VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 20 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test glassmaskinen för dig som vill ha hemmagjord glass 2024

Glass när den är som godast! Med en egen glassmaskin kan du lyxa till den med hemmagjord glass och välja dina favoritsmaker. Vi ger dig testvinnande glassmaskiner och bra tips inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Om den är självfrysande
 • Max glassmängd
 • Tillredningstid
 • Effekt
 • Övriga egenskaper
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Wilfa
Wilfa ICMS-C15
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Wilfa
Wilfa ICMS-C15
En populär, prisvärd och självfrysande glassmaskin.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2022.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Högt betyg hos Aftonbladet Plus 2021.
Bra betyg på test hos Taenk.dk 2020.
Testvinnare hos Dealo 2013.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Whiteaway.se.
Populärt val hos Tretti.se.
Självfrysande glassmaskin.
Max glassmängd: 1,5 liter.
Tillredningstid: 60 minuter.
Effekt: 150 watt.
Vikt: 13,3 kg.
LCD-skärm med digital timer.
Håller glassen kyld 1 timme efter tillagning.

Wilfa är ett norskt företag som grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör allt från kaffemaskiner till blenders, brödrostar, våffeljärn – och glassmaskiner.

Wilfa Vanilla ICMS-C15 är en populär och omtyckt uppföljare till den lika populära glassmaskinen Wilfa Vanilje ICM-C15. Det är en glassmaskin som fick utmärkelsen bra av oberoende Råd & Rön, tack vare sin förhållandevis låga prislapp. Både glasstillverkningen och kvalitetsintrycket fick höga betyg, även om ljudvolymen och hanterbarheten sänkte betyget lite. Enligt vissa omdömen är hålet för ingredienserna något litet vilket gör det aningen svårt att undvika spill.

Glassmaskinen har dessutom placerats mycket bra på tester hos Kockhuset.se, Bastihemmet.se och danska Taenk.dk.

Den här glassmaskinen i borstad stål är en självfrysande glassmaskin med helautomatisk kompressor vilket betyder att maskinen fryser vid omrörningen. Den har en kapacitet för 1,5 liter glass. Locket är transparent med hål och du tillsätter ingredienserna samtidigt som omrörningen sker. Efter en timme är glassen redo att avnjutas och den håller sig dessutom kall upp till en timme efter att den är klar.

Maskinen är utrustad med en LCD-skärm och digital timer så att du håller koll på tiden. Alla delar som går att ta loss kan köras i diskmaskin, insidan torkar du rent med en varm disktrasa. Glassmaskinen är i storleken B 40,2 x D 28,1 x H 24,5 centimeter och den har en vikt på 13,3 kilo. 

 • Butiker & priser

Bästa avancerade Test.se logo
Sage
Sage Appliances Smart Scoop
Bästa avancerade
Bästa avancerade Test.se logo
Sage
Sage Appliances Smart Scoop
En smart glassmaskin med många inställningar för alla typer av glass.
Testvinnare hos Råd & Rön 2024.
Bra betyg på test hos Prisjakts experter 2024.
Bra betyg hos Kockhuset.se 2023.
Tredje plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2021.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2021.
Togs fram tillsammans med kocken Heston Blumenthal.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Självfrysande glassmaskin.
Max glassmängd: 1 liter.
Tillredningstid: 60 minuter.
Effekt: 200 watt.
Vikt: 14 kg.
12 olika inställningar.
LCD-skärm.
Håller glassen kyld 3 timmar efter tillagning.

Sage är ett företag som gör unika och högteknologiska köksprodukter med målet att ”ge proffsresultat i köket”. Företaget andas både funktionalitet och kvalitet och produkterna är dessutom snygga inredningsdetaljer till hemmet.

Sage Appliances Smart Scoop är en stadig och effektiv självfrysande glassmaskin med inbyggd kompressor. I ett uppdaterat test hos Råd & Rön kom den på första plats med betyget 82 av 100. Den fick höga betyg på saker som glasstillverkning, kvalitetsintryck och ljudnivå.

Hos Bastihemmet.se kom den på tredje plats och blev den med flest funktioner. När Prisjakts experter jämförde glassmaskiner fick denna bra omdöme. Enligt dem har den smarta färdiga inställningar som gör att du kan tillverka flera olika glassorter. 

Sage tog fram glassmaskinen i samarbetade med den världsberömda engelska kocken Heston Blumenthal, vilket gör den mycket användarvänlig.

Glassmaskinen har en glasskapacitet om en liter och är den första glassmaskinen som automatiskt anpassar glassens konsistens och hårdhet efter dina behov. Den har 12 olika inställningar så att du kan anpassa den efter den typ av glass du ska göra – vanlig glass, sorbet, gelato eller frozen yoghurt? Du justerar inställningarna på en LCD-skärm, som också visar tid och temperatur. Efter 60 minuters tillredning är glassen redo att ätas och oavsett glass så får den ett jämnt resultat.

Glassmaskinen har en fin design i rostfritt stål som både förlänger livslängden, men också underlättar rengöringen. Den har en motoreffekt på 200 watt, vilket är den kraftfullaste av våra testvinnande modeller. Kylsystemet är också effektivt och maskinen håller glassen kyld i upp till tre timmar efter tillagningen. Praktiskt om du vill kunna förbereda glassen i god tid innan gästerna kommer. Maskinen är i måtten B 39 x D 26 x H 23 centimeter och väger 14 kilo.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Magimix
Magimix Gelato Expert
Magimix Magimix Gelato Expert - Test
Bästa premium Test.se logo
Magimix
Magimix Gelato Expert
En självfrysande glassmaskin för dig som vill ha det allra bästa.
Testvinnare hos Råd & Rön 2021.
Populärt val hos Pricerunner.
Självfrysande glassmaskin.
Max glassmängd: 2 liter.
Tillredningstid: 30 minuter.
Effekt: 180 watt.
Vikt: 10,9 kilo.

Magimix är ett franskt företag som gör kökstillbehör. 1963 uppfann Pierre Verdun en cylindrisk skål med en metallskiva som roterade, vilket sedan ledde till att de 1971 tillverkade den första köksmaskinen för vanliga hushåll.

Magimix Gelato Expert kom på första plats i Råd & Röns uppdaterade test kring glassmaskiner. Det är en högkvalitativ glassmaskin i premiumklassen, vilket gör att vi utsett dem till vårt bästa premiumval. Den har en snygg och lite högre design och är i rostfritt material. Enligt tester är både glasstillverkningen och kvalitetsintrycket på topp, den är lätt att hantera och ljudnivån är låg. Enligt test gör de självfrysande glassmaskinerna den bästa glassen och hit hör den här maskinen. Det tar 30 minuter att göra glass, vilket räknas som snabbt.

Glassmaskinen har en glasskapacitet på två liter glass, vilket är mer om du jämför med många andra maskiner. Skålen är avtagbar vilket är praktiskt när glassen är färdig att skopas ur. Maskinen väger 10,9 kilo och har måtten B 26 x D 29 x H 37 centimeter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
Champion Nordic
Champion CHGM210
Bästa budget
Bästa budget Test.se logo
Champion Nordic
Champion CHGM210
En prisvärd glassmaskin som är enkel att använda.
Bästa budget på test hos Kockhuset.se 2023.
Bra betyg på test hos Bastihemmet.se 2022.
Bra betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Andra plats på test hos Testfakta 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Behöver kylas i frysen.
Max glassmängd: 1,5 liter.
Tillredningstid: 30 minuter.
Effekt: 12 watt.
Vikt: 2,5 kg.

Champion är ett svenskt företag med rötterna ända tillbaka till 1938 då Olof Bengtsson grundade företaget. 70 år senare fick företaget en ny ägare och idag är de stora tillverkare av högkvalitativa köksprodukter med den senaste tekniken. I utbudet finns bland annat sous vide-maskiner, slowcookers och en prisbelönad glassmaskin.

Champion CHGM210 kom på en andra plats i test hos oberoende Testfakta, där den fick omdömet att den gör riktigt bra glass snabbt och att den är enkel att använda. Både glasskvalitén och tillredningstiden fick höga betyg, samt rengöringen. Hos Råd & Rön fick den bra betyg och där lyftes kvalitetsintrycket och ljudnivån fram bland de positiva sakerna. Glassmaskinen är mycket prisvärd vilket gör att vi utsett den till vårt bästa budgetval. Precis som många andra glassmaskiner i en lägre prisklass behöver maskinen förfrysas innan – och skålen ska frysas i åtta timmar före användning.

Glassmaskinen har en kapacitet om 1,5 liter vilket gör att både familj och vänner kan njuta av läcker hemmagjord glass. Den är enkel att använda och gör glass på bara 15-30 minuter. Enligt tester är det lätt att fylla glassmeten i påfyllnadshålet och glassen får en jämn konsistens och fluffig större volym. Locket är genomskinligt så det är enkelt att övervaka tillagningen. Med den här glassmaskinen är det lätt att få både vanlig glass, sorbetglass, frozen yoghurt eller någon annan typ av glass som retar dina smaklökar allra mest. Maskinen har måtten L 20 x B 20 x H 23 centimeter och har den blygsamma vikten 2,5 kilo, vilket är den lägsta av våra testvinnande glassmaskiner. Den har gummifötter så att användningen blir mer stabil. När du köper glassmaskinen ingår ett inspirerande recepthäfte.

 • Butiker & priser

Bästa snabba Test.se logo
DeLonghi
DeLonghi Il Gelataio ICK 5000
DeLonghi DeLonghi Il Gelataio ICK 5000 - Test
Bästa snabba Test.se logo
DeLonghi
DeLonghi Il Gelataio ICK 5000
Populär självfrysande glassmaskin som gör god glass på endast 20 minuter.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2024.
Testvinnare hos Taenk.dk 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Whiteaway.se.
Populärt val hos Tretti.se.
Självfrysande glassmaskin.
Max glassmängd: 1,2 liter.
Tillredningstid: 20 minuter.
Effekt: 230 watt.
Vikt: 14,5 kg.
Tre olika funktioner.

Italienska DeLonghi är ett globalt marknadsledande företag inom kaffe, komfort och köksprodukter. Företaget är familjeägt och grundades redan 1902 och 1974 började de tillverka hushållsapparater. De jobbar med användarvänliga produkter och deras mål är att deras produkter alltid ska göra vardagen till något speciellt.

DeLonghi Il Gelataio ICK 5000 är en glassmaskin som blev testvinnare hos danska konsumentrådet Taenk med omdömet ”mycket bra”. Den har varit med på Råd & Röns jämförande test under många år och placerades i år på delad tredje plats med betyget 80 av 100. Där fick den höga poäng på glasstillverkningen och kvalitetsintrycket och dessutom är ljudnivån låg. 

Med den här glassmaskinen är det enkelt att göra glass hemma – det är bara att välja smak så gör maskinen jobbet! På bara 20 minuter får du en äkta hemmagjord glass.

Glassmaskinen har en inbyggd kompressor och är självfrysande, vilket gör att du inte behöver använda frysen. Den har en stor skål i rostfritt stål med en kapacitet på 1,2 liter glass. Den har tre olika funktioner – tillagning av glass, endast blandning och endast kylning. Det är en robust maskin i vitt och krom som väger 14,5 kilo och är i storleken B 32,6 x D 42,6 x H 24,5 centimeter. Den har halkfria fötter så att maskinen står stadigt vid tillagningen.

Till glassmaskinen kommer en praktisk omrörare och en receptbok att inspireras av. Både skålen, locket och omröraren kan diskas i diskmaskin. Vill du hellre ha glassmaskinen i rostfritt stål finns den under namnet DeLonghi Il Gelataio ICK6000.

 • Butiker & priser: Vit
 • Butiker & priser: Rostfritt stål
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Test av glassmaskin, testvinnare.
Gör egen glass med en självfrysande glassmaskin.

Köpguide glassmaskin

Med en glassmaskin blir det hur enkelt som helst att göra riktigt god och proffsig glass, och extra roligt blir det såklart att helt själv få välja vad som ska vara i glassen! Men som med allt annat finns det mycket att välja mellan, och därmed mycket att ta hänsyn till innan ett köp.

Det går att lägga väldigt mycket pengar på en proffsig glassmaskin, men det går också alldeles utmärkt att välja något billigare och få riktigt god glass. Bara du vet vad som är mest värt för dig. Börja med att fundera på hur mycket glass du kan tänkas vilja göra åt gången. Är familjen (eller din kärlek till glass) stor? Då krävs en maskin med större kapacitet, alternativt en liten som är riktigt snabb och kan köras flera gånger på raken, antingen med en egen frysenhet eller med utbytbara frysblock. Är det bara du själv som vill ha glass, och kanske en lyckligt lottad vän, räcker en mindre alldeles utmärkt.

Bäst i test glassmaskin - se testvinnande glassmaskiner.
Vi har sammanställt tester för att välja ut de bästa maskinerna på marknaden.

Fördelar med en glassmaskin

Det finns många anledningar till att köpa en glassmaskin till hemmet och den gör garanterat hela familjen nöjd! Här är några av fördelarna.

Godare glass

Med en glassmaskin får du möjlighet att göra din egen glass och få de smaker som du gillar allra mest. Du kan mixa ingredienserna som du önskar och få en unik glass att njuta av, både till sommarens söta jordgubbar eller helgens efterrätt. Med en glassmaskinen kan alla familjemedlemmar på ett enkelt sätt göra sin egen glass – och kanske döpa den till något roligt namn?

Mer flexibelt

Det är mer flexibelt att göra egen glass hemma. Visst, det tar några timmar för glassen att tillredas, men du behöver inte ta dig till en affär för att köpa glass. Med en egen glassmaskin kan du få god glass när du vill – och dessutom med den favoritsmak du önskar. Är du allergisk mot något väljer du ett glassrecept som innehåller de ingredienser du kan äta.

Du sparar pengar

Glassmaskiner kostar en del, men eftersom livslängden är lång sparar du i det stora hela pengar eftersom du inte behöver köpa glass i affären. Visste du att det går att ha glass i en mattermos? Perfekt om barnen önskar glass när ni är och badar på stranden. Mer pengar över i plånboken – och också godare glass enligt många användare.

Bäst i test glassmaskin - se testvinnande glassmaskiner.
Med en glassmaskin får du både godare glass och sparar pengar i längden.

Maskin med kompressor för den spontane glasstillverkaren

Vissa glassmaskiner har en egen kompressor som fryser glassen i behållaren på eget bevåg. De här maskinerna är dyrare, men för den som gör glass ofta kan det vara det smartaste valet. I och med att frysenheten är inbyggd behöver ingen del av glassmaskinen frysas in i förväg, och därmed behöver glasstillverkningen inga större förberedelser. Maskiner som inte har en egen frysenhet behöver förberedas innan det är dags för glasstillverkning, antingen genom att frysa in hela maskinen eller ett löst isblock i flera timmar innan maskinen är klar att användas. För den som har begränsat med plats i frysen är en modell med löstagbart frysblock att föredra, eftersom det tar betydligt mycket mindre plats än hela maskinen.

20 minuter – en timme

Tillredningstiden skiljer sig rejält mellan olika modeller! De riktigt snabba kan ha glassen klar på under tjugo minuter, medan andra behöver upp till en timme på sig för att få glassen färdig. Självklart spelar även dina preferenser in här: gillar du mjukare glass tar det kortare tid, gillar du hårdare glass tar det längre tid.

Lätt att fylla, lätt att tömma?

Vissa maskiner har orimligt små påfyllningshål i locken, vilket ofta kan leda till onödigt mycket kladd. Det är inte alltid helt lätt att tömma behållaren på glass heller! Eller ja, inte med värdigheten i behåll, i alla fall. Med vilja och en sked i rätt storlek är allt möjligt! Släng också ett öga på maskinens visp: når den ända ut i kanterna? Om inte fryser det lätt i kanterna, och glassen blir inte ordentligt blandad.

Bäst i test glassmaskin - se testvinnande glassmaskiner.
Glassens smak hänger mer på ingredienserna än på själva glassmaskinen.

Smaken sitter inte i maskinen

Viktigt att komma ihåg är att maskinen i sig gör väldigt lite för glassens smak! Den hänger istället, såklart, på receptet som används vid tillverkningen. Det glassmaskinen däremot bidrar med är konsistens, och med en dålig maskin kan otrevliga iskristaller bildas (som i sin tur påverkar smaken). På Recept.com kan du se recept på vaniljglass.

Det är förstås fullt möjligt att vispa ihop en glassmet med en vanlig elvisp och sen placera härligheten i frysen, men det blir inte riktigt samma sak som när du använder en glassmaskin. Medan den elvispade glassen fryser skiktar den sig, vilket gör att den fryser ojämnt och blir mer fryst glassmet än riktig glass. Gott ändå, kanske – men det är ju inte glass! En glassmaskin, däremot, fryser ner smeten samtidigt som den rör i den, vilket ger ett jämnare och fluffigare resultat.

Går det att göra glass utan ägg och socker?

Det finns otroligt många olika recept att välja mellan när du ska göra glass i glassmaskin. I många standardrecept ingår ägg, grädde och strösocker. Är du allergisk mot ägg eller vegan kan du hitta goda recept utan – sorbetglass innehåller vanligtvis inga ägg! Tål du inte laktos kan du byta till laktosfri grädde och undviker du av någon anledning socker kan du använda andra sötningsmedel som honung eller frukt.

Så rengör du en glassmaskin

När du har använt glassmaskinen ska du också rengöra den. Går många av delarna att ta loss blir rengöringen oftare enklare och detta är något företaget ofta lyfter fram i beskrivningen. Om glassmaskinen har en kompressor kan skålen antingen sitta fast eller gå att ta loss – den som går att ta loss är också enklare att göra rent. Vissa delar måste göras rent för hand medan andra tål att diskas i diskmaskin. Det är också bra att titta på om maskinen har små hål där glass kan fastna och därmed försvåra rengöringen.

Köpa glassmaskin – att tänka på!

Det finns flera saker du kan tänka på när du ska köpa glassmaskin.

 • Du kan välja mellan en glassmaskin med frysskål eller en med egen kompressor som gör att maskinen är självfrysande.
 • Hur stor glassmaskin behöver du ha? Är den i storleken större kan det vara svårt att få plats med den när den inte används. Välj gärna en kompaktare modell, som samtidig ger en stor volym.
 • Hur snabb är den? Vissa glassmaskiner blir klara på en till två timmar medan andra behöver ha en hel dag på sig.
 • Hur hög är ljudnivån?
 • Är den lätt att rengöra?

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Råd & Rön (2024)

I ett uppdaterat test hos oberoende Råd & Rön finns 24 testade glassmaskiner med. Av dem hade 9 någon form av frysklock och 16 var självfrysande maskiner. Utsedd till vinnare blev Sage Smart Scoop som fick betyget 82 av 100. På andra plats kom Graef IM700 med betyget 81 av 100. På delad tredje plats kom DeLonghi Il Gelataio ICK 5000, DeLonghi Il Gelataio ICK 6000 och Wilfa ICM1S-250 med betyget 80 av 100. 

Prisjakts experter (2024)

Prisjakts experter har sammanställt en lista över de bästa glassmaskinerna på marknaden. I testet finns vältestade och prisvärda modeller med. På första plats kom Wilfa ICMS-C15, som beskrivs ett riktigt kvalitetsbygge. Enligt Prisjakt är den bäst både när det kommer till prestanda och pris. På andra plats kom Krups Perfect Mix GVS2 och enligt testet är den prisvärd och enkel att använda. På tredje plats kom Wilfa ICM1S-250 och den rekommenderas till dig som vill ha en större maskin. 

Kockhuset (2023)

Kockhuset har utsett årets bästa glassmaskiner och med på listan finns flera stora varumärken inom hushållsprodukter. Vinnarna har tagits fram genom att man har tittat på marknadens populäraste glassmaskiner för att se vilka som presterar mest för pengarna. Wilfa ICM-C15 blev bäst i test och den beskrivs som en glassmaskin som med bra pris och hög kvalitet. Nemox Gelatissimo Exclusive kom på andra plats och utsågs till bästa premium. Champion glassmaskin kom på tredje plats och blev bästa budgetval. På fjärde plats kom Sage Glassmaskin The Smart Scoop. Krups Perfekt Mix Glassmaskin GSV2 som blev utsett till bra val. 

Bäst i hemmet (2022)

Bäst i hemmet har satt samman en topplista över de tio populäraste glassmaskinerna på marknaden just nu. Men på listan finns modeller som står ut från mängden lite extra. Wilfa ICMS-C15 kom på första plats och utsågs till bästa glassmaskinen, mycket för att det är en billigare maskin i premiumklass. På andra plats kom Krups Perfekt Mix GSV2 som också blev den bästa lilla glassmaskinen. På tredje plats kom Sage The Smart Scoop som beskrivs som den glassmaskin med flest funktioner.

Aftonbladet Plus (2021)

I ett test hos Aftonbladet testades några av marknadens bästa glassmaskiner. Sage the Smart Scoop utsågs till bäst i test och fick betyget 5 av 5. På andra plats kom DeLonghi II Gelataio ICK 6000 med totalbetyget 4 av 5 och på tredje plats kom Nemox NXT1 med betyget 4 av 5.

Råd & Rön (2021)

I ett uppdaterat test hos oberoende Råd & Rön finns 23 testade glassmaskiner med. Av dem hade 11 någon form av frysklock och 12 var självfrysande maskiner. Utsedd till vinnare blev Magimix Gelato Expert med det samlade betyget 87 av 100. På andra plats kom the Sage Smart Scoop som fick betyget 82 av 100. Wilfa ICM-C15 och Cuisinart ICE40BCE tilldelades bra köp på grund av sina förhållandevis låga prislappar.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En glassmaskin består av en behållare som har en insida med ett snurrande blad och här tillsätter du den glassmet du vill. Ett kylaggregat kyler och fryser sedan glassen till den konsistens som önskas. Glassmaskinen har antingen ett inbyggt kylaggregat eller ett löst isblock som behöver frysas i flera timmar före glassen ska tillverkas.
 • Hur lång tid det tar beror på vilken modell du väljer. En snabb glassmaskin kan vara färdig på 20 minuter medan andra behöver upp till en timme på sig.
 • Vi har valt att utse DeLonghi Il Gelataio ICK5000 till den glassmaskin som är bäst i test. Det är en självfrysande glassmaskin som gör klass på endast 20 minuter. Den har placerats bra på flera tester och fått goda omdömen och bra kundbetyg.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Wilfa Wilfa ICMS-C15