VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer





Ändrad 16 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Värmesulor som är bäst i test 2024

Är du ute mycket oavsett årstid? Håll fötterna varma trots kallare väder med hjälp av värmesulor! Här får du de som är bäst i test och de bästa tipsen samlade i en köpguide.

Vi har jämfört
 • Hur länge de håller värmen.
 • Temperatur.
 • Typ av batteri.
 • Storlekar.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Test av värmesulor.
Här testar Test.se värmesulorna Avignon Warmth Sole Remote.
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Digitsole
Digitsole Warm Series V7 Heating Insoles
Bäst i test
Bäst i test
Digitsole
Digitsole Warm Series V7 Heating Insoles
Testvinnande värmesulor med inbyggt batteri som styrs med app.
Testvinnare hos Testfakta 2017 – uppdaterad modell.
Fjärde plats på test hos Svensk Jakt 2018 – uppdaterad modell.
Populärt val hos Prisjakt.
Håller värmen upp till 6 timmar.
Värme 30-45 grader.
Styrs med app.
Laddas via USB-kabel.
Med Bluetooth.
Justerbara storlekar.
Storlek 36-47.

Digitsole Warm Series är ett varumärke som har gjort världens första interaktiva värmesula. Vi har utsett deras Digitsole Warm Series V7 Heating Insoles till bäst i test.

I ett äldre test hos Testfakta utsågs en äldre modell av värmesulorna till testvinnare. Enligt dem värmer sulorna på rätt ställe, är bekväma och visar bra data i appen.

När Svensk Jakt testade värmesulor och värmestrumpor kom dessa på en fjärde plats av totalt sex testade produkter och fick betyget 10. I testet testades en äldre version av sulorna.

Värmesulorna passar dig som är kall om fötterna och är perfekta vid till exempel vandring, fiske, ridning, cykling och jakt. De har Bluetooth och du styr dem via en app till din mobiltelefon. I appen kan du kontrollera saker som värme och via den inbyggda stegräknaren kan du se antal steg och kalorier.

Dessa varma och sköna sulor kommer upp i en temperatur om 45 grader och har en termostat som regleras automatiskt. De har ett integrerat batteri och håller värmen två till sex timmar beroende på användning och omgivning. De går att snabbladda på mindre än två timmar via USB-kabel. Sulorna finns i storleken 36-47 i dubbelstorlekar som går att klippa till rätt storlek.

 • Butiker & priser
 • Priser för Digitsole Digitsole Warm Series Värmesula svart 44
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Therm-ic
Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B
Bästa premium
Bästa premium
Therm-ic
Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B
Bekväma värmesulor med bra passform – håller fötterna varma 13 timmar.
Populärt val hos Outnorth.
Populärt varumärke.
Håller värmen upp till 13 timmar.
Tre olika värmenivåer.
Kan kopplas till app.
Stötdämpande och bekväma.
Anpassningsbar storlek.
Storlek XS-XXL.

Therm-ic startade 1975 och har en framgångsrik historia inom utveckling av uppvärmningsteknik bakom sig. De började med att uppfinna ett värmesystem för pjäxor och efter det har utbudet av produkter ökat. I sortimentet finns saker som uppvärmda kläder, handskar, strumpor, sulor och handvärmare.

Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B är värmesulor med ett värmeelement av hög kvalitet som ger värme upp till 13 timmar. Sulorna är bekväma och stabila med EVA-dämpning och anatomisk 3D-form. Du kan koppla upp dem till mobilen och sköta inställningarna i en app – som att ändra värme, ställa in tid och se batteristatus.

Värmesulorna kan användas i alla typer av skor, pjäxor och kängor. De finns i sex olika storlekar och kan klippas till rätt storlek. USB-laddare ingår, men väggplugg köps separat. Det finns även clips att köpa till så att du kan fästa batteriet i skorna.

 • Butiker & priser
 • Priser för Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans på 1-3 vardagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Rubicson
Rubicson Uppladdningsbara värmesulor
Bästa budget
Bästa budget
Rubicson
Rubicson Uppladdningsbara värmesulor
Prisvärda uppladdningsbara värmesulor som håller värmen i sex timmar.
Tredje plats på test hos Testfakta 2017.
Håller värmen 3-6 timmar.
Två värmeläge.
Styrs via knapp på batteriet.
Uppladdningsbara batterier – laddas med sladd.
Med sladd.
Justerbara storlekar.
Storlek 36-46.

Rubicson är ett av Kjell & Companys egna varumärken, en butikskedja som öppnade 1988 i Sundsvall.

Vi har utsett Rubicson uppladdningsbara värmesulor till bästa budget. Det är ett prisvärt alternativ för dig som vill ha varma fötter när du är utomhus. De kom på tredje plats i ett test hos Testfakta och beskrivs som prisvärda, sköna att använda och tar inte så mycket plats i skorna. Dock värmer de något sämre vid tårna och sladden är lite bökig. Kunder hos Kjell & Company har gett sulorna betyget 3,6 av 5.

Värmesulorna är uppladdningsbara och håller fötterna varma tre till sex timmar. Välj mellan två olika värmelägen för att få den temperatur du önskar. Batteriet är externt och fästs i skon eller runt benet. Sulorna har en laddtid på fyra timmar och båda kan laddas samtidigt.

Sulorna finns i storleken 36-46 och klipps till för önskad storlek.

 • Butiker & priser
 • Priser för Rubicson Uppladdningsbara värmesulor
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr

Bästa värme Test.se - Bästa värme
Alpenheat
Alpenheat Lithium AH6 Standard
Bästa värme
Bästa värme
Alpenheat
Alpenheat Lithium AH6 Standard
Värmesulor med externt batteri som håller värmen upp till 24 timmar.
Andra plats på test hos Svensk Jakt 2018.
Håller värmen upp till 12-24 timmar.
Värme 25-45 grader.
Två värmenivåer.
Uppladdningsbara externa batterier.
Justerbara storlekar.
Storlek 35,5-48.
Andas och är fuktabsorberande.

Alpenheat är ett familjeföretag som grundades 1993 i Österrike av DI Christian Haydvogel. De är en specialist av uppvärmda produkter och i deras breda sortiment finns både värmeprodukter för fötterna och överkroppen.

Alpenheat Lithium AH6 Standard är värmesulor med externa batterier som ger hög värme. Detta är en av varumärkets dyraste modeller.

När Svensk Jakt testade värmesulor och värmestrumpor kom dessa på andra plats med betyget 13. De beskrivs som tunna sulor som sitter bekvämt med hög batterikapacitet och rejäl värme. Dock upplevde dem batteriet som något stort vilket resulterade att det blev trångt vid byxorna.

Dessa varma sulor håller dina fötter varma 12-24 timmar med ett robust värmeelement framme vid tårna. Välj mellan två olika värmenivåer eller booststeg som ger intensiv värme i sex minuter. De är tre millimeter tjocka med anatomisk design och passar alla typer av skor. För att få ett bra klimat i skorna har sulan isolerande egenskaper och absorberar fukten effektivt.

De uppladdningsbara batterierna fästs eller skruvas på skorna och har en sladd ner till sulorna. Sulorna finns i storleken 35,5-48 som du klipper till rätt storlek.

 • Butiker & priser
 • Priser för Alpenheat Lithium AH6 Standard
  • Leverans 1-2 vardagar
   30 dagar faktura

Ytterligare läsning

Test av värmesulor.
Med värmesulor i skorna kommer dina fötter hålla sig varma i flera timmar.

Köpguide värmesulor

Är du frusen av dig med vill ändå kunna leva friluftsliv under vinterns kallaste dagar? Det finns många olika värmeplagg som håller kroppen varm. Värmesulor i skorna gör underverk och håller fötterna varma i flera timmar. I den här köpguiden delar vi med oss av de bästa tipsen inför ditt köp.

Vad är värmesulor?

Värmesulor placeras i valfria skor för att ge fötterna en varm och behaglig upplevelse när det är kallt ute. De är tunna, bekväma och kan oftast användas i alla typer av skor, kängor, stövlar och pjäxor.

Hur fungerar värmesulor?

Värmesulor drivs av ett inbyggt eller externt batteri och innehåller ett uppvärmningselement. Värmen är oftast fokuserad på främre delen av sulan så att tår och den främre delen av foten blir varm.

Välj mellan trådlösa och med sladd

Det finns både trådlösa värmesulor och modeller med en sladd. Har sulorna ett integrerat batteri slipper du krångla med sladd vilket ger en smidigare användning. Vissa justerar du värmen direkt på sulorna, andra via en fjärrkontroll eller app till mobilen. Är batteriet externt löper det en sladd mellan sula och batteri. Batteriet fäst med clips på skorna eller stövlarna. En del sulor med sladd har däremot Bluetooth så att du kan sköta inställningarna via en app till mobiltelefonen.

Test av värmesulor.
Sulorna har antingen ett integrerat batteri eller ett externt. Avignon Warmth Sole Remote har ett integrerat batteri och styrs med fjärrkontroll.

Hur länge är värmesulorna varma?

Värmesulor håller värmen under flera timmar – allt från tre till 12 timmar, vissa ännu längre. Hur länge de håller värmen beror på vilket värmeläge du har, hur kallt det är i miljön du befinner dig i och batteriets kapacitet. Genom att justera ner värmen kommer batteriet att hålla längre.

Så varma blir värmesulorna

Sulor med värme kommer ofta med två eller tre olika värmelägen så att du kan styra temperatur efter hur mycket värme du har behov av för stunden. De kan vanligtvis bli upp till 45 grader varma.

Då ska du ha värmesulor

Värmesulor gör det mer behagligt när det är kallt ute och du utövar någon form av utomhusaktivitet en längre tid. Då kanske det räcker med tjocka vinterskor för att hålla fötterna varma. Värmesulor kan även användas på sommaren eller vid andra tillfällen som du vet att fötterna kommer att bli kalla.

Aktiviteter där värmesulor kan användas:

 • Vandring
 • Fiske
 • Jakt
 • Ridning
 • Cykling
 • Utomhusarbete

Jämför egenskaperna för att hitta rätt

För att hitta ett par värmesulor som passar dig och din aktivitet kan du jämföra de olika egenskaperna. Här är några saker du kan kika på i ditt val.

Hur de styrs

Värmesulor kan styras på lite olika sätt. En del via knapp på sulorna eller batteriet, andra med fjärrkontroll eller en app till telefonen. Ju dyrare prislapp desto mer avancerade brukar sulorna vara.

Temperatur och värmelägen

De kan ofta ha en temperatur på 45 grader och två eller tre olika värmelägen.

Tillgängliga storlekar

Värmesulor finns i flera olika storlekar, oftast mellan storlek 36 och 47. Många är klippbara för att du ska kunna justera dem till rätt storlek. Då klipper du dem till önskad storlek med en vanlig sax – men var noga med att inte klippa för mycket så att värmeslingorna går sönder.

Test av värmesulor.
Sulorna finns ofta i flera storlekar och många går att klippa till rätt storlek.

Laddning

Väljer du ett par värmesulor som kan användas fler än en gång har de ett uppladdningsbart batteri. Båda sulorna kan ofta laddas på samma gång och de blir fulladdade på bara några timmar.

Test av värmesulor - bäst i test.
De flesta värmesulorna har ett uppladdningsbart batteri, antingen integrerat eller externt.
Test av värmesulor, bäst i test.
Avignon Warmth Sole Remote har en smidig laddning där du laddar båda sulorna på samma gång.

Andra funktioner

Det finns många olika typer av sulor – med mer eller mindre avancerade funktioner. Väljer du en mer avancerad modell kan de innehålla både stegräknare och kalorimätare. Informationen samlas i en app till din mobiltelefon.

Så tvättar du dem

För att värmesulorna ska behålla sin funktion och sina egenskaper ska du aldrig tvätta dem. Torka istället av dem försiktigt med en fuktig trasa. Däremot har många sulor bra

Varför får man kalla fötter?

Det är vanligt att du fryser om fötter och händer när du temperaturen sjunker. Då drar blodkärlen ihop sig för att kunna spara på värmen till resten av kroppen. Händer och fötter kan även bli kalla om du spänner dig eller är nervös. En annan orsak till kalla fötter kan vara att du har dålig blodcirkulation.

Så håller du fötterna varma

Det finns fler saker du kan göra för att hålla fötterna varma. Genom att hålla fötterna torra minskar du risken att bli kall – använd till exempel strumpor som absorberar fukten på ett effektivt sätt. Ha tillräckligt med utrymme i skorna så att du kan röra på tårna. Komplettera gärna med ett par testvinnande värmestrumpor

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • De har värmeslingor som är koncentrerade runt främre delen av sulan så att tårna och främre delen av foten blir varm. Batteriet är antingen integrerat eller fästs vid skornas kant.
 • Du ska inte tvätta dem – torka istället av dem försiktigt med en fuktig trasa.
 • Vi har valt att utse Digitsole Warm Series V7 Heating Insoles till de värmesulor som är bäst i test. De har en värme på 45 grader och håller dina fötterna varma upp till sex timmar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Digitsole Digitsole Warm Series V7 Heating Insoles
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng