VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 1 Mars 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är de bästa elgrillarna för balkongen – Bäst i test 2024

Bor du i lägenhet och vill grilla på balkongen? Då ska du satsa på en elgrill, som är okej att använda på balkongen. Se testvinnande elgrillar och ta del av vår stora köpguide.

Vi har jämfört
 • Grillteknik.
 • Effekt.
 • Grillyta.
 • Dimensioner.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Weber
Weber Q1400
Weber Weber Q1400 - Test
Bäst i test Test.se logo
Weber
Weber Q1400
En elgrill som ger dig en grillupplevelse av högsta kvalitet.
Fjärde plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2023.
Testvinnare hos Aftonbladet 2021.
Högt betyg av Bygghemma.se 2020.
Bra betyg på test hos Expressen Leva och Bo 2018.
Toppbetyg på test hos Testfakta 2017.
Testvinnare hos Hem och hyra 2017.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Toppbetyg hos Netonnet.
Högt kundbetyg hos Electric Grill Reviews 2019.
Högt betyg hos The Spruce Eats 2019.
Grillteknik: Värmestrålning.
Effekt: 2200 watt/220 volt.
Grillyta: B 43 x D 32 cm.
Dimensioner: 66 x 58 x 44 cm.
Sladdlängd: 1,8 m.
Vikt: 11 kg.
Hög kvalitet.
Blir snabbt varm.
Fem års garanti.

Amerikanska Weber grundades 1952 och har en lång historia bakom sig av högkvalitativa grillar. De har grillar för både rutinerade grillare och nybörjare och som kol, gas och el. Weber har längre varit en föregångare inom funktion, kvalitet och design och är gjorda för att hålla i många år.

Weber Q1400 är en elgrill av hög kvalitet som toppat testerna över bästa elgrillen i många år och är dessutom ett populärt val om kunden får välja. Hos Prisjakt är det ett bra val och av Pricerunners kunder får den toppbetyg.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på första plats och blev bäst i test. Deras testpanel beskriver den som suverän och för dig med höga krav. 

Hos Kockhuset kom den på första plats och de lyfter fram egenskaper som att den är av hög kvalitet och ger ett bra resultat. När Aftonbladet Plus listar de bästa elgrillarna finns den här också med. 

Det är en strålningsgrill som imponerar med sin höga kvalitet och perfekta grillresultat. Ytan blir underbart grillmärkt och grillens värmetåliga handtag gör den extra lätthanterlig. Grillytan är på 43 x 32 centimeter och gallret är i porslinemaljerat gjutjärn. Grillen kommer snabbt upp i samma temperaturer som en vanlig kolgrill. Strömsladden är på 1,8 meter vilket är längre än hos många andra elgrillar.

Grillen har ett lock som effektivt stänger in värmen och oset och ger maten en karaktäristisk grillsmak! Elgrillen har gummerade fötter som gör att den står stadigt och ökar det robusta intrycket. För lättare rengöring har den en utdragbar dropplåda. Du har en lång garanti på fem år på grillen.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se logo
Weber
Weber Pulse 2000
Weber Weber Pulse 2000 - Test
Bästa premium Test.se logo
Weber
Weber Pulse 2000
En robust och högteknologisk elgrill med vagn, sidobord och dubbla grillzoner.
Testvinnare hos Prisjakt Experter 2024.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2024.
Bästa premium på test hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2021.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Grillteknik: Värmestrålning
Effekt: 220 watt/220 volt.
Grillyta: 49 x 39 cm.
Dimensioner: B 112 cm x D 76 cm x H 146 cm .
Vikt: 42 kg.
Dubbla grillzoner.
Avlastingsbord.
Digital termometer.
Tre redskapskrokar.
iGrill-teknik.

Amerikanska Weber grundades 1952 ooch har en lång historia bakom sig av högkvalitativa grillar. De har grillar för både rutinerade grillare och nybörjare och som kol, gas och el. Weber har längre varit en föregångare inom funktion, kvalitet och design och är gjorda för att hålla i många år.

Weber Pulse 2000 är en elgrill av mycket hög kvalitet som tar grillningen till en helt annan nivå men ny högteknologi. Den utsågs till bästa premiumval i ett test hos Kockhuset och hos Bygghemma.se kom den på första plats. I ett test hos Prisjakts experter kom den på första plats och hos Pricerunner är den ett populärt val bland elgrillarna. 

Elgrillen har dubbla grillzoner som gör det möjligt att grilla med två olika temperaturer samtidigt. Grillen ger perfekta grillränder och har värmebevarande insatser i aluminium som håller maten varm. Grillytan är stor på 49 x 39 centimeter och i locket finns en digital termometer så att du alltid har koll på temperaturen. Den har dessutom en iGrill-funktion som gör att du kan sticka ner en temperaturgivare i till exempel köttet och sedan övervaka grillningen via en app på din mobiltelefon.

Elgrillen är av modell större och kommer med en vagn på hjul så att du enkelt kan flytta den. Grillen har ett smidigt avtagbart sidobord och tre redskapskrokar. Grillgallret är i porslinsemaljerat gjutjärn och grillen har glasfiberförstärkta nylonhandtag. Elgrillen har en fettuppsamlare så att du lättare kan rengöra den.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
OBH Nordica
OBH Nordica Optigrill XL
OBH Nordica OBH Nordica Optigrill XL - Test
Bästa budget Test.se logo
OBH Nordica
OBH Nordica Optigrill XL
En innovativ elgrill med avancerad teknik som ger ett perfekt grillresultat.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Aftonbladet Plus 2021.
Bra betyg på test hos Testfakta 2017.
Andra plats på test hos Hem och hyra 2017.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Prisjakt.
Grillteknik: Kontaktgrill.
Effekt: 2180 watt/220-240 watt.
Grillyta: 800 cm².
Dimensioner: L 48,1 cm x H 22,9 cm x B 37,5 cm.
Sladdlängd: 0,8 m.
Vikt: 4,25 kg.
9 automatiska program.
4 manuella temperaturinställningar.
2 års garanti.

Svenska OBH Nordica grundades 2002 och är ett företag som gör nordisk design. De erbjuder ett stort utbud av innovativa produkter för kök och hem. Med OBH Nordicas elgrillar kan du grilla året om.

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D är en innovativ elgrill med en avancerad teknik som ger ett perfekt grillresultat varje gång du grillar. Hos Kockhuset kom grillen på en andra plats och utsågs till populärt val och beskrivs som perfekt för det stora sällskapet. I ett test hos Aftonbladet Plus finns den med bland de mest populära elgrillarna just nu. Även hos Prisjakt är det ett populärt val och kundrecensionerna hos Pricerunner är goda. 

Grillen har en sensor känner av köttets tjocklek och justerar både värme och tid efter önskemål. Grillens indikator visar tillagningsgraden från rare till well done. Elgrillen har nio automatiska program för bland annat hamburgare, fågel, korv, nötkött och grönsaker. Dessutom fyra olika temperaturinställningar när du grillar grönsaker.

Elgrillens yta är på 800 cm² och passar för 6-8 personer. Grillen har extra stort dropptråg, grillplattorna är löstagbara och har non-stickbeläggning som tål diskmaskin. Sladdlängden är på 0,8 meter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa bordsgrillen Test.se logo
OBH Nordica
OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill
OBH Nordica OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill - Test
Bästa bordsgrillen Test.se logo
OBH Nordica
OBH Nordica Easy Grill Kontaktgrill
En svensktillverkad elgrill som passar perfekt för mindre grilltillställningar på balkongen.
Bra betyg på test hos Taenk.dk 2018.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Grillteknik: Kontaktgrill.
Effekt: 2200 watt.
Grillyta: B 30 x D 27 cm
Dimensioner: H 41 x B 35 x D 15 cm
Vikt: 3,55 kg.
Liten och kompakt.

Svenska OBH Nordica grundades 2002 och är ett företag som gör nordisk design. De erbjuder ett stort utbud av innovativa produkter för kök och hem. Med OBH Nordicas elgrillar kan du grilla året om.

OBH Nordica 7104 Easy BBQ är en kompakt elgrill som går att använda på bordet och som utsetts till av de bästa bordsgrillarna av danska konsumentrådets Taenk. Tack vare sin lilla storlek kan du även få plats med den på köksbänken inomhus om du önskar det. Grillen är i borstat rostfritt stål och temperaturen är justerbar så att du får önskad värme på det du grillar. Den är lätt att förstå med enkla kontroller. Den har en grillyta på 30 x 27 centimeter vilket är rätt stort för att vara en så kompakt grill.

Elgrillen har en non-stickbeläggning som gör att maten inte bränns lika lätt och att den sedan är lätt att rengöra. Vissa delar går dessutom att köra i diskmaskin. Enligt recensioner är detta en behändig elgrill som fungerar utmärkt.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med stativ Test.se logo
Weber
Weber Q2400 med ställning
Weber Weber Q2400 med ställning - Test
Bästa med stativ Test.se logo
Weber
Weber Q2400 med ställning
Elgrill från Weber som kan användas med eller utan stativ.
Andra plats på test hos Bygghemma.se 2024.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2022.
Fjärde plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Bra betyg på test hos Bastihemmet.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Grillteknik: Värmestrålning.
Effekt: 2200 watt.
Grillyta: 54 x 39 cm.
Dimensioner: B 80 x D 80 x H 129,5 cm.
Sladdlängd: 1,8 m.
Vikt: 23 kg.
Utrustad med termometer.
Steglös värmereglering.
Tvådelat grillgaller.
Upp till 5 års garanti.

Amerikanska Weber grundades 1952 och har en lång historia bakom sig av högkvalitativa grillar. De har grillar för både rutinerade grillare och nybörjare och som kol, gas och el. Weber har längre varit en föregångare inom funktion, kvalitet och design och är gjorda för att hålla i många år.

Weber Q2400 är en elgrill med stativ och en del av Webers elektriska Q-serie som är anpassad för grillkvällar på balkongen eller altanen.

I ett test hos Bygghemma.se kom den på andra plats med betyget 8,7 av 10. Den rekommenderas till dig som vill ha en praktiskt modell med stor grillyta. Hos Kockhuset kom den på en fjärde plats och beskrivs som kompakt och portabel med bra värmehållning, jämn stekning och enkel att hantera. Bland elgrillarna i klotmodellen är denna ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Q 2400 ger dig en möjlighet att grilla där du inte får ha kol eller gasol – som på balkongen och den har en hög effekt på 2200 watt. Den har samma höga kvalitet som Webers andra grillar och kan antingen användas med stativ eller placeras på ett bord. Väljer du att använda stativet kommer den upp i en bra arbetshöjd. Grillen är större än sin lillasyster Q1400 och har en grillyta på 54 x 39 centimeter vilket gör den utmärkt till en familj på fyra personer. Den har ett gjutjärnsgaller som ger goda direkta grillegenskaper. Gallret är dessutom tvådelat och gör det möjligt att använda den ena halvan till exempel för att laga mat i en gjutjärnspanna. Locket är högt vilket gör att du kan få både direkt och indirekt värme och långtidsgrillning. Värmelementet har en steglös reglering.

Grillen är i storleken B 80 x D 80 x H 129,5 centimeter och väger 23 kilo. Den har en sladd som är på 1,8 meter. Du har en garanti på upp till fem år.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test elgrill - se testvinnande elgrillar.

Köpguide elgrill

Sommaren är inte komplett utan en och annan grillning! För den som bor i lägenhet kan grillmöjligheterna dessvärre vara något begränsade; det är inte särskilt populärt att grilla med kol eller gasol på balkongen, och en uteplats är ingen självklarhet. En elgrill kan vara lösningen! Här ger vi dig tipsen inför ditt köp av elgrill.

Vad är en elgrill?

En elgrill drivs av elektricitet och istället för eld använder den värme. Du stoppar in den i ett eluttag och kan börja grilla så fort den har blivit varm. Elgrillar blir varma minst lika fort som gasolgrillar, och en bra elgrill kommer upp i riktigt höga temperaturer.

Fördelar med en elgrill

Det finns många anledningar till att köpa en elgrill – här får du några av fördelarna!

Flexiblare

En elgrill kan du använda så gott som vart som helst, förutsatt att du har tillgång till el. Inget annat behövs, och du behöver inte ta hänsyn till varken kol eller gasol! Utöver att vara utmärkt för dig som bor i lägenhet är den också ett perfekt komplement att ta med i båten eller husvagnen.

Liten och smidig

Grillen är liten och smidig, och många modeller kan placeras direkt på ett bord eller någon annan form av avlastningsyta.

Kan användas inomhus

En del elgrillar kan användas inomhus, eftersom de inte osar mer än en vanlig stekpanna. Väljer du en grill som du kan använda inomhus har du dessutom möjligt att grilla året runt!

Samma goda grillsmak

Många tror att det inte går att få samma goda grillsmak med en elgrill som med en kolgrill, men det är fel. Den karaktäristiska grillsmaken kommer från fett och salt som droppar från köttet, som sedan förångas och absorberas av köttstycket. Väljer du en elgrill med lock får du möjligheten att stänga in värmen och oset och på så sätt få till en härlig grillsmak!

Enkel rengöring

Att göra rent en elgrill är ofta enkelt och många grillar räcker att torka av efter användningen.

Olika typer av elgrill

När du grillar med en elgrill gör du det antingen med värmestrålning eller direktkontakt och elgrillar kan delas in i två olika kategorier: strålningsgrillar och kontaktgrillar.

Värmestrålning

Strålningsgrillarna har sin tillagningsyta (grillgaller eller stekplatta) en bit ovanför värmekällan, vilket gör att det fungerar som på en kol- eller gasolgrill. Värmen kommer upp genom gallret och tillagar maten, och tar med sig oset av fett och safter som trillat ner på värmeelementen, vilket ger en god grillsmak som kommer riktigt nära den du får med kol eller gasol.

Direktkontakt

En kontaktgrill blir varm på samma sätt som ett stekbord och det som tillagas läggs därmed direkt på värmekällan. Kontaktgrillar osar mindre än strålningsgrillarna och kan användas inomhus!

Bäst i test elgrill - se testvinnande elgrillar.
När du ska köpa en elgrill kan du välja mellan en strålningsgrill och kontaktgrill.

Detta kan du grilla med en elgrill

På en varmare elgrill som kommer upp i en temperatur om 180-220 grader kan du grilla det mesta – kött, fisk, kyckling, grönsaker och annat gott som du är sugen på. Så länge den kommer upp i rätt temperatur kan du låta fantasin flöda.

Bäst i test - elgrill.
På elgrill kan du grilla både kött, fisk, kyckling och grönsaker.

Elgrillens egenskaper

En elgrill kan ha flera olika egenskaper som är bra att jämföra mellan. Detta ska du kika på!

Storlek och grillyta

Även om en elgrill är bra mycket behändigare än de flesta kolgrillar och gasolgrillar kan de variera i storlek. Mät därför ytan där du framförallt tänkt använda den innan ett köp, så att du är säker på att det du får med dig hem faktiskt fungerar hemma hos dig!

Vikt

En elgrill väger oftast mindre än en gasolgrill eller kolgrill. Utan stativ ligger vikten oftast på bara några kilo, vilket också gör den lätt att flytta runt.

Sladdlängd

Eftersom elgrillen är beroende av elektricitet behöver du har nära till ett elluttag när du grillar. För högre flexibilitet är det därför bra att välja en elgrill med lång sladd.

På bord eller med stativ

Många elgrillar kommer utan ben och går att ställa direkt på ett bord eller annat underlag. Detta är praktiskt om du har litet utrymme på till exempel balkongen. Andra elgrillar kommer med ett stativ så att du får en mer bekväm arbetsyta.

Bäst i test elgrill - se testvinnande elgrillar.
Elgrill kan antingen placeras på ett bord eller komma med ett praktiskt stativ.

Så rengör du en elgrill

Det är förstås ett stort plus om grillen är lätt att rengöra! Fettrester kan inte brännas bort på samma sätt som på en riktig grill, utan här är det mer traditionell diskning som gäller. Avtagbara galler och droppskålar som kan diskas i maskin är ett plus, och stekplattor bör ha non stick-beläggning. Många grillar räcker att torka av efter användning, förutsatt att de smorts in och förberetts enligt anvisning innan.

Får man grilla på balkongen?

Det finns ingen lag som säger att du inte får grilla med kol eller gasol på din balkong, men många bostads- och hyresrättsföreningar har inskrivet i ordningsreglerna att det inte är tillåtet. Elgrill brukar allt som oftast inte vara ett problem, men kika igenom reglerna innan du köper hem en för säkerhets skull! Elgrill är dessutom det som rekommenderas av brandkår och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap; det är helt enkelt det säkraste alternativet när det gäller grillning på balkong.

Andra typer av grillar

Förutom elgrill finns det flera andra grillar att välja mellan. Här är några andra vanliga modeller som du kan välja mellan.

Kolgrill

En kolgrill drivs av kol eller briketter och är en av de vanligaste modellerna. Den är ofta både mindre och lättare än en gasolgrill.

Gasolgrill

En gasolgrill drivs av gasol och är en av de vanligaste grillarna du kan köpa. Den kommer snabbt upp i höga grader, osar mindre än en kolgrill, och har en lång hållbarhet.

Bärbar grill

En bärbar grill den bästa grillen för dig som vill ta med dig grillen på utflykten. Den är liten och väger mindre vilket gör den optimal att bära med sig. Bärbara grillar finns att få som kolgrill, gasolgrill och elgrill.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Kockhuset (2022)

Kockhuset har valt ut de bästa elgrillarna på marknaden just nu. Bäst i test blev Weber Q1400 och den beskrivs som en grill av hög kvalitet och riktigt bra resultat. På andra plats kom OBH Nordica Optigrill XL och på tredje plats kom Weber Pulse 2000 som också blev utsedd till bästa premium.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Elgrillen behöver ha tillgång till ström, annars använder du den på samma sätt som med en vanlig grill. Sätter igång den, väntar runt femton minuter och lägger sedan på maten som du ska grilla. Vissa grillar kan placeras direkt på bordet medan andra kommer på vagn.
 • Bor du i lägenhet är det inte tillåtet att grill med kol eller gasol på balkongen. Då är elgrillen ett perfekt alternativ för att du ska kunna grilla. Elgrillar är lika snabba som vanliga kolgrillar och ger läckert grillade måltider.
 • Vi har valt att utse Weber Q1400 till den elgrill som är bäst i test. det är en elgrill som fått bra betyg på tester under många år och som ger en grillupplevelse utöver den vanliga.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Weber Weber Q1400

Du kanske även är intresserad av: