värme.
Finns i flera olika färger.
Livstidsgaranti.
BPA- och ftalatfri.
Tillverkad i 18/8 rostfritt stål.

Hydro Flask grundades 2009 av Travis Rosbach eftersom han var missnöjd över de engångs-vattenflaskorna som såldes. Som ett miljövänligt alternativ började han skissa på en vattenflaska med termos-egenskaper, och kort därefter såg den första termosen från Hydro Flask dagens ljus. Detta har blivit en riktig snackis-produkt på senare år och man kan se var och varannan kändis bära runt på sin hydro flask med eget vatten. Trenden är att man har med sig eget kranvatten för att minska konsumtion av engångsflaskor.

Termosmuggen Hydro Flask Coffee Flex Sip utsågs till testvinnare i Pricerunners stora test om flergångsmuggar och fick betyg 4,5 av 5. Där beskrevs den som en påkostad och helt tät termosmugg med mycket bra värmehållande effekt.

Termosflaskan har en behållare som är gjord i miljömärkt metall med ett flip-lid lock i plast som enkelt kan öppnas med en hand. Behållaren håller god temperatur på varma drycker sex till sju timmar efter upphällning, och kylda drycker hålls kalla hela 24 timmar efter upphällning!

Den håller så pass tätt, att man utan vidare kan slänga ner termosflaskan i väskan eller ryggsäcken utan att den spiller så mycket som en droppe. Termosen tål inte maskindisk utan ska diskas för hand. Den kommer i flera fina färger är BPA- och ftalatfri.

Termosflaskan finns även som standard mouth och flex sip.

 • Butiker & priser: 473 ml
 • Butiker & priser: 355 ml
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se logo
Klean Kanteen
Isolerad TKWide
Klean Kanteen Isolerad TKWide - Test
Bästa premium Test.se logo
Klean Kanteen
Isolerad TKWide
Stor termosmugg som är lätt att hantera.
Bäst i test hos Testfakta 2020.
Bäst i test hos Hem & Hyra 2020.
Topplacerad i Pricerunners jämförande test.
5/5 Kundrecensioner hos Outnorth.
Rymmer 355 milliliter.
Håller varmt upp till 11 timmar och kallt upp till 38 timmar.
Finns massa olika typer av lock att köpa till termosen.
Finns i flera olika färger.
Tillverkad i 18/8 rostfritt stål.
Varken ger eller tar dofter och smaker.
Livstidsgaranti.

Amerikanska märket Klean Kanteen har tillverkat temorsmuggar, termosflaskor och isolerade flaskor sedan 2004. Deras målsättning är att vi ska minska vår konsumtion av plast och engångsartiklar, för att istället jobba mer med återvinnande produkter. De jobbar på ett konkret sätt mot att förbättra miljön och utvecklar deras produkter därefter. Alla produkter som de tillverkar är gjorda av miljövänliga material.

Termosmuggen Klean Kanteen TKWide utsågs till bäst i test i Testfaktas stora test om termosmuggar, med det höga betyget 9,1 av 10. På Pricerunners test kom den på tredje plats med betyget 4 av 5 och omdömet att det är en mugg med god vämehållning och smart lock som håller tätt.

Termosmuggen är en mycket högkvalitativ behållare som håller temperaturen för både varma och kalla drycker mycket bra. Varma drycker hålls varma upp till sex timmar efter upphällning, och kylda drycker är kalla hela 38 timmar i termosen!

Det är enkelt att öppna locket med en hand, och öppningen är precis lagom stor. Termosen är mycket pålitlig tack vare att den håller helt tätt, det går helt utan problem att slänga ner den i en väska utan att en droppe kaffe går till spillo. Den tål inte maskindisk och ska därför alltid diskas för hand. Termosen är väl tilltagen storleksmässigt, drygt 75 millimeter i diameter, därför är det inte alla bilar som har en mugghållare som rymmer termosen. Den finns i flera fina färger.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa enhandsgrepp Test.se logo
Stanley
Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,35L
Bästa enhandsgrepp
Bästa enhandsgrepp Test.se logo
Stanley
Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,35L
Bekväm termosmugg med ett bra enhandsgrepp.
Testvinnare på test hos Outdoor.se 2023.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt varumärke inom termosar.
Rymmer 350 milliliter.
Håller varmt upp till fem timmar och kallt upp till åtta timmar.
Håller både kyla och värme.
Läcker inte.
BPA-fri.
Tillverkad i 18/8 rostfritt stål.
Finns i flera olika färger.
Passar bilens mugghållare.
Bekväm att hålla – enhandgrepp.

Stanley är ett anrikt företag med en historia som sträcker sig mer än hundra år tillbaka i tiden. Det grundades av William Stanley Jr. som upptäckte sambandet med att hålla drycker varma och vakuumisolering, och att stål var ett optimalt ämne att tillverka termosar i tack vare de tåliga egenskaperna. Detta gjorde Stanley till en pionjär inom sitt område, och sedan dess har Stanley blivit ett erkänt kvalitativt varumärke inom termosar.

Stanley Travel Mug Trigger-Action 0,35 liter är en termosmugg på 350 milliliter för dig som vill dricka när du är på språng – och vill hålla drycken varm eller kall under många timmar. Enligt Stanley själva håller den innehåller varmt i upp till fem timmar och kallt upp till åtta timmar. För att dricka håller du bara in en knapp vilket gör att du bara behöver använda en hand.

Termosmuggen har en smal design som gör att den passar i bilens mugghållare. Enligt Stanley själva är den stöttålig och läcker inte. Den är tillverkad i 18/8 rostfritt stål och är BPA-fri vilket gör att den är godkänd för livsmedel. Rengöringen är enkel och du kommer ner med en vanlig diskborste i öppningen.

I ett test hos Outdoor.se utsågs termosmuggen till bäst i test, mycket tack vare enhandsgreppet och den bekväma storleken som gör att den sitter bra i handen för både större och mindre händer. Den var också den termos av sju testade som var skönast att dricka ur. Däremot kom den på en femte plats av sju i Outdoors värmetest – utan att för den delen prestera dåligt. Den klarade även Outdoors läcktest utmärkt och efter 16 timmar upp och ner var den fortfarande läckfri.

Termosmuggen finns i 12 olika färger. Den finns även i storleken 0,25 liter och 0,47 liter.

 • Butiker & priser

Bästa budget Test.se logo
Tefal
Travel Mug
Tefal Travel Mug - Test
Bästa budget Test.se logo
Tefal
Travel Mug
Prisvärd termosmugg med bra isoleringsförmåga.
Topplacerad hos Testfakta 2020.
Topplacerad hos Hem & Hyra 2020.
4,6/5 stjärnor hos Prisjakt.
4,9/5 stjärnor hos Pricerunner.
Bra betyg från kunder hos Amazon.
Rymmer 360 milliliter.
Håller dryck varm i fyra timmar tack vare vakuum-isolering.
Diskmaskinsäker.
100% läckagesäker.
BPA-fri.
360 gradig öppning så du kan dricka från alla håll.

Tefal kända för sina innovativa och stilrena köksprodukter av hög kvalitet. De grundades i Frankrike på mitten av 50-talet och har sedan dess jobbat upp ett högt förtroendekapital hos kunder världen över. De har samarbetat med kocken Jamie Oliver för att ta fram olika produktserier. Är Tefal tillräckligt bra för att erkänt duktiga kockar ska vilja samarbeta, kan du räkna med kvalitativa produkter till ditt kök!

Termosmuggen Travel Mug från Tefal har mycket bra isoleringsförmåga, den spillde knappt något alls när Testfakta gjorde ett falltest. I Testfaktas test kom den på stolt andra plats. med betyget 8,8 av 10. Det är dessutom ett omtyckt val av kunderna hos Prisjakt.

Termosen är bredare upptill men smalnar av nedåt, på mitten är behållaren gummibeklädd för att man ska få ett bättre grepp. Trycklocket gör det mycket lätt att öppna och stänga med en hand. Locket går att plocka isär när man ska diska ur muggen. Muggen är tillverkad i BPA-fritt material. Den 360 gradiga öppning tillåter att man dricker ur muggen från alla håll. Den är en av ganska få muggar som tål maskindisk.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa stora Test.se logo
Hydro Flask
Hydro Flask Wide Flex 32Oz
Hydro Flask Hydro Flask Wide Flex 32Oz - Test
Bästa stora Test.se logo
Hydro Flask
Hydro Flask Wide Flex 32Oz
Termosmugg med stor öppning i premiumklassen som håller din dryck kall eller varm.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Topplacerad hos Testfakta 2020.
Topplacerad hos Hem & Hyra 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Rymmer 946 milliliter.
Håller varmt upp till 12 timmar och kallt upp till 24 timmar.
BPA- och Phthalate-fri.
Tillverkad i 18/8 rostfritt stål.
Lätt att diska ut – handdisk.
Öppnas med enhandsgrepp.

Hydro Flask grundades 2009 av Travis Rosbach eftersom han var missnöjd över de engångs-vattenflaskorna som såldes. Som ett miljövänligt alternativ började han skissa på en vattenflaska med termos-egenskaper, och kort därefter såg den första termosen från Hydro Flask dagens ljus. Detta har blivit en riktig snackis-produkt på senare år och man kan se var och varannan kändis bära runt på sin hydro flask med eget vatten. Trenden är att man har med sig eget kranvatten för att minska konsumtion av engångsflaskor.

Termosmuggen Hydro Flask Wide Mouth Coffee 320z utsågs till testvinnare hos Bäst-i-test.se där den fick betyget 4,5 av 5. Den beskrivs som en stilren termosmugg med spillsäkert lock och enligt deras testpanel med en imponerande värmehållande förmåga på minst 6-7 timmar. Termosmuggen blev dessutom topplacerad i test hos Testfakta, med betyget 8,4 av 10 och enligt dem är det en termos med bra isoleringsförmåga som håller drycken varm upp till 6 timmar. Trots att locket blir skadat vid fall i testet håller den tätt. Termosmuggen blev dessutom topplacerad på ett test hos Hem & Hyra.

Termosflaskan har en volym på 946 milliliter och håller din dryck kall eller varm i flera timmar. Den har dubbla väggar som gör att drycken enligt företagets beskrivning hålls kall i upp till 24 timmar och varm upp till 12 timmar. Flaskan har en extra stor öppning som till exempel gör det enkelt att lägga i isbitar för att få extra kyld dryck. Den stora öppningen som har en diameter på 5,7 centimeter gör den också lätt att diska ur – vilket är bra eftersom muggen inte tål maskindisk. Designen är stilren och locket öppnas enkelt med ett enhandsgrepp. Termosen är i måtten D 9 x H 23,9 centimeter.

Termosflaskan finns även som standard mouth och flex sip om du önskar andra modeller på öppningen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test termosmugg - se bästa termosmuggen.
Termosmuggen är en perfekt kaffemugg to go - så att du kan dricka ditt kaffe i farten. Här testar vi Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,35L.

Köpguide termosmugg

Med en välisolerad, spillfri termosmugg som blivit bäst i test kan du enkelt rädda en stressig morgon. En bra termosmugg kan vara en bra investering, inte minst för dig som pendlar – så att du kan ta kaffet med dig i farten. Men hur väljer man egentligen rätt termosmugg och hur håller den värmen? Här ger vi dig information på saker att tänka på inför ditt köp av den bästa termosmuggen. Behöver du en ny kaffebryggare? Då ska du ta del av vårt test om de bästa kaffebryggarna

Vad är en termosmugg?

En termosmugg som utsetts till bäst i test är en välisolerad mugg som håller temperaturen på drycken i flera timmar – oavsett om du har kall eller varm dryck. Man kan säga att det är en mindre termos och de flesta har ett lättöppnat lock som du kan dricka direkt ur utan att använda en mugg. Det vanligaste är att fylla termosmuggen med en varm dryck som kaffe, te eller varm choklad. Men de flesta termosmuggar kan även användas för kallt vatten eller annan valfri kall dryck. En bra termosmugg kan hålla värmen allt från fyra upp till elva timmar och en kall dryck kan hållas kyld så länge som upp till 36 timmar. Namnet ”termos” kom från början från det tyska varumärket Thermos AG, som tillverkade isoleringskannor men är idag ett samlingsnamn för den här typen av produkt.

Bäst i test termosmugg - se testvinnande termosmugg.
Termosmuggen håller din dryck varm eller kall i flera timmar. De flesta passar i bilens mugghållare, här är två modeller från Stanley och Primus.

Hur fungerar en termosmugg?

En termos gör det möjligt för dig att kunna hälla upp en kopp kaffe i muggen och sedan kunna dricka den flera timmar senare – utan att kaffet har kallnat. Hur går det egentligen till? Kaffe i en vanlig pappersmugg kallnar ju redan efter bara några minuter! Termosmuggen fungerar precis på samma sätt som en vanlig termos – som är en isolerad behållare som används för att behålla den ursprungliga temperaturen så länge som möjligt. Termosen har dubbla väggar med ett vakuum mellan sig som skapats genom sug under tillverkningen. I vakuum kan ingenting röra sig och den dryck som hälls ner i behållen håller på så sätt värmen eftersom dess innervägg inte kan släppa ifrån sig varken värme eller kyla. Insidan på den inre behållaren är täckt av något blankt som gör att värmestrålningen reflekteras tillbaka in i vätskan vilket också hjälper till att hålla värmen. Den här konstruktioner har varit densamma sedan slutet på 1800-talet då James Derwan uppfann termosen för att kunna förvara flytande luft.

Varför kallnar drycken?

Termosmuggar håller värmen olika länge vilket beror på muggens isoleringsförmåga. Ju bättre den är isolerad desto längre håller den värmen – vilket kan vara allt från sex upp till elva timmar. Anledningen till att kaffet, teet eller den dryck du har i kallnar beror på locket, som gör att det inte finns något vakuum hela vägen i den inre behållaren. Värmen leds alltså ut via lockets väggar.

Användningsområden för termosmugg

Det finns många tillfällen då du kan tänkas behöva en termosmugg. Här får du några av de vanligaste användningsområdena.

För morgontrötta pendlare

Termosmuggen är perfekt för dig som vill ta med en kopp kaffe i farten – till exempel på väg till arbetet. Perfekt om du har bråttom på morgonen men ändå är beroende av koffein för att kunna fungera. Det är många som pendlar till jobbet, med bil, tåg eller buss och blir resan lång hinner du dricka ditt kaffe i lugn och ro. Är tåget försenat och du behöver stå ute och vänta i kyla kan du dessutom få upp värmen med kaffet. Termosmuggen kan sedan vara ett perfekt alternativ till din vanliga kaffemugg när du har längre möten – så hinner kaffet aldrig kallna.

Till barnens aktiviteter

För föräldrar med idrottande barn kan det bli många timmar bredvid fotbollsplanen, i ridhuset eller på läktaren i ishallen. Träningarna kan både vara långa och i kalla miljöer och då är termosmuggen din bästa vän – och gör det möjligt för dig att fylla på med koffein.

På stranden eller picknicken

Är på du på stranden eller tar en picknick och är kaffe- eller tesugen – men är den enda som ska dricka är termosmuggen ett bra alternativ till den traditionella termosen. Den tar dessutom mindre plats vilket är bra om du ska till stranden med barn och har med dig både badringar och flytdjur, hink och krabbfiskespön, ett gäng handdukar och filtar och dessutom en stor matsäck. Termosmuggen håller dessutom vattnet iskallt vilket kan vara gott en dag med 30 grader i skuggan.

För dig som älskar friluftsliv

Älskar du att plocka blåbär och svamp, fiska, vandra eller bara att njuta av naturen på en promenad i skogen? Med en termosmugg fylld av het dryck får du en mysig stund under granar och lövträd, bland mossa och kanske ett och annat rådjur.

Bäst i test termosmugg - bästa termosmuggen.
Termosmuggen passar för pendling, utomhusaktiviteter eller när du tittar på barnens aktiviteter.

Fördelar med en termosmugg

Idag befinner vi oss nästan ständigt i rörelse – till och från jobbet, möten, aktiviteter och barnlämning. Det finns flera fördelar med att investera i en termosmugg att förvara dagens kalla eller varma dryck i. Här kommer de vanligaste anledningarna!

 • Det är miljövänligare än att använda engångsmuggar.
 • Den håller värmen eller kylan längre än till exempel en mugg eller vattenflaska.
 • Många termosmuggar kan användas till både kall och varm dryck.
 • Den har en bra konstruktion för att inte läcka.
 • Den är tålig om den skulle utsättas för fall eller slag.
 • Den tar mindre plats än en vanlig termos.
 • Du sparar pengar eftersom du inte behöver köpa kaffe eller annan dryck ute på stan.

Termomuggens egenskaper

En termosmugg har flera bra egenskaper som kan vara bra att kika på och jämföra sinsemellan för att du ska bestämma vilken modell som passar dig. Här kommer de som är bra att jämföra.

Bäst i test termosmugg - se testvinnande termosmugg.

Muggens isoleringsförmåga

En första aspekt som kan vara bra att jämföra är att se hur länge termosmuggen kan hålla din dryck varm respektive kall. Vissa termosmuggar klarar endast att hålla värme, medan andra även är anpassade för kyla. Vill du att kaffet eller teet ska hålla sig varmt mer än till exempel 20-30 minuter bör du välja en som håller i flera timmar. Räcker det å andra sidan att drycken håller sig varm i en halvtimme kanske några av de andra egenskaperna är viktigare.

Tätheten – välj en mugg som inte läcker

Att termosmuggen inte läcker när du slänger ner den i väskan är såklart väldigt viktigt – kanske det allra viktigaste till och med. Finns det något mer frustrerande än när något läcker och förstör innehållet i din väska? Försök därför att hitta en mugg med ett välförslutande lock som tål att lutas och vändas på utan att det sker några olyckor! Detta är något som testas i oberoende tester och som spelar stor roll var termosen placerar sig i resultatet.

Tillverkningsmaterial – glas, plast eller metall

Det finns olika fördelar med olika material. De första termosarna bestod av metall och glas, vilket gjorde de väldigt ömtåliga. Det finns termosmuggar med glasinsats även idag och de håller en mycket bra värme, även om du måste vara lite mer rädd om dem. De flesta är gjorda i antingen plast eller metall. En termosmugg som är helt gjord i plast slits exempelvis snabbare än en i rostfritt stål, men kan också vara billigare. Många i rostfritt stål har till exempel förmågan att behålla värmen längre. Väljer du en termosmugg i plast är det viktigt att plasten inte innehåller några skadliga ämnen. Även insidan av termosmuggen kan vara tillverkad i olika material – en keramisk insida eller en insida i rostfritt stål är oftast lättast att rengöra.

Storlek

Termosmuggarna som vi presenterar rymmer mellan tre och fyra deciliter, vilket är en ganska vanlig storlek för just denna typ av mugg. Vilken storlek du väljer har såklart att göra med hur mycket dryck du vill kunna få med dig, men tänk även på att kolla yttermåtten på muggen så att den exempelvis ryms i bilens mugghållare.

Användarvänlighet

Muggen ska helst vara smidig att hålla och enkel att dricka ur. Det allra bästa är om du kan öppna och stänga den med en hand. Det är också bra om greppet är säkert så att muggen inte glider dig ur händerna.

Så rengör du en termosmugg

Det är viktigt att termosmuggen är enkel att rengöra. De flesta termosmuggar tål inte att köras i diskmaskin och kräver därför handdisk – läs alltid på vad som gäller i ditt fall! Rengöringen för hand sker med varmt vatten och milt diskmedel. Sitter det kvar rester i muggen kan du använda dig av bikarbonat som får verka över natten. På en del modeller kan du dock ta av locket och köra detta i maskinen. Om termosmuggen inte går att köra i diskmaskin är det bra om termosmuggen är i ett material som är lätt att diska för hand, med möjlighet att komma åt ordentligt med diskborsten.

Tips för att få bort kaffesmaken

Vill du dricka te eller varm choklad ur en väl använd kaffetermos? Då finns det risk att muggen tagit smak av kaffet. Då finns det saker du kan göra för att få bort kaffesmaken – här är några av knepen:

 • Maskindiskmedel. Tvätta med hett vatten och en halv maskindisktablett. Låt stå över natten och skölj sedan noggrant ut.
 • Bakpulver. Häll en matsked bakpulver i termosen och fyll med hett vatten, låt det bubbla klart och skölj sedan noggrant.
 • Ättika. Blanda ättika och varmt vatten, låt stå en stund och diska sedan ur med hett vatten.
 • Salt. Häll i en matsked grovsalt och fyll på med kallt vatten, låt stå över natten och skölj ur.

Köpa termosmugg – att tänka på!

När du ska köpa en termosmugg finns de en del saker att tänka på. Även om det inte behöver vara en dyr produkt är det ändå bra att få valuta för pengarna. Det räcker inte att gå efter utseendet – det finns mer att jämföra mellan. Här kommer några av de punkter du bör fundera på.

 • Vilket material ska den vara i? Rostfritt stål eller plast?
 • Vilken storlek behöver du ha?
 • Hur länge bör den kunna hålla värmen eller kylan – hur är isoleringsförmågan?
 • Hur bra tätheten är – så att den inte läcker.

Andra typer av termos

Det finns fler varianter av termos för dig som vill behålla värmen eller kylan när du är på språng, ute i skogen eller på annat sätt är i behov av dryck eller vätska till en viss temperatur. 

Termos

En termos är perfekt att ta med om ni är flera som ska dricka kaffe eller om du ska vara borta i flera timmar och kaffebehovet är stort. En bättre termos håller värmen allt från 12 timmar till uppåt 45 timmar.

Test av termos - se testvinnare.
Den traditionella termosen är en trotjänare vid många tillfällen.

Mattermos

En mattermos är en större termos med bredare lock som du kan använda till att förvara varm mat i när du är på till exempel utflykt. Perfekt till de tillfällena du inte vill släpa med dig grill eller stormkök, men samtidigt önskar varm mat. Då är maten dessutom klar på en gång när du ska sätta dig och äta. Du kan ha allt från varma soppor till korv och grytor i mattermosen. Önskar du en kall pastasallad, fruktsallad eller kanske glass går det också bra eftersom mattermosen även kan hålla kylan.

Mattermos för kall eller varm mat på utflykten.
I en mattermos kan du ha både kall och varm mat - perfekt till utflykten i skogen.

Vattenflaska i rostfritt stål

En vattenflaska i rostfritt stål är ett bra alternativ till termosen eller termosmuggen och ser oftast elegantare ut. En vattenflaska med dubbla väggar har alla de egenskaper som en vanlig termos har med dubbla väggar, men har en smidigare design och är mindre. Den här typen av vattenflaska är perfekt till stranden, när du ska träna eller på pendlingen till jobbet.

Bäst i test termosmugg - termosflaska.
Vill du ha en vattenflaska som håller vattnet kallt länge rekommenderar vi en i rosfritt stål.

Populära leverantörer av termosmuggar:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En termomugg är en mindre termos som håller temperaturen på drycken i flera timmar, oavsett om den är kall eller varm.
 • En termosmugg rymmer vanligtvis mellan tre och fyra deciliter.
 • Vi har valt att utse Hydro Flask Coffee Flex Sip till den termomugg som är bäst i test. Den har placerats bra i flera tester och är en tät mugg med bra värmehållande effekt.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Hydro Flask Hydro Flask Coffee Flex Sip

Du kanske även är intresserad av: