VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 3 Mars 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Vilken termosmugg är bäst i test 2021?

Ska du köpa en ny termosmugg, och vill veta vilken som är bäst i test? Här presenterar vi flera modeller som vunnit tester och fått bra omdömen.

Vi har jämfört
 • Hur stor muggen är.
 • Hur länge den håller värmen.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test logotype
Hydro Flask
WIde Mouth
Bäst i test
Bäst i test
Hydro Flask
WIde Mouth
Testvinnande termosmugg som håller både kyla och värme.
Testvinnare hos Pricerunner.
Topplacerad hos Testfakta.
4,7/5 stjärnor hos Outnorth.
4,8/5 stjärnor hos Amazon.
Rymmer 354 milliliter.
Håller varmt upp till sex timmar och kallt upp till 24 timmar.
Håller både kyla och värme.
Finns i flera olika färger.
Livstidsgaranti.
BPA- och ftalatfri.
Tillverkad i 18/8 rostfritt stål.

Hydro Flask grundades 2009 av Travis Rosbach eftersom han var missnöjd över de engångs-vattenflaskorna som såldes. Som ett miljövänligt alternativ började han skissa på en vattenflaska med termos-egenskaper, och kort därefter såg den första termosen från Hydro Flask dagens ljus. Detta har blivit en riktig snackis-produkt på senare år och man kan se var och varannan kändis bära runt på sin hydro flask med eget vatten. Trenden är att man har med sig eget kranvatten för att minska konsumtion av engångsflaskor.

Termosflaskan Wide Mouth Coffee har en behållare som är gjord i miljömärkt metall med ett flip-lid lock i plast som enkelt kan öppnas med en hand. Behållaren håller god temperatur på varma drycker sex till sju timmar efter upphällning, och kylda drycker hålls kalla hela 24 timmar efter upphällning!

Den håller så pass tätt, att man utan vidare kan slänga ner termosflaskan i väskan eller ryggsäcken utan att den spiller så mycket som en droppe. Termosen tål inte maskindisk. Kommer i flera färger. BPA- och ftalatfri.

 • Butiker & priser
 • Priser för Hydro Flask Wide Mouth

Bästa premium logotype
Klean Kanteen
Isolerad TKWide
Bästa premium
Bästa premium
Klean Kanteen
Isolerad TKWide
Stor termosmugg som är lätt att hantera.
Bäst i test hos Testfakta.
Topplacerad i Pricerunners jämförande test.
5/5 Kundrecensioner hos Outnorth.
Rymmer 355 milliliter.
Håller varmt upp till 11 timmar och kallt upp till 38 timmar.
Finns massa olika typer av lock att köpa till termosen.
Finns i flera olika färger.
Tillverkad i 18/8 rostfritt stål.
Varken ger eller tar dofter och smaker.
Livstidsgaranti.

Amerikanska märket Klean Kanteen har tillverkat temorsmuggar, termosflaskor och isolerade flaskor sedan 2004. Deras målsättning är att vi ska minska vår konsumtion av plast och engångsartiklar, för att istället jobba mer med återvinnande produkter. De jobbar på ett konkret sätt mot att förbättra miljön och utvecklar deras produkter därefter. Alla produkter som de tillverkar är gjorda av miljövänliga material.

Termosmuggen TKWide är en mycket högkvalitativ behållare som håller temperaturen för både varma och kalla drycker mycket bra. Varma drycker hålls varma upp till sex timmar efter upphällning, och kylda drycker är kalla hela 38 timmar i termosen! Det är enkelt att öppna locket med en hand, och öppningen är precis lagom stor. Termosen är mycket pålitlig tack vare att den håller helt tätt, det går helt utan problem att slänga ner den i en väska utan att en droppe kaffe går till spillo. Tål ej maskindisk. Termosen är väl tilltagen storleksmässigt, drygt 75 millimeter i diameter, därför är det inte alla bilar som har en mugghållare som rymmer termosen. Finns i massa olika färger.

 • Butiker & priser
 • Priser för Klean Kanteen Isolerad TKWide
  • Nordens största marknadsplats

Bästa budget logotype
Tefal
Travel Mug
Bästa budget
Bästa budget
Tefal
Travel Mug
Prisvärd termosmugg med bra isoleringsförmåga.
Topplacerad hos Testfakta.
4,6/5 stjärnor hos Prisjakt.
4,9/5 stjärnor hos Pricerunner.
5/5 stjärnor hos Amazon.
Rymmer 360 milliliter.
Håller dryck varm i fyra timmar tack vare vakuum-isolering.
Diskmaskinsäker.
100% läckagesäker.
BPA-fri.
360 gradig öppning så du kan dricka från alla håll.

Tefal kända för sina innovativa och stilrena köksprodukter av hög kvalitet. De grundades i Frankrike på mitten av 50-talet och har sedan dess jobbat upp ett högt förtroendekapital hos kunder världen över. De har samarbetat med kocken Jamie Oliver för att ta fram olika produktserier. Är Tefal tillräckligt bra för att erkänt duktiga kockar ska vilja samarbeta, kan du räkna med kvalitativa produkter till ditt kök!

Termosmuggen Travel Mug från Tefal har mycket bra isoleringsförmåga, den spillde knappt något alls när Testfakta gjorde ett falltest. Termosen är bredare upptill men smalnar av nedåt, på mitten är behållaren gummibeklädd för att man ska få ett bättre grepp. Trycklocket gör det mycket lätt att öppna och stänga med en hand. Locket går att plocka isär när man ska diska ur muggen. Muggen är tillverkad i BPA-fritt material. Den 360 gradiga öppning tillåter att man dricker ur muggen från alla håll. Den är en av ganska få muggar som tål maskindisk.

 • Butiker & priser
 • Priser för Tefal Travel Mug
  • Snabb leverans
  • Boka online, hämta utanför!
   Fri frakt över 500kr

Ytterligare läsning

bästa termosmuggen

Köpguide:

Med en välisolerad, spillfri termosmugg kan du enkelt rädda en stressig morgon. En bra termosmugg kan vara en bra investering, inte minst för dig som pendlar. Men hur väljer man egentligen rätt mugg?

Köpa termosmugg – tänk på det här

 • Muggens isoleringsförmåga: En första aspekt som kan vara bra att jämföra är att se hur länge termosmuggen kan hålla din dryck varm respektive kall. Vissa termosmuggar klarar endast att hålla värme, medan andra även är anpassade för kyla.
 • Tätheten: Att termosmuggen inte läcker när du slänger ner den i väskan är såklart väldigt viktigt. Försök hitta en mugg med ett välförslutande lock som tål att lutas och vändas på utan att det sker några olyckor!
 • Tillverkningsmaterial: Det finns olika fördelar med olika material. En termosmugg som är helt gjord i plast slits exempelvis snabbare än en i rostfritt stål. Även insidan av termosmuggen kan vara tillverkad i olika material – en keramisk insida eller en insida i rostfritt stål är oftast lättast att rengöra.
 • Rengöring: Som nämnt, det är också viktigt att termosmuggen är enkel att rengöra! De flesta termosmuggar tål inte att köras i diskmaskin. På en del modeller kan du dock ta av locket och köra detta i maskinen. Se till att termosmuggen är i ett material som är lätt att diska för hand.
 • Storlek: Termosmuggarna som vi presenterar rymmer mellan tre och fyra deciliter, vilket är en ganska vanlig storlek för just denna typ av mugg. Vilken storlek du väljer har såklart att göra med hur mycket dryck du vill kunna få med dig, men tänk även på att kolla yttermåtten på muggen så att den exempelvis ryms i bilens mugghållare.
 • Användarvänlighet: Muggen ska helst vara smidig att hålla och enkel att dricka ur. Det allra bästa är om du kan öppna och stänga den med en hand. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Vi har utsett Hydro Flask Wide Mouth till den bästa termosmuggen. Bästa premium blev Klean Kanteen Isolerad TKWide och i budgetkategorin vann Tefal Travel Mug.
 • De flesta termosmuggar går inte att diska i diskmaskin, utan kräver handdiskning. Det finns dock enstaka modeller som klarar maskindisk. En del modeller har också lock som går att köra i maskinen, även om inte själva muggen är anpassad för det.
 • En termosmugg rymmer normalt sett någonstans kring 3,5 deciliter.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Hydro Flask WIde Mouth

Du kanske även är intresserad av: